Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijas uzlikto sankciju dēļ Krievija atsakās palaist “OneWeb” interneta satelītus

    Jaunākie raksti

    Krievijas kosmosa aģentūra “Roscosmos” paziņojusi, ka netaisās palaist “OneWeb” interneta satelītus, ja nebūs garantijas, ka tie netiks izmantoti militāriem mērķiem – pret Krieviju. Tāpat aģentūra vēlas, lai Lielbritānija pārdotu savas “OneWeb” uzņēmuma daļas. Tikai pie šādiem nosacījumiem “Roscosmos” turpinās izpildīt misijas, ar raķeti “Sojuz” nogādājot “OneWeb” satelītus orbītā.

    “Roscosmos” vadītājs Dmitrijs Rogozins norādījis, ka aģentūra izvirzījusi šādas prasības  Lielbritānijas uzstādīto sankciju dēļ sakarā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Lielbritānijas valdība ir aizliegusi Krievijas kuģiem piestāt Britu salu ostās, kā arī noteikusi sankcijas lielākajai daļai Krievijas finanšu sistēmu. Tikmēr Lielbritānijas biznesa un enerģētikas sekretārs Kvasi Kvartengs paziņojis, ka Lielbritānija savas “OneWeb” akcijas netaisās pārdot un apspriedīsies ar pārējiem akcionāriem, kā rīkoties.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka līdz šim ar “Sojuz” raķetēm orbītā nogādāti 428 no kopumā 648 “OneWeb” satelītiem. Vēl 36 bija plānots palaist 4. martā, taču tas acīmredzot nenotiks. Līdzīgi kā “Starlink” arī “OneWeb” mērķis ir nodrošināt globālu interneta pārklājumu no kosmosa.

    Jāpiezīmē, ka šis ir viens no projektiem, kurā Krievija atsakās piedalīties sakarā ar Rietumvalstu uzliktajām sankcijām. Jau rakstījām, ka tādēļ Krievija pārtraukusi sadarbību ar Eiropu un NASA dažādos kosmosa projektos

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Propagandons
    04.03.2022 09:00

    Te jau kā kaimiņu propaganda – 4.marts vēl īsti sācies nav, bet rakstā jau – “Vēl 36 bija plānots palaist 4. martā, taču tas acīmredzot nav noticis”.
    Bet ja vairāk par tēmu, tad prasītos sīkāk, kas tie par satelītiem utt..

    Reklāma