Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA izvēlējusies trīs kompānijas, kuras būvēs Mēness roveri “Artemis” misijām

    Jaunākie raksti

    Kosmosa aģentūra NASA ir izvēlējusies trīs kompānijas, kuras izstrādās transportlīdzekli, ar ko astronautiem pārvietoties pa Mēness virsmu “Artemis” misiju laikā. Šim uzdevumam izvēlēti uzņēmumi: “Intuitive Machines“, “Lunar Outpost” un “Venturi Astrolab”, kas kandidē uz pasūtījumu, kura kopējā potenciālā vērtība nākamajos 13 gados sasniedz 4,6 miljardus ASV dolāru.

    Minētie uzņēmumi izstrādās savas idejas Mēness roverim “Lunar Terrain Vehicle”, ar kura palīdzību astronauti pētīs Mēness dienvidu polāro reģionu. Tiek uzskatīts, ka šajā apgabalā atrodams sasalis ūdens, tāpēc NASA šeit būtu izdevīgi izveidot savu bāzi.

    Reklāma

    Šiem trim uzņēmumiem jāizstrādā transportlīdzekļi, ar ko var pārvietoties divi astronauti un kuri var izturēt ekstremālus apstākļus. Tiem jābūt robotizētiem, ar attālinātas vadības iespējām, lai NASA šos braucamos varētu izmantot arī tad, kad astronauti neatrodas uz Mēness. Kad šie transportlīdzekļi būs uzbūvēti, uzņēmumiem to veiktspēja būs jādemonstrē uz Mēness virsmas, lai saprastu, vai tos var izmantot “Artemis V” misijā. Beigu beigās NASA izvēlēsies tā uzņēmuma Mēness roveri, kas vislabāk atbildīs visām prasībām.

    Jāpiezīmē, ka “Intuitive Machines” nesen nonāca ziņu virsrakstos, jo kļuva par pirmo privāto aviācijas un kosmosa uzņēmumu, kam uz Mēness virsmas izdevies nosēdināt kosmosa kuģi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma