Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy A70 apskats

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Ja dzīvojat tikai un vienīgi Samsung burbulī, tad A70 ir labākais vidējās klases piedāvājums, kādu firma radījusi. Ja par prasīto cenu gribat premium korpusu, labāku veiktspēju un kameras, dodieties uz kursora apskatu sadaļu, tur būs, ko atrast.

    Jaunākie raksti

    Atzīšos kādā grēkā – nekad neesmu bijis Samsung vidējās klases telefonu cienītājs (S un Note sērija gadu gaitā manās acīs ir iemantojusi uzticību). Firmas izdarības ar A klasi pēdējos gados bijušas, maigi izsakoties, ērmotas. Ja pagājušā gada modeļus grūti nosaukt par citu gadu A klases modeļu turpinājumu, tad šoreiz firma gājusi citu ceļu. Šogad Samsung pamatīgi pavērojis, ko dara citi Ķīnas ražotāji, kas dominē šajā cenu kategorijā. Rezultāts – meinstrīmīgākas tendences, kas telefoniem ļauj labāk iederēties vidējā klasē, bet zaudē personības vaibstus. Samsung šogad A seriju padarījis par platformu, kur izmēģināt jaunumus, ko vēlāk integrēt flagmaņos. Tas viss rezultējas ar to, ka beidzot Samsung izdevies radīt pieklājīgu vidējās klases piedāvājumu. Varu pateikt jau priekšā, ka Samsung Galaxy A70 mani ir pozitīvi pārsteidzis.

    A70 piesaka sevi ar to, ka ir lielākais tālrunis A saimē. Tas ticis ne vien pie lielāka ekrāna, bet arī ātrākas lādēšanas un ietilpīgāka akumulatora, kā Samsung Galaxy S10+.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie; One UI
    • Ekrāns: Super AMOLED, 6.7 collas, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 393 ppi, ap 86% ekrāna un korpussa attiecība, Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 675 (11 nm), astoņi kodoli: 2×2.0 GHz Kryo 460 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 460 Silver, Adreno 612 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8 GB
    • Atmiņa: 128 GB; microSD atmiņas kartes lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, NFC, USB 2.0, Type-C 1.0, 4G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, e-kompass, žiroskops, ANT+
    • Kameras: aizmugurē: 32 MP, f/1.7, PDAF; 8 MP, f/2.2, 12mm ultraplatleņķa; 5 MP, f/2.2, dziļuma sensors. LED zibspuldze, HDR, video – 2160p@30fps, 1080p@30/240fps. Priekšā: 32 MP, f/2.0, 0.8µm, HDR, 1080p@30fps video.
    • Izmēri un svars:I164.3 x 76.7 x 7.9 mm, 183 g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 25 W ātrā uzlāde
    • Cena: ap 400 eiro pie operatoriem

    *testa ierīcei

    “Stiklmasas” dizains

    Pirmkārt, jāteic, ka šis ir viens riktīgi liels tālrunis. 6.7 collu ekrāns ir lielākais, kādu tālrunī esmu lietojis. Uzreiz gan jāteic, ka izmisumam nav iemesla, jo šoreiz Samsung izmanto 20:9 malu proporciju ekrānam. To tikai nedaudz pastiepjot iegūtu kinomotogrāfisko 21:9 attiecību. Tas nozīmē, ka šī 6.7 collu ekrāna reālais laukums ir aptuveni pielīdzināms 6 collu ekrānam ar veco 16:9 proporciju, tikai šoreiz tas ir daudz satveramāks. Nedrīkst aizmirst, ka, laikam ejot, telefoni atmetuši liekās apmales ap ekrānu. Un te nonākam pie vienas no lielākajām priekšrocībām, ko telefona dizains sniedz – 86% ekrāna un korpusa attiecība. Šis cipars ir flagmaņklases cienīgs. Diemžēl, lietot tālruni ar vienu roku ne vienmēr ir ērti. Mazo plaukstu īpašnieki, iesaku jums uzreiz pārslēgties uz Samsung Galaxy A40 apskatu.

    Ko nozīmē ievadā pieminētā vēlme iederēties starp vidējās klases tālruņiem? Dizainā tas nozīmē bezpersoniskumu. Proti priekša veidota ar šaurām apmalēm ap ekrānu un lāses formas iegrauzumu, bet aizmugurē kameras izvietotas augšas kreisajā stūrī. Kur es to būtu jau redzējis? Xiaomi Mi 9, Redmi Note 7, Huawei P Smart 2019 un daudzos citos austrumnieku dizainos.

    Tālrunis ir gana prasmīgi salikts kopā. Salaidumu vietas jūtamas tikai ar nagu. Plaukstai noapaļotais dizains ir patīkams. Tomēr tausti apmānīt nevar, uzreiz ir saprotams, ka vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir ekrāna aizsargstikls. Sāni ir plastmasas. Aizmugure veidota no “stiklmasas”. Ok, tas ir pašizdomāts termins, kurā savienoti vārdi “stikls” un “plastmasa”. Tieši tā Samsung sauc izmantoto aizmugures polikarbonātu – “Glasstic”. Ikdienā tas nozīmē pirkstu nospiedumus un citu draņķību uzkrājošu virsmu. Aizmugurei izmantota hologrāfiska apdare. It kā jau izskatās interesanti, bet, godīgi sakot, atgādina uz asfalta izlietu eļļu. Tas protams ir gaumes jautājums, bet efektu, ko šobrīd izmanto gandrīz visi, grūti nosaukt par oriģinālu.

    No ergonomikas viedokļa viss ir kārtībā. Labajā sānā ir bloķēšanas un skaļuma taustiņi. Apakšā ir USB ligzda, skaļrunis un caurumiņš, ko reizēm vairs var sastapt vien vidējā klasē – 3.5 mm austiņu ligzda. Prieks, ka kameru sistēma nav visai izbīdīta, tas nozīmē, ka tālrunis negāzelēsies, lietojot to uz galda.

    Patiesībā tālruņa dizainam nav ne vainas, vienkārši ir sajūta, ka agrāk A sērija iemiesoja oriģinālāku dizainu.

    Ekrāna valdzinājums

    Patīkami, ka A70 ticis pie lieliska Super AMOLED ekrāna. Apmales ap ekrānu ir niecīgas. Zodiņš ir maķenīt lielāks par pārējām apmalēm, bet, saucot to par lielu, tas būtu apvainojums 86% ekrāna un korpusa attiecībai. 20:9 malu attiecība ļauj lieliski izmantot vairākuzdevumu režīmu – var vienlaicīgi skatīties YouTube un rakstīt SMS, jo ir gana daudz vietas, gan tastatūrai, gan aplikācijai, gan video. Citiem telefoniem, uzpeldot tastatūrai, video laukums stipri samazinās. “U” formas izgrauzums ir neuzkrītošs un kalpo par atbildi tiem, kas komentē, ka citi ražotāji lielāku “V” formas izgrauzumu izmanto sensoriem. Izgrauzums ir mazāks, kā citiem, bet bez sensoriem A70 nav palicis.

    Izmantotā matrica ir ļoti kvalitatīva. Protams, ka S un Note sērijas tikušas pie labākiem ekrāniem, tomēr par prasīto cenu ekrāns ir ļoti kvalitatīvs. Gan spilgtums, gan kontrasts ir pietiekams. Krāsas super piesātinātas. Skata leņķi ir lieliski. Programmatūra ļauj ekrāna iestatījumus pielāgot individuālām vēlmēm. Vienmēr ieslēgtais ekrāns ir patīkama alternatīva LED paziņojumu diodes trūkumam.

    Labāk gribētu kapacitīvu pirkstu nospiedumu lasītāju

    Šī gada S sērijā Samsung bija pirmie, kas zem ekrāna novietoja ultra skaņas nospiedumu lasītāju. Lai gan drošāks, tā darbībai tika pārmests lēnīgums. A70 izmanto optisko zemekrāna pirkstu nospiedumu lasītāju. Ja Xiaomi un OnePlus izmantotie ir super ātri un precīzi, tad Nokia 9 PureView izmantotais sagādāja vilšanos. A70 lasītājs būtu jāliek kaut kur pa vidu. Tas nav visai ātrs un bieži vien atpazīst pirkstu vien ar trešo reizi, bet izpildījums vienalga ir labāks, kā Nokia 9 gadījumā.

    Patīkami, ka bloķēšanas ekrānā ap izgrauzumu ir neliela animācija, kas pievērš uzmanību un palīdz sejas atpazīšanai. Tā strādā, lai gan vairākas reizes labos gaismas apstākļos tālrunis seju neatpazina. Lai vai kā, šī ir tā reize, kad labprātāk gribētu redzēt veco, uzticamo kapacitīvo pirkstu nospiedumu lasītāju.

    Par veiktspēju

    Esmu nedaudz apmulsis – no vienas puses prieks, ka Samsung šoreiz piedāvā modernāko procesoru, kāds starp sešsimtajiem Snapdragoniem atrodams, no otras puses tālruņa cena ir aptuveni tur, kur Xiaomi un Honor modeļi, kas piedāvā flagmaņklases procesorus.

    6 GB RAM un 128 GB atmiņa ir dāsns komplets. Patīkami, ka SIM karšu atvilktnē ir trīs iedaļas – divām SIM kartēm un atmiņas kartei. Tas nozīmē, ka nebūs jāizdara izvēle starp vienu vai otru. Ikdienā viss strādā gana plūdeni. Patīkami, ka A70 ticis pie komplekta, kas šķiet vairs sastopams vien vidējā klasē – NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, FM radio. Apakšā novietotais skaļrunis ir viduvējs gan skaļumā, gan kvalitātē, tādēļ ļoti gribētos, lai tas strādā pārī ar priekšas skaļruni.

    Samsung Galaxy A70 spīd ar savu akumulatoru un ātro uzlādi. Taisni vai neticas, ka Samsung pamanījies iemānīt 4500 mAh akumulatoru tik plānā tālrunī. Gan akumulatora ietilpība, gan 25W ātrā uzlāde ir pārāka par S10 sērijā atrodamajām. Ikdienā tas ļauj ar atliektiem galiem izvilkt dienu un sagaidīt pat nākamo. Uzlādi par super ātru grūti nosaukt, bet tā ir labāka par citiem Samsung modeļiem. No 0% – 100% lādētājs darbu paveiks mazāk kā divās stundās, bet nedrīkst aizmirst, ka akumulators ir ļoti ietilpīgs, kas nozīmē, ka uzlādes darbība ir pat ļoti pieņemama.

    One UI

    Kā jebkurās attiecībās, pienāk brīdis, kad rozā brilles nokrīt. Tā ir arī šoreiz, kad One UI jau vairākos Samsung veikumos notestēts, labi var saskatīt gan trūkumus, gan plusus.

    Plusi meklējami iestatījumos. Pielāgot var teju visu, tikai rocies caur iestatījumiem! Diemžēl, Samsung nolēmis spēlēt labirintos un bieži vēlamo funkciju nevar atrast tur, kur tā šķistu loģiska. Vienmēr esmu pozitīvi vērtējis saskarnes, kas izmanto aplikāciju atvilktnes. One UI tādu izmanto, tomēr nav organiski, ka tā aktivizēta tiek ar vertikālu žestu, bet braukāšana tajā notiek horizontāli. Man nesaprotamu iemeslu dēļ Samsung bija aizmirsis testa ierīcē uzinstalēt kalkulatora aplikāciju. Iespējams tas darīts, lai es ielūkotos Galaxy Store, un pašam nemanot, šeku reku kā no gaisa, tiktu ievilkts kārtējo akauntu, mākoņservisu un serveru pinekļos.

    Saskarnes vizuālais noformējums ir patīkams, jo kļuvis uztveramāks, bet ik pa brīdim nepamet sajūta, ka lietoju senioriem vai bērniem domātu versiju. Tas laikam ikonu izmēra dēļ. Vēl kāda dīvaina lieta ir tulkojums. Reizēm ir grūti saprast, kas ar tulkojumu gribēts pateikt. Sajūta, ka tulkojums veikts ļoti ātri vai izmantojot Google Translate. Šāda pieeja pasaules līmeņa viedtālruņu manufaktūrai nav piedodama.

    Gandrīz trīs kameras

    A 70 aizmugure tikusi pie trīs kameru sistēmas. 32 MP, f/1.7 galvenā kamera, 8 MP, f/2.2 ultra platleņķa kamera. Ak jā, un vēl ir apendicīts – 5 MP, f/2.2 dziļuma sensors. Ņemot vērā, ka priekšas 32 MP pašiņkamera viena pati tiek galā ar izpludināto fonu, dziļuma sensors šķiet vien kā mārketinga triks, lai tikai iegūtu trīs kameras aizmugurē.

    Arī šoreiz kameras gājušas Samsung ierasto pārsātināto krāsu ceļu. Vienalga, vai ainas optimizētājs (AI Samsung tulkojumā) būs ieslēgts, vai nē, reizēm krāsas izskatās sintētiskas. Jāuzteic HDR darbība, kas spēj atgūt detaļas spilgtām debesīm un ēnām. Ultra platleņķa kamera izmanto citu pēcapstrādes algoritmu, tādēļ bildes būs maķenīt atšķirīgas no standarta kameras. Jārēķinās, ka “zivs acs” efekts ir visai pamanāms, un bildētie objekti būs krietni deformēti.

    Sliktas gaismas apstākļos A 70 nebūs dižs palīgs, tomēr ar mākslīgo apgaismojumu kameras tika labāk galā, kā citas Samsung vidējās klases kameras. Izpludinātais fons izskatās mākslīgāk, kā citu ražotāju veikumam, lai gan priekšējais objekts tiek precīzi izkalkulēts.

    Lai gan pašiņu kameru pārsvarā izmatoju video zvaniem, šoreiz jāuzteic tās darbība. Bildes sanāk detalizētas, var izpludināt fonu portretiem un kropojot iegūt čuķ, čuķ platāku leņķi, lai ietvertu vairākus cilvēkus. Kopumā savā cenu grupā viena no labākajām pašiņu kamerām.

    Video veidotāji būs apbēdināti par elektroniskās stabilizācijas sniegumu.

    Nobeigumā

    Ar Samsung Galaxy A70 varu teikt, ka A sērija atkal ir uz viļņa. Samsung izdevies radīt sabalansētu un pievilcīgu tālruni, kas ir lielisks papildinājums firmas ne visai pievilcīgajā vidējās klases piedāvājuma gūzmā. Rūdīti zīmola fani būs riktīgi apmierināti ar A70 izvēli. No otras puses, vidējā klase ir tik ļoti pieblīvēta, ka citi piedāvājumi liek arī A70 nobālēt. Piemēram, Honor View 20 piedāvā īstu premium dizainu un labāku veiktspēju. Arī Xiaomi Mi 9 piedāvā daudz vairāk no premium gala un būtiski labākas kameras.

    Tomēr realitāte ir tāda, ka Samsung savus lietotājus uzsēdina uz adatas, un tie, kas lieto šo zīmolu, reti skatās citu firmu virzienā. Iztēlojoties, ka pasaulē ir tikai viens ražotājs, A70 ir lielisks piedāvājums. Veiktspēja ir cenai atbilstoša. Burvīgs ekrāns. One UI un korpusa dizains būtu gaumes lieta. Interesanti, ka beidzot Samsung dadomājies līdz ātrās uzlādes lādētāja iekļaušanai komplektā. Tas viss kopā ar ļoti ietilpīgo akumulatoru var nelielu skaudību izraisīt pat S10 sērijas lietotājiem.

    Patika

    • Liels, kvalitatīvs ekrāns ar flagmaņcienīgu ekrāna un korpusa attiecību
    • 3.5 mm austiņu ligzda, FM radio, trīs karšu atvilktne
    • Ietilpīgs akumulators un beidzot ātrās uzlādes iespēja pieejama arī Samsung
    • Lielisks pašiņu kameras sniegums

    Nepatika

    • Bezpersonisks plastmasas korpuss
    • Zem ekrāna pirkstu nospiedumu lasītāja darbība
    • Viduvējas aizmugures kameras
    • Labākā saskarne, kādu Samsung radījis, var ne visiem iet pie sirds
    Ja dzīvojat tikai un vienīgi Samsung burbulī, tad A70 ir labākais vidējās klases piedāvājums, kādu firma radījusi. Ja par prasīto cenu gribat premium korpusu, labāku veiktspēju un kameras, dodieties uz kursora apskatu sadaļu, tur būs, ko atrast.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    7
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    9
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    24.07.2019 09:12

    Tīri intereses pēc, kur tas divritenis pēdējā attēlā ir atrodams?

    Raivis
    24.07.2019 15:28
    Reply to  DMG

    Jeb precīzāk vēl, tas ir mocis.

    Muah
    29.07.2019 09:57
    Reply to  Raivis

    Ja vēl precīzāk, tas ir mopēds.

    Roberts
    25.07.2019 11:58

    Kā vēl vienu mīnusu gribētu pieminēt to, ka nedaudz neprecīzi to pieliekot pie auss slikti dzird ko zvanītājs runā. Pārāk šaura strīpiņa atvēlēta laikam. Ne vien vienīgais es esmu to pamanījis. Vēl tāda lieta, ka telefons katru nakti ekrāna taimautu atmet atpakaļ uz 30 sekundēm. Jāpārinstalē telefons būtu?

    Roberts
    26.07.2019 12:10

    Atiestatīju. Nekas nemainās. Taimauts atkal 30 sek. no rīta. Nav jau grūti uzlikt uz 10 min. Jautājums vai tā tam jābūt? Mosh visiem tā ir, es domāju visiem A70

    Guntars K
    25.07.2019 20:45

    Nedaudz kļūda. Mi9 kamera ir ar ļoti labu stabilizāciju un ne vairāk. Un tieši šīs stabilizācijas dēļ kamera veido video, kurš vispār nav izmantojams nekādā veidā. A70 kamera ir galvas tiesu pārāka par Mi9.
    Un starp citu, A70 pirmais, kas ir jāizdara, jānoņem tizlā logu atvēršanās animācija vai jānoregulē uz minimumu. Savādāk izskatās pēc kaut kāda mārketinga gājiena, kad pie nākošā update visi čurās biksēs, ka mobīlais ātrāks kļuvis, bet tehniķi vienkārši samazinās atvēršanās laiku.

    nejeega
    29.07.2019 09:38

    A50 apskats kā nav tā nav ;(

    Kursors.lv
    29.07.2019 10:02
    Reply to  nejeega

    Ir interese?

    nejeega
    29.07.2019 15:59

    jau kādus pāris mēnešus atpakaļ biju ieteicis sadaļā iesaki ierīci!
    Ir interese, jo ir vajadzība pēc jauna telefona apmēram A50 cenu kategorijā (nu katrā ziņā ne dārgāku). Sevi par baigo zinātāju neuzskatu, tad nu gribētos zināt kādas domas tieši par A50. citas varbūt pat lētākas alternatīvas (piemēram, salīdzinājumā ar Huawei mate 20 lite, ko var dabūt par apmēram 100 eiro lētāk). Nu kaut kā tā. A70 liekas baigi liels, jau pie A50 iegādes gadījumā būs krietni jāpierod.

    JanisZ
    13.08.2019 12:42
    Reply to  nejeega

    Es arī labprāt sagaidītu apskatu par A50! A70 man par lielu…

    Jānis Logins
    21.08.2019 16:38

    Apskatnieku slavēts un tauta kastēm pērk A50. Pie vietējiem operatoriem praktiski līdzīgas cenas, telefoni līdzīgi, bet ar dažām būtiskām niansēm.

    Kursors.lv
    21.08.2019 16:49
    Reply to  Jānis Logins

    OK, pieteiksimies uz šīs ierīces testu un aprakstīsim savus iespaidus.

    Arita Bebriša
    09.08.2019 10:05

    Žēl, ka navigācijas joslai, Google tastatūrai un numura sastādīšanas tastatūrai vairs nav sastopama vibro skāriena atbilde. :(
    Vai varbūt ir iespējams to kaut kādā veidā atgūt?

    Līva P
    01.09.2019 13:00

    Man šim tālrunim regulāri sarunas laikā saspaidās cipari, izslēdzas mikrofons vai aizturas zvans. Kadam vēl tā ir? Tas ir brāķis vai kā? Iestatījumos jau cik pratu, rakos un nekas nemainijās.

    Aivis Aivis
    01.11.2019 08:45
    Reply to  Līva P

    Ir jā!Nav brākis,neizdevusies telefonu sērija ….A serija..Iesaku Huawei,Xiomi,Honor,kaut vai daudz kvalitatīvaki talruni,un par zemāku cenu,nav ko maksāt par brendu,!!

    Aivis Aivis
    01.11.2019 08:40

    Pirms pērciet samsung A klases tālrunus iesaku,pirmais ko pārbaudit ir gan skalruni,gan uztveršanas mikrofonu!!!!!Siem modeļiem vini gan čerkst,gan ari ir problemas ar dzirdamibu,….Bet vispār šiserija nav idevusies samsung…..A 50 A70…A40….par a10 a20 un a80 nesmu lietojis…nepateiksu..Pirkt neiesaku.!

    Krotow
    23.04.2020 15:59

    Vakar man parādīja ka ieslēgta A70 elektroniskā stabilizācija rada ap 1 sekundi garu skaņas aizturi uzņemtajos video. Izrādījās taisnība. Safe mode un factory reset nepalīdz. Ko darīt – vvz.

    0^0
    23.04.2020 16:12
    Reply to  Krotow

    Atslēgt stabu nav variants?

    Reklāma
    Ja dzīvojat tikai un vienīgi Samsung burbulī, tad A70 ir labākais vidējās klases piedāvājums, kādu firma radījusi. Ja par prasīto cenu gribat premium korpusu, labāku veiktspēju un kameras, dodieties uz kursora apskatu sadaļu, tur būs, ko atrast. Samsung Galaxy A70 apskats