Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA atjauno sadarbību ar Krievijas kosmosa aģentūru “Roscosmos”

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz to, ka karš Ukrainā joprojām rit pilnā sparā, NASA un Krievijas kosmosa aģentūra “Roscosmos” paziņojuši, ka atsāk savu sadarbību un parakstījuši jaunu vienošanos par apmaiņas misijām uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Vienošanās ietvaros ASV astronauti varēs lidot Krievijas kosmosa kuģī “Sojuz”, savukārt krievu kosmonauti uz SKS nokļūs ar “SpaceX” kosmosa kuģi.

    NASA atklājusi, ka pirmie lidojumi jaunā līguma ietvaros notiks septembrī. ASV astronauts Frenks Rubio ceļu uz SKS uzsāks ar “Sojuz” no Krievijai piederošās raķešu palaišanas vietas Kazahstānā. Savukārt krievu kosmonaute Anna Kikina dosies ceļā ar “SpaceX” kosmosa kuģi “Crew Dragon” no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā. Kikina vienlaikus kļūs par pirmo Krievijas kosmonauti, kas lidojusi ar šo “SpaceX” kosmosa kuģi.

    Reklāma

    “Roscosmos” savā paziņojumā norādījusi, ka notikusī vienošanās esot Krievijas un ASV interesēs un veicināšot sadarbības attīstību SKS programmas ietvaros. Interesanti, ka neilgi pēc šīs vienošanās Krievijas prezidents Vladimirs Putins atlaidis Dmitriju Rogozinu no “Roscosmos” vadītāja amata. Oficiāls iemesls gan nav norādīts, taču zināms, ka Rogozina vietā stāsies Jurijs Borisovs, kurš nesen tika atlaists no vicepremjera amata.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    21.07.2022 11:45

    Dmitrijs Rogozins pamētājās ar draudiem, personīgi turpina atbalstīt kara noziegumus un kara noziedzniekus, bet no rietumu puses – business as usual?

    Skābene
    21.07.2022 12:02
    Reply to  KKTK

    SKS tomēr ir kopīgs projekts no kura nevar tik vienkārši nolekt. Tas ir kā komunālais dzīvoklis, kur 2 kaimiņi karo, bet tev ar viņiem jādala san mezgls un virtuve.

    Biteme
    21.07.2022 12:53
    Reply to  Skābene

    Tāpat kā ar gāzi – nenogriež galus uzreiz, lai minimizētu savus zaudējumus.
    Un aizstās ar ko citu. Pēc tam rašisti varēs šaut raķetes no batutiem un gāzi elpot, jo Ķīna visu iegūto apjomu nevar saņemt.
    Jā, pirmajā brīdī krieviem liekas ka nekur jau neliksies, bet šādas lietas ir ļoti grūti nogriezt kā ar nazi.

    Kursors.lv
    21.07.2022 12:06
    Reply to  KKTK

    Rogozinu vai tad tikko neaizvāca no tās aģentūras vadītāja lomas?

    Ivars Dzerve
    21.07.2022 12:16

    Politikas apskatnieki saka, ka Rogozina “aizvākšanas” iemesls esot plānotais paaugstinājums. Viņš, kā nekā, ir savs čoms. Tad jau redzēs. Bet, jā, lasot šo ziņu, kļūst šķērmi, zinot, ka raķetes, kas krīt uz Ukrainu ir daļa no Roskosmos.

    Skābene
    22.07.2022 09:19
    Reply to  Ivars Dzerve

    Nekas nav mainījies! Kosmosa programma radās no vācu raķetēm, kas apšaudīja Londonu.

    Reklāma