Web Analytics
More
    Reklāma

    Nikon, Sony un Canon pret MI radītiem attēliem cīnās ar jaunu tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Nikon, Sony Group un Canon paziņojuši par plāniem izveidot jaunu tehnoloģiju fotoaparātiem, kas foto datnēs iekļaus digitālu parakstu, lai īstas fotogrāfijas būtu iespējams atšķirt no mākslīgā intelekta radītā satura.

    Nikon šo jaunu tehnoloģiju piedāvās tā dēvētajām bezspoguļa kamerām fotožurnālistiem un citiem foto jomas profesionāļiem. Digitālais paraksts nebūs koriģējams, tajā tiks piekļauta vienkāršota EXIF informācija par kadra tapšanas laiku, vietu un autoru.

    Reklāma

    Digitālā foto paraksta globālajam standartam šobrīd pievienojušies Nikon, Sony un Canon. Sony gatavojas jau šī gada pavasarī iekļaut tehnoloģiju savos jau esošajos bezspoguļa fotoaparātos. Sony sola arī video datnēs iekļaut digitālo parakstu. Pagaidām konkrēti Sony fotoaparātu modeļi nav nosaukti, bet droši vien var gaidīt, ka vismaz pēdējo pāris gadu dārgākie Sony modeļi saņems jauno digitālo parakstu.

    AvotsNikkei
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    JanisR
    03.01.2024 12:00

    Šķiet diezgan bezjēdzīgi, jo tipiski nekur neliek foto neapstrādātā un papildus nesakompresētā veidā. Šis varētu vien būt interesanti retos gadījumos, kad kādās tiesas prāvās nepieciešams pierādīt kāda foto autortiesības vai ko tādu.

    Last edited 3 months ago by JanisR
    Taskas
    03.01.2024 14:10
    Reply to  JanisR

    Kā reiz fotožurnālistiká tas ir ir viens no būtiskàkajiem nosacijumiem – neapstrādàts attēls.

    Last edited 3 months ago by Taskas
    Reklāma