Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija plāno izstāties no SKS un būvēt pati savu kosmosa staciju

    Jaunākie raksti

    Krievijas valsts ziņu vietne “TASS” vēsta, ka Krievija sākot no 2024. gada vēlas izstāties no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) partnerības un līdz ar to pārtraukt sadarbību ar NASA šajā jautājumā.

    Šis lēmums šķietami apstiprina Krievijas kosmosa korporācijas “Roscosmos” bijušā vadītāja Dmitrija Rogozina iepriekšējos izteikumus, ka, pieaugot spriedzei starp Krieviju un ASV saistībā ar iebrukumu Ukrainā, Krievija varētu izstāties no SKS. Vienlaikus šie Rogozina izteikumi netika ņemti visai nopietni, jo viņam bija tendence pārspīlēt un izteikt tukšus draudus.

    Reklāma

    Iepriekš bija paredzēts, ka “Roscosmos” būs daļa no SKS līdz pat 2030. gadam. “Roscosmos” un NASA vēl jūlijā vienojās par to, ka atsāk savu sadarbību. Tās ietvaros ASV astronauti uz SKS varēs lidot Krievijas kosmosa kuģī “Sojuz”, savukārt krievu kosmonauti tur nokļūs ar “SpaceX” kosmosa kuģi.

    Vienlaikus šķiet, ka NASA par šo Krievijas visai pēkšņo lēmumu vēl otrdien neko nezināja un nebija saņēmusi oficiālu paziņojumu no “Roscosmos”.

    Papildus tam, ka Krievija izstājas no SKS partnerības, “Roscosmos” jaunais vadītājs Jurijs Borisovs paziņojis, ka Krievija plāno sākt jaunas kosmosa stacijas “Russian Orbital Service Station” (ROSS) būvniecību. Tomēr viens ir teikt, otrs – darīt. Tāpēc joprojām nevar būt pilnīgas pārliecības, ka Krievija pametīs SKS, kur nu vēl radīs savu kosmosa staciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma