Web Analytics
More
    Reklāma

    2021. gada viedtelefonu tendences un “Subjektīvākais tops pasaulē!”

    Jaunākie raksti

    Decembris nozīmē to, ka varam atskatīties, kas gada laikā sastrādāts, visu apkopot un pasmaidīt vai nobirdināt, kādu asaru par to. Kā jau katru gadu, piedāvāju atskatīties uz spilgtākajām tendencēm, kas notikušas viedtālruņu industrijā un apkopot “Subjektīvāko topu pasaulē”.

    Šogad Kursors apskatījis 20 viedtālruņus. Jā, tas ir mazāk, kā pagājušogad, bet rakstā dažas tendences un notikumi paskaidros, kādēļ tā (toties audzis citu ierīču apskatu skaits). Acīgākie gan jau būs pamanījuši, ka šogad neesam apskatījuši nevienu budžeta klases viedtālruni. Te gan jāpaskaidro viedtālruņu attīstības cikli – ražotāji flagmaņu klasi bieži izmanto mārketingam, lai demonstrētu muskuļus, tātad zināma attīstība notiek katru gadu; pandēmija un citi globālie procesi atstājuši iespaidu uz pirktspēju, tādēļ šobrīd aktīvākā cīņa notiek par pīrāga lielāko šķēli vidējā klasē, tātad tur attīstība ir paprāva; pastarīte budžeta klase tādu kārtīgu izrāvienu piedzīvo ik pa diviem gadiem, kad vidējās klases labumi ir jau padzīvojuši un nonāk budžeta klasē. Šogad vienkārši nebija budžeta klases gads. Tomēr nav tā, ka budžeta klasi Kursors būtu apdalījis pavisam. Apskatnieks Artis šī gada budžeta klases labumus gana plaši apskatīja vasarā, iesakot, kādu viedtālruni izvēlēties skolēnam. Katrā gadījumā, tendences un procesi, ko apskatīšu, ietekmējuši visas klases, tādēļ sagatavojiet dzērienus un uzkodas un palūkosim, ar ko šis gads atšķiras no citiem!

    Reklāma

    Procesoru dienas un nedienas

    Šis gads ieies vēsturē, jo globālā pandēmija atstājusi ietekmi ne tikai uz katra indivīda ikdienu, bet arī uz piegāžu loģistiku. Komponenšu deficīts lika ražotājiem mainīt plānus, bet lietotāji netika pie tādiem kārotiem modeļiem kā Samsung Galaxy 21 FE un OnePlus 9T. Arī citi ražotāji bija spiesti atteikties no gada sākumā uzstādītajiem plāniem. Kopumā, Android nometnē šis nav bijis pats veiksmīgākais procesoru gads. Qualcomm Snapdragon 888 protams ir ļoti jaudīga čipkopa un prezentē Android flagmaņu standartu, bet tā izceļas arī ar izteiktu karšanu un apetīti, kas flagmaņu akumulatoru darbību nereti padarīja sliktāku par vidējās klases sniegumu. Par karšanas līderi būtu jākronē Sony Xperia 1 III. Qualcomm gan prezentēja Snapdragon 888+, bet tā dārdzības dēļ un tādēļ, ka neizdevās atrisināt visas likstas, to varēja redzēt ļoti maz viedtālruņos. Kā vienmēr, gada beigās Qualcomm prezentēja jaunākos procesorus, ko sagaidīsim nākamā gada veikumos.

    Toties gads bijis daudzsološs Mediatek čipkopām. Dimensity sērija spējusi pievilkties Snapdragon veiktspējai un saglabāt pievilcīgu cenu. Tādēļ tādi vidējās klases smagsvari kā OnePlus Nord2 un Xiaomi 11T pārgāja no Qualcomm uz Mediatek Dimensity 1200 procesoru. Šogad Mediatek lika man atmest aizspriedumus pret ražotāju, jo procesoru izaugsme gandrīz jau spēj spēkoties ar Qualcomm. Turklāt baumas norāda, ka Dimensity 9000 būs pirmais 4nm procesors, kas sintētiskajos veiktspējas testos sola pietuvināties ābolam. Turēšu pie vārda (šo lasi ar ironijas devu). Runājot par Apple, piegāžu problēmas skāra arī viņus, liekot izmantot iPad detaļas, lai saražotu iPhone 13 sēriju. Tas gan nebija iemesls, lai A15 Bionic procesori negozētos sintētisko veiktspējas testu augšgalā. Starp citu, piegāžu problēmas un Google Tensor pašražoto procesoru piemērs licis arī citiem ražotājiem apsvērt savu procesoru ražošanu. Piemēram, Oppo jau paziņojis, ka izmēģinās savu laimi šajā sfērā. Neprotu zīlēt kafijas biezumos, bet gada beigu tendence ir tāda, ka, lai izvairītos no procesoru deficīta un piedāvātu individuālus pielāgojumus, katrs ražotājs, kam nav slinkums, cenšas izstrādāt savu procesoru. Redzēsim, kā tas rezultēsies nākamgad un vai tas atrisinās, vai sarežģīs Android problēmas.

    Dizainam tā īsti vairs nav, kur tiekties

    Klasiskiem flagmaņiem dizainam vairs tiešām nav kur attīstīties. Ābols nosaka modi, ka nepieciešami gludi sāni un plakana priekša un aizmugure, kam nākamgad sekos virkne Android ražotāju. Šī tendence arī nosaka, ka ražotāji vairs nesacenšas, kurš tiks pie lielākās ekrāna un korpusa attiecības, kā tas bija noliekto ekrāna malu laikmetā. Noliektās ekrāna malas gan nav nekur pazudušas, gan Samsung, gan OnePlus flagmaņi tādas vēl aizvien izmanto, tikai ar daudz mazāku izliekuma rādiusu. Vienīgais, ar ko dizainam atšķirties, ir krāsojums, kameru sistēmu salas un izmantotie materiāli. Pēdējā tendence liek atteikties no premium (stikls, alumīnijs) materiāliem pat flagmaņu klasē. Piemēram, Samsung Galaxy S21 5G par flagmaņu cenu piedāvāja plastmasas aizmuguri, bet OnePlus 9 stikla priekšu un aizmuguri sastiķēja ar plastmasas rāmi. Plastmasas izplatības ziņā flagmaņu klasē ir ne pārāk iepriecinošas baumas par Galaxy S22 sēriju. Droši komentē, kurš variants Tev labāk iet pie dūšas, un vai tā vispār būtu jādara flagmaņu klasē?

    Tādi pa īstam atšķirīgi dizaini vērojami vien atlokāmajos tālruņos. Bet tādi tie bija arī pagājušajā gadā. Lielākā Galaxy Z Fold3 un Z Flip3 dizaina izaugsme tā īsti nav redzama, bet ir ļoti būtiska. Abi lokāmfoni tikuši pie mitruma aizsardzības, kas ir liels solis uz priekšu. Diemžēl, putekļu aizsardzība vēl aizvien nav pieejama. Ja lasījāt Galaxy Z Fold3 ilgtermiņa apskatu, tad pamanījāt, ka dzīvojam pārsteidzoši putekļainā pasaulē. Ja Samsung izdosies atrisināt šķirbu locījuma vietā līdzīgi, kā to dara Huawei vai Motorola, tad putekļi būs daudz mazāka problēma šiem trauslajiem, dārgajiem, bet ļoti aizraujošajiem viedtālruņiem. Lieku lielas cerības uz nākamo paaudzi.

    Ko atguvām, ko pazaudējām?

    Jo vairāk ražotāju, jo lielākas izredzes, ka lielie vaļi negulēs uz lauriem. Šogad vienu spēlētāju atguvām, bet vienu pazaudējām. Sākšu ar otro. Aprīlī uzzinājām skumjo ziņu, ka LG pārstāj ražot viedtālruņus. Tas nozīmē, ka LG Velvet bija pēdējais LG viedtālrunis, ko Kursors apskatījis. Par aizgājējiem tikai labu vai neko, tādēļ te atstāšu pāris inovācijas, ko LG mobilā divīzija ieviesa, bet citi ražotāji lieto vēl šo balt dien:

    • Reti kurš to zina, bet LG Prada bija pirmais tālrunis ar kapacitīvo ekrānu vēl pirms Apple.
    • LG G3 viens no pirmajiem plašākām masām piedāvāja 1440p izšķirtspējas ekrānu, kas vēl aizvien ir flagmaņu standarts.
    • LG G5 bija pirmais viedtālrunis, kas aizmugures kameru papildināja ar ultra platleņķa kameru. Šobrīd tādas izmanto visi, turklāt tās izkonkurējušas telefoto kameras, ja jāizvēlas otrā kamera. Izcila inovācija!
    • LG G6 bija pirmais viedtālrunis ar modernu izstiepta formāta dizainu, šobrīd tā dara visi.
    • LG vēl līdz pēdējam elpas vilcienam flagmaņos izvietoja 3.5 mm austiņu ligzdu un izcilus audio konvertētājus. Tādēļ ar LG aiziešanu no viedtālruņu tirgus faktiski nomira vieni no labākajiem melomānu viedtālruņiem.

    Toties šogad atguvām Honor. Ok, Honor nebija pazudis globāli, bet pie mums, jo sankcijas bija atņēmušas dzīvības sulu, bez kā eiropieši nevar dzīvot – Google servisus. Ražotājs ir atkabinājies no Huawei un atguvis Google servisus, sadarbību ar ASV uzņēmumiem un piekļuvi 5G tehnoloģijām. Pagaidām gan Honor 50, kas pieejams arī pie mums, šķiet pazaļš un sasteigts viedtālrunis, kas nenes agrāko cenas/ieguvuma piedāvājumu. Tomēr cerība, ka no Honor varam gaidīt Huawei vērienu, pastāv. Laipni lūgts atpakaļ! Starpcitu, vēl šogad ražotājs paspējis izziņot arī uzlaboto Honor 60 sēriju.

    Zināmas zīmola transformācijas piedzīvo arī OnePlus. Ražotāja šī gada veikumi rāda, ka atmesta sākotnējā doma par flagmaņu slepkavošanu. OnePlus nolēmis cīkstēties ar lielajiem puišiem. Bet izmaiņas uzņēmuma struktūrā bijušas tik pamatīgas, ka mātes uzņēmums Oppo paziņoja par abu zīmolu sapludināšanu. Tas nozīmē, ka visu mīlētā Oxygen OS tiks aizstāta ar Color OS saskarni, lai nodrošinātu garāku programmatūras atbalstu. Savā ziņā izmaiņas skārušas arī Samsung. Komponenšu deficīts šogad nogalināja Galaxy Note sēriju. Samsung Galaxy S21 Ultra un Galaxy Z Fold3 gan ir saņēmis irbuļa atbalstu, bet vairs nesniedz agrākās Note sērijas ērtības. Toties baumu dzirnaviņas norāda, ka Galaxy S22 Ultra varētu būt daļēja Note reinkarnācija ar irbuli korpusā. To, vai tā būs redzēsim nākamā gada sākumā.

    Kā garšo trīspadsmitie āboļi?

    Kāds var domāt, ka 13 ir nelaimīgs cipars, tikai ne iPhone. Apple iPhone 13 sērija tika prezentēta ar četriem modeļiem, papildu standarta versijai bija arī Pro, Pro Max un Mini versijas. Kā vienmēr Apple iet piesardzīgo ceļu, neprezentējot neko tādu, ko Android ražotāji jau nepiedāvātu, tomēr, noslīpējot, no Android ražotājiem aizgūtās fīčas, krietni smalkāk par pionieriem. Šogad īpaši jāuzteic akumulatoru muskuļi, kas beidzot sniedz adekvātu lietošanas laiku. Protams, uzlabota arī veiktspēja, kas ir krietni priekšā droīdiem. Šogad iPhone tikuši pie ātrās atsvaidzes un nedaudz samazināta iegrauzuma ekrānā (Dārgie Android lietotāji, šo lasot, lūdzu saglabājiet pašcieņu un smejoties nevārtieties pa grīdu!). Rezultāts – ļoti daudz, ļoti apmierinātu lietotāju. Apple paradokss ir tāds, ka, pat nepiedāvājot tik daudz, cik spēj konkurenti, lietotāja pieredze ir tik ļoti nopulēta, ka atstāj kaunā, nereti sasteigtos Android risinājumus. Neļaujoties neauglīgajai diskusijai, kura fronte ir tā īstā un pareizā, gribu teikt, ka tieši iPhone 13 sērija ir lielisks izrāviens, kas šī gada ārzemju apskatnieku topos bieži apsteidz droīdus. Ar nepacietību gaidu, kā ābolam būs veicies mūsu topā.

    Kameru frontē bez dižām pārmaiņām

    Šogad ražotāji lielāku vērību piegrieza tieši pēcapstrādei un programmatūrai, dzelžus atstājot gandrīz tādus pašus. Vēl viena tendence ir ražotāju sadarbība ar zināmiem foto tehnikas vārdiem. Visskaļāk šogad izskanēja OnePlus sadarbība ar Hasselblad. Tiesa gan, apskatot OnePlus 9 Pro, secināju, ka sadarbība ir vēl zaļa, un reālus uzlabojumus var gaidīt tikai nākamā gada OnePlus 10 Pro modelī, kad sadarbība sola uzlabotus dzelžus. Tomēr gribu uzteikt OnePlus, kas šogad gan Pro versijā, gan OnePlus 9 standartversijā piedāvāja vienu no labākajām ultra platleņķa kamerām – brīvās formas sensors ļauj izvairīties no objektu kropļojumiem un uzlabo sniegumu sliktā apgaismojumā. Lieliski! Tā kā Huawei laulība ar Leica ir šķirta, baumo, ka Xiaomi nākamgad varētu mesties uz vienu roku ar Leica. Ja reiz par baumām, tad mēļo, ka Realme varētu startēt kopā ar Kodak, bet Samsung kopā ar Olympus varētu prezentēt 200 MP kameru. Atcerieties gan, ka šīs ir gīku baumas, ko vajag uztvert, kā dzelteno presi – ar smīnu, bet ne kā absolūto patiesību.

    Piezemētāku, bet praktisku sadarbību šogad turpināja Sony ar Zeiss, izmantojot T* pārklājumu, kas reducē saules zaķīšus. Patiešām, pirms pāris gadiem tā bija Xperia viedtālruņu problēma, kas nu ir atrisināta. Gribu paslavēt Sony, ka tieši kameru departamentā šogad izdevies prezentēt divas inovācijas. Gan Sony Xperia 1 III, gan Xperia 5 III tikuši pie periskopa kameras ar kustīgiem elementiem, kas ļauj iegūt divus optiskā palielinājuma līmeņus. Šī ir inovācija ar lielu potenciālu nākotnē. Gada beigās Sony prezentēja Xperia Pro-I, kas pārsteidza ne vien ar vājprātīgu cenu, bet arī collas izmēra sensoru un maināmu diafragmas atvērumu galvenajai kamerai. Izskatās, ka Sony pretēji konkurentiem attīsta tieši dzelžus, ne programmatūru, bet arī tas ir apsveicami, jo ilgu laiku kameru departamentu Sony bija atstājis novārtā.

    Subjektīvākais tops pasaulē

    Nu gan laiks atkorķēt dzirkstošos, jo esam gatavi paziņot uzvarētājus gada subjektīvākajā topā pasaulē! Topa metodika ir nemainīga – sarindot tālruņus pa klasēm pēc to punktiem. Tā kā apskatnieki ir dažādi, ierīču iznākšanas laiki ir dažādi, vērtējumi arī ir dažādi. Tas ievieš šajā, objektīvos kritērijos balstītajā apkopojumā, subjektivitāti, bet tas jau arī padara šo topu tik aizraujošu un līdz pat gada beigām saglabā intrigu. Jā, atsevišķi tālruņi nav nonākuši topā, jo tiem objektīvu apsvērumu dēļ nav piešķirts vērtējums. Piemēram, testēta ierīce bez gala programmatūras vai apskats tapis vēlāk par topa apkopošanu. Pirms trīt dakšas, dedzināt lāpas un rakstīt naida komentāru par topā neiekļautajiem tālruņiem, atceraties, ka Ziemassvētku laiks tomēr ir piedošanas laiks. Izbaudiet topu un dalieties komentāros, vai tas sakrīt ar jūsu!

    Vidējā klase

    1. POCO F38.4
    2. Xiaomi 11T / Xiaomi Mi 11 Lite 5G8.1
    3. POCO X3 Pro8
    4. Samsung Galaxy A52 / Xiaomi 11 Lite 5G NE7.9
    5. Realme 7 5G7.7
    6. Honor 507.3
    7. Sony Xperia 10 III7.1

    Pirmo trijnieku topā ieņem Xiaomi un tā apakšzīmols POCO. Tas tādēļ, ka Xiaomi patiešām šogad noteica vidējās klases jauno standartu, kas sastāv no ātras atsvaidzes AMOLED ekrāniem, pieņemamas veiktspējas, ietilpīgiem akumulatoriem ar ātru uzlādi, stereo skaļruņiem un vismaz IP53 šļakstu aizsardzības. Gandrīz visi šogad testētie Xiaomi/POCO šādu komplektu piedāvā. Vidējās klases karalis POCO F3 nes agrāko flagmaņu kāvēju godu un vienīgais no apskatītajiem piedāvā īstu flagmaņu veiktspēju. F3 piedāvā tiešām lielisku cenas/ieguvuma attiecību. Jā, tam ir trūkumi – kameras nav no spēcīgākajām un saskarne nebūs visiem domāta tējas tasīte, bet tie ir nebūtiski, cenai atbilstoši trūkumi.

    Xiaomi uzstādītā latiņa likusi sasparoties arī Samsung. Piemēram, Galaxy A52 ticis pie pilnvērtīgas IP67 aizsardzības, stereo skaļruņiem un optiski stabilizētas galvenās kameras. Piedāvājums nav peļams, un gan jau ka lielākā daļa aiz inerces nekur tālāk par Samsung nemaz nemeklēs, tomēr šogad Xiaomi/POCO/Redmi tiešām ir uzstādījuši latiņu. Tiesa gan, Redmi Note 11 Pro, lai gan vēl aizvien prezentē šo uzstādīto līmeni, ir pierādījums tam, ka divus gadus no vietas tik lielu izaugsmi nodrošināt nav iespējams. Redzēsim, varbūt nākamais gads nāks ar ievērojamu izrāvienu tieši Galaxy, Xperia vai Honor vidējās klases piedāvājumam?

    Flagmaņu klase

    1. Apple iPhone 138.4
    2. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G / ASUS ROG Phone 5 / Sony Xperia 1 III8.1
    3. OnePlus 9 Pro / Sony Xpeia 5 III7.9
    4. OnePlus 97.6
    5. Samsung Galaxy S21 5G / ASUS Zenfone 87.4
    6. Samsung Galaxy Z Fold3 5G7.3
    7. Samsung Galaxy Z Flip 3 5G6.6

    Šogad ābolītis sārtvaidzītis par trim desmitdaļām aizsteidzies priekšā Android veikumiem. Suminu šī gada karali! Pelnīti, jo kopējie iespaidi par iPhone ir ļoti pozitīvi, detaļas ir noslīpētas un kopiespaids ir nemainīgi konstants. Tiesa, lai gan attīstība ir jūtama, pagājušā gada iPhone modeļu īpašniekiem nevajadzētu uzreiz mesties iPhone13 skavās. Iesaku nogaidīt līdz nākamajam gadam, kad cerams lielākā dizaina attīstība nebūs šaurāks, bet biezāks ekrāna iegrauzums. Lai tur vai kā, mūsu vērtējums sakrīt ar globālajām tendencēm lielākajā pasaules viedtālruņu tirgū – Ķīnā. Tur Apple iPhone pārdošanas apjomi kāpuši gandrīz par 50%, atstājot ar garu degunu gan Samsung, gan citus lielus Ķīnas ražotājus. Šoreiz uzvara pelnīta!

    Tikmēr topa intriģējošākā vieta ir tieši sudraba medaļa. Pirmo reizi augstākos Android ražotāju vērtējumus saņēmuši veseli trīs modeļi no Samsung, Sony un ASUS. Par šādu iznākumu esmu patīkami pārsteigts, jo blakus Samsung Galaxy S21 Ultra universālajam kareivim ir divi nišas produkti – entuziastu sapnis Sony Xperia 1 III un labākais, ko geimeri var vēlēties – ROG Phone 5. Pēdējie divi noteikti nav domāti masām, tomēr to sniegums savās nišās ir tik pārliecinošs, ka mierīgi var uzskatīt par ultru savā specifiskā nišā.

    Ļoti interesanta ir arī topa pēdējā pozīcija. Pagājušā gada topā Galaxy Z Flip3 priekšgājēju kronējām par flagmaņu karali. Kas noticis, kāpēc gada laikā bijusi tik liela lejupslīde? Godīgi sakot, tam ar pašu viedtālruni nav nekāda sakara, bet ar konkurenci un rozā brillēm gan. Pagājušā gadā Z Flip mūs sajūsmināja ar jaunu, aizraujošu formātu un tehnoloģiju, kas liek iemirdzēties gīku acīm. Šogad noņēmām rozā brilles, nokasījām sajūsmības garozu un salīdzinājām flipu un foldu ar reāliem konkurentiem. Lai gan atveramie viedtālruņi ir piedzīvojuši iespaidīgu attīstību, tie vēl aizvien nesniedz tās ērtības, ko klasiskie flagmaņi. Turklāt par pārāk augstu cenu, kur šie negludumi šķiet nepiedodami. Nepārpotiet mani, abi ir super aizraujoši viedtālruņi. Turklāt Galaxy Z Flip3 būtu organiskāka pāreja uz nākotnes vēstnešiem par Z Fold3, vienkārši tiem vēl ceļš ejams, lai varētu izkonkurēt klasiku, tādēļ lielas cerības lieku uz nākamo gadu un ceturto paaudzi.

    Nobeigumā – laimīgu jauno gadu, tas būs interesants!

    Jau otro gadu pēc kārtas varu teikt, ka pandēmija nav bijis šķērslis, lai gads viedtālruņu industrijā būtu notikumiem un aizraujošiem piedāvājumiem bagāts. Tendences rāda, ka nākamais būs ne mazāk interesants. Tādēļ vēlu visiem izdevušos, laimīgu jauno gadu, un pats galvenais veselību, veselību un veselību, lai ir kam priecāties par jaunumiem viedtālruņu industrijā!

    Atstāj komentāros, kas ir Tavas spilgtākās tendences un vai mūsu tops sakrīt ar Tavu!

    Siltus svētkus!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    diso
    09.12.2021 12:43

    Labi, ka tagad vidējā/budžeta klasē ir spēcīgi piedāvājumi no Poco & Xiaomi. Tas liks pārējiem ražotājiem sasparoties.

    Dainis
    10.12.2021 21:26
    Reply to  diso

    Jā, noteikti… Es jau redzu kā darba kolēģi staigā ar xiaomi restartējušiem telefoniem, kuriem nav pagājis pat gads. Nē, paldies, man tādas viedierices nevajag.

    Itanium
    11.12.2021 19:10
    Reply to  Dainis

    Ko?
    Manā paziņu lokā šobrīd izteikti dominē Xiaomi tālruņi – nekādas vainas jau 3-4o gadu.

    wils
    09.12.2021 16:21

    Vidējā klasē trūkst 1+ Nord 2 un Realme 8. Un Nokia pie jums ar nebrauc..

    Kursors.lv
    09.12.2021 17:03
    Reply to  wils

    Jā, neuzspējām apstrādāt visus telefonus, kurus gribējām. Paldies par savu aktivitāti, mēs to novērtējam. Kas attiecas uz Nokia, tad viņiem atkal kaut kur pazuda vietējā aģentūra un vairs nespējām normāli tikt pie testa ierīcēm. Bet Nokia telefonus labprāt patestētu, jo es uzskatu, ka tie joprojām var būt cenas/iespēju + tīrā Android ziņā labi pirkumi.

    Dainarts
    09.12.2021 17:30

    Aizmirsi Google pixel 6/6pro🤔

    Janka
    09.12.2021 20:01

    Būtu jau labi pieminēt un vismaz salīdzināt. Ne visos gadījumos jūsu salīdzinātie un aprakstītie produkti ir pieejami LV

    Kursors.lv
    09.12.2021 20:19
    Reply to  Janka

    Tieši apskatus 99% gadījumu veidojam ierīcēm, kas ir brīvi nopērkamas Latvijā.

    davix
    10.12.2021 11:43

    Par šo tiešām ir milzīgs prieks, kas nodrošina reālu pievienoto vērtību Jūsu apskatiem!

    Savādāk, tā būtu drusku kā maldināšana, stāstot par telefoniem, kas LV nemaz nav vienkārši nopērkami veikalos. Tehnikas faniem, kam interesē specifiski modeļi vai kas nopērkami otrpus pasaulei, tie jau paši tik un tā izpētīs kas ir kas un tiem katram būs savs viedoklis.

    Dainis
    10.12.2021 21:33

    Kaut kādas muļķības jūs runājat. Pēc jūsu izpratnes sanāk, ka oficiāli skaitās tikai, ja tos tirgo pie mobilajiem operatoriem. Ja tos tirgo populārākais internetveikals Latvijā, tad tas neskaitās. 😅

    Kursors.lv
    10.12.2021 23:34
    Reply to  Dainis

    Es atbildēšu mazliet citādāk – tas, ka kāds internetveikals Latvijā tirgo kādu mobilo telefonu modeli principā nenozīmē neko. Internetveikali var pa visu pasauli sagrābstīt visādus dīvainus produktus, taču tas nenozīmē, ka šīs ierīces te korekti darbosies un tām būs pienācīgais atbalsts. Mēs cenšamies apstrādāt tās ierīces, kas šeit ir kaut cik oficiāli pieejamas un tikai tad, ja paliek laiks/resursi, varam pieķert klāt pa kādam mūsu pusē svešākam produktam.

    Raivis Terinks
    14.12.2021 10:33

    Pieminēšu, ka tas ka veikali (visi )tirgo arī Realme vai Poco telefonus arī nenozīmē “oficiālu “pārstāvniecību Latvija. Jo “oficiālais” serviss izrādās mazs ūķītis, kas detaļas gaida no ķīnas mēnesi, vai arī vispār pat neņemas neko remontēt. (Nesūdzos, nav mana personīgā pieredze, bet vairāku cilvēku un uzņēmumu stāsti). Un šis nav par interneta veikalu bet pat pie “lielajiem”‘ operatoriem un veikaliem pirktām iekārtām. Nu ok, servisa kvalitāte atsver cenu, ja Ķīnas “flagmanis” maksā 350 EUR un servisa nav, bet Ābols maksā 1300, (ar garantiju 2 gadi), tad jau katru pus gadu var jaunu ķīnieti pirkt :) PAts tā nedaru. Bet Latvijā ir ļoti daudz cilvēku kas sev, un bērniem, nevar atļauties pirkt telefonus pa 800 -1300 EUR , attiecīgi jārespektē arī šī tirgus segmenta pircējus.

    Ahki
    11.12.2021 03:01

    Bitē tagad ir Google pixel 6 pieejams, bet sālīti 😅

    KKTK
    10.12.2021 09:00

    Paldies par rakstu un trubu sakārtošanā notērēto laiku. Lai arī trubas reāli neinteresē, bija interesanti palasīt tieši tendences.

    AlSa
    10.12.2021 12:46

    Domāju, ka nepamatoti topā nav Samsung galaxy S20 FE, bet ar Snapdrogon, Latvijā internetveikalos brīvi nopērkams, pavasarī pat par ļoti labu cenu bija. Te gan jāpiebilst, ka šie aparāti ar Exynos nebija tik labi kā ar Snapu.

    Raivis Terinks
    14.12.2021 10:26

    Paldies par šo apskatu. Vairāk emocionāls, mazāk tehnoloģisks (un tas ir forši, visu gadu jau ciparus un benchmarkus lasījām :) )
    Jāpiekrīt, ka ar kovidu un čipu trūkumu, ir izveidojies pilnīgs juceklis, ir maz ko salīdzināt, un ir grūti salīdzināt.
    Izvēle Latvijā un Eiropā arī ir faktiski beigusies. Bez Ābola, androdiem Samijs, tad Xiaomi (ar visiem saviem daudzajiem brendiem) un vēl ķīnieši (Oneplus, Realme), kas faktiski ir tie paši (lLVne tik piejeamie Vivo, oppo). Kas vēl? Nokia – šogad nemanāma. Sony – nav spēlētājs, labs bet dārgs. Un viss… Pa lielam izvēle Samijs, vai ķīna…
    Jā. Un GOOGLE PIXEL, tas nepelnīti aimzmirsts. BEt laikam jau reāli būs dabūnams 2022.

    Reklāma