Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung Galaxy S23” viedtālruņa apskats – kārdinājums pat “iPhone” lietotājiem

    Lielisks telefons ar lielisku veiktspēju, kas spējīgs iekārdināt ne tikai "Samsung" lietotājus, bet arī "Apple" fanus.

    Jaunākie raksti

    Februāris tehnoloģiju jomā iesācies visai ražīgi – plašajai viedtālruņu saimei pievienojās vēl trīs “Samsung” sarūpēti flagmaņi: “Galaxy S23”, “Galaxy S23+” un “Galaxy S23 Ultra”. Šoreiz jauno ierīču izstrādē “Samsung” ļoti fokusējās uz kamerām, ko varēja pamanīt gan reklāmas materiālos, gan pašā prezentācijā. Tāpat, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi “Galaxy S22”, jauno sēriju raksturo vienots kameras dizains, uzlabota izturība, kā arī videi draudzīgi materiāli.

    Ir tāds labs teiciens “Jākaļ dzelzs, kamēr tā karsta”, tāpēc šoreiz jau pāris dienas pēc prezentācijas esam tikuši pie jaunās “Galaxy S23” sērijas tālruņiem. Man pašai bija iespēja notestēt parasto “Samsung Galaxy S23” telefonu. Taču tā kā ierīce pie manis bija vien nedēļu, šo es drīzāk sauktu par pirmo iespaidu apkopojumu, kas joprojām ir vērtīgs, ja plāno iegādāties “Galaxy S23” vai arī vēlies saprast, vai ir vērts apgreidoties no mazliet vecākas “Samsung Galaxy S” sērijas modeļa.

    Visas trīs jaunās sērijas ierīces pieejamas četrās krāsās: gaistoši melnā, lavandas, zaļā un krēmkrāsā. Uz testu saņēmu sievišķīgo lavandas krāsas versiju ar 256 GB atmiņu.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma, programmatūra Android 13, One UI 5.1;
    • Izmēri un svars: 70.9 x 146.3 x 7.6 mm, 168 grami;
    • Materiāli: Gorilla Glass Victus 2 aizsargstikls, alumīnija rāmis;
    • Ekrāns: 6,1 collu FHD+ Dynamic AMOLED 2x, 1080 x 2340 izšķirtspēja, 120 Hz atsvaidze, HDR10+, maksimālais spilgtums 1750 niti;
    • Procesors: Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm), astoņi kodoli (1×3.36 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510), Adreno 740 videokarte;
    • RAM 8GB;
    • Atmiņa: 128GB/256GB/512GB iebūvētā atmiņa bez iespējas to palielināt;
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 3.2, 5G, LTE, 2 SIM (nano un e-SIM);
    • GPS: iebūvēts GPS, GLONASS, BDS, GALILEO;
    • Papildus: ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, IP68 mitruma un putekļu aizsardzība, akselerometrs, žiroskops, kompass, barometrs, Samsung DeX, Samsung Wireless DeX, Samsung Pay;
    • Kameras: Aizmugurē trīs kameru sistēma – 50 MP, f/1.8, 24mm (galvenā, platleņķa), 1/1.56″, 1.0µm, Dual Pixel PDAF, OIS + 10 MP, f/2.4, 70mm (telefoto), 1/3.94″, 1.0µm, PDAF, 3x optiskais palielinājums + 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚ (ultraplatā), 1/2.55″ 1.4µm, Super Steady video. Priekšā – 12 MP, f/2.2, 26mm (wide), Dual Pixel PDAF. Video: 4K@30/60fps, 1080p@30fps, HDR10+. Iespējas: Dual video call, Auto-HDR. Kameru iespējas: LED zibspuldze, Auto-HDR, panorāma; 
    • Video: 8K@24/30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps, HDR10+, stereo skaņas ieraksts, gyro-EIS;
    • Skaņa: AKG kalibrēti stereo skaļruņi, 32-bit/384kHz audio;
    • Akumulators: Li-Ion 3900 mAh, 25 W ātrā uzlāde (50% var uzlādēt 30 min.), 15W Qi/PMA bezvadu uzlāde, 4,5 W reversā uzlāde;
    • Cena: no 959 eiro.

    Izskats un uzbūve – arvien tuvāk “iPhone”

    Uz testu saņēmu lavandas krāsas “Galaxy S23” versiju, kas ir kaut kas starp violetu un rozā krāsu, kas droši vien dāmām iet vairāk pie sirds. Runājot par dizainu, tālruņa priekšpuse nav ieguvusi ievērojamas izmaiņas salīdzinājumā ar “Galaxy S22” modeli. “Samsung” šajā ziņā turpina iet “iPhone” virzienā. Šo iespaidu vēl vairāk pastiprina ierīces aizmugure, kur var saskatīt lielākās dizaina izmaiņas starp “Galaxy S22” un “Galaxy S23”. Iepriekšējos divus gadus “Samsung” savos “Galaxy S” sērijas tālruņos iestrādāja kameru salu, kas, pēc manām, domām, “leca ārā” no kopējā dizaina. Šogad ražotājs nācis klajā ar jaunu, vienotu kameru sistēmas dizainu visiem “Galaxy S23” sērijas tālruņiem. Jāatzīst, ka šāds variants man personīgi patīk vairāk un vienlaikus nedaudz to pietuvina “iPhone” kameru dizainam.

    Samsung Galaxy S22 un Samsung Galaxy S23

    Runājot par materiāliem, gan priekšā, gan aizmugurē tālruni pasargā “Gorilla Glass Victus 2” aizsargstikls, kas ir vēl viens jaunums no “Samsung”. Ražotājs sola, ka šādā veidā tiks nodrošināta laba pretsaskrāpēšanas aizsardzība un uzlabota aizsardzību pret triecieniem gan tālruņa priekšpusē, gan aizmugurē. Mest pret zemi un testēt materiāla izturību gan neuzdrošinājos. Savukārt “Galaxy S23” rāmis veidots no alumīnija. Tas ir spīdīgs, un man ne visai patīk, jo uz tā ātri vien parādās pirkstu nospiedumi. Kas zina, ilgākā laika periodā arī skrāpējumi.

    Kopumā varu teikt lielākoties tikai labus vārdus par “Galaxy S23” dizainu un uzbūvi. Izskats man šķiet diezgan elegants, vienkāršs, bez liekām un nevajadzīgām detaļām. Patīkams arī šķiet kameru izvietojums. Vienīgais iebildums man ir par šo spīdīgo rāmi, bet kopējo iespaidu tas pārāk nebojā.

    Ekrāns – priecē spilgtums

    “Galaxy S23” ticis pie 6,1 collas liela ekrāna, kas ir identiski “Galaxy S22” modelim, un nešķiet ne par daudz, ne par maz. Saglabāta arī malu attiecība 19:5:9, kas sakrīt ar “iPhone 14” parametriem. Savukārt telefona atsvaidzes intensitāte sasniedz 120 Hz.

    Īpašas uzslavas gribas veltīt ekrāna spilgtumam. “Galaxy S23” ekrāna maksimālais spilgtums sasniedz 1750 nitus, kas ir labs uzlabojums, salīdzinot ar “Galaxy S22” 1300 nitiem, un ir viens no augstākajiem rādītājiem viedtālruņu industrijā šobrīd. Tas ļauj ekrānu labi saredzēt arī tad, kad ārā spoži spīd saule. Tiesa gan, šo man diemžēl neizdevās notestēt, jo ziemā spilgti saulainas dienas ir burtiski uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas. Taču šā vai tā ierīces spilgtuma līmenis patīkami pārsteidz un ļauj telefonā ērti, bez liekas acu piepūles saskatīt un atrast nepieciešamo.

    Runājot par izšķirtspēju, tā šajā konkrētajā modelī sasniedz 1080 x 2340 pikseļus, kas ir tikpat, cik sniedz “Galaxy S22”. Šajā segmentā gan prasījās uzlabojumus, jo, piemēram, tas pats “iPhone 14” spēj sniegt 1170 x 2532 pikseļu izšķirtspēju.

    Saskarne – šādas, tādas izmaiņas ir

    “Galaxy S23” sērija piedāvā arī jaunu, uz “Android 13” bāzētu saskarnes versiju One UI 5.1, kas sniedz vairākas nelielas izmaiņas salīdzinājumā ar One UI 4.0. Piemēram, paziņojumu panelis ticis optimizēts un vieglāk pārskatāms. Tāpat uzlabota drošība un privātums. Attēliem iespējams pievienot ūdenszīmi, kas aktuālāk varētu būt profesionāliem fotogrāfiem. Vairāki uzlabojumi un jaunas funkcijas atrodamas arī kameras saskarnē, par ko plašāk nedaudz zemāk.

    Ērta, ātra atbloķēšana un ne tikai

    “Samsung Galaxy S23” piedāvā trīs ekrāna atbloķēšanas metodes. Pirmā ir jau visiem zināmais PIN kods. Otrā – ar zem ekrāna esošo ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītāju. Trešā – ar sejas atpazīšanu. Pati izmantoju pirkstu nospiedumu lasītāju, kas ātrāk nekā sekundes laikā spēj atpazīt lietotāju un atbloķēt ekrānu, neatkarīgi no pirksta spilventiņa novietojuma leņķa. Tā kā darbojas ļoti ātri un precīzi. Te jāpateicas arī pirkstu nospieduma lasītaja novietojumam – tas atrodas ekrāna apakšējā daļā pa vidu, kas ir ērti, ņemot vērā, kā parasti turam rokās telefonu.

    Būtiski, ka ar pirkstu nospiedumu lasītāju iespējams ne tikai atslēgt telefonu, bet arī autentificēties lietotnēs, kas atbalsta biometriju, piemēram, “Swedbank”, “Interactive Brokers” u.c. Ļoti ērti!

    Veiktspēja neliek vilties

    Vēl viens liels jaunums, kas ienāca “Galaxy S23” sērijas tālruņos – “Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2” procesors, kas pilnībā aizstāj līdz šim izmantotos “Exynos” procesorus. Jaunais procesors ir ļoti, ļoti ātrs, ko droši vien izteiktāk un vislabāk var pamanīt un novērtēt, piemēram, spēlējot mobilās spēles.

    Līdz šim nav nācies ikdienā izmantot telefonu ar “Qualcomm Snapdragon” procesoru, taču kā “iPhone” lietotājai mani ļoti patīkami pārsteidz “Galaxy S23” veiktspēja. Tas ir salīdzinoši ļoti ātrs, lietotnes veikli atveras un sadaļas zibenīgi pārslēdzas.

    Kameru sniegumā bez būtiskām izmaiņām

    Gan reklāmas materiālos, gan “Galaxy S23” sērijas prezentācijas pasākumā “Samsung” milzīgu fokusu lika uz kamerām – gan to dizainu, gan veiktspēju. Izmaiņas dizainā augstāk rakstā mazliet ieskicēju, tagad laiks sniegumam.

    Salīdzinot ar “Galaxy S22” modeli, “Galaxy S23” aizmugures kameru sistēma nav guvusi uzlabojumus. Tā sastāv no 50 MP galvenās kameras, 10 MP telefoto un 12 MP ultra platās kameras. Svaigas vēsmas piedzīvojusi tikai priekšējā kamera, kas no 10 MP pakāpusies uz 12 MP.

    Kādas iespējas pieejamas?

    Vērts pieminēt, ka “Galaxy S23” ticis pie 30x “Space Zoom” funkcijas, kas ļauj attēlu palielināt no 0,6 līdz 30 reizēm. Savukārt ar “Galaxy S23 Ultra” bildi iespējams palielināt līdz pat 100 reizēm, par ko arī būtībā viss mārketings. Uzreiz jāsaka, ka, tuvojoties maksimālajam attēla palielinājumam, zudīs arī kvalitāte. Te gan, protams, liela nozīme arī apgaismojumam.

    Tāpat visi “Galaxy S23” sērijas modeļi tikuši pie uzlabotas mākslīgā intelekta tehnoloģijas. Tas vairāk noderēs attēliem, kuri uzņemti vājā apgaismojumā, īpaši naktī. Attiecīgi mākslīgais intelekts šos attēlus automātiski pilnveido un izceļ detaļas un krāsas.

    Nevar nepieminēt arī to, ka jaunās ierīces piedāvā uzņemt video līdz pat 4K un 8K kvalitātē. 4K kvalitātē iespējams uzņemt 60/30 kadrus sekundē. Savukārt 8K kvalitātē – 30/24 kadrus sekundē.

    “Samsung” ļoti izceļ to, ka ar “Galaxy S23” sērijas tālruņiem lietotāji varēs uzņemt augstas kvalitātes attēlus arī naktī un šādā veidā tikt pie “episkām” Mēness un zvaigžņu bildēm, izmantojot “Expert RAW” lietotni. Labāko performanci te noteikti parādīs “Galaxy S23 Ultra”.

    Kā jau teicu, selfiju kamera ir vienīgā, kas saņēmusi uzlabojumus, salīdzinot ar “Galaxy S22” versiju, un ļauj uzņemt attēlus ar lielāku izšķirtspēju 12 MP kvalitātē. Pie šī vērts pieminēt, ka “Galaxy S23” sērijā iestrādāta pirmā “Super HDR” selfiju kamera, kas ļauj uzņemt ievērojami labākas, asākas pašbildes.

    Dienas gaismas foto kvalitāte

    Ar “Galaxy S23” uzņemtie attēli dienas gaismā, manuprāt, izdevušies ļoti labi. Tie ir pietiekami detalizēti, ir patīkams asums un dzīvīgums gan 0,6 reižu, gan 3 reižu palielinājumā. Nereti gan bilde šķita pat pārāk pārsātināta un noslīpēta, kas rada mazliet mākslīguma efektu. Kontrasts kopumā nav pārspīlēts un vismaz attēli zemāk, manuprāt, izskatās diezgan dabiski.

    “Galaxy S23” ļauj uzņemt asus un dzīvīgus attēlus, ko labi iespējams novērtēt arī, bildējot, piemēram, gleznas. Savukārt bildēs ar čiekuru vainagu un telpaugu var novērtēt, ka gan telefoto kamera, gan ultra platleņķa kamera uzrāda diezgan kvalitatīvu sniegumu arī telpās gaišā dienas laikā.

    Bildējot portreta režīmā, var izmantot gan galveno, gan telefoto kameru. Attēlos zemāk var redzēt, ka objekti attēlos ir ļoti labi nodalīti, detalizēti un dzīvīgi. Arī fons ir patīkami izplūdis. Taču, ja gribas mazliet ekstrēmāku kontrastu, attēlu var rediģēt un pēc paša vēlmēm pielāgot fonu no mazāk uz vairāk izplūdušu.

    Nakts foto kvalitāte

    “Samsung” kameras lietotnē pieejams automātiskais nakts režīms vāja apgaismojuma apstākļos, taču joprojām var izmantot arī parasto nakts režīmu. Jāsaka, ka arī šādi foto ir gana kvalitatīvi līdz brīdim, kad pārāk pietuvini attēlu. Pirmajos divos palielinājumos attēls vēl ir diezgan skaidrs, taču ar 3x palielinājumu sākas problēmas. Attēlos zemāk bildes uzņemtas ar automātisko nakts režīmu. Ar parasto nakts režīmu rezultāts ir visai līdzīgs.

    Taču mazliet lielāku atšķirību starp parasto un automātisko nakts režīmu var redzēt attēlos zemāk. Pirmā rinda ar parasto, otrā – automātisko nakts režīmu. Var redzēt, ka ar parasto nakts režīmu uzņemtie attēli izskatās detalizētāki, dzīvīgāki un piesātinātāki. Šīs atšķirības vislabāk var ieraudzīt abos 3x attēlos.

    Zemāk vēl pāris attēli, uzņemti ar parasto nakts režīmu. Priecē kvalitāte un krāsu atveide.

    Akumulators

    Vēl viena lieta, par ko man gribas paslavēt “Galaxy S23”, ir baterijas darbības laiks ar vienu uzlādi. To noteikti pozitīvi ietekmē arī jaunais “Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2” procesors. “Galaxy S23” aprīkots ar 3900 mAh ietilpīgu akumulatoru, kas ir uzlabojums salīdzinājumā ar “Galaxy S22” iebūvēto 3700 mAh bateriju. Ņemot vērā lielāku baterijas ietilpību un jauno procesoru, “Galaxy S23” darba laiks ar vienu uzlādi sasniedz vidēji 18 stundas, kas ir 2,5h vairāk nekā “Galaxy S22” modelim.

    Protams, katram cilvēkam citi paradumi, kas arī ietekmē to, cik bieži telefons būs jāuzlādē. Tā kā es telefonu ikdienā izmantoju vidēji 3h, kas nav tik daudz, “Galaxy S23” vajadzēja uzlādēt reizi divās dienās, kas ir ļoti, ļoti reti. Tā ir liela atšķirība, ņemot vērā, ka “iPhone 12” jālādē reizi dienā.

    Arī ar uzlādes ātrumu problēmu nebija. Telefons atbalsta ātro uzlādi un pusstundas laikā ļauj uzlādēt ierīci līdz 50%.

    Lietošanas pieredze kopumā – nebūtu žēl atteikties no “iPhone”

    Pēc nedēļu ilgas būšanas “Android” klubiņā, godīgi sakot, kājas pārāk nenesas mesties atpakaļ pie “iPhone”. “Samsung Galaxy S23” darbība un funkcijas patīkami pārsteidza, un ir daudz kas tāds, no kā negribas šķirties.

    Pirmkārt, patīk, ka telefonu iespējams atbloķēt, izmantojot pirkstu nolasīšanas sensoru. Tas ir ātri, turklāt šādi var autentificēties arī atsevišķās lietotnēs. Otrkārt, pārsteidza ierīces veiktspēja. Ļoti patīkami, ka telefons lieki nebremzē un iespējams ātri pārslēgties. Treškārt iepriecināja darbības ilgums ar vienu uzlādi. Tā kā “Apple” ierīces jāuzlādē kā minimums reizi dienā, tad “Galaxy S23” sniegums te atkal patīkami pārsteidza. Visbeidzot izmantoju arī funkciju, kas ļauj pielāgot telefona iestatījumus, balstoties uz miega režīmu. To aktivizējot, noteiktā laikā nepienāks paziņojumi, kā arī mainīsies ekrāna spilgtums. Tā ir vērtīga funkcija, ja vēlies labi izgulēties.

    Vienlaikus bija arī dažas lietas, kas man ne visai patika. Piemēram, nešķiet ērti, kā pienāk paziņojumi – tie ir sīki, turklāt pazūd tik ātri, ka nepaspēju izlasīt. Ņemot vērā, cik daudz “Samsung” runā par kameru spējām, būtu vēlējusies lielākus uzlabojumus “Galaxy S23” kamerām.

    Ja joprojām šaubies, vai mainīt savu “Galaxy S21” vai “Galaxy S22” sērijas tālruni pret šo, es teiktu, ka labāk nē. Lai arī uzlabojumi ir, turklāt vairākos segmentos, tie, manuprāt, nav tik būtiski, lai skrietu un pirktu jaunu. Taču kopumā sakot, “Galaxy S23” ir ļoti labs, kvalitatīvs telefons, ar lielisku veiktspēju, funkcijām un sakarīgs variants, ja negribas gandrīz identisko “Galaxy S23+” vai superdārgo “Galaxy S23 Ultra”.

    Lielisks telefons ar lielisku veiktspēju, kas spējīgs iekārdināt ne tikai "Samsung" lietotājus, bet arī "Apple" fanus.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    10
    Kameras
    8
    Cena
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    14.02.2023 12:42

    Kristapa kungs. Lūdzu izskatiet iespēju kameras testu bildes likt full resolution bez scaling. T.i. lai var kaut pēc url to lejuplādēt un redzēt detalizēti oriģinālu. Citādi no šādām bildēm jau var izvilkt viena veida informāciju – krāsas un ekspozīcija. Ja gribētos redzēt detalizēti to, kur tad īsti nofokusēja, cik liels ir fokusa dziļums, cik graudaina ir bilde – tur vajag iespēju oriģinālu redzēt pie 100%.

    Kursors.lv
    14.02.2023 14:41
    Reply to  grh

    Paldies par komentāru un ieteikumu! Mums senos laikos uz īsu brīdi bija prakse bilžu oriģinālus likt atsevišķās mapēs, bet kaut kā laika gaitā prakse beidzās, jo bija lieks darbs un nešķita, ka pēc tā ir pieprasījums. Tagad redzu, ka tas vēl ir aktuāli un varbūt šādu iespēju atgriezīsim.

    Kkk
    14.02.2023 12:53

    Kā ar vibrācijas motoru, skaļruņiem (kvalitāti) ? GPS precizitāti? Vai nekarst pie lielākas slodzes? Plika specifikāciju datu lapa pasaka vairāk par šādiem apskatiem. Pat īsti nevar saprast, kas patika, kas nepatika… meh
    Un salīdzinājums ar 2 gadus vecu iphone bateriju ir pērle.

    Last edited 1 year ago by Kkk
    Kkk
    14.02.2023 13:27

    Kas tur ir detalizēti jāpēta? Cik labi kalibrēts vibro motors, cik kvalitatīvi uz mūsdienu fona ir skaļruņi un vai pie slodzēm lielākam (kaut tas pats benchmark tests) nav “tosteris”? Tad jēga no clickbait nosaukuma šim rakstam, tas nav apskats, bet pirmais iespaids. Ja nav ko īsti rakstīt, tad neraksti labāk neko. Tas nav uzbrauciens, vienkārši primitīvām un būtiskām lietām lietām jau tiek meklētas “otmazkas”.

    Kursors.lv
    14.02.2023 14:39
    Reply to  Kkk

    Nu, paga, paga, paga. Kāds vēl “kalibrēts vibro motors”? Pirmkārt, mūsdienās visiem telefoniem, kas maksā 100+ eiro nav absolūti nekādu problēmu ar vibrēšanu. Otrkārt, kā tu iedomājies šādu aspektu notestēt?

    LAN
    14.02.2023 18:22

    Stipri šaubos vai šim telefonam ir motors ar atsvaru ekscentrā – drīzāk “linear resonant actuators or piezoelectric actuators”.
    Notestēt varbūt varētu ar šo ierīci:
    http://www.mertehnika.lv/veikals/params/category/351424/item/3198517/
    Taču nezinu cik tas būtu noderīgi.

    Kursors.lv
    14.02.2023 18:28
    Reply to  LAN

    Tieši tā, tas nebūtu noderīgs teju nevienam.

    Robis
    15.02.2023 14:00
    Reply to  Kkk

    Keitija raksta, ka šis raksts ir pirmo iespaidu apkopojums. Nepiesienies.

    BTR
    25.02.2023 02:13
    Reply to  Kkk

    meitenes aizstāvībai pateikšu vienu – lūk vibromotors ir vairāk gaumes lieta, nav labāka sliktāka top modeļos, tā ir gaume. Jā daži kaifo par realme jauno motoriņu, taū es to pačamdīju, paprovēju nu neteiktu, ka kkas īpašs, tad nu jautājums, ko dos, ja meitene izstāstīs tev par vibro motoriņu, ja Tev to telefonu rokās panemot, liksies fuuu? Domāju, ja vibro motors grabētu kā atskrūvējies, par to rakstā pateiktu.

    a.s.
    14.02.2023 12:58

    Nu te ir “sviests”-Tā kā “Apple” ierīces jāuzlādē kā minimums reizi dienā, tad “Galaxy S23” sniegums te atkal patīkami pārsteidza. Kurā brīdī android baterija tur vairāk , kā iphone 13 -14 pro max, vai plus?Pat Sansung s23 ultra netur vairāk, nemaz nerunājot par 22 ultra. Un – “Galaxy S23” vajadzēja uzlādēt reizi divās dienās, kas ir ļoti, ļoti reti. Tā ir liela atšķirība, ņemot vērā, ka “iPhone 12” jālādē reizi dienā??? Jūs nopietni salīdzinat ši gada svaigu s23 ar vismaz pāris gadus vecu iphone 12 ???? Sūdīgāku salīdzinājumu neesmu redzējis.

    Usinss
    14.02.2023 17:28

    Ne visiem ir paši jaunākie GalaxyS23, vajadzēja no lombarda izcelt S21 un salīdzināt. Protams, itelefoniem ir švakāk ar ilgmūžību, kad iespeingst uz lietošanu. Bet ar 3h screenrime iPhone ar dzīvos 2 dienas. Nu ja neskaita 12 mini. Un labi, ka nebija salīdzināts ar 12 mini.

    BTR
    25.02.2023 02:16
    Reply to  a.s.

    atslābsti, jā pro maxi tu labi, pro un parastie 13, 14 netur nefiga, bija palietošanai un testēšanai, divreiz dien’ā nācās lādēt. Jā pro maxi malači izvilka dienu. Taču visi pārējie andru līmenī vien ir.

    a.s.
    14.02.2023 13:07

    un šis nav vienīgais video ar bateriju salīdzinājumu https://www.youtube.com/watch?v=mOu05bB4eSw
    Bildes , ekosistēma,dizains, krāsu gamma u.t.t. ir gaumes lieta, bet nevajag rakstīt to kas nav. Baterija iphone ir labāka, protams ja neskaita mini modeļus.

    Klausītājs
    14.02.2023 13:15
    Reply to  a.s.

    Šis jau S23 ir “mini” modelis samsung galā. Vislabāk šo modeli būtu salīdzināt ar Iphone 14.

    Skābene
    14.02.2023 13:38
    Reply to  Klausītājs

    Tieši tā, bārenīšu/nīkulīšu gala samsungi ir jāsalīdzina ar Apple ģimenes nīkulīšiem!

    BTR
    25.02.2023 02:18
    Reply to  Klausītājs

    Nevajag to skaidrot ābola karstam fanam, pierādīts, ka ābolus starp vīriešiem izvēlās *eji un cilvēki ar intelektu zem vidējā. Viņš nesaprot, ka mini jjeb vnk 14 ir tas pats S23… Šitādi tipi daži jūtubā taisa video, salīdzinot S22 ar 13 pro max u.t.t. :D

    Ivis
    14.02.2023 14:44

    Vai Samsūdam bija oriģinālā plēvīte uz ekrāna? S21 bija, patika.

    Skābene
    14.02.2023 14:50
    Reply to  Ivis

    Plēvītes parasti ir tiem telefoniem, kurus operatori tirgo kopā ar ekrāna apdrošināšanu! ;)

    Droīdists
    14.02.2023 15:27

    Godīgi sakot vai tiešām 6,45 cm2 laukumā var redzēt 45 pixeļu iztrūkumu attiecībā pret iphone 14?

    Usinss
    14.02.2023 17:33
    Reply to  Droīdists

    Vispār, ja preizina, matemātiskā starpība ir 435240 pikseļu iztrūkums. Tas ir vērā ņemami, ja bāž degunu telefonā.

    Jānis
    14.02.2023 16:41

    Izskatās, ka vien būs jāapgreidojas uz šo s23 ar 256gb atmiņu no s20+, jo neredzu jēgu no s23+.

    KIA
    14.02.2023 21:37

    3x viss uz riņķi samalts. Es arī par savu SG 52A nesūdzos. Jedem das seine!

    b82ry
    15.02.2023 10:36

    2 gadus lietoju S21Ultra. Draugiem ar iPhone 14Pro tumšā telpā sanāca manāmi labāki attēli ar pašiņkameru, tad arī nolēmu, ka pienācis laiks S21U nodot dēlam un sev uzdāvināt S23 Ultra.
    Salīdzinot abus mob, akumulators tiešām tur krietni ilgāk, ļoti patīk irbulis, kas pēc Note8 pietrūka.
    Nu un kameras – ja man S21U foto draugi parasti lūdza pārsūtīt un kameras ir izglābušas pat dažos pasākumos, kad fotogrāfs bija uz mirkli nozudis, tad ar S23U esmu vēl pārliecinātāks un nu tiešām nenožēloju, ka pārdevu neparocīgo spoguļkameru ar F1:4 objektīvu.

    Biteme
    15.02.2023 11:18
    Reply to  b82ry

    F/1.4 vai tomēr F/4 ?

    b82ry
    15.02.2023 13:35
    Reply to  Biteme

    nē, nē viss korekti – Sigma 35mm F1.4 DG

    Displejs
    16.02.2023 20:38
    Reply to  b82ry

    Pagaidi testus, redzēs ka 14pro max izliks s23 ultra uz bateriju testu, jaudas ziņā jau uzveica…
    Piedevām iphonam ir spilgtāks ekrāns (niti) un mazāka baterija, iphon – 4323mah pret samsung 5000mah. Arī kad s22ultra tika palaists tautās visi fanoja, bet reālie testi parādija, ka apple procesors ir energoefektīvāks un uzveica ari xiaomi ar savu 7000mah bateriju…
    Visticamāks ari parastais 14pro spēs izdzīvot ilgāk par s23ultra.

    BTR
    25.02.2023 02:26
    Reply to  Displejs

    Kārtējais zero tehnikas zinātājs :).

    To jaudu ikdienā nejūt sāksim ar to, a pafapot uz sintētiskajiem cipariem tas ir to uzdevums, kam nav meiteņu.

    Runājot par bateriju, kmaon, cik modeļi jāuztur ābolam un tā procesori cik ir telefonos, 3 modeļos? Softs cik telefonos?

    Skaidroju Tev kā zero personai, ir bijuši eksperimenti, kad ios uzstāda adru telefonā zini ka snotiek :)? Pat ar 870 snapu lago kā tāda veca aita. Tad nu saproti, samsa un citu andru sistēmai jānodrošina entie modeļi, to darbība, entiem procesori, ābolam 3 modeļi UN TĀPAT IOS lago, telefoni karst, ja pilnās ar bildē karās, restartējās un lago. Animācija slēnas, kā igaunis, kurš rāp pa zemi.

    Vienīgais labums, ka taisot sev proci kuram tikai trīs modeļi jāapkalpo izdevies to saskaņot ar energo efektivitāti, visādi citādi viss.

    Andis
    15.02.2023 14:12

    No Jūsu raksta: “Saglabāta arī malu attiecība 19:5:19, kas sakrīt ar “iPhone 14” parametriem.” Pareizāk būtu 19.5:9, savādāk sanāk kvadrātveida ekrāns, kuram vēl norādīts biezums attiecībā pret platumu vai garumu ;)

    Neviedais
    15.02.2023 23:41

    Pie visiem plusiem, te ir viens pamatīgs mīnus – Android. Jūtu akmeņus lidojam savā virzienā ;-)) Tas pats iOS jau vairs ir tālu no ideāla. Bet ņemot vērā mūsdienu tendences, nākas izvēlēties mazāko ļaunumu.

    Krotow
    16.02.2023 21:40
    Reply to  Neviedais

    Kam tas ir mīnus, kam pluss ;)

    BTR
    25.02.2023 02:28
    Reply to  Neviedais

    ios patiks tiem, kuriem ir tāda vēlme būt kontrolētiem, kur pasaka, tev jādara tā un ne savādāk, un tas ir labi un pareizi. Tāda mazliet vēlēšanās būt pakļautam vergam.

    Andris, brīviem cilvēkiem, kam patīk dažādība, variācija, brīvība, plašākas izvēles tiesības. Katrs izvēlās savai dvēselei tuvāko :).

    Raimonds
    21.02.2023 03:09

    Jocīgi bet manai 10 note ir gan ļoti labi finger print skanesanas dotumi gan pēc tam savienojas ar visu kam ir paroles.pielauju ka šī dāma nav redzejusi samsungu vismaz 4 gadus. Tik veca ir mana note. Tiešām gaidiju normālu apskatu bet nu….

    Jaans
    25.02.2023 06:11

    Android lielais pluss ir, ka var atvērt vienlaicīgi vairākus ekrānlogus, un var nobloķēt ekrānu spēlēšanas laikā. Ai Foni tādā ziņā dzīvo akmens laikmetā.

    Toms
    25.03.2023 01:07

    Esmu tāds 50/50 iPhone/Android fanāts. Esmu pa pēdējiem gadiem lietojis iPhone 6 Plus, Xiaomi Redmi Note, iPhone 11 un tagad S22 Ultra.
    Uznāca baigais hype, ka vajag swap, bet nu…
    Jēgu swapot uz S23 Ultra neredzu. Ja nu vienīgi dēļ:
    1. fancy Snapdragon Gen 2 procesora, Exynos vietā + attiecīgi baterija (dzīve + ilgtermiņā skatoties nomaiņa vieglāka)
    2. S23U ir mazāki ekrāna edge.
    3. Kopumā ir izlabotas S22U nepilnības.

    Esmu S22U salīdzinājis arī ar iPhone 14 Pro Max, priekš daily shots iPhone bija labāki rezultāti. Bet what ever, ir jāizbauda to kas ir nevis tā kas nav vai varētu būt.

    Last edited 1 year ago by Toms Teteris
    Reklāma
    Lielisks telefons ar lielisku veiktspēju, kas spējīgs iekārdināt ne tikai "Samsung" lietotājus, bet arī "Apple" fanus. "Samsung Galaxy S23" viedtālruņa apskats - kārdinājums pat "iPhone" lietotājiem