Web Analytics
More
    Reklāma

    Sankciju ietekmē Krievija pametīs Starptautisko kosmosa staciju

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas nogalē Krievijas kosmosa aģentūras “Roscosmos” vadītājs Dmitrijs Rogozins paziņoja, ka Krievija ir gatava pamest Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Norādīts, ka galvenais iemesls šādam lēmumam esot Krievijai uzliktās ekonomiskās sankcijas, kas ieviestas pēc iebrukuma Ukrainā.

    Divas Krievijas valsts ziņu aģentūras — “Tass” un “RIA Novosti” — sestdien ziņoja, ka “Roscosmos” vadītājs intervijā atklājis, ka lēmums jau esot pieņemts un Krievija pārtrauks darbu SKS. Viņš norādījis, ka neesot nekāda pienākuma par šo soli publiski runāt, taču  saskaņā ar vienošanos partneri SKS tiks iepriekš informēti par to, kad tieši Krievija pārtrauks darbu tur.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka vēl pirms mēneša Rogozins paziņoja, ka uzlikto sankciju rezultātā “Roscosmos” pārtrauks sadarbību ar NASA un Eiropas Kosmosa aģentūru. Viņš uzskata, ka “normālu attiecību atjaunošana starp partneriem SKS un citos kopīgos projektos ir iespējama tikai ar pilnīgu un bezierunu nelikumīgo sankciju atcelšanu”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    02.05.2022 14:39

    A kur tad kosmosā krieveļi kārs savus uzvaras karogus?

    Es pats
    02.05.2022 17:21

    Baidos, ka šī ir tāda pati tukšmuldēšaba, kā viss cits ko viņi sola. Viņi paši neko nespēj uzbūvēt, te viņiem vajadzēs tehnoloģijas, kuras ir sankciju sarakstā. Un pat bez sankcijām viņi neko nespēj, pat skrūves un naglas iepērk. Un virsskaņas raķeti viņi iegūst, izšaujot parastu raķeti no virsskaņas lidmašīnas 😁

    Jānis
    02.05.2022 23:09
    Reply to  Es pats

    Vispār jau arī šobrīdējā SKS ir uz krievu MIR bāzes būvēta. Aukstā kara laikos krievi mācēja visu uztaisīt paši. Šobrīd gan ir izlaidušies…

    Reinis Rozitis
    02.05.2022 23:41
    Reply to  Jānis

    > Aukstā kara laikos krievi mācēja visu uztaisīt paši.

    Un tad paskatāmies tos, kas taisīja:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_Korolev
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Chelomey

    .. hops izrādas ukraiņi.

    Jānis
    02.05.2022 23:09
    Reply to  Es pats
    Reklāma