Web Analytics
More
    Reklāma

    HMD prezentē pieejamu 5G viedtālruni – Nokia 8.3 5G

    Jaunākie raksti

    Dažos pēdējos gados Nokia telefonu zīmola īpašnieks HMD Global veido cenas un iespēju ziņā ļoti pievilcīgus Android telefonus. Jā, tiem varbūt iztrūkst pa kādai modernai tehnoloģijai, tomēr pieejamā cena un tīrais Android garantē arvien pieaugošu fanu pulciņu.

    Šodien HMD prezentējis vairākus mobilos telefonus no kuriem visjaudīgākais ir Nokia 8.3 5G. Kā jau pēc nosaukuma varam spriest, tas ir gandrīz augstākā plaukta (augstākā plauktā sēž vien devītās sērijas ierīces) viedtālrunis ar ko HMD vēlas slepkavot šī gada flagmaņus.

    Reklāma

    Telefonam ir 6.81 collu liels Full HD+ izšķirtspējas displejs ar HDR atbalstu. Displejs aizņem gandrīz visu ierīces priekšpusi un 24 megapikseļu priekšējā kamera, kas tapusi sadarbībā ar ZEISS, ir iegriezta displeja kreisajā pusē līdzīgi kā to varam redzēt citiem moderniem konkurentiem.

    Telefonam aizmugurē ir stilizēta apļa formā izvietotas četras kameras, kas izmanto ZEISS veidotu optiku un kopā veido augstas kvalitātes fotogrāfijas un video. Galvenā kamera izmanto 64 megapikseļu sensoru, kamēr ultra platā leņķa kamera ieguvusi 12 megapikseļu sensoru. Trešā kamera ir makro kamera, bet ceturtais elements ir telpas dziļuma sensors. Ar kameru var uzņemt 4K video un piešķirt tiem papildus efektus (anamorfiskos un zilos atspīdumus, kā filmās). Tāpat kamera ļaus video saglabāt log formātā, kas ir alternatīva fotogrāfijas pasaules RAW formātam.

    Jaunais telefons darbojas ar Qualcomm Snapdragon 765G, kura galvenais uzdevums ir 5G viedtālruņus padarīt pieejamus. Ražotājs uzsver, ka šis ir patiesi globāls telefons, jo piedāvās visplašāko 5G frekvenču diapazonu, lai ierīci var izmantot pēc iespējas plašākā skaitā valstu. Telefonam ir 6GB un 8GB versijas, un to varēs nopirkt ar 64GB vai 128GB iebūvēto atmiņu, ko var paplašināt ar microSD atmiņas kartēm. Telefonam ir 4500 mAh akumulators un tas nodrošina 18W vada uzlādes spēju. Pirkstu nospiedumu sensors iebūvēts ekrāna bloķēšanas pogā ierīces sānā.

    Nokia 8.3 5G darbojas ar Android 10 un ražotājs norāda, ka telefons ietilpst Android One programmā, kas nozīmē, ka ierīce saņems garantētus programmatūras atjauninājums 2 gadus no izlaišanas brīža un drošības atjauninājumi pienāksies pat 3 gadus.

    Nokia 8.3 5G maksās sākot ar 599 eiro par 6GB/64GB versiju līdz 649 eiro par 8GB/128GB versiju. Jaunais telefons būs nopērkams vasaras sākumā un pieejams vienā smuki zilā krāsā, ko ražotājs dēvē par polāro nakti.

    HMD Connect – globāls viesabonēšanas serviss

    Papildus jauno telefonu prezentācijai HMD izziņoja arī jauno HMD Connect servisu, kas nodrošina mobilo sakaru viesabonēšanas datu plānus. Lietotni var lejuplādēt Google Play lietotņu veikalā un pakalpojums darbosies pie 600 mobilo sakaru operatoriem 120 valstīs visā pasaulē. Tās ir sadalītas trīs zonās, katrai atšķiras cenas. HMD mobilā lietotne ne tikai uzskatāmi parādīs, kāds datu apjoms mums vēl ir palicis, bet arī nodrošinās drošu savienojumu ar VPN caur Somiju.

    Cik tad šis pakalpojums vispār maksā? Šobrīd starta komplektu ar SIM karti un 1GB datu plānu var iegādāties ar 40% atlaidi par 19.95 eiro. Pēc tam par 5 eiro var pirkt klāt datu plānus, kas atkarībā no zonas mums dos 1GB, 500MB vai 250MB.

    Šobrīd par ceļošanu varam aizmirst, bet kādreiz atkal piedzīvosim laikus, kad svešā zemē gribēsim izmantot mobilo telefonu kā ierasts, bet būs slinkums meklēt lokālo SIM karti. Tāpēc šāds pakalpojums būs tīri noderīgs vismaz savas ērtības dēļ. Par finansiālo ieguvumu vēl var padiskutēt, jo ne visos gadījumos HMD Connect būs lētākā iespēja tikt pie datu savienojuma ārzemēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    miega baits
    20.03.2020 00:13

    1GB, 500MB vai 250MB kā papildu plāns – šķiet, ka apjoms ne pārāk atbilst 5g telefona iespējām un kalendārā redzamajam gadam. Vēl būtu piedāvājuši 100MB plānu īpaši taupīgajiem, kam 500MB ir par daudz…..
    Un vispār paskaidrojiet, ko tieši dod 5g telefonā – lai veiktu operāciju onlainā vai vadītu cnc darbgaldu? Grūti noticēt, ka tas vajadzīgs jotubam…..

    miega baits
    20.03.2020 09:08

    Kur tieši – ASV? Valstīs ar ne tik lepnu ekonomiku vietējā karte izmaksā pāris eiro ekvivalentu. Nederēs tiem, kas 24st. laikā apmeklē 3+ valstis – par daudz roku darba) Ja iebrauc uz pāris dienām un ilgāk – pērku vietējo karti, protams, atkarīgs no iebraukšanas laika, uzturēšanās ilguma. Adatu turu starp vāciņu un telefona muguru – nav ilgi jāmeklē, kad vajag mainīt karti.

    Astro
    20.03.2020 03:26

    Patīkami lasāms gabals! :-) Beidzot var pievērsties saturam, nav jālec pāri parazītvārdiem un citām neveiklībām…

    Andis
    21.03.2020 22:30

    Telefonam ir 4500 mAh akumulators un tas nodrošina 18W vada uzlādes spēju.
    ——————–
    Iespējams ,ka 18 vatus nodrošina lādētāja barošanas bloks.Tātad 5V x 3,6A=18W Pilna uzlāde aizņems 1h15min.

    digitalk
    22.03.2020 01:05
    Reply to  Andis

    a) uzlāde nenotiek lineāri (uz beigām tiek strauji samazināta) un
    b) tu aizmirsi pielikt vēl 15-20% uzlādes zaudējumos.

    Reklāma