Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija Starptautiskajā kosmosa stacijā darbosies vēl vismaz līdz 2028. gadam

    Jaunākie raksti

    NASA informējusi, ka Krievija oficiāli piekritusi darboties Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS) līdz 2028. gadam. Iepriekš Krievijas kosmosa aģentūras “Roscosmos” ģenerāldirektors Jurijs Borisovs izteicās, ka valsts pēc 2024. gada izstāsies no SKS, lai varētu koncentrēties uz savas kosmosa stacijas izveidi. Acīmredzot šie plāni vairs nav tik skaidri.

    Ja iepriekš diezgan pārliecinoši bija norādīts, ka pēc 2024. gada Krievija pametīs SKS, tad labu laiku par to bijušas šaubas. Arī “Roscosmos” ierēdnis Sergejs Krikaļevs izteicies, ka tas varētu notikt 2025., vai pat 2030. gadā. Tomēr medijiem kosmosa aģentūra tagad ziņojusi, ka Krievija līdz 2028. gadam turpinās darboties SKS. Jāatzīmē, ka ASV, Japāna, Kanāda un Eiropas Kosmosa aģentūra jau iepriekš ir vienojušās par darbību SKS līdz 2030. gadam.

    Reklāma

    Vēl jāpiezīmē, ka aptuveni pirms gada “Roscosmos” vadītājs Dmitrijs Rogozins draudēja pārtraukt sadarbību ar Rietumu kolēģiem, ja tie neatcels Krievijai uzliktās sankcijas Ukrainā uzsāktā kara dēļ. Rogozins toreiz izteicās, ka “normālu attiecību atjaunošana starp partneriem SKS un citos projektos ir iespējama tikai ar pilnīgu un bezierunu nelikumīgo sankciju atcelšanu”. Līdz ar to no Krievijas puses izskanēja draudi pamest Starptautisko kosmosa staciju, kas gan, protams, izrādījās vienkārši tukši draudi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Parasts latvietis
    02.05.2023 17:00

    Šķembas trăpojums rogozina pakaļā , ir mainijis termiņus…

    Reklāma