Web Analytics
More
    Reklāma

    Baseus Enjoyment multifunkcionālās dokstacijas apskats

    Šis produkts uz apskatu saņemts no elektronikas, apgaismojuma un viedās mājas produktu tirgotāja Lemona electronic.

    Jaunākie raksti

    Pirms mēneša, kad uz testu saņēmu šo multifunkcionālo dokstaciju, ikdienā vēl lietoju Apple MacBook Pro datoru. Tomēr tās bija šī datora pēdējās dienas manā dzīvē, jo man bija apnicis tas, ka dators visu laiku ir karsts un tādējādi nespēj darboties ar pilnu jaudu, kā arī normālu portu neesamība. Tā kā ikdienā dators visu laiku ir pieslēgts pie monitora un bieži sanāk to izmantot ar projektoru, somā vienmēr bija sauja adapteru. Ar tiem arī mūžīgi ir problēmas un esmu sapratis vienu vienkāršu dzīves patiesību – vai nu pērc nejēgā dārgus Apple adapterus, kas darbosies ilgi, vai lētākus ķīniešu izstrādājumus, kas mirs viens pēc otra ar apskaužamu regularitāti. Fu, katrā ziņā prieks, ka MacBook vairs nelietoju un tā vietā nācis normāls Lenovo ThinkPad T490 darba zirgs.

    Baseus Enjoyment Series Type-C Notebook HUB Adapter Latvijā Lemona veikalā maksā ap 93 eiro un piedāvā veselas 10 pieslēgvietas, tostarp, arī atmiņas karšu lasītājus un gigabita RJ45 datortīkla pieslēgvietu. Tas ir tiešām kupls pieslēgvietu piedāvājums ierīcei, kas maksā zem 100 eiro. Laikos, kad portatīvie datori kļūst arvien plānāki un atbrīvojas no pieslēgvietām, dokstacijas kļūst arvien populārākas, un, piemēram, 1a.lv internetveikalā šobrīd varam nopirkt >130 dažādas dokstacijas, kas maksā sākot no dažiem desmitiem un visbeidzot dažiem simtiem eiro.

    Reklāma

    Baseus ir ķīniešu kompānija, kas izstrādā un ražo dažādus mobilo ierīču aksesuārus – dokstacijas, lādētājus, baterijas, austiņas utt. Esmu šo ražotāju redzējis dažādās tehnoloģiju izstādēs un noteikti piekāpšu apskatīties viņu stendu nākamā gada pašā sākumā Lasvegasā notiekošajā CES 2020 tehnoloģiju izstādē.

    Dokstacija ir iestrādāta kvalitatīvā alumīnija korpusā un pieejama alumīnija pelēkā krāsojumā, tāpēc lieliski iekļausies interjerā zem mūsu glaunā MacBook datora. Šo dokstaciju var izmantot ne tikai ar MacBook datoriem, bet visam būtu jādarbojas arī ar Windows darbinātiem dažādu ražotāju portatīvajiem datoriem, kuriem ir USB Type-C pieslēgvieta. Ražotājs gan norāda, ka šī dokstacija nav savietojama ar Windows XP (64 bit) un Linux datoriem.

    Dokstacija ir ap 35cm gara, nepilnus 10cm plata un 1.8cm augsta. Tā sver ap 300 gramiem. Baseus to veidojis tā, ka portatīvais dators tiek novietots uz dokstacijas nevis tā mētājas kaut kur blakus uz galda. Ja mums ir maza izmēra portatīvais dators ar 13 collu displeju, tas principā būs šīs dokstacijas platumā.

    Dokstacijas aizmugurē ir pasakains pieslēgvietu klāsts. Kreisajā pusē ir veselas trīs USB 3.0 pieslēgvietas (USB1 – 7.5W, USB2, USB3 – 5W), pēc tam seko Micro SD un SD atmiņas karšu lasītājs, kas nodrošina līdz 90 Mbps datu pārraides ātrumu (vienlaicīgi izmantojams tikai viens lasītājs). Kā nākamais seko gigabita RJ45 tīkla ports un tam seko HDMI un VGA displeja pieslēgvietas. Visbeidzot, pēdējais ir USB Type-C ports (60W, 20V/3A), kam pievienosim barošanu. HDMI ports nodrošina 4K izšķirtspējas monitora darbināšanu, bet VGA – Full HD izšķirtspēju. Abus kopā vienlaicīgi darbināt nesanāks.

    Kad dokstacijai esam pieslēguši visas savas peles, tastatūras un monitoru, uzliekam virsū datoru un tajā iespraužam dokstacijas kreisajā sānā esošo USB Type-C kabeli.

    Dokstacijas labajā sānā iestrādāta 3.5 audio pieslēgvieta, kur varam pieslēgt savas austiņas. Lai arī uz ikonas uzzīmētas tikai austiņas, dokstacija cauri laiž arī mikrofona signālu un varēsim pilnvērtīgi darboties konferences zvanos vai spēlēt spēles.

    Tā kā dokstacija veidota no metāla, svarīgas ir arī gumijas kājiņas abās pusēs, kas palīdzēs izvairīties no datora vai galda virsmas skrāpējumiem. Dokstacijas apakšā mums ir četri mazi gumijas aplīši, kas dokstaciju notur vietā un neļauj noskrāpēt galda virsmu.

    Arī dokstacijas augšpusē ir pielīmētas gumijas strēmeles, kas paredzētas stabilai datora novietošanai uz dokstacijas un skrāpējumu novēršanai. Darbības laikā gan dators, gan dokstacija pamatīgi uzsilst un šīs gumijas kājiņas mēdz atlīmēties. Acīmredzot, ķīnieši kaut ko nav izrēķinājuši. Es šīs kājiņas pielīmētu stiprāk, lai kārtējā to vājuma brīdī tās nekur nepazaudētu.

    No sākuma bija nepierasti likt datoru uz šīs dokstacijas un bija bažas par datora dzesēšanu, kā arī tā stabilitāti. Tomēr jau pēc dažām dienām par šīm bažām aizmirsu un lietoju šo dokstaciju ikdienā gandrīz mēnesi. Piepaceltā stāvoklī uz datora patiesībā ir krietni patīkamāk rakstīt un ierīce nešļūkā pa dokstaciju. Tāpat arī visa konstrukcija kopumā ir gana stabila uz galda.

    Pastāstīšu, kā es tieši izmantoju dokstaciju un ārējo monitoru. Portatīvais dators ir man priekšā un izmantoju to atvērtā stāvoklī un ar ieslēgtu displeju. Aiz datora man ir monitors, kas dokstacijai pievienots ar HDMI vadu un uz to koplietoju portatīvā datora ekrānu. Daļa programmu man izvietotas datorā, bet daļu esmu pārvilcis uz augšu – uz ārējo monitoru. Pele ir ārējā un tās USB adapteris piesprausts dokstacijai. Tastatūru izmantoju uz paša datora.

    Ikdienā lietojot šo dokstaciju, konstatēju arī šādus tādus gļukus. Dažkārt pēc datora pamodināšanas, pieslēgtais monitors ieslēdzās citā (zemākā) izšķirtspējā. No Windows puses izslēdzam ekrāna izstiepšanu uz vairākiem monitoriem, ieslēdzam atpakaļ un viss darbojas kā nākas. Otra problēma ir jau krietni mistiskāka. Dažkārt (aptuveni reizi nedēļā) uz apakšējā (datora) ekrāna augšdaļas uzrodas defekts – taisnstūrveida formas lauks, kurā rādās pavisam citas citā logā atvērtas programmas informācija un to nekādīgi nevar dabūt nost. Nākas atvienot dokstaciju, pievienot no jauna un tad programmas uz abiem ekrāniem atkal tiek attēlotas korekti. Plus, mēneša laikā divas reizes pazuda pele. Vienkārša adaptera izraušana un iespraušana atpakaļ dokstacijā nepalīdzēja un nācās restartēt datoru. Visos šajos gadījumos nav līdz galam skaidrs, vai pie vainas ir tieši dokstacija, vai kaut kādas paša datora nianses, tomēr es atklāti aprakstu manu pieredzi ar šo produktu.

    Pievērs uzmanību apakšējā ekrānā Skype loga augšdaļai

    Manuprāt, dokstacijas kā produktu kategorija laika gaitā tikai kļūs arvien populārāka, jo neizskatās, ka datoru ražotāji masveidā savās ierīcēs atgriezīs pierastos portus. Tāpēc es varu diezgan droši teikt, ka nākotnē Kursorā varēs sagaidīt vēl citu dokstaciju apskatus. Noteikti būs jāapskatās arī uz dārgākiem produktiem, lai saprastu, ko pircējs iegūst nopērkot dokstaciju, kas maksā vairākus simtus eiro.

    Kas attiecas uz šoreiz apskatāmo Baseus dokstaciju, tad no pozitīvajām lietām jāpiemin tās gaumīgais alumīnija korpuss, plašais portu klāsts un pietiekami zemā cena. Ja kāds no lasītājiem ir šo dokstaciju lietojis, padalieties, lūdzu, komentāros vai jums arī sanāca novērot līdzīgus gļukus, kādus aprakstīju pāris rindkopas augstāk. Iespējams, tikai es viens esmu unikāls ar šādām problēmām un to sakne jāmeklē datorā.

    Papildus, komentāros pastāsti, kādu citu dokstaciju izmanto un kāda tev ar to ir pieredze. Kādiem aspektiem pievērstu uzmanību, ja plānotu izvēlēties savu nākamo dokstaciju?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    11.12.2019 14:25

    A ko darīt tiem datoriem, kam vienīgais Type-C ir labajā pusē? Piemēram, tādam kā man uz galda stāvošam HP 13″ elitebukam [bilde]

    KasparsR
    11.12.2019 14:42

    Esmu diezgan liels fans idejai, ka caur vienu portu var saslēgt visu perifēriju un vēl lādēt datoru.
    Atbildot uz Kristapa jautājumu – jau pāris mēnešu izmantoju doku, kas izskatās 1:1 ar to, kas redzams apskata attēlos, bet bez tā firmas logo virsū :D
    Sūtīju no aļika par 30 eur, gļukus pagaidām neesmu novērojis – caur doku darbinu ārējo monitoru un šo to no perifērijas (austiņas, pele), gļuku pagaidām nav.

    Caur šo pašu doku vajadzētu arī varēt lādēt lapsi (pieslēdzot lādētāju pie type C dokam) – vai to nemēģināji?
    Ma pašam lapsis(dell latitude 7300) atbalsta lādēšanu caur type-C, bet nācās vilties par to, ka komplektā līdzi nāk parastais lādētājs, nevis type-C. Būs jāpiepērk.

    Juris
    11.12.2019 15:49

    Vai šai dokstacijai ir iespējams pieslēgt Android telefonu?

    Juris
    11.12.2019 16:30

    Lai ar Samsung S10 palaistu Dex, bet tam ir citi lētāki risinājumi.

    Agris
    11.12.2019 17:04

    Divas bildes telefonā nesaprotamas (baseus kkāda reklāma nesalasāma vai kas un kaut kāds 3m garš skrīnšots jeb 2% no ekrāna, kurš javirina pa telefonu un tāpat nekāda jēga), tā arī nesapratu, kas tur tajā garajā bildē ar skaipu domāts.
    Manuprāt, apraksts par to kā lietoji otru monitoru pilnīgi lieks, ja nav bildes kā tas izskatās .
    Tiešām vairums no datora lasa kursoru, ka nevar normāli rakstus uztaisīt priekš telefona? Šaubos..
    Bet tā baseus ļoti kvalitatīvi Un praktiski produkti, cik nācies saskarties.

    Jānis
    11.12.2019 19:52

    Kā ir ar tumbiņu pieslēgšanu. Piemēram HP dokstacījām pieslēdzot tumbas tās strāda ar mazāku jaudu, tas pats izmantojot trust dokstaciju caur USB pazūd kautkur normāla skaņa. Pie sava Laptopa doku izmantoju bet lai klausītos mūziku nācās pieslēgt tumbiņas tiēši pie laptopa. Vai šim modelim varētu būt ka būs laba skaņa?

    digitalk
    12.12.2019 12:45
    Reply to  Jānis

    ja tev tumbas barojas no tā paša USB, tad nav brīnums — strāvas pietrūkst.

    Jānis
    15.12.2019 20:28
    Reply to  digitalk

    Nē tumbas atsevišķi barojas no 220

    digitalk
    15.12.2019 22:49
    Reply to  Jānis

    tas izklausās ļoti dīvaini, jo USB ir digitālais interfeiss un skaņas degradācijai tur nevajadzētu būt pēc definīcijas. es drīzāk turētu aizdomās tumbas, nevis dokstacijas.

    Name*
    11.12.2019 19:59

    Es makbūk eir liku pie Sateeči doka. Tam Satečim ir dubults C pieslēgums. Tas tad (caur hdmi) jaudā pagriezt 2 smalkus monitorus (rezolūciju neatceros) un vēl visādus pribambasus
    Kas man likās baigi jocīgi – samainot vietām pie “doka” hdmi vadus, to bildes nesamainijās. Tagad sāku domāt, ka pie vainas bija pieslēgšanas secība.
    Izmēģināt vairs nevaru, jo nopirku plato zamzung kurved monitoru. Tam ir viens C vads, kurš gan lādē kompi, gan raida bildi, gan sadala “prastos” USB uz klavieri, e-kartes lasītāju utt. Ļoti līdzīgi kā tepat nesen aprakstīts Fīlips monis
    Godīgi sakot – tiešām kruti sataisīts. C ir tiešām funkcionāls. Inženieri – malači.

    KKTK
    12.12.2019 09:13
    Reply to  Name*

    Maks salabā setingus par iepriekš pieslēgtajiem un izkārtotajiem monitoriem. Tu taču zini, ka prefrencēs monitorus var mainīt vietām, kārtot, nobīdīt un mainīt OS doka/menu atrašanos. To tad viņš arī atceras.

    Oskars
    12.12.2019 02:12

    Es jau kadu laiku skatu savam Thinkpad T480s dock staciju, bet originalo no Lenovo. Tik neslepshu, ka cena diezgan saliti virs GBP200.

    Reklāma