Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Redmi Note 7 apskats – vidējās klases jaunais standarts

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Jauna latiņa vidējā klasēi ir uzlikta. Ja vien nebūtu neciešamā nespēja tikt galā ar paziņojumiem, šo tālruni es ieteiktu visiem. Viens būtisks trūkums var sabojāt labo iespaidu, tādēļ šoreiz iesaku tālruni pačamdīt rokā dzīvajā, lai pieņemtu savu lēmumu.

    Jaunākie raksti

    Savā Xiaomi apskatu triloģijā (jau apskatīju jaudīgo skaistuli Xiaomi Mi 9, vēl priekšā Xiaomi Redmi 7 apskats) esmu nonācis pie otrā tālruņa Xiaomi Redmi Note 7. Garais, četru vārdu nosaukums gan prasa paskaidrojumu. Proti – gada sākumā Xiaomi paziņoja, ka Redmi turpmāk būs atsevišķs apakšuzņēmums, līdzīgi kā Honor un Huawei. Tātad teorētiski tālruni var saukt tikai par Redmi Note 7. Ne velti tālruņa aizmuguri rotā uzraksts “Redmi”, zem kura mazākiem burtiem “by Xiaomi”. Vārda “Note” nozīmi nosaukumā grūti izskaidrot, šeit nav runa par super lieliem ekrāniem un irbuļiem, tā vietā vārds pasaka, ka tālrunis būs advancētāks par Redmi 7 modeli. Godīgi sakot, “Note” izmantojums nosaukumā šķiet kā lēts mārketinga triks, lai it kā akcentētu līdzību ar citas firmas veiksmīgo Note sēriju. Lai vai kā, piedāvājumam tiešām ir potenciāls noteikt jaunu standartu vidējajā cenu kategorijā.

    Šī nav pirmā reize, kad Xiaomi piešķir autonomiju, kādai tālruņu līnijai. Pagājušajā gadā iepazināmies ar Pocophone, arī Black Shark geimeru tālruņu izstrādātājiem dota daļēja brīvība. Kamēr internets klusē par Poco turpinātāju, Redmi Note 7 sevi kronē kā vidējās cenas un ieguvuma attiecības karali. Tālrunis sola par aptuveni 269 eiro puspremium korpusu, 48 MP kameru, jaudīgu procesoru un 4000 mAh akumulatoru. Piedāvājums ir tiešām kārdinošs. Jau varu pateikt priekšā, ka šim Note 7 veicies krietni labāk, kā Samsung bēdu brālim ar līdzīgu nosaukumu, par sprāgšanu sūdzību nav.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: IPS LCD 6.3 collas, 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 409 ppi, ap 81.4% ekrāna, korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass 5
    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie, MIUI 10.3
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 660 (14 nm), astoņi kodoli (4×2.2 GHz Kryo 260 & 4×1.8 GHz Kryo 260), Adreno 512 video apakšprogramma
    • RAM: 3/4*/6 GB
    • Atmiņa: 32/64*/128 GB, microSD
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, USB Type-C
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: pirkstu nospiedum lasītājs, FM radio, žiroskops, kompass, divas SIM kartes, infrasarkanais raidītājs, 3.5 mm austiņu ligzda
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 1/2″, 0.8µm, PDAF, 5 MP, f/2.4 dziļuma sensors, HDR, divu LED zibspuldze, video – 1080p@30/60/120fps; priekšā: 13 MP, f/2.2, 1.25µm, HDR, 1080p@30fps
    • Akumuators: nenomaināms Li-Po 4000 mAh, ātrā 18W uzlāde
    • Izmēri un svars: 159.2 x 75.2 x 8.1 mm, 186 g
    • Cena: 229 eiro oficiālajā Xiaomi veikalā Latvijā

    *testa ierīcei

    Spīdīgs, bet ne pārsteidzošs

    Redmi Note 7 rokā jūtas patīkamāk par jau pieminēto Pocophone, tas panākts ar plānāku korpusu un stikla aizmuguri. Šoreiz runa ir par puspremium korpusu, kas nozīmē, ka priekšu un aizmuguri sedz Gorilla Glass 5, bet sāni veidoti no plastmasas. Diemžēl, sāni šoreiz rada vilšanos. Nav pirmā reize, kad ražotāji, lai samazinātu izmaksas, izvēlas stikla priekšu un aizmuguri sastiķēt ar plastmasu. Aizmugure ar sānu rāmja glancēto daļu savienota patīkami, bet starp priekšas stiklu un glancēto rāmja daļu ir dīvains matētas plastmasas savienojums, kas nesaplūst ar lielāko sānu rāmja daļu un ir kā svešķermenis ergonomikai. Daļēji šo trūkumu izlabo līdzi dotais silikona maciņš, kas ir paplāns un vāc pirkstu nospiedumus. Līdzīgu, ne visai patīkamu gropi jau agrāk esmu novērojis Xiaomi vidējās klases tālruņiem. Vēl kāds mīnuss, kas saistās ar plastmasas sāniem ir izturība.

    Kā norāda JerryRigEverything savos sāpīgi skatāmajaos izturības testos, Note 7 korpusā pārāk daudz izmantota plastmasa, kas nozīmē, ka tālrunis ir mazāk izturīgs spiedienam, to ir pārāk viegli salocīt. Tas ir pilnīgā pretrunā ar Redmi izplatītajiem mārketinga video, kur redzama diezgan skarba izturēšanās pret tālruni. Lai nepiedzīvotu padārgu krakšķi, iesaku tālruni nenēsāt bikšu aizmugures kabatā un uzreiz ietērpt to maciņā.

    Redmi Note 7 aizmugure uzskatāma par elegantu, bet bezpersonisku. Ja aizklāj aizmugures uzrakstus, nav nekas, kas tālruni atšķirtu no, piemēram, Huawei P20 Lite. Ir pieejami krāsu varianti ar aktuālajām pārejām, bet man simpātisks šķiet tieši klasiski melnais variants. Aizmugures kameras pamatīgi izlīdušas uz āru, tādēļ jārēķinās ar tālruņa gāzelēšanos uz galda. Labais sāns ticis pie ērti sasniedzamiem bloķēšanas un skaļuma taustiņiem. Apakšā izvietota USB Type-C ligzda un simetriski skaļruņa un mikrofona caurumi. Patīkams pārsteigums ir rāmja augša, kur blakus sadzīvo 3.5 mm austiņu ligzda un infrasarkanais raidītājs, kas tālrunim piešķir pults priekšrocību. Kamēr flagmaņi no šīm morāli vecajām tehnoloģijām atteikušies, prieks, ka vidējā klasē varam sastapt tās. Turklāt Redmi Note 7 tam visam pievieno arī FM radio. Malači, Redmi!

    Patīkams ekrāns

    Ekrāna apmales nebūtu dēvējamas par mazām, bet tās ir tālruņa cenai atbilstošas. Zods ir paprāvs, bet jau atkal tālruņa cena šķiet neko mazāku nemaz nepiedāvā. Ekrāns ir gana spilgts. Par trūkumu varētu uzskatīt neviendabīgo fona izgaismojumu, kas rezultējas ar ēnojumiem ap “U” formas izgrauzumu un ekrāna augšu un apakšu. Par lielu trūkumu to gan uzskatīt nevajadzētu, jo to var pamanīt vienīgi saturam ar baltu fonu. Trenētai acij varētu nepatikt arī skata leņķi, bet man grūti iedomāties situāciju, kad es lietotu tālruni dīvaini sašķiebtu. Izšķirtspēja ir pietiekama, krāsas piesātinātas. Kopumā – lielisks IPS ekrāns, kas atbilst tālruņa cenai.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    Nav nekā advancēta, kas atbloķētu tālruni, bet tajā pašā laikā nekā arī netrūkst. Aizmugures pirkstu nospiedumu lasītājs ir ātrs, drošs un uzticams. Interesanti, ka Redmi Note 7 pirkstu nospiedumu lasītājs strādā stipri labāk par flagmaņos esošajiem zemekrāna lasītājiem. Reti, kad gadās situācija, ka vidējā klasē pieejama pārāka tehnoloģija, bet kamēr zemekrānu lasītāji nebūs tik pat veikli un precīzi kā parastie, tā kādu laiku būs. Vienīgais, kad lasītājs nestrādā, ja piespiedīsiet bloķēšanas taustiņu un tad izmantosiet pirkstu, bloķēšanas ekrānā, bet tā varētu būt kārtējā MIUI kaprīze.

    Sejas atpazīšana strādā ātri, bet par drošu to uztvert nevar. Beidzot saņemti visi atjauninājumi, lai lietotu šo funkciju mūsu platuma grādos. Agrāk MIUI ar seju atbloķēt tālruni ļāva vien izredzētos reģionos.

    Lieliska veiktspēja

    Snapdragon 660 nav pats svaigākais un jaudīgākais procesors, bet kamēr tālrunim nav tāds pats koncepts kā Pocophone, par prasīto cenu, pilnīgi pietiek. Lai gan procesoram jau vērojams sirmums deniņos, asumu tas nav zaudējis un uzvedas labāk par vidējās klases Huawei un Samsung pašu ražotajiem brīnumiem. Ikdienā tas nozīmē, ka tālrunis labi tiek galā ar vairākuzdevumu funkciju. Protams, ja noliek blakus flagmani, var just, ka aplikācijas atveras par pussekundi lēnāk. Ar grafisko sniegumu viss kārtībā, lai gan spēļu piekritējiem nepatiks, ka ik pa brīdim tiek izlaisti kadri. Dīvainā kārtā, tālrunim novēroju, ko tādu, ko Qualcomm procesoriem parasti neredzēt – ik pa brīdim paziņojumu joslā parādījās Google maps ikona ar uzrakstu “meklē GPS”, lietojot aplikāciju, tika atvērta iepriekš reģistrētā lokācija, bet ne pašreizējā. Agrāk ar šādu kaiti slimoja Mediatek procesori, iespējams pie vainas kāda cita komponente, uz ko ietaupīts, lai samazinātu cenu.

    4 GB RAM ir pietiekami daudz. Atvēlētie 64 GB ir papildināmi ar atmiņas karti, tādēļ uztraukumam nav pamata. Tālrunis dāsni piedāvā tehnoloģijas, kuras vairs sastopamas vien vidējā klasē – 3.5 mm austiņu ligzdu, FM radio, infrasarkano tālvadības pults raidītāju. Sauciet mani par “oldskūlīgu”, bet mani šī pakotne priecē un flagmaņos pietrūkst. Diemžēl, ar NFC tālrunis nav aprīkots. Toties tālruņa apakša tikusi pie mūsdienīgas USB ligzdas, citas firmas šajā cenu kategorijā mēdz grēkot ar vecākiem standartiem. Blakus tai ir diezgan skaļš skaļrunis, kas savu darbu padara godam.

    Fakts, ka Redmi Note 7 ticis pie 4000 mAh akumulatora, rāda, ka Xiaomi pievērš lielu uzmanību vidējai klasei. Šāda ietilpība netiek piedāvāta pat firmas flagmaņiem. Protams ne vienmēr runa ir tikai par mAh, AMOLED ekrāni un mazāka izmēra procesori ēstu mazāk enerģiju, bet Xiaomi gadījumā tieši ietilpība izrādījusies izšķiroša, jo, acīm redzot, programmatūras pielāgojumi nav tik efektīvi. Lai vai kā, ar Redmi Note 7 varēsiet bez lādēšanas iztikt divas dienas, pie aktīvākas lietošanas vienu vai pusotru. Vai nav labi?

    Salauztie paziņojumi

    Tiklīdz runa ir par apjomīgām ādām, ko ražotāji uzstūķējuši uz Android, stāsts nekad nav ideāls. Šoreiz, diemžēl, jāsāk ar slikto saskarnes pusi. Tas, kas notiek ar aplikāciju paziņojumiem, varētu izvest no pacietības pat Dalai Lamu. Lieta tāda, ka MIUI spītīgi atsakās rādīt paziņojumus joslā ap izgrauzumu. Šoreiz vietas trūkums nebūtu pie vainas, jo izgrauzums ir neliels. Paziņojumi nerādās arī bloķēšanas ekrānā. Nepalīdz arī paziņojumu LED diode, kas ir neliela un tikai baltā krāsā, tā vienkārši ir neuzkrītoša. Kā jau IPS ekrānam, nav arī nekāda Always On Display, kas brīdinātu par paziņojumiem, atliek vienīgi ļoti regulāri nolaist paziņojumu paneli, kur vismaz dažas notifikācijas uzkrājas. Kaitinoši!!!

    Citu lielu iebilžu pret saskarni nav. Dažādie ikonu dizaini ir gaumes lieta. MIUI pozitīvā puse sastāv no regulāriem atjauninājumiem, super niansētiem iestatījumiem, funkcionāla atvērto aplikāciju loga. Kā vienmēr, MIUI piedāvā vislabāk izpildīto žestu vadību, kāda Android redzēta. Šī ir vienīgā saskarne, kurā iespējams panākt YouTube darbību fonā – izmantojot dalītā ekrāna funkciju un pavelkot YouTube līdz galam uz augšu. Tas nozīmē, ka tagad var lasīt Kursors.lv rakstus ar mūziku fonā. Tiesa, man nav nojausma, vai Google par šo ir informēta, jo YouTube šādu funkciju ļauj tikai maksātājiem. Protams jārēķinās, ka liekprogrammu ir diezgan daudz, tajās ir uzmācīgas reklāmas.

    Pikseļu jūra

    2019. ir gads, kad viedtālruņu ražotāji atgriezušies pie mega pikseļu sacensības. Neticami, ka Redmi Note 7 galvenā kamera saņēmusi puscollas 48 MP sensoru. Tā papildināta ar 5 MP dziļuma sensoru. Lai gan pieejams arī 48 MP režīms, maģija slēpjas kameras spējā izmantot četrus pikseļus kā vienu. Tas nozīmē krietni lielāku detalizētību uzņemtajām bildēm un labākas bildes sliktā gaismā 12 MP formātā. Un nu varu apgalvot, ka šoreiz Redmi Note 7 ticis pie labākā kameru pāra, kāds pieejams vidējā klasē, nu vismaz par prasīto cenu noteikti.

    Jā, kameras nav ideālas, bet perfektu kameru nav pat flagmaņiem. Ja salīdzina ar to pašu Pocophone, uzlabojumi ir milzīgi. Bildēm ir patīkams detalizācijas līmenis. Krāsas, kā jau austrumnieku kamerām pierasts, ir krietni piesātinātākas kā parasti. Atslēdzot AI, krāsas uzskatāmas par piemērotām sociālajiem tīkliem, bet par dabiskām tās grūti nosaukt. Protams, ka šajā cenu kategorijā es negaidīju optisko stabilizāciju, taču Xiaomi iekļauj asprātīgu funkciju “Taisnošana”, kas uzņem taisnu bildi pat, ja turat tālruni šķībi.

    Taisnotājs ir digitāls triks, tādēļ daļa detaļu tiek zaudētas

    Ir reizes, kad ekspozīcija uzrāda nekorektu veikumu, padarot visu tumšāku, kā vēlams. To iespējams atrisināt ar HDR, tādēļ iesaku to atstāt ieslēgtu. HDR atgūst detaļas ēnās. Patīkami kamera strādā vājā apgaismojumā. Nakts režīms nav tik daudzsološs kā citu firmu veikumiem, bet jau atkal, aplūkojot tālruņa cenu, atgūtās detaļas ir patīkamas.

    Programmatūra gana labi tiek galā ar portretiem. Kā vienmēr, izkalkulēt priekšmetus programmatūra nav mācīta, reizēm tas sanāk, reizēm nē. Šādos gadījumos jāizmanto Pro režīms, vai Auto režīms un jāpiebīda kamera gana tuvu objektam.

    Pašiņu kamera darbu padara pieņemami. Dīvaini, ka kamera neļauj uzņemt 4K video, lai gan procesors ar to mierīgi varētu tikt galā. Video visneiepriecinošākā daļa ir skaņas kvalitāte, bet šī ir kategorija, kurā Xiaomi jau vairākas paaudzes nav spējis iepriecināt lietotājus.

    Nebrīnieties, ka kamerām piešķiršu augstu rezultātu. Jā, tās nevar likt blakus flagmaņiem, bet prasītajā cenas kategorijā tās ir vienas no labākajām, tādēļ arī ir pelnījušas labu atzīmi. Malacis, Redmi Note 7!

    Konkurence

    Būsim reāli, piedāvāto cenas un ieguvuma attiecību mūsu platuma grādos pieejamajiem tālruņiem būtu grūti pārtrumpot. Teorētiski pats Xiaomi var konkurēt ar sevi. Pocophone piedāvā labāku veiktspēju un stereo skaļruņus, bet Redmi Note 7 ir pievilcīgāks korpuss un stipri labākas kameras. Īstu premium korpusu, bet ne tik ietilpīgu akumulatoru piedāvā Xiaomi Mi 8 Lite.

    Nobeigumā

    Xiaomi vēlme radīt cenas un ieguvumu attiecības ideālo piedāvājumu vainagojusies ar lieliskiem piedāvājumiem flagmaņu klasē un veselu gūzmu tālruņu vidējā klasē. Vidējā klase vienmēr prasa kompromisus, bet esošie ir viegli norijami (ar vienu izņēmumu). Ko tad iegūstam? Skaistu, elegantu, bet neoriģinālu dizainu, kura izturību labāk nepārbaudīt. Lielisku ekrānu, kura vienīgā problēma ir ēnojumi ap izgrauzumu, bet ar šādu problēmu slimo pat dārgāki tālruņi. Veiktspēja prasītajai cenai ir adekvāta, tā paklūp vienīgi GPS departamentā. Pat, ja tas ir konkrētās iekārtas brāķis, tas nenozīmē, ka citi uz tādu nevarētu uzrauties. Lielisks akumulators. Un savā klasē vienas no labākajām kamerām.

    Ja runājam par MIUI, tad jūs jau paši saprotat, kas ir vagā… Saskarnei ir gaišā puse, bet tā nobāl uz notifikāciju problēmas fona. Paziņojumi te tiek rādīti, te netiek, turklāt ne jau tur, kur vajadzētu. Ja šī būtu jauna problēma, ar ko saskartos tikai jaunākā MIUI versija, trauksmi varētu arī necelt, bet Xiaomi jau labu laiku izliekas nemanot šo vājprātu. Man grūti saprast, kāds ir izdevīgums tik ilgi paturēt, ar atjauninājumu izlabojamu kļūdu, kas atbaida tik daudz potenciālo lietotāju.

    Redmi autonomais stāvoklis ļāvis radīt lielisku cenas un ieguvuma attiecības tālruni, kas spēj diktēt noteikumus vidējā klasē konkurentiem. Baumas norāda, ka Xiaomi meitas uzņēmums gatavo tālruni ar super, druper jaudīgo  Qualcomm Snapdragon 855. Tas protams uzdod jautājumus, kas notiks ar citu Xiaomi meitu – Poco? Lai vai kā, tās ir labas ziņas lietotājiem. Vai jūs būtu gatavi šādam tālrunim, kura būtiskākais trūkums meklējams saskarnē?

    Man patika

    • Iespējams labākais ieguvums par prasīto cenu vidējā klasē
    • Lielisks ekrāns
    • Ietilpīgs akumulators
    • Kameras labi strādā ne tikai spilgtā saules gaismā, bet arī pustumsā
    • USB Type-C, 3.5 mm austiņu ports, FM radio, infrasarkanais ports

    Man nepatika

    • Paziņojumu funkcijas izpildījums
    • Nav NFC
    • Nav 4K video ieraksts, lai gan procesors atļauj
    • Problēmas ar GPS
    • Bezpersonisks dizains
    Jauna latiņa vidējā klasēi ir uzlikta. Ja vien nebūtu neciešamā nespēja tikt galā ar paziņojumiem, šo tālruni es ieteiktu visiem. Viens būtisks trūkums var sabojāt labo iespaidu, tādēļ šoreiz iesaku tālruni pačamdīt rokā dzīvajā, lai pieņemtu savu lēmumu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    9
    Kameras
    9
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    itanium
    21.05.2019 09:15

    Tas gan nav visiem, bet šis aparāts liekas krietni interesantāks ar Custom ROM un GCam.

    Edgars Šulcs
    22.05.2019 22:17
    Reply to  itanium

    Ir kas iesakāms?
    Esmu ilggadējs Cyanogen/Lineage lietototājs, šķiet, jau sākot ar Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 5, tad četri gadi ar OnePlus One. Šobrīd ar Note 7 pat nav vairs tāda izteikta vajadzība krāmēt virsū custom softu, jo lielās šaibās viss apmierina, pie sīkumiem var pierast. Pat īsti nezinu, ko man no funkcionalitātes prasītos..

    21.05.2019 09:46

    Aparātu lietoju pāris mēnešus. Tiesa gan ar plastmasoto, nevis stikla mugurpusi. Lielākais negatīvais pārsteigums man bija tas, ka jau pirmajā nedēļā parādījās neliela švīka uz ekrāna, kuru reklamēja kā superizturīgu. Pie tam es ar viņu apgājos kā jēlu olu un pat nezinu, kur tā švīka no kā radās. Un jā jā, notifikācijas ir murgs, bet tā jau nav konkrētā modeļa problēma. Pirms tam lietoju tikai ios, tāpēc MUI pārsteidza ar savu darbību (izņemot notifikācijas). Izmantoju žestus, līdz ar to ekrāns ir tikai ekrāns, bez pogu joslas. Patīk, ka var ātri ieslēgt kameru un lukturīti bez atbloķēšanas. Kamera lieliska. Vēl patīk arī ātrā lādēšana, tikai pats aparāts šādā režīmā feini uzkarst. Pagaidām neesmu sapratis, kāpēc waze, nolikts fonā, atslēdzas. Es teiktu, ka tas ir stulbs gļuks. Pie lielā izmēra arī grūti pierast pēc SE. Pirkstu nospiedumu lasītājs strādā labāk, nekā aifonam, automātiskā ekrāna gaišauma pielāgošanās – švakāk. Kamera lieliska. Visā visumā pa 200 eiro nav labāka telefona šobrīd.

    21.05.2019 10:04

    Nē, tur viss aktivizēts. Fonā kādu laiku darbojas, bet pēc brīža pārstāj.

    fake
    21.05.2019 14:47
    Reply to  Valters Mitans

    Neesi visu līdz galam iestatījis vai atļāvis. Es Poco sākumā arī nevarēju piedabūt strādāt Endomondo un google maps. Pēc urķēšanas un eksperimentāšanas vienā brīdī viss aizgāja.

    Edgars Šulcs
    22.05.2019 22:09

    Same shit here – it kā šķita, ka jāiedod kaut kādas papildus atļaujas, t.i. pie pirmā aplikācijas starta esmu kaut ko ne tā nospiedis. Pārinstalēju Waze (līdzīga gļuka labošanai palīdzēja uz Note 6 Pro), caurraku uzstādījumus – nu, bāc, ir viss kā nākas, taču Waze fona režīmā regulāri pazaudē signālu, sit vai nost. Un, kas interesanti, ka citas navigācijas aplikācijas tā nedara, tikai Waze! Priekš manis gan tā nav tik liela bēda, jo Waze’i lielākoties izmantoju atsevišķu telefonu – pārlieku kaitinoši, ja sarunas laikā ausī bļauj “pēc 200 metriem pagriezieties pa kreisi”.

    21.05.2019 10:23

    Jā un vēl – FM radio darbojas sūdīgi. Austiņa ir kā antena, kas kustoties arī kustās. Citiem radio tad parādās lielāki vai mazāki fona trokšņi, jeb šņākšana, bet šeit signāls uz pāris sekundēm apraujas un iestājas pilnīgs klusums. Sanāk, ka radio normāli darbojas tikai tad, ja austiņu vads novietos pilnīgi nekustīgi. Pretējā gadījumā ir kaitinoša regulāra skaņas pazušana.

    wils
    21.05.2019 11:31

    Ņemot vērā, ka 5.jūnijā oficiāli EU sāk tirgot Realme 3 Pro (cena sākot no 199 eur). Es neteiktu, ka Redmi Note 7 līderpozīcijas būtu stabilas..

    Jurģis Spulenieks
    21.05.2019 11:36
    Reply to  wils

    Njā, šie divi zīmoli pat izklausās līdzīgi, radīti,lai viens ar otru konkurētu. Dzīvosim, redzēsim vai un kā Realme nonāks līdz Latvijai

    21.05.2019 12:09
    Reply to  wils

    Cena būs lielāka, jo šobrīd Āzijā viņš ir dārgāks par Redmi. Un kas to zin, vai viņu te vispār varēs tā viegli nopirkt.

    wils
    21.05.2019 13:54
    Reply to  Valters Mitans

    Gan jau no šejienas varēs pasūtīt – https://www.realme.com/eu/realme-3-pro

    itanium
    21.05.2019 14:56
    Reply to  wils

    Tad jau jāgaida, kad Realme X nonāks līdz EU – nekādas infas gan vēl pagaidām nav.

    Maigonis
    27.05.2019 19:02

    Lietoju šo zvēru liekas jau mēnesi. Runājot par GPS Es nejūtu nekādas problēmas, neesmu gan izmantojis ilgstoši bet neesmu redzēji ka GPS “atkautos”. GPS ir ātrs un precīzs, ir arī GALILEO atbalsts. Redmi noteikti negribējās maksāt naudas par sertifikātiem. Priekš Manis lielākā problēma ir MIUI ram menedžments ko pieminat. Saliekot iestatījumus uz “Baterijas taupīšana – nav ierobežojumi” un ieslēdzot Automātisko palaišanu programmas darbojas kā paredzēts. Kaitinoši iet ar kalendāru, ja nesaliec pats lai sistēma neoptimizē nokavēsi kalendārā saliktos atgādinājumus. Kameras programma gan ir paliels lūznis un labāk izmantot GCam portu, būs arī 4K ko čipsis atbalsta. Īsumā problēmas ar ko saskaros telefona lietošanā ir programmatūras līmenī un ir labojamas.

    liza
    31.05.2019 06:25

    Tā arī nesapratu, kuru izvēlēties – Mi 8lite vai redmi note7. Meklēju tādu, kas labi bildē, ar labu kameru, piemērotu ceļojumiem (baterija, sakari, gps). Uzrunā mi8 lite, bet tam ir vecāka android versija (godīgi – nezinu, vai tas to pasliktina) un nav 3.5mm jack, kas, izmantojot usb izeju varētu to ātrāk ‘nonēsāt’. Un arī nav skaidrs, vai pietiktu ar 3/32 (redmi note7), ja baigās spēles nespēlēju un Facebook sēžu caur pārlūku?
    aghh tik grūti:(

    Marita
    30.06.2019 11:04

    Bet tas infrasarkanais jau ìsti neko nedod. Neko jau tur pievienot nevar.

    Kristaps
    10.10.2019 17:03

    Lūdzu nepērciet! Vienu reizi nokrita no metra augstuma un saplīsa aizsargstikls, telefona stikls un ekrāns. Tas vēl normāli. Servisā tika nomainīts. Tikko no 30 centimetrus augstas gultas nokrita uz lamināta un tas pats stāsts.
    Neizturīgākais ekrāns, ko esmu redzējis un piedzīvojis.
    Aiz dusmām rakstu visur šo atsauksmi.

    Reklāma
    Jauna latiņa vidējā klasēi ir uzlikta. Ja vien nebūtu neciešamā nespēja tikt galā ar paziņojumiem, šo tālruni es ieteiktu visiem. Viens būtisks trūkums var sabojāt labo iespaidu, tādēļ šoreiz iesaku tālruni pačamdīt rokā dzīvajā, lai pieņemtu savu lēmumu. Xiaomi Redmi Note 7 apskats - vidējās klases jaunais standarts