Web Analytics
More
    Reklāma

    А что случилось? Krievijas misija uz Mēnesi beigusies ar neveiksmi

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Krievijas mēģinājums pēc teju 50 gadiem atgriezties uz Mēness beidzies ar lielu neveiksmi, ja ne katastrofu. Nesen jau rakstījām, ka Krievija pēc 47 gadu pārtraukuma gatavojas doties misijā uz Mēnesi un veikt izpēti uz tā. Taču šķiet, ka šis mērķis šoreiz netiks sasniegts, jo Krievijas zonde izgājusi no kontroles un ietriekusies Mēnesī.

    Krievijas kosmosa aģentūra “Roscosmos” svētdien paziņoja, ka ir zaudējusi kontaktu ar kosmosa zondi “Luna-25”, pirms tā ietriecās Mēnesī. Bija paredzēts, ka zonde nolaidīsies Mēness dienvidu polā, kur aptuveni gadu tiks meklēti ūdens un citi vērtīgi paraugi. “Roscosmos”, komentējot notikušo, norāda, ka zonde iegājusi nepareizajā trajektorijā, un pēc tam ar to zaudēts kontakts. Kosmosa aģentūra arī norādījusi, ka veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc tā noticis.

    Reklāma

    Misija “Luna-25” bija pirmais Krievijas mēģinājums nosēsties uz Mēness kopš “Luna-24” misijas 1976. gadā. Ar šo Krievija atkal vēlējās parādīt, cik varena ir un, ko spēj sasniegt arī kosmosā, taču piedzīvoja apkaunojumu. Būtiski piezīmēt, ka līdzīgu misiju tajā pašā laikā veic arī Indija, kuras mērķis bija aizvadītajā nedēļā sasniegt Zemes dabisko pavadoni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.08.2023 11:17

    Kas notika? Viņa nokrita! :)
    comment image

    Basics
    21.08.2023 11:58

    Neveiksme? Nebūt nē – kosmosa verķis konstatēja, ka uz Mēness nav Kijevas un nemaz nenolaidās. Devās tālāk meklēt citu Kijevu, ko varētu ieņemt trijās dienās.

    Skābene
    21.08.2023 12:51
    Reply to  Basics

    Zonde veica negatīvu pacelšanos! :)

    M S
    24.08.2023 21:58
    Reply to  Basics

    Tad jau viņi palaida uz Mēnesi nepareizo zondi – šī bija domāta Kijevai, lai tur uzsprāgtu. Toties uz Ukrainu aizsūtīja Mēness “zondi”, kas tur mierīgi nolaidās un padevās…

    Jeblonskis
    21.08.2023 12:27

    Krievijā esot izdota pavēle ka šo gadijumu ir jāaizmirst. Ja ne – 5 gadi kolonijā.

    bobis
    21.08.2023 19:50

    Maska tehnologijas rada savu potencialu.

    Reklāma