Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy A54 apskats – konkurents sīvā konkurencē?

    Galaxy A54 ir gana daudz plusu, tomēr arī kompromisu. Vislielākais pieļauts procesora izvēlē, kas krietni iepaliek no konkurentiem.

    Jaunākie raksti

    Samsung Galaxy S23 flagmaņu sērijas haips ir noplacis, laiks nākamajam. Šoreiz pārceļamies uz vidējo un budžeta klasi. Runa ir Galaxy A sēriju, kas piedzīvoja savu brīvlaišanu martā, bet pie mums uz testu atceļoja vien tagad. Uz kursora redakciju atbraukuši Samsung Galaxy A54/ A34 un A14 5G. Nesolām apskatīt visus, bet pieminēt noteikti. Nenoliegšu, ka stipri interesantāk ir testēt tieši flagmaņu reizēm pārspīlētās iespējas, tomēr vairāku gadu garumā tieši Galaxy A sērija izrādījusies pat populārāka par flagmaņiem, kam cena nu jau aizsniegusi kosmosa robežas. Piemēram, pagājušajā gadā otrais pārdotākais viedtālrunis pasaulē aiz Apple iPhone 14 Pro Max bija Samsung Galaxy A13. Tas liek noprast par cilvēku reālo pirktspēju un to, kādēļ šī pīrāga daļa ir tik ļoti iekārojama ražotājiem. Tas redzams arī konkurencē, kas ir ļoti sīva, īpaši vidējās klases augšgalā.

    Samsung Galaxy A14 5G/ A34/ A54

    Šī apskata galvenajā lomā ir Samsung Galaxy A54. Godīgi sakot, biju nedaudz nobažījies, vai šis modelis sagādās tādu pašu vilšanos, kā pērnais Galaxy A53 5G? Tam ļoti iegrieza Samsung pašražotais procesors. Arī šī gada modelī pukst Exynos sirds, tomēr uzlabojumi ir jūtami, jau uzreiz uzstādot viedtālruni. Uzlabota ne vien veiktspēja, bet ekrāns kļuvis spilgtāks, uzlabota galvenā kamera, aizmugures plastmasu nomainījis stikls un dizains kopumā daudz vairāk līdzinās flagmaņu brālēniem. Vai ar to pietiek, lai konkurētu visai pieblīvētajā vidējās klases augšgalā? To centīšos noskaidrot apskatā. Samsung par 128 GB versiju prasa 449 eiro.

    Samsung Galaxy A54 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, One UI 5.1
    • Ekrāns: 6.4 collu Super AMOLED, 1080 x 2340, 19.5:9 malu attiecība, ap 403 ppi, 100.5 cm2, ap 82.9% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1000 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Exynos 1380 (5 nm), astoņi kodoli: 4×2.4 GHz Cortex-A78 & 4×2.0 GHz Cortex-A55, Mali-G68 MP5 video apakšsistēma
    • RAM: 6/8* GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB, microSDXC atmiņas karšu atbalsts
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, OTG, NFC, eSIM, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, stereo skaļruņi, IP67 putekļu un ūdens aizsardzība, žiroskops, kompass
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.8, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 12 MP, f/2.2, 123˚, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 5 MP, f/2.4 makro kamera; LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30/60fps, 720p@480fps video. Priekšā 32 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.8″, 0.8µm pašiņu kamera, 4K@30fps, 1080p@30/60fps video
    • Izmēri un svars: 158.2 x 76.7 x 8.2 mm, 202 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 25W ātrā vada uzlāde
    • Cena: Samsung mājas lapā 449 eiro par 8/128 GB versiju

    *testa ierīcei

    Dizains – diezgan daudz atsauces uz flagmaņiem

    Šogad Samsung dizaineri nolēmuši iet sev netipisku ceļu – iespringt, projektējot Galaxy S23 sēriju, tad visiem pārējiem viedtālruņiem pielāgot šī dizaina valodu. Arī vidējā un budžeta klasē. Tas ir gudrs gājiens, kā padarīt atpazīstamas Samsung viedtālruņu aizmugures, pat ja rokas nosedz ražotāja logo. Nevērīgi uzmetot skatu Galaxy A54 aizmugurei, to patiešām varētu sajaukt ar Galaxy S23+ flagmani (tuvākais izmēra ziņā). Tas Galaxy A54 īpašniekiem var radīt sajūtu, ka tie lieto dārgāku ierīci, tomēr atliek to paņemt rokā, lai saprastu, ka atšķirību ir diezgan daudz. Piemēram, izmantotie materiāli. Ja flagmaņu rāmji veidoti no alumīnija, tad Galaxy A54 rāmis veidots no plastmasas. Ja flagmaņu aizmugure ir maigi matēta, tad Galaxy A54 aizmugure ir glancēta. Starp citu, pēc piecu gadu pārtraukuma, Galaxy A54 aizmuguri beidzot sedz stikls, nevis Samsung atkal centies ar plastmasu to imitēt. Par to neliela uzslava!

    Aizmugure tiešām ir minimālistu sapnis – estētiski un eleganti. Kameru salas vietā visas trīs kameras izceltas atsevišķi tā pat, kā flagmaņu brālēniem. Tomēr man ir trīs iebildes. Pirmā – ap kameru kantītēm krājas grūti iztīrāmi putekļi. Otrā – kameras ir tik izbīdītas, ka tālrunis uz galda ne vien gāzelējas, bet pat trīc pie jebkādas vibrācijas. Trešā – aizmugure ir glancēta, tā krāj visus pasaules netīrumus un ir slidena uz dažādām virsmām, piemēram, mīkstām mēbelēm. Esiet uzmanīgi, jo Samsung komplektā maciņu neiekļauj. Patiesībā, komplektā bez tālruņa iekļauts tikai vads. Toties, Galaxy A54 saņēmis pilnvērtīgu IP67 putekļu un ūdens noturību, kas ir retums vidējā klasē viedtālruņiem, kas neizskatās pēc tanka. Bez Samsung, vidējā klasē šādu ekstru piedāvā vien Google Pixel un Sony Xperia. Malacis, Samsung!

    Viedtālruņa sāni veidoti no biezas, matētas plastmasas. Priekšas un aizmugures stikls nav noapaļots, tādēļ tas līgani nesaplūst ar rāmi, toties plastmasa nepiedāvā tik asu kanti, kā alumīnijs Galaxu S23 sērijas flagmaņos. Patiesībā, uzbūves materiāli, sajūta plaukstā un testa ierīces pelēcīgā krāsa visai atgādina Sony Xperia 10 III. Sānu labā puse saņēmusi ērtus bloķēšanas un skaļuma taustiņus, bet kreisā puse atstāta tīra. Apakšā ap USB ligzdu ir mikrofoni un skaļruņa reste, bet augšā papildu mikrofons un karšu atvilktne.

    Samsung Galaxy A54 priekša nodod klasi, kurā to ieliek tā cena. Proti, rāmis ap ekrānu ir šim gadam nepiedodami biezs, un ap pašiņu kameru izvietotais spīdīgais riņķītis ir kaitinošs sīkums, kas dažkārt nozog uzmanību no satura ekrānā. Samsung gribējis izveidot vienādu rāmja biezumu ap ekrānu, līdzīgi kā flagmaņiem vai Nothing Phone (1). Tomēr tas izdevies tikai sāniem un augšai, zodiņš ir atstāts biezāks un neveido organisku dizainu. Tas rezultējas ar 82.9% ekrāna un korpusa attiecību, kas šogad skaitās maz. Jāatgādina, ka trīs gadus vecais Samsung Galaxy A51 saņēma 87.4% ekrāna un korpusa attiecību un futūristiski plānu rāmi ap ekrānu. Šis protams ir dīvains solis, kas nedaudz atņem eleganci kopumā pārdomātam un funkcionālam dizainam.

    Uzlabots ekrāns

    Samsung Galaxy A54 ekrāna izmērs pavisam nedaudz sarucis no tā priekšgājēja, toties uzlabots spilgtums. Lai gan 1000 niti rekordus neuzstāda, spilgtums ir pietiekams, lai to bez grūtībām saskatītu arī spilgtā saulē. Īpaši jāuzteic automātiskā spilgtuma pielāgošana, kas strādā labāk par citiem vidējās klases konkurentiem. GSMArena laboratorijas testi norāda, ka automātiskajā režīmā spilgtums nedaudz pārspēj Xiaomi 13 Lite, krietni pārspēj Nothing Phone (1), bet, interesantā kārtā, par kripatu piekāpjas lētākajam Galaxy A34. Skata leņķi ir ļoti labi, krāsas pietiekami labi kalibrētas, lai baltie toņi būtu balti bez citām nokrāsām un, protams, AMOLED matricai neiztrūkstošais lieliskais kontrasts. Ekrāns saņēmis arī 120Hz ātro atsvaidzi, kas reizēm izgludina animācijas un ritināšanu. Kādēļ reizēm? Tādēļ, ka dažreiz pilnvērtīgam plūdenumam patraucē veiktspēja un programmatūra, bet par to nedaudz vēlāk.

    Vai ir kādi trūkumi? Vizuāli nē. Toties lietojot var manīt, ka ekrāns nav tik atsaucīgs, kā konkurentiem. To vislabāk var novērot, spēlējot spēles. Citādi, ekrāns ir lielisks un sniedz tieši to, ko Galaxy A sērijas fani sagaida. Arī programmatūra neskopojas ar pielāgojumiem.

    Divas ierastas atbloķēšanas

    Samsung Galaxy A54 saņēmis ierastu sejas atpazīšanu un pirksta nospiedumu lasītāju zem ekrāna. Sejas atpazīšana uzticēta pašiņu kamerai, tā ir ātra, bet atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Tādēļ drošāka metode ir pirkstu nospiedumu lasītājs, kas izmantojams arī drošībai dažādās lietotnēs. Samsung izmanto optisko pirkstu nospiedumu lasītāju. Tā specifikas dēļ tas var kļūt gausāks, ja apkārt ir spilgta gaisma. Tomēr arī ikdienā to nenosaukšu par ātrāko. Pirksts tiek atpazīts tikai 7 reizes no 10, kas ir maz, ja salīdzina ar konkurentiem. Tas noteikti ir lēnīgāks un neuzticamāks par Xiaomi, Nothing vai OnePlus izmantotajiem optiskajiem pirkstu nospiedumu lasītājiem. Lēnīgumu paspilgtina buksējoša animācija.

    Kā uzvedas stereo skaļruņi un vibrācijas motors?

    Nesen, testējot Xiaomi 13 Lite, vīlos, ka ražotājs bija aizmirsis izmantot stereo skaļruņus. Par laimi, Samsung Galaxy A54 tādus ir saņēmis. Uzreiz jāsaka, ka šie noteikti nav industrijā skaļākie skaļruņi un to kvalitāte nedaudz pie augstākiem skaļuma līmeņiem krītas. Toties vidējā un zemā skaļumā to kvalitāte šķiet ļoti ausij tīkama. No iepriekšējām paaudzēm palielināti basi un vokāls ir skaidri dzirdams, bez digitāliem kropļojumiem. Pieejams arī Dolby Atmos pielāgojums, kas jāmeklē iestatījumos, jo nav ieslēgts pēc noklusējuma. Šobrīd visi ražotāji cenšas smalki kalibrēt vibrācijas motorus. Tā darījis arī Samsung, tomēr reizēm nepamet sajūta, ka vibrācija ir par vāju. Xiaomi un citi ražotāji ar šo tiek smalkāk galā arī vidējā klasē.

    Ietilpīgs akumulators, kas aizmirsis par uzlādi

    Pērnais Galaxy A53 modelis pievienojās Xiaomi uzstādītajai 5000 mAh akumulatoru latiņai. Galaxy A54 ir sekojis sava priekšteča pēdās un saņēmis tādu pašu ietilpību. Samsung mārketings gan dižojas, ka enerģija pietiks vairāk, kā divām dienām, tomēr man gribētos teikt, ka pie vidējas noslodzes runa varētu būt par 1.2 dienām. Arī tas ir cienījams rezultāts, bet nedavelk līdz mārketinga daiļmutībai. Akumulatora darbība krietni pārspēj Xiaomi 13 Lite un Nothing Phone (1). Galaxy A54 akumulatora darbība būtu liekama vienā plauktā ar Redmi Note 12 Pro 5G, bet par puskapeiku iepaliek POCO X5 Pro. Katrā gadījumā, dienas nogrieznī enerģijas tiešām pietiek atliektiem galiem. Diemžēl, par uzlādi gan Galaxy A54 ir aizmirsis. 25W uzlādi par ātru varētu nosaukt vien budžeta klasē. Arī tur redzētas ātrākas uzlādes. Varētu jau teikt, ka ražotājam, kas komplektā neiekļauj sienas lādētāju, būtu vienalga par uzlādes ātrumu, tomēr šeit jāliek priekšā pozitīvais Nothing piemērs. Proti, Nothing Phone (1) arī neiekļauj komplektā lādētāju, bet vismaz nodrošina 45W uzlādi, kas ir vidējais aritmētiskais industrijā. Turklāt, Nothing saņēmis bezvadu uzlādi, ko Galaxy A54 neprot. Šoreiz teju visi Ķīnā ražotie viedtālruņi izgriež pogas Samsung. Te atstāšu tikai pāris piemērus, kas piedāvā ašpadsmit reižu ātrāku uzlādi un dod lādētāju komplektā līdzīgā cenā: Honor 70 – 66W, Xiaomi 13 Lite – 67W, Xiaomi 12T – 120W.

    Ar veiktspēju, kā pa kalniem

    Pagājušajā gadā Galaxy A53 5G pievīla ar Samsung pašražoto čipkopu. Kā veicies šogad?  Vīlušies būs tie, kas cerēja, ka Samsung mācīsies no kļūdām un izmantos Qualcomm procesorus, kas pacēla saulītē Galaxy A52 un A52s, jo Samsung Galaxy A54 izmanto pašražoto Exynos 1380 (5 nm), kas, diemžēl, arī šogad netur līdzi konkurencei. Iespējams, ka to apzinās arī pats Samsung, jo mājas lapā, specifikācijā ražotājs kautrējas nosaukt vārdā procesoru, vien norāda kodolu un hercu skaitu.

    Avots:https://www.samsung.com/lv

    Sintētiskie veiktspējas testi Exynos 1380 spējas ierindo aptuveni tur, kur Galaxy A52s (darbina Qualcomm Snapdragon 778G). Jā, tātad runa ir par divu paaudžu vecu veiktspēju. Šo protams var uzskatīt par uzlabojumu, ja salīdzina ar pērno modeli, bet pievilkties divu gadu vecam modelim nešķiet prātīgi. Vēl žēlīgāk veiktspējas testi izskatās, ja salīdzina ar Mediatek Dimensity 1080, kas darbina par 100 eiro lētāko Redmi Note 12 Pro 5G un lētāko Samsung Galaxy A34. Vidējā klasē šī ir gana liela atšķirība. Geekbench 6 uzrāda, ka MediaTek uzvar viena kodola testā, bet tikai nedaudz piekāpjas vairāku kodolu testā.  Jāatgādina, ka runa ir par lētākiem viedtālruņiem. Nemaz nerunājot par POCO F4, Google Pixel 6a un Google Pixel 7, kas ir atrodami līdzīgā cenā un ir gaismas gadus priekšā Galaxy A54. Tā kā man bija iespēja salīdzināt Galaxy A54 ar Galaxy A34, varu teikt, ka lētākais modelis piedāvā labāku termoregulāciju un spēles iespējams spēlēt ilgāk bez kadru zudumiem.

    Sintētiskie veiktspējas testi protams neizstāsta visu stāstu, tie ir viegli manipulējami, tādēļ precīzāk runā ikdienas lietojamība. Bet arī tajā viss nav spīdoši. Šogad vidējās klases augšgala cenā ir nepieklājīgi piedāvāt buksējošu ikdienas pieredzi. Diemžēl, Samsung Galaxy A54 tādu sniedz. Animācijas buksē, procesors karst un spēles zaudē kadrus jau tās uzsākot. Ko līdz ekrāna 120Hz atsvaidze, ja klepošana manāma pat Samsung izstrādātajās animācijās? Piemēram, pirksta nospiedumu lasītāja animācijā. Tas, protams, ir niecīgs piemērs, tomēr arī visur citur kadru zudums ir jūtams. Šo pieredzi ir tiešām grūti salīdzināt ar Nothing vai Pixel plūdenumu. Nemaz nerunājot par to, ka šajā ziņā arī Xiaomi ir aizsteidzies priekšā Samsung. Ja reiz Samsung uzskata sevi par A klases ražotāju, šāds sniegums nav pieņemams. Procesors mēdz karst arī pie ikdienišķas slodzes. Rādītājpirksts to sajutīs netālu no kamerām. Diemžēl, spēlmaņiem jārēķinās ar to, ka kadri sāk zust jau 3 minūtes pēc spēles uzsākšanas. Un es nespēlēju ēdelīgākās spēles. Grrrr…

    Pasūdzējos, pietiek! Ir jau arī gaišā puse. Samsung mājaslapā šobrīd nav pieejama 256 GB versija, tādēļ testa ierīci saņēmām ar 128 GB. No vienas puses, varētu pukoties, ka tas ir maz uz konkurentu fona, no otras puses, to daļēji atspēko atmiņas kartes atbalsts. Samsung ir viens no pēdējiem ražotājiem, kas tādu piedāvā vidējās klases augšgalā. Par to neliela uzslava! RAM menedžments ir sakārtots un ar 8 GB pilnīgi pietiek. Pieejami visi noderīgākie savienojumi un tie strādā korekti. Arī pozicionēšana ir precīza.

    One UI 5.1 uz Android 13

    Patīkami, ka Galaxy A54 uzreiz piedāvā Android 13 un svaigāko One UI 5.1. Patiesībā Samsung piedāvā teju flagmaņu cienīgu programmatūras atbalstu – četrus lielos atjauninājumus un līdz pieciem gadiem drošības ielāpus. Šis ir ilgākais solījums vidējāklasē, kas pārspēj pat Google Pixel. Vienmēr patīkami, ka ražotāji domā par ilgtspēju, tomēr bažas rada jau pieminētais procesors, kā tas uzvestos pēc četriem gadiem, ja jau šobrīd tam ne vienmēr klājas gludi?

    One UI estētika nav mainījusies piecus gadus un kosmētiski uzfrišinājumi noderētu. Saskarne izmanto visai multenīgu estētiku, toties piedāvā dažādus tēmu pielāgojumus, kur var izpausties. Pielāgojumu ir visai daudz, piemēram, bloķēšanas ekrānā pieejamie, kas visai ļoti atgādina ābolā sastopamos.

    Paziņojumu bloks apvienots ar kontroles paneli un nekopē iOS, kā MIUI vai citās ķīniešu saskarnēs. Vienīgi, ka pie pilna kontroles bloka var tikt minimums ar trim žestiem, kas reizēm šķiet nedaudz kaitinoši. Uzreiz iespējams tikt pie savienoto ierīču vadības un atskaņotā satura.

    Saskarne ir visai apjomīga, ir diezgan daudz liekprogrammu. Samsung cenšas kopēt teju visu Google arsenālu un visai uzstājīgi piedāvā reģistrēties Samsung kontā. Labā ziņa, ka ar paziņojumiem viss kārtībā un visas lietotnes strādā bez problēmām. Ir pieejami ļoti daudz un niansēti iestatījumi un pielāgojumi, spēj tik meklēt, jo viss nav atrodams tur, kur šķistu loģiski. Tomēr tādu kardinālu iebilžu nav, estētika ir gaumes lieta un saskarne tiek galā ar uzdevumiem daudz labāk, kā citas saskarnes. Turklāt, četri lielie atjauninājumi ir ilgākais programmatūras atbalsts, ko Android vidējā klasē var atrast.

    Pārliecinošs kameru sniegums

    Šogad Samsung aizmugurei atņēmis vienu kameru, ko es uzskatu par pareizu soli. Atmests bezjēdzīgais dziļuma sensors, bet tas nenozīmē, ka ar portreta režīmu Galaxy A54 netiktu galā. Gluži pretēji, visu tā pat padara programmatūra, tādēļ nav jēga mānīt lietotājus ar kameru daudzumu. Vēl priecīgāks es būtu, ja arī makro kamera būtu atmesta, tās vietā varēja uzlabot ultra platleņķa kameru, kā to izdarīja Nothing un Honor, bet tad gan aizmugure pārāk atgādinātu ābolu. Katrā ziņā, šogad uzlabota galvenā kamera un Galaxy A54 ir viens no retajiem Android, kas vidējā klasē piedāvā 4K ierakstu pašiņu kamerai.

    Samsung Galaxy A54 saņēmis:

    • 50 MP, f/1.8, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 12 MP, f/2.2, 123˚, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 5 MP, f/2.4 makro kameru
    • 32 MP, f/2.2, 26mm, 1/2.8″, 0.8µm pašiņu kameru

    Kameras lietotne ir vienkārša un uztverama. Tajā mierīgi varēs orientēties arī citu ražotāju lietotāji. Starp režīmiem var ātri pārslēgties un sadaļā Vairāk atrodami pāris noderīgi režīmi. Piemēram, Nakts režīms, ko uzreiz novilku uz režīmu karuseli. Arī tajā secību var pielāgot individuālām vēlmēm. Vienīgais trūkums ir ļoti izteiktā kameras slēdža aizture. Tā īpaši manāma Nakts režīmā. Tādēļ jārēķinās, ka kustīgus objektus var nebūt viegli noķert asumā.

    Galaxy A54 piedāvā vidējā klasē jau ierastu kadru spektru. 0.5x un 1x ir optiskie lielumi, kas veidos vislabākās bildes. Digitālais palielinājums sasniedz 10x, kas arī ir ierasts lielums vidējā klasē.

    Skaidrā dienā galvenā kamera veido ļoti labus attēlus. Krāsas ir košas, bet šoreiz uzlabots baltā balanss. Attēliem ir ļoti labs kontrasts un dinamiskais diapazons ir gana plašs, lai debesis nebūtu pārgaismotas, bet nepazustu arī detaļas ēnās. Patīkami, ka galvenā un ultra platleņķa kameru krāsas kalibrētas līdzīgi, tomēr nedaudz atšķirības var manīt. Ultra platleņķa kamera veido kontrastainākus attēlus ar mazāk detaļām, kā galvenajai kamerai, tomēr vairumā scenāriju iznākums ir ļoti labs, turklāt, skata leņķis ir platāks, kā konkurentiem.

    Galaxy A54 pats nosaka, kad jālieto nakts režīms, un kad nē. Tomēr automātiskais nakts režīms dzīvo paralēlo dzīvi, tādēļ iesaku to aktivizēt pašam. Režīms īpaši noderīgs ultra platleņķa kamerai, kam uzlabojumi būs uzreiz manāmi. Režīms palīdz atgūt zaudētās detaļas un sakārto pārgaismotās vietas, tomēr nevaru teikt, ka Galaxy A54 būtu nakts fotogrāfijas karalis. Google un Honor ar to tiek daudz labāk galā.

    Trešā kamera ir makro apendicīts. Gan jau nojaušat, ko es par šādām kamerām domāju. Ja izdodas notrāpīt precīzu 4 cm attālumu līdz objektam, iznākums nav peļams, tomēr trāpīšana ir laimes spēle, kas bieži rezultējas ar neasu attēlu. Atstāj komentārā, cik bieži Tu veido makro fotogrāfijas?

    Jau rakstīju, ka Galaxy A54 šogad atteicies no dziļuma sensora, bet nebēdājiet, jo visu tā pat paveic programmatūra. Ja ir pietiekams apgaismojums, objekts tiek korekti izrēķināts, tomēr izpludinājums reizēm izskatās mākslīgs. Toties pieejami dažādi fona efekti, ar ko var paspēlēties. Pašiņu kamera spēj radīt lieliskas, detalizētas bildes. Attēli ir ļoti labi, tomēr krāsas ir piezemētākas par aizmugures kamerām. Arī pašiņiem pieejams portreta režīms.

    Kopumā, kameru darbība katru gadu uzlabojas, šoreiz sasniedzot ļoti labu līmeni. Tiesa gan arī šajā departamentā nevar gulēt uz lauriem, jo konkurenti nesnauž un piedāvā līdzvērtīgu vai pat labāku veikumu.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy A34 – šoreiz piedāvā labāku cenas un ieguvuma attiecību, tas arī saņēmis optiski stabilizētu kameru, tik pat ietilpīgu akumulatoru, IP67 aizsardzību, turklāt par 100 eiro zemāku cenu. Veiktspējā Galaxy A34 iepaliek vien veiktspējas testos, ikdienā tas spēj labāk tikt galā ar termoregulāciju un stabilāku spēļu pieredzi.
    • Xiaomi 13 Lite – cena ir līdzīga, tomēr Xiaomi piedāvā dāsnāku komplektāciju, ļoti ātru vada uzlādi un stabilāku veiktspēju. Samsung atspēlējas ar ietilpīgāku akumulatoru, optiski stabilizētu kameru un pilnvērtīgu IP67 putekļu un ūdens noturību.
    • Google Pixel 7 – šur tur cena atrodama līdzvērtīgi Galaxy A54. Google piedāvā flagmaņu veiktspēju, labāku kameru sniegumu, pilnvērtīgu premium korpusu un bezvadu uzlādi. Samsung atspēlējas vien ar ietilpīgāku akumulatoru un ilgāku programmatūras atbalstu.
    • Nothing Phone (1) – noteikti piedāvā oriģinālāku dizainu, pilnvērtīgu premium korpusu, toties Samsung piedāvā labāku ūdens aizsardzību. Ar veiktspēju un ikdienas darbību labāk ticis galā Nothing, tam pieejama arī bezvadu uzlāde un ātrāka vada uzlāde, toties Samsung piedāvā ietilpīgāku akumulatoru.
    • Samsung Galaxy S21 FE 5G – cena noslīdējusi līdz Galaxy A54 līmenim, tas nozīmē, ka iespējams tikt pie flagmaņu veiktspējas, pilnvērtīgas palielinājuma kameras un pat bezvadu uzlādes. Galaxy A54 atspēlējas vien ar ietilpīgāku akumulatoru un uzlabotu galveno kameru.

    Nobeigumā – vai Samsung iztur konkurences spiedienu?

    Ja pieņemam, ka Galaxy A sērijā A5x modeļi parasti prezentē labāko, ko ražotājs piedāvā vidējā klasē, tad pēdējos gados likās, ka šai sērijai pazudis modžo. Tam par iemeslu varētu būt ražotāja nevēlēšanās nodarboties ar savu modeļu kanibālismu. Proti, Galaxy A sērijā jābūt gan līdzībām, gan atšķirībām no Galaxy S sērijas, un tad vēl ir Galaxy S21 FE, kas arī izdara lāča pakalpojumu Galaxy A sērijai. Iespējams tādēļ Samsung šogad nogalināja FE sēriju. Un protams konkurenti, kas nesnauž un vilina ar pārāku veiktspēju un citiem labumiem par zemāku cenu. Paskatieties kaut vai plašo konkurentu sadaļu, šajā cenu kategorijā piedāvājums ir tiešām iespaidīgs. Kā šajā raibumā izskatās Samsung Galaxy A54?

    Samsung Galaxy A54 saņēmis dizainu, kas atgādina flagmaņus ar pilnvērtīgu IP67 aizsardzību, kas vidējā klasē ir retums, bet priekša saņēmusi šim gadam netipiski biezu rāmi. Ekrāns ir spilgts, labi saskatāms visos apstākļos, bet konkurenti piedāvā atsaucīgāku skārienu reģistrēšanu. Akumulators ir ietilpīgs, bet lādēšanas ātrums iepaliek konkurentiem, kas parasti dod komplektā lādētāju. Kameru sniegums ir ļoti labs, tomēr konkurenti jau aizsteigušies priekšā nakts režīma darbībā. Diemžēl, arī šogad vilšanos sagādā Samsung pašražotais procesors. Veiktspēja netiek līdz konkurentiem un pat lētākajam Galaxy A34, kas izmanto MediaTek čipkopu. Tomēr Samsung gadu gaitā veiksmīgi ieguldījis mārketingā, tādēļ par šī produkta popularitāti nemaz nešaubos. Pirms izdarīt izvēli par labu Galaxy A54, kas ir diezgan lādzīgs viedtālrunis, kam šoreiz iegriež Exynos procesors un cena, kas nepiedāvā nevienu atšķirīgu odziņu, izlasiet apskatu un izvērtējiet savas prioritātes!

    Iepriecināja

    • IP67 putekļu un ūdens aizsardzība ir retums vidējā klasē
    • Spilgts, skaists ekrāns
    • Ļoti laba akumulatora darbība
    • Uzlabota galvenā kamera
    • Viens no pēdējiem, kas piedāvā atmiņu karšu atbalstu

    Neiepriecināja

    • Procesors netiek līdzi konkurentiem, ikdienas darbība nav plūdena, karšana notiek pat pie ikdienišķas slodzes
    • Šim gadam neatbilstoši biezs rāmis ap ekrānu
    • Lēna uzlāde, nav lādētājs komplektā
    Galaxy A54 ir gana daudz plusu, tomēr arī kompromisu. Vislielākais pieļauts procesora izvēlē, kas krietni iepaliek no konkurentiem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    5
    Akumulators
    9
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    15.05.2023 12:53

    Man ir Samsung A52s ar Snapdragon 778G procesoru, redzēs cik ilgi tālrunis paliks ātrs darbībā. Samsung A40 ar Exynos procesoru ātrs palika 3 gadus, pēc tam palika lēns…

    Biteme
    15.05.2023 13:30
    Reply to  Jānis

    Tas jau nav no procesora atkarīgs, bet gan no kāri gaidītajiem atjauninājumiem. Vai savecinājumiem?

    Morgen
    15.05.2023 13:42
    Reply to  Jānis

    Manā skatījumā Galaxy A52s ir pēdējais sakarīgais A5x sērijas modelis, tāpēc ka sekojošajiem modeļiem Samsung aiz alkatības vairs neiekļauj austiņu ieeju.
    Šķiet, Samsung tiecas panākt, ka jaunākajā tālruņu sortimentā laba kameras kvalitāte un austiņu ieeja ir savstarpēji izslēdzošas lietas. Bet paši vainīgi – manu izvēli viņi stumj vai nu sava lētā segmenta virzienā vai pie citiem ražotājiem.

    Pēča
    15.05.2023 15:41
    Reply to  Morgen

    Par austiņu ieeju varēji raudāt pirms 8 gadiem, kad apple uzsāka so kustību ar iphone 7 un pārējie atkal skrēja līdz.(jo mazāk detaļu ko jaliek telefonā, tādejadi izdevīgāks razošanas process) Patlaban nezinu vairs nevienu cilvēku apkārt kuram pārnēsajamās/ mazās austiņas priekš telefona būtu ar vadu pat tiem kam ir vēl audio izeja un par to čikstētu, gan apple gan android lietotāji visvisādā telefonu cenu kategorijās. Jo pirmkārt ciešamas, okei bezvadnieces var nopirkt no ~20€ jeb vairs diži neko nemaksā, otrkārt telefons tāpat neatdos tev tādu audiofīļu kvalitāti, ka vada vs bezvada kvalitāti būtu jauztraucas… Treškārt bezvadu dzīve ikdienā ir tik labāka ;) SAMIERINIES! Tehnologijas un dzīve iet uz priekšu un nav jāraud par lietām kas bija norma pirms 10..20gadiem tikai tāpēc ka vienkārši atsakies adaptēties. :D Tas man atsauc atmiņā ‘steam’ veikala palaišanu un to pirmo popularitātes vilni, kāda uzreiz bija super vaimātāju pretkustība tālajā 2003/08 gadā… Ka ‘viņi’ grib mūs kontrolēt, ka visas spēles ar vienu slēdzi varēs mums atņemt utt… Entās petīcijas malu malās tika vāktas un savāktas pret šo spēļu un programu ‘digitalizāciju’ vienuviet…. :D Un ka fiziskam ‘disku’ mēdijam ir japaliek par galveno izplatīšanas veidu!!!! 19gadus vēlāk 99% cilvēku vairs neinteresē kaut kas tik arhajisks- spēles… Read more »

    Last edited 10 months ago by Pēča
    Morgen
    15.05.2023 21:05
    Reply to  Pēča

    Skaidrs, ka ražotājs vēlas saražot preci pēc iespējas vienkāršāk un lētāk, un pārdot pēc iespējas dārgāk – tāpēc arī algo mārketinga speciālistus, kuru uzdevums ir pārliecināt cilvēkus, ka vērts maksāt vairāk par ierobežotām iespējām. Smadzeņu skalošana ir spēcīga lieta un diemžēl darbojas – tas sevišķi sāpīgi redzams kaimiņvalsts propogandas piemērā, tai spējot sagrozīt prātus arī Latvijā dzīvojošajiem. Tā kā tas, par ko mēs šeit diskutējam, relatīvos mērogos ir sīkums, bet tomēr der paanalizēt, kāpēc ir vēlme tik nekritiski aizstāvēt ražotāju alkatību. Un tagad pa punktiem: Pirmkārt, man ir vairākas labas, komfortablas austiņas ar vadu – gan in-ear, gan gan over-ear. Bezvadu austiņas mani neinteresē. (Lietot austiņas caur usb adapteri var, bet tad tiek zaudēta iespēja paralēli lādēt telefonu vai pieslēgt labāku mikrofonu, piemēram, ja iebūvētais mikrofons nobeidzas). Otrkārt, telefons ar brīvu USB ligzdu un 3,5mm ieeju spēj aizstāt webkameru – pievieno telefonu ar USB vadu datoram, telefonā iespraud lavalier mikrofonu – un sanāk webkamera ar daudz labāku attēla un skaņas kvalitāti nekā webkameru segmentā zem 120 eiro. Tas ir lielisks pielietojums vecam telefonam. Treškārt, pēc iespējas cenšos samazināt lādējamo ierīču skaitu – bieža daudzu ierīču lādēšana ir čakars, uztraukšanās par baterijas līmeni ir lieks stress, un baterija var izbeigties brīdī,… Read more »

    Last edited 10 months ago by Morgen
    Biteme
    15.05.2023 23:42
    Reply to  Pēča

    Mazās vada ausis turās kopā ar vadiem. Nekas nevar nokrist zemē. Ar bezvadu ausīm tās, pirmkārt, ir jālādē kastītē, kas arī ir jālādē (!). Un tad vēl iespēja izlaist to mazo pupu no rokām vai auss vietā, kur atgūšana prasa lielāku piepūli, kā izmaksātu jaunu pirkšana.

    T.i. man sanāk ka no vienas puses bezvadu ausis it kā ir ērtākas jo nav vada un tai pat laikā arī neērtākas, jo nav vada.

    Pēča
    16.05.2023 09:32
    Reply to  Biteme

    Nezinu kas tev krīt, man ir ‘in-ear’ mazās bezvadnieces anker p3 pirktas pa 45€ alī anker veikalā uz akciju, ielieku ausī un stāv kā iemītas, pat sportojot-skrienot nekad nav izkritušas. Protams gan jau tur kādā super intensīvā ‘cross-fit’ tad tur jameklē tādas sportiskās kas ir jau uz vadu lai nekrīt uz grīdas ja izkrīt… Runajot par uzlādi nav viss tik bēdīgi kā tu malē, es ar vienu uzlādi dienu pat divas mierīgi izturu(klausos aptuveni 2-5h/dienā), ieliekot ‘kastītē’ atkal bača uzlādejas un ir gatavas klausīšanai.. Un kastītes baču lādēju reizi 2-4nedēļās. Protams viss ir atkarīgs cik aktīvi esmu izmantojis. Bezvadnieces telefonam izmantoju jau ~gadu un sākumā protams ka vajadzēja pierast, bet tagad ja būtu japērk jaunas mazās ausis un lai es atpakaļ pārietu uz vadu…fuj nē! P.S. Ir viens man un viens sievai bezvadu lādesanas ”paklājs” 40w jaudā uz kura varu lādēt līdz 2 ierīcēm QC, lādējas gan telefons gan šīs austiņas gan sievai visas lietas.. Un nedomāju par kādu neglītu vadu spraudelēšanu pie strāvas ik vakaru. P.S2 ir datora bezvadu ausis ar mic ko izmantoju ikdienā un kuras kalpo jau 5 gadus, ar vienu uzlādi mierīgi iet nedēļu joprojām pie dažu stundu dienā lietojuma. Ta kā neredzu raudienu par to… Read more »

    Last edited 10 months ago by Pēča
    Jack
    16.05.2023 10:22
    Reply to  Pēča

    “Ja visu dienu sēdi pie datora” – to sauc par darbu birojā. Un trokšņainos atvērtā tipa birojos, kādu diemžēl nav mazums, labas trokšņus slāpejošas austiņas ir nevis ekstra, bet nepieciešamība, lai darbs būtu kaut cik produktīvs.

    Pēča
    17.05.2023 14:17
    Reply to  Jack

    Darbs ir darbs, turklāt ja pats nepiekop nepieciešamās ‘pauzes’ ik stundu no monitora ekrāna, ko drīksti pilntiesīgi izmantot pēc darba likuma, tad pats vainīgs ja atnakot uz darbu apsēdies un nosēdi, kā pielipusi piepe, austiņās- savā burbulī. Darba devējs tieši ir priecīgs par tādu darbinieku kam sava veselība ir otra plānā….

    Un pietam vel atbrauc māja un ieslēdz kādu geimu… Un atkal sēdi pie ekrāna… :D

    Un tad jāraud, kāpēc ir liekie kilogrami un jāpērk visadas trendīgās diētas/treniņus kas sola ātrus rezultātus…

    Einis
    16.05.2023 10:01
    Reply to  Biteme

    Man patika tas, ka izlaižot bezvadu austiņas pēc neilga laika jau izlaida vadu, kas viņas satur kopā un var piespraust pie apģērba… ritīgās bezvadu-vadu austiņas.

    Nu vienīgais bonuss, ka nav telefonā jāsprauž, bet man, piemēram ar vadu diezgan bieži sanāk, ka izkrīt. Bez vadiem būtu ar dievas :)

    Normunds
    18.05.2023 21:05
    Reply to  Pēča

    Nu gan kaudze muļķību sarakstīta. :) Jaunības maksimālisms.

    Normunds
    18.05.2023 21:04
    Reply to  Jānis

    Samsung budžetnieki strādā pat labāk par S klases aparātiem.

    crack
    15.05.2023 14:47

    Tikko iznācis Poco F5, līdz LV vēl nav atnācis, bet izvēle kristu uz to.

    crack
    16.05.2023 10:23

    Tas IP67 tāds stipri pārvērtēsts, ja vien neesi fanātisks filmētājs ūdenī vai bļitkotājs… 95% ūdensturīgie šķidrumus nav redzējuši, reti kurš savu 400e+ tel liks ūdenī. Tas pats kas ar auto kasko apdrošināšu, ir labi ka ir, bet nu var jau iztikt. Un šajā gadijumā cenas/ieguvumu attiecība ir par labu POCO.

    reiny
    16.05.2023 14:01

    Neviens jau to skaļi neteiks, bet nu realitātē tieši pods ir tā vieta, kur telefoniem ir vislielākās izredzes sakarties ar ūdeni. ;)

    Krotow
    16.05.2023 15:24
    Reply to  reiny

    Turpat saprotamu iemeslu dēļ jāparedz saskare ar diezgan spēcīgiem mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļiem.

    Biteme
    17.05.2023 09:35
    Reply to  reiny

    Un ja tajā brīdī telefons sāk zvanīt – to sauc par podraidi.

    Maris
    19.05.2023 06:45
    Reply to  crack

    Celtniecībā citreiz kkāda krāsas pīle tiek un tad zem krāna noskalot var, tā man ar a52 bia tāpēc a54 ņēmu, un kkur pagalmā ja citreiz aizmirsti tad zini kā vismaz skaļruņi ies nevis kā parasti ja nav aizsardzība

    16.05.2023 17:47
    Reply to  crack

    Priekš kam pārmaksāt par to, kas tika apgraizīts? F5 vairs nav K60. Protams kamera OV64B abiem ir mēsls pie tam vēl F5 tā ir softiski apgraizīta un galvenā fīča, bezvadu lādēšana nav pārmigrējusi. Vienīgais kas mobīlajam ir, tas ir procesors, kura jauda īsti nav pluss, ja benči pārlec pāri 600k Antutu. Pie mums gan jau ap 400€ maksās. Nu nez vai. Un tad F5 Pro ir tikai bezvadu uzlāde. Pat IMX800 kamera nav pārmigrējusi no K60 Pro. Ja cenu sastāda tikai OV64B kamera, kuru liek 2x lētākos mobīlajos un bezvadu uzlāde, tad neredzu nevienu pamatu izvēlēties F5 Pro.
    Es uzgaidītu ko labāku tirgū. Xiaomi nolaidis podā savu flagmaņu killeri globālam tirgum.

    freelife
    16.05.2023 00:21

    Jebkas no A sērijas ir kompromiss (lasīt -lēns) pret cenas faktoru. Ja eiro spiež, ņemiet S20 FE. Ja budžets atļauj, tad S21 FE, vai S22/S23 sēriju. Samsung nekautrējas par normālu ciparu stumt savus midrange, iepakotus mārketinga rozā burbulī…. Un cik daudz uz to pavelkas… Jo nav jau citu ko pirkt…???

    Maris
    16.05.2023 08:45

    Pie mīnusa aizmirsa par 3.5mm austiņu izeju uzrakstīt.

    16.05.2023 18:10

    Citēts: “Tas liek noprast par cilvēku reālo pirktspēju un to, kādēļ šī pīrāga daļa ir tik ļoti iekārojama ražotājiem.”
    …Nē, vecīt – tas liek noprast, cik daudz no tehnoloģiju izaugsmes līmeņa cilvēkiem ir pietiekams. Tikai atsviežot Apple slimo fanātismu mēs varētu spriest par reālu tirgus situāciju. Tagad skrien visi pēc Max 14 un piekāst, ka viņš sver kā ķieģelis. Pirms tam šie paši gīki zākāja pārējos, jo redz iPhone bija plānākais un vieglākais. :D

    Kas saistās ar A54, tad šis būtu konkurents no OnePlus – Nothing Phone 1. Es izvēlētos pēdējo jo ir bezvadu uzlāde, bet pārējais gan cena identiski.

    Last edited 10 months ago by Guntars K
    KKK
    17.05.2023 09:31
    Reply to  Guntars K

    +1

    Argus
    21.10.2023 22:05

    Nesen nopirku Samsung a54 256 gb, vienu vārdu sakot drausmīgs telefons,ļoti slikta foto un video kamera ,visos režīmos ,salīdzinājumā ar Huawei telefonu,lēni ieslēdzas.vienreiz jau bija remontā,veica pārprogrammēšanu,jo nestrādāja blue tooth,cena neadekvāta ,priekš tik zemas kvalitātes telefona.

    Reklāma
    Galaxy A54 ir gana daudz plusu, tomēr arī kompromisu. Vislielākais pieļauts procesora izvēlē, kas krietni iepaliek no konkurentiem.Samsung Galaxy A54 apskats - konkurents sīvā konkurencē?