Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony un Honda nodemonstrē sava topošā elektroauto AFEELA prototipu

    Jaunākie raksti

    Japāņu kompāniju Sony un Honda sadarbība elektroauto attīstībā nav nekāds jaunums, abiem uzņēmumiem CES 2024 izstādē nodemonstrējot topošās AFEELA mašīnas prototipu un ierodoties ar šovu – mašīna uz skatuves tika uzvesta, izmantojot Playstation 5 pulti. Tas, protams, ir šova elements, taču kompānijas ir solījušas, ka šajā mašīnā braucošie cilvēki varēs uzspēlēt videospēles.

    Neviens pagaidām nav atklājis īstos tehniskos parametrus, lai gan iepriekš izskanējis, ka Sony tēmē uz 536 zirgspēku jaudu no diviem elektromotoriem, kā arī 4,8 sekundēm līdz 100km/h. Lai nu kā, šoreiz lielākais prezentācijas uzsvars tika likts uz mašīnas programmatūras lietām, kā arī daudziem un dažādajiem sensoriem, ar ko tā būs aprīkota, lai nodrošinātu braukšanas palīgsistēmu darbību.

    Sony mobilitātes struktūrvienības vadītājs Jasuhide Mizuno prezentācijā runāja par to, kā auto programmatūra nodrošinās “digitālo spēļu laukumu”, kur dažādi izstrādātāji var izveidot jaunas lietas, lai izklaidētu automašīnā sēdošos cilvēkus. Prezentācija kopumā tā arī pagāja – runājot par programmatūru, pieminot arī mākslīgo intelektu un tā ieviešanu, bet vismaz pagaidām nav nekādas plašākas, taustāmas informācijas par mašīnas nonākšanu tirgū. Iepriekš mērķis bija 2026. gads un vismaz pagaidām nekas nav mainījies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    12.01.2024 08:41

    Runājot par spēju uzspēlēt spēles, kamēr brauc ….
    Domājams, ka tas būs svarīgs punkts publiskajos iepirkumos.

    Reklāma