Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sony” prezentē VR brilles un kontrolierus profesionāļiem

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju izstāde “CES 2024” rit pilnā sparā, un arī “Sony” nācis klajā ar pāris jaunumiem. Uzņēmums iepazīstinājis ar risinājumu, ko pats dēvē par “telpiskā satura izveides” sistēmu, kas paredzēta 3D modeļu veidošanai un rediģēšanai, izmantojot virtuālās realitātes (VR) brilles.

    Demonstrācijas laikā “Sony” pastāstīja, ka šīs brilles darbina jaunais “Snapdragon XR2+ Gen 2” procesors, kas arī tika nupat izziņots un domāts īpaši VR un jauktās realitātes brillēm. Tāpat tajās iestrādāti 4K OLED displeji. “Sony” uzreiz norāda, ka šīs brilles nebūs gluži domātas “PlayStation” spēlētājiem, bet gan profesionāļiem, kuri strādā ar 3D modeļiem. Šis risinājums ļauj tiem “paplašināt darba vidi” un ienest virtuālus objektus fiziskā telpā.

    Reklāma

    Brillēm līdzi nāk kontrolieru pāris. Demonstrācijas laikā “Sony” parādīja, kā lietotāji manipulē ar virtuālajiem objektiem, izmantojot šos abus kontrolierus, kas atgādina kociņu un gredzenu. “Sony” apgalvo, ka tā patentētā renderēšanas tehnoloģija ļauj “reāllaikā, augstas izšķirtspējas kvalitātē un reālistiski atveidot 3D objektu faktūras”.

    Uzņēmums informējis, ka jaunā “telpiskā satura izveides” sistēma tirgū nonāks vēlāk šajā gadā, taču cenu pagaidām neatklāj.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    10.01.2024 11:07

    Ir tikai viens jautājums, cik poligonus atbalsta. Savādāk visi tā reklamē, bet kad atver normālu 3D rasējumu, atduras, ka var rediģēt niecīgas detaļas. LĪdzko nonāk pie lielākām, industriālām mašīnām, tā čuš. HoloLens šim ir ļoti labs pierādījums. Ne velti visos reklāmas rullīšos vienmēr attēlo kaut ka’das sīkas detaļas, kas reāli dzīvē nenoder nekam citam,kā darbinieku apmācībai darbam ar konkrētiem iekārtas mezgliem.

    Reklāma