Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” atjauninājusi savu MI čatbotu, to tagad darbina jaudīgais “Llama 3” modelis

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada septembrī “Meta” palaida savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Meta AI”. Kopš tā laika uzņēmums ir mērķtiecīgi uzlabojis savu lielo valodu modeli, kas darbina šo robotu. Pavisam nesen “Meta AI” tika piedāvāts dažiem “WhatsApp” lietotājiem kā eksperimentāla funkcija. Tagad “Meta” atjauninājis savu čatbotu, integrējot tajā lielo valodas modeli “Llama 3“. Līdztekus tam uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs paziņojis par “Meta AI” integrāciju “Meta” lietotnēs.

    “Llama 3” ir viens no ātrākajiem un gudrākajiem lielo valodu modeļiem. Tā darbinātais “Meta AI” robots tagad tiek integrēts “Meta” lietotnēs: “WhatsApp”, “Messenger”, “Facebook” un “Instagram”. Zakerbergs informējis, ka čatbots būs pieejams arī “Ray-Ban-Meta” viedajās brillēs, kā arī vietnē Meta.ai.

    Reklāma

    Uzņēmums norāda, ka robotam var ne tikai uzdot jautājumus, līdzīgi kā tas ir “Google Gemini” vai “Microsoft Bing” gadījumā, bet arī ģenerēt attēlus un animēt tos. “Meta” uzsver, ka attēlu ģenerēšana notiek ātri un visas izmaiņas iespējams veikt reāllaikā. Tiesa, pagaidām attēlu ģenerēšana ar “Meta AI” pieejama tikai “WhatsApp”, ko var izmantot lietotāji ASV.

    Šobrīd “Meta AI” čatbots ir pieejams dažās valstīs, tostarp Austrālijā, Kanādā, ASV, Singapūrā un Āfrikas valstīs. Robots atbalsta angļu valodu. “Meta” informē, ka tuvāko mēnešu laikā tiks paplašināta gan čatbota pieejamība, gan funkcionalitātes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    21.04.2024 10:35

    tad kad tie roboti spēs atbildēt uz vienkāršu jautājumu “kas būs mans vīrs/sieva” tad varēs runāt par mākslīgo intelektu – šobrīd tā ir liela enciklopēdija, kas sniedz atbildes tādas, kādas grib sagaidīt 99.99% cilvēku

    fufcix
    21.04.2024 11:37
    Reply to  Profs

    tavs vīrs pašam jāsameklē :-)

    dsfd
    21.04.2024 12:25
    Reply to  Profs

    Varbūt aizej Rīgā uz “skapi”
    Runā, ka tur vīru varēsi atrast ātri.

    Reklāma