Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boeing” par trim mēnešiem pārceļ kosmosa kuģa “Starliner” apkalpes misiju

    Jaunākie raksti

    Pērn maijā jau rakstījām par to, ka “Boeing” kosmosa kuģis “Starliner” veicis pirmo veiksmīgo lidojumu uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) un vienlaikus pirmo sekmīgo orbitālo misiju. Tā bija bezapkalpes misija, tāpēc uzņēmums šajā pavasarī bija plānojis veikt pirmo lidojumu ar apkalpi. Taču pagājušajā nedēļā NASA informēja, ka dažādu sarežģījumu dēļ šo misiju jāatliek vismaz par trim mēnešiem.

    Kosmosa kuģis “Boeing CST-100 Starliner”, kas pērn aizvadīja veiksmīgus lidojumus, paredzēts NASA astronautu nogādāšanai uz SKS. Aprīlī bija paredzēta tā pirmā apkalpes misija, kurā piedalītos divi NASA astronauti. Taču NASA Komerciālās apkalpes programmas vadītājs Stīvs Štičs paziņojis, ka šī misija notiks ne agrāk kā 21. jūlijā.

    Reklāma

    Štičs informēja, ka “Starliner” “lielā mērā ir gatavs lidojumam”, taču misijas norisei šobrīd šķēršļus liek izpletņu sistēmas pārskatīšana, kas bija jāpagarina līdz maijam. Viņš skaidro, ka ar pašiem izpletņiem nekādu problēmu neesot. NASA un “Boeing” vienkārši rūpīgi jāaplūko un jāpārskata dati par visiem veiktajiem izpletņu testiem. Tāpat paredzēto lidojumu nedaudz aizkavē citas jau ieplānotās kosmosa misijas, kuru starti plānoti vasaras pirmajā pusē.

    Jāpiezīmē, ka NASA komerciālās apkalpes programmas ietvaros “Boeing” tika piešķirti 4,2 miljardi dolāru par kosmosa kuģa “Starliner” būvniecību. Pērnā gada maijā uzņēmums veica sekmīgu misiju uz SKS, kurā nogādāja pārtiku un cita veida kravu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma