Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija pārtrauc sadarbību ar NASA un citām Rietumu kosmosa aģentūrām

    Jaunākie raksti

    Sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un tam sekojošajām Rietumvalstu uzliktajām sankcijām Krievijas valsts kosmosa korporācija “Roscosmos” paziņojusi, ka pārtrauks sadarbību ar NASA un citām Rietumu kosmosa aģentūrām saistībā ar Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Ar šādu vēsti agrā aizvadītās sestdienas rītā nāca klajā “Roscosmos” vadītājs Dmitrijs Rogozins.

    Rogozins savā paziņojumā nosodīja starptautiskās sankcijas pret Krieviju un sacīja, ka normāla sadarbība starp “Roscosmos” un tās rietumu kolēģiem būs iespējama tikai pēc to atcelšanas. Viņš uzsvēra, ka sankciju mērķis esot “nogalināt Krievijas ekonomiku, iedzīt krievu tautu izmisumā un badā un nospiest Krieviju uz ceļiem”. Rogozins sacīja, ka “Roscosmos” Krievijas iestādēm sniegs priekšlikumus par sadarbības pārtraukšanu ar NASA un citām Rietumu kosmosa aģentūrām.

    Reklāma

    Vienlaikus nav skaidrs, kā “Roscosmos” lēmums pārtraukt sadarbību ar NASA un citām Rietumu kosmosa aģentūrām ietekmēs kosmosa stacijas darbību. SKS pēc būtības nepieder nevienai valstij, bet to pārvalda: ASV, Eiropas Savienība, Krievija, Kanāda un Japāna.

    Jāpiebilst, ka SKS nav pirmā kosmosa programma, kuras nākotne ir nonākusi nenoteiktībā, pieaugot spriedzei starp Rietumiem un Krieviju. Martā rakstījām par “Roscosmos” paziņojumu, ka tas nenogādās “OneWeb” interneta satelītus orbītā, kamēr Lielbritānijas valdība nepārdos savas “OneWeb” akcijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    04.04.2022 09:54
    digitalk
    04.04.2022 14:15
    Reply to  Edgars K

    raksts ir tikai abonentiem, kas tur teikts?

    zzz
    04.04.2022 11:18

    Dmitrijs Rogozins ir aita!!!

    Krotow
    04.04.2022 14:21

    Rogozinu jāuzsēdina uz slotas un ar batutu jāaizšauj uz Mēnesi.

    Reklāma