Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” prezentē “Galaxy Z Fold3″ un “Galaxy Z Flip3” salokāmos viedtālruņus un “Galaxy Buds2” austiņas

    Raksta attēli: "Samsung Latvija"

    Jaunākie raksti

    Nu jau atkal pienācis tas gada laiks, kad tehnoloģiju giganti atver priekškaru un atrāda savu svaigāko veikumu – ar jaunākajām un inovatīvākajām tehnoloģijām aprīkotās ierīces, kuru spožums tā vien vilina atvērt maciņu un domāt par jaunu gadžetu iegādi. 6. augustā mediju pārstāvjiem bija tā ekskluzīvā iespēja klātienē iepazīties ar dažiem jaunākajiem “Samsung” produktiem. Šajā pasākumā piedalījāmies arī mēs ar Henriju, un to, ko labu redzējām, kādas tad galu galā izskatās jaunās paaudzes inovatīvās “Samsung” ierīces, uzzināsi šajā rakstā.

    Šodien, 11. augustā, “Samsung” oficiāli paziņo, ka turpina savu produktu sērijas, iepazīstinot ar jaunākajiem viedtālruņiem “Galaxy Z Fold3” un “Galaxy Z Flip3”, kā arī bezvadu austiņām “Galaxy Buds2”. Lai labāk novērtētu jaunās ierīces, saprastu atšķirības, kas jauns parādījies, kas uzlabots, ar dažiem vārdiem pieminēšu arī iepriekšējās paaudzes ierīces: “Galaxy Z Fold2” un “Galaxy Z Flip2” un “Galaxy Buds Pro“. Bet tad nu ar visu pēc kārtas.

    Reklāma

    “Samsung Galaxy Z Fold3 5G” – praktiskums un izklaide iet roku rokā

    “Galaxy Z Fold3” ir salokāmais viedtālrunis, kas, salīdzinot ar iepriekšējo modeli – “Galaxy Z Fold 2”, ko Jurģis gada sākumā testēja, kļuvis mūsdienu lietotājam vēl draudzīgāks un visādā ziņā iet laikam līdzi. Tālruņa galvenais ekrāns veidots no QXGA+ Dynamic AMOLED. Tas ir 7,6 collas liels ar 1,768 x 2,208 pikseļu izšķirtspēju. Savukārt priekšējā ekrānā izmantots HD+ Dynamic AMOLED. Tas ir 6,2 collas liels ar 832 x 2,260 pikseļu izšķirtspēju. Ierīce aprīkota ar Eco² displeja tehnoloģiju, kas ekrānu padara par 29% spilgtāku, tajā pašā laikā patērējot mazāk enerģijas.

    Svara ziņā ierīce ir vieglāka un sver 271 gramu jeb par 11 gramiem mazāk nekā “Samsung Galaxy Z Fold2”. Aizvērts tas sasniedz 67,1 x 158,2 x 16,0 mm (locījuma vieta) ~ 14,4 mm (nokare). Savukārt atvērtā veidā – 128,1 x 158,2 x 6,4 mm. 

    Ievērojama tehnoloģija, ko “Samsung” līdz šim izmantoja “Note” sērijā, bet ko šogad ienes arī “Galaxy Z” sērijā, ir digitālā pildspalva “S Pen”. Tas ir lielisks rīks cilvēkiem – multitaskeriem jeb tiem, kuriem patīk veikt vairākas darbības vienlaicīgi. Piemēram, veidot pierakstus uz ekrāna videokonferences laikā vai arī pārbaudīt atgādinājumus, lasot e-pastu.

    Vēl viena lieta, kas “Z Fold3” atšķir no iepriekšējās paaudzes un arī citu ražotāju ierīcēm, ir foto un video iespējas. Tālrunim ir veselas piecas kameras. Tas ļaus uzņemt augstvērtīgus selfijus ar 10 MP priekšējo kameru. Kvalitatīvi foto un video izdosies ar trīskāršo aizmugurējo 12 MP kameru. Tas, ar ko “Z Fold3” pilnīgi noteikti atšķiras no citiem tālruņiem, ir pirmā zem displeja kamera ar 4 MP izšķirtspēju, ļaujot iegūt pavisam citādāku foto un video uzņemšanas pieredzi.

    Ja kāds domā, ka salokāms viedtālrunis neko ilgi neizdzīvos, tā nebūt nav. “Z Fold3” izturējis 200 000 locījuma testus, kas ir tikpat daudz, ja ekrānu locītu piecus gadus 100x dienā. Līdzīgi kā pagājušā gada modelis, arī šis būs pieejams ar 256 GB vai 512 GB lielu atmiņu. Pircējam būs iespēja izvēlēties kāroto ierīci melnā, sudraba vai zaļā krāsā. “Z Fold3 5G” 256 GB versijas cena būs 1819 eiro, savukārt 512 GB maksās par 1919 eiro. Tas  iepriekšpārdošanā pieejams no 11. augusta, savukārt pie mobilo sakaru operatoriem būs iegādājams no 27. augusta.

    “Galaxy Z Flip3 5G” – stilīgums, funkcionalitāte un, protams, izklaide

    Lielas pārmaiņas, salīdzinot ar “Galaxy Z Flip2 5G”, piedzīvojusi tā nākamās paaudzes versija “Galaxy Z Flip3 5G”. Tas ticis pie četras reizes lielāka priekšējā ekrāna, kas dod iespēju ērtāk apskatīt paziņojumus un izlasīt e-pastus, neatverot vaļā pašu tālruni. Tā galvenais ekrāns veidots no LLU FHD+ Dynamic AMOLED, sasniedz 6,7 collas ar 2640 x 1080 izšķirtspēju. Savukārt priekšējā ekrānā izmantots Super AMOLED, tas ir 1,9 collas liels, ar 260 x 512 izšķirtspēju. 

    Aizvērtā veidā “Z Flip3” ir ļoti kompakts un neaizņem daudz vietas, taču atvērts dod iespēju ērti izlasīt visu, kas nepieciešams. Aizvērtā veidā tā izmēri sasniedz 72,2 x 86,4 x 17,1 mm (locījuma vieta 15,9 mm (nokare). Savukārt atvērtā veidā – 72,2 x 166,0 x 6,9 mm. Tālrunis sver 183 gramus – par sešiem gramiem vieglāks nekā “Z Flip 2” modelis. 

    Vienas no galvenajām inovācijām šajā viedtālrunī saistās ar uzlabotajām kamerām. “Z Flip3” lietotāji varēs ērti uzņemt selfijus brīvroku režīmā ar 10 MP priekšējo kameru. To palīdzēs izdarīt “Flex Mode” režīms, novietojot tālruni atvērtā veidā. Vēl labākas kvalitātes foto un video uzņemšanai tālrunis aprīkots ar 12 MP duālo kameru.

    Atsevišķi vērts pieminēt arī skaņu. “Z Flip3” ticis pie uzlabotiem stereo skaļruņiem ar “Dolby Atmos”. Tie lietotājam sniedz pavisam jaunu klausīšanās pieredzi – ļoti tīru skaņu, ko uzlabo telpiskie efekti. Savukārt video patīkamāk ļaus skatīties jaunā “Flex Mode Panel” iespēja. Kad telefons ir daļēji salocīts, videoklipu ir iespējams pārvietot uz augšējo ekrāna daļu, savukārt spilgtumu un skaņu var regulēt ekrāna apakšējā daļā.

    “Galaxy Z Flip3 5G” pieejams 128 GB versijā, kas maksās 1059 eiro. Savukārt 256 GB modeļa cena būs 1109 eiro. Atkarībā no gaumes varēs izvēlēties kādu no četrām krāsām – zaļu, lavandas, melnu vai krēmkrāsas. Tāpat kā “Galaxy Z Fold3”, arī “Z Flip3” iepriekšpārdošanā būs pieejams no 11. augusta, taču pie mobilo sakaru operatoriem to varēs iegādāties sākot no 27. augusta.

    “Galaxy Buds2” – izcila skaņa kļūst vēl izcilāka

    Neiztrūkstoši kopā ar viedtālruņiem “Samsung” iznesis gaismā arī jaunas austiņas – “Buds2”. “Galaxy Buds” austiņu dizains veidots tā, lai ērti iegultu ausī un vienlaikus sniegtu lielisku skaņas kvalitāti. Par to pārliecinājās arī Jurģis, kurš gada pirmajā pusē testēja “Galaxy Buds Pro“. Taču “Buds2” kļuvušas lietotājam vēl pielāgotākas, pateicoties “Earbud fit test” iespējai, ko varēsi atrast “Samsung” lietotnē. 

    “Buds2” ir mazākās un vieglākās no “Samsung” saimes austiņām – 17 x 20,9 x 21,1 mm lielas un sver 5 gramus. Savukārt uzlādes futlāris sver 41,2 gramus. Salīdzinājumam “Buds Pro” lielums ir 20.5 x 19.5 x 20.8 mm, svars – 6.3 grami.

    “Buds2” aprīkotas ar divvirzienu skaļruņiem, kuri sniegs skaidru un dziļu skanējumu, kā arī trim mikrofoniem. Savukārt aktīvā trokšņu slāpēšanas funkcija skaņas ziņā pilnībā izolēs no āpasaules. Taču, ja apkārt notiekošo tomēr vēlēsies dzirdēt, būs iespēja tās noregulēt, izvēloties kādu no trim apkārtējās vides skaņas līmeņiem. Šīs austiņas būs labs palīgs arī videokonferencēs, jo tajās iestrādātā mašīnmācīšanās tehnoloģija spēj atfiltrēt liekos fona trokšņus, padarot runātāja balsi skaidrāku un skaļāku.

    Austiņas pieejamas četrās krāsās – grafīta, baltā, olīvzaļā un lavandas. Komplektā kā parasti nāk pieskaņoti futlāri – uzlādes kārbiņas, kas ļauj veikt gan pilno, gan 5 minūšu ātro uzlādi. Atskaņošanas laiks sasniedz 20 stundas ar ieslēgtu trokšņu slāpēšanu. Ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu – 29 stundas. “Buds2” būs pieejamas par 149 eiro. 

    Stabila ekosistēma ir tas, ko sagaida lietotājs

    Jāsaka tā – “Samsung” produktiem izveidojusies patiešām laba ekosistēma, kur visi ražotāja jaunākie produkti labi savienojas un sastrādājas kopā, gluži kā tas ir ar “Apple” ierīču saimi. Protams, šāda iezīme jau vērojama dažus pēdējos gadus, taču ar katru jaunāko produktu grupu parādās tas, ka izcila savienojamība, ātra piekļuve, ērta lietojamība un unikāla izmantošanas pieredze ir tas, kas raksturo ikviena mūsdienu lietotāja gaidas, ko ražotājs cenšas arī piepildīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    K. Johansons
    11.08.2021 20:19

    Es saprotu, ka šīs ir inovācijas, bet 1800 EUR par Fold 3 un 999EUR par Flip. Šajās ierīcēs tehniski nav nekā labāka kā S21 sērijā, izņemot lokāmos displejus. Interesanti cik daudz no kursors.lv lasītājiem plāno iegādāties kādu no šīm ierīcēm?

    Normis
    11.08.2021 23:00

    Es personīgi to apdomātu (ne uz z sēriju bet uz ierastajiem galaxy) tikai tad, kad par iepriekšējo ierīci dotu x2 atpirkumu summu. Tādā veidā s9 plus es nomainīju uz s21 ultra. Man personīgi šķiet, ka Galaxy Z sērija ir trausla, un nav paredzēta ikdienas lietošanai, nepiedomājot pie tā kurā kabatā likšu telefonu, vai tur ir atslēgas vai ne utt…

    Ņikita Kozlovs
    12.08.2021 09:11

    Es gan no prezentācijas, esmu tikai par jaunā Watch 4 pirkšanu iedomājies, jo parējām iekārtām ir ļoti augsta cena.

    13.08.2021 14:12

    ASV ņem pretī uz maiņu iepriekšpasūtot veselas 4 vecās ierīces :D

    Kaspars Baradach
    11.08.2021 21:45
    Reply to  K. Johansons

    1550-1600 par foldu, ņemot vērā bonusus iepriekšpasūtot. tad varbūt ir jēga. bez dāvanām gan ir baigi jādomā priekšam viņu vajag

    13.08.2021 18:26

    Es arī biju prezentācijā, nu nekas jau baigi jaunajās ierīcēs nav. Kā viņi labi noraksturoja, tad jaunu ierīci visdrīzāk pirks jau tie, kuri to ir lietojuši un sajūt to vēlmi. Tā, protams, baigi nekas tāds nav, vienkārši atjauninājumi.

    Noname
    12.08.2021 08:42
    Reply to  K. Johansons

    Es domāju ieķert zFlip, nekāda kosmiskā cena jau nav, tagad visi viedtālruņi maksā 1000+ eur.

    13.08.2021 18:27
    Reply to  Noname

    Jap, tas laikam bija vienīgais patīkamais.

    fufcix
    12.08.2021 09:48
    Reply to  K. Johansons

    es ari lokāmos nepirktu, man nepatīk kad ir biezāki, smagāki. un cena nenormāla par trubu. es par klasiku.

    Guntars K
    13.08.2021 09:27
    Reply to  K. Johansons

    Par S21 jau nu galīgi auzās iebrauci. S21 nav nekas vairāk kā overpraisots ķīnietis, kuram nekas vairāk nav kā 300€ vērtajos konkurentos. ĀĀ…100k benču vairāk…āāā…kamerai kaut kur par vienu troksni mazāk…āāā… lēkājam un sitam plaukstiņas? Idiotims!
    Fold un Flip loģiski, ka es nepirktu, bet tas ir pavisam cits lauciņš, cits līmenis. Ļoti sīka revolūcija tehnoloģijās.

    Geeks
    13.08.2021 14:20
    Reply to  Guntars K

    Jā protams, un xiaomi top gals par 800eur nav nekas pārcenots? Turklāt tie idioti, tur vel overkloko to sūdu, lai varētu pateikt, ka vini ir labāki, lai gan reālajos testos tas sūds sāk karst un pat samazina ekrāna spilgtumu.
    Parādi man pa 300eur jaunu viedtālruni kurš ir tāds pats, kā s21ultra!!

    Raivis Terinks
    11.08.2021 23:08

    Es nopietni gaidīju Flip3, un nopietni būtu to pircis. Bet man patīk ar telefonu taisīt smukas bildes, un (nosacīti un subjektīvi) “švakās” kameras, ir tas kas man liks pagaidīt nākošo Flip4. Veikalā aptaustiju Flip iepriekšējo modeli. Un patika, jāsaka ka tā ir manta, in domāju ka uz to industrija pamazām virzīsies (ne velti Apple un OnePlus arī jau paziņoja ka viņiem būs “loceklis”). Ar salonam telefonu ir visa normala telefona funkcionalitāte, plus tomēr drošība un ertims: nekadas vairs bažas par saspiestu ekrānu, vai domāt kurā kabatā un kā telefonu iebāzt. Ja Samsungs vai kāds cits uztaisīs salokāmu telf ar labām kamerām, es to nemšu.

    Oskars
    12.08.2021 03:54

    Lietoju Note 20 Ultra, ja it ka jau ir novecojis. Bet es nevelos mainit un pariet ne uz Fold vai Flip. Jo to ko spej Note neaizstas parejot uz kadu no tiem modeliem.

    Raivis Terinks
    12.08.2021 08:39
    Reply to  Oskars

    Un ko tad tādu spēj Note. (Es arī šobrīd lietoju vecāku Note 10). S-pen Stailuss? .. jā forši pazīmēt ekrānā, bet bez tā var iztikt. Jaunais Fold arī atbalstīs S-pen, šķiet pat starta komplektā tagad iekļauts. Jā, Note20 fotokameras specīgākas (to jau pieminēju, ka mīnusu Flip modelim). Bet vairāk nekādas baigās priekšrocības Note līnijai neredzu. Pie tam salīdzināt tomēr grūti. Jo “locekļiem” ir pilnīgi cita pamata fīča – spēja salocīties.

    digitalk
    12.08.2021 09:18
    Reply to  Raivis Terinks

    S-pen turētājs Flipam nav, Fold3 būšot uz pakaļas starp ekrāniem. nu tad noliec atvērtu Foldu horizontāli uz galda ;)

    Skābene
    12.08.2021 16:49

    Dzīvē aptaustīju tos lokanos telefonus, papriecājos par lokano ekrānu tehnoloģijām un noliku atpakaļ plauktiņā, jo tā arī nevarēju saprats, kur es ikdienā varētu to pielietot. Atvērt ar vienu roku sarežģīti, ja lieto mašīnā Waze, tad locīt nepraktiski. Un nepamet sajūta, ka jāapietas kā ar jēlu olu, lai nesabojātu.

    freelifelv
    13.08.2021 02:15

    Kad sāks iet uz beigām Samsung Gear S3 frontier (uzticami kalpo nu jau 3 gadus), tad, ļoti iespējams, apsvēršu Watch 4 iegādi.
    Kas attiecas uz “locekļiem” – salokāmiem telefoniem, paldies, bet neredzu man saprotamu kombināciju ieguvums/cena.
    Buds2…ja ir tādas pašas nekādas kā iepriekšējās Buds, tad, paldies, nē. Laikam “ieauši” nav priekš manis…..(nopūta)

    Normis
    13.08.2021 09:40

    Kāda jēga no sporta pulksteņa, kuru praktiski katru dienu būtu nepieciešams uzlādēt. It īpaši, kad viena funkcijām ir par miega vērtēšanu…
    Šis ir iemesls kāpēc vairs neizvēlos Samsung pulksteņus + ekrāna trausluma dēļ. Pārgāju uz garmin fenix 6 sapphire. Ekrāns joprojām izskatās kā jauns (pēc 1 gada izmantošanas), nepieciešams uzladēt reizi 2 – 3 nedēļās… :D

    Manā skatījumā ja ir vēlme pēc rokas pulksteņa, tad ir nepieciešams izvēlēties tādu, kuru nevajag katru dienu uzlādēt.

    Raivis Terinks
    13.08.2021 12:00
    Reply to  Normis

    Pilnīgi piekrītu, ka viedo pulksteņu vājais posms ir tos lādēt ik dienu vai divas vai pat reizi piecās, tas jau ir daudz. Tas ir vēl viens gadžets kuram jāseko līdzi vai ir uzlādēts.
    Piekrītu ka Garmin šobrīd ir pārāks par visiem. Arī lietoju GarminFēniks, un reāli jālādē reizi mēnesī. Pie tam Garmin ir daudz vairāk tieši SPORTA un veselības ierīce. Visi tie SamGalaxy vai Huawei vai Xiaomi utt kuri saucas “Sporta” pulksteņi, vairāk ir vnk viedpulstenis ar dažām aktivitātes ieraksta funkcijām. Un vārds “Sporta” ir tāds pats mārketings, kas uz automašīnām – kabina klāt vārdu “Sport”, betar autosportu, ralliju vai pat dragreisu, tam auto nav nekāda sakara.

    Geeks
    13.08.2021 14:24
    Reply to  Raivis Terinks

    Tas tavs garmins ir ar lte?
    Un tiešām jālādē 1x mēnesī?
    Cik bieži izmanto garminu kad telefons atstāts mājās, vai auto?
    Kā ar skanas kvalitāti?

    Raivis Terinks
    13.08.2021 16:17
    Reply to  Geeks

    Garmin Fenix 6 bez LTE.
    Jā tiešām lādēju reizi mēnesī. Vakarā kad noņemu pulksteni, ieslēdzu to enerģijas taupīšanas režīmā.
    Nē, pa telefonu nezvanu :) BEt jā, izmantoju arī sportam, treniņiem un ctām aktivitātēm ar ieslēgtiem GPS, Bluetooth utt.. Bet visiem Sam, Huaw, Iwatch viedpulskteņiem bez visa LTE baterija tāpat strādā max 5 dienas. Tā kā šis ir nesalīdzināmas lietas.

    Geeks
    13.08.2021 17:44
    Reply to  Raivis Terinks

    Nu redz man bez LTE viedpulksteni nav nepieciešams.
    Kaut kur kaut kāds garmins, vai ķīnietis bez LTE var strādāt kaut kadu, nav LTE = tas nav viedpulktenis bet 1/2 viedpulksteņa…

    Elektriķis
    13.08.2021 21:02

    Pirmajā mirklī: jā, es tādu gribētu, jo kabatā pārlocīts iegultos labāk. Tad pieķēru sevi pie pieredzes ar parasto telefonu un “ādiņu”. Kad dodies skarbākos apstākļos, kur ir gruži un smiltis, labāk lai nav tās ādiņas, jo starp telefonu un ādiņu salien smiltis un noberž telefonu. Kā būs ar salokāmo? Vai viens smilšu graudiņš salocīto ekrānu nesabojās?

    Geeks
    14.08.2021 00:21
    Reply to  Elektriķis

    Nop, jo ekrāns ir nedaudz uz iekšu, saskaras tikai pa perimetru tas maliņas, pritams iespejamība pastāv, bet ir ok.

    Agnese
    10.11.2021 17:39

    Nopirku Flip 3 un esmu vīlusies – baterija netur pat visu dienu. Un nav tā ka telefonā apstrādāju failus, video u.t.t. Vienkārši telefonu lietoju sarunām un sociālajiem tīkliem.

    Reklāma