Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA astronauti izmantos “Nikon” kameras, lai uzņemtu fotoattēlus uz Mēness

    Jaunākie raksti

    Kosmosa aģentūra NASA paziņojusi par jaunu sadarbību ar kompāniju “Nikon“. Tās ietvaros foto uzņemšanas aparatūras uzņēmums izstrādās īpaši astronautiem domātas rokas kameras, ar kurām tiks uzņemtas Mēness fotogrāfijas gaidāmo “Artemis” misiju laikā.

    NASA un “Nikon” nesen parakstīja vienošanos, kuras ietvaros tiks izstrādāta kamera, kas spēj izturēt skarbo Mēness vides temperatūru un tvert astronautu pavadīto laiku uz tā pētniecības nolūkos. Plānots, ka kamera būs gatava izmantošanai “Artemis 3” misijā, kas provizoriski varētu notikt 2026. gada septembrī.

    Reklāma

    Arī pirms vairāk nekā 50 gadiem “Apollo” misiju laikā, protams, tika izmantotas fotokameras, lai uzņemtu vēsturiskos mirkļus un astronautu uzkāpšanu uz Mēness virsmas. Taču tolaik kameras bija visai neērtas lietošanā. Savukārt “Nikon” radītās kameras astronautiem sola lielāku pārvietošanās brīvību un krietni vienkāršāku attēlu uzņemšanu.

    NASA “Artemis” misijās plānots izmantot pārveidotu un pielāgotu “Nikon Z9” kameru, kas spēj izturēt skarbos apstākļus uz Mēness, ieskaitot ekstremālo temperatūru, putekļus. Tāpat tā solās būt viegli izmantojama, ar lielām pogām, lai astronauti ar biezajiem cimdiem var ērti uzņemt attēlus. Kamera arī tiks aprīkota ar jaunākajām attēlu uzņemšanas tehnoloģijām, kā arī pielāgota tam, lai neciestu no radiācijas. NASA uzsver, ka šī būs “pirmā bezspoguļa rokas kamera, kas tiks izmantota uz Mēness un paredzēta attēlu uzņemšanai vājā apgaismojumā”.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma