Web Analytics
More
    Reklāma

    ThinkPhone by Motorola viedtālruņa apskats – domāts biznesam

    ThinkPhone by Motorola noteikti nebūs pirmā izvēle ikdienas lietotājam, bet mierīgi varu ieteikt uzņēmumiem, iepērkot Lenovo ThinkPad datorus, papildu iepirkt arī ThinkPhone! Tie būs lieliski darba rīki.

    Jaunākie raksti

    Gana bieži no ārzemju apskatniekiem un arī mūsu podkāstā dzirdēts, ka viedtālruņi kļuvuši pārāk garlaicīgi. Daļēji tam var piekrist, tādēļ, lai lietotājiem un apskatniekiem padarītu dzīvi jautrāku, ražotāji mēdz izlaist nišas viedtālruņus. Aizraujošākās nišas šobrīd ir salokāmie nākotnes vēstneši, kompaktie flagmaņi, super izturīgie brīnumi un geimeru viedtālruņi. Tādēļ interesanti, kad, kāds ražotājs, nolemj pieteikt jaunu nišu.

    Šoreiz stāsts ir par pie mums salīdzinoši reti sastopamiem viedtālruņu ražotājiem – Motorola un Lenovo, kas nolēmuši, ka nepieciešams izdalīt jaunu, tieši uz biznesu orientētu nišu. Ideja par šādu nišu gan nav pārāk svaiga. Vēl podziņtelefonu ērā Nokia visai naski centās ar cenu un pāris trikiem norādīt, kuriem telefoniem pienāktos atrasties kārtīga biznesmeņa uzvalkā. Viedtālruņu ērā gan ir grūti izdalīt speciāli biznesam domātas funkcijas, jo visi flagmaņi piedāvā daudz, maz vienādas iespējas. Tādēļ šajā apskatā centīšos noskaidrot, vai uz biznesu orientētai nišai ir vieta tirgū, vai šis ir tomēr pašmērķīgs mēģinājums iedzīvināt neeksistējošu viedtālruņu nišu?

    Tā nu nonākam pie apskata galvenā varoņa – ThinkPhone by Motorola (skaidrības labad, nosaukumu reducēšu vienkārši uz ThinkPhone). Pirms mesties apskatā, neliels ieskats vēsturē. Ar ko jums asociējas Lenovo? Man ar ļoti pārdomātiem portatīvajiem datoriem, kur īpaši jāatzīmē savulaik no IBM divīzijas iegūtā ThinkPad firmas zīme. Bet kā Lenovo sokas ar viedtālruņiem? Pretēji laptopiem, diezgan čābīgi. Tā kā Lenovo daudzu gadu garumā tā arī neizdevās pierādīt sevi, kā uzticamu viedtālruņu ražotāju, pēc tam, kad Google pārdeva iegādāto Motorola viedtālruņu divīziju, Lenovo nolēma šo leģendāro ražotāju iegūt savā īpašumā. Tas izrādījās pareizs solis buksējošajai Lenovo viedtālruņu divīzijai. Motorola inerces vadīta vēl aizvien Ziemeļamerikā ir gana pieprasīta, tādēļ tikai loģiski, ka Lenovo šo zīmolu nav pārsaucis, bet izmanto vēl šobaltdien. Tā nu Motorola šoreiz veido atsauci uz lieliskajiem Lenovo ThinkPad portatīvajiem datoriem. ThinkPhone būtu uzskatāms par divu leģendāru zīmolu sadarbību.

    Motorola ThinkPhone tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13
    • Ekrāns: 6.6 collu P-OLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 399 ppi, 105.2 cm2, ap 89.0% ekrāna un korpusa attiecība, 1B krāsu, 144Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.19 GHz Cortex-X2 & 3×2.75 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510, Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 8*/12 GB
    • Atmiņa: 128/256*/512 GB, UFS 3.1
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 3.1, OTG, 2G/3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS, GALILEO
    • Papildu: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, žiroskops, kompass, stereo skaļruņi, IP68 putekļu un mitruma aizsardzība, MIL-STD-810H sertifikāts
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.8, 1/1.5″, 1.0µm, daudzvirzienu PDAF, OIS galvenā kamera; 13 MP, f/2.2, 120˚, 1.12µm, AF ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; LED zibspuldze; HDR; video – 8K@30fps, 4K@30/60fps, 4K@30fps HDR10, 1080p@30/60/120/240/960fps, gyro-EIS. Priekšā 32 MP, f/2.5, 0.7µm, HDR, 4K@30fps, 1080p@30/60fps video
    • Izmēri un svars: 158.8 x 74.4 x 8.3 mm, 188.5 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 68W ātrā vada uzlāde, 15W bezvadu uzlāde
    • Cena: Capital.lv – 999 eiro

    *testa ierīcei

    Elegants funkcionālais dizains

    Tie, kas jau pazīstami ar klasiskajiem ThinkPad dizainiem, pamanīs gana daudz atsauces arī ThinkPhone dizainā. Ir gan klasiskais oglekļa šķiedras raksts aizmugurē, gan sarkans programmējamais taustiņš, kas ir tieša atsauce uz ikonisko, sarkano ThinkPad pumpu. Vispirms par sajūtu plaukstā un uzbūvi. 6.6 collu ekrāns saka priekšā, ka ThinkPhone nav no kompaktajiem, bet 188.5 g svars ir gana neliels šāda izmēra ierīcei, tādēļ to noturēt ir pietiekami ērti. Lai gan alumīnija rāmis ir plakans, aizmugure ar to saplūst ar nelielu izliekumu, kas ļauj ergonomiski un droši noturēt viedtālruni plaukstā.

    Īpaši jāuzteic ThinkPhone uzbūve un izmantotie materiāli, bez kevlara aizmugures un stingra alumīnija rāmja, priekša tikusi pie Corning Gorilla Glass Victus aizsargstikla. Tas rezultējies, ka ThinkPhone saņēmis pilnvērtīgu IP68 putekļu un mitruma aizsardzību un MIL-STD-810H sertifikātu. GSMarena pat norāda uz aizsardzību pret 1.3 m kritieniem, kam nekur gan oficiālu apstiprinājumu neatradu. Katrā ziņā, iepriekš šādu kvalitātes novērtējumu viedtālrunī, kas neizskatās pēc ķieģeļa, piedāvāja vien LG. Prieks, ka šoreiz domāts ne vien par eleganci, bet arī par praktisku izturību. Tikai neaizmirstiet, ka stikls paliek stikls un tas mēdz plīst randiņos ar bruģi, betonu vai flīzēm.

    Aizmugures kameru sala ir izbīdīta vien nedaudz, tādēļ tālrunis uz galda gāzelējas arī tikai nedaudz. Alumīnija rāmis šķiet stingrs un jāuzteic tajā izvietotie taustiņi, kas ir stingri, klikšķīgi un negrab. Labajā pusē ir stingri bloķēšanas un skaļuma taustiņi. Kreisā puse tikusi pie atšķirīga reljefa programmējamā taustiņa, kas ir tieša atsauce uz ikonisko ThinkPad sarkano pumpu tastatūrā. Tas gan novietots ne visai ērtā pozīcijā, toties tā spēj izvairīties no nejaušiem pieskārieniem. Rāmja augšā izvietots tikai mikrofons un Dolby Atmos logo, bet apakša tikusi pie USB ligzdas, skaļruņa, mikrofona un SIM atvilktnes. Kopumā, ThinkPhone dizains neuzprasās uz stila balvām, bet iet klasikas taku un saņēmis papildu izturību, tādēļ šoreiz teicams vērtējums.

    Ļoti labs ekrāns

    Motorola šoreiz izmanto flagmaņu cienīgu ekrānu. Kā jau OLED matricai pienākas, ir gan iespaidīgs kontrasts, gan pietiekošs spilgtums. Tehniskajos datos gan neatradu, cik ekrāns var kļūt spilgts, tomēr ikdienā nenovēroju grūtības to saskatīt pat spilgti izgaismotā vidē. Izšķirtspēja ir pietiekama asam attēlam, skata leņķi ir ļoti labi un krāsas gana korekti kalibrētas. Lai izceltos uz konkurentu fona, ekrāns saņēmis 144Hz ātro atsvaidzi, kas ir nedaudz virs vairumā izmantotās 120Hz atsvaidzes. Ikdienā gan papildu 22Hz atšķirību ar neapbruņotu aci būs grūti pamanīt, turklāt ne visas lietotnes maksimālo atsvaidzi atbalsta, bet šoreiz tiešām jāuzteic programmatūra, kas rūpējas par plūstošu darbību teju visās izvēlnēs un lietotnēs. Šoreiz Motorola ar šo darbu tiek galā labāk pat par Samsung un OnePlus.

    Rāmis ap ekrānu ir gana šaurs, lai sasniegtu cienījamu 89% ekrāna un korpusa attiecību. Centrētais kameras pīrsings ir neliels un daudz nenozog saturam. Programmatūras pielāgojumu nav daudz, tomēr tie, kas iekļauti ir visai noderīgi. Piemēram, Attentive Display neļaus ekrānam aizmigt, kamēr uz to skaties, bet Peek Display ļauj ātri paķīķerēt paziņojumus vienmēr ieslēgtajā ekrānā. Tas padara šo par vienu no funkcionālākajiem vienmēr ieslēgtajiem ekrāniem. Kopumā, ekrāns ir lielisks, bez kompromisiem.

    Ātra atbloķēšana

    ThinkPhone saņēmis gan ātru atbloķēšanu ar seju, gan veiklu pirkstu nospiedumu lasītāju. Atbloķēšana ar seju vienmēr (Android gadījumā) nes līdzi drošības riskus un ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma, tādēļ par uzticamāku uztveru pirkstu nospiedumu lasītāju. Zem ekrāna novietots optiskais lasītājs, kas ir ātrs un pirkstu atpazīst 9 reizes no 10. Vienīgā iebilde, ka tas varēja būt novietots nedaudz augstāk, lai ergonomiskāk to būtu lietot, citādi, ar atbloķēšanu viss kārtībā.

    Ir dzirdēti labāki skaļruņi

    Ņemot vērā cenu, protams, ka ThinkPhone saņēmis stereo skaļruņus. Šoreiz gan jāteic, ka tie nav balansēti vienādi un apakšējais ir jūtami skaļāks. Toties abi spēj sasniegt ļoti pieklājīgu skaļumu, tomēr neieteiktu to izmantot, jo pie augšējiem skaļuma līmeņiem kvalitāte dzirdami krītas. Neteiktu, ka situāciju glābj sadarbība ar Dolby Atmos, lai gan jāteic, ka vairumā gadījumu, Smart audio iespēja labi pielāgojas dažādiem skaņdarbiem vai balsīm, tādēļ atstāju šo režīmu ieslēgtu. Ir pieejams arī atsevišķs ekvalaizers un Spatial Sound efekts.

    Vibrācijas motors ir gana smalki kalibrēts un lieliski papildina saskarni, tomēr arī to gribētos spēcīgāku, lai vieglāk sajust paziņojumus kabatā. Vibrācijas motors ir arī skaļāks par konkurentiem, kas nodod, ka nav izmantots svaigākais vibrācijas atbalsta motors. Kopumā, gan skaļruņi, gan vibrācijas motors darbu paveic, tomēr konkurenti piedāvā kvalitatīvākus skaļruņus, spēcīgāku un klusāku vibrāciju.

    Akumulators patīkami pārsteidz

    ThinkPhone saņēmis 5000 mAh akumulatoru, kas ir tik pat daudz, kā Samsung Galaxy S23 Ultra un OnePlus 11, tikai kompaktākā korpusā. Akumulatora darbība ir lieliska! Pat pie visai apjomīgas slodzes, to neizdevās nokausēt zem 40%. Pie vidējas slodzes izdevās izvilkt pat divas dienas. Tas ir tiešām iespaidīgs rādītājs. Vēl patīkamāku šo faktu padara tas, ka Motorola nekautrējas komplektā iekļaut 68W lādētāju. Jā, tas nav tik ātrs, kā OnePlus līdzi dotais 100W lādētājs, bet gan komplektācija, gan uzlādes ātrums piesmej tādus smagsvarus, kā Apple, Google un Samsung. Ja ThinkPhone netiek lādēts pa nakti, pietiek ar rīta dušu, lai akumulators būtu pilns, bet pusstundā man izdevās no 0% akumulatoru piedzīt līdz aptuveni 80%. Nav noskopota arī bezvadu uzlāde, bet prasītajā cenā neko mazāk arī negaidīju.

    Ar pagājušā gada veiktspēju pietiek arī šogad

    Acīm redzot Motorola pavadījusi ilgāk laika, projektējot ThinkPhone, nekā citus savus modeļus, jo viedtālrunis izmanto pagājušā gada flagmaņu procesoru. Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 sintētiskajos veiktspējas testos protams piekāpjas šī gada aktuālajam 8 Gen 2, bet tas ir tikai stāsts par testiem. Ikdienas darbībā aiztures nejūt, viss notiek ātri, plūdeni un jauda pietiek atliektiem galiem. Šis procesors sevi jau pierādījis ar jaudu, grafiskajām spējām, labāku termoregulāciju un akumulatora darbību par priekšgājēju Snapdragon 8 Gen 1, un sajūtu līmenī daudz neatpaliek no šī gada spēkstacijas. Sintētiskajos veiktspējas testos ThinkPhone ierindojas aptuveni tur, kur tādi pagājušā gada ātrskrējēji, kā Samsung Galaxy Fold4, OnePlus 10T un ASUS Zenfone 9. Īpaši jāuzteic termoregulācija, ar ko ThinkPhone ticis lieliski galā. Tālrunis mēdz nedaudz uzsilt, bet tas nav nekomfortabli un veiktspēja gandrīz netiek ietekmēta. Tas nozīmē ilgāku stabilu darbību, kas īpaši noderīgi būs apjomīgu spēlīšu dragātājiem.

    Testa ierīce saņēmusi 256 GB atmiņu, kas šķiet pietiekami, tomēr uz 128 GB versiju neieteiktu skatīties, jo atmiņu kartes ThinkPhone neprot, tādēļ neredzu nepieciešamību skatīties budžeta klasei tipiska atmiņas apjoma virzienā. Viedtālrunis saņēmis ātru UFS 3.1 atmiņu. Jau atkal jāteic, ka šī gada flagmaņi saņēmuši daudz ātrāko UFS 4.0 atmiņu, bet te jāņem vērā, ka pagājušā gada procesors vienkārši neatbalsta ātrāko versiju. Testa ierīce saņēmusi 8 GB RAM, kas ir nedaudz mazāk par konkurentiem, tomēr RAM menedžments ir gana prasmīgs, lai lietotnes nebūtu pārāk bieži jāielādē no jauna. Patīkami, ka ThinkPhone saņēmis USB Type-C 3.1 atbalstu, jo citi Ķīnas ražotāji parasti grēko ar USB 2.0. Pieļauju, ka tas saistīts ar plašajām ThinkPhone savienojuma iespējām ar datoru, TV vai monitoru. Ar pārējiem savienojumiem arī viss kārtībā, un GPS strādā precīzi, bez iebildēm.

    Ready For un citi biznesa rīki

    Beidzot nonākam pie tā, kas ThinkPhone padara īpašu. Apple produkcijas lietotāji vienmēr izrādījuši snobismu par to, cik labi produkti spēj sazināties savā starpā, pieminot ekosistēmas kārti. Nav tā, ka Android un Windows neprastu savā starpā sazināties, vienkārši tā pieredze līdz šim nav bijusi visai veikla. Kāds tur brīnums, divas dažādas platformas, kam jārunā vienā valodā. Salīdzinājumam ņemšu Roberto. Manuprāt, viņš lieliski runā latviski, bet komunikācijā var just, ka šī nav viņa pirmā valoda. Līdzīgs stāsts arī par Android un Windows komunikāciju, tādēļ, lai to risinātu, ThinkPhone piedāvā Ready For, kas būtu Motorola atbilde Samsung DeX iespējai monitorā vai TV izveidot datora aizstājēju, vai Link To Windows savienojumu ar datoru.

    Ready For gan nav speciāli ThinkPhone radīta platforma, tā dienas gaismu ieraudzīja pirms diviem gadiem, pamatā, lai tālruni savienotu ar lielāku ekrānu, uz kā uzspēlēt spēlīti, parādīt bildes vai veikt primitīvas darbības darbvirsmas režīmā. Tā teikt, student, pietiek tikai ar telefonu, lai noprezentētu semināra darbu, pat ja portatīvais palicis mājās.

    Datorā Ready For ir tiešām noderīgs savienojums ar viedtālruni. Tas palīdz, ja vēlies palaist Android lietotni no sava datora, veikt vairākus uzdevumus starp ierīcēm vienā ekrānā, vai ātri pārnest failus no ThinkPhone uz datoru. Tātad AirDrop vairs nav arguments ābola pārākumam. Ir pieejama darbvirsmas versija vai iespējams spoguļot ekrānā notiekošo. Īpaši ērti, ka paziņojumi automātiski parādās datorā un nebūs jāatraujas no darba, kad pienāk ziņa. Un ir iespēja ThinkPhone kameras izmantot, kā tīmekļa kameru. Par tās kvalitāti mazliet zemāk. Tiesa gan, jāatgriežas pie ievadā pieminētajiem centieniem divām platformām runāt vienā valodā. Proti, lai gan ThinkPhone un Ready for funkcionāli spēj to pašu, ko Apple, uz ābola vēl aizvien izpildījums būs elegantāks. Piemēram, datorā paziņojumi tiek dublēti, ja izmanto gan Ready For, gan, piemēram, Whatsapp uz Windows, un arī pats Windows vēl parādīs trešo paziņojumu vienai ziņai. Un failu menedžeris vēl aizvien uz Windows failus kārto visai haotiski. Labā ziņa, ka to var veikt arī palaižot Android lietotnes uz Windows, tiesa gan, tas nebūs tik ātri, jo zināma aizture tomēr ir manāma. Un jārēķinās, ka katra funkcija būs jāapstiprina tālrunī. Motorola gan sola, ka ar Think 2 Think savienojumu būtu jānodrošina nemanāma sadarbība ar ThinkPad datoru. To gan nevarēju izmēģināt, jo nelietoju Lenovo, bet ASUS portatīvo datoru, uz kā mierīgi tiku galā ar Ready For.

    Ekrāna spoguļošana

    Ready for ir tiešām noderīgs rīks, kam protams gribētos elegantāku un plūstošāku darbību, bet tas ir stāsts par to, kā Windows un Android sarunājas. Līdz šim šī ir labākā pieredze. Šis nav vienīgais biznesam domātais triks, kas ThinkPhone ir kabatā. Piemēram, diezgan daudz domāts par drošību ar tādiem softa un dzelžu risinājumiem, kā ThinkShield un Moto Threat Defense. Moto KeySafe aizsargā sensitīvus datus no iekšpuses. PIN kodi un paroles būs drošībā, bet uzņēmuma aitišņikam mierīgāks prāts. Ir pieejami arī papildu korporācijām noderīgi rīki, kas ļauj attālināti nodrošināt papildu drošības līmeni darbinieku ThinkPhone.

    Man patīk tas, ko Motorola dara ar grafisko saskarni

    Iespējams tādēļ, ka Motorola pabija Google īpašumā vēl pirms Lenovo to iegādājās, iespējams, lai izpatiktu rietumu pircējiem, bet Motorola izmanto gandrīz tīru Android saskarni. Tas nozīmē, ka saskarne ir gandrīz bez liekprogrammām un paziņojumi nepazūd pārspīlētos fona procesos. Tiesa gan, nav aizmirsti arī gana daudz Motorola pielāgojumi, lai saskarne nešķistu pavisam plikiņa. Jāteic, ka tie ir kā kulaks uz acs un pārsvarā ir diezgan noderīgi. Vienīgais, kas reizēm kaitina ir neiztulkotās, vai vēl kaitinošāk, pa pusei iztulkotās izvēlnes.

    Pēc noklusējuma saskarne izmanto noapaļotu kvadrātu tēmu, bet Motorola parūpējusies arī par citām tēmām. Pieejamas plašākas pielāgošanas iespējas, kā piedāvā tīrs Android 13, tā ka vizuāliķiem būs, kur izpausties. Pielāgot var pat pirkstu nospiedumu lasītāja animāciju.

    Pavisam bez liekprogrammām saskarne nav palikusi, bet to ir krietni mazāk, kā citās. Te neatradīsi nekādas Booking, Netflix vai spēļu lietotnes, toties uzreiz redzama sadarbība ar Google un Microsoft. Ir pieejams teju viss Google lietotņu arsenāls un Microsoft Outlook, Teams un pat Atentificator. Atstāj komentāros, ko izmanto Tu divu pakāpju autentifikācijai!

    Motorola savu pienesumu izdalījusi pa vairākām lietotnēm, tomēr vienuviet tās atrodamas Moto lietotnē. Te var tikt gan pie ekrāna, gan skaņas iestatījumiem, personalizēšanas, drošības un programmējamā taustiņa pielāgošanas iespējām. Nav aizmirsti arī klasiskie Motorola žesti, piemēram, pakratot viedtālruni, var ieslēgt zibspuldzi. Ērti.

    Ir pieejams arī primitīvs spēļu režīms un vienkārša laikapstākļu lietotne. Kopumā, saskarne ir tīra, patīkama ar diezgan noderīgiem papildinājumiem.

    Ar kamerām šoreiz švaki

    Līdz šim par Motorola izvēlēm esmu bijis patīkami pārsteigts. Tomēr pārsteigumi beidzas kameru departamentā. Uz papīra ThinkPhone kameru izvēle drīzāk atgādina vidējās klases komplektu – pieņemama galvenā kamera, krietni švakāka ultra platleņķa kamera un absolūti bezjēdzīgs dziļuma sensora apendicīts. Diemžēl, šī nav tā reize, kad uz papīra izskatās garlaicīgi, bet ikdienas lietošana pārsteidz. Kameru sniegums netiek līdzi konkurentiem līdzīgā cenā. Protams, šis ir biznesa nišas viedtālrunis, tādēļ Motorola padomājusi, lai kameras varētu aizstāt laptopa švako tīmekļa kameru, bet vai biznesmeņiem nav nepieciešams augstvērtīgs kameru sniegums? Zinu uzņēmumus, kam tas ir vitāli svarīgi.

    ThinkPhone by Motorola saņēmis:

    • 50 MP, f/1.8, 1/1.5″, 1.0µm, daudzvirzienu PDAF, OIS galveno kameru
    • 13 MP, f/2.2, 120˚, 1.12µm, AF ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 dziļuma sensoru
    • 32 MP, f/2.5, 0.7µm pašiņu kameru

    Kameras lietotne ir diezgan vienkārša un loģiska. Vienīgi, ka tajā uzreiz izšķirts makro režīms, ultra platleņķis un platleņķis. Tas nav ērti un loģiski, jo aiz inerces no citu ražotāju kameru lietotnēm vairākas reizes automātiski ultra platleņķi sajaucu ar makro režīmu un ieguvu nelietojamu attēlu. Diemžēl, 2x lielums nav izšķirts, turklāt, to notrāpīt palielinājuma skalā ir riktīgi neērti.

    ThinkPhone noteikti nevar uzskatīt par tuvināšanas čempionu. Ultra platleņķa kamera ir platāka, kā konkurentiem, bet galvenās kameras digitālais palielinājums sasniedz tikai 8x. No vienas puses, var jau teikt, ka tas ir tik pat, cik ASUS Zenfone 9 un Google Pixel 7. No otras puses, digitālā palielinājuma kvalitāte krīt tik strauji, ka jau pamanāma pie 2x. Iespējams tādēļ Motorola nav izšķīrusi šādu lielumu kameras lietotnē.

    Un no trešās puses, kāda jēga no auto fokusa, kas netiek ar uzdevumu galā pat saulainās dienās. Vairākas reizes piedzīvoju, ka, lietojot 8x palielinājumu fokuss tā arī nespēja iegūt asu attēlu.

    Tādēļ, lai nepiedzīvotu vilšanos iesaku paļauties uz 0.5x un 1x optiskajiem lielumiem. Galvenā kamera veido detalizētus, kontrastainus attēlus ar relatīvi dabiskām krāsām. Vienīgi debesis gan visbiežāk būs citā tonī, kā to redz acs. Diemžēl, dabas detaļās (koku zaros, zālājā, lapās) ir redzama digitāla saasināšana, kas attēlu padara mākslīgu. Dinamiskais diapazons arī varēja būt plašāks, ēnās detaļas ne vienmēr tiek korekti atgūtas. Ultra platleņķa kameras krāsu korekcija visai jūtami atšķiras no standarta kameras. Šoreiz pat gribas teikt, ka ultra platleņķa krāsas iznāk dabiskākas par galveno kameru un diapazons pat šķiet plašāks. Galvenā kamera krietni pārspīlē debesu zilumu un baltā balansu interpretē zilganu.

    Ultra platleņķa kamera saņēmusi auto fokusu, kas ļauj iegūt pieņemamus makro attēlus.

    ThinkPhone sniegums sliktā apgaismojumā nav flagmaņu cienīgs. Tumsā ultra platleņķa kamera kļūst gandrīz neizmantojama. Nakts režīms gan palīdz atgūt detaļas, bet arī tad pārsvarā objekti būs neasi. Galvenās kameras spējas tumsā ir krietni labākas, nakts režīms palīdz atgūt detaļas un sakārto pārgaismotās vietas, tomēr rezultāts izskatās samocīts un drīzāk atgādina 3x lētākā POCO X5 Pro spējas.

    Portreta režīms piedāvā 24mm, 35mm un 50mm lielumus. Visi tiek veidoti ar galveno kameru, tādēļ te runa ir par digitālo palielinājumu. Arī šeit auto fokuss ir cimperlīgs, bet, kad tas darbojas, portretu bildes ir diezgan labas. Objekts tiek labi izkalkulēts un izpludinājums neizskatās mākslīgi.

    Te gan jāatceras, ka programmatūra mācīta atpazīt vien cilvēkus. Ar mājdzīvniekiem var paveikties, bet lielākoties ūsas būs nogrieztas, kažoks apcirpts un baltā krāsa dīvaini interpretēta (man nav rozā kaķis). Labā ziņa, ka sensors ir pietiekami liels, lai, piebīdot kameru objektam, iegūtu dabiski izpludinātu fonu.

    Vismaz par pašiņu kameru varu teikt labus vārdus. Tā veido dabiskus un detalizētus attēlus. Sejas gan tiek nedaudz izskaistinātas, pazaudējot mazliet detaļu, bet nepārspīlēti. Pašiņu kamera piedāvā divus lielumus – nedaudz platāku un standarta. Šie lielumi pieejami arī portreta režīmam, kas labā apgaismojumā ir pieņemams.

    Diemžēl, ThinkPhone kameru spējas pieviļ. Tās noteikti nav cenai atbilstošas. Jā, tās būs labākas par jebkura laptopa kameru, bet es zinu gana daudz biznesus, kur kameru kvalitāte ir akūti svarīga. Šajā departamentā ir liela vieta izaugsmei.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S23+ – daļēji ar Link to Wondows un DeX spēj piedāvāt līdzīgu pieredzi, tomēr ThinkPhone sola drošākus pielāgojumus lielajiem uzņēmumiem. Samsung piedāvā pārāku veiktspēju un daudz labākas kameras, toties ThinkPhone atspēlējas ar ātrāku uzlādi un lādētāju komplektā.
    • OnePlus 11 – varbūt nav korekti meinstrīma viedtālruni pielīdzināt nišas tālrunim, tomēr to cenas ir ļoti līdzīgas. OnePlus izceļas ar jaudīgāku procesoru, ātrāku atmiņu, ātrāku vada uzlādi, labākiem skaļruņiem, smalkāku vibrācijas motoru un daudz labāku kameru sniegumu. ThinkPhone piedāvā pilnvērtīgu mitruma aizsardzību, militāri rūdītu korpusu, īpašās biznesam domātās iespējas un bezvadu uzlādi.
    • Google Pixel 7 Pro – šim apskatu vēl gaidām no Kristapa, bet tikmēr tā cena ir līdzīga vai pat zemāka ThinkPhone cenai. Zinu, ka ārzemju uzņēmumi mēdz iepirkt pikseļus to tīrās programmatūras un ilgā atbalsta dēļ. Pixel 7 Pro piedāvā arī krietni labāku kameru sniegumu.

    Nobeigumā – ThinkPhone ir domāts biznesam

    ThinkPhone by Motorola ir viens riktīgi interesants produkts. Tas noteikti nebūs pirmā izvēle ikdienas lietotājam, bet mierīgi varu iedomāties uzņēmumu, kas iepērkot Lenovo ThinkPad datorus, iegādājas arī ThinkPhone. Šādam mērķim to arī iesaku! Lenovo/Motorola ir ieguldījusi lielu darbu, lai ThinkPhone lieliski sarunātos ar Windows datoriem, lai būtu domāts par drošību, lai būtu iespējams attālināti pielāgot uzņēmuma nosacījumus ierīcei un vēl, un vēl, un vēl… Tas nozīmē, ka ThinkPhone domāts, lai tiktu iepirkts vairumā. Tomēr vidējam gala patērētājam ieteiktu skatīties konkurentu virzienā, jo līdzīgā cenā var atrast šī gada veiktspēju un daudz labāku kameru sniegumu, tikai bez unikālajiem biznesa nišai domātajiem trikiem.

    Kāds tad ir sausais atlikums? ThinkPhone by Motorola piedāvā lielisku, militāri rūdītu korpusu, izcilu ekrānu, lielisku akumulatora darbību ar ātru lādētāju komplektā, tīru saskarni un kaudzi ar pārdomātiem, biznesam piemērotiem risinājumiem. Par kamerām gan Motorola aizmirsusi, projektējot ThinkPhone, bet, ja tā nav prioritāte, ThinkPhone noderēs katram uzņēmējam. Īpaši, ja lieto jaunākos ThinkPad datorus.

    Iepriecināja

    • Elegants, IP68, MIL-STD-810H saderīgs korpuss, tiešām radīts biznesam
    • Izcils ekrāns
    • Pagājušā gada veiktspēja ir jaudīga arī šogad
    • Ļoti laba akumulatora darbība, ātrs lādētājs komplektā
    • Tīra saskarne, Ready For un citi uz biznesu orientētie risinājumi ir pārdomāti un vieš uzticību

    Neiepriecināja

    • Kameru sniegums atbilst drīzāk vidējai klasei, dziļuma sensors šādā cenā, nopietni?
    • Varēja būt labāki skaļruņi, jaunāks vibrācijas motors
    • Veiktspēja pietiek, tomēr konkurenti ir priekšā
    • Cena tomēr varēja būt konkurētspējīgāka
    ThinkPhone by Motorola noteikti nebūs pirmā izvēle ikdienas lietotājam, bet mierīgi varu ieteikt uzņēmumiem, iepērkot Lenovo ThinkPad datorus, papildu iepirkt arī ThinkPhone! Tie būs lieliski darba rīki.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    9
    Kameras
    5
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma
    ThinkPhone by Motorola noteikti nebūs pirmā izvēle ikdienas lietotājam, bet mierīgi varu ieteikt uzņēmumiem, iepērkot Lenovo ThinkPad datorus, papildu iepirkt arī ThinkPhone! Tie būs lieliski darba rīki.ThinkPhone by Motorola viedtālruņa apskats - domāts biznesam