Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S23 Ultra apskats – ļoti dārgs, bet ļoti iekārojams

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Samsung Galaxy S23 Ultra patiks Galaxy S sērijas faniem, patiks Galaxy Note sērijas faniem un arī citu ražotāju piekritēji būs riktīgi apmierināti.

    Jaunākie raksti

    Februāris ir mēnesis, kad visiem gīkiem vajadzētu piešķirt vismaz vienu brīvdienu, kad svinēt mobilās industrijas vienu no gada spilgtākajiem notikumiem. Runa ir par Samsung Galaxy S23 sērijas izlaišanu tautiņās. Grozies, kā gribi, bet Galaxy S sērija ir liels notikums patērētājiem, bet apskatniekiem nereti uzstāda standartu visam gadam. Kā ierasts, ražotājs prezentēja trīs flagmaņus, un visi trīs ir atceļojuši uz Kursora redakciju. Pirms ķerties klāt apskatam, gribu atzīties pāris kļūdās, ko pieļāvu pirms šī sērija ieraudzīja dienas gaismu:

    • Garlaicīgs metiens – jā, pirms iznākšanas visa informācija bija jau noplūdusi, tādēļ pārsteigumu nav daudz. Tomēr ieraugot dzīvē, šī sērija spēj ieintriģēt.
    • Garlaicīgs dizains – ja agrāk Galaxy S sērija katru gadu prezentēja jaunu dizainu, tad šis ir pirmais gads, kad spēcīgākais no trijotnes nemaina dizainu. Gandrīz nemaina, jo nelielas izmaiņas tomēr ir. Tās visvieglāk pamanīt, paņemot Galaxy S23 Ultra rokā. Turklāt, ja reiz Apple un Sony saviem flagmaņiem dizainu maina vien reizi trijos gados, un tas asociējas ar briedumu, tad šoreiz varu teikt, ka Samsung ir nogājis garu ceļu un ieguvis briedumu, lai varētu atļauties nemainīt izcilu dizainu. Turklāt, Galaxy S23/S23+ korpusa izmaiņas tuvina tos Ultra dizaina valodai.
    • Kāda jēga no tik daudz mega pikseļiem? – ja pirms tam 200 MP man likās, kā mērīšanās ar khe khem mega pikseļiem, tad testējot var novērot, ka uzlabojumi no pagājušā gada tiešām ir. Ja reiz ir, tad ir bijusi jēga šādam lēcienam.

    Samsung Galaxy S23 Ultra šos manus aizspriedumus, kas man radās, lasot šīs sērijas baumas, ir kliedējis. Kas ir lielākie jaunievedumi? Pirmkārt, Samsung vairs nedala pasauli divās daļās un visi tiks pie Snapdragon darbinātas Ultras. Otrkārt, kameras ieguvušas ne vien lēcienu mega pikseļos (galvenajai kamerai), bet arī būtiskus uzlabojumus pēcapstrādē un uzlabotu sniegumu tuvinājuma kamerām. Treškārt, veiktspēja tikusi ne vien pie milzīgas jaudas, bet arī pasaulē ātrākās atmiņas. Ceturtkārt, cena uzšāvusies kosmosā un tā sākas no 1419 eiro. Piektkārt, nospoilošu apskata beigas un teikšu, ka esmu par Galaxy S23 Ultra stāvā sajūsmā!

    Samsung Galaxy S23 Ultra tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, One UI 5.1
    • Ekrāns: 6.8 collu Dynamic AMOLED 2X, 1440 x 3088, ap 501 ppi, 114.3 cm2, ap 89.5% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 1750 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass Victus 2 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.36 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510, Adreno 740 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 256 GB, 512* GB, 1TB, UFS 4.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), USB Type-C 3.2, NFC, UWB, 2G/3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildu: zem ekrāna novietots ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs, žiroskops, barometrs, kompass, S Pen, Samsung DeX, Samsung Wireless DeX, AKG kalibrēti stereo skaļruņi, 32-bit/384kHz audio, iebūvēts irbulis, IP68 putekļu un ūdens aizsardzība
    • Kameras: aizmugurē: 200 MP, f/1.7, 24mm, 1/1.3″, 0.6µm, daudzvirzienu PDAF, lāzera AF, OIS galvenā kamera; 10 MP, f/4.9, 230mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 10x optiskā palielinājuma periskopa kamera; 10 MP, f/2.4, 70mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kamera; 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Super Steady video ultra platleņķa kamera; auto-HDR; LED zibspuldze; video: 8K@24/30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps, HDR10+, stereo skaņas ieraksts, gyro-EIS. Priekšā 12 MP, f/2.2, 26mm, Dual Pixel PDAF pašiņu kamera, Auto-HDR, HDR10+, 4K@30/60fps, 1080p@30fps video.
    • Izmēri un svars: 163.4 x 78.1 x 8.9 mm, 234 g
    • Akumulators: Li-Ion 5000 mAh, 45W PD3.0 ātrā vada uzlāde, 10W Qi/PMA bezvadu uzlāde, 4.5W reversā bezvadu uzlāde
    • Cena: sākot no 1419 eiro

    *testa ierīcei

    Dizains – ja tas strādā, kāpēc mainīt?

    Šoreiz Samsung nolēmis kardināli nemainīt Ultras dizainu. Jāteic, ka tas ir apsveicams solis, jo dizains ir tiešām lielisks. Galu galā, ja Apple un Sony savu dizaina ciklu maina ik pa trim gadiem, kādēļ, lai Samsung tā nerīkotos? Galaxy S23 Ultra iet to pašu dizaina ceļu, ko Galaxy S22 Ultra, kas bija lieliska atsauce uz pensijā aizlaisto Galaxy Note sēriju. Tomēr ir nelielas izmaiņas, kas runā par labu ergonomikai. Pirmkārt, sānu rāmis kļuvis nedaudz plakanāks. Ja skatās no augšas, malas vairs nav apaļas, drīzāk atgādina noapaļotu taisnstūri. Tas ļauj ērtāk noturēt viedtālruni rokā. Otrkārt, arī ekrāna noliektās malas vairs nav tik izteiktas, tās ļauj organiski lietot žestu vadību, bet vairs nedeformē tik ļoti attēlu. Rāmis ar priekšu un aizmuguri saplūst gandrīz nemanāmi. Vienīgi, ka tas ir glancēts un mēdz būt visai slidens.

    Aizmugure ir maigi matēta un izskatās ļoti eleganti arī ar visām izbīdītajām kameru acīm. Par tām runājot, šis ir estētiski elegants risinājums, kas varbūt nav pārāk praktisks. Proti, ap kameru kantītēm krājas visai grūti iztīrāmi putekļi un tās ir gana izbīdītas, lai tālrunis uz galda gāzelētos. Tas nozīmē, ka izmantot irbuli uz galda, nebūs pārāk ērti. Pieejami četri pasteļtoņu varianti. Testa ierīci saņēmām zaļajā noformējumā, kas ir mans favorīts. Korpusā iegulstošais S Pen irbulis ir melnā krāsā, bet tā galiņa krāsa sakrīt ar rāmja krāsu. Jāteic, ka Galaxy S23 Ultra padevies visai brangs izmēros, taču lielām ķetnām ar to nevajadzētu būt problēmām. Vien jāatceras, ka rādītājpirksts organiski vēlas atstutēties pret kamerām. Pirms bildēšanas, neaizmirsti tās notīrīt!

    Pulētais rāmis kreisajā pusē atstāts klārs, arī augša tikusi tikai pie mikrofona. Labā puse tikusi pie stingriem skaļuma taustiņiem un mazāk stingra bloķēšanas taustiņa. Visvairāk elementu atstāti rāmja apakšai. Tur atrodas S Pen irbulis, skaļrunis, ap USB ligzdu izvietoti mikrofoni un SIM karšu atvilktne. To atverot, esiet uzmanīgi, jo atvilktnes ataisīšanas caurumiņš ir blakus mikrofona caurumiņam, tos viegli var sajaukt. Nezinu, vai šī ir tikai testa ierīces īpatnība, bet SIM karšu atvilktne kartes fiksāciju saņēmusi vien SIM2 gultiņai. Ko līdzīgu novēroju arī pagājušajā gadā.

    Šogad Galaxy S23 Ultra modelī debitē Corning Gorilla Glass Victus 2 aizsargstikls, kas sola uzlabotu izturību, bet sniedz nedaudz zemāku skrāpējumu noturību. Rāmja materiālu Samsung sauc par bruņu alumīniju. Lai tur vai kā, tas viss veido izcilo premium sajūtu plaukstā, kas patīkami atšķir četrciparu vērtu flagmani no lētākām ierīcēm. Nav aizmirsta arī IP68 putekļu un ūdens aizsardzība, bet prasītajā cenā neko mazāk arī negaidīju. Samsung mārketinga materiāli norāda, ka šogad izmantoti videi draudzīgi, otrreiz pārstrādāti materiāli. Šis ir ļoti jauks žests, kas iepriecinās Tūnbergas jaunkundzi, bet pāris apskatnieki jau aprēķinājuši, ka ietekme uz vidi ir tik niecīga, ka šis vienkārši, lai paliek mārketinga solījumos. Kopumā, dizains ir ļoti patīkams, ērts un elegants. Par dizainu, sēdies 10!

    Samsung flagmaņu ekrāni neliek vilties arī šogad

    Daži tehnoloģiju pētnieki jau paspējuši uzdot jautājumu, vai gadījumā nav sasniegti tehnoloģiju griesti? Patiešām, uz papīra ekrāns ir tāds pats, kā pagājušajā gadā (aizsargstikls neskaitās). Tomēr, izmantota jaunāka matrica, kas nodrošina labākus skata leņķus un energoefektivitāti. Pat ja kvalitātes diži neatšķiras no pērnā modeļa, ekrāns vēl aizvien ir industrijā viens no labākajiem. 6.8 collu Dynamic AMOLED 2X piedāvā izcilu kontrastu, lieliski kalibrētas krāsas un uzlabotus skata leņķus. Adaptīvā atsvaidze spēj variēt no 120Hz kustīgā saturā līdz 1Hz statiskā saturā. Pēc noklusējuma ekrāns izmanto FHD+ (2316 x 1080) izšķirtspēju, kas ikdienā ļauj ietaupīt akumulatoru, bet ir pieejama arī WQHD+ (3088 x 1440), kas nozīmē “tikai” par 143 pikseļiem uz kvadrātcollu mazāk, kā rekordistam Sony Xperia 1 IV. Toties spilgtums ir teju rekorda cienīgs. Matrica maksimāli spēj sasniegt 1750 nitus. Cilvēkiem saprotamā valodā, spilgta saule nebūs šķērslis, lai mierīgi saskatītu saturu.

    Android rokraksts, kas atšķiras no ābola, ir noliektās ekrāna malas. Jau rakstīju, ka malas noliektas mazākā leņķī, kā agrāk. Tas ļauj izvairīties no liekiem plaukstas pieskārieniem. Arī attēls vairs netiek tik ļoti deformēts, kā agrāk, tomēr pavisam nepamanāms liekuma ēnojums nav. 89.5% ekrāna un korpusa attiecība nozīmē ļoti šauru rāmi ap ekrānu, vienīgi žēl, ka zodiņš nav vienāda izmēra ar gandrīz neeksistējošo pierīti. Un tomēr, tā ir tikai matu skaldīšana, jo ekrānam gandrīz nav, kur piekasīties. Programmatūra ļauj pielāgoties savām vēlmēm, vienīgi vienmēr ieslēgtais ekrāns konkurentiem ir plašāk pielāgojams. Kopumā, par ekrānu sūdzību nav, izcils sniegums, kā vienmēr!

    Izcila atbloķēšana

    Samsung Galaxy S23 Ultra izmanto ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītāju. Droši vien, lai saskanētu ar nosaukumu. Jokus pie malas, šis ir viens no labākajiem zem ekrāna novietotajiem pirkstu nospiedumu sensoriem. Ultraskaņa spēj nolasīt pirkstu nospiedumu trīs dimensijās, kamēr optiskie lasītāji tikai divās. Tātad Samsung izmantotais ir drošāks par citiem. Tas strādā ļoti ātri un uzticami, atpazīstot pirkstu bez papildu spiediena 9 reizes no 10. Pieejama arī ātra sejas atpazīšana, tā uzticēta pašiņu kamerai, tādēļ atkarīga no apkārtējā apgaismojuma. Jāatceras, ka tā nav biometriski droša, tādēļ uzticieties pirkstu nospiedumu lasītājam, tas ir izcils!

    S Pen irbulis – sveiciens no Galaxy Note sērijas

    Tiem, kas vēl aizvien skumst pēc Galaxy Note sērijas, siltas jūtas izraisīs S Pen irbulis, kas vietu radis Galaxy S23 Ultra korpusā. Irbuļa reakcijas ātrums ir 2.8ms, kas ļauj to pielīdzināt reālai rakstīšanai. Un patiešām, tas krietni paplašina Ultras produktivitāti. Skicēšanai, rakstīšanai, dokumentu parakstīšanai vai vienkārši saskarnes vadībai, irbulis ir lielisks kompanjons. S Pen piedāvā arī gaisa žestus, prezentāciju vadību, to pat var izmantot, kā tālvadības pulti kamerai. Programmatūra piedāvā ļoti plašas iespējas, sākot no vienkāršas skicēšanas un piezīmju veikšanas, beidzot ar ērtu tekstu tulkošanu un krietni bezjēdzīgu animāciju veidošanu. Interesanti, ka baterijas vietā S Pen izmanto kondensatoru, kas ļauj to uzlādēt tikai pāris sekunžu laikā.

    Irbulis ne vien paplašina produktivitāti, bet arī praktiski atšķir Galaxy flagmaņus no ābola. Tiesa gan, ceru, ka tā ir testa ierīces specifika, kas tiks izravēta ar atjauninājumu. Pārāk bieži, izņemot irbuli no korpusa, parādījās uzraksts, ka savienojums ar irbuli nav izveidots. Tā pat Samsung Notes aplikācija nokrešoja gandrīz katru reizi, kā uzsāku to lietot. Svaigi ceptam produktam ar četru ciparu cenu tā neklātos. Ceru, ka šis ir tikai testa ierīces negludums, kas nav pieejams pircējiem vulgaris.

    Patīkami skaļruņi, izcila vibrācija

    Lai nodrošinātu lielisku multimediju baudīšanu, Galaxy S23 Ultra ir saņēmis stereo skaļruņus. Vienu rāmja apakšā, otru grūti pamanāmā spraudziņā virs ekrāna, kas dublējas, kā auss skaļrunis. Skaņa ir tiešām kvalitatīva, dzirdamas gan augšas, gan basi ir jūtami. Tomēr šie nav skaļākie skaļruņi, kādi viedtālruņos dzirdēti. Xiaomi ar savu pieeju, ka otrs skaļrunis saņēmis fizisku izeju rāmī, nodrošina daudz kuplāku skanējumu. Arī, salīdzinot ar iPhone 13 Pro Max, ābols pamanījās izpogāt Ultru skaļumā un basu skanējumā. Ar to gribēju teikt, ka Samsung laiks uzlabot arī skaļruņus. Nepārprotiet mani, ja skaļums nav prioritāte, tad kvalitāte apmierinās arī prasīgus melomānus, vienkārši ir, kur vēl tiekties. Toties vibrācijas motors ir viens no labākajiem industrijā. Ir gan smalki, saskarnē izbārstīti klikšķi, gan apjomīgāka vibrācija, ko viegli sajust kabatā.

    Beidzot Ultras cienīga akumulatoru darbība

    Šogad, beidzot varam baudīt tādu akumulatora darbību, par kādu jūsmoja pārokeāna apskatnieki, kam bija pieejami Qualcomm darbināti Ultra modeļi. Ja Galaxy S22 Ultra ar vienu uzlādi vakaru varēja arī nesagaidīt, tad šoreiz ne dienu neesmu stiepies pēc lādētāja vakarpusē. Patiesībā, neesmu ne reizi beidzis dienu ar mazāk, kā 40%, kas ir lielisks sniegums. Akumulators gan tukšojas nedaudz ātrāk par konkurentiem ar 5000 mAh akumulatoriem, bet Ultrai ir, kur tērēt enerģiju. Piemēram, īpaši ēdelīgas ir kameras, kas visai pamatīgi plucina akumulatoru. Vienīgi ar uzlādi stāsts gan nav tik rožains. Proti, Samsung flagmanim ar četru ciparu cenu piešķīris ļoti skopu komplektāciju, kurā ietilpst vien vads. Tādēļ lādēju ar Nothing Power(45W) lādētāju, kas jaudas ziņā sasniedz Galaxy S23 Ultra 45W vada uzlādi. Uzlādes ātrumi atkarīgi no procentu līmeņa, bet vidēji uzlāde notika 1% minūtē. Tātad pilnu var piedzīt nedaudz zem divām stundām. Šajā ziņā Xiaomi un OnePlus ir krietni priekšā. Pieejama arī bezvadu un bezvadu reversā uzlāde. Rezumē – akumulators beidzot performē lieliski, bet uzlādi varētu gribēt naskāku, un lādētājs komplektā prasītajā cenā arī nenāktu par sliktu.

    Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 spēkstacija

    Šī gada būtiskākais jaunums ir, ka Samsung vairs nedala pasauli divās daļās, kur vieni tikuši pie Qualcomm spēkstacijām, bet citi pie švakākiem Exynos procesoriem. Tā kā Eiropa parasti bija pastarīšu lomā (tie, kas tika pie Exynos versijas), tad tieši mēs varam just atšķirības izteiktāk. Jau jūsmoju par uzlaboto akumulatora darbību, bet procesors atbild arī par kameru spējām, spēlīšu dragāšanas pieredzi un plūstošu ikdienas darbību. Neskatoties uz to, ka jau pavisam drīz arī citas 8 Gen 2 darbinātas ierīces piepildīs flagmaņu klasi, Samsung pamanījies arī šeit izcelties no pūļa. Proti, Galaxy S23 Ultra saņēmis ekskluzīvu, virstaktētu čipkopas versiju. Atšķirībā no konkurentiem, galvenais kodols sasniedz 3.36 GHz, kamēr standarta versija 3.2GHz. Arī video apakšsistēma kustas veiklāk, sasniedzot 719 MHz, kamēr konkurentiem būs pieejama 680 MHz video apakšsistēma. Sintētiskajos veiktspējas testos Galaxy S23 Ultra uzrāda gandrīz 30-35% veiktspējas pieaugumu no pagājušā gada Qualcomm darbinātiem flagmaņiem, un atsevišķās testu pozīcijās spēj jau pietuvoties A16 Bionic sniegumam.

    Tomēr veiktspējas testi neizstāsta pilnu stāstu. Par ekseļu tabulām vienmēr svarīgāka ir ikdienas lietošana. Tā ir zibenīga, bez aizturēm un plūstoša. Jāteic, ka procesori sasnieguši tādas virsotnes, ka šajā ziņā bez papildu mērīšanas vidējais lietotājs diez vai pamanīs atšķirību no citu gadu flagmaņiem. Toties, to var manīt karšanā. Pērnais modelis mēdza karst pat ikdienišķās situācijās, samazinot veiktspēju. Šogad Samsung palielinājis dzesēšanas elementus, kas nodrošina maksimālu veiktspēju ilgāk. Ikdienā tas nozīmē, ka prasīgas spēlītes varēs spēlēt ilgāk, pirms tās sāks zaudēt kadrus. Godīgi sakot, karšanu novēroju tikai iestatot viedtālruni. Kāds tur brīnums, jātiek ar daudz datiem galā. Bija arī neliela silšana pie apjomīgākiem uzdevumiem, bet nekas tāds, kas ierobežotu kopējo veiktspēju. Kopumā, izcils uzlabojums.

    Kā ar pārējo veiktspēju? Šogad Samsung prezentē arī visātrāko UFS 4.0 atmiņu ar solītu 4,200 MB/s lasīšanas ātrumu, 2,800 MB/s rakstīšanas ātrumu un 46% energoefektivitāti. Interesanti, ka šī atmiņa tiek ražota, sākot ar 256 GB versiju. Iespējams tādēļ Galaxy S23 Ultra nav saņēmusi 128 GB versiju. Un labi, ka tā, jo četrciparu cenas viedtālrunim bez atmiņu karšu atbalsta tas būtu nepiedienīgs atmiņas daudzums, kāds pieejams pat budžeta klasē. Šobrīd (apskats top februāra sākumā) Samsung piedāvā īpašo piedāvājumu, kas ļauj par sākumcenu tikt pie 512 GB modeļa. Un beidzot pie mums pieejama arī 1TB versija. Testa ierīci saņēmām ar dāsno 512 GB iekšējo un 12 GB RAM atmiņu. Pilnai laimei gan gribētu, ka šī būtu bāzes versija, kas cenai šķistu ļoti atbilstoša. Izvēloties atmiņu viedtālrunim bez atmiņu karšu atbalsta, jāņem vērā, ka Android 13 + One UI 5.1 aizņem 60 GB, kas ir ļoti daudz uz kopējā atmiņas apjoma.

    Pieejami visi svaigākie savienojumi, kas strādā lieliski. Vienīgais, kam “it kā” varētu piekasīties – Samsung nenodrošina satelītu komunikāciju, par ko pagājušajā gadā skaļi izbazūnēja Apple. Bet te gan palūgšu katram lasītājam pašam likt roku uz sirds, godprātīgi atbildēt un padalīties komentāros, vai tiešām šī lieta ir tik liela, kā to mālē mārketinga speciālisti? Kopumā, izcila veiktspēja, kas atstāj ar garu degunu pagājušā gada flagmaņus.

    One UI 5.1 uz Android 13

    Teikšu godīgi, One UI nekad nav bijusi mana iecienītākā saskarne. Es dodu priekšroku krietni tīrākām. Tomēr arī šajā departamentā Samsung ir nogājis cienījamu ceļu, beidzot ir pieejami laicīgi atjauninājumi, turklāt lielie nodrošinās attīstību līdz pat Android 17. Tas ir vairāk pat, kā sola Google Pixel.

    One UI vēl aizvien izmanto visai multenīgu estētiku, kas patiks austrumu gaumju cienītājiem. Labā ziņa, ka Android var pielāgot no visām pusēm, un pieejami gan dažādi motīvi, gan ikonu dizaini. Tomēr, pāris īpatnības ir. Piemēram, pēc noklusējuma, mājas ekrāns izmanto četras ikonas, kas, manuprāt, pārāk neefektīvi izmanto 6.8 collu lielo ekrānu. Nomainīju to pret piecām ikonām, bet šādā variantā nav iespējams iecentrēt laikapstākļu logrīku. Simetrijas mīļi, ķeriet pēc Validola! Pēc skata izmaiņu nav daudz, bet saskarne šķiet krietni ātrāka, plūstošāka un animācijas kļuvušas niansētākas.

    Paziņojumu un īsceļu bloks nav mainījies vairākus gadus, tas nelīdzinās tīra Android paziņojumu blokam, bet savu darbu tas padara. Tikai jārēķinās, lai tiktu pie visiem īsceļiem, tas notiek ar trim žestiem. Blokā ātri var piekļūt arī savienotajām ierīcēm un multimediju vadībai. Pieejami visdažādākie pielāgošanas veidi. Piemēram, bloķēšanas ekrāna personificēšana aizdomīgi atgādina ābolam pieejamo. No ābola aizgūta arī iespēja galerijā dalīties ar objektu PNG failiem. Tagad varu sevi vai kaķus aizsūtīt Whatsapp, kā uzlīmi.

    Patiešām pielāgojumu netrūkst, spēj tik meklēt, jo visi nav paslēpušies loģiskās vietās. Tomēr ir pāris lietas, kas man nedaudz kaitina. Viena no tām ir Samsung uzbāzīgā vēlme reģistrēties viņu kontā. Ja to neizdara, dažas iespējas ir ierobežotas. Arī Samsung piedāvātā datu pārnešana ar Smart Switch nestrādāja, kā solīts, un man nācās vajadzīgās lietotnes instalēt pa vienai. Par irbuli un Samsung Notes jau rakstīju, tomēr ceru, ka tas ir tikai testa ierīces gļuks. Jārēķinās arī ar apjomīgu liekprogrammu skaitu, jo Samsung dublē gandrīz visas Google lietotnes. Citādi, One UI ir lieliski salāgota ar veiktspēju, paziņojumi pienāk laikā un tā sniedz gandrīz visu, ko var atrast citās saskarnēs.

    200 MP kamera un citi zvēri

    200 MP kameras pirmo reizi ieraudzījām pagājušajā gadā, tādos modeļos, kā Motorola Edge 30 Ultra un Xiaomi 12T Pro. Nav pirmā reize, kad Samsung izlaiž, kādu tehnoloģiju, notestē uz konkurentiem, izvērtē trūkumus, uzlabo un tikai tad izmanto sev. Gudri. Galvenās kameras sensors kļuvis nedaudz lielāks, diafragma platāka, krietni uzlabota stabilizācija, bet izšķirtspējas brangais lēciens ļauj izmantot 16 pikseļus, kā vienu, kamēr pērnajam modelim tie bija 9 pikseļi. Pārējās aizmugures kameras uz papīra ir tādas pašas, kā pagājušajā gadā, bet uzlabojumi ir, galvenokārt, pēcapstrādē.

    Jāteic, ka Galaxy S23 Ultra izmanto pozitīvi oldskūlīgu pieeju – kamēr konkurenti šogad izmantos collu lielus sensorus, tikmēr Samsung gaismas jutību audzina ar vājprātīgu izšķirtspēju, kombinējot vairāk pikseļus kopā; kamēr Sony jau izlīdzās ar vienu tuvinājuma kameru, kas optiski spēj mainīt tuvinājumu, kamēr šogad redzēsim pirmos veikumus ar LG Innotek optiskā palielinājuma risinājumu, tikmēr Samsung tā vietā izvieto vairākas tuvinājuma kameras ar fiksētu pozīciju. Bet jau atkal jāteic līdzīgi, kā par dizainu – ja tas strādā, kādēļ mainīt?

    Samsung Galaxy S23 Ultra piedāvā:

    • 200 MP, f/1.7, 24mm, 1/1.3″, 0.6µm, daudzvirzienu PDAF, lāzera AF, OIS galveno kameru
    • 10 MP, f/4.9, 230mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 10x optiskā palielinājuma periskopa kameru
    • 10 MP, f/2.4, 70mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kameru
    • 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF ultra platleņķa kameru
    • 12 MP, f/2.2, 26mm, Dual Pixel PDAF pašiņu kameru

    Kameras un Expert RAW lietotnes

    Ierastā kameru lietotne ir tīra, ērta un atsaucīga. Starp režīmiem var ātri pārslēgties. Tai papildu klāt nākusi Expert RAW lietotne, kas pieejama vien Galaxy Store, tā ka būs vien jāreģistrējas Samsung kontā. Faktiski sanāk, ka Samsung iet Sony ceļu, kur kameras apkalpo vairākas lietotnes, jo arī parastajā pieejams Pro režīms. Cerams, ka nākamgad tomēr tās tiks apvienotas un viens ēdiens netiks servēts uz vairākiem šķīvjiem. Lielākais trūkums, ka abām lietotnēm ir izteikta slēdža aizture. Šī problēma bija arī iepriekšējam modelim, ar nožēlu jāatzīst, ka ābols ar šo tiek krietni labāk galā.

    Expert RAW vienlaicīgi uzņem JPG attēlu un RAW failu, kas ļauj iegūt daudz vairāk datu pēcapstrādei. Lietotne piedāvā arī dubulto ekspozīciju un astro hiperlēcienu, jeb ilgās ekspozīcijas režīmu, kas ļauj iemūžināt zvaigznes. Diemžēl, testa laikā nebija neviena nakts ar skaidrām debesīm, lai šo izmēģinātu. Tomēr jāteic, ka Samsung ceļš – ieiet atsevišķā lietotnē un aktivizēt režīmu – ir krietni samocītāks par Google Pixel automātisko, kas pats ieslēdzas, kad saprot, ka ir uz fiksētas virsmas un redz debesis. Šeit nepalīdz arī Ultras slidenie, apaļīgie sāni, ko uz vienkāršas virsmas neatstutēsi. Bez statīva šoreiz neiztikt.

    Palielinājuma karalis

    Arī šogad Galaxy S23 Ultra var kronēt par tuvināšanas karali. Tas piedāvā 0.6x, 1x, 3x, 10x optiskos lielumus, kas izstiepjas līdz pat vājprātīgam 100x digitālajam palielinājumam. Īsts spiegošanas rīks (Kursors.lv neuzņemas atbildību, ja šādiem mērķiem to izmantosiet).

    Kadru spektrs ir tiešām iespaidīgs. Pirmie uzlabojumi parādās tuvinājuma bilžu pēcapstrādē. Ja pērnais modelis labā gaismā spēja kaut cik lietojamas bildes taisīt līdz 20x, tad Galaxy S23 Ultra jau spēj tīri ciešamu rezultātu nodrošināt līdz 30x. Tiesa gan, pie jebkura digitāla palielinājuma parādās graudainība un pēcapstrādi nodod sintētiski saasinātas detaļas. Digitālajam palielinājumam virs 50x tas rezultējas ar aurām ap objektiem un citiem artefaktiem. Lai iegūtu vislabāko kvalitāti iesaku paļauties uz optiskajiem lielumiem, tie nepieviļ gandrīz jebkādos scenārijos.

    Visnoderīgāk 100x palielinājums izmantojams, bildējot mēnesi. Kameras pašas pielāgo ekspozīciju, bet mākslīgais intelekts izvieto krāterus. Lai gan Xiaomi mēnestiņu iemūžina asāk, 20x palielinājumā tas izskatās pēc pundura, ja salīdzina ar Samsung. Tomēr arī šeit, jo skaidrāka nakts, jo labāk. Piemēram, Galaxy S22 Ultra testa laikā bija skaidrāka nakts un nepatraucēja zars, tādēļ no trijnieka vislabākais rezultāts.

    200 MP kamera un ultra platleņķis

    200 MP protams izklausās traki, un tā tas arī ir. Tomēr tam ir pamatojums. Kombinējot 16 pikseļus, tiek iegūts viens liels pikselis, kas ļauj apstrādāt krietni vairāk gaismas. Ikdienā tas ļauj iegūt augstu detalizāciju, un attēlus, kuros ir skaidras detaļas, pat tuvinot. Tiesa gan, vidējais lietotājs visticamāk pilnā izšķirtspējā attēlus nemaz netaisīs, tādēļ pamanāmākais ieguvums būs tieši nakts kadriem. Konkrētais sensors strādā lieliski, tomēr var manīt, ka centrs ir asāks ar vairāk detaļām, kā malām. Sensora izmērs reizēm nedaudz deformē centrālos objektus, bet tā ir lielo sensoru specifika, par ko ir vērts ražotājiem turpmāk domāt. Tas arī ļauj iegūt dabisku izpludinājumu, pietuvinot kameru objektam. Pēdējos gados Samsung pēcapstrāde gājusi dabiskāku krāsu virzienā. Tā ir arī Galaxy S23 Ultra gadījumā. Izņemot, kad runa ir par debesīm, tad gan zilie toņi tiek pastiprināti līdz sintētiskam līmenim.

    Neskatoties uz to, ka ultra platleņķa kamera saņēmusi par 182 MP mazāk, tā vienalga lieliski tiek galā ar uzdevumu. Objekti netiek kropļoti, lieliski strādā HDR, bet baltā balanss ir nedaudz atšķirīgs no galvenās kameras. Piemēru bildēs var redzēt, kamēr baznīcas krāsas ir konstantas, sniegu ultra platleņķis interpretēja ar zilganu nokrāsu. Ultra platleņķis saņēmis arī auto fokusu, kas ļauj iegūt lieliskas makro bildes. Programmatūra automātiski pārslēdzas uz makro režīmu, bet šo iespēju var ātri atslēgt, ja gribas pašam kontrolēt kameras.

    Nakts kadri

    Pieminētie 200 MP savu eksistenci attaisno zema apgaismojuma scenārijos. Piemēram, iekštelpās, kur attēli ir asi, bet nav mākslīgi saasināti un gaismas avoti nav pārgaismoti. Programmatūra automātiski pielāgo nakts režīmu, bet arī to var atslēgt. Automātiski pielāgotais izmanto īsāku ekspozīciju, kā atsevišķais nakts režīms. Tas palīdz atgūt detaļas un sakārto pārgaismotās vietas. Īpaši noderīgs tas ir ultra platleņķa kamerai, kam automātiski sanāk graudainas bildes. Šogad īpaši var just nakts kadru uzlabojumus tuvinājumu kamerām, kas ir ievērojams solis uz priekšu, ja salīdzina ar Galaxy S22 Ultra.

    Lai parādītu Nakts režīma iespaidīgās spējas ņēmu pilnīgu tumsu. Protams, ka grudainība ir jūtama, tomēr atgūto detaļu apjoms ir ļoti iespaidīgs.

    Un protams astro hiperlēciens, jeb iespēja iemūžināt zvaigznes. Režīms izmanto ekspozīciju, sākot no četrām minūtēm. Tā kā testa laikā bija tikai viena nakts, kad varēja redzēt zvaigznes, nācās režīmu izmēģināt vidē ar ļoti lielu gaismas piesārņojumu, tādēļ rezultāts nav pārāk labs. Lai nodemonstrētu režīmu, pilnīgi tumšā istabā atstutēju Galaxy S23 Ultra pret loga rūti, tādēļ nebrīnieties par dīvainiem atspīdumiem. Tas ir lāzera auto fokuss, kas atspīd stiklā. Katrā gadījumā, ieskatu var gūt. Secinājums – Google Pixel pie režīma var vieglāk tikt un rezultāts arī šķita labāks. Bet nu pirmais solis šajā virzienā ir sperts.

    Portreti un selfiji

    Aizmugures kameras spēj radīt labus portretu attēlus ar dažādiem efektiem. Tiesa gan, te nedaudz prasās pēc atjauninājuma, jo šoreiz aizdomīgi neprecīzi tiek aprēķināta objekta kontūra. Turklāt krietni sliktāk par pērno un aizpagājušā gada modeļiem. Jāsagaida atjauninājums, kas šo salabos.

    Portreta režīms gan mācīts atpazīt tikai cilvēkus, tādēļ ar citiem objektiem tam iet, kā pa celmiem, bieži nogriežot nost atsevišķas daļas. Labā ziņa, ka galvenais sensors ir tik liels, ka, piebīdot to objektam, var iegūt mākslinieciskas bildes ar dabiski izpludinātu fonu. Šādās situācijās iesaku lietot tieši šo variantu.

    Šogad pašiņu kameras izšķirtspēja sarukusi no 40 MP uz 12 MP, toties iegūts Dual Pixel auto fokuss. Bet, lai tas jūs nemulsina, tas nenozīmē dižu kvalitātes kritumu. Gluži otrādi, šogad sejas ir detalizētākas un pēcapstrāde iemācījusies pielāgoties dažādiem sejas toņiem, kas ir labs uzlabojums no pagājušā gada. Diemžēl, sarūkot izšķirtspējai, vairs netiek izmantota pikseļu saspiešana, tādēļ šogad pašiņu kameras spējas sliktākā apgaismojumā arī vērtējamas, kā vājākas par pērno modeli. Pieejams arī portreta režīms, kas reizēm tiek labāk galā, kā aizmugures kameras.

    Kopumā, kameras ir krietni augušas sliktas gaismas fotogrāfijā, īpaši labi nakts režīms palīdz ultra platleņķim un palielinājuma kamerām. 200 MP kamera arī attaisno savu eksistenci. Tomēr, uzlabojumi nav tik būtiski, lai Galaxy S22 Ultra lietotāji steigtos pirkt Galaxy S23 Ultra, toties vecāku viedtālruņu īpašnieki spēs novērtēt šīs kameras. Katrā gadījumā, Galaxy S23 Ultra piedāvā vienu no pilnīgākajiem kameru komplektiem industrijā. Krietni uzlabota arī optiskā stabilizācija un izaugsmi piedzīvojis video ieraksts. Tikai, pirms metaties ierakstīt 8K video, neaizmirstiet, ka Eiropas komisija grasās ierobežot televizorus, uz ko šādu saturu atskaņot.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S22 Ultra 5G – ja Tev jau ir šis modelis, pacieties vēl vienu gadu, iespējams tad uzlabojumi būs tik būtiski, lai mainītu viedtālruni. Tomēr nevar noliegt Galaxy S23 Ultra uzlabojumus – Qualcomm procesors ir iespaidīgs, nodrošina augstu veiktspēju, labāku termoregulāciju un krietni uzlabo akumulatora darbību.
    • Apple iPhone 14 Pro Max – pārstāv pretējo nometni, kas dižojas ar savu ekosistēmu. Apple vēl aizvien piedāvā pārāku veiktspēju, bet Samsung atspēlējas ar krietni interesantāku kameru sniegumu un irbuli. Visticamāk šeit gala lēmums būs ekosistēmai, pie kā pircēji jau būs pieraduši.
    • Sony Xperia 1 IV – jā, šis ir pagājušā gada Sony flagmanis, kas piedāvā pagājušā gada veiktspēju. Tomēr Sony var dižoties ar augstākas izšķirtspējas ekrānu, tīrāku saskarni, līdzvērtīgu akumulatoru un dabiskāku kameru sniegumu, ar iespaidīgāku manuālo režīmu un inovatīvu palielinājuma risinājumu. Samsung atspēlējas ar šī gada veiktspēju, irbuli un tālāka palielinājuma kamerām.

    Nobeigumā – ļoti dārgs, bet ļoti iekārojams

    Samsung Galaxy S23 Ultra uzstāda latiņu viedtālruņu industrijā. Nu vismaz uz gadu. Tomēr šī gada Ultra arī rada bažas par to, vai šāda formāta ierīce nav sasniegusi tehnoloģiju griestus, jo attīstība šogad ir krietni piezemētāka, ja salīdzina ar iepriekšējām paaudzēm. Galvenais uzlabojums ir Qualcomm procesors, ko beidzot saņēmusi visa pasaule, un visas no tā izrietošās sekas. Tas ietver ne vien izcilu veiktspēju, bet arī krietni labāku termoregulāciju (lasi stabilāku sniegumu), akumulatora darbību un pat kameru sniegumu.

    Dizains ir izcils, ekrāns ir izcils, veiktspēja un akumulators arī. 200 MP kamera? Jā, es to varu attaisnot, bet reālu ieguvumu manīs vien tie, kas Ultru iemaina pret vismaz divu gadu vecu viedtālruni. Šoreiz mārketings ir skaļāks par realitāti, lai gan sniegums ir tiešām lielisks. Samsung Galaxy S23 Ultra patiks Galaxy S sērijas faniem, patiks Galaxy Note sērijas faniem un arī citu ražotāju piekritēji būs riktīgi apmierināti.

    Iepriecināja

    • Izcils, smalks, izturīgs dizains
    • Brīnišķīgs ekrāns
    • Beidzot visa pasaule ir tikusi pie Qualcomm procesoriem, uzlabota termoregulācija
    • Bāzes modelim lielāka atmiņa
    • Akumulatora darbība ir izcila
    • Labākais zem ekrāna novietotais pirkstu nospiedumu lasītājs
    • Lēni, bet kameras attīstās pareizā virzienā

    Neiepriecināja

    • Skopa komplektācija
    • Lēni uzlādes ātrumi
    • Cenu par gluži pieejamu nenosauksi
    • Jāsakārto irbuļa darbība (cerams tā ir testa ierīces specifika)
    • Skaļruņi konkurentiem ir skaļāki
    • Kamerām ar atjauninājumu jāsakārto pāris režīmi, selfiju kameras sniegums sliktā apgaismojumā ir vājāks par priekšgājēju
    Samsung Galaxy S23 Ultra patiks Galaxy S sērijas faniem, patiks Galaxy Note sērijas faniem un arī citu ražotāju piekritēji būs riktīgi apmierināti.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    10
    Kameras
    9
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    45 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    S22U>toS23U
    13.02.2023 12:48

    Veicu upgrade no S22 Ultra un nenožēloju, beidzot var saprast, kāpēc Samsung būtu jāmaksā dārgāk nekā par Google Pixe 7 pro. Baterijas darbības laiks ir vienkārši prieks salīdzinot ar Exynos versiju. Un beidzot bildes ir ļoti ļoti sakarīgas.

    Kursors.lv
    13.02.2023 12:53
    Reply to  S22U>toS23U

    Kāpēc Samsung var maksāt vairāk par Google Pixel 7 Pro?

    S22U>toS23U
    13.02.2023 14:06

    > Baterijas darbības laiks
    > 5G latvijā
    > VoLTE
    > Ekrāns
    > Kameras all-round sniegums vs P7Pro
    > Ilgāks support ar update
    > Sīkums bet patikams S-pen
    > Fiziskās Dual SIM , + eSIM ja ir vēlme

    Kretīns
    13.02.2023 19:15
    Reply to  S22U>toS23U

    Tu esi lietojis 7pro, ka tādi secinājumi? Man, piemēram, par Volte vairs nekas nav skaidrs, jo uz 7pro ir sajūta pēc skaņas, ka ir arī volte balss sakari. Un man nav ne mazākās nojausmas kā uz 7pro aktivizēt /deaktivizēt volte.

    Žumapel
    15.02.2023 10:12
    Reply to  Kretīns

    VoLTE ir vienkārši. Pazvani kādam, kuram tā funkcija jau rukā. Ja savienojums izveidosies sekundes laikā – jums abiem ir volte. Ja gaidīsi standarta 5 sekundes līdz pirmajam signālam, tad kādam no Jums nav volte.

    Kretīns
    13.02.2023 19:19
    Reply to  S22U>toS23U

    Paga, ilgāks support nekā pikselim? Nu Tu gan muļķības tagad sarunāji. 🫢😅

    S22U>toS23U
    13.02.2023 22:31
    Reply to  Kretīns

    S23 Ultra būs Android 17 atbalsts

    Samsung Sets the New Standard With Four Generations of OS Upgrades To Ensure the Most Up-to-Date and More Secure Galaxy Experience

    https://news.samsung.com/global/samsung-sets-the-new-standard-with-four-generations-of-os-upgrades-to-ensure-the-most-up-to-date-and-more-secure-galaxy-experience

    Krotow
    14.02.2023 09:02
    Reply to  S22U>toS23U

    Taču iewspēju pie factory reset atķeksēt, kuru bloatu automātiski neinstalēt, tā arī nav ieviesuši :D Nu jau plika OS aizņem vairāk kā Windows 10.

    Kretīns
    14.02.2023 18:37
    Reply to  S22U>toS23U

    Google pixel ierīcēm tā ir normāla prakse, un tas netiek uztverts kā kaut kas super wooow.

    Kristaps
    15.02.2023 15:58
    Reply to  S22U>toS23U

    Nu neez ja salīzina. * Pixel 7 Marta pirmaja pirmdienā ar ‘ceturkšņa lielo updeitu’ būs dual Esim + sim atbalsts, tā ka taspats vien būs(ja gribēsi būt telefoncentrāle ar 3 abonimentiem uz 1 telefona) * 5G ir abiem, viss ir atkarīgs no LMT(un citiem op), kad tie beidzot aktivizēs arī citām ierīcēm nevis tikai samsung un iphone ražojumiem. Man piemeram p7 sms atnāca, ka ir pieejams(tā tad fiziski tīkls redz un atbalsta) bet dzīvē nav pieejams, jo kontrolierī noteikti vienkārši kāds ‘atbalsta’ ķeksītis jāieliek. LMT saka ka viņi nevarot(drīzak negrib) dabūt pixeļus viņu testiem, tāpēc pagaidām publiski neatbalsta, kaut viss pēc specenes ir. * sit mani nost bet ikdienā es nejūtu vai ir volte vai nav. Protams mājās uz austiņām klausoties paraugus dzirdi starpību, bet Rīgā, brauc mašīnas, ķērc kaijas kopā ar bomāriem, kāds kaut kur fleksē… baigo šķirbu nedzird telefona klausulē. * ekrāns ikdienai reāli pa lielu vismaz manai rokai(tad laikam ir jābūt kādam, lielam 120kg+ smagsvara vīrietim ar lielu plaukstu) lai varētu vienā rokā darboties. Nerunājot ka viņu kabatā neieliksi.. janēsā jostasvietas fannypack somiņā. * Parastā ikdienas kamera ir okei, jeb kā jau visiem, tur vienīgais ‘cool’ kas izceļas ir 200x zoom, ar ko paris reizes pabildēsi to… Read more »

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    Biteme
    13.02.2023 13:13
    Reply to  S22U>toS23U

    Jauna baterija pirmo gadu ir OK 95% telefonu, arī budžeta. Otrais, trešais – tur jau parādās nianses. Protams, ka ar apgreidītu sirgstošajiem, kas katru gadu maina trubu, tas nav būtiski.

    kaspis
    15.02.2023 11:19
    Reply to  Biteme

    reāli 23u tur ievērojami ilgāk nekā 22u. ļoti priecē

    Biteme
    15.02.2023 12:26
    Reply to  kaspis

    Protams, jo 23 ir jauns, no kastes. Jeb tu veici pierakstus/saglabāji glafikus? Protams, es saprotu ka baterijas ilgumu ietekmē arī mikrokods, setingi, kā arī ieradumi kas laika gaitā var mainīties.

    kaspis
    15.02.2023 18:43
    Reply to  Biteme

    man nav demence. ļoti labi atceros kā 22u neturēja jau no kastes izvilkts.

    Biteme
    15.02.2023 19:39
    Reply to  kaspis

    Demence vēl nav, bet viltus atmiņas ir reāla lieta. Ir jau arī pašiedvesma – izdodot naudu, vienmēr gribās attaisnot tēriņus.
    Lai gan jā, kā jau iepriekš piekritu – ir iespējams, ka 22 bija ar draņķīgu softu, tad es brīnos vēl vairāk – pirkt 23, iepriekš iegrābjoties ar 22…..es to saucu par kazino efektu – cerība, ka reiz paveiksies)

    kaspis
    15.02.2023 20:13
    Reply to  Biteme

    smieklīgi ka visu pagriez otrādi un mēgīni vēl mētāt kkādas gudrās tēzes. tā parasti rīkojas nabagi, attaisnojot sava 3310 iegādi pret kaimiņa t68))) nekāda iegrābšanās ar 22u nebija. tas bija labs un patīkams lēciens no note20

    Biteme
    15.02.2023 20:52
    Reply to  kaspis

    Pag, tev jau nav jātaisnojas par to, ka 22 bija sliktāks modelis – lai to dara ražotājs!

    BTR
    25.02.2023 01:35
    Reply to  S22U>toS23U

    Vispār jau sen bildes bija labākās, ja vēl ieslēdz pro režīmu vispār konkurentu nav, ok ok, pixel dažos momentos.

    Ainārs
    13.02.2023 13:58

    Iegādājos uzreiz pēc paziņošanas, šķiet, ka šis beidzot ir tas noslīpētais S Ultra telefons, jo gan S21, gan S22 kaut kas (un patiesībā diezgan daudz kas) pietrūka. Nav nekādu radikālu izmaiņu (kameras uzlabojumi neskatoties uz iespaidīgo MP skaitu tiešām nav nemaz tik ļoti pamanāmi vidējam lietotājam), bet ir salabotas iepriekš novērotās problēmas, piemēram, beidzot ir ietilpībai atbilstošs baterijas laiks. Tādi nosacīti mīnusi ir tikai divi – uzlādes ātrums (1h šobrīd ir kaut kur pa vidu ķīniešu 20 minūtēm un Apple / Pixel 2h) un tas, ka kamera, lai arī laba, neskatoties uz visiem mārketinga saukļiem nav gluži labākā tirgū (atkal jau – vidējais lietotājs to pat nepamanīs), principa Pixel un Huawei tā būs labāka.

    Vilšanos šogad sagādāja atpirkums.lv programma, kur S23 sērijas telefoniem netiek piedāvāts kādreiz standarta 100 eiro bonuss, kas principa padara visu to programmu diezgan bezjēdzīgu neskatoties uz to , ka pirmajā nedēļā mājas lapā tie 100 eiro radījās un tikai nākamajā nedēļā tika novākti Samsung klasiski par to neliekoties ne zinis.

    BTR
    25.02.2023 01:45
    Reply to  Ainārs

    Nu nu nu overālā Pixel un H šobrīd kamera švakāka. Par filmēšanu pat nerunāsim.

    13.02.2023 15:51

    S23 Ultra beidzot atkal var nosaukt par Samsung flagmani, pēdējais tiešām labi nostrādātais Samsung produkts bija Galaxy Note 20 Ultra. Esmu arī ticis pie šī aparātu un salīdzinot ar S22 Ultra šis ir liels lēciens. Ja uz papīra un izskata ziņā liekas, ka tā nav, bet pēc nedēļas lietošana varu jau varu teikt šis ir pavisam cits telefons. Tas nebremzē un negļuko. Viss strādā tā kā Tu to sagaidi no šāda telefona. Parasti no sākuma kamēr aparāts ir jauns ir kaut kādi ģluki un prasās update, bet šeit viss tiešām strādā. Protams, ir lietas ko vajadzētu pieslīpēt – kad taisi fotogrāfiju uz ekrāna krāsas ļoti atšķiras no gala rezultāta labā ziņā. Tā kā mana izvēle bija starp šo un Google pixel 7 pro, tad gaidu no Kristapa kā viņam ies ar to Amerikas brīnumu. Mani atturēja tas, ka tomēr LV varētu būt grūtības ar servisu un garantiju, ja kaut kas notiekas.

    13.02.2023 22:26

    Man irbulis strādā Ok. Daudz to nelietoju līdz ar to nebūšu objektīvs šajā jautājumā.

    13.02.2023 22:35

    Vēl viena būtiska lieta ir ar orģināliem Samsung aksesuāriem. Vāciņs ar karšu turētāju aizmugurē neļauj telefonu lādēt bezvadu režīmā. Šī problēma ir arī citiem orģināliem aksesuāriem. Orģinālo plēvju nav. LMT uzlīmētais stikls nelaiž caru pirkstu nospiedumu sensoru, nācās to noņemt. Plēvi kas bija neorģinālā pat nevarēja uzlīmēt.

    NorciX
    14.02.2023 08:51
    Reply to  K. Johansons

    Kā,ta nav? Es iegādājos Samsung Oriģinālo plēvi ekrānam pat 2 komplektus.Vienu sūtīju no Samsung.lv(patreiz ir izpirkts),otru Alfā Euronics. P.S Strap citu, der arī no Galaxy S22 Ultra oriģinālā plēve.

    Last edited 1 year ago by NorciX
    14.02.2023 10:57
    Reply to  NorciX

    Ok, paskatīšos man LMT atbildēja, ka neesot.

    Biteme
    14.02.2023 11:07
    Reply to  NorciX

    Vai tad tik dārgam telefonam ekrāns nav no laba, izturīga stikla, ka jālīmē plēve? Kāda jēga tad no tā smalkā telefona, ja ekrānam virsū plēve, pats telefons čeholā….

    14.02.2023 15:27
    Reply to  Biteme

    Iepriekšējais S22 Ultra bez aizsargplēves saskrāpējās diezgan jūtami.

    Žumapel
    15.02.2023 10:20
    Reply to  K. Johansons

    Tad tu sargāsi telefonu priekš nākamā pircēja?
    T.i. Esi gatavs staigāt ar noskrāpētu un , atvaino, neglītu plēvi + vāciņu, lai tik nākamajam pircējam varētu pārdot neskrāpētu pa bišk lielāku naudu?
    Es šo nesaprotu :D
    Nopērc dārgu un skaistu telefonu. Aplīmē un paslēp to vāciņos/plēvēs. Kurā brīdī izbaudi to telefona dizainu un materiālu kvalitāti? Savās iedomās, kad saproti, ka kaut kur tur apakšā ir kruts telefons?
    P.s. Nav personīgi tev, bet visiem, kas tik nenormāli sargā telefonus.

    Pēdējais telefons ko sargāju, bija sens androīds ar plastmasas ekrānu. Kopš ir gorilla glass – izbaudu telefonu tādu kāds nāca no rūpnīcas
    Apskrāpētas plēves izskatās ļoti neglīti

    kaspis
    15.02.2023 11:30
    Reply to  Žumapel

    stikls ātri nošvīkājas kabatā un zaudē oleofobu. plēve normāli izskatās 2-3 mēnešus. uzlīme jaunu. pliks tālrunis protams ir skaists, bet neparocīgi slidens. orig. ādas maki ir lieliski

    Kursors.lv
    15.02.2023 11:42
    Reply to  kaspis

    O, jā! Ādas vāciņu komanda! Pirmā lieta, ko nopirku Pikselim ir tieši labs ādas vāciņš.

    Žumapel
    15.02.2023 12:15
    Reply to  kaspis

    Nestāsti, ka plēve ir izturīgāka par stiklu. Neticu tam. 99% telefona lietošanas laika tā plēve izskatās drausmīgāk nekā īstais ekrāns ar mikroskrāpējumiem, kurus redz tikai pie izslēgta ekrāna

    kaspis
    15.02.2023 18:45
    Reply to  Žumapel

    viss kārtībā ar tevi? neviens nesaka ka pleve izturīgāka. plēve ļāuj švīkas izmest miskastē. un kad vien velies iegūt jaunu slīdīgu ekrānu

    Displejs
    16.02.2023 13:46
    Reply to  Žumapel

    Tak plēves neviens vairs nelieto plēves, visi taču līmē stikliņus, ok vini maksā nedaudz vairāk 20+ eur, bet man vairākas reizes paglābuši displeju no sasišanas

    Robis
    15.02.2023 14:19
    Reply to  Žumapel

    Perfekti pateici. Beidzot laba motivācija nenēsāt tās plēves un makus! Paldies!

    Žumapel
    15.02.2023 10:16

    To sauc par post-processing. iphone 14 ir identiski tagad. Nofočē bildi un skaties kā Photos galerijā ar pāris sekunžu lagu tā izmainās, jo apple uzkrāmē masīvu pēcapstrādi. Mūsdienu realitāte ir viens un tas pats sensors katru gacu, bet ar vien smagāka pēcapstrāde ar katru modeli.

    Kretīns
    13.02.2023 19:29
    Reply to  K. Johansons

    7 pro pirku pa 700€, atgādināt par s23 ultra? Ok, baterija ultrai būs nosacīti labāk, bet tā kā telefonu lādēju pa nakti, es šo mīnusu neizjūtu. Pie otra nosacīta mīnusa ieliktu procesoru, bet tā kā spēlītes nedzenāju, tad arī šo mīnusu neizjūtu. Pārējais jau ir gaumes jautājums.

    13.02.2023 22:29
    Reply to  Kretīns

    Protams, cenas ziņā pret ierīces spējām 7Pro ir uzvarētājs.

    kaspis
    16.02.2023 09:32
    Reply to  Kretīns

    pixel ir neglīts. ar krietni švakākām kameras iespējām, bateriju un puļķis arī viņam nav. es nepirktu viņu arī par 300

    Girts
    13.02.2023 21:17
    Reply to  K. Johansons

    Lietoju 22Ultru, draudzenei ir 23Ultra, visādi izmēĝinājāmies, īsti atŝķirību nejūtu. Šobrīd ir 21:10 vakarā un baterija man ir 31%. Visu dienu lietojot, pat mobilais tīklājs pāris stundas strādāja. Varam protams runāt par veiktspēju bet ikdienas lietošanā nekādas atŝķirības nav. S23 ir tālrunis tiem kuri lietoja s20 vai 21….Otrs man ir Note10 pro, Spen s22 ir ašāks, bet salīdzinot ar s23, tāds pats. Un minējums ka var vadīt kameru….to jau Note10 varēja vadīt. Saprotu ka raksta jēga ir pārliecināt pircējus par labu S23, bet lietotājam parastam lielas atšķirības nebūs, salīdzinot ar iepriekšējo.

    13.02.2023 22:40
    Reply to  Girts

    Nezinu man varbūt bija trāpījies brāķis, bet S22 Ultra visu laiku gļukoja, pats bieži restartējās. Kamera arī uzvedās dīvaini. Tāpēc man S23 Ultra ir kā pilnīgi jauns produkts, kas strādā citā līmenī.

    Varisb
    13.02.2023 23:47

    Beidzot samsung top telefons ar snapdragon pie mums. Līdz ar to baterija ir noturīgāka. Tas bija pārbaudīts kad tiku pie s10 no ASV.
    Ps. Lai telefonu ātri uzlādētu jāizmanto oriģinālais lādētājs kas 30min uzladēs ap 68% un 1h būs pilns

    Ieva
    17.12.2023 14:06

    Manam kautkas at ligzdu notika ātra uzlade vairs neiet raustas

    Reklāma
    Samsung Galaxy S23 Ultra patiks Galaxy S sērijas faniem, patiks Galaxy Note sērijas faniem un arī citu ražotāju piekritēji būs riktīgi apmierināti.Samsung Galaxy S23 Ultra apskats - ļoti dārgs, bet ļoti iekārojams