Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S22+ 5G apskats – vidējais bērns ģimenē

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Samsung Galaxy S22+ 5G ir ļoti labs viedtālrunis, kas trāpa mērķī gandrīz visos departamentos. Patiesībā jāsaka, ka tas ir tik labs, ka vienā brīdī kļūst pat nedaudz garlaicīgs, bet meinstrīms būs riktīgi apmierināts.

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā Kursora redakcija nolēma apskatīt Samsung Galaxy S21 5G un Galaxy S21 Ultra 5G. Tā darījām, lai parādītu dinamiku, ko spēj varenākais un limitētākais sērijas gals. Man kā sendviču bērnam (vidējais bērns) ir skaidrs, ka nereti tā notiek arī ģimenēs – kamēr objektīvu apsvērumu dēļ vairāk uzmanība pievērsta jaunākajam un vecākajam bērnam, vidējais mēdz palikt viņu ēnā. Tādēļ šogad pēc Samsung Galaxy S22 Ultra 5G apskata nolēmām ķerties klāt Samsung Galaxy S22+ 5G preparēšanai. Taču lasītājiem tādēļ nevajadzētu justies apdalītiem, jo “+” versija šoreiz ir tikai lielāka S22 versija ar pavisam nelielām atšķirībām. Pat Samsung mājas lapā abiem modeļiem veltīta viena lapa. Tātad daļēji šo var uztvert arī par Galaxy S22 apskatu. Būtiskākās abu modeļu atšķirības ir – fiziskais izmērs, akumulatora izmērs, ātrāka vada uzlāde “+” modelim, Wi-Fi 6e un UWB(Ultra Wideband) atbalsts “+” modelim, spilgtāks ekrāns “+” modelim. Un protams 200 eiro atšķirība. Tādi lielie parametri, kā kameras un veiktspēja, abiem modeļiem ir vienāda.

    Samsung Galaxy S22 Ultra 5G/Samsung Galaxy S22+ 5G

    No sava priekšgājēja Galaxy S21+, šī gada modelis atšķiras ar spilgtāku ekrānu, uzlabotām kamerām, ātrāku uzlādi, bet samazinātu akumulatora ietilpību. Uzlabojumi nav tik kardināli, lai pagājušā gada modeļa lietotāji mestos Galaxy S22+ skavās, bet tas nenozīmē, ka modelim nav ko piedāvāt.

    Samsung Galaxy S22+ 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, One UI 4.1
    • Ekrāns: 6.6 collu Dynamic AMOLED 2X, 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 393 ppi, 105.3 cm2, ap 88.3% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1750 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass Victus+ aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)/ Exynos 2200* (4 nm), astoņi kodoli: 1×2.8 GHz Cortex-X2 & 3×2.50 GHz Cortex-A710 & 4×1.8 GHz Cortex-A510, Xclipse 920 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 128/256* GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE, aptX HD), NFC, UWB, USB Type-C 3.2, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, IP68 mitruma un putekļu aizsardzība, AKG kalibrēti stereo skaļruņi, 32-bit/384kHz audio, žiroskops, kompass, barometrs
    • Kameras: Aizmugurē: 50 MP, f/1.8, 23mm, 1/1.56″, 1.0µm, Dual Pixel PDAF, OIS galvenā kamera; 10 MP, f/2.4, 70mm, 1/3.94″, 1.0µm, PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kamera; 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″ 1.4µm, Super Steady video, ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; auto-HDR; video – 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps, HDR10+, stereo skaņas ieraksts, gyro-EIS. Priekšā – 10 MP, f/2.2, 26mm, 1/3.24″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF, auto-HDR, video – 4K@30/60fps, 1080p@30fps.
    • Akumulators: Li-Ion 4500 mAh, 45W ātrā vada uzlāde, USB Power Delivery 3.0, 15W Qi/PMA bezvadu uzlāde, 4.5W reversā uzlāde
    • Cena: 1059 eiro (128/8), 1109* eiro (259/8)

    *testa ierīcei

    Lieliska dizaina valoda

    Samsung Galaxy S22+ 5G turpina pagājušā gada dizaina valodu. Man tā šķiet ļoti pievilcīga un eleganta. Pirmajā acu uzmetienā vizuālu atšķirību ir maz. Tās var pamanīt, paņemot tālruni rokā. Pirms tiku pie testa ierīces, apskatnieks Henrijs vaicāja, vai dizains nav kļuvis līdzīgāks ābolam? Dizains tiešām ir kļuvis nedaudz kantaināks, ar asākām šķautnēm. Tā kā ābols nav izgudrojis plakanas virsmas dizainā, šajā ziņā līdzību nesaskatu, bet ir pāris citi elementi, kur Antonofkas telefons tomēr būs jāpiemin. Par visu pēc kārtas.

    Tātad par sajūtu plaukstā. Šī gada atšķirība ir tāda, ka korpuss vairs nav tik ļoti noapaļots. Sānu rāmim elipse vēl aizvien ir jūtama, bet šoreiz tā līgani nesaplūst ar stiklu. Šķautnes ir nedaudz asākas, bet manas plaukstas nav no cukura, un man tīri labi patīk šī sajūta. Tālruņa priekša šogad padevusies īpaši organiska. Te nu arī parādās pirmais ābolam raksturīgais elements – Galaxy S22+ ir viens no retajiem Android tālruņiem, kam šaurais rāmītis ap ekrānu ir vienāda biezuma sānos, pierītē un zodiņā. Estētisks sīkums, kas veido lielisku dizainu. Iespaidīgi redzēt, ka Samsung izdevies radīt plakanu ekrānu ar 88.3% ekrāna un korpusa attiecību. Aizmugure ir maigi matēta, tās galvenais akcents ir alumīnija kameru sala. Tā ir nedaudz asa, bet nav nepatīkama, vienīgi, ka tā vairs nesaplūst ar rāmi tik līgani, kā agrāk. Kopumā eleganti un šiki.

    Alumīnija rāmis ir klasisks ar stingriem skaļuma un bloķēšanas taustiņiem labajā pusē un SIM karšu atvilktni, USB ligzdu un skaļruni apakšā. Cerams tā ir tikai testa ierīču īpatnība, bet gan Galaxy S22 Ultra, gan Galaxy S22+ SIM karšu gultiņa kartes fiksatoru (plastmasas štruntiņš, kas notur karti vietā) saņēmusi vien otrās SIM kartes gultiņa. Tas nozīmē, ka reāli ievietot karti izdevās vien SIM2 pusē. Dīvaini. Par sānu rāmja vienīgo trūkumu var uzskatīt tā pulēto pārklājumu. Tas ir slidens, uz tā krājas pirkstu nospiedumi un ātri parādās mikro skrāpējumi. Testa ierīci saņēmu Pink Gold versijā. Tā noteikti nebūtu mana izvēle, bet krāsas pieejamas diezgan daudz. Vienīgi šeit gan pamatkrāsas aizdomīgi sakrīt ar iPhone 11 Pro krāsām.

    Par laimi baumas, ka arī Galaxy S22+ tiks pie plastmasas aizmugures, neapstiprinājās. Labi, ka tā, jo tad būtu pagrūti distancēties no Samsung Galaxy S21 FE 5G. Ar uzbūves materiāliem un kvalitāti viss kārtībā. Priekšu un aizmuguri sedz Corning Gorilla Glass Victus+ aizsargstikls. Rāmis veidots no Armor Aluminum – materiāla, kam nav akadēmiska pamatojuma, bet Samsung sola, ka tas esot bruņu cienīgs. Ar to ražotājs iepazīstināja Galaxy Z Fold3 un Flip3 atlokāmajos brīnumos. Nav aizmirsta arī IP68 mitruma aizsardzība, bet tas šķiet tikai un vienīgi loģiski šādā cenā. Kopējie iespaidi par dizainu un uzbūvi ir tie labākie. Korpuss ir elegants un šoreiz nedaudz asākās šķautnes ir patīkams pipariņš visnotaļ smalkajā dizainā. Vienīgais trūkums šķiet slidenais, pulētais rāmis, bet pārējo smalkumu tas nebojā. Lielisks darbs!

    Skaists ekrāns

    Lai gan Galaxy S22 sērija pavisam nesen tikai laista tautiņās, tā jau pamanījusies iekulties divos mikro skandālos. Viens saistīts ar ekrāna matricu. Sākotnēji tika solīts, ka ekrāna atsvaidze no 120Hz spēs nobremzēt līdz 10Hz. Bet vēlāk izrādījās, ka ekrāns spēj noslīdēt vien līdz 48Hz, ko Samsung klusiņām centās izlabot specifikācijas sarakstos. Faktiskā skāde nav liela, vien PR nesmukums. Tikmēr lietotājiem pieejams skaists ekrāns, kas no Ultras mantojis maksimālo spilgtumu. 1750 nitu maksimālais spilgtums ir industrijas līderis, kas ļaus ekrānu saredzēt arī tad, kad atnāks siltā vasariņa ar spožo saulīti. Labi, ka iekļauta šāda inovācija, jo, piemēram, Xiaomi un OnePlus līdzīgā cenā piedāvā augstāku izšķirtspēju un LTPO risinājumu, ko Galaxy S22+ neprot. 1080 x 2340 izšķirtspēja ir pietiekama, tomēr konkurenti sasniedz augstāku. Skata leņķi ir ļoti labi, krāsas labi kalibrētas, kontrasts lielisks un jau pieminētais spilgtums apskaužams.

    Par ātro atsvaidzi runājot, saskarne ir plūdena, tomēr mēdz gadīties, ka kāda aplikācija (arī dažas Samsung pašražotās) vai kāds saskarnes elements (piemēram, paziņojumi vienmēr ieslēgtajā ekrānā) tik augstu atsvaidzi neatbalsta. Tomēr kopējie iespaidi ir ļoti labi. Pie dizaina jau rakstīju, ka pāris reizes būs jāpiemin ābols. Interesanti, ka šogad Samsung pamainījis ekrāna malu proporciju. Atgriezta 19.5:9 malu attiecība, kas sakrīt ar iPhone. Šis gan ir tikai novērojums no malas, kas ekrāna kvalitāti nebojā. Visizstieptākie ekrāni vēl aizvien ir Sony flagmaņiem, ja reiz izskatās, ka Samsung tālāk stiepties negrib. Kā vienmēr, pieejamas visdažādākās iestatījumu iespējas, bet kopumā ekrāns ir lielisks un pelnījis gandrīz tikai uzslavas, lai gan izšķirtspēju šādā cenā, pilnai laimei prasītos augstāku.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    Samsung ir viens no retajiem ražotājiem, kas lieto ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītāju zem ekrāna. Tā darbība ir lieliska. Pirksts tiek atpazīts 9 reizes no 10. Nav jādomā par pirksta novietojuma leņķi, vien jāpierod pie lasītāja pozīcijas. Tā kā sensors novietots centrā, gan labroči, gan kreiļi par ergonomiku būs apmierināti. Pieejama arī ātra sejas atpazīšana, tomēr tā nav tik droša kā pirkstu nospiedumu lasītājs un nestrādā ar sejas maskām.

    Par skaņu un vibrāciju

    Samsung Galaxy S22+ 5G stereo skaļruņi varbūt nav tie jaudīgākie un skaļākie, bet vieni no kvalitatīvākajiem gan. Nepazūd ne augšas, ne basi un ar vidējām frekvencēm arī viss kārtībā. Līdzīgs stāsts ar vibrāciju motoru. Ir gan smalkāka kalibrācija, gan stiprāka, tiesa gan, ne pietiekami. Proti, vibrācija šķiet pietiekama, turot Galaxy S22+ plaukstā, bet kabatā vai uz galda tā ir nedaudz par vāju. Rezultātā regulāri palaidu garām svarīgus paziņojumus.

    Veiktspēja nepieviļ, bet arī nepārsteidz

    Samsung Galaxy S sērija, kā ierasts, ir tik populāra, ka ar vienu procesoru nevar izlīdzēties. Eiropa arī šogad tikusi pie Exynos procesora, Qualcomm svaigākā veikuma vietā. Tas nav krimināls noziegums, tomēr tas paredz atšķirību akumulatora un pat kameru darbībā. Exynos 2200 sintētiskajos veiktspējas testos nedaudz pārspēj Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, bet gozējas aptuveni tur, kur pagājušā gada Sony Xperia 1 III/ 5 III, ko darbina pagājušā gada Qualcomm Snapdragon 888.

    Veiktspējas testi protams neizstāsta pilnu stāstu. Ikdienā, aplikācijas tiek darbinātas pietiekami raiti. Kamēr Galaxy S22+ dizainu varētu dēvēt par vēso čali, tā iekšās pukst visai karsta sirds. Veiktspējai tas nenāk par labu. Iespējams tas ir smalkā dizaina dēļ, iespējams citu iemeslu dēļ, bet ar karšanu konkurenti mēdz tikt labāk galā. Tas atstāj iespaidu uz grafisko sniegumu. Tomēr, ja spēlīšu dzenāšana nav prioritāte, veiktspējai vajadzētu apmierināt vairumu.

    Šoreiz nerakstīšu par savienojumu darbību, jo viss ir pieejams un strādā lieliski. Līdzīgi kā Galaxy S22 Ultra apskatā, arī šoreiz jārunā par atmiņas apjomu. Arī šoreiz “lētākajai” versijai, ko par lētu galīgi nenosauksi, pieejami vien 128 GB bez atmiņu kartes atbalsta. Taču tādu apjomu var atrast arī vidējā un pat budžeta klasē (visbiežāk ar atmiņu karšu atbalstu). Testa ierīci saņēmu ar 256 GB atmiņu, bet tam būtu jābūt minimumam tālrunim, kam cena pārsniedz divas minimālās mēnešalgas, kam ir pārāk skopa komplektācija, kam nav atmiņu karšu atbalsts un kas sevi pozicionē kā satura veidošanas rīku.

    Akumulators un uzlāde neiepriecina

    Diemžēl, šogad Samsung samazinājis akumulatora ietilpību. Galaxy S22+ saņēmis 4500 mAh, kas ir minimums, kas šobrīd flagmaņiem aktuāls, bet kompaktais brālis Galaxy S22 saņēmis visai neiepriecinošu 3700 mAh akumulatoru. Samsung jau otro gadu komplektā neiekļauj sienas lādētāju. Viedokļi par šo ir daudz un dažādi, tikai nepiniet iekšā ekoloģiju, jo papildus iepakojums atsevišķiem lādētājiem ir stipri divkosīgs solis, kas tēmēts tikai un vienīgi peļņas virzienā. Tieši ar lādēšanu saistīts otrais mikro skandāls – Samsung gadījumā 25W lādēšana diži neatšķiras no 45W. Lai tur vai kā, uzlāde nav ļoti ātra, turklāt konkurenti ļoti iekabina. Līdzīgs stāsts arī ar paša akumulatora darbību. Procenti kūst straujāk par saldējumu karstā vasaras dienā. Lai gan, testējot tālruņus, lai iekļautos atvēlētajos termiņos, tos noslogoju vairāk, kā ikdienā, reti gadījās izvilkt dienu bez papildu uzlādes. Par laimi nav aizmirsta bezvadu uzlāde un reversā uzlāde. Diemžēl, šajā departamentā sniegums ir viduvējs.

    One UI 4.1 uz Android 12

    Patīkami, ka Samsung negremdējas atmiņās, bet uzreiz piedāvā Android 12. Tā kā tas apsegts ar biezo One UI saskarni, uz aci daudz vizuālu atšķirību pamanīt nevar. Būtiskākie ieguvumi ir privātuma kontrole un tādi nebūtiski sīkumi, kā viedie logrīki.

    One UI vēl aizvien ir bieza saskarne ar kaudzi liekprogrammu. Par galīgi zemē metamām tās nevar nosaukt, vienkārši uzticību neraisa Samsung agresīvā uzbāšanās ar sava konta izveidi. Labā ziņa, ka Samsung ekosistēmā aplikācijas ir pat noderīgas un ļaus ērti operēt ar citiem Samsung produktiem.

    Šogad paplašinātas arī pielāgošanas iespējas. Piemēram, klāt nākusi iespēja pielāgot ikonas un akcentus, fona attēlam. Tas ir tīri feins rīks, jo tēmu veikalā jāpavada diezgan ilgs laiks, lai atrastu, ko tiešām gaumes kārpiņām atbilstošu.

    Kopumā jāteic, ka saskarne bez liekiem pārsteigumiem piedāvā to, ko no One UI var gaidīt. Pozitīvi, ka daļa negludumu, ko novēroju Galaxy S22 Ultra apskatā, ir izgludināti un programmatūra kopumā ir stabilāka. Kā vienmēr pieejami visdažādākie mikro iestatījumi un pielāgojumi. Taču viens no patīkamākajiem pārsteigumiem ir Samsung solījums, ka Galaxy S22 sērija saņems četrus lielos atjauninājumus, kas ir par vienu vairāk, kā sola Google Pixel. Iespaidīgi!

    Kameras iet jau iemītu taciņu

    No pagājušā gada galvenās kameras izšķirtspēja izaugusi līdz 50MP, kas nozīmē, ka uzlabots sniegums sliktā gaismā, jo tagad var izmantot savienotos pikseļus. Pamainīta arī 3x palielinājuma kamera, kas šogad piedāvā īstu palielinājumu, nevis hibrīdo, kā pagājušajā gadā. Un varu jau tagad kameru spējas nosaukt par ļoti labām. Vienīgi, citi ražotāji prasītajā cenā piedāvā krietni interesantāku sniegumu un neiet jau iemītu taciņu. Piemēram, pagājušā gada Sony Xperia 5 III piedāvā unikālu periskopa risinājumu, bet OnePlus 9 Pro ticis pie industrijā labākās ultra platleņķa kameras. Lai gan Galaxy S22+ kameras varbūt arī nav tik aizraujošas, tomēr tās nekādi arī nepieviļ, turklāt to sniegums būs labāks par dārgāko un advancētāko Samsung Galaxy Z Fold3 5G.

    Samsung Galaxy S22+ 5G piedāvā:

    • 50 MP, f/1.8, 23mm, 1/1.56″, 1.0µm, Dual Pixel PDAF, OIS galveno kameru
    • 10 MP, f/2.4, 70mm, 1/3.94″, 1.0µm, PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kameru
    • 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″ 1.4µm ultra platleņķa kameru
    • 10 MP, f/2.2, 26mm, 1/3.24″, 1.22µm, Dual Pixel PDAF pašiņu kameru

    Aplikācija kļuvusi vēl tīrāka un uztveramāka, tajā nebūs problēmu orientēties arī tiem, kas pārnāks no citām saskarnēm. Samsung Galaxy S22+ 5G spēj piedāvāt scenārijus no 0.6x-30x. Tas ir pietiekami plaši, tikai jārēķinās ar zināmiem kvalitātes zudumiem un atšķirīgām kameru spējām nepietiekamā gaismā.

    Lai atšķirtos no Ultras, Galaxy S22+ nav saņēmis tik spēcīgus tuvināšanas risinājumus, tomēr biju patīkami pārsteigts, ka saulainā dienā kaut cik ciešamu rezultātu varēja izspiest līdz 20x. Tas protams ir digitālais palielinājums, tā rezultāts ir laimes spēle, kas ļoti atkarīga no apkārtējās vides. Tādēļ par uzticamiem lielumiem var uztvert 0.6x, 1x un 3x. Šogad krietni pamainīta pēcapstrāde. Tas vērojams arī galerijā, kur bilde tā, kā Samsung to ir iedomājies, parādās vien pēc 1.5 sekundēm. To par trūkumu neuztveru, jo šoreiz bildes šķiet daudz dabiskākas, bez Samsung raksturīgajām sintētiskajām krāsām. Aizmugures kameras saņēmušas pretatspīdumu pārklājumu. Patiešām, tas veiksmīgāk tiek galā saules zaķiem un pārgaismotiem laukumiem. Šis gan nav jaunums industrijā, bet alternatīva Zeiss T* pārklājumam, ko savās kamerās izmanto Sony. Lai jūs nemulsina atšķirīgās aizmugures kameru izšķirtspējas, visas spēj piedāvāt 12MP bildes. Tas nozīmē, ka galvenais sensors virtuāli savieno pikseļus, bet tuvinājuma kamera digitāli tiek pastiepta par 2MP. Galvenais sensors ir spējīgs bildēt arī visos 50MP.

    Visspējīgākā protams ir galvenā kamera. Tās veidotie attēli ir ļoti labi – dinamiskais diapazons ir iespaidīgs; krāsas ir dabiskākas, kā agrāk, bet tās noteikti neizskatās plakani un blāvi; detaļu ir daudz un graudainību gandrīz nejūt. Tomēr, līdzīgi kā Galaxy S22 Ultra, arī šeit ir vērojams asuma trūkums kadra malās un ēnainākās vietās. Diemžēl, daļa bilžu sanāk neasas. Izskatās, ka arī S22+ gaida atjauninājumu, kam vajadzētu piekoriģēt auto fokusa darbību. 3x kameras krāsas ir kalibrētas līdzvērtīgi galvenajai kamerai, tā veido asu, detalizētu attēlu un darbība ir ļoti laba. Ultra platleņķa kamera veido kontrastaināko attēlu no kameru trijnieka, mazāk atgūstot detaļas ēnainās vietās. Diemžēl, tai ir vērojami izteikti objektu un perspektīvas kropļojumi un neasas attēlu malas. Atšķirīgas ir arī kameru spējas sliktā gaismā. Galvenais sensors šeit rāda paraugstundu ar detalizētu attēlu un lielisku dinamisko diapazonu.

    Kamēr galvenās kameras spējas ir tik labas, ka nakts režīms neko diži nemaz nemaina, ultra platleņķa kamerai un 3x palielinājuma kamerām tas ir glābšanas riņķis, kas palīdz atgūt detaļas.

    Galvenais sensors ir gana liels, lai iegūtu dabiski izplūdušu fonu, fotografējot objektus. Portreta režīms reizēm tieši uz objektiem mēdz apjukt, tomēr ar galveno uzdevumu – bildēt cilvēkus – tas tiek godam galā. Krietni uzlabots cilvēku kalkulēšanas algoritms. Tagad tas nesmādē arī izpūrušus matus. Lai gan auto fokuss bieži mēģina apdalīt bērnus, mājdzīvniekus un citus, kas nevar mierā nostāvēt, ja apstākļi ir labi, var tikt arī pie mājdzīvnieku portretiem.

    Pašiņu kamera šķiet nav mainījusies no pagājušā gada Galaxy S21, bet tā nebūtu jāuztver par sliktu ziņu. Selfiji ir asi, ar plašu dinamisko diapazonu. Kamera bez problēmām tiek galā arī ar portreta režīmu.

    Samsung izdevies mākslīgajam intelektam iemācīt ne vien dabiskāk apstrādāt krāsas, bet arī vēl pāris trikus. Visnoderīgākajam ideja aizgūta no Google Pixel – iespēja izdzēst cilvēkus, objektus vai ēnas. Rezultāts ne vienmēr būs konstants, tomēr mani ļoti sajūsmina iespēja no bildes izņemt tieši to vienu gājēju perimetrā, kas nolēmis izbojāt peizāžu.

    Kopējie iespaidi par kamerām ir ļoti labi. Ir pāris sīkumi, ko var atrisināt, noslīpējot programmatūru. Tomēr jāatgādina, ka šoreiz Samsung gājis jau iemītu taciņu, neizmēģinot neko jaunu. Tādā ziņā, konkurenti par prasīto cenu piedāvā interesantākus kameru komplektus. Bet tas nenozīmē, ka Galaxy S22+ kameru sniegums būtu švaks. Gluži otrādi, tas rāda nobriedušu domāšanu kameru departamentā.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S21 FE 5G – ja Tava tauste premium pieskāriena vietā var pieciest plastmasas aizmuguri, S21 FE būs pieklājīga, 200 eiro lētāka alternatīva. Interesanti, ka veiktspējā abi mīņājas līdzīgās pozīcijās un par labu S22+ runā vienīgi kameru sniegums un uzbūves materiāli.
    • Samsung Galaxy S21/ S21+ – ja jau lieto pagājušā gada, kādu viedtālruni no Galaxy S21 sērijas, nav nepieciešams steigties šī gada modeļu apskāvienos. Uzlabojumi nav kardināli. Piemēram, akumulatoru ietilpība pat ir sarukusi. Turklāt šobrīd to cenas ir zemākas.
    • Sony Xperia 1 III – visticamāk rūdīti Samsung fani neskatīsies Sony virzienā, tomēr Sony izdevies ietilpināt tik pat elegantā korpusā aizraujošāku kameru sistēmu ar krietni ātrāku un precīzāku auto fokusu. Sony piedāvā daudz augstākas izšķirtspējas ekrānu, uz ko Samsung atbild ar labāku redzamību saulē. Tādi kritēriji, kā veiktspēja, uzbūve, akumulatori un cena abiem ir aptuveni vienādi. Par kompaktāku un lētāku alternatīvu var uzskatīt arī Sony Xperia 5 III, kam vienīgais trūkums ir bezvadu uzlādes neesamība.
    • Xiaomi 12 Pro/ OnePlus 10 Pro – šie abi savu globālo brīvlaišanu vēl nav piedzīvojuši, bet ir piemēri tam, ka līdzīgā cenā var piedāvāt augstākas izšķirtspējas LTPO ekrānus, uz papīra interesantākas kameras un krietni pilnīgākas komplektācijas, uz ko Samsung spēj atspēlēties vien ar industrijā spilgtāko ekrānu.

    Nobeigumā – tik labs, ka pat nedaudz garlaicīgs

    Samsung Galaxy S22+ 5G ir ļoti labs viedtālrunis, kas trāpa mērķī gandrīz visos departamentos. Patiesībā jāsaka, ka tas ir tik labs, ka vienā brīdī kļūst pat nedaudz garlaicīgs. Kas veido šo pozitīvo garlaicību? Tas, ka Galaxy S22+ nepiedāvā nevienu tādu īstu inovāciju, kas to atšķirtu uz pārējā fona. Tomēr tas, kas tiek piedāvāts, ir īstenots labi, ļoti labi vai pat izcili. Galaxy S22+ varu nodēvēt par drošu izvēli tiem, kam nepatīk eksperimentēt, izaicinājumi un aizraujošas jaunās tehnoloģijas. Esošās atstāj ļoti labu pēcgaršu un meinstrīms būs riktīgi apmierināts.

    Šogad varu teikt, ka Galaxy S22+ dizains šķiet ļoti pārdomāts, smalks, patīkams bez Samsung raksturīgās austrumnieku pārgalvības. Jā, pulētais rāmis ir slidens un vāc šmuci, tomēr tas ir vienīgais trūkums dizainā. Līdzīgs stāsts arī par ekrānu – industrijā spilgtākā matrica, kam citi iekabina vien izšķirtspējā. Veiktspējai lielākais trūkums ir atmiņu varianti lētākajai versijai, bet tieši tā tas bija arī ar Galaxy S22 Ultra. Exynos 2200 ir nedaudz pārvērtēts un tā muskuļi ir aptuveni vienā līmenī ar pagājušā gada Snapdrgon 888 flagmaņiem. Lai gan uz papīra garlaicīgas, tomēr kameras ar uzdevumiem vairumā gadījumu tiek ļoti labi galā. Lielākais grēkāzis ir akumulators, kas ar Exynos procesoru jau atkal draudzējas švakāk par Qualcomm versijām, bet tā kā Eiropā pieejamas Exynos versijas, šo nevar neņemt vērā. Un tad vēl cena, kurā jāpiecieš skopa komplektācija, relatīvi maza atmiņa bez atmiņas karšu atbalsta lētākajā versijā un salīdzinoši lēna uzlāde.

    Tomēr kopējā pēcgarša ir patīkama. Izskatās, ka Samsung izdevies apgāzt teicienu “kas der visam, neder nekam”. Samsung Galaxy S22+ 5G ir riktīgs meinstrīma viedtālrunis, kas spēs apmierināt lielu lietotāju pulku. Bet tiem autsaideriem, kam plūšana pa straumi asociējas ar mietpilsonību, iesaku skatīties alternatīvāku viedtālruņu virzienā, konkurence taču netrūkst. Tikmēr gribu apsveikt Samsung ar vienu riktīgi foršu viedtālruni!

    Iepriecināja

    • Ekrāns ir tik pat spilgts, cik Galaxy S22 Ultra
    • Dizainam gandrīz nav, kur piesieties
    • Četru lielo atjauninājumu solījums ir brašs, cerams tiks arī īstenots
    • Kameras ļoti labi tiek galā ar to, ko sola

    Neiepriecināja

    • Akumulatora darbība ir viduvēja, uzlādes ātrumi iepaliek konkurentiem
    • “Lētākajai” versijai prasās pēc lielākas atmiņas, ja reiz nav atmiņu karšu atbalsts
    • Pārāk skopa komplektācija
    • Kameras ir ļoti labas, bet konkurenti sniedz aizraujošāku piedāvājumu
    Samsung Galaxy S22+ 5G ir ļoti labs viedtālrunis, kas trāpa mērķī gandrīz visos departamentos. Patiesībā jāsaka, ka tas ir tik labs, ka vienā brīdī kļūst pat nedaudz garlaicīgs, bet meinstrīms būs riktīgi apmierināts.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    6
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    BTR
    03.03.2022 12:12

    Par cenu 6? Cik autors liek par cenu IPhona modeliem :)?

    Kamerām izvēlētie konkurenti uzjautrina :D

    Vardc
    23.03.2022 15:06

    paturēju rokā abus samsung jauumus… (vemt) atverot kameras app, raustās, aiztures utt.. nu tie eskimosu procesori nekam neder.. tai pat laika 21fe ir SD bet arī bremzē.. kautkas ar tiem samsungiem galīgi nav.. ok, displejs izcils, kameras loti labas, bet visā citā ziņa pilnīgi metami viņi ir.. mans gadu vecais 8T strādā daudz ātrāk un plūdaināk :)

    Reinholds
    09.06.2022 17:21

    Kāds saskāries ar abu skaļruņu problēmām pēc lidojuma vai krītot temperatūrai?

    Parastais S22, tikko kā mainās spiediens vai temperatūra (pietiek pat pa stāvāku kalnu nobraukt), abi skaļruņi aizkrīt tā, ka čarkst tik ļoti, ka nevar dzirdēt ne zvanu/notifikācijas, par audio ziņām nemaz nerunājot. Palīdz tikai SIM slota izņemšana lai nostabilizētu spiedienu.

    Internetā par šo var atrast gana daudz sūdzību, bet ne kripatiņas no paša Samsung puses. Nevaru saprast, ko darīt – atgriezt un cerēt, ka citai partijai šādi nebūs, vai jānēsā makā SIM adata. Telefons patīk, ko citu vietā ņemtu – nezinu, bet stulbi arī 800e samaksāt par kasjaku ar ko jādzīvo pāris gadus.

    Biteme
    09.06.2022 17:28
    Reply to  Reinholds

    Kā var patikt telefons ar šādu defektu….un vēl par tādu cenu. Atgriezt un aizmirst.

    Reklāma
    Samsung Galaxy S22+ 5G ir ļoti labs viedtālrunis, kas trāpa mērķī gandrīz visos departamentos. Patiesībā jāsaka, ka tas ir tik labs, ka vienā brīdī kļūst pat nedaudz garlaicīgs, bet meinstrīms būs riktīgi apmierināts.Samsung Galaxy S22+ 5G apskats - vidējais bērns ģimenē