Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais modulārais viedtālrunis LG G5 pieejams Latvijā no maija

    Jaunākie raksti

    LG Electronics (LG) šodien paziņoja par tik ļoti gaidītā LG G5 viedtālruņa pieejamību Latvijā jau šī gada maijā ar ieteicamo cenu 649 eiro. Jauna flagmaņa modulārais dizains pilnībā maina tradicionālo priekštatu par viedtālruņiem. Pateicoties papildu ierīču kolekcijai LG Friends, LG G5 ir iespējams pārveidot par digitālo kameru, Hi-Fi mūzikas atskaņotāju, virtuālās realitātes ierīci un daudz ko citu. Tapāt LG G5 var lepoties ar:

    • Divām aizmugurē izvietotām kamerām – viena ar standarta 78 grādu lēcu un otra ar 135 grādu platleņķa lēcu, kas ir platākā viedtālruņiem pieejamo lēcu vidū. Platleņķa lēca atvieglo ainavu, augstu ēku vai lielas cilvēku grupas fotografēšanu.
    • 5,3 collu lielais LG G5 tālruņa QHD IPS Quantum ekrāns piedāvā Always-on funkciju, kas attēlo laiku, datumu un akumulatora stāvokli pat tad, kad ekrāns ir miega režīmā. Lai iespējami mazinātu enerģijas patēriņu, ekrāna fona apgaismojums izgaismo vien nelielu kopējā ekrāna daļu, tādējādi izlietojot vien 0,8% no akumulatora enerģijas katrā darbības stundā.

    LG G5_1

    Reklāma

    Modulāro tehnoloģiju pielietojums sniedz viedtālruņiem virzību nākotnē, atgriežot kontroli lietotājam. Apvienojumā ar plašu LG Friends papildu ierīču klāstu, jebkurš LG G5 lietotājs var radīt patiešam personālizētu ierīci, kas ir precīzs viņu kaislību un interešu atspoguļojums:

    • LG CAM Plus ir daudzpusīgs kameras modulis, kuru iespējams piestiprināt akumulatoram paredzētajā vietā, lai nodrošinātu ērtu satvērienu un kontroli. Modulis nodrošina fiziskus ieslēgšanas, kameras slēdža, ierakstīšanas un pievilkšanas taustiņus. Tas arī piedāvā intuitīva automātiskā fokusa un ekspozīcijas fiksēšanas funkcijas, kas parasti atrodamas vien specializētajās digitālajās kamerās. Piestiprināts LG G5 viedtālrunim, modulis nodrošina papildu 1,200mAh akumulatora jaudu ilgākam fotografēšanas laikam.
    • Hi-Fi Plus with B&O Play ir novatorisks pārvietojams Hi-Fi DAC audio atskaņotājs, kas nodrošina augstākās kvalitātes skaņu, kāda parasti ir pieejama vien premium audio ierīcēs. Tāpat to iespējams izmantot gan kopa ar LG G5, gan arī atsevišķi, savienojot to ar jebkuru viedtālruni, planšeti vai datoru.
    • 360 CAM – kompakta 360 grādu leņķa kamera, kas aprīkota ar divām 13MP platleņķa kamerām, kas nodrošina iespēju radīt 360 grādu saturu, 2K video un 5.1 virtuāli telpiskā skanējuma kanāla ierakstīšanu.
    • 360 VR – saliekamas VR brilles, savietojamas ar 360 grādu attēliem un video, kas uzņemti ar LG 360 CAM kā arī Google Cardboard saturu.
    • Rolling Bot – papildu ierīce, kas ripo kā bumba, vienlaikus uzņemot attēlus un video ar iebūvēto 8MP kameru. To iespējams izmantot kā mājas drošības sistēmu, mājdzīvnieku aprūpes palīgu, kā arī tālvadības kontrolieri savietojamām mājsaimniecības ierīcēm.

    Katrs modulis LG G5 nodrošina specializētu, konkrētam nolūkam paredzētu ierīču iespējas. Apvienojot jaudīgo moduļu iespējas ar viedtālruņa elastību, LG G5 personalizētu ierīci, kas spēj izcelties plašo funkciju klāsta izpildē.

    *LG Friends papildu ierīču piejamība Latvijas tirgū tiks paziņota atseviški.

    LG G5 galvenās specifikācijas:

    • Čipkopa: Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor
    • Displejs: 5.3-collu Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow
    • Atmiņa: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD atbalsts (līdz pat 2TB)
    • Kamera:  aizmugurējā – standarta: 16MP, platleņķa: 8MP / priekšējā 8MP
    • Akumulators: 2,800mAh (izņemams)
    • Izmēri (G x P x B): 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm
    • Svars: 159g
    • Tīkls: 4G LTE/ 3G/ 2G
    • Savienojamība: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 compatible) / NFC / Bluetooth 4.2
    • Krāsas: Sudraba/ Titāna
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    arty
    27.04.2016 13:57

    Jauki!

    Būtu ļoti labi, ja kursors.lv komanda salīdzinātu abus telefonus – gan jauno G5, gan G4 modeli. Jo patreiz nevaru izvēlēties – vai G4 (sieva izmanto G3) vai G5 (modernāks, 2 kameras)

    PurvaVelns
    27.04.2016 14:27
    Reply to  arty

    da kam tas plastmasas draņķis ar nolokāmo bateriju vajadzīgs?

    x
    27.04.2016 15:47

    >Always-on funkciju, kas attēlo laiku, datumu un akumulatora stāvokli pat
    tad, kad ekrāns ir miega režīmā.

    to dara pat budžeta telfoni. Bet nebūsim piekasīgi.

    >Lai iespējami mazinātu enerģijas
    patēriņu, ekrāna fona apgaismojums izgaismo vien nelielu kopējā
    >ekrāna
    daļu, tādējādi izlietojot vien 0,8% no akumulatora enerģijas katrā
    darbības stundā.

    pa vakaru/nakti noēd 10% baterijas? mjā….. bet var jau uzlikt, lai rāda to info tikai paņemot telefonu rokā, nevis nepārtraukti. Kuram to vajag naktī vai telefonam atrodoties somā?

    PurvaVelns
    27.04.2016 16:38
    Reply to  x

    somā… nepārrakstījies “komā”?

    Raivis Rasnačs
    27.04.2016 16:32

    Pēc šitā cilvēki uz veikalu skriešus neskries. LG salaida tūtā savu flagmani, jo pat S7 ir daudz simpātiskāks.

    Jokman
    27.04.2016 16:56

    Grūti spriest pēc Video un bildēm gribās paturēt rokā un padarboties – varētu būt labs aparāts. Bet šobrīd favorīti izskatās S7 un HTC M10

    Reklāma