Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi 12T viedtālruņa apskats

    Kopumā Xiaomi 12T izskatās ļoti labi arī uz konkurentu fona, tādēļ neaizmirstiet to arī nākamā gada sakumā, ja meklējat jaunu vidējās klases augšgala viedtālruni!

    Jaunākie raksti

    Ja gada sākumu Xiaomi brīnišķīgi pieteica ar Xiaomi 12 / 12 Pro flagmaņu līniju, tad gada beigas ražotājs iezīmē ar Xiaomi 12T sēriju. Šīs sērijas tiešākie konkurenti ir OnePlus Nord līnija un OnePlus T līnija, tādēļ gada beigās Xiaomi prezentēja Xiaomi 12T un 12T Pro. Attiecīgi 12T sevi piesaka, kā vidējās klases augšgala veikumu, un konkurē ar OnePlus Nord 2T, bet 12 Pro sevi pozicionē, kā flagmaņu klases apakšgalu, kas tieši konkurē ar OnePlus 10T. Līdz Kursora redakcijai atceļojis Xiaomi 12T. Kāda atšķirība no Pro versijas? Pro versija Latvijā pirmā prezentē vājprātīgu 200 MP kameru, piedāvā Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 veiktspēju un līdz ar to 180 eiro cenas starpību. Tā kā pagājušajā gadā apskatījām Xiaomi 11T un atzinām to par labu esam, interesanti noskaidrot, kas gada laikā mainījies. Augusi ekrāna izšķirtspēja, galvenā kamera tikusi pie optiskās stabilizācijas, ļoti ātrā uzlāde kļuvusi vēl ātrāka un izmantota šī gada veiktspēja. Toties atsevišķi, nebūtiski sīkumi šķiet ir solis atpakaļ no pērnā modeļa. Kādi? Lasi apskatā, tur par visu ir izklāstīts!

    Xiaomi 12T tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, MIUI 13
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1220 x 2712, 20:9 malu attiecība, ap 446 ppi, 107.4 cm2, ap 86.7% ekrāna un korpusa attiecība, 68B krāsu, 120Hz atsvaidze, HDR10+, 900 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: MediaTek Dimensity 8100-Ultra, astoņi kodoli: 4×2.85 GHz Cortex-A78 & 4×2.0 GHz Cortex-A55, Mali-G610 MC6 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 128*/256 GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, NFC, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1+L5), GLONASS (L1), BDS (B1I+B1c+B2a), GALILEO (E1+E5a), QZSS (L1+L5), NavIC (L5)
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, žiroskops, kompass, stereo skaļruņi, IP53 mitruma un putekļu aizsardzība, krāsu spektra sensors
    • Kameras: aizmugurē: 108 MP, f/1.7, 24mm, 1/1.67″, 0.64µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; 2x LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30/60/120/240fps, HDR video. Priekšā – 20 MP, f/2.2, 1/3.47″, 0.8µm pašiņu kamera, 1080p@30/60fps, HDR video.
    • Izmēri un svars: 163.1 x 75.9 x 8.6 mm, 202 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 120W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 549 eiro oficiālajā veikalā

    *testa ierīcei

    Dizains – vienkārši un patīkami

    Xiaomi 12T dizains šķiet vienkāršs, patīkams un elegantāks par pagājušā gada modeli. Tā priekša tikusi pie plakana ekrāna un aizsargstikla. Aizmugures stikls ir nedaudz noapaļots malās, lai palielo tālruni vieglāk noturētu rokā. Jā, 6.67 collu ekrāns saka priekšā, ka šis nebūs visai kompakts viedtālrunis. Tomēr tā svars šķiet pienācīgi izbalansēts pa visu korpusu, tādēļ to noturēt ir gana ērti. Tomēr jāatgriežas pie ievadā pieminētajiem pāris soļiem atpakaļ, ja salīdzina ar pērno modeli. Runa ir par uzbūves materiāliem. Ja 11T izmantoja Gorilla Glass Victus, tad šogad aizsargstikls pazemināts uz Gorilla Glass 5. Ja 11T rāmis bija veidots no alumīnija (lai gan pārklāts ar biezu plastmasas kārtu), tad 12T izmantota tikai plastmasa. Tas protams uzdod jautājumu, kāds materiāls izmantots šasijā, un rada nelielas bažas par kopējo izturību. Lai nepiedzīvotu padārgu krakšķi, iesaku lietot Xiaomi 12T ar maciņu. Labā ziņa, ka ražotājs ar komplektāciju neskopojas un silikona ietvars jau ir iekļauts.

    Aizmugures stikls ir maigi matēts. Ne tik reljefs, kā Xiaomi 12 Pro, bet drīzāk maigi matēts, kā Xiaomi 12. Katrā gadījumā, aizmugure ir pieskārienam patīkama. Kameru sala ir tieša atsauce uz divpadsmitās sērijas eleganto dizaina valodu. Par laimi, tā nav ļoti izbīdīta, tomēr pietiekami, lai tālrunis uz galda gāzelētos.

    Pieminētais plastmasas rāmis lielākoties arī ir maigi matēts. Vienīgi augšas un apakšas elementus ieskauj rāmja glancētā virsma. Labajā pusē izvietoti ērti plastmasas taustiņi, bet kreisā puse atstāta tīra. Apakšā, glancētajā laukumā sadzīvo USB ligzda, mikrofons, viens no stereo skaļruņiem un SIM karšu atvilktne. Augšā glancētajā virsmā izvietoti otrs skaļrunis, otrs mikrofons un infrasarkanais raidītājs, kas 12T pārvērš universālajā pultī. Kopumā, dizains vērtējams, kā elegants un patīkams. Jauki, ka Xiaomi 12T ticis pie IP53 aizsardzības. Tā gan pasargās tikai no šļakstiem, bet tas ir labāk par Honor 70, kas līdzīgā cenā nesola nekādu aizsardzību.

    Viens no labākajiem ekrāniem vidējā klasē

    Šogad Xiaomi nolēmis palielināt ekrāna izšķirtspēju. 1220 x 2712 ir tiešām viena no augstākajām izšķirtspējām vidējā klasē. Kamēr Xiaomi mārketings to sauc par CrystalRes, citi apskatnieki jau to nodēvējuši par 1.5K izšķirtspēju. Tātad, kaut kas pa vidu starp Xiaomi 12 FHD un Xiaomi 12 Pro QHD izšķirtspēju. Protams jauki to redzēt vidējā klasē, tomēr nevaru teikt, ka man ar ierasto izšķirtspēju līdz šim bijušas problēmas, saskatot pikseļus. Vēl viens jaunums vidējā klasē ir ekrāna spēja attēlot 68 miljardus krāsu. Vēlu veiksmi atrast piemērotu saturu! Katrā ziņā, ar kvalitāti te viss ir kārtībā.

    Uz papīra gan matrica samazinājusi spilgtumu, tomēr ar aci to nevar pamanīt. Ekrāns šķita pietiekami saredzams arī spilgtā vidē. Protams, pieejama 120Hz ātrā atsvaidze un ekrāns ir pietiekami atsaucīgs. Par to būs iepriecināti spēlīšu dragātāji.

    Kā vienmēr, programmatūrai nevar pārmest iestatījumu trūkumu, tomēr mans favorīts vēl aizvien ir aktīvās matricas ekrāns. Nebīstieties sarežģītā nosaukuma, tas ir ļoti smalki pielāgojams vienmēr ieslēgtais ekrāns, ko MIUI vienkārši pamanījies super sarežģīti iztulkot.

    Kopumā, par ekrānu sūdzību nav. Jau otro gadu Xiaomi izdevies piedāvāt labāko ekrānu vidējā klasē. Par to, sēdies 10!

    Zibenīga atbloķēšana

    Ja pērnais modelis pirkstu nospiedumu lasītāju bija izvietojis sānā, tad šogad tas nonācis zem ekrāna. Tātad kapacitīva lasītāja vietā izmantots optiskais. Tas arī nozīmē, ka nedz labroči, nedz kreiļi nejutīsies apdalīti par tā novietojumu. Pilnai laimei gan gribētos to pabīdīt maķenīt uz augšu. Tas strādā ātri, uzticami un atpazīst pirkstu 9 reizes no 10.

    Xiaomi pamanījies pirkstu nospiedumu lasītājam piešķirt vēl kādu funkciju, ko konkurenti nepiedāvā. Ar to var izmērīt sirds sitienus minūtē. Pilnai laimei gan gribētos, ka šis risinājums būtu izmantojams arī ar kādu fitnesa aplikāciju un uzglabātu datus, tomēr šī ir gana oriģināla fīča, ko citi ražotāji nepiedāvā.

    Ir pieejama arī zibenīga atbloķēšana ar seju, tikai neaizmirstiet, ka šī nav biometriski droša metode, tā nestrādās ar banku aplikācijām un tā būs atkarīga no apkārtējā apgaismojuma.

    Lieliski stereo skaļruņi

    Xiaomi jau divus gadus lutina vidējo klasi ar lieliskiem stereo skaļruņiem, 12T nav izņēmums. Xiaomi 12T saņēmis divus skaļruņus, vienu rāmja apakšā, otru augšā. Augšējais saņēmis vēl vienu izeju virs ekrāna, lai pildītu arī auss skaļruņa funkciju. Augšējais skaļrunis ir par kripatu klusāks par apakšējo, ar nedaudz mazāk basiem, tomēr abi šķiet ļoti labi balansēti, ar labām augšām, vokālu un pat jūtamiem basiem. Jāslavē arī vibrācijas motors. Tas ir kluss un smalki kalibrēts. Tiesa gan, tam nedaudz pietrūkst jauda, lai sasniegtu spēcīgāku vibrāciju.

    Izcils akumulators ar ātrāko uzlādi vidējā klasē

    Vienmēr ir patīkami redzēt Li-Po 5000 mAh akumulatorus. Tādu pašu ietilpību saņēmis arī Xiaomi 12T. Un patiešām, šī ir viena no retajām reizēm, kad mana ikrīta rutīna, kas konkurentiem prasa no 7 – 12%,  12T saglabāja 100%. Jā, šis iespaidīgais rādītājs vēlāk tiek kompensēts, ātrāk plucinot procentus no 80%, tomēr akumulatora sniegums vienalga ir iespaidīgs. Pat intensīvi lietojot Xiaomi 12T, ne dienu nebeidzu ar mazāk, kā 50%. Tas nozīmē, ka pie vidējas noslodzes, mierīgi varēs izvilkt divas dienas. Tiešām ļoti iespaidīgi!

    Vēl iespaidīgāku šo departamentu padara tā lādēšana. Xiaomi 12T saņēmis vājprātīgi ātru 120W vada uzlādi. Jā, tādu jau esam piedzīvojuši, tomēr vidējā klasē šis ir jaunums. Vēl saldāku šo faktu padara, komplektā iekļautais lādētājs. Tas ir liels klucis, kas spēj 10 minūtēs piepildīt gandrīz 40%. Sienas lādētājs un silikona maciņš piesmej ne vien flagmaņu skopās komplektācijas, bet arī Samsung Galaxy A53 5G, Google Pixel 6a, Nothing Phone (1) vai Sony Xperia 10 IV vidējās klases tālruņus, kam lādēšanas ātrumi nesasniedz Xiaomi virsotnes, turklāt komplektā aizmirsts sienas lādētājs. Tā kā 11 šim departamentam ielikt nevaru, tad sēdies 10!

    No Mediatek procesoriem vairs nav jābēg

    Apkopojot šī gada tendences, jau rakstīju, ka Qualcomm procesori piedāvā galvu reibinošu jaudu, toties ar termoregulāciju un līdz ar to arī ilgstošu stabilitāti, tiem šogad gājis, kā pa celmiem. Xiaomi 12T izmanto MediaTek Dimensity 8100-Ultra. Jau biju dzirdējis slavas vārdus par procesoru, bet piedēkli Ultra gan nebiju manījis. Izrādās, ka šogad Mediatek ļāvis ražotājiem brīvi pielāgot augšgala procesorus, mainot kameru pēcapstrādi, ekrānu, audio un pat atbalstītos savienojumus pēc katra ražotāja vēlmēm. Piemēram, Oppo un OnePlus izmanto pielāgotu Dimensity 8100-Max, bet Xiaomi Dimensity 8100-Ultra.

    Sintētiskajos veiktspējas testos procesors spēj konkurēt ar Snapdragon 888, jeb pagājušā gada flagmaņiem. Turklāt Mediatek spēj uzrādīt iespaidīgu stabilitāti, kas Snapdragon flagmaņiem krietni iepaliek. Ko tas nozīmē ikdienā? Plūstošu darbību. Aplikācijas atveras ātri, kadri zūd reti, ar vairākām aplikācijām 12T operē raiti. Jā, flagmaņi piedāvā augstāku grafisko sniegumu, tomēr stabilitāte, piemēram, ilgstoša spēlīšu dzenāšana, 12T gadījumā būs pat pārāka par dažu labu flagmani.

    Xiaomi 12T saņēmis 8 GB RAM, kam no iekšējās atmiņas atvēlēti papildu 3 GB. Testa ierīce saņēmusi 128 GB atmiņu, es gan ieteiktu neskopoties un pirkt 256 GB versiju, jo atmiņas kartes 12T neatbalsta. Pieejami visi nepieciešamie savienojumi. Piemēram, Bluetooth piedāvā svaigo 5.3 versiju. Ar GPS viss kārtībā. Kopumā, sūdzību par veiktspēju nav. Jā, teorētiski var atrast arī spējīgāku, tomēr vidējā klasē Xiaomi 12T sniegums būs vairāk, kā pieņemams.

    MIUI 13 uz Android 12

    Ja līdz šim par Xiaomi 12T esmu lējis medutiņu, tad par saskarni tik pozitīvs nebūšu. MIUI 13 ir viena no apjomīgākajām saskarnēm, kāda Android sastopama. Tas nozīmē, ka pieejami gandrīz visi iestatījumi, kādi redzēti citās saskarnēs, liels liekprogrammu skaits un, diemžēl, pāris kaitinoši sīkumi, ar ko citas saskarnes labāk tiek galā.

    Var izvēlēties izmantot lietotņu atvilktni vai visas lietotnes krāmēt mājas ekrānos. Teju visas darbības ir animētas. Lai imitētu tīrību, dažas lietotnes aizstātas ar Google veidotajām, tomēr tas nemaina faktu, ka liekprogrammatūras skaits ir kaitinoši dižs. Labā ziņa, ka lielāko daļu no tām var izdzēst. Nesaprotu, kādēļ, bet šī nav pirmā ķīniešu saskarne, kas iet ābola pēdās un notifikāciju bloku dala divās daļās – pa labi kontroles panelis, pa kreisi paziņojumu bloks. MIUI 13 kontroles paneli šoreiz nospiedis no iOS īpaši līdzīgi. Tomēr, ja gribas, var izvēlēties arī veco, apvienoto variantu.

    Vēl aizvien MIUI piedāvā vienu no funkcionālākajiem atvērto lietotņu logiem. Tur iespējams tikt pie vairākuzdevumu režīmiem. Var gan atvērt divas lietotnes vienlaicīgi, gan izmantot uznirstošos logus.

    Pieejams arī noderīgs spēļu režīms un ir pilns ar mikroskopiska līmeņa pielāgojumiem. Spēj tik meklēt, jo ne viss ir intuitīvi atrodams. Kas tad ir tie kaitinošie sīkumi? Jau minēju nomācošo liekprogrammu skaitu. Jāierēķina krietni daudz laika, lai tās atinstalētu. Jārēķinās, ka pirmajā nedēļā var palaist garām kādu paziņojumu. Kad mākslīgais intelekts sapratis lietotāja paradumus, tad gan paziņojumi nāk laikā. Tiesa gan, ja ir pēkšņs paziņojums no retāk izmantotas lietotnes, to var arī nesaņemt. Reizēm tomēr kaitinoši tiek attēloti paziņojumu bumbuļi pie ikonām. Piemēram, WhatsApp visu laiku rādīja neizlasītu ziņu, lai gan tas bija paziņojums par savienojumu ar datoru. Reklāmas vairs nav tik uzmācīgas, kā agrāk, tomēr pavisam pazudušas nav. Izmantotā estētika šķiet pārāk multenīga. Labā ziņa, ka to var mainīt ar plašu tēmu piedāvājumu.  Šis varbūt jāadresē lietotnes izstrādātāju virzienā, tomēr MIUI ir vienīgā manis testētā saskarne, kurā nedarbojas Rīgas Satiksmes lietotne. Un vēl aizvien nav saprotams, kādēļ kalkulatora lietotne grib ievākt manus datus, un kur tie paliek.

    Kopumā, MIUI uzvedas labāk, kā iepriekšējās paaudzēs. Tomēr ir daudz sīkumu, ar kuriem vienkārši citas saskarnes tiek daudz vieglāk un ātrāk galā. Sajūta, ka MIUI vienkārši ir pārāk bieza un būtu nepieciešama vismaz kaut kāda revīzija.

    Kameras – viens solis uz priekšu, viens atpakaļ

    Galvenais uzlabojums no iepriekšējā modeļa ir optiskā stabilizācija galvenajai kamerai. Bet, ja salīdzina ar Xiaomi 11T, tad uz papīra ir pat pāris soļi atpakaļ. Proti, galvenās kameras sensora izmērs nedaudz sarucis, piedāvājot mazāku pikseļu izmēru, pašiņu kamerai augusi izšķirtspēja, bet sensora izmērs sarucis. Makro kamera zaudējusi gan mega pikseļus, gan auto fokusu. Nav tā, ka man šis kameras apendicīts vispār būtu vajadzīgs, bet, piedāvāt švakāku, šķiet neloģiski. Tiesa gan, ja neskaita makro kameras pārpratumu, pārējie soļi atpakaļ varētu būt nebūtiski, jo gan jau apjomīgā pēcapstrāde to kompensē.

    Xiaomi 12T saņēmis:

    • 108 MP, f/1.7, 24mm, 1/1.67″, 0.64µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4″, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 20 MP, f/2.2, 1/3.47″, 0.8µm pašiņu kameru

    Aplikācija ir samērā ērta. Pat pārnākot no citām saskarnēm, viss šķitīs ērti. Jāuzteic ātrā, plūstošā pārslēgšanās starp režīmiem.

    Xiaomi 12T operē ar klasiskiem kadru lielumiem – 0.6x – 10x. Ultra platleņķa kamera piedāvā 120˚ skata leņķi.

    Diemžēl, Xiaomi 12T nepiedāvā optiskā palielinājuma kameru, bet, godīgi sakot, vidējā klasē to arī negaidīju. Tas nozīmē, ka viss, kas iet virs 1x, ir digitālais palielinājums, kas ātri zaudē kvalitāti. Labos gaismas apstākļos var paveikties ar izmantojamu attēlu līdz 5x, tomēr, lai nepiedzīvotu vilšanos, iesaku paļauties uz 0.6x, 1x optiskajiem lielumiem un 2x digitālo palielinājumu.

    Galvenā kamera veido patīkamus attēlus ar augstu detalizāciju. Baltā balanss strādā labi. Attēlos ir izteikts kontrasts. HDR strādā pieņemami, bet ne pārspīlēti. Lai gan ik pa laikam, kāda krāsa šķiet piesātinātāka par citām, tomēr pēcapstrāde šķiet vairāk uz dabisko pusi (vismaz, ja salīdzina ar iepriekšējiem Xiaomi modeļiem). Detalizācija izteiktāka ir attēla centrā, uz malām tā samazinās, bet tā ir viena no blakusparādībām, ja nelielā ierīcē izmanto relatīvi lielu sensoru. Varu aplaudēt ražotājam, ko tam izdevies izsūkt no viduvējiem ultra platleņķa dzelžiem. Attēli nekropļo objektus, tie ir asi, detalizēti, ar labu HDR un dabiskām krāsām. Vienīgi, ka atsevišķos scenārijos ir jūtama nedaudz atšķirīga krāsu kalibrācija no galvenās kameras. Citādi lielisks rezultāts.

    Slikta apgaismojuma scenārijos Xiaomi 12T pielāgo automātisku nakts režīmu, bet testa vajadzībām to atslēdzu iestatījumos. Faktiski galvenais sensors ir tik spējīgs, ka nakts režīms tam gandrīz nav vajadzīgs, tādēļ atšķirība nav izteikta. Šoreiz talkā nāk jauniegūtā optiskā stabilizācija. Nakts režīms šoreiz ir glābšanas riņķis viduvējajiem ultra platleņķa dzelžiem. Nakts bildes ir lieliskas ar atgūtām detaļām un patīkamu krāsu attēlojumu. Nakts režīms palīdz atgūt detaļas pārgaismotajās vietās, tikai jāatceras, ka tas neizskatīsies dabiski, bet sociālajiem tīkliem derēs.

    Vienīgi jārēķinās, ka slēdža ātrums ir palēns, īpaši tumsā. Tas visbiežāk rezultējas ar izplūdušiem kustīgiem objektiem. Šoreiz neglābj pat optiskā stabilizācija.

    Par makro kameru apendicītiem jau esmu spļaudījies visu gadu. Šoreiz tas sagādā īpašu vilšanos, ja salīdzina ar pērno modeli, kam bija augstāka izšķirtspēja un auto fokuss, kas palīdzēja objektu dabūt asumā. Šoreiz nožēlojams sniegums, kas neattaisno atsevišķi izdalītu kameru. Gribu atgādināt, ka Honor un Nothing tiek pie augstākas kvalitātes makro bildēm, piešķirot auto fokusu ultra platleņķa kamerai. Xiaomi, laiks ņemt piemēru no konkurentiem!

    Pašiņu kamera ir pieklājīga, lai gan ne klases līdere. Labā apgaismojumā detaļas tiek atgūtas un ādas toņi izskatās nesamocīti. Protams, ka mazinoties apgaismojumam, šīs kameras spējas krasi vājinās. Pieejamais pašiņu portreta režīms pieklājīgi izrēķina objektu, tomēr izpludinājums reizēm izskatās mākslīgi.

    Protams, ka portreta režīms pieejams arī aizmugures kamerai. Tas lieliski spēj izkalkulēt objektu un attaisno liekulīgos dziļuma sensorus, kam vairs nav nekāda jēga, ja reiz visu padara programmatūra. Tiesa gan, runa ir par cilvēkiem. Ar citiem objektiem režīms mēdz apjukt. Labā ziņa, ka galvenais sensors ir tik liels, ka, pietuvinot to objektam, iespējams iegūt dabisku izpludinātu fonu.

    Pietuvinot galveno kameru

    Pieejama arī kaudze ar citiem jautriem efektiem. Piemēram, klona režīmā iespējams vienā kadrā ietvert vairākus savus klonus, bet mākslīgais intelekts ļauj pēcapstrādē izdzēst lieku objektu vai mainīt attēla atmosfēru, mainot debesis.

    Kopumā, kameru sniegums vilties neliek. Tomēr konkurenti nesnauž un tādos parametros, kā nakts režīms un makro attēli jau ir aizsteigušies priekšā Xiaomi. Nepārprotiet mani, ar kamerām tiešām viss kārtībā, vienkārši šoreiz tas pārsteigums vairs nav tik liels, kā pērnajā modelī.

    Konkurence

    • OnePlus 10T – jā, šis modelis tieši konkurē ar Xiaomi 12T Pro, bet arī pamata versijai ir, ko teikt. Pirmkārt, cena, kas ir krietni zemāka, otrkārt, kameru darbība, kas Xiaomi šoreiz ir labāka. OnePlus atspēlējas ar sakārtotāku saskarni un pārāku veiktspēju.
    • Google Pixel 6a – šarmē ar kompaktu korpusu, IP67 aizsardzību, tīru Android ar ilgu atbalstu un lielisku kameru sniegumu. Xiaomi atspēlējas ar labāku ekrānu, ietilpīgāku akumulatoru un daudz ātrāku uzlādi un mega lādētāju komplektā.
    • Honor 70 – vēl aizvien kronējams par šī gada vidējās klases kameru karali. Xiaomi 12T kameras daudz neatpaliek, tomēr Honor krietni uzlabojis ultra platleņķa kameru, kas pat spējīga tikt pie izcilām makro bildēm un dara brīnumus Nakts režīmā. Xiaomi liek pretī izcilus stereo skaļruņus, ietilpīgāku akumulatoru un ātrāku uzlādi.
    • Nothing Phone (1) – ir jaunpienācējs, kas piedāvā premium materiālu korpusu, daudz stilīgāku estētiku, bezvadu uzlādi un krietni vienkāršāku saskarni, kas strādā krietni labāk. Xiaomi 12T toties piedāvā ietilpīgāku akumulatoru, pārāku veiktspēju, dāsnāku komplektāciju un daudz ātrāku sienas lādētāju, kas pat ir iekļauts komplektā.

    Nobeigumā – ļoti labs viedtālrunis, kam var ieriebt iznākšanas laiks

    Xiaomi 12T ir viens riktīgi pārdomāts vidējās klases viedtālrunis, kas izpilda gandrīz visus uzdevumus. Dizains ir patīkams, ekrāns ir vidējā klasē vislabākais, akumulatora darbība un uzlāde ir ārpus šī visuma, veiktspēja ir pieklājīga un kameru darbība lielos vilcienos neliks vilties. Bažas gan rada modeļa iznākšanas laiks. Proti, gadu mija parasti ir psiholoģiska robeža, kas liek nogaidīt jaunos modeļus un pabīda ēnā gada beigās iznākušos. Godīgi sakot, arī es ar lielu interesi gaidu nesen izziņoto Xiaomi 13 sēriju, kas šķiet daudz kārdinošāka par 12T un 12T Pro. Tas gan nemaina faktu, ka Xiaomi 12T ir tiešām labs vidējās klases pārstāvis.

    Trūkumi protams, ka ir. Sākot ar zemākas klases uzbūves materiāliem, ja salīdzina ar 11T, beidzot ar saskarni, kam prasās pēc pamatīgas revīzijas. Tomēr, kopumā Xiaomi 12T izskatās ļoti labi arī uz konkurentu fona, tādēļ neaizmirstiet to arī nākamā gada sakumā, ja meklējat jaunu vidējās klases augšgala viedtālruni!

    Iepriecināja

    • Vidējā klasē labākais ekrāns
    • Ietilpīgs akumulators, ļoti ātrs lādētājs komplektā
    • Lieliski stereo skaļruņi, ļoti laba vibrācija
    • Pieklājīgs kameru sniegums
    • Mediatek procesoram var droši uzticēties

    Negāja pie dūšas

    • Švakāki uzbūves materiāli, kā pērnajam modelim
    • Konkurenti ir pārspējuši Xiaomi kameru sniegumu, sliktāka makro kamera, kā 11T
    • MIUI ir krietni pārspīlēta saskarne, kādēļ citas uzreiz jau prot strādāt labāk?
    Kopumā Xiaomi 12T izskatās ļoti labi arī uz konkurentu fona, tādēļ neaizmirstiet to arī nākamā gada sakumā, ja meklējat jaunu vidējās klases augšgala viedtālruni!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    10
    Kameras
    8
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    13.12.2022 13:08

    Bija man Xiaomi Mi 11Lite 5G, bet tagad laimīgi esmu atpakaļ pie Samsung A52s telefona. Neapmierināja pie Xiaomi, ka nenāca paziņojumi, nestradāja pareizi sensors, kas norāda, ka telefons ir pie auss un tiek runāts, t.i., telefona ekrāns paliek ieslēgts runājot pa to sarunas laikā, pilnīgi nepieņemami bija tas, ka telefons saņēma tikai vienu Android atjauninājumu utt. Vārdu sākot tikai ne Xiaomi telefonu…

    Biteme
    14.12.2022 10:14

    Ražotāju pārmocītās Andra versijas ar oriģinālo softu dublējošiem bloatiem visas tādā vai citā veidā nav kārtībā. Vislabāk būtu jebkuram A-bāzētam telefonam likt virsū pliku Andri un savus pielāgojumus piedāvāt kā abonējamu apdeitu, kas uzreiz arī atspoguļotu novērtējumu.

    Roberts
    13.12.2022 17:37

    Mediatek procosoriem kopš laika gala ir bijuši ļoti peldoši GPS.
    Tas ir mainījies ?
    Apskatā nekas nav teikts par gps testiem.

    Kkk
    14.12.2022 09:49
    Reply to  Roberts

    Lietoju MediaTek MT6893 Dimensity 1200 iekš 11T. GPS strādā perfekti. Veicot testus A-gps, blakus liekot SD 888, MediaTeks pat pamanās strādāt krietni precīzāk, iekštelpās (angārā) pat starpība virs 50%. Ir arī cits MediaTek saimē, viss ar GPS kārtībā. Īstenībā gaidīju vilšanos, bet neko sliktu nevaru pateikt. Vienīgi GCam un root faniem tas ir totāls nonsense.

    Oskars
    14.12.2022 13:30
    Reply to  Kkk

    Kapec nonsense GCam lietotajiem? Google Tensor G/G2 ir uz tas pashas bazes, ka MediaTek, vienigi cik ir iespejams GCam programmu saslegt ar kameram. Par root gan nemacesu teikt.

    Kkk
    15.12.2022 10:53
    Reply to  Oskars

    Neviena no portētajām GCam versijām nedarbojas normāli uz MediaTek. Pārāk maz (gandrīz necik) developeriem interesē ņemties ar MediaTek, kas ir sīka tirgus daļa.Tieši tas pats, kas custom rom departments.

    Biju pārāk pieradis pie GCam uz Xiaomi mi9 ar SD, tā arī bija lielākā sāpe. Pārējais tur lido un gerai, nenožēloju pirkumu necik.

    Artūrs Šmitiņš
    18.12.2022 11:35

    @Jurģis Ja būtu jāizvēlas telefons, ko lietot uz ilgāku laiku – ko izvēlētos? Asus Zenfone 9 vs Nothing phone vs Pixel 6a ? Mani ļoti uzrunā kompaktais Asus, bet neuzrunā cena, cik saprotu progammatūra nav tik laba, bet kamera normālā gaismā ir laba, veiktspēja augsta, ekrāns labs. Laikam visus plusus tikpat labi veic arī Nothing? Izņemot akumulatoru.

    Biteme
    18.12.2022 13:36

    Kā būtu ar HMD testu? Neapkrāmēts Andrs. Kameras…nu, telefona kamera ir piezīmju blociņš, tas nav galvenais.

    Reklāma
    Kopumā Xiaomi 12T izskatās ļoti labi arī uz konkurentu fona, tādēļ neaizmirstiet to arī nākamā gada sakumā, ja meklējat jaunu vidējās klases augšgala viedtālruni!Xiaomi 12T viedtālruņa apskats