Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi 13T Pro apskats – viens no labākajiem Xiaomi viedtālruņiem, kādu esmu testējis

    Xiaomi 13T Pro varu apsveikt ar gada lielāko izaugsmi. Šis ir viens no labākajiem viedtālruņiem, kādu no Xiaomi esmu testējis!

    Jaunākie raksti

    Agrāk bija vienkārši – Xiaomi T sērija centās konkurēt ar OnePlus T sēriju (Pro modelī). Kopš OnePlus vairs šo sēriju nepiedāvā, arī Xiaomi nolēmis T sērijai veidot jaunu identitāti. Tas darīts ar trim būtiskiem uzlabojumiem. Pirmkārt, augusi uzbūves kvalitāte. Pirmo reizi sērija tikusi pie IP68 putekļu un ūdens noturības. Otrkārt, krietni augušas kameru spējas. Beidzot aizmugure nepiedāvā liekulīgus kameru apendicītus (dziļuma sensoru, makro kameru), tā vietā aizmugurē ir trīs reāli izmantojamas kameras. Turklāt, tās tapušas sadarbībā ar Leica. Jāatgādina, ka arī Huawei savulaik nonāca veikalu augstākajos plauktos šīs laulības dēļ, tāpēc jāuzteic Xiaomi par līdzīgu soli. Treškārt, programmatūras atbalsts beidzot sola četrus lielos atjauninājumus. Šis solījums ražotāju beidzot novieto vienā līgā ar lielajiem puišiem. Tātad, iepazīstieties ar Xiaomi 13T sēriju! Šī gada metiens piedāvā Xiaomi 13T modeli, kas ir ļoti līdzīgs Pro versijai, tikai ar vidējās klases procesoru un attiecīgi 250 eiro zemāku cenu. Toties pie mums uz testu atbraucis Xiaomi 13T Pro, kas maksā 899 eiro.

    Jā, cena nav zema, tomēr arī Xiaomi nav pasargāts no inflācijas un piegāžu ķēžu apgrūtinājumiem, ko rada sasodītās globālās dižķibeles. Lai gan par ražotāju izveidojušies dažādi stereotipi, es tomēr negribu ļauties aizspriedumiem. Proti, Xiaomi un tā apakšzīmoli (POCO, Redmi) lielākoties asociējas ar vidējās un budžeta klases veikumiem, tādēļ izveidojies stereotips, ka Xiaomi viedtālruņiem nebūtu jāmaksā dārgāk par 500 eiro, turklāt tiem nav ko meklēt flagmaņu klasē. Pēdējo stereotipu ražotājam jau izdevies apgāzt ar saviem lieliskajiem 13 sērijas flagmaņiem, 13 Ultra, kas ir viens no šī gada iespaidīgākajiem kamerfoniem un pat atveramajiem brīnumiem, kas atsevišķos departamentos liek nobālēt pat Samsung Galaxy Fold5. Diemžēl, šie modeļi oficiāli pie mums nav pieejami. Tādēļ prieks redzēt Xiaomi veikumu cenu grupā, kas aizstāj agrāk tik tīkamo flagmaņu slepkavu segmentu. Ja uz Xiaomi 13T Pro skatās šādā kontekstā, tad piedāvājums ir lielisks un cena konkurē gan ar tādiem nišas produktiem, kā Nothing Phone (2), ASUS Zenfone 10, gan ar tādiem universālajiem kareivjiem, kā OnePlus 11. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, varu teikt, ka 13T Pro uz konkurentu fona izskatās pārliecinoši. Bet nu gan metamies apskatā!

    P.s. paldies par testa ierīci, ko mums sagādāja Bite!

    Xiaomi 13T Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, MIUI 14
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1220 x 2712, 20:9 malu attiecība, ap 446 ppi, 107.4 cm2, ap 87.5% ekrāna un korpusa attiecība,  68B krāsu, 144Hz ātrā atsvaidze, Dolby Vision, HDR10+, 2600 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Mediatek Dimensity 9200+ (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.35 GHz Cortex-X3 & 3×3.0 GHz Cortex-A715 & 4×2.0 GHz Cortex-A510, Immortalis-G715 MC11 video apakšsistēma
    • RAM: 12*/16 GB
    • Atmiņa: 256/512* GB/ 1TB UFS 4.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.4 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 2G/3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1+L5), GLONASS (G1), GALILEO (E1+E5a), NavIC (L5), BDS
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, žiroskops, kompass, stereo skaļruņi, 24-bit/192kHz audio, krāsu spektra sensors, IP68 putekļu un mitruma noturība, infra sarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.28″, 1.22µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 50 MP, f/1.9, 50mm, 1/2.88″, 0.61µm, PDAF, 2x optiskā palielinājuma kamera; 12 MP, f/2.2, 15mm, 1/3.06″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; HDR; Leica lēcas; 8K@24fps, 4K@24/30/60fps, 4K/1080p@30fps HDR10+, 1080p@30/60/120/240fps; 10-bit LOG, gyro-EIS video. Priekšā 20 MP, f/2.2, 0.8µm pašiņu kamera, HDR, 1080p@30fps, HDR10+ video
    • Izmēri un svars: 162.2 x 75.7 x 8.5 mm, 200g/206g* atkarīgs no aizmugures uzbūves
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 120W ātrā vada uzlāde, PD3.0, QC4
    • Cena: 899 eiro par 12/512 GB versiju

    *testa ierīcei

    Vienkāršs, klasisks dizains

    Kas raksturo elegantu viedtālruni? Vienkāršība, nesamocītas līnijas, tīri laukumi un ergonomika. Xiaomi 13T Pro visus šos kritērijus izpilda. Uzteicami, ka dizaineri nav nogalinājuši nevienu laumiņu vai vienradzi un izmantotie krāsu varianti ir lakoniski un eleganti, tomēr atšķirīgi ir aizmugurē izmantotie materiāli. Piemēram, zilais noformējums būs košāks, ar reljefu, jo veidots no mākslīgās ādas. Tikmēr testa ierīci saņēmām latviskajai mentalitātei atbilstoši – koši melnu. Šis noteikti ir elegants risinājums, bet ne visai praktisks. Proti, aizmugures stikls ir glancēts, tas ir slidens un krāj visdažādākās šmuces. Tīru to uzturēt gandrīz nav iespējams. Žēl, pagājušā gada Xiaomi 12T matētā aizmugure šķita praktiskāka. Labā ziņa, ka Xiaomi neskopojas ar silikona ietvaru komplektā, kas vismaz nedaudz atrisina aizmugures higiēnas problēmu. Aizmugures kameru sala ir pamatīga, tā liek 13T Pro uz galda gāzelēties. Arī šo problēmu daļēji risina līdzi dotais silikona ietvars. Stikla aizmugures versija būs par 6g smagāka par mākslīgās ādas versiju.

    13T Pro ir diezgan liels un pasmags. Tomēr tas nav trūkums, tas labi iegulstas plaukstā un asociējas ar nopietnību, ar kādu ražotājs šim modelim piegājis. Lai gan priekša saņēmusi plakanu ekrānu un sānu rāmis arī tā veidots, aizmugures stikls saņēmis izliekums, kas uzlabo ergonomiku. Kopumā plaukstā 13T Pro jūtas ērti. Sānu rāmis, diemžēl, veidots no plastmasas, nevis tīkama alumīnija, kā prasītu cena. Toties tas ir patīkami matēts. Kreisais sāns atstāts tīrs, bet labā puse tikusi pie ērtiem bloķēšanas un skaļuma taustiņiem. Apakša saņēmusi SIM atvilktni, USB ligzdu, mikrofonu un skaļruni. Rāmja augša tikusi pie otra skaļruņa, papildu mikrofona un infrasarkanā raidītāja, kas ļauj 13T Pro pārvērsties universālajā pultī.

    Šī gada jaunums ir oficiāla IP68 putekļu un ūdens aizsardzība. Tā ražotājam izdevies pievilkties konkurentiem un pat pārspēt tādus sāncenšus, kā OnePlus 11 un Nothing Phone (2), kas līdzīgā cenā piedāvā vien šļakstu noturību. Tātad hroniskas tizlības gadījumā, ja nu tomēr 13T Pro attapsies podā, tam vajadzētu izdzīvot. Es protams to neiesaku darīt, tomēr šis ir ķeksītis, kas krietni paaugstina Xiaomi vērtību un pievelkas konkurentu uzbūves kvalitātei. Kopumā, dizains ir patīkams un vienīgie trūkumi ir glancētais stikls aizmugurē un tas, ka rāmis nav veidots no alumīnija. Pat ja tādēļ 13T Pro nesniedz to premium sajūtu, ko citi, dizains vienalga ir ergonomisks, pārdomāts, bet par maciņu nevajag aizmirst, lai uz galda negāzelējas un aizmugure nekļust par pirkstu nospiedumu izstādi.

    Lielisks ekrāns

    Xiaomi 13T Pro saņēmis izcilu ekrānu, kas mierīgi var konkurēt arī ar vēl dārgākiem modeļiem. AMOLED matrica izmanto CrystalRes izšķirtspēju. Tas ir ražotāja izdomāts nosaukums 1.5K izšķirtspējai. Tas nozīmē, ka tā būs, kaut kas pa vidu starp OnePlus 11 QHD un Nothing Phone (2) FHD izšķirtspēju. Ja salīdzina ar Xiaomi plašo piedāvājumu, tad pikseļu blīvums būs pa vidu starp Xiaomi 13 Pro un Xiaomi 13. Ar to gribēju teikt, ka 446 pikseļi uz kvadrātcollu būs pietiekami asam attēlam. Tomēr ir vēl divi parametri, kas 13T Pro ekrānu novieto virs konkurentiem. Runa ir par spilgtumu un ātro atsvaidzi. Ekrāns spēj sasniegt 2600 nitu maksimālo spilgtumu, kas ir vairāk par nesen izziņoto Google Pixel 8 sēriju un pat Apple iPhone 15 sēriju. Protams, šāds spilgtums attieksies tikai uz specifisku HDR saturu, bet tas nemaina faktu, ka 13T Pro ekrāns mierīgi saskatāms arī spilgtā saulē.

    Otra atšķirība ir 144Hz ātrā atsvaidze. Arī tas ir vairāk, kā konkurentiem, tomēr arī šī atsvaidze attieksies vien uz atsevišķām lietotnēm. Nelielu buksēšanu ritināšanā gan pamanīju, bet tā jāadresē apjomīgās saskarnes virzienā. Par ekrāna vienīgo trūkumu var uzskatīt, ka netiek izmantota LTPO matrica, kas ļautu dinamiskāk pielāgot ātro atsvaidzi. LTPO matricu izmanto jau pieminētie OnePlus un Nothing konkurenti. Citādi, skata leņķi ir lieliski un krāsas izcili kalibrētas. Ekrāns spējīgs atainot 68 miljardu krāsu. Spēj tik meklēt saturu. Par saturu runājot, pieejams arī HDR10 un Dolby Vision atbalsts. Spēlīšu dragātāji novērtēs 480Hz skārienu reģistrēšanu, bet jutīgu acu īpašnieki priecāsies par 2880Hz PWM. Tas gan nav tik daudz, kā nesen apskatītajā Honor 90, bet jau atkal tas ir krietni vairāk, kā visu ražotāju biedam – ābolam.

    Un protams nav aizmirsta programmatūra, kas prot pielāgoties katra individuālajām vēlmēm. Ir pieejams arī niansēti pielāgojams vienmēr ieslēgtais ekrāns, ko Xiaomi pārtulkojis vājprātīgā veidā, nosaucot par “aktīvās matricas displeju”, bet to adresēšu saskarnes loģikas (lasi neloģikas) virzienā. Funkciju tas pilda, un MI katru reizi citādāk izveidotā sniegpārsliņa ir riktīgi jauka. Kopumā, ekrāns ir izcils un atsevišķos parametros izgriež pogas pat dārgākiem konkurentiem. Sēdies, 10!

    Ātra atbloķēšana

    Xiaomi 13T Pro saņēmis neticami ātru atbloķēšanu ar seju un pietiekami veiklu pirkstu nospiedumu lasītāju zem ekrāna. Atcerieties gan, ka atbloķēšana ar seju nav biometriski droša, tādēļ iesaku paļauties uz pirkstu nospiedumu lasītāju. Tā novietojums man šķiet nedaudz par zemu, toties tas neapdala kreiļus, kā bloķēšanas taustiņā iestrādātie. Konkrētais ir ātrs un uzticams, pirkstu atpazīstot 8 reizes no 10. Interesanti, ka Xiaomi pamanījies sensoram iemācīt mērīt arī sirds darbību. Tas šķiet loģiski, ja reiz fitnesa aproces arī izmanto optisko sensoru. Vienīgi žēl, ka šie dati nav eksportējami un izmantojami ar fitnesa lietotnēm.

    Par šo datu precizitāti nemācēšu spriest, bet re, kā es par šo fīču sapriecājos!

    Skan un vibrē lieliski

    Jau ierasts, ka Xiaomi netaupa līdzekļus, lai lietotāji tiktu ne vien pie baudāma ekrāna, bet arī pie skaņas. To veido apakšas un augšas skaļruņi. Augšējais saņēmis divas izejas – vienu virs ekrāna, lai to varētu izmantot, kā auss skaļruni, bet otru rāmja augšā, lai tiktu pie apjomīgākas skaņas. Var just, ka apakšējais skaļrunis ir jaudīgāks par augšējo, tomēr tie balansēti gana labi, lai kopiespaids būtu lielisks. Skaļums ir pietiekams un kvalitāte nepieviļ arī pie augšējiem skaļuma līmeņiem. Jā, basi ir dzirdēti jaudīgāki, tomēr kopējā kalibrācija veidota tā, lai nenomāktu vokālu un augšējās frekvences, par ko atbild pārsvarā augšējais skaļrunis. Kompliments jāizsaka arī par vibrācijas motoru, kas kalibrēts gana smalki, lai saskarnē izbārstītie klikšķi nekaitinātu, turklāt tas spēj sasniegt arī gana stipru vibrāciju, lai nepalaistu garām zvanu. Lielisks darbs!

    Pieņemams akumulators, vājprātīgi ātra uzlāde

    Nebrīnieties, ja tikko izpakots 13T Pro neuzrāda visu savu akumulatora potenciālu. Tas tādēļ, ka akumulatoram jāļauj iestrādāties, bet programmatūrai iemācīties jūsu paradumus, lai efektīvāk izmantotu resursus. Patiešām, paiet aptuveni pusotra nedēļa, kamēr akumulators atplaukst pilnībā. Tas gan nemaina faktu, ka konkurenti ar tādas pašas ietilpības akumulatoru nodrošina labāku sniegumu. Xiaomi 13T Pro saņēmis Li-Po 5000 mAh akumulatoru, kas ir tāds pats izmērs, kā OnePlus 11 un Samsung Galaxy S23 Ultra. Nezinu vai šoreiz pie vainas atšķirīgais procesora ražotājs, vai programmatūra, tomēr abi konkurenti nodrošina ilgāku darbības laiku. Mani pārsteidza, ka mana ikrīta rutīna prasīja vien 5%, kamēr konkurentiem tie mēdz būt pat 8%. Tomēr vēlāk procenti sāk kust straujāk. Nepārprotiet mani, pie vidējas noslodzes mierīgi var izvilkt dienu vai pusotru, vienkārši konkurenti šajā ziņā iemācījušies, kaut ko drusku labāk.

    Toties Xiaomi 13T Pro spīd vada uzlādes departamentā. Runa ir par 120W mega, hiper, ultra ātro vada uzlādi. Un, lai gan tādu jau Xiaomi veikumos esam redzējuši iepriekš, tas vienalga ir ņirgu pilns spļāviens sejā gausajām Samsung, Apple, Google, Sony uzlādēm. 13T Pro pat pārspēj šī gada līdzšinējo līderi – OnePlus 11 ar iespaidīgo 100W uzlādi. Rīta duša vai pat tikai pīppauze un akumulators jau atkal ir pilns. Testējot lādētāju 10 minūtes no 14%, akumulatoru tas piedzina līdz 67%. Iespaidīgi! Šo lasot, centieties neaizrīties ar ābolu! Pat ja šādas uzlādes kompromiss ir nedaudz švakāka paša akumulatora darbība, šoreiz to esmu gatavs iemainīt pret pārpasaulīgu uzlādes ātrumu. Tiesa gan, vada uzlāde būs vienīgais pārsteigums, jo 13T Pro neatbalsta bezvadu uzlādi, ko šādā cenā prot gandrīz visi. Pat miniatūrais ASUS Zenfone 10 šogad korpusā tādu pamanījies iestūķēt.

    Vēl viena lieta, kas piesmej konkurentus, ir komplektācija. Xiaomi 13T Pro iekļāvis gan silikona ietvaru, gan jau pieminēto 120W sienas lādētāju. Tiesa gan, komplektā iekļautais vads lādētājam tiek pievienots ar USB Type-A galu, kas nozīmē, ka vadu nevarēs izmantot, lai pārnestu datus no vienas ierīces uz otru. Tas gan nemaina faktu, ka komplektācija ir ļoti dāsna un piesmej citus lielos konkurentus.

    Flagmaņu veiktspēja, tikai no cita kantora

    Šogad Qualcomm 8 Gen 2 procesors nepiedzīvoja uzlaboto versiju, kā pagājušajā gadā, tādēļ Mediatek izmantoja šo izdevību un uzlaboja savu visjaudīgāko procesoru. Xiaomi 13T Pro darbina Mediatek Dimensity 9200+ (4 nm) čipkopa. Pirms trīt dakšas naida komentāram, jāatgādina, ka jau labu laiku aiz muguras periods, kad Mediatek procesoriem nevarēja uzticēties. Gluži otrādi, kamēr ražotāji nebija aizdomājušies, kā dzesēt jaudīgos Qualcomm procesorus, Mediatek uzrādīja krietni pārāku stabilitāti un darbojās bez karstuma viļņiem. Arī šis nav izņēmums un veiktspējā pievilcies gana tuvu līdzšinējiem Android līderiem. Patiešām, sintētiskajos veiktspējas testos Dimensity 9200+ atrodas starp Snapdragon 8+ Gen 1 un Snapdragon 8 Gen 2. Jā, Qualcomm vēl aizvien to pārspēj, tomēr ikdienas darbībā to nevar novērot. Te gan jāpiebilst, ka runa ir par veiktspējas režīmu, kas nav aktivizēts pēc noklusējuma, tādēļ testus veicu arī līdzsvarotajā režīmā, lūk rezultāti!

    Lai gan sintētiskie veiktspējas testi līdzsvarotajā režīmā uzrāda zemāku rezultātu, ikdienas darbība vienalga ir raita, lietotnes atveras zibenīgi, atmiņa patur atvērtu kaudzi ar lietotnēm, un spēles var dragāt gana ilgi. Ikdienas rutīnā karšanu nenovēroju vispār, kas ir lielisks rezultāts. Neliela silšana gan parādās, spēlējot apjomīgas spēles, pēc aptuveni 15 minūtēm, tomēr tā nav nekomfortabla un kadru zudums nebija novērojams. Testa ierīci saņēmu ar 512 GB iekšējo atmiņu un 12 GB RAM. Tas ir ļoti dāsni viedtālrunim, kas neatbalsta atmiņu kartes. Turklāt izmantota svaigākā LPDDR5X RAM atmiņa un šogad prezentētā UFS 4.0 ļoti ātrā iekšējā atmiņa. Ar savienojumiem arī viss kārtībā, pieejami visi svaigākie, un tie strādā precīzi. Piemēram, pieejams Bluetooth 5.4 un Wi-Fi 7. Vienīgais, kam var piekasīties, ka izmantots vecāks USB Type-C 2.0 standarts, kam Samsung, Google un Motorola ir krietni priekšā. Lai gan zinu, ka šādi grēko arī citi Ķīnas ražotāji, arī iPhone 15 saņēmis šo pašu padzīvojušo versiju, tā ka 13T Pro pat šajā parametrā neizskatās nemaz tik slikti. Kopumā, izcila, flagmaņcienīga veiktspēja. Nu un, ka no cita kantora, vienalga, sēdies 10!

    MIUI 14 uz Android 13

    Šajā sadaļā, kā vienmēr, būs diezgan daudz nosodījuma. MIUI aizvien ir pārāk bieza saskarne, kas uzburbusi pārlieku, lai varētu teikt, ka te viss ir lieliski. No otras puses, arī Samsung programmatūra neizceļas ar tīrību. Un ja reiz runājam par Samsung pieradinātajām kvalitātēm, tad šogad Xiaomi ir pievilcies konkurentiem, solot četrus lielos atjauninājumus un piecu gadu drošības ielāpus. Nu re, sanāca tomēr iesākt ar uzslavu.

    Labā ziņa, ka šādas biezas saskarnes ir pilnas ar mikroskopiska līmeņa pielāgojumiem. MIUI 14 nav izņēmums. Tiesa gan loģika, kādā tie meklējami, nebūtu nosaucama par organisku. Kontroles bloks ir atdalīts no paziņojumu bloka. Vizuāli šis noteikti ir nospiests no ābola, bet, ja salīdzina ar citām Ķīnā veidotām saskarnēm, līdzības var atrast gan Honor, gan Infinix veikumos, kas rīkojas tā pat.

    Ja parasti mājas ekrānu pielāgoju vien nedaudz, lai lasītājiem demonstrētu ražotāja ieceri, tad šoreiz nācās koriģēt krietni. Ekrāns ir pilns ar Xiaomi pašražotajām lietotnēm, kam neredzu jēgu, daļu aizvācu, lai atrastu vietu savām biežāk izmantotajām saziņas lietotnēm. Aizvācu arī Google meklētāju, jo izrādās, ka tukšā vieta virs tā nav vis tukša, bet oriģinālais pulksteņa/laikapstākļu logrīks, ko nevar samazināt, lai atrastos vieta noderīgajam soļu skaitītāja logrīkam. Šogad klāt nākusi iespēja pielāgot mapju izmērus, kas ļauj tikt atsevišķā lietotnē, pat neatverot mapi.

    Tomēr, kad pavadīts gana daudz laika, izdzēšot liekprogrammatūras kaudzes, un tikts cauri iestatījumu labirintam, izdodas piejaucēt arī MIUI 14. Mans novērojums ir tāds, jo dārgāks Xiaomi/POCO/Redmi modelis, jo saskarne uzvedas labāk. Šoreiz man nebija problēmu ar paziņojumiem un reklāmu lietotnes bija, bet tās var arī nelietot, tādēļ reklāmas vairs neuzglūn ik uz stūra. Protams gribētu mazāk jau instalētu lietotņu, tomēr labā ziņa, ka lielāko daļu no tām var izdzēst.

    Pieejams arī noderīgs spēļu režīms, kas ļauj pat pārveidot balsi. Tomēr nelietojiet Spēļu centra lietotni, tā neapkopo spēles, bet ir parasta reklāmu lietotne. Šoreiz gan pazudis ērtais video asistents, kas ļāva YouTube klausīties ar izslēgtu ekrānu. Iespējams, kāds šo bija pačukstējis Google, tādēļ šī iespēja pazudusi. Kopumā, saskarni prasītos daudz vienkāršāku, uztveramāku un loģiskāku, bet par šo jau es un citi apskatnieki labu laiku iepriekš jau ir sūdzējušies. Redzēsim, kādas izmaiņas nesīs nākotne ar HyperOS. Tomēr jāuzteic MIUI plūdenums, kur 144Hz tiešām liek animācijām peldēt, kā pa sviestu. Tiesa gan, var just, ka visām lietotnēm šī smērviela nav pielāgota, jo Chrome rullējot pamatīgi buksē. Tikmēr lielākais jaunums ir solījums tikt pie četriem lielajiem atjauninājumiem, kas liek cerēt, ka utis turpmāk tiks izķertas.

    Leica kameras ir reāla štelle

    Xiaomi nekautrējas savu laulību ar Leica norādīt gan uz iepakojuma, gan 13T Pro aizmugurē. Pareizi vien ir, jo šī ir lielākā izaugsme, kādu T sērijas kameras piedzīvojušas. Ar to arī apsveicam! Xiaomi sadarbību ar leģendāro optikas ražotāju aizsāka senāk, bet reālus augļus sāka ievākt pagājušajā gadā. Aplūkojot 13T Pro kameru tehnisko specifikāciju, galvenā un palielinājuma kameras ir aizdomīgi līdzīgas Xiaomi 12 Pro kamerām, ko slavēju pagājušajā gadā. Nav slikti redzēt pagājušā gada flagmaņa dzelžus T sērijā, kas nemaz neskaitās ražotāja visspicākā sērija. Kameru princips ir arī ļoti līdzīgs OnePlus 11 kamerām, jo 13T Pro šogad cenšas konkurēt tieši ar šo modeli. Tas nozīmē, ka izmantots ļoti liels galvenais sensors un diezgan uzfrišināta 2x palielinājuma kamera. Jā, dārgāki konkurenti piedāvā pārāku tuvinājumu, tomēr, lai šo attaisnotu, Leica izmanto savu pēcapstrādi un īpašu vērību pievērš portretu veidošanai. Par to lasi nedaudz zemāk. Mana pirmā uzslava par to, ka nav izmantoti nekādi apendicīti (makro kamera, dziļuma sensors). Otrā uzslava, ka Leica tiešām šoreiz uzfrišinājusi pēcapstrādi tā, ka ar šīm kamerām gribas bildēt vēl un vēl, pat neskatoties uz to, ka konkurenti piedāvā interesantākas tuvinājuma kameras.

    Xiaomi 13T Pro saņēmis:

    • 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.28″, 1.22µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 50 MP, f/1.9, 50mm, 1/2.88″, 0.61µm, PDAF, 2x optiskā palielinājuma kameru
    • 12 MP, f/2.2, 15mm, 1/3.06″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 20 MP, f/2.2, 0.8µm pašiņu kameru

    Lai vēlreiz uzsvērtu Xiaomi romantiskās jūtas pret Leica, šogad kosmētisko remontu piedzīvojusi kameru lietotne. Dzeltenu akcentu vietā nākuši, Leica raksturīgie, sarkanie. Un standarta papildiestatījumu logs nu pieejams, pavelkot uz leju. Tas ļauj ērtāk aizsniegties līdz vajadzīgajam bez īkšķu mežģījumiem. Citādi lietotnē spēs viegli orientēties arī citu ražotāju lietotāji. Mazliet zemāk aprakstīšu, ko Leica ieviesusi, vienīgi piebildīšu, ka sadaļā “Vairāk” šoreiz pazuduši n’tie papildu režīmi, piemēram, jautrais klona režīms.

    Xiaomi 13T Pro akurāt netēmē būt par tuvinājuma čempionu, šo godu atstājot ražotāja premium flagmaņiem. Tomēr 0.6x (15mm), 1x (24 mm) un 2x (50 mm) ir optiskie lielumi, kas gandrīz nekad nepieviļ. Digitālais palielinājums sasniedz 20x, tomēr neiesaku ar to aizrauties, jo kvalitāte jūtami krītas jau pie 5x. 20x jau izskatās pēc akvareļu gleznas gandrīz bez detaļām un ļoti lielu graudu.

    Pirmo reizi, atverot  kameru lietotni, tiek piedāvāti divi Leica veidoti krāsu pēcapstrāžu varianti – Leica Vibrant un Leica Authentic. Tas nozīmē, ka beidzot iespējams pielāgot visiem režīmiem (arī Portreta un Nakts) spilgtākas vai dabiskākas krāsas. Par šo esmu tiešām pateicīgs, jo līdzšinējā Xiaomi multenīgo krāsu interpretācija man ne vienmēr gājusi pie dūšas, turklāt, beidzot Xiaomi piedāvā līdzīgi dabisku sniegumu Sony baltā balansam. Lieliski! Iestatījumu slēdzis ir visu laiku skatu meklētājā, tādēļ starp režīmiem var vienkārši un ātri pārslēgties.

    Atšķirība ir tiešām jūtama. Leica Vibrant piedāvā sulīgākas, bet ne pārspīlētas krāsas. Leica Authentic sniedz dabiskākas krāsas, atgūstot mazāk detaļu ēnainās vietās, tādēļ attēli reizēm sanāk kontrastaināki. Šis režīms noder bildējot dabas objektus, jo tajos mazāk izmantota digitālā saasināšana, kas Vibrant režīmā tomēr reizēm nedaudz iezogas. Toties Leica Vibrant noderēs, lai bez liekas ņemšanās ar filtriem attēli būtu uzreiz izmantojami sociālajiem tīkliem. Jāuzteic arī, kopējais dinamiskais diapazons, jo Vibrant režīmam nav tendence pārkrāsot zāli vai debesis, kā to dara Samsung, vienkārši viss attēls ir nedaudz košāks.

    Leica arī pamanījusies lietotnē ieviest citus sev raksturīgus profesionāli kalibrētos krāsu filtrus, kas ļauj uzņemt, piemēram, mākslinieciskas melnbaltās bildes. Ir pieejami arī vēl papildu filtri, bet šie laikam tiešām ir labākie, kādi atceļojuši no vācu uzņēmuma un var tikt praktiski izmantoti.

    Tātad, ko spēj trīs optiskās aizmugures kameras? Galvenā kamera veido detalizētus attēlus ar lielisku dinamisko diapazonu. Patīkami, ka atgūtās detaļas šķiet dabiskas, bez graudainības. Tas ļauj dabas detaļām izskatīties tā, kā māte daba to paredzējusi, nevis uzspiež nedabisku pēcapstrādes interpretāciju. Īpaši labi tas jūtams Leica Authentic režīmā. Digitālā saasināšana gan ir izteiktāka 2x kamerai, bet tas varētu būt mazāka sensora dēļ. Labas gaismas apstākļos atšķirības gandrīz nebūs jūtamas. Šoreiz nedaudz jūtams, ka ultra platleņķa kamera iepaliek abām pārējām, tomēr jau atkal jāuzteic, ka krāsas kalibrētas līdzvērtīgi un nelielas, nebūtiskas atšķirības varēs manīt vien, pasliktinoties apkārtējam apgaismojumam.

    Šoreiz 13T Pro nav saņēmis atsevišķi izdalītu makro kameru (paldies visiem svētajiem inženieriem!). Diemžēl arī ultra platleņķa kamera nav tikusi pie auto fokusa, kas ļautu tikt pie makro kadriem, kā to piedāvā Honor un Nothing. Toties reizēm var paveikties ar 2x kameru. Kadri gan nebūs tik tuvu fokusēti, kā tas būtu ultra platleņķa gadījumā, toties detaļu būs pietiekami. Vienīgi, šādos gadījumos reizēm jāpacīnās ar cimperlīgo auto fokusu, kas nereti vairāk grib fokusēties uz fonu. Ja to uzvar, var tikt pie pieņemamām wanabe makro bildēm.

    Taču tas nav vienīgais triks, ko 2x kamera spēj. Galvenais Leica triks ir uzlabotais portreta režīms. Parasti gan ar tiem neaizraujos, tomēr šoreiz spēlējos ar tiem biežāk, kā parasti, jo iznākums ir tiešām skaists. Portreta režīms piedāvā četrus variantus, kas simulē Leica objektīvus. Noklusējuma režīms veido 50mm kadru, ir pieejams 35 mm kadrs, 50mm Swirly Bokeh un 90 mm mīkstā fokusa portreta režīms. Objekts tiek korekti aprēķināts un fons izskatās lieliski. Šie tiešām ir vieni no foršākajiem portreta attēliem, ko nācies redzēt. Katrā gadījumā, prieks ar tiem spēlēties. Krāsas un foni mēdz atšķirties, bet tas tādēļ, ka imitē leģendārus Leica portreta režīmus. Arī vieglais fokuss, kas izskatās miglaini – tas ir speciāli un reizēm var sanākt ļoti mākslinieciski kadri. Vienīgi jārēķinās, ka smuka boke ir liela, šīs bildes aizņem vairāk, kā ierasts.

    Xiaomi 13T Pro piedāvā automātisku nakts režīmu, kad programmatūra secina, ka ar dzelžu spējām vien nepietiks. Es iesaku to atstāt ieslēgtu, lai tiktu pie labākā rezultāta, kādu 13T Pro var piedāvāt, bet testa nolūkos, lai nodemonstrētu kameru spēju dinamiku, to atslēdzu. Šoreiz visšvakākais veikums ir ultra platleņķa kamerai. Tas nav nekāds brīnums, tomēr tiem ražotājiem, kam izdevies šai kamerai palielināt izšķirtspēju, iespējams digitāli sastiķēt pikseļus. Tas tiešām ļauj uzlabot sniegumu slikta apgaismojuma apstākļos.

    Nakts kadri ir tā pozīcija, kur Leica kalibrēto kameru konsistence sāk šķobīties. Nakts kadra režīms atgūst apbrīnojami daudz detaļu. Tomēr katras kameras spējas būs manāmi atšķirīgas. Lai gan ultra platleņķa kameras sniegums ir visšvakākais, tas izskatās visdabiskākais. Te lieliski nostrādā nakts režīms, atgūstot gan detaļas, gan sakārtojot pārgaismotās vietas. Galvenā kamera ir tik spējīga, ka nakts režīms dižu pienesumu nedod. Tās ir lieliskas ziņas no dzelžu puses. Tomēr pēcapstrāde attēlus veido nedabiskus. Lieliski, ka tiek atgūtas detaļas, ko acs neredz, tomēr pārkrāsotās debesis rada ļoti samākslotu iespaidu. 2x kamera performē lieliski (ņemot vērā sensora izmēru), tomēr cimperlīgais auto fokuss var pabojāt kadru un daļa attēlu sanāk neasi. Protams jārēķinās, ka nakts režīmam nepatīk kustīgi objekti.

    Nakts kadru sniegums protams ir mulsinošs, tomēr tas var sniegt izcilu sniegumu vai nebaudāmu. Tikmēr kamera, kas visbiežāk sniegs ne visai patīkamu veikumu, ir pašiņu kamera. Diemžēl, tā nav atjaunināta vairākus gadus, un šajā cenu kategorijā tā netur līdzi gandrīz nevienam konkurentam. Detaļu nav daudz, fons parasti ir pārgaismots, un kārtējo reizi 899 eiro viedtālrunis nespēj filmēt 4K video. Šoreiz, šī ir vilšanās.

    Jau rakstīju, ka daudzi jautrie režīmi ir pazuduši, tomēr varu uzteikt, ka kvalitātē audzis garās ekspozīcijas režīms, kas spēj iemūžināt zvaigznes, izstiept mašīnu gaismas un izdarīt citas lietas. Laikam Leica domā, ka šis režīms ir nopietnāks par jautro klona režīmu, kas man nedaudz pietrūkst.

    Kopumā, Leica tiešām ir radījusi izrāvienu T sērijai. Beidzot varam Xiaomi uztvert, kā nopietnu spēlētāju kameru departamentā. Kameru komplekts protams nav ideāls. Pašiņu kamera nesajūsmina un nakts režīmam prasās pēc atjauninājuma. Tomēr, varu teikt, ka šis ir viens no labākajiem kameru sniegumiem, kādu ražotājam izdevies sasniegt, turklāt tas ir ļoti pieklājīgs arī uz konkurentu fona.

    Konkurence

    • Xiaomi 13/13T – interesantu konkurenci sastāda paša Xiaomi viedtālruņi. Xiaomi 13 piedāvā līdzvērtīgu veiktspēju, smalkāku premium materiālu korpusu, 3.2x palielinājuma kameru, bezvadu uzlādi par šobrīd zemāku cenu. 13T Pro piedāvā ietilpīgāku akumulatoru un ātrāku vada uzlādi. Savukārt, Xiaomi 13T piedāvā gandrīz visas tās pašas kvalitātes, ko Pro versija, tikai par 250 eiro lētāk. 13T Pro savu mazāko brāli pārspēj vien ar jaudīgāku procesoru un ātrāku vada uzlādi.
    • OnePlus 11 – ir tiešs konkurents, kas ticis pie pilnvērtīga premium materiāla korpusa un labākas akumulatora darbības. OnePlus kameras kalibrējis Hasselblad, bet Xiaomi – Leica. 13T Pro atspēlējas ar pilnvērtīgu ūdens izturību un vēl ātrāku vada uzlādi.
    • Nothing Phone (2) – pieejams tādā pašā vai lētākā cenā, tas saņēmis pilnvērtīgu premium materiālu korpusu, kopumā krietni stilīgāku dizainu un bezvadu uzlādi. Par labu Nothing runā sakārtotāka saskarne un LTPO matrica ekrānā. Xiaomi 13T Pro atspēlējas ar labāku kameru sniegumu, pārāku veiktspēju, dāsnāku komplektāciju un daudz ātrāku vada uzlādi.
    • ASUS Zenfone 10 – ir nišas viedtālrunis, kas piedāvā flagmaņu veiktspēju daudz kompaktākā korpusā. Šajā nišā 13T Pro protams neietilpst, toties līdzīgā cenā gan. Xiaomi piedāvā spēcīgāku ekrānu, ietilpīgāku akumulatoru, daudz ātrāku vada uzlādi un krietni labāku kameru sniegumu. Toties ASUS nav aizmirsis bezvadu uzlādi un piedāvā pārāku gimbal stabilizāciju.
    • Samsung Galaxy S23 – cena internetbodēs noslīdējusi zemāk par 13T Pro, tam ir krietni smalkāks un kompaktāks korpuss, ir bezvadu uzlāde un 3x palielinājuma kamera, kas ir interesantāk par 13T Pro 2x. Xiaomi atspēlējas ar ietilpīgāku akumulatoru, daudz ātrāku vada uzlādi, dāsnāku komplektāciju un kopumā labāku kameru kvalitāti.

    Nobeigumā – viens no labākajiem Xiaomi viedtālruņiem

    xiaomi 13T Pro mani ir patīkami pārsteidzis. 13T Pro novieto Xiaomi blakus lielajiem ražotājiem. Galvenokārt tādēļ, ka T sērija piedzīvojusi būtiskāko izaugsmi sērijas pastāvēšanas vēsturē. Tas panākts ar IP68 aizsardzību, kas beidzot uzbūvi pievelk konkurentiem, būtisku izaugsmi kameru departamentā un četru lielo atjauninājumu solījumu. Tādēļ Xiaomi 13T Pro varu kronēt par gada lielāko izaugsmi. 13T Pro piedāvā patīkamu, IP 68 izturīgu dizainu, izcilu ekrānu, lielisku veiktspēju , dāsnu komplektāciju, pārpasaulīgu vada uzlādi un vienu no labākajiem kameru sniegumiem prasītajā cenā. Vai ir arī trūkumi? Protams. Ekrāns ir izcils, bet varēja piedāvāt LTPO matricu, kas atslogotu akumulatoru. Akumulators ir ietilpīgs, bet konkurenti piedāvā ilgāku darbību. Kameras ir teju izcilas, bet kādam var pietrūkt 3x kamera un pašiņu kamera ir stipri viduvēja. Gandrīz visi konkurenti šādā cenā saņēmuši bezvadu uzlādi. Un protams MIUI, kas vēl aizvien ir bieza un krietni pārspīlēta saskarne.

    Tomēr kopiespaids ir labs, jo plusu tomēr ir vairāk par trūkumiem, turklāt tie ir būtiskāki. Galvenokārt tādēļ, ka 13T Pro ietilpst cenu grupā, kas aizstāj agrāk tik ļoti iemīļoto flagmaņu kāvēju segmentu. Jā, pavisam zema cena nav, tomēr, ja paspēj uz akciju, kur 13T Pro dāvanā saņem planšeti vai televizoru, tad Xiaomi 13T Pro var izrādīties īsts džekpots. Šoreiz silti iesaku 13T Pro, kas sevi tiešām parāda, kā vienu no jēdzīgākajiem viedtālruņiem, kādu Xiaomi ir radījis.

    Iepriecināja

    • Tīri elegants dizains, beidzot pilnvērtīga IP68 putekļu un ūdens aizsardzība
    • Izcils ekrāns + lieliski stereo skaļruņi = lieliska mēdiju pieredze
    • flagmaņu veiktspēja
    • Saskarne saņems četrus lielos atjauninājumus
    • Zibenīga 120W uzlāde, dāsna komplektācija
    • Leica kameras ir tiešām lieliskas

    Negāja pie dūšas

    • Lai gan kameras ir lieliskas, pašiņu kamera ir atstāta novārtā, 3x palielinājuma kamera šķistu jēdzīgāka par 2x
    • Konkurenti piedāvā labāku akumulatora darbību
    • Nav bezvadu uzlāde
    Xiaomi 13T Pro varu apsveikt ar gada lielāko izaugsmi. Šis ir viens no labākajiem viedtālruņiem, kādu no Xiaomi esmu testējis!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    8
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    44 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    23.10.2023 14:04

    Nesapratu, kāpēc makro kamera tika lamāta par apendicītu, bet 2x kamera – netiek. Skaidrs taču, ka telefona izmēri uzliek ierobežojumus un vienā telefona kamerā nevar labi realizēt visas iespējas. Vai arī telefona izmēri būtu lielāki.

    Ultra platleņķim fokusa dziļums ir tāds, ka 98% gadījumu nekāda liela fokusēšanās nav vajadzīga – īpaši tad, ja minimālais fokusa attālums ir metrs vai tālāk.

    Jānis
    23.10.2023 14:14

    Bija man reiz Xiaomi telefons no Mi 11 sērijas… Nekad mūžā man vairs tas ķīniešu iztrādājums nebūs un kur nu par šādu naudu… Max 250€…

    Ess
    24.10.2023 08:42

    900 euro ir pārāk daudz priekš vidējās klases procesora, baterija tāpēc arī tur sūdīgi, un xiaomi pēdējā laikā cenšas likt cenas kā lielie puikas(Apple, samsung) tikai žēl ka kvalitāte, atjauninājumu ātrums ir ļoti ļoti zem viņiem, bija pašam dārgais xiaomi ultra modelis (skatīt komentāru augstāk) un reāli dabūju ja labi vienu update pa 3 mēnešiem un jau ar novecojušu drošības ielāpu, un lielie update, arī kavējas mēnešus, jo xiaomi primārais tirgus ir Ķīnā, tāpēc pārējiem jācieš ar lēniem atjauninājumiem, OK varbūt hardware is salīdzinoši labs(izņemot procesoru), bet tas mūsdienās vairs nav no tik liela svara, kā laicīgi, ilgi un stabili atjauninājumi, ko diemžēl xiaomi vēl aiz vien nespēj sagādāt, jo izlaiž praktiski 20 telefonus jaunus ik 4 mēnešus 😊

    Kaspars
    23.10.2023 20:56
    Reply to  Jānis

    Tas bija reiz, reiz man bija Mi 10 T Pro, joprojām ir, un ideāli strādā, šogad tiku pie šī paša 13 Pro. Līdz ar to iespēja salīdzināt kameras, vairāk interesē foto tumsā/ krēslā. Pēdējais viennozīmīgi ir spēcīgs variants.

    Ess
    24.10.2023 08:33
    Reply to  Jānis

    Man arī bija 11 sērijas xiaomi telefons, vēl pie tam ultra modelis pa 1.3k, nu, vairāk nekad mūžā nepirkšu xiaomi telefonus, reāli pēc gada attiecās darboties, labi ka Latvijā 2 gadi garantija, dabūju savu naudu atpakaļ ☺️

    nedarata
    23.10.2023 15:24

    uz samsunga arī var kautkā dabūt swirly bokeh?

    crack
    23.10.2023 21:03

    Kāpēc bite nepiedāvā Xiaomi 13/Pro? Nepiedāvā gan arī pārejie trīs lielie kantori, bet kur loģika, jo 12/Pro ir, šie arī ir, bet 13tais nav? Šietie T sērijas mazliet par lielu, ne pro versijas 13tais, šķiet, perfekts izmērā, arī aizmugure dizainiski simpātiskāka.

    Ojārs
    24.10.2023 08:50

    Nosprāga nākošā dienā pēc pirkuma. Pēc lādēšanas. Piedevām xiaomi veikals jau 2 nedēļas neatmaksā naudu, jo atteicos no šī pirkuma.

    Ojārs
    24.10.2023 10:04

    Šis modelis – 13T pro

    Ojārs
    24.10.2023 11:42

    Jā protams, vienīgi kaut kā neveiksmīgi. No mobīlās ēras sākuma ir bijuši Nokijas Sīmens, LG, Samsung telefoni visi ir kalpojuši līdz baterijas mūža beigām. Pirmo reizi iegādājos ķīnieti un neveiksmīgi.

    Ojārs
    24.10.2023 12:35

    Lūk šis ir galvenais iebildums. Viņi to aizsūtīja uz garantijas remontu lai noteiktu bojājuma iemeslu un tur tas ir iestrēdzis.

    Biteme
    24.10.2023 13:24
    Reply to  Ojārs

    Vispār PTAC dokumentā nav minēts cik ilgi var marinēt klientu, vien norādot “saprātīgu termiņu”. Agrāk bija konkrēts laikā, kurā bija jāsniedz atbilde.

    Tagad ir “saprātīgā termiņā novērš preces neatbilstību VAI apmaina preci, izņemot, ja tas nav iespējams vai ir nesamērīgi.”

    Tā kā telefons ir lieta, ko izmanto katru dienu sazin cik reizes, tad tas noteikti ietekmē saprātīgā termiņa ilgumu – tas ir daudz īsāks nekā ZS egles rotājumiem, kurus izmanto 1x gadā.

    “Tāpat patērētājam ir tiesības uz cenas samazinājumu vai līguma atcelšanu un naudas atmaksu, ja neatbilstība ir tik nozīmīga, ka attaisno tūlītēju patērētāja pieprasījumu.” – ja telefons nedarbojas un to nevar izmantot, un pārdevējs saprātīgā laikā – telefonam tā būtu nu max nedēļa, pieteikumam pievienot bērnu dz. apliecības, kuri nevar sazvanīt tēvu, argumentēt cik ļoti tas ietekmē ikdienas gaitas un prasīt līguma laušanu un naudas atgriešanu.
    Veikalam nav argumenta ka var vilkt diagnostiku vai remontu 30 dienas, kvartālu vai ka meistars salauzis kāju – šeit ir jāspiež uz sapratīgo termiņu, ko manuprāt ļoti ietekmē pereces lietošanas raksturs un ietekme uz ikdienu. Un ja pēc nedēļas būtu jādodas ceļojumā?!?

    https://www.ptac.gov.lv/lv/ko-darit-ja-neatbilstosa-prece-ir-iegadata-no-15032022

    Apsis2
    24.10.2023 10:41

    14 versija bus vel labaka + 13 ir satana skaitlis

    Krotow
    24.10.2023 11:41
    Reply to  Apsis2

    Vienmēr uzjautrina dīvaiņi, kas 13. datumu un skaitli 666 iedomājas ka sazin kādas šausmas. Viņiem vispār kopš 2012. gada bija jābūt apmirušiem.

    Apsis2
    24.10.2023 10:42

    Android pec desktopa pin ievadisanas joprojam pats neatblokejas bet vel janospiez > ikona???

    Kursors.lv
    24.10.2023 11:18
    Reply to  Apsis2

    Tas nav īsti Android jautājums, jo dažādu ražotāju Android ierīcēs ir redzēta dažāda pieeja. Ir telefoni, kuriem displejs atbloķējas uzreiz ievadot pareizo PIN un ir tādi, kam vajag vēl papildus piespiest to apstiprināšanas pogu.

    Roberts
    24.10.2023 16:58

    Tatad kapec maldinam sabiedribu par mistiskiem 900 eur ja šo ierīci var m79 nopirkt par 760 eur ??

    Kursors.lv
    24.10.2023 17:02
    Reply to  Roberts

    Nemaldinām, pie Bites šis telefons maksā 899 eiro.

    eNiistais
    25.10.2023 00:34

    Oktobrī gandrīz pie visiem tirgotājiem šiem telefoniem bonusā tiek pieplusoti vai nu planšete (divi veidi, atkarībā no tel. cenas), vai putekļusūcējs (arī variācijas) vai vēl kas netelefonisks, tāpēc kādam jau tas būs pilnīgi cits cenas aprēķins.
    Tas jau dažiem ražotājiem iesakņojas par tradīciju.

    Roberts
    24.10.2023 17:04

    Labā ziņa, ka Xiaomi neskopojas ar silikona ietvaru komplektā, kas vismaz nedaudz atrisina aizmugures higiēnas problēmu

    Es atvainojos to ietvaru dod ari visletakajiem redmi modeliem. tad nu gan uzmanibas vēŗts bonuss kas izcel T sēŗiju. var redzēt ka ikdienā xiaomi produkciju autors nav lietojis :D

    Biteme
    24.10.2023 17:31
    Reply to  Roberts

    Es iepriekš jau iekodu mēlē, domājot par smalku stikla pakaļu kas apsegta ar silikonu. Tad kāda jēga no stikla?) Xiaomi silikons ir krietni stingrāks par aļika parasto, cita starpā, jūtams stūkējot iekšā.

    Apsis2
    24.10.2023 18:59

    Plus vel – vienigas lietojamas iekartas ir ar 5.5″ ekraniem. Erti ieguljas roka un kabata ✓✓✓

    Hitleriņš
    24.10.2023 19:08

    Ar telefonu esmu apmierināts. Labs👍

    ZZZ
    25.10.2023 10:04

    Nekas sliktāks par MIUI nav izgudrots. Zosāda pat uzmetas, atceroties 11T pro lietošanas pieredzi. Viss savandīts, mēģināts piekārtot, paslaucot visu nekārtību zem gultas :)) Mūžīgie security “tīrīšanas” pieprasījumi (nevar nogriezt nost), uzbāšanās ar saviem xiaomi kontiem, reklāmas (pat iebūvētajā failu pārvaldniekā), ar katru atjauninājumu tiem salabotas 2 lietas – sa*istas 3. Nekad vairs.

    Biteme
    25.10.2023 10:29
    Reply to  ZZZ

    Ģimenē ir krietni vienkāršāks xiaomi – pirmajā dienā tika izslēgti “ieteikumi” un nevienas reklāmas, izņemot hromu kas ir aizstāts ar FF. Xiaomi konts vajadzīgs, cik saprotu, specifiskām darbībām un bez tā var dzīvot.

    ZZZ
    25.10.2023 11:26
    Reply to  Biteme

    Reklāmas vēljoprojām ir viņu iebūvētajās aplikācijās, kuras nevar nonest nost. Tas nav pieļaujams 600eur trubā, nu nekādi. Es no tā mēsla nosacīti atbrīvojos brīdī, kad viņiem bija vajadzīgi 3(!) mēneši, lai savestu kārtībā kropļotus notifikāciju paziņojumus… Labi, par notifikācijām tur vispār laikam var nerunāt, smart id, swedbank, outlook vajadzēja “nonest” un uzlikt vēlreiz regulāri, lai notifikācijas saņemtu. Nē, n-tie hard reseti nepalīdzēja.
    Neesmu Xiaomi nīdējs, 3 gadus laimīgi lietoju mi9, par to cenu tā truba bija MEGA. Sarunas ieraksts ar vienu pogu jebkurā brīdī ir opcija, kas nežēlīgi pietrūkst. Darbā tas bija kārtīgs instruments.

    Biteme
    26.10.2023 10:04
    Reply to  ZZZ

    Nu, tad jau mums paveicies. Ko paņēmi vietā?

    Jānis
    26.10.2023 09:22

    Pāris dienas lietojot šo telefonu secinājumi, ka vēlētos atpakaļ savu Poco F3. 33W stabila uzlāde pret (līdz) 120W uzlādei 10 min. laikā, kad pirms skriešanas darīšanās, kur pa ceļam nevarēšu uzlādēties ir svarīgi cik daudz uzlādē procentus, bet kaut kā 2 gadus lietots F3 uzlādēja vairāk kā šis.

    Kameras nevarētu teikt, ka ļoti iepriecinātu. 1x ir vienalga wide kamera, 2x ir kā vajadzētu būt 1x un 5x ir neizmantojamas. Nakts režīmos attēli ir ķā photoshop uzmālēta glezna no fotogrāfijas. Pārāk daudz red krāsa 1x kamerai, pārāk dzeltens bildējot tumsā. Pakratot telefonu var dzirdēt OIS acīmredzot. Pie slodzes un uzlādes telefons uzkarst pat caur līdz iedoto case.

    Pašlaik “+” nevaru iedot, F3 laikam iedos nostaļģiju kādu laiku vēl, bet arī cenas ziņā šis tomēr vairs nebija 500nieks:D

    jurijs svarka
    26.10.2023 11:48

    jautajums cik tev samaksaju par sa mesla slavesanu jabut galig kuku laij sitadu musaru iegadatos pietma par kossmos naudam!!viens no lielakajiem mesliem !!

    Kursors.lv
    26.10.2023 11:50
    Reply to  jurijs svarka

    Neviens mums par šo nemaksā :( Pašiem vien jātērē savs laiks un nauda, lai šādi apskati taptu :(

    Hhhj
    26.10.2023 14:17

    “Centieties neaizrīties ar ābolu” žurnālistikas pērle.

    Roberts
    12.02.2024 16:29

    Šādiem testiem ir problēma ka netiek pietiekami ilgi testēts. Jo uzkarst konkŗētais mobilais nevāji. spēlējot spēles ir pamatīgs temperaturas kāpums ja nebūtu bamperis tad nebūtu komfortabli rokās turēt. Tāpat mediatek nav izārstējuši CPU no gps peldēšanas. ir nobīde par 20 – 50 metriem atrodoties telpās. turpretim testējot vecākas paaudzes snapdragon ar 7nm cpu nobīde ir 5-10 metri.

    Hyperos toties strādā diezgan pieņemami jūtamu gļuku nav bijis.

    Kursors.lv
    12.02.2024 16:44
    Reply to  Roberts

    Paldies par komentāru! Diemžēl mēs nevaram katru testa ierīci notestēt ilgtermiņā, taču daudzas lietas ar pieredzi varam pamanīt arī mūsu standarta dažu nedēļu ilgajos testos. Ne velti mēs konkrēto kategoriju ierīces parasti dodam vieniem un tiem pašiem testētājiem, kas zina kategorijas kontekstu un kam ir pieredze ar citām kategorijas ierīcēm. Plus, komentāru sadaļa mums pie apskatiem vienmēr ir atvērta un laipni aicinām un gaidām komentārus no mūsu lasītājiem, kas nereti savu pieredzi uzraksta arī ilgi pēc tam, kad apskats ir publicēts. Paldies par to!

    Bet sakot to, mēs ik pa laikam cenšamies atsevišķas ierīces patestēt ilgtermiņā un nesen pat izveidojām atsevišķu kategoriju tam: https://kursors.lv/category/iericu-apskati/ilgtermina-testi/

    Reklāma
    Xiaomi 13T Pro varu apsveikt ar gada lielāko izaugsmi. Šis ir viens no labākajiem viedtālruņiem, kādu no Xiaomi esmu testējis!Xiaomi 13T Pro apskats - viens no labākajiem Xiaomi viedtālruņiem, kādu esmu testējis