Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 11 Pro apskats

    Apple iPhone 11 Pro ir flagmaņu klases telefons ar ļoti augstu cenu virs 1000 eiro, kas pārsniedz konkurentu piedāvājumu un par šo summu netiks piedāvātās kaut kas ļoti oriģināls. Tāpēc var teikt, ka telefons ir augstas kvalitātes ar izcilu veiktspēju un lieliskām kamerām, atgriežoties virsotnē, tomēr iPhone savā ziņā pēdējos gados palicis nedaudz garlaicīgs un smagnējs. Kā vienmēr gan programmatūras, gan tehniskā veiktspēja iet roku rokā, lietotājam sniedzot patīkamu sajūtu.

    Jaunākie raksti

    Lai arī Apple jau pirms vairākiem mēnešiem izlaida savus jaunāko iPhone viedtālruņa modeļus, tikai tagad esam sagatavojuši iPhone 11 Pro apskatu. Kristaps laicīgi uz testu dabūja šo telefonu, nopūdelēja neuzspējot uzrakstīt savus iespaidus, bet vismaz savu kļūdu saprata un nopirka arī pats sev (pavecu) iPhone. Varbūt tagad viņš būs naskāks uz Apple produktu apskatu sagatavošanu. Šis ir mans pirmais nopietnais apskats Kursorā, tāpēc, lūdzu, nesitiet pa seju, ja kaut kur būšu nošāvis greizi. Mācos darot! :)

    Apple pēc nosacīti ne tā labākā iznāciena 2018. gadā ar uzlaboto iPhone Xs versiju, spēja kaut kā vēl izglābties uz lētākās iPhone Xr versijas, taču nu kompānija atkal spējusi vismaz ieviest kādu sava šika un kvalitātes iezīmi. Pirmais, ko uzreiz atzīmēšu, būs kameras, jo konkurenti jau 2018. gadā un 2019. gadā mina uz kājām ar daudz pikseļiem un 3 un pat vairāk objektīvu kamerām, kā arī tik daudzināto ultraplatleņķa (Ultra Wide) kameru. Tad nu 2019. gadā iPhone dārgākā Pro versija tikusi aprīko ar 3 kvadrātā izvietotām kamerām, nesekojot citu ražotāju, piemēram, tās vienkārši izlikt vienā rindā (piemēram, Samsung Galaxy S10).

    Var teikt, ka šoreiz Apple ir paveicis darbu savā līmenī, sagatavojot augstākās klases telefonu. Atzīmēšanas vērts būtu jaunā tipa stikla korpuss, kurš ir pilnībā veidots kā viena detaļa un tiek reklamēts kā stiprākais starp viedtelefoniem. Tāpat telefons ticis pie ietilpīgākas baterijas un uzlabotā ekrāna tehnoloģija ļāvusi pietiekami ievērojami palielināt baterijas ietilpību, kas telefonu lietojot ikdienas vajadzībām ļauj “izvilkt” gandrīz 2 dienas. Beidzot aifona Pro versija tikusi pie ātrā 18W lādētāja, kas ļauj uzlādēt 50% bateriju 30 minūtēs, bet arī tas jau kādu laiku iepriekš bijis pieejams konkurentiem un tie šajā ziņā ir priekšā Apple. Un arī šoreiz USB-C ports nav sagaidīts. Visas cerības uz 2020. gadu.

    Apple iPhone 11 Pro tehniskie parametri

    • Operētājsistēma: Apple iOS 13
    • Ekrāns: Super Retina XDR OLED, 5.8 collas, 1125 x 2436, 458 ppi, HDR atbalsts, 3D Touch, True Tone krāsu pielāgojumu funkcija, Haptic Touch
    • Procesors: Apple A13 Bionic čipkopa, seškodolu 2.65 GHz procesors (2 Lightning + 4 Thunder kodoli), četrkodolu Apple GPU, astoņkodolu Neural Engine
    • RAM: 4 GB
    • Atmiņa: 64/256/512 GB iebūvētā atmiņa bez iespējas to palielināt
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11, a/ac/ax/b/g/n/n 5GHz, Bluetooth 5.0, Gigabit kategorijas LTE, NFC, 2 SIM (nano un eSIM), Apple U1 čips
    • Kameras: 3 galvenās kameras, 3 x 12 megapikseļi (platleņķa F/1.8 ar OIS, ultraplatleņķa F/2.4 ar 120 grādu skatu leņķi un telefoto F/2.0 ar OIS), autofokuss, HDR, 4K video ar 24/30/60 fps, portreta foto režīms ar 6 stiliem. 12 megapikseļu (F/2.2) priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS
    • Izmēri un svars: 144 x 71.4 x 8,1 mm, 188 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3046 mAh (Qi bezvadu uzlāde), 18W strāvas adapteris
    • Krāsas: Gold, Space Gray, Silver, Midnight Green
    • Cena: no 1169 eiro

    Tas viss ir par kamerām

    Uzreiz ķeršos pie vienas no svarīgākajām lietām. Apple atkal ir pierādījis sevi kā vienu no ekspertiem tieši telefona kameru jomā, jo iPhone flagmanis ticis pie 3 kamerām telefona aizmugurē, kuras izkārtotas trijstūra formā. Ir viena kamera priekš ikdienas kadru ķeršanas, kura nosaukta par – Wide Camera. Tālāk Seko Ultra Wide, kura sniedz iespēju iegūt pat līdz 120 grādu platu bildi un ir mūsdienu telefonu trends. Un trešā kamera ir Telephoto, kura paredzēta tieši lielāka palielinājuma bildēm, kas šobrīd iPhone sasniedz pat desmit reizes. Šīs platās bildes izskatās patiesi forši, skatoties ar ikdienas lietotāja acīm.

    Ar iOS 13 ieviešanu ticis piestrādāts pie ērtas pārslēgšanās starp skatiem tieši no kameras aplikācijas, jo tiek attēloti 3 palielinājuma režīmi attiecīgi katras kameras izmantošanai. Tāpat arī video uzņemšana gājusi uz priekšu, sniedzot iespēju uzņemt 4K izšķirtspējas video ar 60 kadriem sekundē, taču tas attiecīgi aizņems ļoti daudz atmiņas. Forša fīča iPhone ir tā, ka tiek parādīta aptuvenā ietilpība katram video formātam. Tāpat no lietotāja viedokļa iPhone 11 Pro sapratīs, ka vēlies uztaisīt grupas pašiņu, jo pagriežot telefonu horizontālā stāvoklī, tas automātiski attālinās kameru, ietilpinot lielāku cilvēku pulku kadrā, kas patiesībā ir diezgan ērti.

    Nedrīkst aizmirst par nakts režīmu, kurš arī ticis uzfrišināts salīdzinot ar iepriekšējām iPhone paaudzēm, un šobrīd kameras kopā ar softu tikušas pie diezgan gudra režīma, kurš pats, balstoties uz sensoru nosaka cik ļoti bildi izgaismot. Kā ne foto ekspertam, gribas teikt, ka šie foto ir labi. Protams, te nevar runāt par kaut kādu zvaigžņu fotogrāfēšanu vai ko līdzīgu, jo bildes kopumā tumsā būs sliktas, bet tehnoloģiskās iespējas iet uz priekšu. Un vieglā pārslēgšanās no foto uz video filmēšanu ir vēl viens lietojamības plusiņš. Portreta režīms ļauj padarīt fonu pat pilnībā baltu vai regulēt fona pludinājumu, izveidot mūsdienās populārās bildes ar fokusu uz cilvēka seju.

    Agras rīta gaismas foto

    Pēc DXOMark vērtējuma, iPhone 11 Pro Max versija ierindojas Top 5 starp visu telefonu kamerām, kas noteikti ir rezultāts, kādu mēs sagaidītu pēc visām šīm jaunajām kamerām un procesora darbības.

    Šajā iPhone liels uzsvars ticis likts tieši uz video filmēšanu un apstrādi. Kaut arī neesmu multimediju eksperts, taču Apple apgalvo, ka ir izstrādājusi ļoti ērtu video apstrādāšanas lietotni jau pašā iPhone. Tāpat ar visām jaunajām kamerām iespējams filmēt 4K izšķirtspējas video, kas, parastajam lietotājam neko daudz neizteiks, jo joprojām ikdienā Youtube skatāmies video HD kvalitātē un pat 4K materiāls no jūtūberiem tik bieži netiek izlaists. Cita lieta ir par filmām augstā kvalitātē. Tomēr tik un tā ir ļoti atzīstami, ka telefons sāk ieņemt šādu nišu. Vēl šajā modelī pieejams selfijs, kurš uzņemts palēlinājumā, nosaucot to par “slofie”. Apple ļoti nopietni strādā pie sava nišas produkta reklamēšana, un nesen kā iznācis video, kurā ar 11 Pro filmēti dabas auksti un siltie pretstati.

    Nedaudz par izskatu

    Sekojoši gribētos pieķerties ārējam telefona veidolam, jo šoreiz ir patīkami uztrāpīts uz matēto stikla aizmuguri, kas, pirmkārt, mazāk slīd un, otrkārt, tiek devēta par visizturīgāko, kāda līdz šim bijis, jo ir pilnībā veidots no viena gabala. Pat kameras vairāku līmeņu izgriezumi ir šajā viengabala korpusā. Jā, iPhone īpaši pacenties ar kameru vizuālo daļu, jo tām principā ir 3 fiziski izbīdījumi. Viens spīdīgais kvadrāts, kurā ieguļas kameras, otrs ir pašas apaļā kameras, un tad vēl virs tām ir minimāla riņķa līnija. Detaļa pie detaļas, kā Apple pienākas. Jāatzīmē, ka šis ir pirmais aifons, kura aizmugurē atrodas tikai kompānijas logo, kas attiecīgi atrodas pa vidu. Šoreiz nav ierastais Designed by Apple in California, piekopjot skandināvu minimālismu. Pro modelis ir minimāli lielāks un biezāks par iPhone X un iPhone Xs priekšgājējiem, kā arī priekšpuse vizuāli nav mainījusies necik, pat jau ierastais izgriezums nav pazudis vai samazinājies 2 gadus no vietas.

    Spīdīgie elementi šoreiz atstāti telefona apmalēm un kameras izbīdījumam. Šo modeli no iepriekšējiem 2 atšķirs vienīgi tas, ka skaļuma regulēsanas pogas ir novietotas nedaudz zemāk, kam vajadzētu ļaut ērtāk regulēt skaļumu. Nezinu vai tā ir visiem, bet man personīgi patrāpījies modelis, kuras klusuma režīma poga ir tāda pārāk vaļīga, bet iespējams man nejauši tā patrāpījies. Tā strādā un noturas vietā labi, bet to ir viegli “ļurināt”, kas nedaudz liek vilties Apple kvalitātes standartos.

    Man, kā cilvēkam, kuram vairāk svīst rokas, matētā aizmugure salīdzinoši labāk turas rokā kā spīdīgais stikls, tomēr tik un tā pēc sajūtām man negribētos šo telefonu lietot bez vāciņa, likt pie atslēgām vai atstāt “neaizsargātu” cīņā pret citām ikdienas lietām. Pieķerot vēl klāt arī iepakojumu, tad kastīte ir ierastajā izmērā, vienīgi reto reizi ir izmantots melnas krāsas iepakojums, norādot uz Pro versijas īpašo vērtību. Kā arī ekoloģijas ziņā, jaunā telefona plēve ir uzlīmēta tikai uz telefona aizmugures, lai aizsargātu un to ērtāk izņemtu. Ja nu kas, tad Stīvs Džobs uzskatīja, ka arī produkta izpakošanai ir ļoti liela nozīme šajā emocionālajā pircēja aspektā, kaut arī tas būtu pāris sekunžu ilgs mirklis.

    Pats Apple gan apgalvo, ka šis modelis un dizains, kuru pa vidu satur nerūsējošā tērauda rāmis, šobrīd spēj izturēt pat līdz 4 stundām zem ūdens. Būsim loģiski, ar iPhone neviens tāpat nedodas peldēties un diez vai to vēlētos darīt.

    Un pārējais

    Es pats āboļus lietoju jau vairāk nekā 5 gadus, līdz ar to nevar noliegt, ka man ir nedaudz vienpusējs skats uz tiem, ja runājām par salīdzināšanu ar citiem tirgus spēlmaņiem. Un tā domājot, ko vēl iemest aprakstā, es nonācu pie tā, ka iPhone un kopumā Apple produktu firmas zīme ir visa lielā ekosistēma, kas arī mani ir ievilkusi šajā nebeidzamajā aplī. Saistībā ar to, varu minēt, ka iPhone 11 Pro atrodošais U1 čips, kurš nodrošina vēl augstāku drošību un ierīču saziņu, ļauj meklēt citus Apple produktus caur lietotni Find My. Jau rakstījām, ka tieši tā palīdzējusi atrast nozagtu auto.

    Turpinot, jāizceļ uzlabotā Face ID sistēma, kura reaģējot par 30% ātrāk, salīdzinot ar iepriekšējo Xs modeli. No ikdienas viedokļa sejas atpazīšana patiešām strādā labi, tā strādā pilnīgā tumsā, kas tiek panākts pateicoties infrasarkanajam sensoram, kā arī ar nelielu veiksmes palīdzību seja tiks atpazīta un telefons atslēgts, ja tas būs nolikts uz galda, bet lietotājs sēdēs uz krēsla. Dažreiz tas nostrādā, bet dažreiz ne. Ja runājam par vēsāku laiku, tad telefona sejas atpazīšana nāk itin labi talkā, jo ar vienu pirksta (viedā cimda) palīdzību iespējams atbloķēt telefonu, tādējādi lieki nesaldējot rokas. Face ID izmanto šo 3D sejas modeli, kas ir Apple atslēga uz augsto drošības līmeni.

    Cilvēka acij biežāk jāsastopas ar displeju, kas var teikt ir viens no iPhone jājamzirdziņiem.. Tālrunis ticis pie uzlabota 5,8 collu Smart Retina XDR ekrāns, kurš ir OLED tipa ekrāns ar labāku gaišumu un kontrastu, sasniedzot attiecību 2000000 : 1. Realitātē es nevarētu pateikt tik lielu starpību starp iPhone Xs displeju un šo. Iespējams, tas jādara lielā saules gaismā. Vakaros gan siltos toņus ir patīkami baudīt, bet mūsdienas jau viss notiek automātiski. Pārslēgšanas gan no dienas režīma uz nakts, attiecīgi regulējot krāsu intensitāti un ekrāna spilgtumu. Jāatzīst, ka jaunā tehnoloģija ir ļāvusi pagarināt baterijas darbības laiku, un galvenais jau, lai YouTube video izskatās labi, kas noteikti tā arī būs.

    Un tas noved pie tā, ka šis iPhone ticis pie ietilpīgākas baterijas un ar jauno efektivitāti patiešām telefons darbojas ilgāk. Neesmu to kāvis tā, lai speciāli nosistu baterijas dzīvi, bet mierīgi vairākas reizes kaut ko pabakstot, palasot, paskatoties video, telefons izturēs 2 dienas, un to varēs uzlādēt vien nākamajā vakarā. Apple piestrādājis arī pie lādēšanas paradumu analīzes, līdz ar to iOS saprot, kad parasti telefons tiek pieslēgts pie strāvas, daļēji optimizējot darbību no šāda aspekta. Šis modelis arī ticis pie ātrās uzlādes 18 W strāvas adaptera, kas ļauj uzpildīt 50% bateriju 30 minūšu laikā, kā ari stikla korpuss ļauj izmantot bezvadu uzlādi, kas noteikti ir nākotne tehnoloģiskajām ierīcēm. Atceros, ka vēl iPhone 5 un 7, ko esmu lietojis bija problēmas ar bateriju aukstā laikā. Kaut arī vēl nav bijis lielais aukstums, liekas, ka šī lieta ar jaunākajām paaudzēm arī uzlabojusies.

    Gribas atsevišķi izcelt eSIM iespēju, kas varbūt vēl nav tik plaši izplatīta, taču ar joni izskanēja oktobra beigās, kad personīgi piedzīvoju problēmas ar LMT sniegto eSIM karti, jo nebija pieejams LTE internets, taču pāris dienu laikā tas tika atrisināts. Šī ir iespēja lietot mobilos sakarus un pieslēgties tīklam bez fiziskas SIM kartes, kas patiesībā pieejama jau vairākas desmitgades, tik samazinājusies izmērā. Līdz ar to eSIM karte opcija ļauj pieslēgties sakariem caur mobilo tīklu, tātad vienlaicīgi nodrošinot gan mobilo internetu, gan zvana iespējas. Nav nepieciešamība neko fiziski ievietot telefonā, tikai noskenēt speciāli sagatavotu QR kodu no iPhone iestatījumiem. Tiesa nedaudz mulsina uzstādījumu sadaļa par eSIM prioritāti, tomēr ikdienā viss darbojas labi.

    Palietojot telefonu ikdienā un atkal velkot klāt visu ekosistēmu, nonācu pie reālas dzīves situācijas, ka ja esi nokrāvies ar visiem Apple gadžetiem, tas brīžiem var izrādīties ļoti piņķerīgi. Proti, ja tiek saņemts zvans un pacelts caur AirPods austiņām, bet, piemēram, sliktas dzirdamības apstākļos tās uz ātro izņemtas un ieliktas kabatā, telefons sākt “gļučīt”, nesaprotot caur kuru ierīci īsti padot skaņu. Kaut arī uzreiz tiek piedāvāta iespēja iPhone ekrānā izvēlēties, tik un tā uzspiežot uz telefonu, bieži vien notiek sinhronizācija caur austiņām, līdz ar to muļķīgi runā ar tukšu gaisu. Tāpēc, ka AirPods pēc izņemšanas no ausīm parasti nekavējoties atslēdzas no telefona, saprotot, ka netiks lietotas, taču prakse ir prakse.

    Tuvojoties apskata nobeigumam, gribas pieķerties arī pie jaudas un iPhone 11 Pro veiktspējas, jo tā pārdomājot mūsdienu telefonu saražotos flagmaņus, ir grūti pateikt, vai tas sācis lēnāk strādāt, lagot un vienkārši vairs neklausīt, kā iepriekš. Un tur nu Apple pasaulē noteikti nav problēmu, jo ar katru iPhone versiju tiek izlaists arī jauns mobilais procesors, kurš šoreiz jau ir 13. paaudzes A13 Bionic čips. Tas sevī iekļauj 6 kodolus, no kuriem 2 jaudīgākie spēj darboties ar jaudu līdz pat 2,65 GHz. Tas viss kopā nodrošina mašīnmācīšanos, mākslīgā intelekta darbību telefonā un ātrāko GPU un CPU, bet no lietotāja skatpunkta, tā ir efektīva darbība darbinot dažādus uzdevumus. Lai atvērtu epastu, kas ir nosacīti viegla darbība, tiks izmantoti efektīvākie kodoli, kas patērēs mazāk enerģijas, bet spēļu palaišana, video un bilžu apstrāde jau tiks darbināta ar jaudīgajiem kodoliem. Beigu beigās tas ir ieguvums baterijai un lietotājam.

    Nobeigumā

    Tas, kas padara iPhone nenoliedzami īpašu, ir Apple princips, ka telefons tiek būvēts gan no dzelžu puses, gan no programmatūras puses, sniedzot tieši lietotāja vajadzībām labāko pieredzi, un tas viss sevī iekļauj šīs detalizētākās uzbūves nianses. Kā minēts citos avotos, tad šī simbioze starp vairākām lietām veicina ātru un efektīvu iPhone darbību, jo procesors ir veidots, lai taupītu enerģiju un izmantotu to atbilstoši uzdevumam. Tāpat ērtā datu nosūtīšana caur AirDrop, ja cita Apple ierīce atrodas tuvumā. Savu produktu atrašana ar Find My lietotni. Ziņu sūtīšana, lasīšana un video zvanu veikšana gan no iOS vides, gan no  makiem vai iPad.

    2019. gada aifons ir labi nostrādāta viedā ierīce Apple stilā. Gribētos lietot angļu vārdu sleek, ko varētu tulkot kā gludi izstrādāts telefons, kurš derētu kārtīgam Apple mīlim. Par to vien liecina, ka tieši šis jaunais zaļā toņa modelis pie LMT bija izpirkts jau palaišanas brīdī un nācās to pasūtīt. Bet vai šis ir kaut kas “wow”, par to mūsdienās vispār ir grūti spriest, jo visas baumas par jaunajiem telefoniem zināmas jau vairākus mēnešus iepriekš, līdz ar to oficiālās paziņošanas brīdī, tā ir vairāk ķeksīšu likšana uz to, cik precīzi ir trāpīts. Tāpat bija ar šo iPhone 11 Pro modeli, un jau dzirdam baumas par jaunajiem, kuras noteikti pa daļai apstiprināsies. Balstoties uz to, šis modelis ir sevi kvalitatīvi pieteicis, bet tas nav bijis kas ekstravagants.

    Kompānija Apple acīmredzami ir uzsākusi veidot Pro sērijas produktus, kuros tiek likta visdārgākā un labākā tehnoloģija, kas ir kompānijas rokās, veidojot augstākās kvalitātes un veiktspējas produktus. Kāds ir iPhone 11 Pro, bezvadu austiņas AirPods Pro, portatīvais dators MacBook Pro, atjauninātais personālais dators Mac Pro un planšetdators iPad Pro. Varam novērot, ka visi šie produkti beidzas ar šo vienu vārdu – Pro. Redzēsim, ko šajā piņķerīgajā nosaukumu pasaulē nesīs 2020. gads.

    Gribējās nobeigt ar savu komentāru par telefonu cenu – sākot no 1169 eiro (Samsung S10 sākot no 749 eiro). Ja mēs paskatāmies reāli, tad lielās kompānijas kā Apple un Samsung piedāvā speciālus plānus, kuros katru mēnesi maksā fiksētu maksu, un klientam tiek piedāvāta iespēja saņemt jaunākos telefonu modeļus katru gadu. Es domāju, ka savā ziņā uz to arī iet šis biznesa un pirkšanas modelis, kurā būs daļa, kas šausmināsies par cenu, daļa, kura pirks uzreiz, bet daļa, kura izmantos šo iespēju, jo tā saņems iespēju iegūt sev jaunu telefonu katru gadu, veco atdot atpakaļ un turpināt maksāt, jo vienkārši tā ir lieta kura patīk un kura tiks lietota šā vai tā, uzreiz neiztērējot 4 ciparu skaitli. Tas tādai atkāpei par telefonu augsto cenu.

    Man patika:

    • Premium ierīces dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Lieliskas kameras
    • Telefons darbojas bez aizķeršanās
    • FaceID ātrdarbība
    • Uzlabotā baterijas darbība

    Man nepatika:

    • Ļoti augstā telefona cena
    • Mazā atmiņas ietilpība bāzes modelim
    • Telefons mēdz uzkarst pie aktīvas darbības (personal hotspot)
    Apple iPhone 11 Pro ir flagmaņu klases telefons ar ļoti augstu cenu virs 1000 eiro, kas pārsniedz konkurentu piedāvājumu un par šo summu netiks piedāvātās kaut kas ļoti oriģināls. Tāpēc var teikt, ka telefons ir augstas kvalitātes ar izcilu veiktspēju un lieliskām kamerām, atgriežoties virsotnē, tomēr iPhone savā ziņā pēdējos gados palicis nedaudz garlaicīgs un smagnējs. Kā vienmēr gan programmatūras, gan tehniskā veiktspēja iet roku rokā, lietotājam sniedzot patīkamu sajūtu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    10
    Ekrāns
    8
    Kamera
    10
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    9
    Akumulators
    9
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    104 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris Krūmiņš
    31.01.2020 14:19

    Kā var par dizainu ielikt 10 balles ņemot vērā to vājprātīgo izgrauzumu ekrāna augšpusē??? 2017. gads takā būtu pagājis….
    Arguments par face ID ir pilnīga figņa – apple vienkārši ļoti patīk tirgot telefonus vienā un tajā pašā korpusā gadus piecus no vietas:)

    31.01.2020 22:08

    > Piedāvātais risinājums?

    Nu Oneplus 7 pro ir viens variants.

    KKK
    31.01.2020 22:51

    Nuuu, vispār jau jebkuram citam +- verā ņemamam ražotājam ir labāks risinājums kā arī face id spēja strādāt pilnīgā tumsā ir margināls ieguvums pret izkropļoto telefona priekšu. Nenoliedzu face id jēgu, bet apple izpildījums ir no 2017.g un izskatās, ka tur arī paliks.
    Nez kapec apskatā arī nav minēta pirksta nospieduma sensora neesamība, jo arī tas ir milzīgs mīnuss

    Kursors.lv
    01.02.2020 09:12
    Reply to  KKK

    Kopumā tas nav mīnuss. Face ID (ja neskaitām vizuālo aspektu) ir labāks risinājums par zemekrāna sensoriem vai pirkstu nospiedumu sensoriem.

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 12:44

    Ar ko labāks? Prikstu nospiedums ir katram savādāks, bet Face id jau ir ticis apiets ar dvīņiem vai ļoti līdzīgiem cilvēkiem, ko ar pirkstu nospiedumu lasītāju neizdarīsi, ja neskaita Samsung plēvīšu fail.

    Kursors.lv
    01.02.2020 13:11

    Zem displeja iebūvētie pirkstu nospiedumu sensori ir lēni un/vai neprecīzi, bet ārpus displeja novietotajiem pirkstu nospiedumu sensoriem vajag vietu un tas traucē veidot glītas ierīces.

    KKK
    01.02.2020 14:52

    Iphone 11 pro tad ta būtu tas glītais telefons? Nu nez nez, veikalā vienlaicīgi salīdzinot ar 10to samsungu iphons kaut kā nobālēja

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 14:56

    Jā, bet Face id nav tik droša un Apple gadījumā ekrāna atbloķēšana ar seju nav ātrāka, jo vēl ir jātaisa papildus swipe.
    Par to vietas taupīšanu tās ir absolutās muļķības, jo viens pirkstu nospiedumu sensors ir ļoti plāns.
    Huawei Mate 9/10 pirkstu nospiedumu lasītājs ideālā vietā un ierīces glītas…

    Kursors.lv
    01.02.2020 15:18

    Face ID kāreiz ir drošākais šobrīd pieejamais risinājums.

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 22:15

    Jā, identiskie dvīņi sajūsmā, ka var brāļa/māsas telefonam piekļūt…
    Tā fanošana par Apple Kursorā ir vienkārši fantastiska…

    Kursors.lv
    02.02.2020 08:38

    Tā tas gluži nedarbojas.

    Robchiks
    03.02.2020 12:51

    Tad nu gan problēma. Daudz to dvīņu ar 11 ābolīšiem?

    Bass
    24.04.2020 17:05

    Kā tas, var būt drošākais, ja pilns internets ir ar to, kā apiet šo F ID? Parādi kā ar pirkstu nospiedumu apej drošības risinājumu? Kad var gaidīt šādu testu un apskatu?

    Kursors.lv
    24.04.2020 20:08
    Reply to  Bass
    SS...
    01.02.2020 18:52

    11tais sagrauztais ābols ir glīts ? Jā, par gaumi nestrīdas, par gaumi smejas !

    Bass
    24.04.2020 17:03

    Tak iegrauzenim nav pirkstu nospieduma nekur, ko tad šim sanācis reti neglīts klucis? Kristap neiet kopā loģika! Traucē radīt glītu ierīci, kas tieši? Jo reāli skatoties iphone izskatās izskata ziņā sliktāk nekā kīniešu lētais gals.

    Kursors.lv
    24.04.2020 20:08
    Reply to  Bass

    Tas ir tavs subjektīvais viedoklis.

    gggg
    01.02.2020 22:59

    Ne katri dvīņi spēs atbloķēt otra telefonu. Tiem pašiem dvīņiem ir jābūt ļoti ļoti līdzīgiem monozigotas dvīņiem.
    Iespēja, ka pirkstu nospiedumu sensors izdos false positive ir daudz lielāka, nekā tādam FaceID. Ja FaceID tas bija 1:1’000’000, tad tādam TouchID 1:50’000, Šerlok. Un tas ir TouchID, nevis kaut kāds lētais Andoid telefona sensors, kam false positive rate netiek publiski minēts, lai jūsmiņus netraumētu.

    PS: Tas bija Jānim Rozenšteinam.

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 23:41
    Reply to  gggg

    Tas, protams, ir ja tic Apple teiktajam. Viņu prezentācijas visi mākam apskatīties. Diez ko es domāju ar vārdiem identiskie dvīņi.
    Tagad Šerlok, padomā par šo – Face id ir apmānīts ar masku (Bkav variants) un Touch id ir apmānīts ar printētiem silicona pirkstu nospiedumiem.
    Masku var izgatavot no fotogrāfijas, pirktu nospiedumus tikai no augstas kvalitātes paraugiem, respektivi Face id apmānīt ir reālāk.

    Bet, protams, passcode, kura drošība ir 1:10 000, tātad vismaz 5 reizes mazāka kā Touch id, paliek.

    Neaizmirsti, ka ne visas Android sejas atpazīšanas ir vienādas – Samsungam bija iris scaner un Huawei ir kas līdzīgs Face unlock.

    gggg
    02.02.2020 01:37

    Nu nu, pastāsti, kā tu iegūsi precīzu 3D sejas atlējumu (pietiekami precīzu, lai apmānītu FaceID) no upura un es tev pastāstīšu, kā iegūt pirkstu nospiedumus vai PIN kodu.
    Bkav eksperiments ir interesants, tikai būtu vēl interesantāk pavērot, vai tas strādātu arī ar jauno paaudžu iPhone modeļiem un trenētām sejas kartēm, ko trenēt var, regulāri lietojot FaceID. :>

    Jānis Ļahs
    04.02.2020 11:21
    Reply to  gggg

    3d fotogrammetrija nav nekāds kosmoss.

    Kursors.lv
    02.02.2020 08:39

    Samsung un Huawei sejas atpazīšanas risinājumi ir krietni, krietni sliktāki par Face ID.

    Janis Liepins
    24.04.2020 20:41

    Es nezinu vai superdrošums ir pienācīgs arguments, lai taisītu neglītu ekrānu. Domāju, ka varam tad iet arī tālāk – ekrānā adata, kas noņem DNS paraugu han jau arī ir izgatavojams. Jeb milzu lēca, kas skannē acs tīkleni. Ja ir milzīgas privātuma prasības, ir tak tas Second Space, kur vērtīgās lietas noglabāt un ietaupīt uz ekrāna neglītumu

    Kursors.lv
    24.04.2020 20:48
    Reply to  Janis Liepins

    Gan jau nepaies ne pāris gadi, kad kameras un sensorus iemācīsies likt pa taisno zem displeja un tad vairs nekritīs acīs ne iegrauzumi, ne caurumi. Mazliet pacieties! :)

    KKTK
    31.01.2020 14:27

    Un kā var likt 10 dizaina balles par uz āru izbīdītām kamerām?

    31.01.2020 16:37
    Reply to  KKTK

    Un Huawei Mate 30 Pro-kā tur ar kameru izvietojumu?Vispār būtu vērts palasīt ko saka DXOMARK https://www.dxomark.com/apple-iphone-11-pro-max-camera-review/

    Jānis Rozenšteins
    31.01.2020 16:52

    Tur arī nav jāliek 10 balles.

    Jānis Rozenšteins
    31.01.2020 20:33

    Kuram citam flagmanim tas notiek 2 līmeņos??

    01.02.2020 10:51

    Android saimē bez izbīdījumiem flagmaņus taisa LG, bet to pieejamība pie mums ir paknapa. Iphone variants varētu būt izturīgāks pret skrāpējumiem.

    KKTK
    02.02.2020 16:21

    Tad kad smilšu kastē visi ēd smiltis, tad tev nav obligāti pašam jāēd un vēl citiem jāstāsta, ka tas ir garšīgi.

    Janis Liepins
    24.04.2020 20:42

    Manuprāt kameras izbīdījumu taisa tāpēc, lai uz galda tās superdizainīgās aizmugures pārāk ātri nenoskrāpētos.

    Rūdolfs Putniņš
    31.01.2020 14:45

    Tu nāc pie manis un “lūdzu, nesitiet pa seju”, bet tai pat laikā raksti “palēlinājumā”.

    P.S. Apskats normuļ.

    KIK
    31.01.2020 15:19

    Visu cienu, apskats ļoti labi lasāms!

    Valters Lācis
    31.01.2020 16:08

    tā jau viss ok, bet nu ” izveidot mūsdienās populārās bildes ar fokusu uz cilvēka seju” :D

    Jānis Rozenšteins
    31.01.2020 20:34

    Bokeh, fona izpludināšana vai asums uz seju. Fokuss ir fokuss, nevis pašiņu paveids.

    Jānis Rozenšteins
    31.01.2020 16:19

    Ehh un es gaidīju objektīvāku apskatu.
    Pāris lietas nenoteiktā secībā:
    – Iphone bija atpalicis kameru ziņā, nevis konkurenti mina uz papēžiem. Nebija jau slikta kameras, bet vājāks apgaismojums un pat vidusklases Huawei izkoda Apple flagmani. Šobrīd ir daudz labākas kameras, bet 10 tās nav pelnījušas – ultra wide angle kvalitāte ir ļoti pašvaka.
    – 1169 Eur par 64GB atmiņu, tikai viena veida biometrisko atbloķēšanu (nav pirksta nospieduma lasītājs pogā vai zem ekrāna), un ierobežotām remonta iespējām (aizmugures stikla nomaiņa ir 3 cipariem rakstāma) ir traģiski, bet ne tik traģiski, kā cilvēku skaits, kas to summu un pat lielāku arī maksās.
    – dizainam 10 balles? Par 2 līmeņu kameras izvirzījumu, kas aizmuguri telefonam sadala 3 dažādos augstumos?!!
    – kā U1 čips uzlabo drošību? Tas ir domāts tikai saziņai sr tuvumā esošām ierīcēm, bet izseko lietotāju, pat ja lokācijas servisi ir izslēgti. Vairāk kā apdraudējums, nevis papildus drošība…

    Jānis Rozenšteins
    31.01.2020 20:37

    Apple un resursu taupīšana? Noteikti, ar viņu remontu politiku, noteikti.
    Kā Latvijā tas strādā? Nu LMT atvērtais līgums, cik zinu ir vienīgā tāda opcija. Bet tajā pašā atvērtajā līgumā jebkuru Samsung flagmani par krietni zemāku “īres”maksu paņemt var, turklāt, ja saplīst aizmugures stikls, pieņemšans vērtība telefonam krīt un mainot uz jaunāku modeli ir paliela pirmā iemaksa vai jāremontē ierīce kuru nododam. Un tur jau cipars atkal uzgriežas pamatīgs…

    Oskars
    31.01.2020 16:34

    Apple ekosistemai ir savi plusi, kas pietrukst Android puse, gan ierices tiek ilgak atbalstitas ieklaujot atjauninajumus. Bet diemzhel UI ir diezgan novevojis, jaa, jaa. Ikonu izvietojums, gan citadi. Lai cik shis tas butu vilinoshi, bet pashlaik ka labakais telefons mana izpratne ir Galaxy Note 10 Plus.

    31.01.2020 19:54

    Ir aitas ir cirpeji

    Aleks
    31.01.2020 20:11

    Vienkārši pērc Huawei p30 pro vis ko vajag ir iekšā !
    Apple telefoni neizšķīd tik ātri kā Android !

    Jānis Rozenšteins
    31.01.2020 20:39
    Reply to  Aleks

    Par to šķīšanu ir diskutabls jautājums…

    trel
    31.01.2020 23:02

    Būsim korekti. Telefoto neko nepalielina 10x, bet tikai 2x. Neviens nemēra no platlenķa, bet no standarta objektīva šo raksturlielumu. Reālajam lietotājam by default ir ieslēgta Wide angle lens un tie ir meli, ja ieslēdzot Telephoto lens tiks iegūts 10x palielinājums. Ne velti pašā aplikācijā 1x ir wide angle lens, platlenķis ir 0.5x un telephoto ir 2x. Tā tas arī ir jālasa un jāuztver.

    davfreim
    31.01.2020 23:51

    Nu cena 5/10 galīgi nepiekritīšu, visi flagmaņi ir dārgi, Samsungs +- tādā pašā cenā. Jāņem pie vērtības vērā tas, ka lietotu iPhone var ļoti izdevīgi pārdot, bet lietotam Androīdam cena nav tik augsta.

    digitalk
    01.02.2020 00:52
    Reply to  davfreim

    lietotu aifoni pirkt no rokas ir diezgan bīstami, tam ir jāvelta vidēji stunda laika (ja apple serveri negļukos), t.i., arī pārdevējam ir jāsēž un jāgaida, kamēr pircējs aparātu no nulles pārinstalēs, lai pārliecinātos, ka nav palikusi nekāda piesaiste.
    tāpat “izdevīgā pārdošana” bieži vien ir līdzīga krāpšanai, kad neoficiāli mainīts ekrāns tiek uzdots par īstu mantu.

    Kursors.lv
    01.02.2020 09:11
    Reply to  digitalk

    Paga, kāda vēl stunda? Noresetoji pāris minūšu laikā un ievadīji savu (pārdevēja Apple ID) šajā procesā, kad prasīts un good to go. Par kādām piesaistēm tu runā?

    digitalk
    01.02.2020 20:37

    stunda, lai atvilktu pēdējo firmwāri no Apple servera un to uzinstalētu. tas pasargā no lauztām firmwārēm un blacklistētiem foņiem. piesaiste pie pārdevēja Apple ID, kuram pārdošanas brīdī jau vajadzētu būt novāktam.

    Kursors.lv
    01.02.2020 20:40
    Reply to  digitalk

    Ah, tu nāc no tās pasaules daļas, kas atjauninājumus neuzstāda? :) Manā pasaulē atjauninājumi kārtībā un arī ierīces nonullēšana ir fiksa.

    digitalk
    03.02.2020 04:30

    ā, tu nāc no tās pasaules, kur princeses kakā tauriņus un zagto mantu pārpircēji uzstāda legālas jaunākās firmwāres.

    Agris
    01.02.2020 05:10
    Reply to  davfreim

    Aha, iphone 8 256 GB vispār nespēju pārdot kaut bija kā jauns un ar pilnīgi jaunu ar Apple garantiju priekšu, jo sasitu touch id pogu. Prasīju 400€ pirms pus gada.. Nafig nevienam nevajadzēja..
    Nav vairs tie laiki kad Apple tirgo tikai lmt un pēc gada pārdosi par to cenu par kuru nopirki. Tagad tos 400€ paņem un labāk iemaksā pirmo iemaksu par i11 uz 3 gadiem un maksāsi 12€ mēnesī un būsI priecīgāks nekā staigāsi ar lietotu telefonu.
    Bet vispār ekosistēma kļuvusi krietni lēnāka, i11 bez pro bieži aizdomājas kamera un nespēj saglabāt bildi(varbūt tāpēc ka man kādas 8000 bildes), face id arī ļoti bieži aizdomājas, kameras atspulgi vispār drausmīgi, kad filmē pret gaismu, nekāda ātrdarbība arī nav, jo visas aplikācijas nokillo un vēlāk verot vaļā samērā ilgi tas notiek (Google translate). Izmantoju SwiftKey keyboard jau daudzus gadus un bieži Apple nomet uz parasto klaviatūru un nevar pārslēgties kamēr neaizver aplikāciju ciet.. Gan jau vēl visādus sīkumus nepatīkamus varētu salasīt..
    Protams, ir arī labas lietas, bet kopumā tas plūdenums un It just work ir zudis, manuprāt.

    Kursors.lv
    01.02.2020 09:09
    Reply to  Agris

    Pāris komentāri no manas puses:
    – Pret gaismu tev neviena kamera nebildēs bez atspulgiem;
    – Lietotas Apple ierīces tāpat kopumā var pārdot dārgāk nekā citus produktus. Protams, ne par jaunas ierīces cenu;
    – Aplikācijas killojot, tās startēsies ilgāk. Labāk, lai tās karājas aizmugušā stāvoklī, tad būs vieglāk atkal ieslēgties;

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 12:51
    Reply to  davfreim

    Kādā vienā cenā? Note 10 ar 256GB atmiņu maksā savus 200 Eur lētāk, pie labākas kameras, ērtākām atbloķēšanas iespējām un vairāk fīčām iekšā.
    Un tāpat ļoti grūti ābolus pārdot, it īpaši lietotus, jo vecākus modeļus sarežģītāk un dārgāk remontēt.

    Kursors.lv
    01.02.2020 13:11

    Kaut kā šaubos, ka lietotus iPhone cilvēki negrib pirkt, jo tos varētu būt sarežģītāk remontēt. Tos remontēt ir tikpat sarežģīti/dārgi, kā citus viedtālruņus.

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 14:57

    Dārgāk. Jo atsevišķus sīkumus Apple nelabo.

    Kursors.lv
    01.02.2020 15:18

    Piemēram?

    Jānis Rozenšteins
    01.02.2020 22:25

    Iphone 11 un Galaxy S10.
    Lādētāja porta maiņa/remonts
    S10 – ~52Eur
    Iphone 11 – nav atsevišķi iespējama, telefona maiņa 445 Eur.
    Ekrāna maiņa
    S10 – ~220Eur
    Iphone 11 – ~200 Eur
    It kā lētāk, bet viens ir augstas izšķirtspējas OLED ar iebūvētu pirksta nospiedumu lasītāju, bet otrs ir LCD ar izšķirtspēju, kad nav pat 1080p. Iphone ja ir bojājumi korpusam, nemaina korpusu, bet maina telefonu 445 Eur. Samsungam papildus 50Eur un jauns korpuss.
    Skaļruņa maiņa
    S10 – ~35Eur
    Iphone 11 – atsevišķi nav iespējama, tikai ierīces maiņa 445Eur.

    Kursors.lv
    02.02.2020 08:38

    Avots?

    Jānis Rozenšteins
    02.02.2020 10:26

    Oficiālie servisi – MTTC un Capital.
    https://capital.lv/Par_Capital/Serviss/Apple-serviss

    Dans
    21.07.2020 17:10

    Tava Apple heitošana jau paliek smieklīga. Cik ilgi tavs note saņems Android atjauninājumus? 2 gadus? Apsveicu. Pilnīgākie murgi no tavas puses. Pats šobrīd esmu Android lietotājs, bet esmu bijis ios lietotājs. Un tas murgs, ka ios jāswaipo telefons, lai to atbloķētu, jau vien ir ko vērts.

    Janis Liepins
    24.04.2020 20:54
    Reply to  davfreim

    Cik redzu, tad pilnīgi visiem ražotājiem redzams tirdzniecības kritums šajā cenā. Štuka par lāpstu tomēr lielākai daļai ļaužu nav pieņemams. Ar nomaksu vai bez. Vienalga

    Leo
    01.02.2020 18:26

    Nu lai nu ko, bet 10 par dizainu var ielikt tikai Iphone zombijs… Pilnīgi neobjektīvs raksts ar uzpūstu vērtējumu.

    Kursors.lv
    01.02.2020 18:51
    Reply to  Leo

    Cik tu liktu?

    Leo
    01.02.2020 21:35

    Ne augstāk par 7, jo dizains ir var teikt tāds pats kā Iphone X. Aizmugurējās kameras dizains ir vienkārši šausmīgs…

    Mārtiņš
    01.02.2020 21:22

    Tiem, kas lieto telefonus, kam kameras ir korpusa stūrī – kā jums izdodas izvairīties no “pirkstu fotogrāfijām”? Vai tas ir tikai ieraduma jautājums? Esmu pieradis pie kamerām centrā, tāpēc, ja paņemu ierīci ar kameru stūrī, tā man noteikti pirmajos foto ielīdīs pirksts no stūra :D Bet ja jau pat Apple par šo īpaši nesatraucas un liek kameras stūrī, tad laikam minētā problēma ir aktuāla tikai cilvēkiem ar “greiziem pirkstiem”…

    Labvēlis
    02.02.2020 00:07

    Es vēljoprojām uz sevīm šad tad lādos ka nopirku OP7 Pro 256GB pa 600 EURO – to pašu visu var izdarīt nokia 8.1 ar GCAM un nonoturējos sev iestāstīdams ka reizi 4 gados jau var kaut ko labi, bet nu tu nekad man neiebarosi ka telefons pa 4 cipariem jāpērk, kur nu vēl ar 64!!!! GB atmiņu. NEKAD.
    Kaut kāds konkrēts skābekļa trūkums smadzenē laikiem tiem cilvēkiem ir kuri uz ko tādu brīvprātīgi un skaidrā parakstās!
    Ņem uz īri, maksā tagad mazāk tu jefiņ!
    Un telefonu uz kaut kādām nomaksām, vai vēl nedod dievs īres maksām ņemt? Kas tas par šaisminošu murgu? Cilvēki tiešām ir tik dumji ka ir gatavi visos striķos kārties lai tikai tiktu pie rotaļļietas?
    Saprotu māju uz saistībām. Auto uz saistībām labu ja vajag tiešām uz darbu no ārpilsētas tikt, bet ne jau ņemt arī sasodītu telefonu kredītā uz perversiem noteikumiem.
    Ko nākamo? Ceļojumus? Āāā.. pag..

    Labvēlis
    05.02.2020 00:00

    -Google photos ir ierobežota kapacitāte orģinālajai kvalitātei, bildēm un video izšķirtspēju mierīgi līdz galam lieku, viss saturs ir telefonā. Arhīvu ik pēc 3 mēnešiem nometu PC. Naudu google nedošu, gana $ dabū no izspiegošanas, fui – analītikas reklāmdevējiem -Spēlītēm vieta (reti bakstu, bet lai jau ir asfalts u.c.) – Spotify bezsaistes saturs augstā kvalitatē. Braucu pa šoseju un nav vienkārši zonas – nepatīk ka iztrūkst. – Cenas starpība starp 128GB bija 25 euro nevis 100 vai cik tur eppl uzvārās. Nav jāiespringst ka kaut kas jātīra. – Galvenais: mani motivē atmiņas izdegšanas fakts. Šo it īpaši kādreiz varēja manīt ka telefons paliek lēnāks lai ko tu viņam dari pēc gada, kaut rūpnīcas iestatījumus atmet- palicis lēnāks. Ar LG šo labi redzēju – jauninājumi nav lai speciāli bremzētu iekārtu, jo LG pat uz bija pārāk slinki, bet dampis vairs nevelk. Vienkārši slikti pārvaldīta atmiņa, bet OP7 ir UFS 3.0. Svarīgi man ilgtermiņā. Jo NAND atmiņai ir vairāk šūnu, jo ātrāk un ilgāk sākotnējās veiktspējas līmenī atmiņa strādās. Mazāk izdzēšanas cikliem ies cauri, vairāk brīvo šūnu ar kurām mierīgi strādāt un vēsā mierā veikt atkritumu savākšanu. 64 GB ir par maz mūsdienu soctīklu tūļiem – jaunatne pielādē ar drazu to spaini fiksi,… Read more »

    Es jūs nesaprotu
    02.02.2020 21:42

    Ļoti labs raksts un ļoti labs telefons. Vai cena ir pārāk augsta? Grūti spriest, ja salīdzināt Audi un Škoda, tad citreiz Škodu ar labāku komplektāciju var nopirkt lētāk kā audi ar sliktāku, tomēr Škoda nekad nebūs Audi. Tieši tāpēc ja Tev patīk iPhone Tu viņu pirksi un baudīsi, bet ja nepatīk (jo neesi lietojis vai nevari atļauties) tad visu laiku meklēsi iemeslus, lai teiktu ka kaut kādi androidi ir labāki kaut kādos parametros. Savukārt tie kuri ir lietojuši iPhone, bet pārgājuši atpakaļ uz Android ir maz, un tie kas ir vismaz man pazīstamie to ir darījuši tikai konkrētu aplikāciju dēļ. Man patīk šim telefonam pilnīgi viss un tiem kam nepatīk, pamēģiniet ar viņu pastaigāt kaut mēnesi un tad čikstiet, ka jums pietrūkst pirkstu nospieduma sensors vai vēl kas.
    P.s.
    Par to izgrauzumu, vispār nesaprotu kur ir problēm. Viss ar laiku mainās, ja jau tik traki tas tracina, vai labāk nav paņemt 1610 Nokia, nav nekādu izgrauzumu

    barzio
    02.02.2020 23:29

    Beidzot kāds objektīvs komentārs. Savādāk sāk likties, ka te uz apspriedi savākušies tikai taupīgi lauku ļaudis…

    03.02.2020 01:21
    Reply to  barzio

    No kura laika subjektīvas sajūtas (lasi “baudīšana”), kuras, protams, ir individuālas katram, tiek uzskatītas par objektīvu argumentu (citiem)?

    Subjektīvi vienam patīk Audi, citam Bentliji un droši vien tie, kuri brauc ar pēdējo, nebrauks ar Audi, bet objektīvi tas viss ir VW un tas neliedz arī Skodas vadītājam piedalīties diskusijā par konkrētām lietām – piemēram, par tām pašām produkta izmaksām.

    Taču jo vairāk kādu iekārtu/zīmolu kāds uzskata par statusa simbolu, jo vairāk prieks marketologiem.

    Es jūs nesaprotu
    03.02.2020 06:58
    Reply to  Reinis Rozitis

    Diskusijā piedalīties var, bet to ir vieglāk darīt, ja esi lietotājs nevis teorētiķis. Ar vārdu baudīt, cilvēks parasti apraksta lietu, kura spēj apmierināt maksimāli viņa vēlmes. Ja Jūs uzskatiet, ka tas ir subjektīvi, tad ziniet, šādu iPhone subjektīvo lietotāju ir daudz. Vēlos arī jautāt, kāpēc te ir runa par kaut kādu statusa lietu, ko Jūs ar to domājat? Vai tad šis ir kāds eksluzīvs telefons, kurš nebūtu pejams citiem vai tika izdots ierobežotā daudzumā?

    03.02.2020 09:37

    > Vēlos arī jautāt, kāpēc te ir runa par kaut kādu statusa lietu, ko Jūs ar to domājat?

    To norāda atteiksme (abos komentāros) un arguments par to, ka, ja nevari vai negribi atļauties, tad tu esi pieskaitāms kaut kādai “lauku ļaužu” grupai, kas neko nesaprot no elektronisku ierīču lietošanas finesēm, bet lai nu paliek..

    KKTK
    04.02.2020 11:00

    Tiešām nesaprotu kā var salīdzināt Audi ar Škodu, jo Škoda brauc kur vajag, bet Audi brauc uz servisu novērst elektronikas problēmas…

    Kursors.lv
    04.02.2020 11:08
    Reply to  KKTK

    Aha, tu runā tā, it kā Škodai nekad nebūtu nekādu problēmu.

    KKTK
    04.02.2020 13:23

    Es retranslēju to ko runā servisu darbinieki un tie kas vairs nekad nepirks rAudi.

    KKK
    05.02.2020 23:28

    Atslābsti, esmu lietojis, varu atļauties (uzreiz visu summu) un ģimenē ir divi tie sieviešu telefoni (7 un 8plus) – reāli tā ir cacu spēļmantiņa – dārga bižutērija. Man personīgi bija neērti to glancēti nolaizīto netradicionālas orientācijas telefonu turēt rokās vai uz galda…Un pēc android tas bija pilnīgi nesaprotami, ka tu nevari darīt dajebko, kas tev ienāk pratā, nepārtraukti ierobežojumi, aizliegumi vai vispār daudzu funkciju neesamība (neko neskaidrošu – lai to dara google kam interesē). Pēdējais piliens bija toreiz tieši jauna iphone 7 nespēja strādām pat pie -5 grādiem, regulāti slikta zona/mobilie dati. Ar prieku atgriezos pie normāla telefona (toreiz Huawei P9)
    P.S nesalīdzināmi vairāk cilvēku no apple pāriet atpakaļ uz android, nevis otrādi!

    Kursors.lv
    06.02.2020 06:55
    Reply to  KKK

    Tai P.S. daļai nevaru piekrist, kamēr neredzēšu avotu šādai statistikai :)

    KKK
    11.02.2020 08:01

    Vai tiešām tik grūti ir izmantot google? Interesanti, vai Safari arī rādītu tādus pašu rezultātus pie vienādiem meklētājvārdiem?
    https://www.google.com/search?q=how+much+people+move+from+apple+to+android&rlz=1C1GCEA_enLV802LV802&oq=how+much+people+move+from+apple+to+android&aqs=chrome..69i57.21782j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

    Kursors.lv
    11.02.2020 09:26
    Reply to  KKK

    Google pati par sevi nav avots. Avots ir pētījumi, statistika un analīze un tu pagaidām tādu neesi vēl parādījis.

    digitalk
    11.02.2020 09:53

    tā kā tava nepiekrišana nav balstīta pat uz googles meklējumu rezultātiem, tad tai vispār nav nekāda svara :-P

    Kursors.lv
    11.02.2020 10:04
    Reply to  digitalk

    Ja, neraža.

    JohnAddams
    03.02.2020 08:14

    Tik daudz negatīvu komentāru pie subjektīva apskata redzu pirmo reizi. Patīk kā viens konkrēti manāms Samsung fanboys tērē savu laiku, lai meklētu info un mēģinātu kādam kaut ko pierādīt, bet dienas beigās tāpat cilvēki ar iPhoniem pirks iPhonus un Android cienītāji attiecīgi kādu no pārējām izvēlēm. Ir 2020 būtu laiks izbeigt šo bērnišķīgo nomelnošanu, lietot, ko vēlies un netērēt lieki savu laiku googles atreferešanai 😊
    Par rakstu – nav perfekts, bet gana labs iesākums. Pamācīties no objektīviem komentētājiem (piem., kāda kurš nav Jānis R.) un būs labi!

    Jānis Rozenšteins
    03.02.2020 10:22
    Reply to  JohnAddams

    Ehh. Es pacentos, argumentēti uzrakstīju kādēļ nepiekrītu vairākiem vērtējumiem, bet mans komentārs nav objektīvs.
    Kāds fanboy sāk teikt, ka viss ir skaisti, viss ir lieliski un tas tev ir objektīvs komentārs.

    Ja to par Samsung fanboy tēmēji uz mani, tad smagi maldies, jo no Samsunga atteicos jau gadus atpakaļ.
    No tevis neesmu redzējis nekādus pretargumentus manis rakstītajam. Tāpat nevienā vietā neesmu rakstījis, ka telefons būtu slikts. Tas ko es norādīju, ka cena/ieguvums nav tas labākais un ka remonta gadījumā jārēķinās par palielām summām.

    Bet nekas, tu mācies mācies komentēt ar argumentiem, nevis emocijām…

    Yeah
    03.02.2020 16:27

    Haha, lasot tavus komentus var teikt tikai to pašu :D
    “Bet nekas, tu mācies mācies komentēt ar argumentiem, nevis emocijām…”

    Var redzēt ka tev nepatīk apple, bet daudziem tas ir labāks variants, jo tam ir savi plusi. Un ja tādas elementāras lietas nav skaidras, tad sorry.

    Jānis Rozenšteins
    03.02.2020 19:56
    Reply to  Yeah

    Man nav iebildumu pret Apple, katrs pelna naudu kā māk. Viņu remonta prakse gan ir mana problēma, jo pie manis katru dienu vēršas cilvēki, kam kaut kādas problēmas ar Apple telefoniem un remonta izmaksas ir kosmoss. Kā tu domā ko lamā? Apple vai mani? Un jā jā, nevari atļauties, tad nepērc. Lūk diemžēl Apple ir statusa simbols uz kuru daudzi tiecas, bet nerēķinās ar izmaksām, ko tas nes līdzi, ja kas sāk nestrādāt.

    Tiem, kas ir ekosistēmā, protams, loģiskākā un vienīgā izvēle, bet redzi, fanboy tikai citu fanboy komentārus uzskata par objektīviem. Tāpat neviens vēl nav spējis argumentēt manus argumentus.

    barzio
    03.02.2020 22:16

    -Cici vai nē, bet vienai pasaules daļai ir pilnīgi vienalga, cik maksā telefons, kuru viņi vēlas, vai cik maksā tā lādētāja ligzda.
    -Daudziem telefons ir viena no galvenajām lietām dzīvē, ar kuru rokās tiek pavadīta liela daļa dienas. Arī man telefons ir ne tikai izklaide, bet arī galvenais palīgs darbā – apstrādāju pasūtījumus, fotografēju produktus, pārvaldu reklāmas… Kāpēc, lai es neizvēlētos labu ierīci, neskatoties uz cenu?
    -Kas ta pa dzīvi, ka visu vajag tikai lētāk, nevis labāk. Nodzīvo pus mūžu un viss ir bijis pa lēto, jo tā ir lētāk… Ja aizrauj cope, sagādā labāko inventāru, ja patīk filmēt, nopērc kameru tā, lai prieks to darīt, ja izbaudi velo braukšanu, iegādājies labu veļļuku, un dosies ceļā…. ja aizrauj telefons, pērc labāko.

    Jānis Rozenšteins
    04.02.2020 10:55
    Reply to  barzio

    Tici man, par to pasaules daļu ne es brīnos, ne nosodu, ne ko pārmetu – katram darbam savs instruments.
    Problēmas rodas ar to pasaules daļu, kam vajag Iphone, lai gan nevar ne atļauties, ne arī māk tādu lietot. Un tad jāklausās čīkstēšana, ka redz nometa zemē premium ierīci un remonts maksā tik cik maksā.
    Tajā pašā laikā Apple cenas nepalīdz…

    gggg
    03.02.2020 22:28

    “Tāpat neviens vēl nav spējis argumentēt manus argumentus.”
    Tu esi iedomīgs auns, “argumentēt manus argumentus” Šerlok.

    Jānis Rozenšteins
    04.02.2020 10:52
    Reply to  gggg

    Tātad tev arī nav argumentu ja?

    gggg
    06.02.2020 17:15

    Tu laikam esi akls vai trollis.

    Query
    13.02.2020 16:43

    Kāpēc nerēķinās? Ja ņem jaunu ierīci, kas nav lēta, par aprošināšanu padomāt ir tikai normāli. Kas piedzīvojis dienas ar palietotām ierīcēm un to remontu, sapratīs, cik patiesībā viegli ierīce no 1000$ kļūst par ķieģeli, tāpēc apdrošināšana ir ļoti loģiska izvēle. Protams, ka negadījuma brīdī tev būs žēl, ka nebiji 3 mēnešus uztaisījis fiziskās atmiņas backup un nebiji pieslēdzis visus icloud pcloud gdrive onecloud utjp., bet tas būs svarīgi, ja gadījumā tavam atmiņas čipam būs īsais vai arī nevarēsi atļauties cpu pārlodēšanu… :D

    KKTK
    04.02.2020 11:03

    Henrij – raksts labs. Labi lasās. Turpini rakstīt. Bet nevajag tik daudz reizes uzsvērt ka tu kaut ko nezini – vienkārši noklusē, vai piesoli kādreiz tajā pamatīgi iedziļināties. Atstās labu iespaidu ;)

    Oskars Pūris
    05.02.2020 10:25

    Viens no sakarigākajiem rakstiem kursorā. Paldies par to!

    05.02.2020 16:26

    Esmu pēdējā laikā lietojis gan pēdējos Iphone, gan Samsung, Huawei utt. Stāsts šeit ir pa visam vienkāršs. Tas lietotājs kurš vismaz gadu ir nostaigājis ar Iphone drošvien vairs neko citu negribēs, viņam būs nopirkts Icloud abonements un vēl kāds cits serviss, viņš būs ļoti pieradis pie IOS un paņemot rokā Android viņš apjūk, jo viss strādā savādāk. Es, gan pēc pusgada saņēmu dūšu un pārgāju no XR uz S10, jo svarīga man bija kamera, bet ja Iphone jau gadu atpakaļ būtu saņēmušies un piestrādājuši pie kamerām es domāju, ka nebūtu pārgājis atpakaļ uz Android. Par apskatu kopējais vērtējums 8,6 it kā ir OK. Vienīgais kam nepiekrītu ir 10 par dizainu, es liktu 9, jo ir tiešām skaistāki telefoni. Iphone ir unikāls ar to, ka viņi var atļauties eksperimentēt ar dizainu, jo viņu auditorija ir stabila, jo pāreja uz Android notiek samērā reti. Tipiskais Iphone lietotājs pērk jaunu telefonu tad kad esošais saplīst un to vairs nav izdevīgi remontēt.

    Janis Liepins
    24.04.2020 20:59
    Reply to  K. Johansons

    Nav taisnība. Tipisks iPhone lietotājs nepērk jaunu. Turpina staigāt ar sadauzītu. Šis gan ir kautkāds iPhone fenomens, kuru nekādi nevaru izskaidrot. Androīdus neesmu redzējis tādā skaitā sadauzītiem ekrāniem.

    Kursors.lv
    24.04.2020 21:13
    Reply to  Janis Liepins

    Subjektīvi, jo nav jau atšķirības. Displeju nomaiņa dārga ir arī salīdzināmiem dārgiem Android telefoniem.

    Oskars
    15.03.2021 15:13

    Labs komentars!🙏👍

    Reklāma
    Apple iPhone 11 Pro ir flagmaņu klases telefons ar ļoti augstu cenu virs 1000 eiro, kas pārsniedz konkurentu piedāvājumu un par šo summu netiks piedāvātās kaut kas ļoti oriģināls. Tāpēc var teikt, ka telefons ir augstas kvalitātes ar izcilu veiktspēju un lieliskām kamerām, atgriežoties virsotnē, tomēr iPhone savā ziņā pēdējos gados palicis nedaudz garlaicīgs un smagnējs. Kā vienmēr gan programmatūras, gan tehniskā veiktspēja iet roku rokā, lietotājam sniedzot patīkamu sajūtu.Apple iPhone 11 Pro apskats