Web Analytics
More
    Reklāma

    Kādu viedtālruni izvēlēties skolēnam 2021. gadā?

    Jaunākie raksti

    Gladiolas, asteres, dālijas, satraukums un gludināts, balts krekls, kas vēl labāk izceļ Saules noglāstītās bērnu sejas. Nevaram zināt, vai 1. septembris šogad būs klātienē, bet zinām, ka mazais ziķeris ir jau noskatījis iPhone vai kādu citu ārprāta rīku, kura cena ir vienāda ar statistiski vidēji pārtikušas divu bērnu ģimenes pusotra mēneša budžetu. Ko darīt? Kā tālāk dzīvot? Mieru, tikai mieru!

    Mieru, tikai mieru!

    Centīsimies šodien kopīgi izdomāt, kas tad ir svarīgi mazajam cilvēkam, bet vienlaikus nevajag piemirst, ka nauda kokos neaug (jeb kas ir svarīgi pieaugušajam). Ceru, ka neviens vairs nestrīdēsies par bērna viedtālruņa vajadzību. Viedtālrunis tomēr ir daļa no izglītības, daļa no izklaides un viedtālrunis bērna kabatā dod vecākiem zināmu drošības ilūziju.

    Reklāma

    Kādus parametrus meklēt viedtālrunī?

    Ir tikai burtiski pāris tehniskās specifikācijas nianses, kuras nevajadzētu ignorēt, lai Android viedtālrunis jēdzīgi strādātu. Jā, šoreiz pieturēsimies pie Android, jo iPhone pasaulē laikam vienīgais jēdzīgais pirkums būtu Apple iPhone SE (2020), bet tas tāpat maksā 499 eiro pie sakaru operatoriem.

    Kuras ir šīs svarīgās tehniskās nianses? Pirmkārt jau jāskatās, lai izvēlētais viedtālrunis ir gana svaigs modelis, tad var rēķināties ar vienu vai pāris lielajiem Android atjauninājumiem, bet te būtu jāpēta katru ražotāju un katru izvēlēto modeli atsevišķi. Nokia un pat Xiaomi pēdējā laikā ar Android atjauninājumiem veicas visai labi, tāpat ar Android atjauninājumiem var rēķināties Samsung pircējs, bet OnePlus saviem lētākajiem modeļiem visai slinki vai pat nemaz neveidos Android atjauninājumus.

    Otra svarīgā izvēle būtu pie operatīvās atmiņas jeb RAM apjoma ailītes tehniskajā aprakstā. Šobrīd Android pasaulē neko zem 4 GB RAM nevajag ņemt, ideāli pat būtu 6 GB RAM. Kaut ko līdzīgu var attiecināt uz atmiņu, te arī ideāli būtu 128 GB, bet pie 64 GB jau jāskatās, ko bērns ar šo ierīci darīs. Android 10 un Android 11 operētājsistēmas aizņem aptuveni 22 GB no atmiņas, lietotnes mūsdienās arī grābj, ko var un velk segu savā virzienā. Ja sākam pavisam sīki pētīt atmiņu, tad ideāli būtu meklēt UFS 3.x versiju (šis apzīmē iebūvētās atmiņas ātrumu), bet gana labi būs arī UFS 2.1. Atmiņas ātrums ļoti ietekmē iespaidu par sistēmas kopējo ātrumu.

    Attēls: androidauthority.com

    Ja kāds man prasītu viedokli, tad laikam ņemtu bērnam lielāka izmēra ekrānu, lai var blenzt YouTube bez lieka acu sasprindzinājuma. Daudzi mums te komentāros sūdzas, ka viņu sīkās un trauslās porcelāna rociņas nevar noturēt neko, kam ekrāna diagonāle ir virs 4.0 collām, bet bērni lieliski operē arī ar 6.5 collu ekrāniem. Vai atceries, ka Google Nexus 7 planšetdatori bija ar 7.0 collu ekrāniem?

    Ideāls variants, protams, būtu viedtālruņa mitruma un putekļu noturība, bet vismaz es uz šo parametru neskatītos, jo tas dikti sašaurina izvēli un arī palielina plānojamo iegādes budžetu.

    Vienlaikus arī vajadzētu raudzīties, lai noskatītais viedtālrunis ir gana populārs, tad tam varēsi klāt piepirkt visādus aksesuārus, piemēram, ekrāna aizsargu un kādu smukāku maciņu. Te gan jāatgādina, ka visi šie sīkie draņķīši, kas iegādāti ārpus Eiropas Savienības, nu tiek aplikti arī ar PVN, tāpēc esi uzmanīgs, kad iepērcies eBay vai Aliexpress. Varbūt nevis “uzmanīgs”, bet rēķinies ar nedaudz piņķerīgu nodokļu nomaksu pirms paciņas saņemšanas.

    Ārpus sarakstiem šoreiz atstāšu Huawei un arī LG, lai arī iepriekšējos gados tieši šie divi ražotāji sastādīja pamatīgu daļu no budžeta klases piedāvājuma. LG viedtālruņus vairs neražos un Huawei, ASV sankciju dēļ, joprojām nespēj piedāvāt tādu Android viedtālruni, kas būtu pilnvērtīgi izmantojams mūsu pusē. Tāpat nepievērsīšu uzmanību kamerām, jo vairums ražotāju šajā cenā izmanto līdzvērtīgas aptuveni 48 megapikseļu kameras ar dažiem izņēmumiem.

    Kas vēl Tev šķiet svarīgs viedtālruņa izvēlē? Ieraksti komentārā raksta lejasdaļā!

    Ķeramies pie konkrētiem modeļiem

    Gaumes ir dažādas, izpratne par “lēts” un “dārgs” arī ir ļoti atšķirīga, bet te pieturēšos pie dažiem visai populāriem viedtālruņu modeļiem cenu kategorijā līdz aptuveni 350 eiro. Centīšos aprakstīt to, kāpēc tieši konkrētais modelis iekļuvis mūsu nelielajā skolnieka viedtālruņa 2021. gada topā.

    Tā kā bērniem sanāk visu ko sasist, tad sākam ar pašu budžeta klasi, kas grozās ap 150 eiro. Var jau kaut ko atrast arī zem 150 eiro, bet diez vai tas būs ilgi un laimīgi lietojams viedtālrunis. Pieturēsimies pie sakaru operatoru un lielāko interneta veikalu piedāvājuma cenās līdz jau minētajiem 350 eiro, bet pamatā būtu jāpēta modeļi ap 200… 250 eiro.

    Mana pirmā izvēle super zemā cenā būtu Poco M3 viedtālrunis, kas 128 GB versijā pie mums maksā ap 160 eiro, bet Vācijas eBay pats esmu tādu pircis par aptuveni 125 eiro ar visu sūtīšanu (lūdzu nejaukt manu taupību ar pārlieku lielu skopumu). Poco M3 ir 4 GB RAM un 64 GB vai 128 GB atmiņa, 6.53 collu 1080p+ ekrāns, Android 10 (ar MIUI 12 saskarni) un gana jēdzīgs Qualcomm Snapdragon 662 procesors. Kas nav mazsvarīgi, Poco M3 ir pamatīgs 6000 mAh akumulators. Poco M3 iepakojumā ir lādētājs un arī caurspīdīgs koverītis. Vienīgais mīnuss ir ekrāns, jo tam skatu leņķi ir visai vāji, bet viedtālrunis pieejams dažās interesantās krāsās. Sakaru operatori pārdod arī Poco M3 Pro 5G par aptuveni 230 eiro, bet šis jau ir galvas tiesu pārāks un attiecīgi dārgāks modelis.

    Poco M3

    No Poco arī ap 200 un 300 eiro atrodami ļoti interesanti modeļi. Pie mums nopērkamais Poco X3 Pro maksā nedaudz virs 210 eiro, bet par to saņemam IP53 mitruma un putekļu noturību, 128 GB + 6 GB RAM, spēcīgu Qualcomm Snapdragon 860 procesoru un jau Android 11 operētājsistēmu. Poco X3 Pro pat ir 120 Hz ekrāns ar HDR. Viedtālrunim ir 5160 mAh akumulators ar 33 W uzlādi.

    Poco X3 Pro

    Ja reiz par Poco, tad ap 300 eiro jau sanāk Poco F3 modelis, kas arī ir ticis pie līdzvērtīga atmiņu komplekta un jau pavisam sprigana Qualcomm Snapdragon 870 5G (7 nm) procesora. Poco F3 ir jau tik nopietns viedtālrunis, ka es to būtu gatavs lietot ikdienā. Poco F3 ir 4520 mAh akumulators ar 33 W uzlādi.

    Poco F3

    Lai arī šī nebūtu mana pirmā izvēle, tomēr nevar nepieminēt OnePlus Nord N100, kas maksā ap 180 eiro pie sakaru operatoriem. Diemžēl OnePlus Nord N100 saņēmis Android 11 un ražotājs negrasās neko tālāk atjaunināt. Nord N100 ir 6.52 collu ekrāns ar 90 Hz, 4 GB RAM un 64 GB atmiņa. Viedtālruni darbina visai lēns Qualcomm Snapdragon 460 procesors, kas varētu nebūt ideāla izvēle, ja grasies viedtālruni lietot vairākus gadus. Šim modelim ir pieklājīgs 5000 mAh akumulators ar 18 W uzlādi.

    OnePlus Nord N100

    OnePlus Nord N10 5G būs daudz žirgtāks viedtālrunis, bet arī šim nāksies samierināties tikai ar Android 11. Pie sakaru operatoriem OnePlus Nord N10 5G maksā ap 280 eiro, kas nebūt nav zema cena. Viedtālrunim ir 6.49 collu 90 Hz ekrāns, Qualcomm Snapdragon 690 procesors, 6 GB RAM un 128 GB atmiņa. Viedtālrunim ir pieņemamas ietilpības 4300 mAh akumulators ar 30 W uzlādi.

    OnePlus Nord N10 5G

    Ap 300 eiro ir tas slieksnis, kur cīņai pievienojas arī Samsung ar Galaxy A32 5G vai nedaudz padzīvojušu Samsung Galaxy A70 no 2019. gada. Tiesa, Samsung Galaxy A70 jau ticis pie Android 11, bet A70 modeli neatradu Android 12 saņēmēju sarakstos. Kopumā gan pēc šādas nelielas izpētes nostiprinās fakts, ka Samsung tiek izspiests no viedtālruņu pārdevēju troņa visos kontinentos, jo Xiaomi ar Note, Redmi un Poco zīmoliem ir 15 modeļi tur, kur Samsung spēj piedāvāt tikai divus. Galaxy A32 5G ir 5000 mAh akumulators ar 15 W uzlādi, Galaxy A70 ir 4500 mAh ar 25 W uzlādi.

    Samsung Galaxy A70

    No Samsung ap 350 eiro sanāks relatīvi moderns Galaxy A52 modelis ar spilgtu Super AMOLED 90 Hz ekrānu, viedtālrunis pieejams dažādās atmiņu versijās. Šajā cenā Samsung vēl arvien velkas nopakaļ aiz Poco F3, kas pie 350 eiro piedāvā jau 256 GB atmiņu un 8 GB RAM. Viedtālrunim ir 4500 mAh akumulators ar 25 W uzlādi.

    Samsung Galaxy A52

    Interneta veikali mums piedāvā Nokia 5.4 cenā ap 200 eiro ar 4 GB RAM un 128 GB atmiņu. Kopumā gan Nokia 5.4 ir tālu no tā, ko gribētos dēvēt par aizraujošu. Te ir tikai 720p+ ekrāns, Snapdragon 662 procesors un 4000 mAh akumulators. Nokia 5.4, visticamāk, saņems Android 12, bet akmenī šis nav iecirsts. Nokia 5.4 ir visai maziņš 4000 mAh akumulators ar salīdzinoši lēnu 10 W uzlādi.

    Nokia 5.4

    Interesanta izvēle varētu būt arī Motorola Moto G30 ar 6 GB RAM un 128 GB atmiņu cenā ap 200 eiro. Moto G30 ir 6.5 collu 90 Hz ekrāns ar zemu 720p+ izšķirtspēju, Android 11, Snapdragon 662 un tiek minēts, ka Moto G30 ir apstrādāts pret ūdens iedarbību. Nav gan zināms, ko tas nozīmē dzīvē. Iespējams, zvanu lietus laikā drīksti pieņemt. Moto G30 saņēmis 5000 mAh akumulatoru ar 15 W uzlādi.

    Motorola Moto G30

    Varbūt Tavā sirsniņā ir iekritis kāds viedtālrunis cenā ap/zem 350 eiro, kas varētu būt tā cena, ko ierindas darbaļaudis izdod par bērnu viedtālruņiem? Pastāsti par to raksta komentāros. Tāpat visiem lasītājiem būs noderīga tava pieredze ar šādiem telefoniem.

    Nobeigumā

    Var redzēt, ka budžeta klasē sāk parādīties pat ļoti jēdzīga viedtālruņu izvēle. Īpaši šogad izceļas Xiaomi/Poco, bet pret šo ražotāju un tā apakšzīmolu būs gana daudz iebildumu. Jā, programmatūra Xiaomi ik pa laikam pieklibo, bet vairs sen nav tie laiki, kad uz Xiaomi viedtālruņiem jāskatās ar aizdomām. Tirgus līderis vairs nevar atļauties nodarboties ar muļķībām – lai nesanāk kā Huawei.

    Samsung, protams, ir, ko piedāvāt šajā cenu kategorijā, bet Samsung modeļi stāv tālu aiz Xiaomi/Poco iespēju, ātrdarbības un pat mitruma noturības ziņā. Samsung gan vēl arvien varētu būt līderis aksesuāru (maciņu, ekrāna aizsargu) iegādē tepat uz vietas.

    OnePlus varbūt arī piedāvā interesantus, tepat pie operatoriem nopērkamus viedtālruņus, bet Android 12 nesaņemšana mani darītu tramīgu. “Never settle” ir pārvērties par “Just settle” vai ko tamlīdzīgu.

    Cerams, ka ar šo apkopojumu spējām kaut nedaudz palīdzēt bērna pirmā viedtālruņa izvēlē!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    52 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    15.08.2021 21:56

    kuriem no šiem ir labākās kameras?

    digitalk
    15.08.2021 22:23

    kad iepērcies eBay vai Aliexpress […] rēķinies ar nedaudz piņķerīgu nodokļu nomaksu pirms paciņas saņemšanas.

    šobrīd Ebay un Ali pie norēķiniem jau pieskaita PVN, tāpēc papildus vairs nekas nav jāmaksā.

    WoW
    16.08.2021 08:31
    Reply to  digitalk

    vēl gan paliek muitas nodoklis, kas gan vairumā gadījumu ir diezgan zems

    digitalk
    16.08.2021 08:52
    Reply to  WoW

    zems, ne zems, bet pie mūsu bremzīgās muitas mierīgi var pielikt vēl mēnesi uz piegādi.

    tomēr muitas nodoklis sākas tikai no 150 eiro kopsummas, bet Artis rakstīja par “sīkajiem draņķīšiem” aksesuāriem, tiem muita nedraud.

    Toms Salmins
    15.08.2021 22:25

    Meklēju līdz 200 eur telefonu pirmklasniecei. Paliku pie Huawei Y7. Ir jau pamaza atmiņa un RAM, bet pārējais viss patīk. Google servisi ir.

    hmmm :)
    15.08.2021 23:01

    Inetrneta veikalos ir pilns arī ar podziņu telefoniem. Acīmredzot tādi jau neder skolēniem ? :D

    Kursors.lv
    16.08.2021 07:30
    Reply to  hmmm :)

    Vairumā gadījumu diemžēl vairs neder. Hei, paskaties aiz loga – tur tevi sveicina 2021. gads.

    hmmm :)
    16.08.2021 08:10

    Visur runā par jauniešu atkarību no viediericem, un slikto fizisko sagatavotību, lieko svaru- tur tevi sveicina 2021.gads !:D
    Ja ir kur problēma to vajadzētu risināt. Ja ir problēma ar viedierīču lietošanu, vajadzētu jauniešiem to stāsti. Nevar pirkt viediericem un cerēt ka paši bērni sapratis kā un cik daudz lietot.

    Inga
    25.03.2022 00:33
    Reply to  hmmm :)

    atkarīgs cik liels skolēns… 5jā klasē, mana bērna skolotāji mēdz izmantot Kahoot. Podziņas to nepavilks…

    hmmm :)
    16.08.2021 07:59
    Reply to  Artis Ābols

    Priekš kam ir dators?
    Ja skolenam nenopēr telefonu viņš nedrīkst mācīties?

    Juris
    16.08.2021 13:00
    Reply to  Artis Ābols

    Kāds sakars ar troļļošanu!??!!

    Tev bērni ir? Ja bērns neklausa un sēž viedierīce, tad labākais risinājums podziņu telefons, jo ir nepieciešams sazvanīt un viss!

    Čiekurs
    16.08.2021 13:45
    Reply to  Juris

    Ne visiem bērni ir nepaklausīgi, no viedierīcēm atkarīgi. Tiem kuriem tā nav problēma šis raksts lieti noderēs, tiem, kam ir, tos ar podziņtelefona sodu šaubos vai izdosies pārmācīt. Augstākminētais filozofs, vispārinot to pieņēma, kā visu vecāku problēmu.

    wils
    15.08.2021 23:13

    Par Realme autors laikam neko nav dzirdējis..

    Kursors.lv
    16.08.2021 07:18
    Reply to  wils

    Kā tad nav? Mums ir bijuši piecu šī ražotāja telefonu apskati.

    Geeks
    16.08.2021 10:18
    Reply to  Artis Ābols

    Kur iphons?
    Kaut kādus kitajozas poco sametis, kādēļ radīt bērnam sliktu priekštatu par viedtālruni? Nav brīnums, ka pēc gadiem pāriet uz iphona, nobesijušiss ar tiem sūda poco, xiaomi, un oneplusiem….

    digitalk
    16.08.2021 10:20
    Reply to  Geeks

    lasīt māki vai vienkārši esi iAita?

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Geeks
    16.08.2021 10:39
    Reply to  digitalk

    Oi, nesāc raudāt iT sētniek, iphonu vienkārši vajadzēja iekļaut sarakstā, tieši tā pat, kā pārējos.
    Turklāt es nekur neteicu, ka nedrīkst pirkt androīdveidīgos…

    digitalk
    16.08.2021 11:05
    Reply to  Geeks

    skaidrs, tātad bezsmadzeņu iAita.

    no raksta, kuru tu pat nelasīji:

    Gaumes ir dažādas, izpratne par “lēts” un “dārgs” arī ir ļoti atšķirīga, bet te pieturēšos pie dažiem visai populāriem viedtālruņu modeļiem cenu kategorijā līdz aptuveni 350 eiro.

    Geeks
    16.08.2021 12:06
    Reply to  digitalk

    Forši, ka Tev ir tās smadzenes, žēl tikai, ka tas nepalīdz pienācīgi nopelnīt…

    P.s.
    Tak uzrakstiju, ka vajadzēja iekļaut sarakstā, po*ig, ka dārgāks…

    Tghh
    16.08.2021 12:33
    Reply to  digitalk

    Un ar ko Android aita ir labāks par iaitu?

    Geeks
    16.08.2021 15:53
    Reply to  Tghh

    ITsētniekiem ļoti sāpīgs temats, os viņi nepārzin, tādēļ vienmēr izdzirdot, vai saredzot aizgrauzto ābolu viņiem sāk tecēt auksti sviedri un trīcēt kājas.😃
    Viņu prāt visiem jālieto windis, linux, vai andris, galvenais, lai max daudz settingu kurus sagrozīt un tas besītu gala patērētāju, visi kuri nestrādā IT nozarē ir bezsmadzeņu aitas un neko no dzīves nesaprot.
    Pat, ja tu darba vajadzībām izmanto vienu konkrētu programmu un datoram ir macOS tu tik un tā esi “iAita, iKāmis, vai cits iDzīvnieks, sliktākajā gadījumā pat iBezsmadzeņu radījums.
    Bet daži šeit vienkārši ir aizsēdējušies, un kļuvuši par delfi, atvainojos kursora troļļiem….

    digitalk
    16.08.2021 17:23
    Reply to  Geeks

    tipiska iAitas blēšana — jūs visi muļķi, manas fantāzijas ir neapstrīdamā patiesība.

    Kursors.lv
    16.08.2021 10:33
    Reply to  Geeks

    Trešajā rindkopā. Lasi.

    wils
    16.08.2021 14:02
    Reply to  Artis Ābols

    Pie operatora atradu tik paveco Realme 6 – https://www.tele2.lv/telefoni/#filter=1&S=D&IS=1&M%5B%5D=Realme
    RD veikals ar tirgo pa nelielām naudām – https://www.rdveikals.lv/products/lv/388/275307/sort/1/filter/0_0_0_0/6-128GB-Comet-Blue-mobilais-telefons.html
    Ir arī Realme 7 – https://www.rdveikals.lv/products/lv/388/306931/sort/1/filter/0_0_0_0/7-64GB-6GB-RAM-Mist-Blue-mobilais-telefons.html
    Abiem ir apskati pie jums kursors.lv atrodami. Ja var ticēt RD, telefoni uz vietas pieejami.

    Krotow
    16.08.2021 11:06

    Pirmklasniekam? Tikai podziņtelefonu zem 50€. Un vēlams visai klasei vienu modeli.

    Eggy Mega
    16.08.2021 14:52
    Reply to  Krotow

    Ieskaitot skolotāju…

    Kaspars
    19.08.2021 10:29
    Reply to  Krotow

    pirmklasniekam… drošības pulksteni un laime pilnīga.. man sīkais bija priecīgs. Šogad uz 2.klasi gan atdošu savu veco p10lite.. lai vismaz var pilnvērtīgi bezlimita pieslēgumu izmantot.

    Tghh
    16.08.2021 12:30

    Vislētāko

    Kristians
    16.08.2021 14:56

    No pieredzes varu teikt, ka vienam no pamata raksturlielumiem skolēna telefonam ir jābūt ekrāna izturībai pret kritienu vai arī izmaksu attiecībai par ekrāna nomaiņu. Tu vari iegādāties super izdevīgu cena/kvalitāte telefonu, bet tam izrādās Latvijā nav iespējams nomainīt ekrānu zirneklīša gadījumā :(

    Battery
    16.08.2021 17:30

    Es domāju , ka labākais un samērā lētakais būtu samsung galaxy s8, ekrāns ir qhd+ , un nav nekādi android atjauninājumi kas aizņems atmiņu

    Krotow
    16.08.2021 17:51
    Reply to  Battery

    Skolnieku telefonos tagad atmiņu visvairāk aizņem vienas mēles foto 150+ variācijās un krāsu efektos, pusmiljons TikTok vemjamvideo kešā un kaudze bezjēdzīgu spēlīšu.

    Kursors.lv
    16.08.2021 21:37
    Reply to  Battery

    Tik vecus telefonus pirkt nav prāta darbs. Plus, atjauninājumu nepieejamība ir būtisks mīnuss.

    Tasesmues
    16.08.2021 21:43

    Ja sarakstā ir Poco F3, tad pārējie ir tikai pieklājības pēc. Poco ir pietiekami labs visiem lietotājiem, ne tikai skolniekiem.
    Realme gt ir labs telefons, bet viņu Eiropa neiekļauj Latviju.

    freelifelv
    16.08.2021 23:38

    Ap 200 eur – Redmi Note 10 5G, atmiņa 6/128, baterija 5000, procis normāls. No mīnusiem – displeja max spilgtums pietrūkst, nav pats skaļākais, kameras tjipa 3, bet reāli viena.
    Pirms kāda laika nenormāli rullēja Redmi 9, cena maza, telefons ok.
    A52 konkurents – Mi 11 Lite 5G, ap 350 eur. Nav gari jāraksta – labs telefons. Pie līdzīgām cenām biežāk gan uzvaru gūst A52, jo “tas takš samsungs”, “var tepat nopirkt visādus vāciņus”, “nav tik plāns, ka pārlūzīs” utt..
    Ja turpina par Samsung, tad vēl A12 ar 4/128 ir pietiekami populārs, lai gan displejs sux un telefons lēēēns.
    Tālāk jau reāli rullē tikai aiponi, reti kuram sīcim esmu redzējis padārgu android.

    Susuris
    17.08.2021 17:47

    Kāpēc sarakstā nav Huawei P30 lite!? Google ir un šķiet, ka arī tehniskie parametri diezgan labi🤔!?

    Kursors.lv
    17.08.2021 18:40
    Reply to  Susuris

    Nevaram ieteikt pirkt tik vecu telefonu.

    Susuris
    17.08.2021 18:43

    Man jau bija tādas aizdomas😬

    Tomats
    17.08.2021 18:07

    Priekš sīkā vislabāk redmi 9 64gb ap 120eur un lielāku atmiņu nevajag, lai neinstalē visādus štruntus un spēlītes, primāri telefonam jābūt lai bērnu var sameklēt un sazvanīt.

    Krotow
    17.08.2021 18:54
    Reply to  Tomats

    Redmi 9 vēl kā var visādas spēlītes sainstalēt :D

    Raimonds
    19.08.2021 22:10

    Oneplus N10 5g neiesaku, lielākā vilšanās. Kamera nekāda, baterija viduvēja, ekrāns pašvaks. Diezgan biezs un ar milzīgām apmalēm. Un par mūzikas atskaņošanu (vismaz uz Bluetooth ierīcēm var aizmirst) skaņa vienkārši traģiska. Tik ļoti vīlies telefonā nekad neesmu bijis. Salīdzinājumā darba redmi T8 liekās labāks ērtāks a draudzenes a51 liekās kā premium ierīce

    Līga
    22.08.2021 22:11

    Savai izklaidīgajai otrklasniecei esam noskatījuši Xiaomi, tikai neesam sapratuši vai šī izvēle būs laba. Meita ir sākuma stadījā viedierīces lietošanā. Pētot ierīces parametrus esam pievērsuši rakstā minētajām lietām. Ko variet ieteikt?

    digitalk
    23.08.2021 11:59
    Reply to  Līga

    tak ne jau tikai firmu noskatīji. modeļus studijā! tad arī kāds zinošais sakomentēs. un precizē epitetu “izklaidīga” — vēlas izklaidēties vai gatava pazaudēt pie pirmās izdevības ;)

    Rwop
    23.08.2021 14:53

    Manuprāt, normāla price/performance ir LG42-52, ko var dabūt par 123 EUR 1a.lv /157 eur evelatus. Ja vēl ir kāds kupons/atlaide, tad vēl par eiro lētāk vai piegādi atsitīs.

    LG mobilie jau vispār klopējas ciet no 2024, bet

    + ekrāns ir liels,
    + baterija pietiekama,
    + veiktspēja minimums k42 ir (average 82% memory load, tikko apskatījos)
    + bloatware nav
    + ir pat kkāda military grade izturība,
    + silikona vāciņi pieejami un lēti
    + 64GB pietiks
    + plānots arī izlaist nākamo Android
    – Kamera gan ir švaka, bet nu budžeta klasē nav vērts meklēt kko ar labu kameru.
    – Spēlītes nepaspēlēsi
    – k42 dažreiz jūtama lēndarbība, ielādējot Web lapas – iefreezo uz sekundi, aplikācijas un scrollings esot ok.

    Domāju, ka cena ir laba, salīdzinot ar tajā pašā cenā esošajiem, un gan jau pirmajam telefonam ir OK.

    Dzindzuks
    29.08.2021 07:59

    Tikko sākās LMT akcija ģimenēm. Vai Redmi Note 10 5G (akcijā par 199) ir pēc būtības tas pats Poco M3 Pro 5G? Vai tomēr kādas atšķirības?https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10768&idPhone2=10857

    Reklāma