Web Analytics
More
    Reklāma

    LG K41s apskats – patīkams pārsteigums v2.0

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    LG K41s ir ļoti saprātīgs piedāvājums budžeta klasē. Tiešām patīkams pārsteigums. Tomēr, jārēķinās ar pacietību tā lietošanā, jo procesors, RAM un iebūvētā atmiņa buksē pat elementāras ikdienas darbības.

    Jaunākie raksti

    Gandrīz gads ir riņķī, kopš spēlējos ar budžeta gala LG K40/K50/Q60. Interesanti, ka sakarīgākais no trijotnes šķita tieši lētākais pastarītis LG K40. Tas tādēļ, ka tā cena tika pareizi pozicionēta, lai piedāvātu labu cenas/ieguvuma attiecību. Šobrīd manās testēt kārajās rokās nonācis LG K41s, kas būtu uzskatāms par šī budžeta klases veikuma attīstību.

    Kursors jau labu laiku viedtālruņu apskatus iedala flagmaņu, vidējā un budžeta klasēs. Ja flagmaņu klase pildās pieņemami ātri un reprezentē progresu, vidējā klase ir pārblīvēta un reprezentē cilvēku pirktspēju, tad, kas notiek ar pastarīti budžeta klasi? Kristapa izveidotais lapas dizains vienlaicīgi rāda 10 tālruņus katrā klasē. Līdz šim budžeta klases apakšā gozējās divus gadus vecā Xiaomi Mi A2 apskats. Tieši tik lēni pildās šī klase. Jā protams, Kursora kapacitāte neļauj apskatīt visus šīs klases veikumus, tomēr provizorisku ieskatu par situāciju mūsu platuma grādos, var iegūt. Ar to gribēju teikt, ka pie mums viedtālruņi, kas maksātu zem 200 naudiņām, ir salīdzinoši maz, tādēļ jāpriecājas par katru piedāvājumu. Protams, ka interesantāk būtu meklēt utis flagmaņu matos, tomēr neļaušos kļūt snobisks un rūpīgi apskatīšu budžeta klases jaunpienācēju LG K41s.

    Ja K41s salīdzina ar priekšgājēju K40, tad izaugsme ir krietni jūtama. Tālruņa izmēri kļuvuši lielāki, bet ekrāns ieguvis modernākas aprises. Krietni pieaugusi arī akumulatora ietilpība. Kameras savairojušās aritmētiskā progresijā un vienas vietā, aizmugurē ir veselas četras. Diemžēl, procesors saglabājies tas pats nīkulīgais Mediatek Helio P22. Toties cena nemainīgi zema – ap 160 eiro. Šoreiz vispatīkamākais pārsteigums ir, ka budžeta klases tālrunis piedāvā aptuveni pusotra gada veca vidējās klases tālruņa sniegumu. Tātad laiks nestāv uz vietas arī šajā klasē.

    LG K41s tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 (Pie)
    • Ekrāns: 6.55 collu IPS LCD, 720 x 1600, 20:9 malu attiecība, ap 268 ppi, 103.6 cm2, ap 81.7% ekrāna un korpusa attiecība
    • Procesors: Mediatek MT6762 Helio P22, 12 nm, astoņi kodoli 2.0 GHz Cortex-A53, PowerVR GE8320 video apakšsistēma
    • RAM: 3GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD atmiņas karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), USB 2.0 Type-C, 3.5 mm austiņu ligzda, NFC, 4G, A-GPS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs aizmugurē, DTS: X Surround Sound, MIL-STD-810G saderīgs
    • Kameras: Aizmugurē: 13 MP, f/2.0, 28mm, PDAF standarta kamera; 5 MP, f/2.2, 115˚ ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 1080p@30fps. Priekšā: 8 MP; video – 1080p@30fps.
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Izmēri: 165.8 x 76.5 x 8.3 mm, 191.7 g
    • Cena: ap 160 eiro

    Klasisks skaistums

    Klasisks un elegants, tā vienkārši varētu raksturot LG K41s korpusu. Pirmais secinājums, paņemot viedtālruni rokā – šis galīgi nav mazs un viegls tālrunis. Ja K40 viens no trumpjiem bija tā kompaktums, tad K41s padevies paprāvs. Man nav iebilžu pret  palielu svaru, vienmēr simpatizējušas ierīces, kas tā kārtīgi iegulstas plaukstā, tomēr 6.55 collu ekrāna diagonāle saka priekšā, ka šoreiz runa ir par lāpstu. Man ar to problēmu nav, tomēr zinu gana daudz lietotāju, kuri tieši kompaktumu uzskata par lielu priekšrocību. Situāciju atvieglo ekrāna malu attiecība 20:9, tas nozīmē, ka ar plaukstu mierīgi varēsiet aptvert tālruni, tiesa gan ar īkšķi aizsniegties līdz augšējam stūrim nebūs ērti.

    Tālruņa priekšu sedz ražotāja nenorādīts aizsargstikls. Tas arī ir vienīgais premium materiāls korpusā. Gan sāni, gan aizmugure veidoti no glancētas plastmasas, kas diezgan konkrēti kolekcionē visas šmuces. Uzturēt tīru K41s būs gandrīz neiespējami. Lai kompensētu tālruņa netīrību LG komplektā iekļāvis aizsargmaciņu. Ja to lietosiet, piesargieties vai aiz stūra nosodoši neglūn Grēta Tūnberga, plastmasas uzmaukšana plastmasas aizmugurei tiešām šķiet perversa izšķērdība. Galu galā, delfīni taču mirst!

    Ja agrāk budžeta klase asociējās ar rupjām salaiduma vietām un grabošām pogām, tad šoreiz viss ir kārtībā. Salaiduma vietas ir tik smalkas, ka jūtamas vien ar nagu. Tālruņa labais sāns ticis pie ērta bloķēšanas taustiņa un karšu atvilktnes. Patīkami, ka atvilktnē iegulstas gan divas SIM kartes, gan atmiņu karte, kas nozīmē, ka nebūs jāizvēlas starp vienu vai otru, kā tas parasti ir vidējā vai flagmaņu klasē. Pretējais sāns ticis pie skaļuma taustiņiem un asistenta pogas. Pēdējo var atslēgt, tomēr pilnai laimei gribētos iespēju piešķirt kādu citu funkciju. Apakša tikusi pie klasiskās trīsvienības – 3.5 mm austiņu ligzdas, USB Type-C ligzdas un skaļruņa. Āleluja, beidzot USB Type-C radis vietu budžeta klasē! Ja viesībās būsi aizmirsis lādētāju, nebūs jākaunas paprasīt lādētāju ar veco spraudni. Daži ražotāji vēl aizvien tā grēko.

    Par skaistāko rotu var nosaukt LG K41s aizmuguri. Pareizāk sakot, patīkami, ka rotu nav. Man jau labu laiku apnikusi tendence visiem ražotājiem izžmiegt vienradžus un laumiņas, lai to asarās izmērcētu tālruņus. Nekādu hologrāfisku atblāzmu tālrunim nav. Vienkārša, klasiska, spogulīgi melna virsma. Jāteic, ka šādi tālrunis pat šķiet nopietnāks un dārgāks, pat par varavīksnīgo atspīdumu pārņemtajiem, Samsung A sērijas konkurentiem. Ir maz ražotāju, kas daudzkameru laikmetā izvieto tās horizontāli. Kāds gudrītis gan jau norādīs uz Samsung S10 sērijas līdzību, tomēr gribu atgādināt, ka šādu dizaina risinājumu LG izmanto jau no LG G5 laikiem. Ja skatās uz glīto aizmuguri, tā atgādina LG flagmaņos izmantoto dizaina valodu – vienkārši un klasiski tīri. Lielisks darbs, LG!

    Pie korpusa sajūsmības nevaru nepieminēt arī MIL-STD-810G sertifikātu, ko LG neskopojas pat budžeta klasē. Protams tas nenozīmē, ka pret tālruni vajadzētu rupji izturēties, tomēr papildus aizsardzība vienmēr ir patīkams solis, pat ja tā izrādās tikai kā psiholoģisks ierocis.

    Pārsteidzoši labs ekrāns

    Budžeta klase nekad nav lutinājusi ar labiem ekrāniem. Te shēma ir vienkārša – jo dārgāks viedtālrunis, jo labāks ekrāns. Šoreiz LG K41s piedāvā ekrānu, ko gribētu nosaukt par vienu no labākajiem savā cenu grupā. Jā, ir dzirdēts, ka Realme piedāvā pat budžeta klasē augstāku izšķirtspēju un atsvaidzes ātrumu, bet, kamēr nepačamdīšu, neticēšu.

    No priekšgājēja LG K40 ekrāna, tas atšķiras ar modernāku formu – izstieptāku malu attiecību, noapaļotiem stūriem, sarukušas apmales un ekrāns ticis pie noapaļota “V” veida iegrauzuma. 81.7% ekrāna un korpusa attiecība ir pieklājīgs cipars budžeta klasē. Jā, zodiņš ir paprāvs, bet sānu malas un augša ir eleganti plānas.

    Vērīgi Samsung fani varētu minēt, ka Samsung Galaxy A30s pat budžeta klasē piedāvā AMOLED matricu, tā patiešām ir. Tomēr gribu atspēkot LG un teikt, ka IPS matricas izvēle ir bijusi pareizā. Proti, ekrānam ir HD+ izšķirtspēja, kas ir vienīgais ekrāna trūkums, tomēr IPS matricas specifika labāk sapludina pikseļu kontūras. Tas nozīmē, ka pikselētība būs mazāk jūtama kā AMOLED gadījumā. Tā patiešām arī ir. Graudainums ir jūtams gan video, gan niansētos attēlos, tomēr A30s tas bija vēl izteiktāks. Pašai matricai nav ne vainas: skata leņķi ir labi, melnie toņi patīkami saplūst ar ekrāna rāmi un maksimālais spilgtums ir lielisks. Iepriecina, ka ap iegrauzumu un ekrāna rāmi nav vērojami ēnojumi, kā tas mēdz būt pat dārgākiem tālruņiem.

    Programmatūra gan diži daudz pielāgojumus ekrānam nesniedz, tomēr ir pieejama tumšā tēma, kas gan akumulatoru nesaudzē (IPS matricai par tumšajiem toņiem ne silts, ne auksts) un komforta skats, kas ļauj mainīt zilās gaismas intensitāti. Kā vienmēr LG ļauj iegrauzumu uzsvērt, to izkrāsojot varavīksnes krāsās, bet, ja paslēpsiet to melnu, iegūsiet patīkamu simetriju ar apakšas zodu.

    Par atbloķēšanu

    Budžeta klasē bieži vērojami kompromisi viedtālruņu atbloķēšanas departamentā. Piemēram, Nokia 2.3 nebija tikusi pie pirkstu nospiedumu lasītāja. Tiesa gan tas ir par 50 eiro lētāks modelis. LG K41s kompromiss ir tāds, ka nav iekļauta sejas atpazīšana. Tas ir mulsinoši, bet bez tās var iztikt. Iespējams, ka LG šo funkciju nav iekļāvuši, jo apzinās izvēlētā procesora spējas (lasi nespējas). Arī pirkstu nospieduma lasītāja ātrumu bremzē jau pieminētais procesors. Neskatoties uz to, ka tas ir precīzs un gandrīz jebkādos apstākļos atpazīst pirkstu, vienkārši pati atbloķēšana ir maķenīt ilgāka kā dārgākiem viedtālruņiem. Diemžēl, iestatījumos nekur neatradu iespēju ar lasītāju izsaukt paziņojumu logu. Tik izstieptam tālrunim šādam risinājumam būtu jābūt obligāti. Turklāt LG G8s ThinQ šāda iespēja bija. Lūdzu, lūdzu, LG, šito ar kādu atjauninājumu ieviesiet! Ja reiz izstiepjat tālruņa korpusu, jādomā arī par ergonomiku. Par laimi paša nospiedumu lasītāja pozīcija ir ērta un viegli atrodama, jo ir matēta un atšķirīga no gludā korpusa.

    Tie paši vecie grābekļi

    Arī šogad LG draudzējas ar Mediatek Helio P22 procesoru, arī šogad procesors bremzē visu pasākumu, arī šogad veiktspēja ir krupis, kas jānorij. No vienas puses varu pieminēt tālruņa zemo cenu, kas neko labāku neprasa, no otras puses Xiaomi ir pierādījis, ka pat šādā cenā var iekļaut Qualcomm krietni spējīgākos veikumus. Tā kā LG saskarne ir diezgan bieza ne procesors, ne atvēlētie RAM resursi nedavelk līdz plūdenai darbībai. Bremzes ir jūtamas visu laiku. Jā, visu laiku, aizverot visas atvērtās aplikācijas, var iegūt īslaicīgu uzlabojumu. Jā, pieradumam ir liels spēks un jau otrajā dienā iemācījos ar lēnumu sadzīvot. Tomēr Nokia Android One vai Xiaomi procesoru izvēle šķistu prātīgāka kombinācija prasītajā cenā.

    Atvēlētie 3GB RAM nozīmē, ka multitaskings praktiski nav iespējams, aplikācijas katru reizi tiks ielādētas no jauna. Vēl skaudrāk iet ar iebūvēto 32GB atmiņu. Tikai uzinstalējot tālruni, pat atsakoties no daļas ierasto aplikāciju un pat neizmēģinot kameru sniegumu, biju jau piepildījis 89% no atvēlētās atmiņas. Kā? Manas ikdienas vajadzības ir stipri pieticīgas un pat tām nav gana? Daļēji situāciju glābj atmiņas karšu lasītājs, kas šoreiz būs ļoti noderīgs.

    Katram mākonim protams arī ir zelta maliņa. LG K41s gadījumā tā sastāv no atmiņu karšu lasītāja, NFC, 3.5 mm austiņu ligzdas un USB Type-C ligzdas. Lielisks komplekts, kas šādā kombinācijā ne vienmēr redzēts budžeta klasē, nemaz nerunājot par augstvērtīgākām klasēm. Apakšā novietotais skaļrunis ir gana skaļš. Skaņa ir nedaudz plakana, bet apmierinās neizlutinātus melomānus. Toties mazliet prasīgākajiem pie sirds ies austiņās pieejamie DTS: X Surround Sound uzlabojumi un ekvalaizers. Tie savu darbu paveic godam. Jāuzteic arī vibro motors, kas kalibrēts maķenīt smalkāk kā citiem konkurentiem šajā cenu kategorijā.

    Lielisks akumulators

    Šogad uzrāvienu piedzīvojis LG akumulatoru departaments. Iepriekšējo reizi, kad LG uzrādīja rekordus šajā jomā bija pirms septiņiem gadiem lieliskajā LG G2. Šī gada flagmanis LG V60 ThinQ saņēmis 5000 mAh akumulatoru, kas pārī ar Qualcomm procesoru, sasit lupatās pat Samsung Galaxy S20 Ultra ietilpīgo akumulatoru. Patīkami, ka arī K41s piedāvā jauno industrijas standartu 4000 mAh akumulatoru. Tā kā tālrunis ir stipri primitīvs, tā īsti nav, kur resursus tērēt. Tas rezultējas ar stabilu 1.5 dienu darbību. Pie mazākas noslodzes varēs pat izvilkt divas. Komplektā dotais lādētājs nav visai nasks, bet nedrīkst aizmirst tālruņa cenu, kas saka priekšā, ka nekādu super ātro uzlādi nepiedāvās. Kopumā, lielisks sniegums.

    Mazliet par saskarni

    Ārzemju apskatnieki jau labu laiku gānījušies par LG tālruņu saskarni. Biju patīkami pārsteigts, ka beidzot tā piedzīvojusi kosmētisko remontu un jāteic, ka tai nav ne vainas. Protams ir dažas nelādzības, bet ideālu interfeisu nav, tādēļ par visu pēc kārtas.

    Galvenās kosmētiskās izmaiņas piedzīvojis notifikāciju īsceļu bloks  un iestatījumi. Pēdējie gan aizdomīgi atgādina Samsung One UI. Iestatot LG K41s, tiek piedāvāts izvēlēties visas ikonas izvietot mājas ekrānos vai aplikāciju atvilktnē. Esmu tās cienītājs, tādēļ izvēlējos otro variantu. Atvilktne pieejama ar žestu uz augšu vai veco aplikāciju krātuves taustiņu. Būtu gan pieticis tikai ar žestu. Pati krātuve gan ir īpatnēja – to aktivizē ar žestu uz augšu, bet tajā pārvietojas uz sāniem. Neorganiski. Pēc noklusējuma aplikācijas tiek izkārtotas instalēšanas secībā. Esmu pieradis pie alfabētiskas secības, tādēļ tas ir atkal sīkumiņš, kas jānomaina. Diemžēl, šādu sīkumu ir visai daudz. Piemēram, pavelkot mājas ekrānā uz leju iegūsiet meklētāju. Arī to nācās izslēgt. Tieši šie mazie krikumi, summējoties tiešām var radīt nepatiku, bet, kad pavadīts krietns laiciņš un viss vajadzīgais pielāgots, saskarnei tiešām nav ne vainas.

    Kā vienmēr iestatījumi pieejami teju mikroskopiskā līmenī. Var mainīt ikonu formas un izvēlēties padīvainus fontus. Liekprogrammu ir diezgan daudz. Nav jābrīnās, ka brīvie atmiņas resursi ir ļoti mazi, ja LG piedāvā atsevišķu mapi ar “iecienītākajām spēlēm”. Citas liekprogrammas ir pat noderīgas, piemēram, laikapstākļu aplikācija ir tik niansēta, ka piedāvā pat informāciju par odu aktivitāti (šito tiešām redzu pirmo reizi).

    Kopumā saskarnei nav ne vainas un tā ir labākā, kādu LG radījis. Tomēr nelielie krikumi var nokaitināt. Diemžēl, saskarne bāzēta vēl aizvien uz Android 9, tātad modernā žestu vadība nav pieejama. Zinot LG bēdīgo atjauninājumu slavu, apšaubu, ka pie tiem varēs tikt. Lielākais mīnuss ir jau pieminētais procesors, kura nespēja bieži atspoguļojas saskarnes darbībā.

    Piecas kameras budžeta klasē?

    Zinot, ka kvantitāte nav ekvivalenta kvalitātei, ar zināmu skepsi skatījos uz piecām kamerām, ko piedāvā 160 eiro tālrunis. Un te nākamais patīkamais pārsteigums. Kameru sniegums ir tālu no ideāla, bet jau atkal jāsaka, ka budžeta klasē neko labāku un daudzveidīgāku nemaz nevar atrast.

    LG K41s piedāvā:

    • 13 MP, f/2.0 galveno kameru
    • 5 MP, f/2.2, 115˚ ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 2 MP, f/2.4 dziļuma sensoru
    • 8 MP pašiņu kameru

    Aplikācija ir samērā vienkārša. Pārslēgšanās starp režīmiem notiek lejas karuselī. Secību tam var pielāgot un pievienot režīmus no sadaļas “vēl”. Taisnības labad jāsaka, ka tur nekā daudz nav. Nu ko tad jūs gaidījāt, nakts režīmu budžeta klasē? Šoreiz pat jāuzteic LG par godprātību, ka nav iekļauti režīmi, ar ko K41s švakais procesors netiktu galā. Tas nemaina faktu, ka lēndarbība aplikācijā ir jūtama visu laiku, piemēram, pārslēdzoties starp režīmiem. Vēl kāda dīvainība, ka AI CAM ir atsevišķs režīms, nevis papildus iespēja, ko pievienot izvēlētajam kadrējumam.

    Šo kameru sistēmas labākā draudzene ir saule. Jo spilgtāka saule, jo labākas bildes. Labā apgaismojumā bildes sanāk pieņemamas (budžeta klasē pat būtu dēvējamas par labām). Tiklīdz sāk krēslot vai satumst, laiks telefonu likt kabatā, tur vienkārši nekas nesanāks. Visbiežāk izmantojamās protams ir galvenā un ultra platleņķa kamera. Pēdējā nepiedāvā tik daudz detaļu un krāsas reizēm padara nepamatoti siltas.

    Jaunpienācēja makro kamera ir patīkams pārsteigums. Ne jau tādēļ, ka iepriekš tādu nebūtu redzējis citos tālruņos, bet tādēļ, ka iznākumam nav ne vainas. Atļaušos teikt, ka labāk pat par OnePlus 8 izgāšanos ar makro kameru. Te jau atkal noteikumus diktē apkārtējais apgaismojums un roku veiklība, vai izdosies notrāpīt precīzus 4 cm no objekta.

    Budžeta klasē vienmēr esmu pukstējis par bezjēdzīgajiem dziļuma sensoriem. Par brīnumu šoreiz tas pat veiksmīgi izkalkulē cilvēkus un pat objektus. Jau atkal jāsaka, ka par prasīto cenu sanāk pat tīri pieklājīgi. Galerija ļauj mainīt izpludinājuma intensitāti arī pēc uzņemšanas. Reizēm pat dārgāki tālruņi šādu opciju nepiedāvā.

    Vājākā no piecinieka ir pašiņkamera, bet šeit noteikumus diktē cena.

    Nobeigumā: esmu patīkami pārsteigts

    Godīgi sakot, pēc tam, kad testēti flagmaņi, nav nekāda medus maize mesties budžeta klases apskatā. Šajā klasē tiek pieļauti daudz kompromisi, kas arī nosaka pieņemamo cenu. Tomēr LG K41s ir ne tikai vienkārša smalkmaizīte, bet pat piedāvā ķirsīti uz tās. Ja salīdzina ar pagājušā gada LG K40, tad uzlabojumu ir tik daudz, ka esmu patīkami pārsteigts par piedzīvoto progresu šajā klasē. Mani patīkami pārsteidza: K41s glītais, militāri rūdītais korpuss; patīkamais ekrāns; kameras, kas dīvainā veidā spēj sabalansēt kvantitāti ar kvalitāti un ietilpīgais akumulators. Te gan jāatceras, ka budžeta klases kvalitātes kritēriji ir zemāki, bet mierīgi spēj konkurēt ar citu firmu veikumiem konkrētajā cenu līmenī. Domāju, ka es nebūšu vienīgais, kas būs patīkami pārsteigts, ko var iegūt par aptuveni 160 eiro.

    Kur tad slēpjas āķis? Veiktspējā. Mediatek Helio P22 + 3GB RAM + 32 GB atmiņa = lēna, buksējoša un reizēm kaitinoša darbība. Protams, ka budžeta klases mērķis ir apmierināt pamatvajadzības. Tomēr, Xiaomi spēj pat šajā klasē piedāvāt Qualcomm procesorus. Un, ja reiz runa ir par pamatvajadzībām, tad tādas ekstras kā četras kameras un silikona maciņu plastmasas aizmugurei šķiet varēja iemainīt pret veiklāku ikdienas darbību.

    Tomēr pēcgarša ir patīkama. Plusu ir vairāk par mīnusiem. LG K sērijas uzņemtais kurss budžeta klasē ir daudzsološs. Vienīgais, kas var patraucēt veiksmes stāstam, ir limitētie mārketinga resursi. Ja esi gana pacietīgs ikdienā un nevēlies maciņam nodarīt gauži, LG K41s ir domāts Tev!

    Gāja pie sirds

    • Prasmīgi savienots, klasiski elegants, militāri rūdīts korpuss
    • Pieklājīgs ekrāns
    • Ietilpīgs akumulators
    • Pieņemama kameru darbība, īpaši jāuzteic portreta režīms un makro kamera
    • Uzlabota saskarne
    • Ir 3.5 mm austiņu, atmiņas karšu, USB Type-C ligzdas

    Nu galīgi negāja pie sirds

    • Mediatek Helio P22 + 3GB RAM + 32 GB atmiņa = lēna, buksējoša un reizēm kaitinoša darbība, kas apgrūtina pat elementāras funkcijas
    • Ekrāna izšķirtspēja
    • Kameras sliktas gaismas apstākļos kļūst neizmantojamas
    • Nav LED paziņojumu diode, paziņojumu izsaukšana ar pirkstu nospiedumu lasītāju, FM radio
    LG K41s ir ļoti saprātīgs piedāvājums budžeta klasē. Tiešām patīkams pārsteigums. Tomēr, jārēķinās ar pacietību tā lietošanā, jo procesors, RAM un iebūvētā atmiņa buksē pat elementāras ikdienas darbības.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    5
    Akumulators
    10
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    18.06.2020 13:16

    Hej, ieteikums budžeta telefonu aprakstiem – paanalizēt, vai budžeta truba ir ērti lietojama skolniekiem? Vai nav par lielu, vai nav par slidenu,vai ar 3% bateriju vēl var beidzot piezvanīt vecākiem :D

    Kursors.lv
    18.06.2020 14:00

    Mums tad darbā jāņem kāds skolēns? :)

    digitalk
    18.06.2020 14:19

    mūsdienu likumdošana ir tāda, ka tu negribēsi.

    Raimonds Barakausks
    18.06.2020 14:57

    Ha ha haaa, šis bij’ labs! :))))))

    1326
    18.06.2020 14:33

    Mediatek Helio P22 + 3GB RAM + 32 GB atmiņa = lēna, buksējoša un reizēm kaitinoša darbība, kas apgrūtina pat elementāras funkcijas” – vai tas ir droši, ka pie vainas ir tieši procesors un 3GB RAM?
    Xiaomi lētucis ar 2GB skrien itin naski un vismaz ar pamatlietām tam nav itin nekādu problēmu un neviens man neiestāstīs, ka Taiwānā ir atklāts biznesa noslēpums, kā ražot izteikti lēnus Mediatekus un nebankrotēt.

    Es teiktu, ka jāskatās LG Androida GUI un tā pielāgojumu virzienā….

    Jānis Rišis
    18.06.2020 17:30

    lg,samsung,nokia plīsuši, netaisos vēl zaudēt naudu dēļ lēna 4G, cpu maz atmiņas.

    Last edited 3 years ago by Jānis Rišis
    Skaidrīte Kralliša
    18.06.2020 18:53

    Kad būs vēl no budžeta klases? Tā arī netiku skaidrībā, kurš ir labākais ?

    Last edited 3 years ago by Skaidrīte Kralliša
    Skaks
    21.06.2020 01:12

    Man steidzami vajag aplikāciju par odu aktivitāti :)

    Reklāma
    LG K41s ir ļoti saprātīgs piedāvājums budžeta klasē. Tiešām patīkams pārsteigums. Tomēr, jārēķinās ar pacietību tā lietošanā, jo procesors, RAM un iebūvētā atmiņa buksē pat elementāras ikdienas darbības.LG K41s apskats - patīkams pārsteigums v2.0