Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy XCover Pro apskats

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Samsung Xcover Pro ir pieņemams, izturīgs tālrunis, kura cena tam liek izskatīties vāji uz konkurentu fona. Ja tālrunis uzrunā, iesaku tomēr nogaidīt, kad cena nolaidīsies no mākoņiem.

    Jaunākie raksti

    Pirms padsmit gadiem bija daudz lielāka nišas tālruņu izvēle – mūzikas, spēļu, biznesmeņiem domātie, aktīva dzīvesveida. Šobrīd visi viedtālruņi ir tik līdzīgi, ka vienīgās divas specifiskās nišas ir geimeriem paredzētie un izturīgie viedtālruņi. Šoreiz apskatīšu piemēru no izturīgo saimes.

    Katrs, kam gadījies stikla sviestmaizi izdaiļot ar zirneklīti, būs aizdomājies par tālruņu trauslumu. Kad runa ir par izturību, divi parametri, kas jāņem vērā, ir IP ūdens, putekļu aizsardzība un MIL-STD-810G standarts. Reti, kad mūsu platuma grādos nonāk ierīces, kas tikušas pie abiem. Prātā nāk CAT viedmonstri, kas atbaida savu izmēru un izskata dēļ, un LG flagmaņi, kas izskatās pieklājīgi, bet stikla korpusiem pastāv risks neizturēt randiņā ar betonu vai flīzēm. Cat S52 būtu uzskatāms par zelta vidusceļu izskata ziņā, bet vājā veiktspēja un augstā cena neiztur kritiku. Samsung Galaxy XCover Pro būtu uzskatāms par mēģinājumu rast kompromisu starp pieņemamu korpusu, veiktspēju un cenu. Šajā apskatā centīšos noskaidrot vai 2020. gadā šādam tālrunim ir vieta (internet) veikalu plauktos, vai tomēr labāk izvēlēties “normālu” viedtelefonu, kas pārspēj XCover Pro visos departamentos, un ietērpt to kādā Aļika militāri rūdītajā maciņā?

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 10, One UI 2
    • Ekrāns: IPS LCD, 6.3 collas, 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 409 ppi, 97.4 cm2 , ap 79.4% ekrāna un korpusa attiecība, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Exynos 9611 (10nm), astoņi kodoli: 4×2.3 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53, Mali-G72 MP3 video apakšsistēma
    • RAM: 4 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSDXC lasītājs
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/k/v/r, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, NFC, USB 2.0, Type-C 1.0, 4G, A-GPS
    • Papildus:  IP68 mitruma un putekļu izturība 1.5m dziļumā līdz 35 minūtēm,MIL-STD-810G sericifēts, trieciendrošs no 1.2 m augstuma, sānā novietots pirkstu nospiedumu lasītājs, e-kompass, žiroskops, ANT+, FM radio
    • Kameras: aizmugurē: 25 MP, f/1.8, 26mm, PDAF; 8 MP, f/2.2, 13mm ultra platleņķis; 2x LED zibspuldzes, HDR; video – 1080p@30fps. Priekšā: 13 MP; HDR; video – 1080p@30fps.
    • Izmēri un svars: 159.9 x 76.7 x 10 mm, 179 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Po 4050 mAh, 15 W ātrā uzlāde
    • Cena: 499 eiro

    Plastmasas muskuļkalns

    Tā vien šķiet, ka visi pasaules izturīgo viedtelefonu dizaineri sanākuši kopā, lai vienotos, ka plastmasa, gumija, melna krāsa definē izturīgo tālruņu izskatu. Tieši šis ir XCover Pro gadījums. Jau iepriekš atvainojos, ka nelietoju pilno tālruņa nosaukumu, lakonisma laikmetā tas vienkārši ir par garu. Ja salīdzina ar Samsung Galaxy A51, Xcover Pro atgādina ķieģeli, ja salīdzina ar citiem izturīgajiem stipriniekiem, to var nosaukt pat par elegantu.

    Nodeva mūsdienu dizainam ir 19.5:9 ekrāns, kam pašiņu kamera mājvietu radusi ekrāna kreisajā stūrī. Apmales ap ekrānu nebūtu uzskatāmas par mazām, tomēr tām šoreiz ir praktiska nozīme, lai mikro plaisu gadījumā neaizsniegtos līdz ekrānam. 79% ekrāna un korpusa attiecība ir zema, ja salīdzina ar neapbruņotiem tālruņiem, bet uz izturīgo viedtelefonu fona cipars ir labs. Plastmasas rāmis ir augstāks par ekrāna aizsargstiklu, tas nozīmē, ka nekādu noapaļotu ekrāna malu nav. Tas nozīmē arī lielāku izturību, piemēram, kad XCover Pro nolikts uz galda ar ekrānu uz leju, galda virsma nemaz aizsargstiklam nepieskaras.

    Vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls. Pārējais korpuss veidots no plastmasas un gumijas. Mazliet žēl, jo CAT saviem veikumiem sānus veido no taustei tīkama alumīnija. Labais sāns ticis pie skaļuma taustiņiem un gropē ieguldīta pirkstu nospiedumu lasītāja/bloķēšanas taustiņa. Diemžēl, bloķēšanas taustiņš ir super neērts gan kā poga, gan pirkstu nospiedumu lasītājs. Arī skaļumu taustiņi šķiet par sekliem. Apakšā novietota USB Type-C ligzda un skaļrunis. Kreisajā sānā izvietots XCover taustiņš, kas sava nagu vīles reljefa, izmēra un oranžā akcenta dēļ ir super ērts. Šim taustiņam var piešķirt dažādus īsceļus. Žēl tikai, ka ne bloķēšanas funkciju. Augša tikusi pie 3.5 mm austiņu ligzdas vēl viena īsceļu taustiņa un LED paziņojumu ikonas. Pēdējā izvietota neierastā vietā, bet, ja tālrunis ievietots kombinzona priekšas kabatā, viegli pamanīt paziņojumus. Augšas īsceļu taustiņš pēc noklusējuma aktivizē lukturīti. Tā arī šķiet visloģiskākā funkcija, jo neko īpašu abi taustiņi nepiedāvā.

    XCover Pro atšķirības zīme ir mantojums no 2013. gada. Proti, šis ir viens no retajiem tālruņiem šodien, kam ir noņemams aizmugures vāciņš un izņemams akumulators. Lai noņemtu aizmugures vāciņu, būs vajadzīgs gana izteikts nags. Liekot vāciņu atpakaļ, tas jāpiespiež visur pa perimetru, citādi tālruņa iekšas nebūs pasargātas no mitruma. Jārēķinās, ka šajās vietās var ieķerties kāds mats vai puteklītis. Arī SIM un atmiņas karšu nomaiņa notiek pēc sentēvu metodēm – noņem vāciņu, izņem akumulatoru un tad mēģini iemānīt kartiņu. Aizmugure veidota reljefā, tas ļauj vieglāk noturēt tālruni un nevāc pirkstu nospiedumus. Patīkami, ka aizmugure veidota tā, ka kameras ir nevis izbīdītas, bet pretēji iegremdētas.

    Kopumā dizains balansē starp ērti, neērti un nelietojami. Labā sāna taustiņi ir ergonomiska katastrofa. Īsceļu taustiņi padevušies ļoti ērti, bet to funkcionalitāte ir apšaubāma. LED paziņojumu diode novietota oriģinālā pozīcijā. Tomēr jāuzdod jautājums vai salaidumu vietas savienotas gana prasmīgi, lai izpildītu IP un militāro standartu? Proti, atblāzmu no augšā novietotās paziņojumu diodes var redzēt spraugā starp ekrāna aizsargstiklu un plastmasas rāmi. Mulsinoši.

    Gsmarena raksta, ka papildus mitruma, putekļu un dažādu kontrastu izturībai, XCover Pro ticis arī pie 1.2 m kritiena uz betona izturības. Interesanti vai tā ir ekvivalenta mūsu platuma grādos izplatītajam bruģim?  Ļoti iespējams, ka nē, jo Samsung mājaslapā teikts: ” Pārbaudes metodēs ietilpst triecienizturības pārbaude kritienā no 1,2 m augstuma uz betona, kas aprīkots ar saplākšņa trieciena virsmu.” Ja runa ir par dienišķo laminātu, tad tālrunis var izrādīties ne tik muskuļains, kā to mālē. Tomēr krietni izturīgāks par klasiskām stikla sviestmaizēm būs bez šaubām.

    Infinity-O ekrāns

    Šoreiz Infinity-O nav tas pats, ko esam pieraduši redzēt Samsung Galaxy Note 10+, S10e vai A51. Zināma vilšanās, ka Samsung šoreiz noskopojušies un nav iekļāvuši pašražotu AMOLED ekrānu. Visticamāk ekrānu ražojis BOE Technology. Ar šiem ekrāniem pagājušajā gadā saskārāmies Honor 20 un Honor 20 Pro. Diemžēl, ekrāns slimo ar tām pašām problēmām, ar ko abi iepriekšminētie – melnie toņi ir drīzāk pelēcīgi; ekrāna augšai, apakšai un ap kameras izgrauzumu vērojami ēnojumi. Jā, tā ir piekasīšanās sīkumiem, bet par prasīto cenu šis ir ļoti nepatīkams pārsteigums. Sanāk, ka pat lētākos Samsung viedtālruņos atradīsiet labākus ekrānus.

    Tiesa gan jāteic, ka ekrāns spēj sasniegt pieklājīgu spilgtumu, tādēļ redzamība ārā ir pieņemama. Izšķirtspējai nav ne vainas. Skata leņķi varētu būt labāki, bet diez vai lietosiet tālruni dīvaini sašķiebtu. Kameras actiņa ir salīdzinoši neliela. Man patīk, ka tā novietota tieši kreisajā stūrī, jo mana muskuļu atmiņa pie horizontāla satura, automātiski sagāž tālruni pa kreisi, kur parasti virs kameras novietoju īkšķi. Te gan jāteic, ka aizvien spītīgi visas aplikācijas nevēlas pieņemt faktu, ka jau trešo gadu tālruņu ekrānos tiek izvietoti iegrauzumi un izgrauzumi. Proti, atsevišķas aplikācijas kameras actiņu ieliek melnā neizmantojamā joslā. Piemēram, Chrome ainavas režīmā, tiesa gan stūrīši tiek noapaļoti, veidojot simetriju, tātad rezultāts ir elegantāks pat par A51.

    Ar atbloķēšanu Samsung nošāvis greizi

    Iepriekš, apskatot Samsung A sērijā zemekrāna pirkstu nospiedumu lasītājus, piedzīvoju vilšanos. Saņemot XCover Pro, jau nopriecājos, ka izmantots vecais, labais pirkstu nospiedumu sensors. Bet nekā, atkal vilšanās. Lasītājs padevies pārāk mazs un grope, kurā tas iegremdēts, neuzlabo tā lietošanu. Šāds risinājums derētu smalkiem pirkstiņiem. Tomēr, ņemot vērā tālruņa mērķauditoriju, darbā sastrādātiem pirkstiem praktiski nav opciju notrāpīt uz lasītāja. Arī pats bloķēšanas taustiņš iegremdēts tā, ka ērtāk to spiest ar nagu. Jāiemanās precīza pirksta pozīcija, ja negribat ekrānā lasīt “Nesakrīt” vai “Pēc 25 sekundēm mēģiniet izmantot biometrijas datus vēlreiz”. Pieejama arī sejas atpazīšana, bet tā strādās vienīgi labā apgaismojumā. Tā ka, neaizmirstiet savus PIN kodus un rakstiņus!

    Viduvēja veiktspēja

    Jau atkal jāpiemin sazvērestība par izturīgo viedtālruņu veidotājiem, kas satikušies kādā garāžā, lai vienotos, ka prasīs par tālruņiem ievērojamu cenu, bet piepildīs tos ar viduvējām iekšām. Tieši tāds ir arī Samsung Galaxy XCover Pro stāsts. Exynos 9611 ir tas pats čips, kas atrodams Samsung Galaxy A51. Kopā ar 4 GB RAM tas strādā veiklāk par Mediatek nīkuļiem, kas parasti ievietoti stiprinātajos viedtālruņos, bet nedavelk līdz Snapdragon augstumiem, kādus parasti var atrast šajā cenas kategorijā. Ikdienā ik pa brīdim var just nelielu aizturi, aplikācijas ielādējas par pussekundi lēnāk, pārslēdzoties starp tām, visbiežāk nāksies tās ielādēt no jauna.

    64 GB būs pietiekama atmiņa, turklāt iespējams izmantot atmiņas karti. Patīkami, ka XCover Pro ticis pie FM radio, 3.5 mm austiņu ligzdas un NFC. Apakšā novietotais skaļrunis ir gana skaļš, lai sadzirdētu oriģinālās, spalgās Samsung paziņojumu un zvanu melodijas, bet video un mūzikas atskaņošana nav tā stiprā puse.

    Nomaināms akumulators

    Kad bija pēdējā reize, kad varēji savam viedtelefonam nomainīt akumulatoru? XCover Pro to piedāvā. Ja šo izturīgo tālruni grasās lietot pārgājienu cienītāji, šī var būt alternatīva spēka bankām. Tiesa tad jārēķinās ar papildus akumulatora iegādi. Li-Po 4050 mAh akumulators pie vidējas noslodzes spēs izvilkt dienu. Aktīvi lietojot tālruni, vakarā var prasīties pēc lādētāja. Akumulators ir gana ietilpīgs, tomēr ir sajūta, ka tas tukšojas straujāk par konkurentiem. Piemēram, ik rīta rutīnā pazaudēju 7%, kamēr konkurentiem tie būtu 3% vai 2%. Ko līdzīgu novēroju arī A51 testa laikā. Manuprāt, pie vainas varētu būt procesors, kas abiem tālruņiem vienāds.

    Vēl kāda īpatnība, kas abiem tālruņiem ir vienāda, kur atkal varētu būt vainīgs procesors, ir lādēšana. Proti, tālrunis saprotas tikai ar Samsung oriģinālajiem lādētājiem. Piesprausts pie citu firmu vadiem, tas atpazīst strāvas padevi, bet reālu uzlādi neveic. Dīvaini. Šī ir nepiedodama greznība laikā, kad cilvēki satraucas par ekoloģiju un īpaši izturīgam tālrunim, ko nāktos lietot pārgājienos vai būvlaukumā. Ceru, ka Samsung šo lasa, jo ļoti prasās pēc atjauninājuma, kas situāciju atrisinātu.

    Android 10 ar uzvilktu One UI 2 saskarni

    Patīkami, ka Samsung nav kavējies atmiņās un uzreiz piedāvā Android 10 ar otro versiju One saskarnei. Kamēr One UI 2 saskarne ir piemērota meinstrīmam, tomēr jautājums vai XCover Pro piestāv šī saskarne? Sākot ar multenīgo vizuālo estētiku, kas drīzāk atgādina kačaku, kurā mīt vienradzis, beidzot ar to, ka neko īpašu, speciāli domātu XCover Pro, saskarne nepiedāvā.

    Saskarne ir ergonomiska, vienīgi iestatījumi saskaldīti tik smalki, ka meklēto var neatrast tur, kur tas šķistu loģiski. Taču tā arī ir netīra Android lielākā priekšrocība – niansētas pielāgojumu iespējas.

    Ar desmito droīdu atceļojusi tumšā tēma. Tai gan šoreiz ir tikai estētiska nozīme, jo IPS ekrāna matrica neļauj ieekonomēt enerģiju, attēlojot melnu krāsu.

    Beidzot One UI ticis pie pilnvērtīgas žestu vadības. Piejama arī Samsung parodija par žestiem un ierastā trīs pogu vadība. Man gan ir aizdoma, ka šajā tālrunī visbiežāk tiks pielietota pēdējā, jo smagā darbā sastrādātiem pirkstiem vai cimdiem vieglāk operēt ar taustiņiem. Jāteic, ka žesti nav tik noslīpēti, kā Xiaomi un Huawei saskarnēs, kas tos piedāvā jau labu laiku.

    Diemžēl, programmatūra nepiedāvā neko, kas Samsung Galaxy XCover Pro atšķirtu no, piemēram, A sērijas. Jā, tālrunis ticis pie diviem īsceļu taustiņiem, bet kāda jēga no divām pogām, kam dublējas funkcijas? Praktiskākais īsceļš šķiet lukturīša aktivizēšana, bet ko piešķirt otram taustiņam – Instagram? Ja varētu piešķirt bloķēšanas funkciju, tas vismaz atrisinātu ergonomikas problēmas. XCover Pro nav ticis pat pie sāna mērinstrumentiem, kas šādam nišas produktam piestāvētu. Interesanti, ka Samsung Galaxy A51 pie šādas funkcijas ir ticis.

    Viduvējas kameras

    Atzīšos kādā grēkā – XCover Pro ticis pie tik neiedvesmojošām kamerām, ka neaizrāvos ar to izmantošanu. Te gan talkā nāca arī pelēcīgie laikapstākļi. No vienas puses, tā kā tālruņa iekšas ir krietni viduvējas, nav jābrīnās, ka kameras atbilst pagājušā gada A sērijas viduvējam sniegumam. No otras puses, par prasīto cenu teju jebkurš konkurents izgriež pogas.

    Galvenais sensors piedāvā 25 MP, f/1.8, tas papildināts ar 8 MP, f/2.2 ultra platleņķi, bet pašiņi tiks uzņemti ar 13 MP kameru.

    Ultra platā kamera ļauj kadrā iekļaut krietni vairāk sižeta. Tomēr šai kamerai ir ļoti izteikti objektu kropļojumi un krietni mazāk detaļu. Labā apgaismojumā standarta kamera spēj radīt pieņemamas bildes ar pieņemamu dinamisko diapazonu, bet pārspīlētām krāsām. Ultra platleņķa kamera krāsas attēlo daudz siltāk, bet detaļu ir jūtami mazāk. Sliktas gaismas apstākļos ar bildēm nebūs, ko dižoties. Nakts režīms pieejams vien galvenajai kamerai un arī tad iznākums nav spīdošs.

    Rediģētais fokuss atpazīst tikai cilvēkus. Jāteic, ka persona gana labi tiek aprēķināta gan aizmugures kamerai, gan pašiņkamerai. Ainas optimizētājs krāsas padara diezgan sintētiskas.

    Nobeigumā

    Samsung Galaxy XCover Pro ir firmas mēģinājums iejusties starp citiem izturīgajiem viedtālruņiem. Jāteic, ka konkurenti neļauj  XCover Pro uzreiz kronēt par šīs nišas karali. Pie mums pieejami dažādi ķīniešu stiprie viedtālruņi, kuru cena svārstās no 100 naudiņām līdz pat 600. Kamēr pirmie uzticību neraisa, tikmēr pēdējie tikuši pie funkcijām, kas izceļ tos uz pārējo fona – termo kameras, lāzera mērierīces vai maināmiem aizmugures moduļiem. XCover Pro divas lielākās problēmas ir tā cena, kas piedāvā viduvēju sniegumu, un fakts, ka neko speciāli modelim veidotu tālrunis nepiedāvā.

    Tagad par labo. XCover Pro ir ne tikai būvēts kā tanks, bet tas neatgādina transformeru, kas maskējas par tālruni. Korpusa reljefā veidotā un matētā plastmasa ir taustei patīkama. Divi īsceļu taustiņi ir ļoti ērti, lai gan to funkcionalitāte neattaisno, ka tie ir divi. To nevar teikt par bloķēšanas un skaļuma taustiņiem – tie ir ergonomiska katastrofa. Galvenā atšķirības zīme, kam ir pat zināma funkcija ir lietotāja nomaināmais akumulators. Samsung ir pelnījis uzslavu par to, ka izdevies radīt mitruma, putekļu un triecienu drošu korpusu ar nomaināmu akumulatoru, neizmantojot muļķīgos vāciņus austiņu un USB ligzdai. Lieliski! Ak, jā austiņu ligzda arī ir šeit.

    Tomēr ziepes sākas ar tālruņa cenu. Atsevišķi veikali XCover Pro tirgo par flagmaņu cenu. Nespēju pieņemt viduvēju veiktspēju, kameras un pat ekrānu, kas parasti bijis Samsung trumpis, par prasīto cenu. Pat ja viedtālruņa mērķauditorija iespējam neprasa labākās kameras, veiktspēju un ekrānu, tā neprasa arī šādu cenu. Šoreiz Samsung Galaxy XCover Pro varētu ieteikt vien tad, ja trūktu konkurentu. Bet netrūkst. Galu galā, varat iegādāties, kādu vidējās klases tālruni, kas pārspēj XCover Pro teju visos departamentos, un ievietot to kādā Aļika mitrum izturīgajā maciņā. Tas būs daudz lētāk.

    Patika

    • Taustei patīkams korpuss, nav tik neglīts kā citi izturīgie viedtālruņi
    • Ļoti ērti īsceļu taustiņi
    • Lietotāja nomaināms akumulators
    • Nav vāciņi austiņu un USB ligzdām

    Nepatika

    • Pirkstu nospiedumu lasītāja darbība un lietošanas ērtums
    • Viduvējs ekrāns
    • Viduvēja veiktspēja
    • Viduvējas kameras
    • Mulsinoša cena
    Samsung Xcover Pro ir pieņemams, izturīgs tālrunis, kura cena tam liek izskatīties vāji uz konkurentu fona. Ja tālrunis uzrunā, iesaku tomēr nogaidīt, kad cena nolaidīsies no mākoņiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    8
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    5
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gunars Dīriņš
    13.02.2020 11:51

    Blackview BV9800(bez pro) šim izgriež pogas gan jaudas, gan cenas ziņā un strādā nevainojami. Nekādu lietotņu bremžu utt. Ikdienā ar 2 SIM kartēm, patstāvīgu WI-FI un spēlītēm baterija tur 5 dienas!!!

    digitalk
    13.02.2020 12:27

    var pērties un salīdzināt cik gribi ar konkurentiem un aļika kebabiem, bet ja nav nomaināms aķis, tad konkurenti ir miskaste. īstais zaudējums ir pilnīgi citur, ko autors nesaprot, jo tādus aparātus nelieto — vairs nav fizisko navigācijas pogu.

    azad
    13.02.2020 15:54
    Reply to  digitalk

    Cik tad bieži maini to akumulatoru? Nelādē, bet maini?:D

    digitalk
    13.02.2020 19:55
    Reply to  azad

    es? necik. arī rācijas stāv uz lādētājiem. man, kā privātajam un klaviatūras deldētājam, nav darba plūsmas.

    Krotow
    14.02.2020 16:49
    Reply to  azad

    Bieži negadās. Taču knibināt vaļā aizlīmētu telefonu un dīrāt ārā ielīmētu akumulatoru, pie tam cenšoties nesaplēst apkārt esošos pielīmētos kabeļus un lūdzot visaugstāko, lai atvienojot neizjuktu mikroskopiskie kontakti kādā no šo kabeļu spraudņiem (reāls gadījums no paša pieredzes, mainot bateriju Xiaomi Mi4), nav nekāda laime.

    digitalk
    14.02.2020 19:20
    Reply to  Krotow

    tu par plānveida remontu, es par operatīvo darbu. sēžot objekta vidū, kur līdz tuvākai rozetei ir 2-3 km un viedlāpstai ir jābūt pa rokai, nevis jākarājas pie power bankas, ir dažu darbu specifika.
    protams, ir milzīgs progress mežizstrādē un lauksaimniecībā — ja iegādāta lietota vai uz nomaksu moderna tehnika, tad traktors/kombains ir vairāk kā darbs ofisā, kur arī lādētājam vieta atradīsies. tonēti stikli, kondicionieris, gāzētā ūdens aparāts, wifi un ekrāns, uz kura griežas Netflix ir realitāte :)

    Krotow
    14.02.2020 20:27
    Reply to  digitalk

    Tas, par ko rakstīju, arī nebija plānveida remonts. Cilvēks uz pāris nedēļām palika bez sava telefona. Un tas tiesa, ka uz lauka strādājot, vajag vienkārši nomaināmu bateriju.

    digitalk
    13.02.2020 23:07

    btw, apskatā nav notestēta vēl viena, šādiem aparātiem svarīga lieta — brīvroku režīms. vispār kopumā pats apskats sanāk uz tām pašām ★★★☆☆, testē un salīdzina visu no lietotāja vulgaris viedokļa un pat neieslēdz loģisko domāšanu, kas reāli būtu nepieciešams āra darbiem.

    Kursors.lv
    14.02.2020 17:40
    Reply to  digitalk

    Paldies, komentārs saprotams un centīsimies ņemt to vērā nākamajos šāda tipa ierīču apskatos.

    digitalk
    14.02.2020 19:40

    vēl varu ieteikt baterijas noturības testus aukstumā. uzrīdi baterijas testa appu — uz galda un aukstumkastē, ar ledu un ūdeni. notestēsi gan mīnusgrādus, gan ūdensizturību.
    lai neizjauktu kopējo zvaigznīšu vērtējumu sistēmu, varbūt ir jēga pieviest tieši šādiem aparātiem atsevišķu vērtējuma parametru ‘izturība’? tas varētu paaugstināt kopējo atzīmi viduvējam, bet izturīgam aparātam.

    Kartupelis3
    14.02.2020 15:31

    Kā ir ar ūdensizturību pie šādi nomaināmas baterijas? man bija reiz xcover s4, kas it kā skaitījās mitrumizturīgs, bet reāli aiz tā vāka bija ūdens pēc attiecīgā kontakta.. man liekas, ka tas nekam neder, lai cik stilīgi būtu nomainīt baču..

    + protams viduvējas kameras šķiet mūsdienās pārāk smags kompormiss..

    + varbūt variet tad rekomendēt kādu to labo vāciņu, kas tiešām aizsargās nopietni to telefonu, bet nav tas Loveme vai tamlīdzīgs ārprātīga lieluma dzelzis? Īpaši interesētu samsungam, piem s10.. (Iphone joprojām šķiet piedāvājums aksesuāriem daudz plašāks)..

    digitalk
    15.02.2020 04:28
    Reply to  Kartupelis3

    man divi paziņas lieto Xcover, sākot no 2, pašam ir Xcover 271. nopērkot, protams, bija goda lieta izmērcēt alū, pafilmēt zivis dīķī zem ūdens un citādi iznesties :) nekādu problēmu ar ūdensizturību.

    freelife
    20.02.2020 09:58

    “XCover Pro nav ticis pat pie sāna mērinstrumentiem, kas šādam nišas produktam piestāvētu. Interesanti, ka Samsung Galaxy A51 pie šādas funkcijas ir ticis.”
    Kas ir šis?

    Saalis
    07.09.2022 21:37

    Lietoju nepilnus 2 gadus samsung xcover pro.

    Pirmais ka softs pēc sony iepaliek nopietni. Radio ir, bet neav iespējams palaist uz bezvadu skandu.
    Viss ir sīkums, bet pēc nepilna gada ekrāns izgaja no ierindas. Sāka neslēgties iekšā vai kad ieslēdzās tad mirgoja.
    Garantijas remonts nomainija ekrānu, pēc 7
    mēnešiem ekrāns atlipa, atkal mirgoja un piedevām mitrums tika iekšā.
    Atkal garantijas remonts, prasību par ierīces nomaiņu noignorēja un arī samsungs uz manu sūdzību atbildeja lakoniski.
    Pēdējais samsungs manā ģimenē, iegrābiens ne telefons.

    Reklāma
    Samsung Xcover Pro ir pieņemams, izturīgs tālrunis, kura cena tam liek izskatīties vāji uz konkurentu fona. Ja tālrunis uzrunā, iesaku tomēr nogaidīt, kad cena nolaidīsies no mākoņiem.Samsung Galaxy XCover Pro apskats