Web Analytics
More
    Reklāma

    Redmi Note 12 Pro 5G apskats – patīkami multimediji Déjà vu korpusā

    Prasītajā cenā grūti atteikties no tik izcila ekrāna, dāsnas komplektācijas, ātras uzlādes un uzlabotas galvenās kameras. Tomēr kopainu nedaudz pabojā MIUI, kam prasās pēc pamatīgām pārmaiņām. Ar visu to, Redmi Note 12 Pro 5G varu mierīgi ieteikt!

    Jaunākie raksti

    Déjà vu – ir no franču valodas aizgūts termins, kas apzīmē sajūtu, it kā cilvēks jau agrāk būtu pārdzīvojis pašreizējo situāciju. (avots Wikipedia) Patiešām, izpakojot Redmi Note 12 Pro 5G, mani pārņēma dežavū sajūta. Kur es jau būtu redzējis šo korpusa kontūru un lielisko ekrānu? Šogad jau apskatītais POCO X5 Pro, tiešām ir aizdomīgi līdzīgs Redmi Note 12 Pro 5G. Tāda nu ir Xiaomi stratēģija, izlaist vienu modeli, tad ļaut pamainīt procesoru, kameras, varbūt kādu krāsu variantu, un ļaut to izmantot saviem apakšzīmoliem – Redmi un POCO. Šīs arī ir būtiskākās atšķirības no X5 Pro – izmantots cits procesors, krietni uzlabota galvenā kamera, kas saņēmusi optisko stabilizāciju un patīkami matētā aizmugure nu kļuvusi glancēta. Rezultātā, Xiaomi/POCO/Redmi piedāvā skaitliski daudz, bet visai līdzīgus modeļus. Taču, lai jūs tas nemulsina, šī ir tikai fakta konstatācija, bez nosodījuma, jo bāze, uz kā veidoti Redmi Note 12 Pro 5G un POCO X5 Pro, piedāvā prasītajā cenā izcilu ekrānu, lieliskus skaļruņus, iespaidīgu akumulatoru un ļoti ātru uzlādi. Ļoti patīkams komplekts. Pārējais jau ir tikai nianses. Tiesa gan, šāds princips saka priekšā, ka ražotājs nodarbojas ar savu apakšuzņēmumu kanibalizāciju, jo, patiešām, tuvākais redmi Note 12 Pro 5G konkurents ir tieši POCO X5 Pro.

    Redmi Note 12 Pro 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, MIUI 14
    • Ekrāns: 6.67 collu OLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 86.7% ekrāna un korpusa attiecība, 1B krāsu, 120Hz ātrā atsvaidze, Dolby Vision, HDR10+, 900 nitu spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Mediatek Dimensity 1080 (6 nm), astoņi kodoli: 2×2.6 GHz Cortex-A78 & 6×2.0 GHz Cortex-A55, Mali-G68 MC4 video apakšsistēma
    • RAM: 6*/8/12 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB, UFS 2.2
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, NFC, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1), GLONASS (G1), BDS (B1I+B1c), GALILEO (E1), QZSS (L1)
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, stereo skaļruņi, IP53 šļakstu noturība, žiroskops, kompass, barometrs, infrasarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2x LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps video. Priekšā 16 MP, f/2.5, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kamera, HDR, 1080p@30/60fps video
    • Izmēri un svars: 163 x 76 x 8 mm, 187 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 67W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 369 eiro (6/128 GB)

    *testa ierīcei

    Patīkams, elegants dizains

    Šoreiz Redmi gājis krietni elegantāka dizaina virzienā, kā ražotāja priekšgājēji. Note 12 Pro pieejams trīs krāsās. Testa ierīci saņēmām visgarlaicīgākajā (lasi melnā), toties viselegantākajā versijā. Aizmugure neizmanto nekādas vienradžu asaras varavīksnes atblāzmai vai pārdrošas krāsas. Tā vietā aizmugure ir spogulīgi glancēta. Izskatās tiešām smalki un dārgāk, kā Note 12 Pro maksā, toties aizmuguri uzturēt tīru gandrīz vai nav iespējams. Jāteic, ka matēta aizmugure būtu praktiskāka, tā ne vien nekrātu šmuces, bet arī neslīdētu uz dažādām virsmām. No pirkstu nospiedumu invāzijas aizmuguri glābj komplektā iekļautais silikona maciņš, toties tas nepasargā kameru salu no grūti iztīrāmiem putekļiem. Uz tās divas kameras izbīdītas vēl vairāk par pašu salu, tādēļ putekļi ap kantītēm ir uz palikšanu. Sala ir izbīdīta tikai nedaudz, toties pietiekami, lai Note 12 Pro uz galda gāzelētos.

    Redmi sāni veidoti no biezas, matētas plastmasas. Tie veidoti kantaini ar plakanām skaldnēm, toties Note 12 Pro ir gana plāns, lai rokā šķistu ērts un smalks. Rāmja kreisā puse atstāta klāra, bet labajā pusē ir ērti bloķēšanas un skaļuma taustiņi. Apakšā ap USB ligzdu izvietots mikrofons, SIM karšu atvilktne un viens no skaļruņiem. Rāmja augša ir interesanta un noslogota. Tajā vietu raduši ne vien otrs skaļrunis un mikrofons, bet arī divi tehnoloģiju muzeja eksponāti – 3.5 mm austiņu ligzda un infrasarkanais raidītājs. Sakiet, ko gribat, bet es vienmēr priecājos, ka ražotājs dod iespēju izvēlēties, pat ja šīs tehnoloģijas šķiet morāli novecojušas un citi ražotāji no tām jau atteikušies. Malacis, Redmi!

    Kopumā dizains ir elegants un vienlīdz labi izskatīsies gan pusaudžu, gan nobriedušāku lietotāju rokās. Patīkami, ka nav noskopota IP53 šļakstu aizsardzība, bet dušā ņemt līdzi Redmi Note 12 Pro 5G nevajadzētu.

    Prasītajā cenā izcils ekrāns

    Redmi Note 12 Pro 5G piedāvā vienu no labākajām vizuālajām pieredzēm prasītajā cenā. Patiesībā, ekrāns ir tik labs, ka mierīgi varētu būt iekļauts krietni dārgākos viedtālruņos. Kas tad veido šo kvalitāti? OLED matrica, pietiekama izšķirtspēja, lielisks spilgtums, ļoti labs kontrasts, 120Hz atsvaidze, atsaucīga darbība, kas noderēs spēlīšu dzenātājiem, un izcili kalibrētas krāsas. Spilgtums ir pietiekams, lai ekrānu saskatītu arī saulainā dienā. Krāsas ir kalibrētas ļoti kontrastaini – melnie toņi ir dziļi, kā jau OLED matricai pienākas, bet arī baltie toņi ir bez citu krāsu piejaukumiem. Ja nu tomēr gribas, lai krāsas tiktu attēlotas citādi, programmatūra ļauj arī to. Note 12 Pro ir viens no lētākajiem viedtālruņiem, kas saņēmis Dolby Vision atbalstu. Gribu atgādināt, ka lietotāji bija sašutuši, ka pat Samsung Galaxy S23 Ultra šo bija aizmirsis. Spēj tik meklēt saturu!

    Rāmis ap ekrānu ir patīkami šaurs, un, lai gan zodiņš ir pietiekami plāns, tas ir nedaudz biezāks par pārējo rāmi. Kopiespaidu tas nebojā. Programmatūra piedāvā gana daudz pielāgojumu un ļoti niansētu vienmēr ieslēgto ekrānu. Kopumā tiešām šis ir labākais ekrāns, kādu prasītajā cenā var atrast.

    Atbloķēšana – ja tas strādā, kāpēc mainīt?

    Redmi Note 12 Pro 5G piedāvā klasisku atbloķēšanu, pie kā pieradinājuši citi ražotāja veikumi – zibenīga sejas atpazīšana un bloķēšanas taustiņā iestrādāts pirkstu nospiedumu lasītājs. Pirmā protams, ka atkarīga no apkārtējā apgaismojuma, tomēr tā ir tik zibenīga, un strādā tādos leņķos, ka pat šķiet aizdomīga. Toties pirkstu nospiedumu sensors aizdomas nerada un ir biometriski drošs. Tas atpazīst pirkstu 8 reizes no 10, ir gana ātrs un uzticams. Jā, no kreiļiem esmu dzirdējis, ka šī nav ērtākā pozīcija, bet labroči būs apmierināti.

    Stereo skaļruņi un vibrācija

    Xiaomi/Redmi/POCO mūs jau pieradinājis, ka tīri labus stereo skaļruņus var atrast arī vidējā klasē. Par laimi, tādus saņēmis arī Redmi Note 12 Pro 5G. Tie ir pietiekami skaļi un skaņa ir kvalitatīva. Ir pat nedaudz dzirdami basi un vokāls izklausās dzidri. Patīkami, ka skaņas kvalitāte pie skaļākajiem līmeņiem krītas vien nedaudz. Skaņa kalibrēta ar Dolby Atmos, tas kopā ar Dolby Vision sniedz vienu no baudāmākajām multimediju pieredzēm prasītajā cenā. Vibrācijas motors kalibrēts gana smalki un ir patīkams atbalsts saskarnē izbārstītajiem klikšķiem. Protams var just, ka tas nav tik smalks, kā flagmaņiem, tomēr kopumā par to sūdzību nav.

    Ietilpīgs akumulators ar ātru uzlādi

    Arī pie 5000 mAh akumulatoriem vidējā klasē jau pierasts. Tomēr tie visi nesniedz vienādus rezultātus. Pie vainas ir ne vien lietošanas paradumi, bet arī programmatūra, izmantotais procesors un pat ekrāna ražotājs, kas vienas sērijas ietvaros var būt atšķirīgs. Redmi Note 12 Pro 5G pat pie pamatīgas slodzes dienu mierīgi izvelk, pie vidējas slodzes var tikt arī pie 1.5 dienām, tomēr stabilu divu dienu darbību nesolu. Ar to gribēju teikt, ka Note 12 Pro akumulators darbojas nedaudz švakāk par POCO X5 Pro ar tādu pašu ietilpību. Tomēr uztraukumam nav pamata, jo dienas nogrieznī enerģija pietiek atliektiem galiem, turklāt ražotājs to papildina ar ļoti ātru uzlādi.

    Diemžēl, nu jau arī vidējā klasē varam atrast viedtālruņus, kam komplektācijā ir tikai vads. Par laimi, tas nav Note 12 Pro stāsts. Komplektā bez silikona maciņa iekļauts arī 67W lādētājs. Ar to pusstundā var piedzīt aptuveni 80% akumulatora. Pat, ja pa nakti nelādēsi Note 12 Pro, pietiek ar rīta dušu, lai akumulators būtu pilns. Uzlādes ātrums un komplektācija piesmej tādus lielos vārdus, kā Samsung, Google un Sony gan vidējā, gan flagmaņu klasē. Malacis, Redmi!

    Mediatek procesori manās acīs ir auguši

    Te vienkārši jāvienojas par vienu lietu – sen ir pagājuši tie laiki, kad Mediatek procesori bija švaki, neuzticami, bez atjauninājumiem. Mediatek Dimensity 1080 (6 nm) vidējā klasē performē ļoti labi, turklāt tie ir lētāki par Qualcomm. Tas arī ļauj Redmi Note 12 Pro 5G piedāvāt labākus dzelžus, kā konkurentiem. Sintētiskajos veiktspējas testos Note 12 Pro atrodas aptuveni tur, kur Xiaomi 13 Lite (šis vēl tikai brauc uz testu), nedaudz piekāpjas Samsung Galaxy A54 (šo arī ceram nomedīt), un jau krietni iepaliek Google Pixel 6a veiktspējai. Ikdienas lietošanā lietotnes tiek atvērtas ātri, termoregulācija ir laba, stabila darbība ļauj pieklājīgā ilgumā spēlēt spēles bez kadru zudumiem un lietot divas atvērtas lietotnes vienlaicīgi. Jā, līdzīgā cenā ir pieejami arī jaudīgāki piemēri, tomēr jāuzteic ražotāja spēja salāgot procesora darbību ar programmatūru, lai ikdienas darbība lielākoties būtu plūdena. Tās nebūtiskās buksēšanas, ko pamanīju, jāadresē apjomīgās saskarnes virzienā.

    Testa ierīci saņēmu ar 6 GB RAM un 128 GB iekšējo atmiņu. Tas nav visai daudz viedtālrunim, kas atteicies no atmiņas karšu lasītāja arī vidējā klasē. Izmantotā UFS 2.2 atmiņa nav visai ātra, ja salīdzina ar konkurentiem, tomēr prasītajā cenā būs pietiekama. Savienojumi strādā bez pārrāvumiem un GPS darbība šķiet precīza.

    Parunāsim par MIUI

    Pirms ķerties klāt saskarnes apskatam, mazliet par iestatīšanu. Jau iestatīšanas laikā Redmi Note 12 Pro 5G nevēlējās atpazīt vadu, ar ko savienots iepriekšējais viedtālrunis (tā var ātrāk dabūt datus un lietotnes jaunā ierīcē). Tad, kad caur mākoni visu biju ieguvis, ierīce atteicās bloķēties, pati mainīja ekrāna spilgtumu un pārslēdzās klusuma režīmā. Jau pukojos, ka ierīce jāsūta atpakaļ, bet tad ar divām rūpnīcas iestatījumu atiestatīšanām panācu normālu darbību. Gandrīz normālu, jo kontakti vienalga negribēja sinhronizēties. Pat ja runa ir tikai par testa ierīces brāķi, gribu teikt, ka Xiaomi/Redmi/POCO vājais punkts ir MIUI, kas parasti ir laimes spēle, jo nevar zināt, kas šoreiz nebūs labi. Un ar to visas ziepes nebeidzas. Note 12 Pro saņēmis svaigāko MIUI 14, bet veco Android 12. Ražotājs arī sola tikai divus lielos atjauninājumus, kas, salīdzinot ar One UI četriem lielajiem atjauninājumiem, izklausās knapi. Labā ziņa, ka MIUI jaunumus mēdz ieviest arī bez lielajiem atjauninājumiem.

    Papukstēju, pietiek! Ir jau arī gaišā puse. MIUI 14 atnesis nebūtiskas izmaiņas. Piemēram, klāt nākuši pāris noderīgi logrīki. Soļu skaitītāju ieliku klasiskā Google meklētāja vietā. Iespējams arī palielināt mapes, un, tās neatverot, tikt klāt trim biežāk izmantotajām lietotnēm.

    Vecā mape/jaunā mape

    Pēc noklusējuma paziņojumu bloks ir atsevišķi no kontroles bloka. Šis princips protams aizgūts no ābola, bet ir iespējams arī tikt pie apvienota loga, kas šķiet Android saskarnēm ierastāk. Paziņojumu bloks nodod, cik daudz procesu MIUI darbina fonā. Parādās paziņojumi no daudz lietotnēm, ko neesmu instalējis, vai pat nojautis par to eksistenci. Piemēram, paziņojumi ar ķīniešu hieroglifiem. Labā ziņa, ka MIUI daļēji salabojis agrāko kaiti ar paziņojumiem. Ja lietotni izmanto gana bieži, paziņojumi nāk laikā.

    Pielāgošanas iespējas ir visdažādākās. Faktiski, ja esi kādu iespēju redzējis citā saskarnē, vari būt drošs, ka tā būs pieejama arī MIUI. Spēj tik meklēt! Bet ar to arī ir problēmas. Ne viss atrodams intuitīvi un ir tālu no loģikas. Piemēram, lai izvēlētos kreisajā ekrānā no mājas ekrāna Google Discover vai Lietotņu krātuvi, kur pieejami daži noderīgi logrīki, jāiziet cauri četrām izvēlnēm, turklāt ne tādām, kur šķistu, ka šai iespējai jāatrodas tur. Šie logrīki neatrodas parastajā logrīku izvēlnē. Lai pie tiem tiktu, izgāju četru izvēlņu ceļu, aktivizēju Lietotņu krātuvi, pārvilku vajadzīgos logrīkus, tad devos atpakaļ, lai aktivizētu Google Discover, kas šķiet loģiskāka izvēle kreisajā mājas logā. Ja jums, šo lasot, uzkārās smadzenes, tad iedomājieties, kāda ir MIUI loģika. Murgs! Prasās pēc konkrētas revīzijas. Līdzīgs stāsts arī par liekprogrammu skaitu. Es saprotu, ka tas ir veids, kā ražotājam pelnīt naudu no reklāmām un piedāvāt konkurētspējīgākus dzelžus lietotājiem, bet, kas par daudz, tas par skādi. It kā nepietiktu ar jau uzinstalētiem tiktokiem, spēlēm un bukingiem, ir arī visādi ātruma uzlabotāji un tīrītāji. Pffff…

    Man tīri labi patīk funkcionālais atvērto lietotņu logs, kur var ātri tikt pie divām vienlaicīgi atvērtām lietotnēm. Pieejams arī noderīgs spēļu režīms, tikai esiet uzmanīgi ar izvēlnes sviras novietojumu, tas var patraucēt spēles vadībai. Ir pieejams arī video rīks, kas ļauj atskaņot YouTube klipus ar izslēgtu ekrānu (šo lasi čukstus, jo Google to laikam nav pamanījusi).

    Kopumā, MIUI 14 ir tik pilna ar iespējām, ka prasās pēc pamatīgas revīzijas. Nu vismaz loģiskāka iespēju izvietojuma. Saskarnei ir arī labā puse, tomēr tā ir tik bieza un neparedzama, ka dažādiem modeļiem pieredze var atšķirties. Diemžēl, Note 12 Pro gadījumā pieredze bija tālu no ērtas. Pat ja runa ir par brāķi, tas nemaina faktu, ka tāds var pagadīties arī citiem.

    Krietni uzlabota galvenā kamera

    Redmi Note 12 Pro 5G kameru komplekts ir tipisks vidējās klases komplekts ar ļoti labu galveno kameru, vienkāršu ultra platleņķa kameru, makro kameras apendicītu un primitīvu pašiņu kameru. Šogad krietni augusi galvenā kamera, kas saņēmusi optisko stabilizāciju un Sony IMX766 sensoru. Šis sensors sevi veiksmīgi pierādījis vairākos pagājušā gada vidējās klases augšgala un pat dažu flagmaņu kamerās.

    Redmi Note 12 Pro 5G saņēmis:

    • 50 MP, f/1.9, 24mm, 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 16 MP, f/2.5, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameru

    Kameru lietotne ir vienkārša un ātra. Plūstoši var pārvietoties pa režīmu karuseli. Tajā orientēties nebūs problēmu arī lietotājiem no citām saskarnēm. Sadaļā “Vēl” pieejami papildu režīmi. Te nav tik daudz jautro režīmu, kā citos šī ražotāja modeļos, bet nevajag aizmirst arī par prasmīgo pēcapstrādi, kas ļauj dzēst objektus vai mainīt atmosfēru un debesis.

    Jau ierasts, ka vidējā klasē kameras bez ultra platleņķa un standarta piedāvā digitālo palielinājumu līdz 10x. Note 12 Pro nav izņēmums. Tiesa gan kvalitāte visai strauji krītas, tādēļ, lai nepiedzīvotu vilšanos, iesaku paļauties uz 0.6x, 1x un labā apgaismojumā uz 2x palielinājumu.

    Galvenās kameras spējas vērtējamas virs vidējā. Te par labu runā relatīvi lielais sensors, optiskā stabilizācija un pēcapstrāde, kas piegludina visus nesmukumus. Jā, tieši pēcapstrāde attēliem liek izskatīties nedaudz mākslīgi, īpaši tas vērojams zālājā un citās dabas detaļās, tomēr vidējā klasē tā būtu matu skaldīšana. Iznākums uzreiz ir derīgs sociālajiem tīkliem. Šādā cenā, ko vēl vairāk vajag? Skaidrā dienā galvenā kamera veido detalizētus, kontrastainus attēlus, gandrīz bez graudainības. Dinamiskais diapazons ir labs, bet ne pārspīlēts, toties krāsas gan reizēm ir sulīgākas, kā acs to redz. Pēcapstrāde palīdz arī ultra platleņķa kamerai atbrīvoties no graudainības. Tā nedaudz gan iezogas, tomēr kopainu nebojā. Gluži otrādi, gribas teikt, ka ultra platleņķa bildes pat šķiet dabiskākas par galveno kameru. Saulainās dienās abu kameru krāsu atšķirība būs maz manāma, bet, mazinoties apgaismojumam, var manīt, ka galvenajai kamerai krāsas vairāk velk uz sintētisko pusi. Tomēr vairumā gadījumu iznākums šķitīs, kā fotografēts ar dārgāku viedtālruni.

    Aizmugure tikusi arī pie makro kameras apendicīta. Jēgu tādam neredzu, jo fokuss atkarīgs no roku veiklības, vai notrāpīsi 4cm no objekta, turklāt vajadzīga ļoti labi izgaismota vide, kaut cik lietojamam rezultātam.

    Pēdējā kamera ir 16 MP pašiņu kamera, kas veido pieņemamus selfijus, ar pietiekamu detalizētību. Vienīgi, ka attēli reizēm mēdz būt pārgaismoti. Īpaši tas redzams, izmantojot portreta režīmu, lai gan objekts tiek izrēķināts korekti. Līdzīgs stāsts ar galvenās kameras portreta režīmu – tas precīzi izrēķina priekšplāna objektu, bet mēdz pārgaismot fonu.

    Portreta režīms mācīts atpazīt vien cilvēkus. Ja to izmanto citiem objektiem (piemēram, kaķiem) jārēķinās ar ekspozīcijas problēmām, vai nu pārgaismotu fonu, vai pārāk tumšu attēlu. Arī auto fokuss apjūk un nesaprot vai fokusēties uz fonu, vai mistisko objektu, kas nav cilvēks. Labā ziņa, ka sensors ir gana liels, lai, to piebīdot objektam, iegūtu attēlu ar dabiski izpludinātu fonu.

    Gribu uzteikt galveno kameru. Tās sensora izmērs un optiskā stabilizācija lieti noder situācijās, kad ir mazāks apgaismojums. Tas nozīmē, ka iekštelpās var iegūt asus attēlus bez akvareļu krāsas efekta. Maz viedtālruņu līdzīgā cenā to spēj. Par to liela uzslava! Tomēr par pilnīgu sliktas gaismas foto komplektu šo uzskatīt nevar. Pēc noklusējuma programmatūra automātiski piemēro Nakts režīmu, tikai jārēķinās, ka automātiski tas pieejams vien galvenajai kamerai. Testa nolūkos to atslēdzu, tomēr pārējiem lietotājiem iesaku šo iestatījumu atstāt ieslēgtu. Tā palielināsiet kvalitatīvo attēlu skaitu. Nakts režīms palīdz atgūt detaļas, izcelt krāsas un sakārto pārgaismotās vietas. Kamēr, galvenā kamera ir spējīga cīnīties ar tumsu pat bez šī režīma, ultra platleņķa kamerai tas ir glābšanas riņķis, jo tumsā tā ir gandrīz neizmantojama. Ultra platleņķa kamerai arī ar visu Nakts režīmu iznākums var nebūt lietojams, tādēļ iesaku paļauties uz galveno kameru.

    Kopumā, galvenā kamera ar savu pārliecinošo sensora izmēru un optisko stabilizāciju ir tā, kas novieto Note 12 Pro kameru sniegumu virs vidējā. Galvenā kamera arī pavelk uz augšu pārējo kameru sniegumu, kam jau parādās sirmums deniņos. Un tomēr, prasītajā cenā kameru sniegums uzskatāms par ļoti labu un apmierinās lielāko daļu lietotāju.

    Konkurence

    • POCO X5 Pro – ir tiešs konkurents, kas veidots uz tās pašas bāzes, kā Redmi Note 12 Pro 5G. Tiem ir vienādi ekrāna, akumulatora, uzlādes un skaļruņu dzelži, bet atšķirīgi procesori un galvenās kameras. Kamēr X5 Pro procesors šķiet nedaudz spraunāks un piedāvā par zemāku cenu lielāku atmiņas ietilpību, Redmi galvenā kamera ir krietni pārāka. Man laikam praktiskāka šķiet arī POCO matētā aizmugure, kamēr citi parametri runā par labu Redmi.
    • POCO F4 – cena arī samazinājusies, bet tā veiktspēja ir krietni pārāka pār Redmi Note 12 Pro 5G. Toties Redmi piedāvā ietilpīgāku akumulatoru un labāku galveno kameru. Citādi, abi ir diezgan līdzīgi, kā jau kuplais Xiaomi/POCO/Redmi piedāvājums.
    • Samsung Galaxy A34 – nav pabijis pie mums uz testu, bet ir līdzīgā cenā un piedāvā tādu pašu veiktspēju. Samsung pamanījies tikt pie pilnvērtīgas IP67 aizsardzības, kas to atšķir no konkurentiem, un ilgāka programmatūras atbalsta. Redmi atspēlējas ar modernākas formas ekrānu, stikla aizmuguri plastmasas vietā, krietni dāsnāku komplektāciju un daudz ātrāku uzlādi. Ir ko padomāt.

    Nobeigumā – patīkami multimediji elegantā korpusā

    Pat ja ražotājam izdevies apmulsināt pircējus ar stipri līdzīgu ierīci citiem Xiaomi/POCO/Redmi produktiem, Redmi Note 12 Pro 5G atstāj patīkamu pēcgaršu. To veido pieņemamā cena, kurā Redmi piedāvā elegantu, šļakstu drošu korpusu, izcilu ekrānu, labus stereo skaļruņus, pieņemamu veiktspēju, ietilpīgu akumulatoru ar ļoti ātru uzlādi, dāsnu komplektāciju un uzlabotu galveno kameru. Diezgan iespaidīgs komplekts par 369 eiro. Un patiesībā, būtiskākais trūkums ir MIUI, kas ir laimes spēle, kas šoreiz mani iedzina strupceļā. Nepārprotiet mani, man ir bijušas arī pozitīvas pieredzes ar MIUI, bet šoreiz tā bija dramatiska. Tas nozīmē, ka, kādam pircējam, tā arī var gadīties. But you never know! Vai es Redmi Note 12 Pro 5G ieteiktu pircējiem? Nu grūti atteikties no visiem šiem labumiem prasītajā cenā, tādēļ atbilde ir trekns ! Tomēr, ja arī jums neizdodas piejaucēt saskarni, nesakiet, ka nebrīdināju!

    Iepriecināja

    • Elegants, IP53 šļakstu drošs korpuss
    • Prasītajā cenā viens no labākajiem ekrāniem
    • Dolby Vision un Dolby Atmos ir lielisks komplekts multimediju baudīšanai
    • Gluda, stabila veiktspēja, bez dižas karšanas
    • Uzlabota galvenā kamera
    • Dāsna komplektācija, ļoti ātra uzlāde

    Negāja pie dūšas

    • MIUI prasās pēc pamatīgas revīzijas, vēl aizvien Android 12
    • Elegants, bet ļoti slidens korpuss, kas krāj visas pasaules šmuces
    • Konkurentiem ar tādas pašas ietilpības akumulatoru ir ilgāka darbība
    Prasītajā cenā grūti atteikties no tik izcila ekrāna, dāsnas komplektācijas, ātras uzlādes un uzlabotas galvenās kameras. Tomēr kopainu nedaudz pabojā MIUI, kam prasās pēc pamatīgām pārmaiņām. Ar visu to, Redmi Note 12 Pro 5G varu mierīgi ieteikt!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    5
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    8
    Kameras
    8
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars
    19.04.2023 15:00

    Digitālais palielinājums tiešām izmanto vairāk pikseļu vai kaut kādas īpašas MI fīčas nekā crop(izgriešana) no oriģināla, lai jebkad no šī būtu kaut kāda jēga? Bildē ar 1x un, kad vajag, izgriez atbilstošo 2x, 4x vai 6,37x. Plus var tikt pie lēnākas un precīzākas kadrēšanas, ko ar atbilstošajiem x nemaz nevar panākt :)

    traciņš
    22.04.2023 14:26

    Paldies par Dolby Vision atsauci S23 Ultrā.
    Nemaz nezināju, žēl.

    Aigars
    29.03.2024 00:44

    +redmi buds 5 pro +xiaomi s3 super kolekts

    Biteme
    29.03.2024 10:49

    Pēdējo gadu notikumi lika aizdomāties par dzīvi, ne tikai izdevīgo pirkumu un pieņēmu lēmumu, ka nākamais telefons nebūs no Ķīnas kompartijas kontrolēta ražotāja. Tagadējais redmi darbojas ļoti OK, bet pietiek viņus barot.

    Reklāma
    Prasītajā cenā grūti atteikties no tik izcila ekrāna, dāsnas komplektācijas, ātras uzlādes un uzlabotas galvenās kameras. Tomēr kopainu nedaudz pabojā MIUI, kam prasās pēc pamatīgām pārmaiņām. Ar visu to, Redmi Note 12 Pro 5G varu mierīgi ieteikt!Redmi Note 12 Pro 5G apskats - patīkami multimediji Déjà vu korpusā