Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO X5 Pro apskats – simpātisks piedāvājums

    Šoreiz plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ uzskatu, ka ir vērts izvērtēt POCO X5 Pro kandidatūru, ja šogad meklē viedtālruni vidējā klasē!

    Jaunākie raksti

    Ar ko jums saistās POCO? Man ar ražotāju, kas klusi, bet mērķtiecīgi iekarojis paprāvu tirgus daļu. Jā, lielākoties runa ir par Ķīnu, Indiju un citiem Āzijas tirgiem. Tomēr jāatgādina, ka divi lielākie viedtālruņu tirgi pasaulē, ir visai vērā ņemama daļa. Tikmēr pie mums ražotājs klusi iefiltrējies pie visiem operatoriem, internetbodēs un citās vietās, kur pie viedtālruņiem var tikt. Ar to gribēju teikt, ka POCO jāsāk ņemt vērā tik pat nopietni, kā jau pieredzējušāki konkurenti. Arī pats POCO mūsu tirgu ņem vērā tik nopietni, ka tikām pie testa ierīcēm vēl pirms to izziņošanas, lai laicīgi sagatavotu apskatus. Tas liek domāt, ka POCO nav viendienītis, bez ilgtermiņa plāna. Uz testu atceļojuši POCO X5 un POCO X5 Pro. Sāksim ar POCO X5 Pro, kas ir turpinājums pagājušā gada spilgtajam POCO X4 Pro 5G.

    POCO X5 / POCO X5 Pro

    Nesatraucieties, ka šī gada modeļa nosaukumā pazudis 5G. Šī datu pārraide ir pieejama arī šogad, vienkārši beidzot esam nodzīvojušies tik tālu, lai nosaukumi nebūtu jāpadara vēl garāki ar 5G piedēkli. Kādi uzlabojumi no pagājušā gada? To tiešām nav tik daudz, lai X4 Pro 5G lietotāji mestos X5 Pro apskāvienos. Dizains kļuvis nobriedušāks, elegantāks un krietni uzlabota veiktspēja. Lai arī šķiet, ka tas ir maz, tieši procesora izvēle bija priekšgājēja Ahileja papēdis. Līdz ar to uzlabota ikdienas ātrdarbība, kameru spējas un arī citi departamenti uzvedas labāk. POCO par X5 Pro prasa 349 eiro par 6/128 GB versiju vai 389 eiro par 8/256 GB versiju.

    POCO X5 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, MIUI 14
    • Ekrāns: 6.67 collu Super AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 87.2% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 778G 5G (6 nm), astoņi kodoli: 1×2.4 GHz Cortex-A78 & 3×2.2 GHz Cortex-A78 & 4×1.9 GHz Cortex-A55, Adreno 642L video apakšsistēma
    • RAM: 6/8* GB
    • Atmiņa: 64/128/256* GB, UFS 2.2
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1), GLONASS (G1), BDS (B1I+B1c), GALILEO (E1), QZSS (L1)
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, stereo skaļruņi, IP53 šļakstu noturība, žiroskops, kompass, barometrs, infrasarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 108 MP, f/1.9, 1/1.52″, 0.7µm, PDAF galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 118˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps video. Priekšā 16 MP, f/2.5, 1/3.06″ 1.0µm pašiņu kamera, HDR, 1080p@30fps video
    • Izmēri un svars: 162.1 x 76 x 7.9 mm, 181 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 67W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 349 eiro (6/128 GB), 389* eiro (8/256 GB)

    *testa ierīcei

    Nobriedušāks, elegantāks dizains

    Iedomājieties bērnu, kam mugurā džemperis ar divpusēju fliteru zīmējumu (tāda lieta tiešām eksistē). Pēc kāda laika, šis bērns jau ir kļuvis par stilīgu pusaudzi, kam jau piestāv uzvalks. Tieši tā man gribas salīdzināt POCO X sērijas dizaina evolūciju gada laikā. Ja POCO X4 Pro varēja uzskatīt par ražotāja baneri, kas par visām varītēm centās pievērst uzmanību zīmolam, tad POCO X5 Pro kļuvis krietni elegantāks. Aizmugure beidzot ir kļuvusi maigi matēta, tā neslīd un nekrāj pirkstu nospiedumus tik ļoti, kā priekšgājējs. Melnā versija izskatās īpaši eleganti, bet pieejamas arī krāšņākas versijas. Kameras izvietotas uz pamatīgas platformas, kas liek tālrunim uz galda gāzelēties. Nekur nav pazudis arī izteiksmīgais POCO logo, lai reklamētu ražotāju arī sarunas laikā, tikai šoreiz tas nededzina acis un pat organiski iederas dizainā.

    Korpuss ir diezgan kantains, bet kopiespaidam tas piešķir eleganci. Kamēr aizmugure ar plastmasas rāmi saplūst nemanāmi, priekšai gan ir pamatīga grope, kas nodod POCO X5 Pro cenu. Rāmis veidots no plakanas, šķietami biezas plastmasas. Nekas jauns vidējā klasē. Labā puse tikusi pie stingriem skaļuma un bloķēšanas taustiņiem, bet kreisā puse atstāta tīra. Apakšā blakus karšu ligzdai un mikrofonam atrodas USB ligzda un viens no skaļruņiem. Augšā atrodas otrs skaļrunis un mikrofons, bet ap tiem izvietoti tehnoloģiju muzeja eksponāti – 3.5 mm austiņu ligzda un infrasarkanais raidītājs. Personīgi es vienmēr priecājos tos redzēt. Padalies komentāros, vai Tev šie tehnoloģiju mamuti vidējā klasē vēl šķiet svarīgi, vai nē!

    Svars ir patīkami balansēts, tādēļ POCO X5 Pro ir viegli noturēt rokā. Ap karšu atvilktni ir apjozts silikona riņķītis, kas nozīmē, ka par putekļu un ūdens noturību arī ir domāts. Ražotājs piešķīris oficiālu IP53 šļakstu noturību. Tas nozīmē, ka peldēt ar X5 Pro nevajag, bet smidzinošs lietutiņš cerams neskādēs. Kopumā, dizains piedzīvojis patīkamu briedumu un vienlīdz labi izskatīsies spurainu pusaudžu rokās, bet vecākam gada gājumam nebūs jākaunas izvilkt tālruni arī ofisa sapulcē. Labs darbs!

    Ekrānu grūti nemīlēt

    POCO izmanto Samsung veidotu AMOLED ekrānu. Tik tālu nu esam nodzīvojušies, ka ražotājam izdodas piedāvāt pat labāku ekrāna pieredzi, kā pašam Samsung. Nu vismaz prasītājā cenā, noteikti. Matrica saka priekšā, ka ar kontrastu, dziļiem melnajiem toņiem un pat spilgtiem baltajiem toņiem nebūs problēmu. Tieši tā arī ir. Ekrāns piedāvā vienu no labākajām pieredzēm par prasīto cenu. izšķirtspēja ir pietiekama, lai viss izskatītos asi, skata leņķi ir ļoti labi un krāsas gana korekti kalibrētas. Jāuzteic ekrāna spilgtums, kas spēj cīnīties arī ar spožu apgaismojumu. Pieejama arī 120Hz ātrā atsvaidze, tiesa gan ne visās lietotnēs tā performē plūdeni, bet tas jāadresē smagās saskarnes virzienā.

    Arī šoreiz programmatūra ļauj pielāgot teju visu, bet mans favorīts vēl aizvien ir ļoti niansēti pielāgojamais aktīvās matricas ekrāns. Nemulstiet no sarežģītā nosaukuma, MIUI tā tulko vienmēr ieslēgto ekrānu, kas rādīs paziņojumus vai kādu stilīgu izskaistinājumu. Šoreiz tiešām ekrānu grūti nemīlēt.

    Ātra, ierasta atbloķēšana

    POCO X5 Pro līdzīgi, kā citi POCO/Xiaomi/Redmi vidējās klases viedtālruņi, piedāvā ātru atbloķēšanu ar seju un bloķēšanas taustiņā iestrādātu pirkstu nospiedumu lasītāju. Sejas atpazīšana strādā zibenīgi, bet ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma un nav biometriski droša. Tikmēr pirkstu nospiedumu lasītājs ir ērts, ātrs un drošs. Tas atpazīst pirkstu 9 reizes no 10. Šajā departamentā tiešām viss ir kārtībā. Vienīgi, ka no kreiļiem esmu dzirdējis, ka sānā novietots lasītājs nav ērtākā pozīcija, bet labročiem sūdzību nebūs.

    Lieliski stereo skaļruņi

    Jau vairākus gadus pierasts, ka POCO lietotājus lutina ar kvalitatīviem stereo skaļruņiem. Patīkami, ka ražotājs nepiedāvā skaļruņu hibrīdu (galvenais apakšas skaļrunis ar pīkstuļa asistentu auss skaļrunī), bet reālus divus skaļruņus. Tas nozīmē, ka auss skaļrunis ir papildu izeja faktiskajam skaļrunim rāmja augšā. Tas nodrošina apjomīgāku, kvalitatīvāku skaņu. Šoreiz gan jāteic, ka augšējais skaļrunis ir nedaudz klusāks un arī kopējais skaļums citiem Xiaomi ģimenes viedtālruņiem ir bijis krietnāks. Tas nemaina faktu, ka skaņa ir dzidra un patīkama pie visiem skaļuma līmeņiem. Ak jā, ja gribas, pieejama arī 3.5 mm austiņu ligzda. No pērnā modeļa gan pazudis FM radio, bet sakiet godīgi, kad pēdējo reizi viedtālrunī izmantojāt reālu FM uztvērēju?

    Dāsna komplektācija un akumulators

    Ja agrāk Ķīniešu ražotāju komplektācijas šķita skopas uz konkurentu fona, tad tagad tās palikušas tādā pašā apmērā, kā pirms tam, bet nu šķiet pārsteidzoši dāsnas uz skopo Samsung, Nothing, Google un Sony komplektāciju fona. Proti, bez paša tālruņa iepakojumā iekļauts ļoti ātrs 67W sienas lādētājs un silikona koveris. Lādētājus tiešām šobrīd komplektā iekļauj vien retais ražotājs, turklāt tik ātrus. Protams, Xiaomi 12T piedāvā vēl ātrāku uzlādi vidējā klasē, bet nevajag aizmirst, ka tas maksā par 200 eiro vairāk. Man pietika ar nedaudz mazāk par pusstundu, lai piedzītu aptuveni 70% no 5000 mAh akumulatora. Vienīgais trūkums, ka vads ir ar USB Type-A vienā galā, kas nozīmē, ka to nevarēs izmantot datu pārnešanai no vecā viedtālruņa.

    Akumulatora ietilpība nav mainījusies no POCO X4 Pro laikiem, bet lietojums gan. nezinu vai pie vainas cits procesors, vai jaunā saskarne, kas nav ieskrējusies, bet ir sajūta, ka akumulators tukšojas nedaudz ātrāk par priekšgājēju. Nepārprotiet mani, vēl aizvien pie vidējas noslodzes var mierīgi izvilkt pusotru dienu, kas ir lielisks rezultāts.

    Uzlabota veiktspēja

    Ja pērnajā modelī sūrojos par samazinātu veiktspēju, tad šogad tā ievērojami augusi. Tiesa gan, tas licis arī sākumcenai augt par 40 eiro. POCO X5 Pro izmanto Qualcomm Snapdragon 778G čipkopu, kas par pusmatu veiktspējas testos atpaliek no tādiem pagājušā gada vidējās klases spīdekļiem, kā Nothing Phone (1) un Honor 70. Tiesa gan, atmiņa izmantota relatīvi lēna, tomēr to var just, ja vien ikdienā pārkopē apjomīgus failus. Patīkami, ka čipkopa gandrīz vai nekarst un spēj ilgi konstanti strādāt. Vidēji prasīgiem spēlīšu dzenātājiem jauda pietiks atliektiem galiem. Ikdienas darbība ir gana raita, bez liekas buksēšanas. Vienīgās aiztures, kas vērojamas jāadresē MIUI virzienā, kur novērojams visai atšķirīgs atsvaidzes sniegums izvēlnēs un lietotnēs.

    Šī nu ir tā reize, kad ieteikšu neskopoties un tikt pie 256 GB versijas, kas ir ļoti dāsna vidējā klasē. Galu galā, atšķirība no 128 GB modeļa ir vien 40 eiro. Testa ierīci saņēmu ar 8 GB RAM, kas prasītajā cenā šķiet pieņemami. Saskarne gan piedāvā vēl papildu 3 GB virtuālo RAM, kas tiek aizgūts no iekšējās atmiņas. Lai nu tā būtu, tikai opciju atslēgt šo iespēju un pataupīt atmiņu saturam gan neatradu. Jāatceras, ka X5 Pro šogad nogalinājis atmiņu karšu lasītāju.

    MIUI 14 ir viena riktīgi bieza saskarne

    Šī nav pirmā reize, kad sajūsma par cenai netipiski labiem dzelžiem noplok, apskatot MIUI. No vienas puses, žēl, ka POCO X5 Pro vēl aizvien darbina Android 12, no otras puses, labi, ka tas saņēmis svaigāko MIUI 14 versiju. Tas nemazina faktu, ka te visa kā ir krietni par daudz. Labā ziņa, ka veiktspēja šoreiz ir pietiekama pieņemami plūstošai darbībai.

    Atšķirībā no Xiaomi un Redmi, POCO izmanto apaļu ikonu tēmu. Bet tas nemaina faktu, ka ik pa laikam iezogas, kāda kantaina MIUI lietotnes ikona (skatīt augšējā attēlā MIUI pārlūka ikonu). Bardaks! Izmantotā estētika mulsina lietotājus ar ikonām, kas atgādina citas. Piemēram, oriģinālā mūzikas lietotnes ikona ir līdzīga TikTok, bet kameras ikona bieži sajūk ar Chrome. Protams var jau visu mainīt un pielāgot pa savam, bet tad jārēķinās ar krietni daudz laiku. Tas pats attiecas arī uz liekprogrammām. Es protams saprotu, ka tas ir veids, kā ražotājs pelna, lai piedāvātu konkurētspējīgākus dzelžus, tomēr to šoreiz ir pārāk daudz. Vienas dublē Google lietotņu funkcijas, citas dublē pašas MIUI funkcijas, vēl citas izkārtotas jau uzstādītā spēļu mapē. Daudz par daudz. Toties tik pat kuplā skaitā ir arī mikroskopiska līmeņa pielāgojumi. Piemēram, var izvēlēties starp ierastu paziņojumu bloku vai sadalītu, kā ābolā.

    MIUI agrāk slimojusi ar vairākām kaitēm – pieminēto liekprogrammu žūksni, laikā nesaņemtiem paziņojumiem un uzbāzīgām reklāmām. Par laimi dažas no tām apārstētas. Piemēram, reklāmas vairs neskrien tik uzmācīgi virsū izvēlnēs, toties to kompensē milzu liekprogrammatūras skaits. Ar paziņojumiem MIUI 14 tiek labāk galā, kā dārgākais Xiaomi 12T, kas izmanto MIUI 13. Tomēr paziņojumi vēl aizvien ir mākslīgā intelekta pārraudzībā, kas nozīmē, ka retāk lietotajām aplikācijām tie var aizkavēties vai neparādīties vispār. Un MIUI ir pagaidām vienīgā saskarne, kas nespēj izmantot Rīgas Satiksmes lietotni.

    Saskarnes labā puse sastāv no niansētajiem iestatījumiem. Ja, kāda cita saskarne to piedāvā, tad arī MIUI to būs ieviesusi. Spēj tik meklēt, jo ne visi iestatījumi ir organiski atrodami. Vēl kāds plusiņš, ka šī ir viena no retajām saskarnēm, kas ļauj atskaņot YouTube fonā ar izslēgtu ekrānu bez maksas. Nez, kā Google to vēl nav pamanījusi? Citādi, saskarnei prasās pēc revīzijas.

    Kamerām palīdz uzlabotais procesors

    POCO X5 Pro saņēmis tādas pašas kameras, kā priekšgājējs X4 Pro. Tomēr uzlabojumus nodrošina jaudīgāks procesors. Atgriezusies 4K video ieraksta funkcija, beidzot nakts režīms pieejams arī ultra platleņķa kamerai un galvenās kameras pēcapstrāde kopumā ir uzlabota.

    POCO X5 Pro saņēmis:

    • 108 MP, f/1.9, 26mm, 1/1.52″, 0.7µm, PDAF galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.2, 118˚ ultra platleņķa kameras
    • 2 MP, f/2.4 makro kameras
    • 16 MP, f/2.5, 1/3.06″ 1.0µm pašiņu kameras

    Kameru lietotne būs pazīstama visiem, kas lietojuši MIUI, bet pārējiem arī būs gana viegli tajā orientēties. Patīkami, ka pārslēgšanās starp režīmiem ir ātra un plūstoša. Tiesa gan, šoreiz nav pieejami tik daudz jautrie režīmi, kā citos modeļos. Jāteic arī, ka precīzi notrāpīt palielinājuma vienības (digitālā palielinājumā virs 2x) ir pagrūti un bieži kameru pārslēgšana tiek sajaukta ar fokusēšanos.

    POCO X5 Pro operē ar vidējā klasē ierastiem lielumiem – 0.6x, 1x un digitālo palielinājumu līdz 10x.

    Galvenā kamera rada detalizētus attēlus ar jūtamu, bet nepārspīlētu HDR. Baltā balanss strādā korekti un krāsas izskatās dabiski, lai gan pēcapstrāde mēdz reizēm kādu atsevišķu toni interpretēt pa savam un krietni izcelt. Tomēr atšķirīga krāsu kalibrācija jūtama galvenajai un ultra platleņķa kamerai. Galvenā kamera izmanto siltākus toņus, bet ultra platleņķa kamera nedaudz vēsākus. Īpaši tas manāms sliktākā apgaismojumā. Kā vienmēr, lai nepiedzīvotu vilšanos iesaku paļauties uz 0.6x, 1x optiskajiem lielumiem un labā apgaismojumā uz 2x digitālo palielinājumu.

    Samazinoties apgaismojumam, galvenā kamera spēj pārliecinoši tikt ar uzdevumu galā, pat bez nakts režīma. Bija patīkami redzēt, ka tas rezultējas arī ar asām bildēm iekštelpās bez akvareļu krāsu sindroma. Gauži švaki sliktā gaismā klājas ultra platleņķa kamerai, bet tas jau bija gaidāms šādā cenā. Par laimi procesors ir gana jaudīgs un beidzot tā saņēmusi nakts režīma glābšanas riņķi. Tas palīdz pavisam nedaudz, toties atgūst vismaz daļu detaļu. Pat pie 2x palielinājuma attēls kļūst neass, lai gan nakts režīms palīdz atgūt vismaz dažas detaļas pārgaismotajās vietās. Kopumā tumšā laikā var paļauties tikai uz galveno aizmugures kameru.

    Trešā aizmugures kamera ir makro kamera, kas nav saņēmusi auto fokusu, tādēļ asums atkarīgs no roku veiklības. Iznākums ir tik švaks, ka bez šī kameru apendicīta mierīgi varēja iztikt.

    Arī pašiņu kameras sniegums nav visai iepriecinošs. Attēli visbiežāk ir blāvi un pārgaismoti ar visai izskaistinātu sejas ādu un ne visai lietojamu portreta režīmu. Toties aizmugures kameru portreta režīms strādā pieklājīgi. Nevajag aizmirst, ka galvenās kameras sensors ir pietiekami liels, lai iegūtu dabiski izpludinātu fonu, piebīdot kameru objektam.

    Kopumā kameru sniegums krietni audzis, ja salīdzina ar priekšgājēju POCO X4 Pro. Tomēr jāteic, ka šoreiz jāpaļaujas tikai uz aizmugures galveno kameru, kas strādā ļoti labi, reizēm pat pārspējot krietni dārgākus viedtālruņus. Diemžēl, pārējo kameru sniegums tālāk par viduvēju vērtējumu netiek.

    Konkurence

    • POCO X4 Pro 5G – jā, šis ir pagājušā gada modelis, kam ir ne vien zemāka cena, bet gandrīz tādi paši dzelži, kā X5 Pro. Protams, POCO X5 Pro piedāvā labāku veiktspēju un līdz ar to kameru sniegumu.
    • POCO F4 – ir viens riktīgi labs piedāvājums, kam dažās internetbodēs cena sasniegusi X5 Pro līmeni. F4 piedāvā pārāku veiktspēju un optisko stabilizāciju kamerai, uz ko X5 Pro atbild ar ietilpīgāku akumulatoru.
    • Samsung Galaxy A53 5G – cena nokritusies līdz POCO X5 Pro līmenim. Samsung procesors varbūt neies pie dūšas spēlīšu dzenātājiem, toties A53 piedāvā optisko stabilizāciju kamerai un pilnvērtīgu IP67 mitruma noturību. POCO atspēlējas ar dāsnāku komplektāciju, krietni ātrāku uzlādi un stikla aizmuguri plastmasas vietā.

    Nobeigumā – simpātisks piedāvājums vidējā klasē

    POCO X5 Pro ir tiešām simpātisks piedāvājums, ko veido nobriedis dizains, ļoti labs ekrāns, uzlabota veiktspēja, dāsna komplektācija, ietilpīgs akumulators ar ļoti ātru uzlādi. Te gan jāpiemin, ka uzskaitītie labumi ir dzelžu līmenī. Turklāt, tie ir tik pārliecinoši, ka liek konkurentiem stūrī nervozi pīpēt, domājot, kā lai šo pārspēj. Kā ražotājam tas izdevies? Ar pārsātinātu saskarni, kurā ir tik daudz reklāmu lietotņu, ka minimālisma mīļiem jāķeras pie validola. Šoreiz MIUI ir tā sadaļa, kas sajūsmu par izmantotajām komponentēm krietni apslāpē. Un tomēr plusu šķiet vairāk par mīnusiem, tādēļ uzskatu, ka ir vērts izvērtēt POCO X5 Pro kandidatūru, ja šogad meklē viedtālruni vidējā klasē!

    Iepriecināja

    • Elegants, IP53 šļakstu drošs dizains
    • Patīkams ekrāns un stereo skaļruņi ir īstā kombinācija multimediju priekiem
    • Uzlabots procesors
    • Dāsna komplektācija, ļoti ātra uzlāde
    • Ļoti laba galvenā aizmugures kamera, atgriezies 4K ieraksts

    Negāja pie dūšas

    • MIUI vēl tāls ceļš ejams līdz eiropiešu sirdīm
    • Ja neskaita galveno kameru, pārējo sniegums ir viduvējs
    • Akumulators tukšojas ātrāk par pērno modeli
    • Nav daudz atšķirību no POCO X4 Pro 5G
    Šoreiz plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ uzskatu, ka ir vērts izvērtēt POCO X5 Pro kandidatūru, ja šogad meklē viedtālruni vidējā klasē!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    9
    Kameras
    6
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    07.02.2023 18:48

    MIUI ir pagaidām vienīgā saskarne, kas nespēj izmantot Rīgas Satiksmes lietotni – par šo lūdzu sīkāk – nevar uzinstalēt vai problēmas sākas izmantojot?

    P.S. Liekatūru taču jau pirms 14ās versijas uztaisīja atinstalējamu vai vismaz noslēpjamu no acīm (desktopa)?

    Biteme
    07.02.2023 21:10

    uz 12.5 (A10) uzinstalējās, tika pāri zilajam ekrānam ar logo, līdz login/reģistrācijas ekrānam.

    Iespējams, kādas atļaujas vajadzīgas, ko aplikācija nemāk paprasīt. Vai kas tamlīdzīgs. Ar MemeUI ir bijuši citi pārsteigumi, ar pačakarēšanos, bet par savu cenu ir ok. Protams, ja nepērk pārvērtētu kreiseri Maskava.

    Niks
    07.02.2023 19:44

    miui 14 uz android 12? kapēc? sen jau paši ir izlaiduši miui 14 uz android 13, mans telefons laikam pirms mēneša vai diviem jau saņēma atjauninājumu

    Biteme
    07.02.2023 21:22
    Reply to  Niks

    Muiņas versija nav cieši saistīta ar Andra versiju. Atkarībā no telefona modeļa Andra versija var atšķirties, manuprāt, diezgan sakarīga pieeja. Pirmkārt, tā ir iespēja nebloatēt telefonus ar jaunāku OS, ja tas to nevilks uz pilnu klapi, otrkārt, Andra versijas nomaiņu var veikt pa daļām, apdeitu etapos ietverot noteiktus modeļus, nevis iegūstot globālu problēmu.

    Xiaomi devi mēdz realizēt Andra funkcionalitātes analogus, līdz ar to Andra versija nav tik kritiska kā trubai ar pliku Andri. Ja vispār jelkas no jaunajām iespējām ir tik ļoti nepieciešams pēc būtības, nevis “gribu un viss”.

    Roberto
    07.02.2023 20:50

    lietoju Poco X3 Pro, jaunais X5 nepārliecina

    Roberto
    08.02.2023 09:55

    Nopirku savu X3 Pro pirmspārdošanā par 185 EUR un kopš tā laika, tā cena ir kāpusi, ja nemaldos jauns 250+ EUR, bet lietots ap 185 EUR. Par ekrānu nesūdzos. Šķiet superātrā uzlāde padara baterijas mūžu īsāku. Pie MIUI esmu pieradis. Diemžēl POCO/Xiaomi tikai “drukā” modeļus, un arvien vairāk brāķa sanāk. Specifikācijās saraksta smukus cipariņus, bet realitātē katrs modelis kļūst dārgāks, bet švakāks.

    Piemēram F1 bija savulaik bomba, bet nākamie F2, F3 nobāl…

    RS apk neizmantoju

    Dindāls
    07.02.2023 21:29

    Kaimiņam ir kaukāds 2 gadu vecs Poco. Nenormāli sūdīgs bezvadnieks. Visi pieslēdzas pie AP, caur 2 collīgiem dēļiem, a viņa Poco ne.
    Es saku nes uz garantiju kamēr ir! Viņš neaiznesa. Nu, ja viņš grib savā galā bezvadnieku, tad varu viņam aizvilkt kabeli un uzlikt kaukādu pārpalikuma TP-Linku.
    Bet nu jā, no šitādiem “apskatiem” vienkārši nav jēgas.

    Bumbulis
    07.02.2023 21:37

    Lai es nopirku jaunu telefonu, viņam ir jāsāk telepātiski ar mani komunicēt. Tā vien šķiet ka telefons savas iespējas ir izsmēlis. Ar kameru un kārtējiem +2GB ram nevienu nepārsteigt.

    davix
    08.02.2023 09:31

    Esam tik tālu, ka telefona lādētājs jau tiek klasificēts kā “dāsna komplektācija” :)

    Roberts
    08.02.2023 10:26

    Paslaik ir poco f3 pirkts par 439 eur iekš m79 2021 gada vasara 8 gb ram 256 rom.
    xiami veikals piedava tagad to pro versiju par 339 eur.
    Tiri no kvalitates viedokļa es neredzu neko tadu kadel man butu japerk šis un pat benchmark testos manējais ir jaudīgāks.
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12094&idPhone2=10758

    Roberts
    08.02.2023 11:12

    @Jurģis Spulenieks kad kursors apskatīs īstus gaming phone kā nubia ?
    https://eu.redmagic.gg/products/redmagic-7

    Kursors.lv
    08.02.2023 11:21
    Reply to  Roberts

    Tad kad tie pie mums būs (oficiāli) nopērkami. Vai arī otrs variants – kad būs pietiekami daudz naudas, lai varētu testēšanai pirkt arī šādas ierīces.

    Kretīns
    10.02.2023 20:36

    Kristap, pirms kāda laika bļaustijies, ka Google pixel oficiāli nav pieejams Latvijā , bet tik un tā dabūji pie sevis.

    Kursors.lv
    10.02.2023 21:23
    Reply to  Kretīns

    Jā, nekas šajā ziņā nav mainījies. Google to pie mums netirgo caur savu veikalu.

    Mārtiņš
    08.02.2023 14:21

    Paldies, ļoti labs apskats, ne jau visi jūsu lasītāji var atļauties gadžetu par tūkstoti.

    Guntars K
    14.02.2023 12:00

    Ssalīdzinot ar X3 Pro:
    Procesors par “punktu” vājāks – wth?
    Pāreja no Sony ƒ/1.79, 960 fps uz Samsung ƒ/1.9, 240 fps kameru, kur visu nosaka nevis dzelzis, bet softiski kontrasta un krāsu spēle. C’mon.
    Labs IPS pret Amoled – nav būtiski.
    X5 par 30 gramiem vieglāks – būtisks trūkums. Lai telefonu drošāk iegultos pirstos, tam ir jābūt smagākam.
    Dizains – laikam būs gaumes jautājums… man šķiet x5 labāks.
    5G – absolūti nav būtiski, kamēr LV ir problēma ar 4G pat Rīgas robežās, bet ārpus ar 2G.
    33W uz 67W uzlādi – labs, bet 33 ir tik ātrs, ka 67 kļūst nebūtisks.
    Šobrīd noteikti ņemtu X5 Pro, ja nebūtu X3 Pro. Varēja vismaz bezvadu uzlādi ielikt, lai būtu kā izskatīšanas variants.

    Reklāma
    Šoreiz plusu ir vairāk par mīnusiem, tādēļ uzskatu, ka ir vērts izvērtēt POCO X5 Pro kandidatūru, ja šogad meklē viedtālruni vidējā klasē!POCO X5 Pro apskats - simpātisks piedāvājums