Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA ar metaversa palīdzību sagatavo astronautus dzīvei Mēness kosmosa stacijā

    Jaunākie raksti

    Jau vairākus mēnešus pieklusušas runas par metaversu un tajā esošajiem virtuālās realitātes (VR) brīnumiem. Taču izskatās, ka NASA šo jēdzienu plāno atsvaidzināt. Kosmosa aģentūra paziņojusi, ka radījusi metaversa vidi, kas ļaus astronautiem labāk sagatavoties dzīvei Mēness kosmosa stacijā, kas vēl ir tapšanas stadijā.

    Saskaņā ar NASA informāciju – pirmie cilvēki, kuri izveidos savas mājas dziļajā kosmosā, būs komanda, kuras uzdevums ir vadīt kosmosa staciju “Gateway”, kas šobrīd atrodas izstrādes stadijā.

    Reklāma

    Astronauti tradicionāli ir gatavojušies jaunām misijām, izmantojot fiziskus un datorizētus simulatorus. Taču mūsdienās VR briļļu un progresīvu telpiskās skaitļošanas tehnoloģiju attīstība ir ļāvusi astronautiem krietni labāk sagatavoties dziļā kosmosa misijām un iegūt nepieciešamās prasmes, lai strādātu un izdzīvotu šajā vidē.

    Avots: NASA

    NASA “Gateway” kosmosa stacijai devusi trīs raksturojumus: nākamās paaudzes zinātnes laboratorija, ar saules enerģiju darbināms kosmosa kuģis un mājas starptautiskajiem astronautiem. ASV apgalvo, ka “Gateway” sāks uzstādīt uz Mēness ne ātrāk kā 2025. gadā. Saskaņā ar NASA teikto, “Gateway” tiek izveidots kā pieturas punkts “Artemis” programmai (vēlāk arī Marsa misijām), kuras ietvaros plānotas vairākas misijas, no kurām apkalpes misijas varētu notikt ap 2026. gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.04.2024 14:11

    Nevajag kādam oficiālo mēness NFT (t.i, šī NFT turētājs tiek atzīts par oficiālo mēness īpašnieku)? Par cenu varam vienoties

    Last edited 18 days ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Krotow
    12.04.2024 17:05

    Stāsta ka Aptiekas ielā vēl esot brīvas gultas.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    12.04.2024 17:14
    Reply to  Krotow

    Paldies par piedāvājumu, bet nav laika atpūsties – jārok!

    Krotow
    12.04.2024 17:08

    Būtu labi ja līdz tam kad uzbūvēs reālo Mēness bāzi, topošajiem darbiniekiem iedzītu galvās ka pirms došanās laukā no turienes obligāti jāuzvelk skafandrs.

    Reklāma