Web Analytics
More
    Reklāma

    Naudas trūkuma dēļ arī NASA masveidā atlaiž darbiniekus

    Jaunākie raksti

    Tirgus nenoteiktības un ekonomikas sabremzēšanās apstākļos šogad jau daudzas tehnoloģiju kompānijas izlēmušas par labu darbaspēka samazināšanai. Ar līdzīgām problēmām saskaras arī organizācijas, piemēram, NASA, kas paziņojusi, ka budžeta nenoteiktības apstākļos atlaidīs 530 darbiniekus, kuri strādā reaktīvo dzinēju laboratorijā (Jet Propulsion Laboratory – JPL).

    Paredzams, ka amats būs jāpamet kopumā 8% JPL strādājošo. Papildus tam no darba tiks atbrīvoti 40 darbuzņēmēji. Par darbinieku atlaišanu NASA izlēmusi laikā, kad izsmeltas visas citas iespējas, kā ietaupīt naudu un pielāgotos esošajai finansiālajai situācijai.

    Reklāma

    NASA jau iepriekš bijuši sarežģījumi ar Kongresu par finansējuma saņemšanu kosmosa misijām, tostarp “Artemis“. Šobrīd Kongress vēl nav pieņēmis galīgo NASA budžetu šim gadam, un tieši neskaidrība par to bijis galvenais iemesls darbaspēka samazināšanai. NASA atklāj, ka darbinieku atlaišana JPL bijis grūts un ilgs lēmums, taču tas bija nepieciešams, lai izdzīvotu ar esošajiem resursiem un vienlaikus turpinātu svarīgo darbu.

    Jāpiezīmē, ka pērnā gada martā NASA 2024. gada budžetam pieprasīja 27,2 miljardus ASV dolāru, kas ir par 7% vairāk nekā 2023. gada budžetā. Taču paredzams, ka Kongress tik lielu summu kosmosa aģentūrai nepiešķirs. Milzīgu daļu no pieprasītās summas jeb 949,3 miljonus ASV dolāru NASA vēlas par Marsa paraugu atgriešanas misiju, ko plānots īstenot 2028. gadā, taču, visticamāk, Kongress tai piešķirs vien ap 300 miljonus dolāru.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Apsys+
    09.02.2024 21:49

    Kur ir jaunas energijas iegusanas iekartas (ne fosila degviela)…

    Vietnieks
    10.02.2024 10:40

    Cerams, ka sievietes

    Vietnieks
    12.02.2024 13:58

    Kas asv gruti nedod ukrainai naliku un iedot to nasai?

    Biteme
    12.02.2024 14:07
    Reply to  Vietnieks

    Tu no UNRWA? Tā ir viņu ideoloģija – šeptēties gar svešu naudu.

    bobis
    15.02.2024 04:06

    Var sakt ar visiem kosmonavtiem, aizdomas ka neviens nedoma lidot uz kosmosu un to iekarot.

    Reklāma