Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA arī turpmāk sadarbosies Krieviju, lai nogādātu astronautus uz Starptautisko kosmosa staciju

    Jaunākie raksti

    Nākamā gada februāra beigās būs pagājuši jau divi gadi, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, un pagaidām nekas neliecina, ka karš tik drīz beigsies. Lai arī, piemēram, ASV apliecinājušas savu atbalstu Ukrainai, atsevišķās jomās joprojām sadarbojas ar Krieviju un izskatās, ka to darīs arī turpmāk. Viena no šīm jomām ir kosmosa lidojumi. Krievijas federālā kosmosa aģentūra “Roscosmos” paziņojusi, ka abas valstis līdz 2025. gadam ieskaitot sadarbosies, lai nogādātu apkalpes uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

    Partnerības ietvaros nolemts turpināt kopīgi nogādāt astronautus uz un no SKS. Parasti šādos lidojumos vienā kosmosa kuģī atrodas apkalpes no vairākām valstīm, ieskaitot Krievijas un ASV. “Roscosmos” vienmēr visu plāno tā, lai SKS Krievijas daļā būtu vismaz viens “savējais” un vismaz viens NASA pārstāvis no ASV. “Roscosmos” arī norāda, ka sadarbības turpināšana starp Krieviju un ASV “saglabātu uzticamību SKS”.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka NASA aprīlī paziņoja, ka Krievija turpinās darboties SKS līdz 2028. gadam. Iepriekš gan “Roscosmos” ģenerāldirektors Jurijs Borisovs bija izteicies, ka Krievija SKS projektu pametīs “pēc 2024. gada”, lai koncentrētos uz savas kosmosa stacijas izveidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.12.2023 23:10

    Nu ko lai saka… Līdz brīdim kamēr orda nejauši pasludinās Aļaskas tautas republiku, nekas nemainīsies.

    Skābene
    02.01.2024 10:53
    Reply to  Krotow

    Laikam jau nav tik vienkārši. Krievu kosmonautu jau nevar ieslodzīt SKS un arī Krievijas SKS moduli nevar tik vienkārši atvienot!

    Biteme
    02.01.2024 11:01
    Reply to  Krotow

    Klau, es jau kara sākumā teicu ka nevajag aizliegt darījumus jomās, kas ir izdevīgi Ukrainai vai Rietumiem, bet jākoncentrējas uz to, lai krievi nevarētu dabūt čipus un optiku – izskatās, ka ne pārāk ir veicies. Ikdienas precēm, nosacītajiem aifoniem un kokakolai vajadzēja uzmest pa virsu kara nodokli, ko izmantot Ukrainas atbalstam, jo tagad preces viņi tāpat saņem, bet papildus peļņa nosēžas starpnieku kabatās.

    Reklāma