Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA ar milzu dronu plāno izpētīt Saturna lielāko pavadoni

    Jaunākie raksti

    Kosmosa aģentūrai NASA dota atļauja nosūtīt bezpilota lidaparātam līdzīgu nolaišanās aparātu, lai izpētītu lielāko no Saturna 146 pavadoņiem Titānu. Misiju plānots uzsākt pēc četriem gadiem.

    NASA otrdien paziņoja, ka uz 2028. gada jūliju plāno palaist Marsa rovera izmēra transportlīdzekli – nolaišanās aparātu “Dragonfly”, kas tiks izmantots, lai noteiktu “prebiotiskos ķīmiskos procesus, kas izplatīti gan uz Titāna, gan agrīni uz Zemes, vēl pirms dzīvības rašanās.”

    Reklāma

    Ja viss noritēs saskaņā ar plānu, astoņu rotoru drons Titānu varētu sasniegt 2034. gadā. Tur tas veiks plašu izpēti, lai izprastu Titāna vides apdzīvojamību un meklētu jebkādas dzīvības pazīmes uz reiz tik bioloģiski daudzveidīgā Saturna pavadoņa.

    Paredzams, ka šī misija ilgs 32 mēnešus, un tās laikā “Dragonfly” plāno pieveikt teju 174 km, kas ir lielāks attālums par to, ko pieveikuši visi NASA Marsa un Zemes – Mēness roveri kopā. Tiek lēsts, ka šī milzu drona dzīves cikla izmaksas sasniegs 3,35 miljardus dolāru, kas ir aptuveni divreiz vairāk nekā prognozētā summa 2019. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    19.04.2024 12:47

    “.. uz reiz tik bioloģiski daudzveidīgā Saturna pavadoņa” – par Titāna (izbijušo) bioloģisko daudzveidību varētu nedaudz sīkāk?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.04.2024 15:00

    Cerams, ka tur atradīs kādus ievērojamus nākotnē izmantojamus enerģijas avotus

    Profs
    19.04.2024 21:48

    Verge ir ielicis nepareizu citātu, jo NASA tā neteica un attiecīgi arī kursors.lv mazliet nepareizi rakstā saglabāja pēdiņas – iespējams automātiskais tulkojums. Mazliet gan NASA lapā trūkst skaidrojums, kāpēc nevar prebiotiskos procesus analizēt uz zemes, ja tie joprojām notiek – drīzāk vairāk izskatās, ka misijas patiesais mērķis ir dzīvības pazīmju atrašana uz Titānu.

    Bet par ievērojamiem enerģijas avotiem iesaku palasīt par Tahjoniem – to enerģētiskā vērtība izskatās ir astronomiska salīdzinot ar esošajām mums zināmajām un visticamāk atkal nāksies pārrakstīt visu fizikas teoriju, jo gaismas ātrums izskatās nebūs “griesti”

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.04.2024 22:05
    Reply to  Profs

    Tachyons but on the blockchain 💯

    Profs
    19.04.2024 22:13

    blockchain jau arhaiska tehnoloģija, kas sevi ir izsmēlusi

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.04.2024 22:38
    Reply to  Profs

    Jēga ir no blockchain + proof of work = bitcoin. Tādā veidā tiek ražota hard money, līdzīga zeltam. Zeltu arī var saukt par arhaisku, bet visas centrālās bankas to tur (Latvijai ir 7.7 tonnas zelta) un dažas pat akumulē vēl klāt. Un tagad zelta cena ir pieaugusi līdz 2 400 dolāriem par unci un tas NEnotika tāpēc, ka būtu palielinājies pieprasījums pēc zelta kaut kādu priekšmetu izgatavošanai

    Last edited 12 days ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Profs
    19.04.2024 22:50

    zelts jau arī arhaisks – to tur tikai tāpēc, ka savādāk būs pārāk daudz sazvērestības pretinieku, kas sāks teikt, ka dolāram vai eur nav seguma. Bet par zeltu kā investīcijām dikti nepriecātos – iesaku palasīt rakstus par to cik daudz zelta ir uz asteroīdiem – pietiks tik vienu tādu atvest uz Latviju un ar zeltu varēs noklāt visus ceļus burtiski:)

    bitcoins dzīvo pēdējos gadus – vēl jau lielajiem spēlētājiem ir jāatrod “mulķīši”, kam nogrūst savas pozīcijas, bet kad tas būs izdarīts – aizies pa burbuli. bitcoins ir kaut kas līdzīgs CDO par ko arī visi teica, ka būs mūžīgs, bet beidzās ar lielo krīzi.

    aladin ai
    19.04.2024 23:00
    Reply to  Profs

    Bitkoinu jau pārņēmis Lerijs Finks. Saprotiet, ka virtuālai valūtai vairs nav vērtība. Mopsis cer norēķiniem ieviest tikai virtuālo naudu, kas ir tikai viņa kontrolē.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    20.04.2024 12:45
    Reply to  Profs

    To, ka dolāram un eiro, nerunājot nemaz par vājākiem faņķikiem, nekāda sakara ar zeltu nav, vairums cilvēku jau ir pamanījuši. Bez centrālajām bankām kaut kāds zelts pieder vismaz simtiem miljonu cilvēku, ja ne vairāk kā miljardam.
    Jā, tālākā nākotnē asteroid mining varētu apdraudēt zeltu kā store of value. bet labā ziņa ir tāda, ka bitkoinu gan tas neapdraud.
    Pēc visiem parametriem šobrīd turpinās mass adoption of bitcoin, nekādi tur pēdējie gadi :D

    Last edited 11 days ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Profs
    20.04.2024 13:09

    bitcoins ir kā tie “ASV karavīri vai Nigērījas prinči” – kamēr būs muļķi, no kuriem paņemt naudu tikmēr jau pastāvēs bitcoins. Ja paskatītos uz bitcoin no tehniskā viedokļa, tad saprastu, ka nekāda mass adoption tam nespīd ne šodien ne rīt – arhaiska tehnologija apakšā un vienas transakcijas izmaksas ir milzīgas un laikietilpīgas. Vienīgais arguments – drošība par transakciju, bet elektroniskie norēķini globāli ir jau kādus 30 gadus un nav dzirdētas kādas mega problēmas, ka kāds kompromitētu centrālās bankas vai parastās bankas datubāzi ar ierakstiem tā kā visi zaudē naudu, tāpēc bitcoin jēga ir bezjedzīga. Vēl sākumā kibernoziednieki priecājās par bitcoiniem jo domāja, ka tas ir anonīmi, bet kad atklājās, ka tēvocis sems tiek klāt ierakstiem labāk nekā banku ierakstiem, tad pat tas arguments pazuda:) Bet es neaizliedzu Tev sapņot tālāk

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    20.04.2024 15:44
    Reply to  Profs

    Uz fiat bāzes ir izveidotas ērtas norēķinu sistēmas, bet ir divas lielas problēmas – tie faņķiki garantēti zaudē vērtību un vairāk kā puse pasaules iedzīvotāju dzīvo ne gluži demokrātiskās/ tiesiskās valstīs, kur jārēķinās, ka visus ierakstus datubāzēs var iesaldēt/ konfiscēt (noteiktos apstākļos tas gan ir iespējams visās valstīs). Šo visu risina bitcoin. Ērtākai un ātrākai bitcoin izmantošanai tiek un tiks attīstīti dažādi L2 risinājumi

    Sergejs
    22.04.2024 12:57

    SBF, tas no pēdējām skaļām jautrībām

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    23.04.2024 02:04
    Reply to  Sergejs

    Nu kas ar to SBF? Viņš bija sh!tcoin bro/ fiat bro (same thing) un nelaime bitkoinam un visai pasaulei

    karlis
    23.04.2024 07:52

    visiem ir problēmas un bonusi.
    tāka, reālais segums ir tikai naglām un āmuram.
    un vēsture raksta, ka daudziem sīkiem zelta izstrādājumiem zināmos apstākļos ir pati lielākā vērtība, ja vien to var iebāzt divās kabatās.

    karlis
    23.04.2024 07:56
    Reply to  Profs

    tahjoni un zelta astereoīdi ir vairāk no Žila Verna fizikas rokasgrāmatas.
    bet, protams, nākotne ir miglā tīta, tāka viss ir iespējams.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    21.04.2024 12:29

    Kārtīga diskusija par bitcoin 👊

    Biteme
    22.04.2024 13:08

    NASA ar milzu dronu plāno izpētīt vai
    NASA plāno ar milzu dronu izpētīt ?

    Ivis
    23.04.2024 08:37
    Reply to  Biteme

    NASA milzu drons plāno izpētīt

    Krotow
    22.04.2024 13:45

    Visapkārt rudzu lauks un vidū liels … drons.

    Reklāma