Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sonarworks” nāk klajā ar profesionālu māksIīgā intelekta balss pārveidotāju dziedātājiem

    Jaunākie raksti

    Latvijas audio inovators “Sonarworks” izstrādājis mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģijās balstīto vokāla pārveidotāju, ko dziedātāji un citi skaņas profesionāļi var darbināt kā spraudni darbstaciju programmās (DAW).

    Kamēr vairums nesen klajā nākušo MI rīku draud aizstāt mūziķus, “Sonarworks” izstrādātais “SoundID VoiceAI” sniedz producentiem un balss māksliniekiem nebijušas iespējas paplašināt savu sniegumu, būtiski ietaupot laiku un resursus. Izmantojot kādu no vairāk nekā 40 pašlaik pieejamajiem balss un instrumentu profiliem iespējams izmainīt savu balss tembru. Notiek darbs pie jaunu profilu izstrādes, tādejādi to skaits nākotnē papildināsies.

    Reklāma

    “SoundID VoiceAI” izmanto iepriekš iedziedātu vai ierunātu audio celiņu un spēj izmainīt tā toni. Tas ļauj, piemēram, sieviešu vokālu padarīt par vīru baritonu, tajā pat laikā nezaudējot nianses, kas raksturo ikkatra balss mākslinieka unikālo sniegumu.

    “Mēs, “Sonarworks” degam par to, lai mūsu risinājumi būtu draudzīgi ikvienam un padarītu mūzikas radītāju ikdienu vieglāku, tai pat laikā nodrošinot tādu skanējuma kvalitāti, kas der arī Grammy apbalvotu ierakstu veidošanai. Manuprāt, “SoundID VoiceAI” šo standartu sasniedz, bet es noteikti arī gribētu dzirdēt, ko par to saka skaņas entuziastu komūna,” tā par jauno veikumu stāsta Mārtiņš Popelis, “Sonarworks” līdzdibinātājs un produktu direktors.

    Ikdienas darbā “SoundID VoiceAI” dziedātājiem paver nebijušas iespējas pārveidot savu balsi ne tikai solo izpildījumam, bet arī veidot duetus un sadziedāšanās pašam ar sevi citās balsīs. Inovācija spēcina arī reklāmu un audio grāmatu ierunātājus – tie var izmantot dažādas balsis, lai paši ierunātu dažādus varoņus un sniegtu bagātīgākus iespaidus saviem klausītājiem un klientiem.

    Papildus balss profiliem, “SoundID VoiceAI” piedāvā arī balss ierakstu padarīt par instrumentu skaņām. Skaņu dizaineri var iedungot vajadzīgo meldiņu un jaunā programatūra to pārveidos par, piemēram, trompetes spēli, saglabājot skaņas augstumus. Bītboksu iespējams pārveidot par īstām bungām. Tas ļauj viegli veikt radošās skices vai jau ierakstīt intrumentu paraugus tālākam radošajam darbam, būtiski ietaupot laiku un resursus.

    “SoundID VoiceAI” iespējams izmēģināt bez maksas, un bez īpašām saistībām katram pašam saprast, vai tas palīdz paplašināt radošās iespējas. Bezmaksas versijā iespējams pārveidot aptuveni 15 minūšu audio. Lai arī pati programmatūra ir bez maksas, līdzīgi kā visi citi MI risinājumi, tā patērē ievērojamu mākoņskaitļošanas jaudu, tāpēc klients iegādājas apstrādes žetonus. Cenas ir sākot no 19,99 EUR par aptuveni 2 stundām apstrādātā materiāla.

    Lai veicinātu iepazīšanos ar “SoundID VoiceAI”, “Sonarworks” piedāvā paplašināto bezmaksas izmēģinājumu, kas ikvienam interesentam ļauj 7 dienās apstrādāt līdz pat 60 minūtēm vokāla ieraksta. Piedāvājums ir spēkā līdz 2024. gada 21. maijam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma