Web Analytics
More
    Reklāma

    Cat S52 izturīgā viedtālruņa apskats

    Manuprāt, pārāk vienkāršs, lēns un ar pārāk mazas ietilpības akumulatoru savai cenai.

    Jaunākie raksti

    Uz ielas un pat vairākos ofisos, kas nekā nav saistīti ar smagiem darbiem mežā vai būvobjektā, esmu pēdējā laikā manījis arvien vairāk izturīgu viedtālruņu izvēli. Cat nenoliedzami uzskatāms par populārāko zīmolu, kad meklējam pēc izturīga telefona un pat viedtālruņa. Iepriekš Cat piedāvāja izturīgus, bet ne pārāk ikdienā ērti izmantojamus viedtālruņus, jo tie visi bija ar ķieģeļa formu un svaru.

    Izvēle par labu izturīgākam viedtālrunim ir saprotama tiem, kuri kaut reizi mūžā būs savu mīļo viedtālruni neveiksmīgi izņēmuši no kabatas vai arī tas būs noslīdējis no galda uz flīzēm. Jāatzīst, ka šobrīd daudzi viedtālruņu ražotāji piedomā, lai to ražojumi būtu izturīgāki, bet no otras puses visa šī izturība tiek ņemta nost ar izbīdītām kameru acīm, ar noliektiem ekrānu sāniem un pat atvāžamām pašiņu kamerām.

    Jaunais, nesen izziņotais Cat S52 ir solis pretī lietotājam – viedtālrunis ir saprātīgākos izmēros, tam ir saglabāta izturība, bet vienlaikus arī cisku kabatā izturīgais viedtālrunis nenoberzīs ar asiem stūriem un 2 cm korpusa biezumu. Faktiski Cat sola, ka jaunais Cat S52 ir vienlīdz izturīgs ar iepriekšējiem Cat viedtālruņu modeļiem, lai arī izskats par to īsti neliecina. Nē, Cat S52 nav kļuvis 8 mm biezs (plāns), toties tas vairs nav briesmonīgs tanks.

    Svarīgākie Cat S52 tehniskie parametri

    • Ekrāns: 5.65 collu 720 x 1440 izšķirtspējas IPS ar Corning Gorilla Glass 6
    • Kamera: 12 megapikseļu Sony kamera ar f/1.8 objektīvu, dual-pixel PDAF autofokusu un elektronisko attēla stabilizāciju. 8 megapikseļu kamera priekšā
    • Procesors: Mediatek MT6765 Helio P35 (12 nm), 4x 2.3 GHz Cortex-A53 un 4x 1.8 GHz Cortex-A53, PowerVR GE8320 video apakšsistēma
    • Atmiņa: 4 GB operatīvā atmiņa un 64 GB iekšējā krātuve (papildināma ar microSD atmiņas kartēm)
    • Savienojumi: 2G/3G/4G, Bluetooth 5.0, USB Type-C, GPS, Glonass, Galileo, 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5GHz), FM radio, NFC
    • Akumulators: 3100 mAh litija jonu akumulators ar ātru uzlādi
    • Izmērs un svars: 158.1 x 76.6 x 9.7 mm un 210g
    • Operētājsistēma: Android 9.0 Pie, plānots Android 10 atjauninājums nākamā gada sākumā, kā arī drošības ielāpi ik 3 mēnešus
    • Cena: 499 eiro

    Izturība un izskats

    Kā jau varēja gaidīt, Cat S52 ticis pie IP68 mitruma un putekļu noturības, kas viedtālruņiem skaitās augstākais novērtējums. Šoreiz ražotājs uzsver, ka Cat S52 netiek izmantots USB pieslēgvietu nosedzošs gumijas vāciņš, kas ir gan pluss (nav jāķēpājas ar vāciņa virināšanu, un pēc kāda laika virināms vāciņš var nolietoties), bet jārēķinās, ka USB Type-C pieslēgvietā var iekļūt un palikt gan mitrums, gan arī visādi dubļi un citi draņķi.

    SIM kartes un microSD atmiņas kartes ievietošanai gan nāksies noņemt vāciņu, bet to parasti tik bieži nenākas virināt.

    Tiek solīts, ka Cat S52 izturēs 1.5 metra dziļumā 35 minūtes, un viedtālrunim ūdens nespēs kaitēt. Protams, te ir runa par saldūdeni, jo jūras ūdens un pat dzēriena uzliešana var ietekmēt Cat S52 izturību. Arī hlorētā baseina ūdenī Cat S52 nevajadzētu mērkt iekšā.

    Cat S52 saņēmis arī MIL-SPEC-810G sertifikāciju, kas ietver noturību pret vibrāciju, termālo šoku un arī mitrumu gaisā. Tāpat tiek solīts, ka Cat S52 var bez raizēm nomest no 1.5 metru augstuma uz flīzēm vai cementa grīdas.

    Cat S52 ekrānu sargā 0.7 mm biezs Corning Gorilla Glass 6 aizsargstikls, lai nodrošinātu viedtālruņa noturību pret triecieniem. Cik lasīts, tad mūsdienās tiek izmantots aptuveni 0.45 mm līdz 0.55 mm biezs Gorilla Glass aizsargstikls populārākajos viedtālruņu modeļos. Teorētiski Corning spēj saražot līdz 1.3 mm biezu Gorilla Glass aizsargstiklu, bet tad tas būtiski palielinātu viedtālruņu izmērus. Jau 0.5 mm Gorilla Glass aizsargstikla izmantošana palielina kopējo viedtālruņa biezumu par 1 mm, kas plāniem flagmaņiem ir visai jūtams, kad tos pretstata konkurentu veikumam.

    Nevajag piemirst, ka Cat S52 tiek solīta arī iespaidīga izturība pret aukstumu un karstumu – viedtālrunis turpinās darboties (darboties, nevis izdzīvot līdz sasilšanai!) arī pie -30 grādu sala un līdz 65 Celsija grādu karstumam. -30 grādu salu iegūt mājas apstākļos šobrīd nevar, bet pie jau gana trakiem -20 grādiem ledusskapja saldētavā Cat S52 bija vēl lietojams. Var just, ka Cat S52 ekrāns netiek ideāli līdzi citām viedtālruņa komponentēm, bet ārā Cat S52 neslēdzās. Te sūtu kvēlus sveicienu dažiem iPhone modeļiem, kam jau ap nulli sākas visādas izklaides ar izslēgšanos. Tas gan vairāk saistīts ar savu jau nokalpojušām baterijām.

    Cat S52 varētu uzskatīt par plānāko no Cat viedtālruņu saimes. Viedtālruņa izmēri 158.1 x 76.6 x 9.69 mm aptuveni atbilst nesen apskatītā OnePlus 7T modelim, bet 7T bija saņēmis aptuveni par collu lielāku ekrānu. OnePlus 7T arī ir gandrīz 2 mm plānāks un 20 gramus vieglāks, bet šīs nianses ir nieks, kad Cat S52 salīdzina ar vecākiem Cat S60 un Cat S61 modeļu izmēriem un svaru.

    Cat S52 uzbūvē izmantots augstvērtīgs alumīnija sakausējums kopā ar neslīdošu, gumijotu aizmugures vāka noformējumu. Patīkami, ka Cat atvadījies no kantainām detaļām Cat S52 korpusā, kas bija visai kaitinoši, kad citus Cat viedtālruņus salīdzināju ar tam laikam moderniem citu ražotāju modeļiem.

    Vai var sacīt, ka Cat S52 iespējams ievietot bikšu kabatā, un neizskatīsies, ka centies šādā veidā pārnēsāt kaķa zārciņu? Jā!

    Ekrāns

    Šogad esam redzējuši visādus pasaulīgus brīnumus ekrānu tehnoloģijās – vēl gaidāmos lokanos ekrānus, 90 Hz ekrānus OnePlus modeļos un pat 120 Hz ekrānus pāris spēlēm paredzētos viedtālruņos. Protams, izturīgais Cat S52 nespēs konkurēt ekrānu ziņā ar šī un pat ne pagājušā gada flagmaņiem, bet pat man nākas atzīt, ka Cat S52 izdevies tīri lietojams ekrāns, lai arī tas ir drusku pablāvs un arī Saules gaismā maksimālais spilgtums izrādās nav pietiekams.

    Cat S52 ir 5.65 collu tā saucamās HD+ (1440 x 720) izšķirtspējas (285 ppi) IPS tehnoloģijas ekrāns ar 18:9 malu attiecību. Ekrāna laukuma attiecība pret kopējiem Cat S52 izmēriem ir 68%, kas nav nekas iespaidīgs. Mūsdienu viedtālrunim šis rādītājs ir virs 85%, bez pašiņu kameras izgriezuma modeļos šī attiecība tuvojas 90% un pat pārsniedz to.

    Lielais Cat S52 ekrāna pluss ir iespēja to pārslēgt ļoti jūtīgā cimdu režīmā, kā arī Cat S52 spēs darboties, ja tev būs mitras rokas. Absolūts vairums viedtālruņu sajūk prātā (ekrāns kļūst neatsaucīgs, vai pat tas dzīvo savu dzīvi, saspaidot visādus brīnumus) pat mirklī, kad uz tā uzkrīt pāris treknākas miglas pilītes. Protams, izturīgam viedtālrunim šis ir svarīgi, jo Cat S52 nav saņēmis fiziskas pogas zem ekrāna.

    Uz Cat S52 ekrāna uzlīmēta ļoti cieta plēve vai kāds speciāls pārklājums, kas nav paredzēts noņemšanai. Diemžēl pārklājums tikai daļēji atgrūž taukainus pirktu nospiedumus, bet, iespējams, pārklājums palīdz viedtālrunim darboties arī ar slapju ekrānu.

    Cat šim telefonam nodrošina arī 24 mēnešu displeja garantiju un sola bez maksas salabot mūsu saplēsto displeju.

    Cat S52 ir arī pirmais ražotāja modelis (faktiski jau Cat telefonus un viedtālruņus ražo Bullitt), kas ticis pie pirkstu nospiedumu nolasītāja viedtālruņa aizmugurē. Manuprāt, pirkstu nospiedumu nolasītājs atrodas nedaudz pa dziļu korpusā, bet, visticamāk, arī tas darīts, lai pasargātu nolasītāju no sasišanas.

    Saskarne

    Trīs vārdi par Cat S52 saskarni – tā nav dikti piegānīta, bet arī 100% ideāla tā nav. Mani kaitina ražotāja izvēle paslēpt vairāklogu režīmu nevis zem kvadrāta ekrānpogas, bet gan tā atverama, pavelkot ar pirkstu no apakšējās rīkjoslas uz augšu. Ja pavilksi ar pirkstu tālāk, atvērsies viss lietotņu saraksts.

    No liekajām/ reklāmas lietotnēm ir Skype, Snapseed, Instagram, Facebook Messenger un Zello. Cat uzstādīta arī Toolbox lietotne, kas faktiski ir saite uz lietotņu veikalu.

    Pārējā saskarne izskatās pēc tīra Android.

    Kamera

    Šis apskats nedaudz aizkavējās, jo mēģināju sagaidīt nedaudz pieklājīgākus gaismas apstākļus, lai mēģinātu izprast pilnas Cat S52 kameras spējas, bet īsti tas nevainagojās panākumiem. Skaidrs, ka novembrī un decembrī, kā arī nākamā gada pirmajos mēnešos Saules gaismu šais platuma grādos iegūt nevaram, tāpēc nāksies iztikt ar to, ko mums dod laikapstākļi.

    Tāpat jāņem vērā, ka šoreiz ir runa par vienas kameras acs viedtālruni. Žēl, jo šobrīd pat divas un trīs reizes lētāki viedtālruņi nāk ar vismaz divām kamerām, kur otrā kamera kā minimums palīdz fokusēties. Ideālā gadījumā piedāvājot ultra platleņķi vai kādu citu patīkamu nieku ērtākai fotografēšanai.

    Cat S52 ir Sony matricas 12 megapikseļu kamera ar f/1.8 objektīvu, dual-pixel PDAF autofokusu un elektronisko attēla stabilizāciju. Arī Cat S52 kamera ir labākā, ko savos viedtālruņos piedāvā Cat.

    Visai labi darbojas Cat S52 dual-pixel PDAF autofokuss, fotogrāfijas izdodas viduvējas, bet pieļauju, ka labākos gaismas apstākļos būtu pavisam cits skats uz dzīvi caur Cat S52 kameras aci. Gaismu izdevās noķert pāris mirkļos, tad arī fotogrāfijas šķita kaut cik lietojamas.

    Sliktākā gaismā it kā fotogrāfijas izdodas pieņemamas, bet, sīkāk ieskatoties, viss ir būvēts no plakanām, pelēkām pankūkām. Arī baltās krāsas balanss sliktā apgaismojumā darbojas vāji.

    Video režīmā Cat S52 kamera spēj uzņemt 1080p video ar 30 kadriem sekundē. Šeit neko vairāk nepieļauj uzstādītais Cat S52 procesors.

    Vērtējam paši, kas nu ir ar Cat S52 izdevies:

    Veiktspēja un akumulators

    Veiktspēja varbūt arī nav pats svarīgākais, kad izvēlies izturīgu viedtālruni, bet biju gaidījis vismaz par trešo daļu ietilpīgāku akumulatoru – Cat S52 ir 3100 mAh akumulators. Ar vienu uzlādi Cat S52 nodzīvos diennakti un varbūt pat vairāk, ja ar viedtālruņa lietošanu pārlieku neaizrausies. Aktīvākam lietotājam lādētāju nāksies meklēt jau vēlākā pēcpusdienā. Labā ziņa ir tā, ka Cat S52 ir ātra akumulatora uzlāde.

    Cat S52 darbina Mediatek Helio P35 astoņu kodolu procesors kopā ar 4 GB RAM. Te gan jāsaka, ka Helio P35 izmanto ARM Cortex-A53 kodolus, kas tika izziņoti 2012. gadā un pie pircējiem viedtālruņu procesoros ir no 2013. gada. Tīmeklī versijas ir dažādas, bet tiek uzskatīts, ka Helio P35 spējas aptuveni atbilst Qualcomm Snapdragon 625 procesoram.

    Ikdienas darbos var just, ka Cat S52 ir nedaudz lēnīgs, bet nav līdz galam skaidrs, kur tieši meklējama vaina – procesora ātrumā vai kaut kādās saskarnes un programmatūras niansēs. Cat S52 uzstādīta Android 9.0 Pie operētājsistēma, bet tiek solīts, ka pie Android 10 viedtālrunis tiks nākamā gada sākumā.

    Sintētiskā veiktspēja norāda, ka mums ir darīšana ar drīzāk budžeta klases viedierīci. Godīgi sakot, tik zemus veiktspējas testu rezultātus vēl ir jāpameklē. Visticamāk, lielāko bremzēšanu rada ļoti lēna iebūvētā atmiņa.

    Nobeigumā

    Pirms Cat S52 saņemšanas, man bija aptuvena nojausma, ka šis nebūs nekāds kantainais klucis, bet nebiju gaidījis, ka izturīgais Cat S52 būs tik izmēros un iespējās normāls viedtālrunis. Jā, iespējams, zīmola faniem šāda pieeja varētu nešķist saistoša, bet vairums izturīgu viedtālruņu kārotāju noteikti meta līkumu iepriekš redzētajiem, brutālajiem ķieģeļiem, ko kāds mēģināja nodēvēt par viedtālruni.

    Protams, izturības dēļ tiek zaudētas pāris nianses, ērtības un arī jauda, bet kopumā Cat S52 uzskatu par pirmo izturīgo viedtālruni, ko iespējams ērti ikdienā pārnēsāt kabatā un pat ikdienā lietot, jo ātrdarbība ir pieņemama, kameras spējas arī nav metamas zemē. Uzskatu, ka nedaudz nošauts garām ar Cat S52 akumulatoru – tam bija jābūt jūtami ietilpīgākam.

    Šis apskats top Melnās piektdienas izpārdošanu laikā, tāpēc ir visai grūti novērtēt citu ražotāju piedāvājumu līdzīgā cenā. Redzēju, ka Samsung Galaxy S10e maksāja zem 500 eiro, arī Samsung Galaxy A80 un Apple iPhone 8 64 GB modelis arī ir līdzīgās cenās. Cena, visticamāk, var izrādīties visai liels Cat S52 ienaidnieks.

    Kopumā gan rodas iespaids, ka ar Cat S52 ir nedaudz nohaltūrēts – ne mums tiek piedāvāta kāda termokamera, ne kāds papildu sensors. Prasīto cenu par tik vienkāršu un lēnu viedtālruni ir grūti attaisnot. Izturības nianses kādam noteikti šķitīs interesantas.

    Patika

    • Tīri glīts izturīgais viedtālrunis
    • Ātra uzlāde
    • Pieņemama kameras darbība
    • Nav jākrāmējas ar USB nosegvāku pie katras lādēšanas reizes

    Ne tik ļoti patika

    • Mazs akumulators
    • Viedtālrunis ir lēnīgs pat salīdzinot ar parastiem ~200 eiro viedtālruņiem
    Manuprāt, pārāk vienkāršs, lēns un ar pārāk mazas ietilpības akumulatoru savai cenai.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    6
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Cena
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Madara Saule
    05.12.2019 16:55

    Nu nesaprotu, kāpēc jāākstās ar šādiem…
    Uzliekam jebkuram flagmain kaut ko šādu https://www.amazon.co.uk/SUPCASE-Full-Body-Holster-Protector-LYA-L29/dp/B07L9TVQQC un tanks gatavs!

    Kursors.lv
    05.12.2019 17:08
    Reply to  Madara Saule

    Jā, man arī liekas, ka šādu Cat telefonu gadījumā galvenais jautājums ir par to, cik salīdzinoši izturīgus ar visādiem vāciņiem/kārbiņām var padarīt “parastos” telefonus. Cat taisa diezgan izturīgus telefonus, bet viss cits parasti ir viduvēji vai bēdīgi.

    Madara Saule
    05.12.2019 19:11

    nu lūk, aš gribas pasūtināt to vāciņu un izmēģināt. viņam pat sola kaut kādu militārās aizsardzības standartu… šim Cat tiešām viss ir bēdīgi pa tādu naudu…

    Čiekurs
    05.12.2019 21:16
    Reply to  Madara Saule

    Šim Cat… un teju visiem citiem Cat modeļiem viss ir bēdīgi, pats stulbākais, ka tie nenodrošina to, ko paši solās darīt vislābāk- būt izturīgiem. Radu lokā lielākie nevīžas ik pa laikam tika palietot dažādus viedos modeļus un vienu podziņu dumbfònu, goda vārds, viņiem pat podziņtelefonu neizdevās izveidot lietojamu. Tāpēc esmu mazliet pārsteigts, ka vēl izlaiž jaunus modeļus, šķiet mārketinga ļaudis vismaz savu amatu pieprot.

    Andis
    05.12.2019 21:35

    Kā tas nākas, ka jauns telefons ar pieņemamu specifikāciju ir lēnīgs?

    Madara Saule
    05.12.2019 22:09
    Reply to  Andis

    kas, kas? kas ir pieņemama specifikācija? MediaTek???

    wils
    06.12.2019 12:15
    Reply to  Madara Saule

    Nav vainas MediaTek, bet gan rāžotāja skopums. Ja ieliek P35, vai Qualcomm Snapdragon 4xx un 2xx sēriju, kā arī Huawei Kirin 65x sēriju, tad neko ātru nevar gaidīt. Kas dzimis rāpot, nav paredzēts lidošanai.

    Kursors.lv
    06.12.2019 07:06
    Reply to  Andis

    Tas ir jāprasa telefona pasūtītājam, taču mēs domājam, ka pie vainas ir lēna atmiņa. Mediatek procesors arī nav nekas labs.

    digitalk
    06.12.2019 07:50

    Helio P35 nav nekas labs salīdzinot ar ko? ar kādu no SD flagmaņiem, kurš maksā Nx vairāk?

    Kursors.lv
    06.12.2019 09:24
    Reply to  digitalk

    Salīdzinot ar normāliem čipsetiem, kas darbojas.

    wils
    06.12.2019 12:21

    Kristap, es saprotu, ka savā blogā raksti ko gribi, bet tava pārliecība par MediaTek ir “ar volvo brauc tikai pensionāri” līmenī.

    Artis 🍏
    06.12.2019 14:46
    Reply to  wils

    Tad esi tik labs un nosauc kādu foršu Mediatek procesoru, kas ir pieejams un, ieteicams, pats to esi pamēģinājis. Jo cik redzēts, Mediatek vienmēr ir kaut kādas problēmas, ko var sajust ikdienā. Plus vismaz es uzskatu, ka Mediatek būtu jāliek līdz 250 eur modeļos.

    wils
    06.12.2019 15:11
    Reply to  Artis 🍏

    Vispirms par 250 eur – Tā nav MediaTek vaina, ka Cat viņu pa 500 eur pārdod. Es uzskatu, ka S52 nav pat 200 eur vērts.
    Par foršumu – te pat Qualcomm Snapdragon 66x tiek uzskatīts par švakuli. No MTK protams neko zemāku par Helio P60/P70 vai Helio G90/T neieteiktu un noteikti gribēšu paturēt aparātu ar Dimensity 1000.

    Kursors.lv
    06.12.2019 16:01
    Reply to  wils

    Mana pārliecība ir tāda, ka Mediatek trumpis ir to relatīvi lētākā cena. Šādiem produktiem ir jābūt, taču ir naivi sagaidīt, ka tie tur līdzi dārgākām alternatīvām veiktspējas ziņā. Tāpēc, jā, ja mēs redzam ierīci ar Mediatek procesoru, varam diezgan vienkārši pieņemt, ka nekādu dižo veiktspēju no tās sagaidīt nevajadzētu.

    Gatis
    06.12.2019 08:07

    Sveiki, tests par Huawei p30 ir bijis vai nē

    Kursors.lv
    06.12.2019 09:25
    Reply to  Gatis

    Mēs sagatavojām un publicējām Huawei P30 Pro apskatu, kad šis telefons iznāca: https://kursors.lv/2019/04/08/huawei-p30-pro-apskats/

    Huawei P30 apskats atsevišķi nav bijis un vairs tam neķersimies klāt.

    Skābene
    06.12.2019 09:18

    Manu paziņu lokā Catus lieto celtnieki, motoristi un burātāji! Visi kā viens saka, ka telefons esot baigais draņķis, bet tomēr dzīvelīgs. Izturot kritienus no ēku jumtiem, lieliski sadzīvo ar motoreļļu, kamēr visi vāciņi ķīmisko reakciju rezultātā sadalās, kad telefonu paņem eļļainām rokām utt.

    digitalk
    06.12.2019 12:59
    Reply to  Skābene

    manu paziņu lokā viens sēdēja uz CAT, pārējie uz Samsung Xcover4. un visi nepacietīgi cer uz Xcover5 iznākšanu, kura vasaras relīzes baumas neapstiprinājās.

    Artuurs
    08.12.2019 10:57
    Reply to  digitalk

    Šovasar X Cover 5 vietā iznāca X Cover 4S

    Krotow
    06.12.2019 18:28

    500 EUR par MediaTek procesoru un bez termokameras. Nu nē… Ja jau aparāts celtniekiem un pa mežu/ūdeņiem skraidītājiem, tad bez laba GPS uztvērēja neies cauri. Attiecīgi MediaTek tur iekšā likt nevar. Būs nedaudz dārgāk, taču mērķauditorija to var atļauties.

    Romāns Lieto-Cats
    06.12.2019 21:21

    Kursors.lv ! No Jūsu puses – tiešām-ir patīkami lasīt-👍 ! Kursors.lv ! Lūdzu: vai Jūs, varētu , pie Caterpillar ; pārstāvjiem – painteresēties to – kuru no mobilajiem telefoniem – paši – “CATERPILLAR” – taisās izgatavot-nākošo gadu-2020 gadā ? Jautāju – es-Romāns .

    digitalk
    07.12.2019 03:31

    man liekas, ka tu lieto ne tikai Cats…

    Edgars Rozentals
    11.12.2019 18:01

    kā lietotne zello var but lieka ? kas tās par muļķībām ? ja pats tadu nelieto tas nenozime ka viņa ir lieka.
    nosauc labaku alternativu tad ? kā vēl lai traktorists sazinās ar otru traktoristu blakus laukā atrodoties pilnīgā ķitē ?

    Reklāma
    Manuprāt, pārāk vienkāršs, lēns un ar pārāk mazas ietilpības akumulatoru savai cenai.Cat S52 izturīgā viedtālruņa apskats