Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA dod atļauju kosmosa kuģa “Starliner” pirmajai apkalpes misijai

    Jaunākie raksti

    Šķiet, ka beidzot varētu notikt vairākas reizes atliktā kompānijas “Boeing” kosmosa kuģa “Starliner” pirmā apkalpes misija. NASA ir pabeigusi tā gatavības pārbaudi un devusi zaļo gaismu pirmajam “Starliner” testa lidojumam ar apkalpi. Paredzēts, ka misija norisināsies jau mazāk kā pēc 10 dienām, 6. maijā.

    Pēc kritiskās lidojuma pārbaudes pabeigšanas ceturtdien NASA un “Boeing” secinājuši, ka kapsula ir gatava palaišanai. Ja neradīsies neplānotas problēmas, tad 6. maija vakarā uz “Starliner” klāja uzkāps divi astronauti – Berijs Vilmors un Sunita Viljamsa. Paredzēts, ka kosmosa kuģis tiks palaists ar “United Launch Alliance” nesējraķeti “Atlas V”.

    Reklāma

    Aptuveni 24 stundas vēlāk abi astronauti ieradīsies Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS), kur viņi paliks apmēram nedēļu. “Starliner” tikmēr paliks pieslēgts pie stacijas, lai pēc tam nogādātu astronautus atpakaļ uz Zemes.

    6. maijā plānotais būs “Starliner” otrais lidojums uz SKS. Pirmā misija “Orbital Flight Test-2” bez apkalpes notika pirms diviem gadiem, 2022. gada maijā. Ja 6. maijā neizdosies uzsākt misiju, tad pieejams vēl būs 7., 10. un 11. maijs. Līdz šim dažādu iemeslu dēļ šī misija vairākkārt atlikta, radot “Boeing” vairāk nekā 1,5 miljardus dolāru lielus zaudējumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    28.04.2024 15:23

    SpaceX Dragon 2 jau veiksmīgi lidojuši 12 reizes ,bet sāka jau reizē :D Kāpēc tas nav rakstīts un ka Boing melo un vispār sūds ne kompānija?

    Skābene
    29.04.2024 12:56

    Cerams, ka durvis neizkritīs lidojuma laikā! :D

    Reklāma