Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO F5 Pro apskats – flagmanis par vidējās klases viedtālruņa cenu

    POCO F5 Pro gadījumā plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ, ja meklējat lielisku cenas un ieguvuma attiecību, tad šeit tā ir!

    Jaunākie raksti

    Devītajā maijā POCO izziņoja savus jaunos POCO F5 un POCO F5 Pro. Biju ļoti priecīgs, jo tieši tajā pašā dienā abus saņēmu uz testu. Šāda attieksme parāda, ka ražotājs pie mums ir uz palikšanu un tam ir plāni mūsu platuma grādiem. Par to jau pirmā, mazā uzslava! POCO F sērija ir leģendāra, jo Pocophone F1 bija pirmais šī ražotāja mēģinājums piedāvāt flagmaņu veiktspēju par ļoti pievilcīgu cenu. Kopš tā laika gana daudz ūdens aiztecējis un zīmols piedzīvojis izmaiņas. Piemēram, nosaukums reducēts uz īso POCO. Tikmēr POCO F sērija turpinājusi sniegt teju nepārspējamu cenas un piedāvājuma attiecību. Piemēram, pirms diviem gadiem POCO F3 kronējām par tā gada vidējās klases karali. Šogad šī sērija piedzīvojusi izmaiņas – viena modeļa vietā saņemam divus. Ierasti viedtālruņu industrijai, tas darīts, pievienojot standarta modelim Pro versiju, un protams ceļot cenu. Tas nozīmē, ka šoreiz faktiski POCO F4 turpinātājs ir tieši POCO F5 Pro, jo standarta F5 šoreiz saņēmis vidējās klases procesoru, kamēr Pro versiju darbina flagmaņu klases čipkopa. Tomēr uzlabojumi ir vērā ņemami – pārāka veiktspēja, augstākas izšķirtspējas ekrāns, bezvadu uzlāde, maķenīt ietilpīgāks akumulators un atšķirīgs dizains. Tas attaisno šādu lēmumu ne tikai mārketinga cilvēku sapņos, bet arī realitātē.

    POCO F5 / POCO F5 Pro

    No pāra apskatīsim tieši Pro versiju, jo šī ir pirmā reize, kad POCO izmanto bezvadu uzlādi un flagmaņu cienīgu izšķirtspēju ekrānam. Vidējā klasē šādas ekstras reti var atrast. POCO F5 Pro cena atrodas vidējās klases augšgalā. Par lētāko modeli (8/256 GB) tiek prasīti 569 eiro, bet apskatam saņemtais modelis (12/256 GB) tiek piedāvāts par ar 599 eiro cenu. Zinot, ka POCO cenas visai strauji mēdz dilt, to salīdzināsim ar vidējās klases piedāvājumu, kurā F5 Pro izskatās ļoti labi. Turklāt, bezvadu uzlāde un izmantotā veiktspēja visticamāk izvēlēta, lai konkurētu ar Google Pixel 7a un Nothing Phone (2), kas apskata tapšanas laikā vēl nebija izziņoti.

    Reklāma

    POCO F5 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, MIUI 14
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1440 x 3200, 20:9 malu attiecība, ap 526 ppi, 107.4 cm2, ap 87.5% ekrāna un korpusa attiecība, 68B krāsu, 120Hz ātrā atsvaidze, Dolby Vision, 1400 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.0 GHz Cortex-X2 & 3×2.5 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510, Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 256*/512 GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, OTG, NFC, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1), GLONASS (G1), BDS (B1I), GALILEO (E1), QZSS (L1)
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, stereo skaļruņi, IP53 putekļu un šļakstu aizsardzība, žiroskops, kompass, barometrs, infrasarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.8, 1/2″, 0.7µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4, makro kamera; 2x LED zibspuldze; HDR; 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, gyro-EIS video. Priekšā 16 MP, f/2.5, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kamera, HDR, 1080p@30/60fps video
    • Izmēri un svars: 162.8 x 75.4 x 8.6 mm, 204 g
    • Akumulators: Li-Po 5160 mAh, 67W ātrā vada uzlāde, PD3.0, QC3+, 30W ātrā bezvada uzlāde
    • Cena: 569 eiro (8/256 GB), 599 eiro (12/256)*

    *testa ierīcei

    Katru gadu cits dizains

    POCO neiet konservatīvu dizaina ceļu un katru gadu tas ir atšķirīgs no priekšgājēja. Tas nav slikti, tomēr jārēķinās, ka dizaina labie aspekti, pie kā pieradinājis iepriekšējais modelis, šī gada modelī vairs nebūs atrodami. Piemēram, POCO F3 bija noapaļots, kā tā gada flagmaņi, bet POCO F4 jau moderni kantaināks. Šogad F4 pēdās dodas POCO F5, toties F5 Pro ir krietni apaļotāks un drīzāk iet F3 pēdās. Tas nozīmē, ka aizmugures stikla malas ir noapaļotas un līganāk saplūst ar plastmasas rāmi. Jā, cenas celšana nav atgriezusi alumīnija rāmi. Testa ierīci saņēmām eleganti melnā noformējumā. Tā malām ir oglekļa šķiedras raksts, kas ir atsauce uz leģendārā Pocophone F1 aizmuguri. Kameru sala izvirzīta tikai nedaudz, bet pietiekami, lai tālrunis uz galda gāzelētos. Kameru sala ir eleganta, tomēr jānorāda uz divām negodprātībām – zibspuldzi it kā veido trīs diodes, tomēr reāli strādā tikai divas; makro kamera noformēta kvadrāta formā, kas var maldinoši likt domāt, ka izmantota dārgāka periskopa kamera, bet nekā. Diemžēl, aizmugure ir glancēta, tā krāj visas pasaules šmuces un ir slidena. Pēdējo gan risina komplektā dotais silikona ietvars.

    Ja skatās uz F5 Pro priekšu, pārņem dalītas jūtas. Ekrāna rāmis ir gana šaurs, tomēr, ja salīdzina ar lētāko F5, Pro versijas zodiņš un pierīte ir biezāki un stūri apaļoti ar lielāku rādiusu. Nepārprotiet mani, šī ir tikai matu skaldīšana, tomēr standarta versijas dizains šķiet modernāks. Te pie vainas varētu būt fakts, ka POCO F5 Pro ir rebrendots Ķīnas tirgum domātais Redmi K60, bet POCO F5 veidots uz tās pašas bāzes, uz kā POCO X5 Pro un Redmi Note 12 Pro 5G, tikai ar izmainītām komponentēm. Šis gan ir tikai komentārs informācijai bez nosodījuma, jo arī šis rāmis ir šodienīgi šaurs, turklāt 87.5% ekrāna un korpusa attiecība ir flagmaņu cienīga.

    POCO F5 zodiņš VS POCO F5 Pro zodiņš

    Patīkami, ka vismaz plastmasas rāmis ir matēts, tomēr sānos tas ir šaurāks, kā augšā un apakšā, tādēļ pretslīdei dižu labumu tas nedod. Kreisā puse atstāta tīra, bet labā puse saņēmusi ērtus, stingrus bloķēšanas un skaļuma taustiņus. Rāmja apakša tikusi pie SIM karšu atvilktnes, mikrofona USB ligzdas un viena no skaļruņiem. Rāmja augša tikusi pie otra skaļruņa un mikrofona, bet tur vietu radis arī infrasarkanais raidītājs, kas ir Xiaomi/Redmi/POCO firmas zīme, ko citi ražotāji vairs neizmanto. Patīkami, ka oficiāli piešķirta IP53 šļakstu noturība, tomēr jānorāda, ka Samsung, Sony un Google šādā cenā piedāvā jau pilnvērtīgu ūdens noturību.

    Kopumā, dizainam nekā netrūkst, tomēr gribētos redzēt šo to modernāku, kaut vai izteiksmīgāku estētiku. Galu galā, citi POCO modeļi vismaz saņēmuši spilgti dzelteno versiju, bet POCO F5 Pro pieejams vien baltā un melnā variantā. Šoreiz POCO F5 (lētākā standarta versija) prezentē modernāku dizainu, tomēr Pro versijai ergonomisku trūkumu nav. Vienkārši vizuāli šoreiz paliek nedaudz nasing spešal pēcgarša.

    Izcils ekrāns

    POCO F5 Pro ir pirmais ražotāja viedtālrunis, kas izmanto 1440 x 3200 izšķirtspēju. Tā ir greznība, kādu vidējā klasē konkurenti nepiedāvā. Faktiski izšķirtspēja piedāvā 526 pikseļus uz kvadrātcollu. Tas nozīmē, ka F5 Pro saņēmis asāko ekrānu vidējā klasē un liekams vienā plauktā ar daudz dārgāko OnePlus 11 un asums pat nedaudz pārspēj Samsung galaxy S23 Ultra. Tiesa gan, programmatūra pēc noklusējuma izmanto FHD+ izšķirtspēju. Diemžēl, adaptīvā iespēja, izmantot pilno izšķirtspēju atsevišķās lietotnēs, nav pieejama. Šī greznība noder ļoti detalizētos attēlos, piemēram, lasot tekstu. Arī citi parametri, ekrānu ļauj likt blakus flagmaņiem. Ekrāna spilgtums sasniedz 1400 nitus, kas ir ļoti labs rādītājs. Ekrāns ir labi saskatāms arī saulainā dienā. Vienīgi, ja ekrāns šķiet par tumšu, šoreiz tas jānoveļ uz programmatūru. Automātiskais spilgtums reizēm mēdz piemērot pārāk zemu spilgtuma līmeni. Ja šis tiks atrisināts ar atjauninājumu, tad visam jābūt kārtībā. Atsvaidze ir ātra un plūstoša, krāsas lieliski kalibrētas un ekrāns ir ļoti atsaucīgs. Vienīgi, ka skata leņķi varēja būt par kripatu labāki. Ja to neņem vērā, tad matrica ir teju labākais, ko šādā cenā var dabūt.

    Programmatūra ļauj smalki pielāgoties savām vēlmēm. Šoreiz pielāgot var gan krāsas, gan izšķirtspēju, gan atsvaidzes ātrumu.

    Tā kā POCO F5 Pro saņēmis flagmaņu procesoru, MIUI īpaši izvērsies ar dažādiem AI uzlabotājiem. Nevaru teikt, ka tie diži maina bildi, jo tā jau pati par sevi ir ļoti laba, bet izvēle ir.

    Pieejams arī niansēti pielāgojams vienmēr ieslēgtais ekrāns. Kopumā ekrāns ir viens vienīgs prieks. Sēdies izcili!

    Zibenīga atbloķēšana

    Kā ierasts, F5 Pro saņēmis zibenīgu atbloķēšanu ar seju, bet tā kā tas nav drošākais veids, kā gūt sirdsmieru, ka nelabvēļi netiks pie jūsu datiem, iesaku paļauties uz optisko pirkstu nospiedumu lasītāju, kas novietots aiz ekrāna. Lasītāja novietojums būs pietiekami ērts gan labročiem, gan kreiļiem, tomēr pilnai ērtībai to prasītos nedaudz augstāk. Tas gan nemaina faktu, ka tas strādā ļoti ātri, precīzi un atpazīst pirkstu 9 reizes no 10. Šī ir krietni labāka pieredze par Samsung Galaxy A54. Asprātīgi, ka POCO ļauj ar lasītāju izmērīt arī sirds darbību. Nevaru garantēt šo datu precizitāti un žēl, ka tie nav importējami veselības lietotnēs, tomēr šī ir asprātīga funkcija, kādu neatradīsi pie konkurentiem.

    Stereo skaļruņi un viduvējs vibrācijas motors

    POCO F5 Pro saņēmis stereo skaļruņus, kas ļauj pietiekami labā kvalitātē baudīt multimedijus. Uzreiz gan jāsaka, ka ir dzirdēti skaļāki skaļruņi ar izteiktākiem basiem, tomēr, ja tos neliek blakus konkurentiem, arī šie apmierinās vidēji izlutinātus melomānus. F5 Pro nav saņēmis 3.5 mm austiņu ligzdu. Ja šī lieta Tev vēl ir aktuāla, tad jāskatās standarta F5 virzienā, kas tādu ir saņēmis. Šoreiz neliels kompromiss pieļauts ar vibrāciju motoru. Tas ir jūtami skaļāks un kalibrēts rupjāk par, piemēram, Xiaomi 13 Lite.

    Akumulators nepārsteidz, bet uzlāde gan

    POCO F5 Pro saņēmis Li-Po 5160 mAh akumulatoru, kas ir par 160 mAh vairāk par konkurentiem. Diemžēl, šoreiz kapacitātes lēciens nav diži jūtams. Gluži otrādi, šķiet, ka kaut kas nav īsti salāgots ar citām komponentēm un akumulators tukšojas ātrāk par konkurentiem. Piemēram, mana ikrīta rutīna, kas citiem prasa ap 6%, F5 Pro izēda ap 8-10%. Nepārprotiet mani, pat pie aktīvas lietošanas dienas nogrieznī man nebija problēmu sagaidīt vakaru, vienkārši šī nav cerētā divu dienu darbība. Labā ziņa, ka dienu mierīgi var izvilkt, tādēļ šo par trūkumu neuztveru. Vēl labāka ziņa, ka uzlāde ir līmenī.

    Pirmkārt, jau jāslavē komplektācija. Iepakojumā bez paša F5 Pro atradīsi arī silikona maciņu, vadu un sienas lādētāju. Otrkārt, ne jau šādu tādu, bet 67W. Uzlādes ātrums ir tiešām iespaidīgs un daļēji kompensē akumulatora darbību, kas varēja būt par kapeiku labāka. Aptuveni 17 minūtēs (atkarīgs, cik procenti akumulatorā atlikuši), man izdevās piedzīt akumulatoru līdz 53%. Jā, Xiaomi 12T līdzīgā cenā piedāvā vēl jaudīgāku uzlādi, bet tas nepiedāvā nākamo pārsteigumu, ko F5 Pro prot. Treškārt, POCO F5 Pro ir viens no retajiem viedtālruņiem vidējā klasē, kas piedāvā bezvadu uzlādi. Tātad F5 Pro pievienojas Nothing Phone (1), Google Pixel 7 un tikko izziņotajam Google 7a ar šo flagmaņu funkciju vidējā klasē. Arī bezvadu uzlāde saņēmusi cienījamu 30W jaudu, kas liek sarkt konkurentiem, kā jaunām meitām pažarnieku ballē. Vienīgi nekur neatradu reverso bezvadu uzlādi. Iespējams tā paslēpusies zem kāda neizskaidrojama MIUI tulkojuma vai iestatījuma, kur nebūtu loģiski to meklēt, bet par to ļaujiet papukstēt nedaudz vēlāk.

    Flagmaņu veiktspēja

    Šogad tendence ir tāda, ka loģistikas un inflācijas dēļ ražotāji mēdz izmantot pagājušā gada flagmaņu Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipkopu. Jau apskatīju biznesam domāto ThinkPhone by Motorola, kas izmanto šo procesoru, bet baumas norāda, ka Nothing Phone (2) arī izmantos to pašu. Tas nemaina faktu, ka POCO F5 Pro ir viens no jaudīgākajiem viedtālruņiem vidējā klasē, kas spēj piedāvāt flagmaņu veiktspēju. Tas nozīmē, ka lietotnes atveras ļoti ātri, grafiskās spējas ir augstā līmenī un spēlīšu dzenātājiem nebūs problēmu ilgstoši apšaudīt avataros paslēpušos pusaudžus. Šoreiz neaizraušos ar sintētiskajiem veiktspējas testiem, F5 Pro atrodas aptuveni tur, kur pagājušā gada flagmaņi. Ikdienā gan ievēroju nelielu silšanu, bet ne tādu, lai veiktspēja dramatiski kristos. Visticamāk, tas nozīmē, ka POCO izmantotā pasīvā dzesēšana strādā un veiksmīgi novada siltumu uz viedtālruņa korpusu.

    Testa ierīci saņēmu ar 256 GB iekšējo atmiņu un 12 GB RAM. Uzslava ražotājam, ka neizmanto 128 GB atmiņu, kāda sastopama pat budžeta klasē. UFS 3.1 ir pietiekami ātra, lai vidējā klasē liktu nokaunēties, piemēram, Samsung modeļiem. Ar pārējiem savienojumiem arī viss kārtībā. Tie ir ātri un precīzi. Šoreiz veiktspējai nav, kur piekasīties.

    MIUI 14 uz Android 13

    Patīkami, ka F5 Pro saņēmis jaunāko Android versiju, nevis kā Xiaomi 13 Lite vai Redmi Note 12 Pro 5G (un pie reizes uzslava par sakarīgu, īsu nosaukumu). Tie, kas jau lietojuši, kādu Xiaomi veikumu, jutīsies, kā zivs ūdenī, bet citu ražotāju lietotājiem, var nākties piedzīvot pāris kultūršokus. Tomēr šoreiz jāuzteic, ka saskarne pietiekami labi tiek galā ar paziņojumiem un neuzbāžas ar reklāmām tik uzmācīgi, kā agrāk.

    Netrūkst arī dažādi kaitinoši sīkumi, kas pārsteidza arī mani, kam MIUI šogad pabijis rokā visbiežāk. Piemēram, meklēju noderīgo soļu skaitītāja logrīku, ko tā arī neatradu. Lai tam rastu vietu mājas ekrānā, noņēmu Google logrīku, kad sapratu, ka tas nav iekļauts, liku to atpakaļ, bet tas nav pieejams visa ekrāna garumā un simetriski nesader ar ikonām. POCO izmanto pašveidotu tēmu, lai ikonas būtu apaļas un it kā atgādinātu tīru Android, bet tad kāpēc oriģinālā mūzikas lietotnes ikona ir tik līdzīga TikTok, bet kameras ikona atgādina Chrome? Ātrumā var sajaukt un apmulst. Jārēķinās ar milzīgu liekprogrammu apjomu, ko nāksies izdzēst. Vēl pie ierastiem trūkumiem var atzīmēt to, ka Rīgas Satiksmes lietotne vēl aizvien nestrādā un Smart ID, visu laiku jāaktivizē pašam, lai ko arī iestatījumos atzīmētu.

    Chrome/drošība/kamera

    Pēc noklusējuma paziņojumu bloks ir atdalīts no kontroles bloka. Šis ir ļoti ābolīgs piegājiens, bet iespējams izvēlēties arī apvienotu variantu.

    Labā ziņa, ka saskarne ir piepačkāta ar mikroskopiska līmeņa iestatījumiem. Ja kādu elementu esi redzējis citās vizuālajās saskarnēs, tad zini, ka kaut kur tas slēpjas arī iekš MIUI 14. Spēj tik meklēt dīvainu tulkojumu un atrašanās vietu labirintos, jo ne viss ir tur, kur šķistu loģiski. Piemēram, vienmēr ieslēgtais ekrāns nebūs displeja iestatījumos, bet atsevišķi un nosaukts par aktīvās matricas ekrānu. Bet jārēķinās, ka arī citi elementāri iestatījumi var atrasties neloģiskās vietās. Iestatījumi ir tālu no intuitīviem, tādēļ saskarnei ļoti prasītos pēc pamatīgas revīzijas.

    Ir noderīgs spēļu režīms, kas ļauj pat mainīt balsi un balss lūzuma nomocītajiem izklausīties vīrišķīgākiem. Nav aizmirsts arī video atbalsts, kas ļauj iegūt YouTube Premium pieejamo iespēju klausīties video ar izslēgtu ekrānu. Šoreiz ar vieglu žestu atteicos no Premium izmēģinājuma mēneša. Un protams kaudze ar citām iespējām.

    Ir pieejams arī ļoti ērts atvērto lietotņu logs, kas ar sakārtoto RAM menedžmentu, strādā lieliski un piedāvā ļoti ērtu vairāku lietotņu vienlaicīgu izmantošanu.

    Kopumā, MIUI šoreiz nepatīkami nepārsteidz, ir uzlabots RAM menedžments, paziņojumi pienāk laikā un reklāmu ir mazāk. Tomēr loģikas kalambūrs prasa zināmu laiku pierašanai.

    Kameras nav mainījušās no pagājušā gada

    Jāteic, ka POCO nekad nav piedāvājis spicākās kameras. Tās parasti atrodas, kaut kur starp gandrīz labi un ļoti labi. Tomēr tas šķiet saprotami, jo kaut kur taču kompromisi ir jāpieļauj, lai piedāvātu lielisku cenas un ieguvuma attiecību. Šoreiz dzelžu līmenī konkurenti noteikti ir priekšā F5 Pro kameru spējām, tomēr savu artavu sniedz arī flagmaņu procesors, kas spēj apstrādāt krietni vairāk informāciju. Piemēram, F5 Pro spēj ierakstīt 8K video, kas ir jaunums vidējā klasē. Faktiski kameras nav mainījušās no POCO F4 laikiem un izmantotas tādas pašas, kā standarta F5 modelī.

    POCO F5 Pro piedāvā:

    • 64 MP, f/1.8, 1/2″, 0.7µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4, makro kameru
    • 16 MP, f/2.5, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameru

    Kameru lietotne ir elementāra. Tajā orientēties nebūs problēmu arī citu ražotāju lietotājiem. Jāuzteic tās plūdenums un ātrā pārslēgšanās starp režīmiem, kas ir flagmaņu procesora spēju apliecinājums.

    POCO F5 Pro operē ar vidējai klasei ierastiem lielumiem – 0.6x un 1x optiskajiem lielumiem un 10x digitālo palielinājumu.

    Tiesa gan, digitālais palielinājums visai strauji zaudē kvalitāti, tādēļ iesaku paļauties uz ultra platleņķa kameru, galveno kameru, labā apgaismojumā 2x digitālo palielinājumu, bet tālāk netuvināt.

    Saulainā dienā galvenā kamera rada detalizētus attēlus bez graudainības. Tā saņēmusi optisko stabilizāciju, kas ļauj ātrāk fokusēties uz kustīgiem objektiem. Pie nosacījuma, ja apgaismojums ir pietiekams, jo, piemēram, iekštelpās ar zemāku apgaismojumu fokusa ātrums samazinās un mazi bērni vai mājdzīvnieki var nebūt asumā. Kamerās visai bieži iezogas saules zaķi un halo riņķi. Dinamiskais diapazons ir labs, bet kontrasts arī ir jūtams. Šoreiz POCO izmanto nedaudz mutētākas krāsas, kā agrāk. Tas nozīmē, ka vairs nebūs multenīgu krāsojumu un attēli sanāks dabiskāki, kā iepriekš. Tomēr jārēķinās, ka atgūto detaļu ēnās arī būs mazāk, kā agrāk. Neskatoties uz viduvējiem dzelžiem, ultra platleņķa kamera padara pieņemamu darbu. Tā rada detalizētu attēlu ar labu dinamisko diapazonu un labu objektu korekciju. Tomēr abu krāsu pēcapstrāde ir atšķirīga. Ultra platleņķa kamera veido kontrastaināku attēlu ar mazāk detaļām, bet galvenā kamera veido detalizētāku attēlu ar krietni siltākiem krāsu toņiem. Reizēm šķiet, ka ultra platleņķa kamera attēlo krāsas dabiskāk, kamēr galvenā kamera – piesātinātāk.

    Diemžēl, abu kameru spējas sliktā apgaismojumā krītas. Ultra platleņķa kamera ir gandrīz neizmantojama. Tai lieliski palīdz Nakts režīma izmestais peldriņķis. Pēc noklusējuma, kameru lietotne izmanto automātisko nakts režīmu, tādēļ nebūs jāuztraucas, ja to aizmirsīsi ieslēgt. Diemžēl, arī galvenās kameras spējas tumsā ir švakas. Gaismas objekti parasti ir pārgaismoti, tomēr Nakts režīms palīdz atgūt detaļas un tos sakārtot. Lai gan testam izvēlējos kamerām neērtu scenāriju, urbānas nakts ainiņas sanāk labākas, jo izmantots vairāk mākslīgā apgaismojuma.

    Tomēr Nakts režīms reizēm var lieti noderēt, lai korekti un detalizēti atainotu statiskus objektus slikti izgaismotās iekštelpās.

    Trešā aizmugures kamera rūpējas par makro bildēm. Ja ir adekvāts apgaismojums un izdodas precīzi notrāpīt 4cm no objekta, var iegūt kaut ko līdzīgu bildei. Tomēr gribu atgādināt, ka lētākie Nothing Phone (1) un Honor 70 atteicās no šī apendicīta, tā vietā uzlaboja ultra platleņķa kameras spējas tumsā un piešķīra auto fokusu, lai arī makro bildes būtu daudz labākas. Cerams, šis ir pēdējais gads, kad POCO krāmējas ar nevajadzīgiem makro kartupeļiem.

    Galvenā kamera veido pieņemamus portreta attēlus. Tiesa gan, programmatūra spēj apmulst pat tad, ja spīd saulīte un izpūrušu matu vietā ir viegli izrēķināma cepure (skatīt labo pusi kursora cepurītei).

    Arī pašiņu kamera uzrāda viduvēju sniegumu, toties portreta režīms precīzāk tiek galā ar kontūras aprēķināšanu.

    Ir pieejama arī kaudze ar spēļmantiņām (lasi papildu režīmiem). Mākslīgais intelekts ļauj pēc attēla uzņemšanas prasmīgi nomainīt debesis un atmosfēru vai izgriezt tieši to vienu neģēli, kas izbojājis peizāžu. Starp citu, ne sliktāk par Google maģisko dzēšgumiju.

    Ja skatās cenu, tad kameras uzrāda stipri viduvēju sniegumu, ja vajadzības ir tikai sociālie tīkli, tad arī šīs būs gana labas.

    Konkurence

    • POCO F5 – ir Pro versijas jaunākais brālis, kas piedāvā zemāku cenu, bet modernāku dizainu. Tam ir pieejama 3.5 mm austiņu ligzda un izmanto tādu pašu kameru komplektu, kā Pro versija. F5 Pro atspēlējas ar augstākas izšķirtspējas ekrānu, pārāku veiktspēju (lai gan F5 procesors ir ļoti tuvu) un bezvadu uzlādi.
    • Samsung Galaxy A54 – lielākās priekšrocības ir pilnvērtīga IP67 aizsardzība, sakārtotāka saskarne ar ilgāku atbalstu un spējīgākas kameras. POCO F5 Pro atspēlējas ar dāsnāku komplektāciju, daudz ātrāku vada uzlādi un lādētāju komplektā, bezvada uzlādi, krietni pārāku veiktspēju, kas nodrošina plūdenāku ikdienas darbību, bet arī nedaudz augstāku cenu.
    • Nothing Phone (1) – vēl aizvien piedāvā oriģinālāku premium dizainu un labāku kameru sniegumu par zemāku cenu. Abi saņēmuši bezvadu uzlādi. F5 Pro ticis pie dāsnākas komplektācijas, ātrākas vada uzlādes, ietilpīgāka akumulatora un pārākas veiktspējas, kas grasās drīzāk konkurēt ar gaidāmo Nothing Phone (2).
    • Google Pixel 7 – no vienas puses pieejams līdzīgā cenā, no otras puses piedāvā jēdzīgāku saskarni ar ilgāku atbalstu, premium korpusu ar pilnvērtīgu IP68 aizsardzību un krietni labāku kameru sniegumu. POCO F5 Pro piedāvā līdzvērtīgu veiktspēju, ātrāku atsvaidzi, dāsnāku komplektāciju, daudz ātrāku vada uzlādi un krietni ietilpīgāku akumulatoru. Tomēr F5 Pro dzīvi var pabojāt tikko izziņotais Google Pixel 7a. Iesaku paciesties!

    Nobeigumā – vairāk flagmanis, kā vidējās klases viedtālrunis

    Hip, hip urrā! POCO jau atkal ir izdevies sagādāt patīkamu pārsteigumu līdzīgi, kā savā debijā ar leģendāro POCOPHONE F1. Tas nozīmē, ka varam tikt pie flagmaņu veiktspējas vidējā klasē. Jā, zinu, ko teiksiet – tā cena jau nav nemaz tik zema. Piekrītu, bet, ja salīdzina ar šī brīža flagmaņu cenām, tā ir divas vai pat trīs reizes zemāka. Nevar neņemt vērā arī laiku, kurā dzīvojam, kas tad arī izskaidro attiecīgo cenu. Ko tad POCO F5 Pro piedāvā? Pagājušā gada veiktspēju, kas ir jaudīga vēl šobrīd un piedāvā vienu no augstvērtīgākajām veiktspējām vidējā klasē. Iespaidīgu, augstākās izšķirtspējas ekrānu vidējā klasē. Dāsnu komplektāciju ar ļoti ātru vada uzlādi un bezvadu uzlādi, kas arī ir retums vidējā klasē. Pie trūkumiem var atzīmēt kameras, kas netur līdzi konkurentiem, akumulatora darbību, kas tērējas ātrāk, kā gaidīts un MIUI 14, kam prasās pēc kārtīgas revīzijas. Tomēr plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ, ja meklējat lielisku cenas un ieguvuma attiecību, tad šeit tā ir!

    Iepriecināja

    • Flagmaņcienīgs ekrāns ar augstāko izšķirtspēju vidējā klasē
    • Viena no jaudīgākajām veiktspējām vidējā klasē
    • Dāsna komplektācija, 67W lādētājs komplektā
    • Viens no retajiem, kas vidējā klasē piedāvā bezvadu uzlādi

    Skumdināja

    • Cerēju uz labāku akumulatora darbību
    • Viduvējas kameras
    • MIUI prasās pēc pamatīgas revīzijas
    POCO F5 Pro gadījumā plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ, ja meklējat lielisku cenas un ieguvuma attiecību, tad šeit tā ir!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    9
    Kameras
    7
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    23.05.2023 17:31

    Esat mārketinga upuri.
    Bezvadu uzlāde ir novecojusi tehnoloģija, nevis flagmaņu funkcija. Tehnoloģija, kuru nelika agrāk aparātos, lai ievietotu lielākas ietilpības akumulatorus. Šobrīd, kad akumulatori ir kļuvuši mazāki, atjaunojuši tēmu, tikai jau mārketinga formā. Tā teikt, uz muļķiem balstās tirgus. Tēma ļoti tuva ar elektroauto. Viss vecais pasniegts jaunā gaismā.
    Kā piemērs – Ulepfone Power 5, kurš 5 gadus atpakaļ tika izlaists par 200€. Kā otrs piemērs, nedaudz gan smieklīgs – alternatīvie uzlādes uztvērēju moduļi, kuri iebāžami zem aizsargvāciņa. Nekādu kosmosu nemaksā, lai to sauktu par flagmaņu.

    Biteme
    23.05.2023 17:47
    Reply to  Guntars K

    Agrāk bezvadu uzlāde bija budžeta Nokia 730, ja nemaldos. Man pat mēle negriežas to metāla stīpiņu pak. vākā, kas piespiežas kontaktiem uz plates, saukt par tehnoloģiju))

    Guntars K
    23.05.2023 20:30

    Absolūti nē. Tā ir budžetnieku opcijas līmenis, kuru flagmaņi nozaguši, lai overpraisojuši kā ekstru. Opcija tik prasta, ka to bija jāievieš absolūti visos mobīlajos.
    Noņem lūdzu rozā brilles. Kā Biteme jau minēja, to par ekstru nosaukt ir apkaunojums visām tehnoloģijām. Akumulatori ir kļuvuši plānāki un tieši tāpēc ir uzradusies vieta tam, dēļ kā senāk aparāts kļūtu ievērojami biezāks… laikā, kad katrs puņķains tīnīts skrēja pēc plānuma, nevis lietošanas ērtuma.

    Dainis
    24.05.2023 11:09
    Reply to  Guntars K

    Pa lielam jebkuru preci vai pakalpojumu, ko tu iegādājies tiek savā veidā reklamēta un to iegādājoties tu kļūsti par mārketinga upuri. Tas ir tāpat kā visi esam atkarīgi no skābekļa – iesaki neelpot?

    Biteme
    24.05.2023 13:39
    Reply to  Dainis

    Nē, marketinga upuris tu kļūsti tad, ja tev vajag reizi gadā ieskrūvēt skrūvi, bet tu salasies vai tevi apstrādā pārdevējs un beigās nopērs prof. līmeņa elektrisko skrūvjgriezi ar 2 bateriju komplektiem un amatnieka apdrošināšanu kas sedz kaimiņiem nodarīto skādi un paša ārstēšanos stacionārā pēc gūtas darba traumas, bez dienas vai gada limitiem.

    Dainis
    24.05.2023 22:35
    Reply to  Biteme

    To varbūt varētu iesmērēt tev, bet ne man, kā ikdienas namdarim, bet mārketinga definīciju tāpat nepareizi aprakstīji. Vai nu tu, vai nu ģēnijs Guntars K.

    Guntars K
    25.05.2023 12:06
    Reply to  Dainis

    Kāpēc tev liekas, ka kāds cenšas iestāstīt marketinga definīciju?… drāts gabalam?
    Kaut kur pat līdzīgs gājiens ir ar surround, kurš ik katrus 10 gadus tiek pārsaukts savādāk, aļa daži to sauc par mārketingu, kur beigās pat nonācām 2.0 austiņās pie 7.1, kur no 7.1 smakas nav un visādiem “geimer” saukļiem uz kuru pamata tiek overpraisota novecojusi pus gadsimtu tehnoloģija.
    Bet nu iepīt skābekli, tas ir episki stulbi :D Lab, ja tu neesi tēmā, tad identisku analoģiju var vilkt šādi. Vienā brīdī sākt tirgot automašīnas ar saukli, ka šim auto ir rezerves riteņa vieta bagāžniekā un par šo opciju prasīt 10k€. Nu redz, tev tas ir mārketings. Man – cilvēku čakarēšana.

    KKK
    24.05.2023 12:00

    Paldies Jurģim par detalizētu apskatu. Kā vienmēr interesanti lasīt, viss līdz sīkumam. :)
    Piekrītu arī kungiem zemāk – bezvadu uzlāde ir uzpūsta ekstra mūsdienu tehnoloģijās.

    Bet… Nekad vairs mūžā neskaršos MIUI klāt pēc Xiaomi, tā saskarsme ir blenderī samalts viss, kas ir leduskapī. Sākot ar ignorētiem paziņojumiem (gan MIUI 13 gan MIUI 14), bardaku saskarsmē, uzbāzīgiem drošības paziņojumiem (var izslēgt, pēc restarta viss ir atpakaļ), nejēdzīgiem antivīrusiem instalējot aplikācijas no Google Play, (kurus var atslēgt, bet pa brīdim atkal uzmācās), reklāmām iebūvētajās lietotnēs (Security, Files, Music, Video player). Tam visam pa virsu ir SMART-ID mūžīga čakarēšanās un katrs nākamais izlaistais atjauninājums ir jaunas galvas sāpes, jo jauni “brīnumi” nāk klāt vairāk nekā vecais salabots. Viņiem vajadzēja nepilnu gadu, lai tumšās tēmas (Dark Mode) paziņojumiem nomainītu fonta krāsu uz kaut ko caurredzamāku par tumši pelēku. Pēc MIUI 14 atjaunājuma pārstāja normāli funkcionēt NFC ar bezkontakta maksājumiem(pārinstalējot aplikāciju dienu strādā, nākamajā nē), nospļāvos, iemetu atvilknē, lai sapūst. Nebiju gatavs gaidīt vēl gadu līdz salabos. Vēl kaudzi varētu rakstīt.. Sliktākā saskarsme kādu Andoid nometne var piedāvāt.. Nekad vairs.

    Biteme
    24.05.2023 12:58
    Reply to  KKK

    Kāda vaina smartidam? Vienreiz iedot vajadzīgās atļaujas. Tās ir dokumentētas.

    Biteme
    24.05.2023 13:28

    Varbūt jaunākas versijas Muiņā ir vēl kādi citi privacy enhancements, kuru apiešanai vajag kādu papildus atļauju, kas paslīdējusi garām smrtid testētājiem….

    Guntars K
    24.05.2023 13:35

    Tas tiešām ir atļauju jautājums. Ar tām standarta atļaujām var nepietikt. Bija vēl kaut kur dziļāk jāielien. Man POCO viss darbojas normāli, bet sievai 9T bija sarežģītāk. Nu toties viņai ir sarunu rekorders, kas ļoti darba vajadzībām noder, kamēr POCO ir šī iespēja jau izgriezta GDPR dēļ.

    KKK
    24.05.2023 13:17
    Reply to  Biteme

    Tā gan nav. Iedodot visas atļaujas, noņemot arī MIUI baterijas taupītāju paziņojumi nestrādā. Tas būtu sīkums par SMART-ID, paziņojumi “kavējas” vai tiek pilnībā ignorēti arī citās lietotnēs.

    Biteme
    24.05.2023 13:35
    Reply to  KKK

    Par paziņojumiem gan nevar vainot tikai Xiaomi, tāda vaina ir dzirdēta arī no citu androskinu upuriem. Iespējams, tie draņķa pielāgojumi netiek līdzi googles API izmaiņām vai tie ir pārāk haotiski.

    Pat apsveru pēc iespējas plikāku androēdu, bez svaipiem utt. – ka tikai mazāk puvekļu sakrauts virsū. Pāriet uz ābhonu arī neliekas samērīgi, ja var dzīvot ar plikāku (ne)nokiju vai sliktākajā gadījumā pikseli (kam nepatīk reģionālie fīču ierobežojumi) tikai lai izolētos no ražotāju līdzdotajiem bagiem. Andrim tak pietiek savējo.

    Last edited 10 months ago by Biteme
    Guntars K
    24.05.2023 13:31
    Reply to  KKK

    Lūk šis ir dīvaini. Varbūt dažiem iepērk Ķīnas reģionam paredzēto vai kaut kāds ķīniešu reģiona versijas mobīlais tiek pārdots LV, kuram virsū uzlikta globālā FW? Mums ģimenē ir 4 gab. Xiaomi (pēdējie 9T, X3)bijuši. Visi LV reģionam paredzētie. Nevienam no viņiem nav nekādas problēmas, nav ne reklāmas, ne gļuki, ne paziņojumi vai kas tāds, kas pēc restarta būtu jākillo. Vienīgā reklāma POCO tālrunī bija, kura parādījās programmatūras skanēšanā pēc instalēšanas. Jebkurā gadījumā tas logs būs, to atcelt nevar. Bet reklāmu nokilloju 1x un turpmāk tas logs vienmēr ir bijis tukšs. NFC nelietoju, tāpēc par to viedokļa nav.

    Ainars
    30.05.2023 04:44

    Vai tiešām neviens nav nekad lietojis GCam, defaultā Xiaomi foto app vietā? Iesaku! …un salīdziniet rezultātu no abiem (iespējams būsiet pārsteigti). Noteikti arī šiem abiem modeļiem tas jau ir pilnībā funkcionējošs pasākums.

    Guntars K
    30.05.2023 12:11
    Reply to  Ainars

    Tas strādās tikai tad, ja tas būs sākumgala budžeta mobīlais. Xiaomi jau virs 300€ kvalitātē atšķirību nejutīsi, būs tikai apgrieztas šādas tādas fīčas, ko tā pat reti kurš reti kad izmanto.

    Aigars
    11.07.2023 11:41

    Vot būtu šito ieķēris,jo pašlaik meklēju jaunu telefonu. Bet dēļ kamerām būs jādomā kas cits. Tā jau aparāts ļoti labs.

    Reklāma
    POCO F5 Pro gadījumā plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ, ja meklējat lielisku cenas un ieguvuma attiecību, tad šeit tā ir!POCO F5 Pro apskats - flagmanis par vidējās klases viedtālruņa cenu