Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektrauto ražotāja Fisker finanšu problēmas samilzt, uz laiku tiek apturēta ražošana

    Jaunākie raksti

    Elektroauto jaunuzņēmuma jeb startup Fisker finansiālās grūtības nav nekāds jaunums un par tām tiek runāts vairākas nedēļas. Kā iespējamais glābiņš iepriekš piesaukts Nissan, kas apsver plānu investēt, bet Fisker problēmas tikmēr kļūst tikai lielākas – uzņēmums nokavējis kredīta procentmaksājumu un uz laiku apturējis ražošanu.

    Fisker pārstāvji atkārtoti uzsvēruši, ka ir bažas par iespējām turpināt darbu pašreizējā situācijā. Ražošana tiks apturēta uz vismaz 6 nedēļām, šajā laikā veicot inventerizāciju un strādājot pie tālākas stratēģijas. Kavētais procentmaksājums ir 8,4 miljonus dolāru liels un uzņēmumam ir 30 dienas laika to samaksāt. Jau iepriekš izskanējis, ka Fisker piesaistījuši bankrota speciālistus.

    Uzņēmuma pārstāvji gan norāda, ka tā rīcībā ir līdzekļi, lai maksājumu veiktu, bet nemaksāšana šoreiz bijusi apzināts solis, mēģinot uzlabot finansiālo situāciju. Šobrīd nav skaidrs, cik nopietna ir Nissan interese investēt Fisker, jo viņi nupat vienojās par sadarbību elektroauto izstrādē ar Honda.

    Šā gada pirmajos divos mēnešos uzņēmums spējis pārdot vien 1300 mašīnas. Janvārī netika saražots neviens auto, bet februārī no līnijas noripoja aptuveni 1000 automašīnas. Ražotāja pārstāvji saka, ka turpinās sarunas ar kādu lielu autoražotāju, kas gan netiek nosaukts. Tas varētu sniegt nepieciešamās investīcijas, kā arī sadarboties platformu izstrādē un ražošanas nodrošināšanā. Kāds no esošajiem investoriem esot solījis papildus 150 miljonus dolāru, bet ar to nebūs pietiekoši, lai nodrošinātu darbību ilgtermiņā.

    Problēmu sarakstam var pievienot arī draudošo izslēgšanu no Ņujorkas biržas, jo Fisker akciju cenas nokritušas krietni zem minimālās vērtības, proti, 1 dolāra par akciju. Vienas akcijas cena ir aptuveni 15 centi. Fisker ir viens no vairākiem ambiciozajiem elektroauto jaunuzņēmumiem, kas cenšas piedāvāt savas mašīnas tirgū, pamazām palielinot ražošanas apjomus un kaut kādā mērā mēģinot atkārtot Tesla panākumu recepti, bet pagaidām Fisker pagalam neveicas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma