Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA un “Boeing” jau atkal pārceļ pirmo kosmosa kuģa “Starliner” apkalpes misiju

    Jaunākie raksti

    2022. gada maijā kompānijas “Boeing” kosmosa kuģis “Starliner” veica pirmo veiksmīgo lidojumu uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) un vienlaikus pirmo sekmīgo orbitālo bezapkalpes misiju. Tiesa, kopš tā laika uzņēmumam nav izdevies ziņot par jauniem panākumiem. Pērn aprīlī “Boeing” plānoja veikt pirmo apkalpes misiju, kuras laikā nogādātu NASA astronautus uz SKS. Taču dažādu iemeslu dēļ šī misija jau vairākkārt pārcelta. NASA jaunākais paziņojums vēsta, ka tā atkal jāpārceļ. Tiesa, šoreiz iemesls nav saistīts ar kosmosa kuģa problēmām.

    Iepriekš kosmosa kuģa “CST-100 Starliner” pirmā apkalpes misija bija pārcelta uz šī gada aprīli. Taču NASA aizvadītajā piektdienā paziņoja, ka tagad to pārceļ uz maiju. Iemesls tam šoreiz nav tehniskas problēmas ar kosmosa kuģi, bet gan darbi, kas saistīti ar “kosmosa stacijas plānošanu”. Plašāku informāciju NASA gan nav sniegusi.

    Reklāma

    Paredzēts, ka NASA un “Boeing” misijā dosies divi NASA astronauti Butch Wilmore un Suni Williams. Ja šī misija tiešām notiks, tas būs liels panākums gan NASA, gan “Boeing”, īpaši pēc tādas aizkavēšanās, ko lielākoties radīja tehniskās problēmas ar “Starliner”. Šobrīd astronautu nogādāšanai uz un no SKS NASA izmanto “SpaceX Crew Dragon” kosmosa kuģi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma