Web Analytics
More
    Reklāma

    “Magna International” šogad vairs neplāno ražot problēmu māktā uzņēmuma Fisker elektroauto

    Jaunākie raksti

    “Magna International” un tā meitasuzņēmums “Magna Steyr” ir koncerns, kas saražo dažādu autoražotāju mašīnas, kā arī nodarbojas ar detaļu piegādi. Šī kompānija bija vienojusies ar elektroauto jaunuzņēmumu Fisker par to, ka “Magna” ražos viņu elektrisko modeli Ocean. “Magna” gan paziņojusi, ka šogad neplāno saražot jaunus Fisker Ocean, sitot kārtējo naglu Fisker zārkā.

    “Magna” šefs Svami Kotagiri, izziņojot pirmā ceturkšņa finansiālos rezultātus izteicās, ka pašlaik Ocean ražošana ir apturēta un netiek plānots, ka tā varētu atsākties. Tas arī nozīmē, ka Kotagiri vadītajai kompānijai jākoriģē finansiālo rādītāju prognozes šim gadam.

    Nav tā, ka “Magna” nevēlētos ražot mašīnu, taču šobrīd Fisker dzīvotspēja ir nopietni apdraudēta. Elektroauto uzņēmums tā arī nespēja panākt apjomu pieaugumu, bijušas dīvainības ar piegādēm un citas problēmas, bet šobrīd Fisker cenšas glābties no bankrota visiem spēkiem – mašīnu cenas samazinātas pat par 40%, mēģinot pārdot to, kas saražots un stāv noliktavās.

    Tas, protams, neiet pie sirds cilvēkiem, kas Fisker Ocean iegādājās par pilnu cenu – viņi jūtas visnotaļ apkrāpti, turklāt uztraucas arī par to, kas notiks ar apkopēm, garantijas remontiem, dažādiem atjauninājumiem un citām niansēm. Tīmeklī izskan komentāri par to, ka cilvēki nopirkuši 70 tūkstošus dolāru dārgu bleķa kasti, kurai ir ļoti apšaubāma atkārtotas pārdošanas vērtība. Fisker vadība izteikusies, ka ir vismaz četras kompānijas, kas ir gatavas iesaistīties un glābt uzņēmumu, tāpēc turpinās pārrunas. Zināms, ka aprīlī izgāzās sarunas par Nissan iespējamajām investīcijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma