Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO oficiāli prezentē savu budžeta klases elektroauto zīmolu Onvo un tā pirmo modeli

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO oficiāli prezentējis savu budžeta klases zīmolu Onvo, kā arī atrādījis tā pirmo modeli L60. Ražotājs to pozicionē kā Tesla Model Y konkurentu, kura sākumcena Ķīnā būs no apmēram 30 500 ASV dolāriem.

    Auto visādā ziņā tēmēts tieši pret Model Y – tas ir par 8 centimetriem garāks (4,83 metri), 1 centimetru platāks (1,93 metri), bet augstumā abi auto ir apmēram vienādi. Onvo L60 sākumcena Ķīnā ir par apmēram trīsarpus, četriem tūkstošiem dolāru mazāka nekā Model Y, savukārt NIO vadītājs Viljams Li uzsvēris, ka auto Ķīnas CLTC testu ciklā ir ekonomiskāks nekā Tesla konkurents – 12,1 pret 12,5kWh.

    Auto būs nopērkams ar trim dažādiem akumulatoriem – bāzes versijā pieejams 60kWh akumulators, solot 555 kilometrus ķīniešu elektriskajā testu ciklā. Vidējais 90kWh akumulators sola 730 kilometrus, bet lielais 150kWh akumulators nodrošināšot līdz pat 1000 kilometriem ar pilnu akumulatoru.

    Pagaidām ražotājs nav izplatījis visu tehnisko informāciju, taču tiek prognozēts, ka mašīna aprīkota ar NIO pašu izstrādāto 900V akumulatoru sistēmu, kas nodrošinās īpaši augstu uzlādes jaudu. Zināms, ka Onvo zīmola lietotāji varēs lietot mātesuzņēmuma NIO bateriju maiņas stacijas, kā arī uzlādes tīklu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ervīns Ābele
    17.05.2024 21:22

    “Ražotājs to pozicionē kā Tesla Model Y konkurentu”
    Vispār NIO izskāts kā Model Y,nu labi,purns biku savādāks,lukturu izkārtojums bet tā kopija.Ar Xiaomi tas pats stāsts.

    Gundars
    20.05.2024 18:12

    sākumcena Ķīnā būs no apmēram 30 500 ASV dolāriem.. Sākuma cena! Un tad tie 35-38tk tad tagad ir budžets? Pie tam ne mazsvarīgi ir tas, ka piedāvātais auto izstrādājums ir Made in China, kam by default ir lētuma piegarša

    Last edited 2 months ago by Gundars
    Reklāma