Web Analytics
More
    Reklāma

    LG K50 apskats

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Zem 200 eiro cenu kategorijā, mūsu platuma grādos nav dižas izvēles. Šis piedāvājums ir interesants, bet veiktspēja var ne visiem būt pieņemama. Tomēr konkurētspējīgā cena, simpātiskais korpuss un pieņemamās kameras ir argumenti, kas runā par labu LG K50.

    Jaunākie raksti

    LG vidējās un budžeta klases atgriešanās triloģijas noslēgumā esmu nonācis pie mistiskākā no tālruņiem – LG K50. Mistika izpaužas tajā, ka tālrunis pagaidām nav atrodams pie operatoriem un pieejams vien dažās internetbodēs, bet spokainas sajūtas rada fakts, ka informācija par tālruni nav pieejama pat LG mājaslapā. Vienīgais, kur atradu tālruni bija Brazīlijas LG mājaslapā, kur tālrunis pārsaukts par LG K12 Max. Lai vai kā, tālruņa cena, zem 200 eiro, to ievieto budžeta klasē, kas mūsu platuma grādos nav visai blīva. LG K50 būtu uzskatāms par LG Q60 mazo brāli, tā aizmugure atteikusies no vienas kameras, iebūvētā atmiņa sarukusi, bet sarukusi arī cena. Pārējais saglabāts tāpat.

    LG Q60/ LG K50/ LG K40

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie
    • Ekrāns: 6.26 collu IPS LCD, 720 x 1520, 19:9 malu attiecība, ap 269 ppi, ap 78.8% ekrāna un korpusa attiecība
    • Procesors: Mediatek MT6762 Helio P22, (12 nm), astoņu kodoli: 2.0 GHz Cortex-A53, PowerVR GE8320 video apakšsistēma
    • RAM: 3 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD atmiņu karšu lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), 4G, microUSB 2.0, 3.5 mm austiņu ligzda, NFC
    • GPS: A-GPS, GLONASS
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs aizmugurē,  , kompass, MIL-STD-810G saderīgs
    • Kameras: aizmugurē: 13 MP, f/2.2, 26mm, PDAF; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 1080p@30fps. Priekšā 13 MP, video – 1080p@30fps.
    • Akumulators: nenomaināms Li-Ion 3500 mAh
    • Cena: zem 200 eiro

    Izskats un uzbūve

    Apskatnieka godaprāts man neļauj nokopēt dizaina sadaļu no LG Q60 apskata, lai gan vienīgā izmaiņa ir aizmugure, kur trīs kameru vietā ir divas. Ja Q60 dizainam vidējā cenu klasē, konkurenti lika izskatīties neveikli, tad K50 cena, kas iekļaujas budžeta klasē, tā dizainu arī uz konkurentu fona padara par pievilcīgu.

    Priekša tikusi pie šī gada aktualitātes – U veida iegrauzuma. Ja sānu un augšas rāmis atbilst budžeta klasei, tad apakša padevusies tik liela, ka zoda vietā to atļaušos nosaukt par dubultzodu. Labā ziņa ir tā, ka atšķirībā no citiem priekšas stikliem, šim nav neveiklu savienojumu ar sānu rāmi. Priekša organiski saplūst. Diemžēl, ražotājs nav norādījis stikla rūdījumu.

    Aizmugure vizuāli atgādina šī gada flagmani LG G8 ThinQ. K50 apakša veidota no noapaļotas plastmasas, kas vizuāli atgādina stiklu. Neesmu sajūsmā nedz par veģetāriem/vegāniskiem ēdieniem, kas imitē gaļu, nedz par plastmasu, kas imitē premium materiālus. Tomēr šoreiz jāatzīst, ka izskatās gana labi. Sekojot savu flagmaņu dizaina valodai, kameru sistēma nav izbīdīta no korpusa.

    Tas, ka K50 ticis pie rāmja, nevis vienlaidus korpusa, nozīmē, ka aizmugures salaiduma vietas būs jūtamas, bet nebūs nepatīkamas. Arī rāmis veidots no plastmasas. Labajā sānā ir ērts bloķēšanas taustiņš, apakšā tradicionālais skaļruņa, microUSB un 3.5 mm austiņu ligzdas trio. Kreisais sāns ticis pie skaļuma un asistenta taustiņa un liekas greznības – veselām divām atvilktnēm, kurās ievietot divas SIM kartes un atmiņas karti. Diezgan liels juceklis.

    LG labā puse vienmēr ir bijusi prasme sastiķēt korpusus. Arī šoreiz tas izdarīts tik prasmīgi, ka korpuss spējis tikt pie militārā standarta sertifikāta. Tas gan nenozīmē, ka tālrunis izdzīvos, komunicējot ar betonu. Man tomēr patīk, ka LG pat budžeta klasē domā par to, lai tālrunis būtu dzīvotspējīgāks par citiem (pat, ja tas ir tikai psiholoģisks paņēmiens).

    HD+ ekrāns

    6.26 collu diagonāle ir gana liela, diemžēl, HD+ izšķirtspēja ir par maz, lai pikseļus ikdienā nevarētu pamanīt. Pikseļi būs manāmi gan animācijās, gan video, gan, lasot tekstu. Par laimi IPS matrica palīdz nedaudz sapludināt pikseļu robežas.

    LG K40 kompaktais izmērs ļāva lētāka modeļa displejam būt spožākam par K50. Ekrāns ikdienā ir saredzams, skata leņķi ir pieņemami. Tomēr spilgtā saules gaismā var rasties problēmas. Īpaši slikti ekrānu būs saredzēt, ja lietosiet saules brilles. Iekštelpās ekrāns būs gana labi saredzams un apmierinās vidēji prasīga vizuāliķa vēlmes. Dārgākos modeļos vairs neredzu jēgu iegrauzuma slēpšanai, jo arī apakšas rāmji stipri sarukuši. LG K50 gadījumā tā izrādās noderīga, jo tad gan augša, gan apakša iegūst simetriju. Vēl kāda antimeinstrīma iespēja ir paziņojumu joslu ietērpt melnbaltas vai varavīksnes pāreju noformējumā.

    Budžeta veiktspēja

    LG nav spējis gana veiksmīgi sadarboties ar Mediatek, lai Helio P22 procesora darbība ar 3 GB RAM nodrošinātu plūdenu veiktspēju. Visskaudrāk tas redzams, kad atvērtas vairākas aplikācijas. Pārslēgšanās notiek, aplikācijas ielādējot no jauna. Tas ir laikietilpīgi. Reizēm resursu ir tik maz, ka aizverot visas aplikācijas, tālrunis aizver arī tās, kas atķeksētas, lai vienmēr darbotos fonā, piemēram, soļu skaitītāju. Ja pārnākat no cita tālruņa, ar 32 GB var būt par maz visām aplikācijām un lai atliktu vieta citam saturam. Par laimi atmiņas kartes tālrunis spēj nolasīt.

    Priecē, ka K50 ticis pie 3.5 mm austiņu ligzdas un NFC. Iebūvētais skaļrunis nav no kvalitatīvākajiem, bet skaļums ir pietiekams. LG vienmēr domājis par melomānu vēlmēm. Lai gan tālrunis nav saņēmis izslavētos LG flagmaņu skaņas konvertētājus, iekļautā DTS: X Surround Sound ļauj uzlabot skanējumu austiņām ar vadu. Programmatūra piedāvā arī interesantu iespēju “Eko atskaņošanu”, kas samazina displeja apgaismojumu, kad klausāties mūziku. Tas ļauj ietaupīt bateriju, ja, piemēram, tikai klausās nevis skatās YouTube.

    Akumulators dienas nogrieznī savu darbu padara, bet nevajadzētu aizmirst pa nakti tālruni uzlādēt. Diemžēl, nekādu ātro lādēšanas risinājumu viedtālrunim nav.

    Atbloķēšana

    Šogad LG sejas atbloķēšanu atstājuši flagmaņiem, nav nekāds brīnums, jo G sērija piedāvā tik pat drošu risinājumu, cik iPhone. Tas nozīmē, ka vienīgā LG K50 biometrija ir pirkstu nospiedumu lasītājs. Tas izvietots aizmugurē gana ergonomiskā vietā. Pilnai laimei gribētos to iegremdēt dziļāk korpusā, lai būtu vieglāk atrast. Lasītājs atpazīst pat miklus pirkstus. Diemžēl, atbloķēšana notiek par pussekundi lēnāk, kā citiem. Par to atbildība jāuzņemas lēnīgajam procesoram. Vairums LG tālruņu saņēmuši ekrāna aktivizēšanu ar dubultu piesitienu, K50 nav izņēmums. Tas ir ērti.

    LG tipiskā saskarne

    Tie, kas atceras, kā izskatījās Samsung saskarnes (pirms One UI), varēs viegli pierast pie LG UX. Saskarne ir pilna ar niansētiem iestatījumiem, tikai jārēķinās, ka visus nevarēs atrast, kur tiem loģiski būtu jābūt.

    Pēc noklusējuma saskarne šķiet novecojusi. Tādēļ iesaku uzstādīt aplikāciju krātuvi un vecmodīgo horizontālo iestatījumu sadaļu nomainīt pret vertikālu.

    Lai gan LG K50 izmanto Android 9, nekādu modīgu žestu, kas dotu vairāk vietas saturam, tālrunim nav. Protams var izvēlēties starp ierastajiem trim vadības taustiņiem un nejēdzīgās Android Pie kapsulas.

    Kameras: viena iegrauzumā, divas aizmugurē

    Kādu sniegumu sagaidāt no budžeta klases tālruņa? Vienu, kas padara darbu un otru butaforisku, lai tikai izskatītos, ka izmantotas vairākas kameras aizmugurē? Nu šoreiz tā īsti nav. Tieši portreta režīms ir tas, kas šoreiz patīkami pārsteidz, tātad šī ir reta reize, kad dziļuma sensors patiešām strādā.

    Te gan jāteic, ka jārēķinās ar cimperlīgu auto fokusu un programmatūru. Lai uzņemtu kadrus ar izpludinājumu, jārēķinās ar pacietību, jo visai bieži tālrunis liek atbīdīties tālāk no objekta. Tādos mirkļos varbūt fons arī tiks izpludināts, bet vēlāk galerijā to mainīt nevarēs. Un jā, pēc bildes uzņemšanas, galerijā var mainīt izpludinājuma līmeni, bet ne fokusu objektiem.

    Galvenās kameras baltā balanss dzīvo pats savu dzīvi. Piemēram, bildējot mežu viss pēkšņi izskatās pelēcīgi (gandrīz melnbalti). Dīvaini, bet HDR strādā vien automātiskajā režīmā, bet par pienācīgu šo darbību nevar nosaukt. AI CAM paspilgtina krāsas un kontrastu, bet arī šeit krāsas tiek krietni pārspīlētas un ir visai tālu no dabiskām.

    Diemžēl, nekādu sliktas gaismas foto prieku K50 kameras nesniedz. Arī pašiņkameras sniegums ir drīzāk viduvējs. Un tomēr, saulainā dienā bildes sanāks ciešamas.

    Konkurence

    Cenā zem 200 eiro liela konkurence nav. Par jēdzīgāko oponentu var uzskatīt Redmi 7, kas ticis pie spējīgāka procesora un akumulatora, bet nedavelk līdz militāri rūdītam korpusam, arī kameras un simpātiskā aizmugure runā par labu LG K50. Vēl var droši skatīties Xiaomi Mi A2 Lite virzienā.

    Nobeigumā

    Neskatoties uz to, ka LG K50 oficiālajā mājas lapā jāmedī ar ūdeni un uguni, apskata laikā no mistiska modeļa tas pārtapis pat par ļoti reālu budžeta klases veikumu. Tas panākts pareizi pozicionējot K50 cenu. Zem 200 eiro iegādājamais tālrunis apveltīts ar simpātisku, militāri rūdītu korpusu un cenai pat pieņemamām kamerām. Diemžēl, tālrunis paklūp veiktespējas ziņā. Ja konkrētajai cenu kategorijai to varētu piedot, tad konkurence, kas tomēr piedāvā jēdzīgāku procesora izvēli, liek noelsties.

    Pēdējie trīs apskatītie LG veikumi, lai gan ne visi lēmumi tajos pieņemti gana pārdomāti, uzskatāmi, kā velkom drinks jaunajā LG ballītē Baltijā. Laipni lūdzam atpakaļ, LG!

    Patika

    • Simpātiska, prasmīga uzbūve
    • MIL-STD-810G
    • Saulainā dienā bildes sanāk pieņemamas, portreta režīmam nav ne vainas
    • 3.5 mm austiņu ligzda, microSD atmiņu karšu lasītājs, NFC
    • Akumulators dienas nogrieznī savu darbu padara

    Nepatika

    • Ekrāna izšķirtspēja
    • Procesora darbība
    • Maza iebūvētā atmiņa, mazs RAM
    • microUSB, nav FM radio
    Zem 200 eiro cenu kategorijā, mūsu platuma grādos nav dižas izvēles. Šis piedāvājums ir interesants, bet veiktspēja var ne visiem būt pieņemama. Tomēr konkurētspējīgā cena, simpātiskais korpuss un pieņemamās kameras ir argumenti, kas runā par labu LG K50.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    5
    Akumulators
    8
    Kameras
    7
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artuurs
    28.08.2019 14:00

    Būtu interesanti palasīt LG G8S apskatu – interesē vai žestu vadība (Air Motion) reāli strādā.

    Jānis Rišis
    08.09.2019 11:57

    Ieraugot lg k, nokia, samsung uznāk milzīgas dusmas jo viņi ātri saplīst.

    Reklāma
    Zem 200 eiro cenu kategorijā, mūsu platuma grādos nav dižas izvēles. Šis piedāvājums ir interesants, bet veiktspēja var ne visiem būt pieņemama. Tomēr konkurētspējīgā cena, simpātiskais korpuss un pieņemamās kameras ir argumenti, kas runā par labu LG K50.LG K50 apskats