Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boeing” kosmosa kuģis “Starliner” veicis pirmo veiksmīgo misiju uz SKS

    Jaunākie raksti

    Pēdējos gados strauji pieaudzis to uzņēmumu skaits, kas ziņo par veiksmīgām kosmosa misijām vai arī spēruši nopietnus soļus pretī to realizācijai. Viens no tādiem ir “Boeing”, paziņojot, ka tā kosmosa kuģis “Starliner” veicis pirmo veiksmīgo misiju uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) un vienlaikus pirmo veiksmīgo orbitālo misiju.

    Kosmosa kuģa galvenais uzdevums bija nogādāt kravu – pārtiku un citas nepieciešamas lietas uz SKS. Lai gan šajā misijā ne viss ritēja kā pa diedziņu un kā sākotnēji plānots, kopumā tā bija veiksmīga. Šis panākums var padarīt “Boeing” par otru uzņēmumu kopā ar “SpaceX”, kas SKS sniegs komerciālas palaišanas pakalpojumus.

    Reklāma

    “Starliner” tika palaists pagājušajā ceturtdienā un piektdien pieslēgts SKS, kur atradās visu nedēļas nogali. Pirmdien tas atdalījās, lai veiktu ceļu mājup. Neskaitot to, ka kosmosa kuģis nolaidās tālāk par mērķa vietu, šī misija kopumā izdevās. Tas ir īpaši svarīgi, jo pagājušajā nedēļā pacelšanās laikā “Starliner” radās neliela kļūme, un divi manevrēšanas dzinēji tika izslēgti spiediena problēmu dēļ. Ja “Boeing” spēs pārliecināt NASA, ka šī problēma ir novērsta, tas uzņēmumam nākotnē varētu pavērt labas sadarbības iespējas ar kosmosa aģentūru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma