Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Fold5 apskats – vai attīstība ir apstājusies?

    Samsung Galaxy Fold5 ir lielisks darba rīks tiem, kas vienlaicīgi izmanto vairākas lietotnes, kam vitāli svarīgs ir kabatā ietilpināms lielais ekrāns, kam svaigas tehnoloģijas šķiet aizraujošas. Tiem, kam viss jaunais sagādā galvas sāpēs, kam gribas ietaupīt un patīk iespaidīgāks kameru sniegums, iesaku tomēr skatīties klasisko flagmaņu virzienā.

    Jaunākie raksti

    Samsung mobilā divīzija satricina tehnoloģiju pasauli divreiz gadā – gada sākumā, kad debitē Galaxy S sērija un gada vidū, kad laiks veikalu plauktos likt Samsung atlokāmos brīnumus. Lai gan vienmēr Galaxy Fold viedtālruņi prezentējuši maksimumu, ko no šāda formāta var izspiest, šogad Samsung Galaxy Fold5 palicis lētākā Galaxy Flip5 ēnā, jo tā attīstība nav tik acīmredzama, kā Galaxy Flip5 izaugušais priekšas ekrāns. Izaugsme protams ir, tomēr var just, ka Samsung nedaudz gulējis uz lauriem. Tas liek uzdod virsrakstā esošo jautājumu, vai attīstība ir apstājusies?

    Reklāma


    Lai atbildētu uz to, jāskatās pasaules kontekstā. Pavisam nesen noskatījos The Friday Checkout neiedvesmojošo video, kurā teikts, ka globālie procesi likuši viedtālruņu pārdošanas apjomiem sarukt līdz 2013. gada līmenim. Vienīgā niša, kas aug, ir atlokāmie viedtālruņi. Tas saistīts ar Āzijas tirgu, kur Honor piedāvā vienu no plānākajiem salokāmajiem brīnumiem, Oppo piedāvā kompaktu, bet ar jēdzīgāku malu attiecību salokāmo brīnumu, bet Xiaomi nesen prezentēja plānu salokāmo brīnumu ar četrām Leica kamerām. Salokāmos viedtālruņus pamanījušies piedāvāt arī mazāk zināmi ražotāji, tiek solīts pat militāri rūdīts atlokāmais viedtālrunis un nedrīkst aizmirst Google Pixel Fold. Turklāt visi šie (un vēl citi) ražotāji spējuši ieviest vērā ņemamas inovācijas, ko nepiedāvā Samsung, turklāt par zemāku cenu. Tātad konkurence ir. Tomēr ne pie mums un ne ASV. Tas arī ļāvis Samsung sabremzēt attīstības ātrumus, jo faktiski Eiropā un ASV konkurentu šādam formātam nav. Tas arī nozīmē, ka Galaxy Fold4 īpašnieki šo apskatu var izlaist, tomēr Galaxy Z Fold3 5G īpašnieki beidzot var skatīties apgreida virzienā.

    Kas tad mainījies no pērnā modeļa? Uzlabota eņģe, lai beidzot aizvērts Galaxy Fold5 būtu bez spraugas, uzlaboti ekrānu spilgtumi, iegūta šī gada veiktspēja un uzlabota programmatūra. Vai tas attaisno 1919 eiro cenu? To centīšos noskaidrot apskatā, jo tieši cena ir tā, kas Galaxy Fold5 neļauj kļūt par meinstrīma ierīci. No otras puses, neviens cits viedtālrunis (vismaz pie mums) nesniedz iespēju kabatā ietilpināt 7.6 collu ekrānu, tādēļ šī sērija man aizvien šķiet aizraujoša. Pirmā uzslava ražotājam, ka izrādīts atbalsts Ukrainai un nosaukumā atmests burts “Z”, tomēr pilnai laimei gan gribētu, lai tas neattiektos vien uz Baltijas tirgu, bet arī uz citiem. Ticiet man, jo vienkāršāks nosaukums, jo vieglāk to atcerēties.

    Samsung Galaxy Fold5 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 13, One UI 5.1.1
    • Ekrāni: iekšējais: 7.6 collu  Dynamic AMOLED 2X, 1812 x 2176, ap 373 ppi, 183.2 cm2, ap 91.1% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+. Ārējais: 6.2 collu Dynamic AMOLED 2X, 904 x 2316, 23.1:9 malu attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, Corning Gorilla Glass Victus 2 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.36 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510, Adreno 740 video apakšsistēma
    • RAM: 12 GB
    • Atmiņa: 256 GB/512 GB*/1 TB, UFS 4.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (2DP, LE, aptX HD), NFC, USB Type-C 3.2, UWB, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, IPX8 ūdens izturība, žiroskops, barometrs, kompass, stereo skaļruņi, ko pielāgojis AKG, 32-bit/384kHz audio, irbuļa atbalsts, Samsung DeX
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.8, 23mm, 1.0µm, Dual Pixel PDAF, OIS galvenā kamera; 10 MP, f/2.4, PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kamera; 12 MP, f/2.2, 123˚, 12mm, 1.12µm ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; HDR; 8K@30fps, 4K@60fps, 1080p@60/240fps (gyro-EIS), 720p@960fps (gyro-EIS), HDR10+ video. Priekšā 10 MP, f/2.2, 24mm, 1/3″, 1.22µm pašiņu kamera, 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS video. Zem iekšējā ekrāna 4 MP, f/1.8, 26mm, 2.0µm pašiņu kamera
    • Akumulators: Li-Po 4400 mAh, 25W ātrā vada uzlāde, 15W bezvadu uzlāde, 4.5W reversā bezvadu uzlāde
    • Izmēri: salocīts – 154.9 x 129.9 x 6.1 mm, atlocīts – 154.9 x 67.1 x 13.4 mm, 253 g
    • Cena: 1919 eiro (256/12 GB), 2159 eiro (1TB/12 GB)

    *testa ierīcei

    Dizains – eņģe maina daudz ko

    Šāda formāta lielākā priekšrocība ir un paliek iespēja transformēt ierīci par plānu 7.6 collu planšetīti. Turklāt to var paņemt līdzi. Šādam formātam ir gan trūkumi, gan priekšrocības, par visu pēc kārtas. Pirmkārt, Galaxy Fold5 kļuvis plānāks un rokā patīkamāks. Tas panākts ar uzlaboto eņģi. Beidzot, aizlocītā veidā Galaxy Fold5 nepaliek neveikla sprauga, kas līdz šim ļāva tikt putekļiem un citiem potenciāliem apdraudējumiem pie trauslā iekšas ekrāna. Gaismu gan cauri locījuma vietai var redzēt, bet tas ir liels solis uz priekšu. Tiesa gan, šis nav industrijas jaunums, jo citi ražotāji šo jau atrisinājuši labu laiku iepriekš. Patīkami, ka beidzot Samsung tam ir pievilcies. Jaunā eņģe padara šī gada modeli par 2 mm plānāku par pērno. Ikdienā atšķirība tiešām ir jūtama, tomēr, ja salīdzina ar klasiskiem flagmaņiem, Galaxy Fold5 vēl aizvien šķiet bieza, smaga un dīvaina formāta ierīce, kas nedraudzējas ar visu apģērbu kabatām.

    Pret uzbūves kvalitāti iebildumu nav. Samsung ir vēl aizvien viens no retajiem ražotājiem, kas atlokāmiem viedtālruņiem spējis tikt pie IPX8 sertifikāta. Tas nozīmē, ka Galaxy Fold5 ir pilnībā mitruma drošs, pat, ja tas tiks pilnībā iemērcēts ūdenī. Baumas par pilnvērtīgu putekļu drošību gan neapstiprinājās, bet to cerams sagaidīsim nākošgad, turklāt jaunā eņģe jau daļēji risina šo situāciju. Jāuzteic, ka uzlabotā eņģe šķiet pietiekami stingra, tā spēj ekrānu noturēt dažādos leņķos, tomēr tā neatrisina ekrāna vidus gropi, ar kā maskēšanu konkurentiem iet nedaudz labāk. Gan priekša, gan aizmugure (salocītā veidā) saņēmusi Gorilla Glass Victus 2 aizsargstiklu, bet, godīgi sakot, prasītajā cenā neko mazāk arī negaidīju.

    Aizmugure ir maigi matēta. Testa ierīci saņēmu baltā krāsā ar sudraba krāsas alumīnija akcentiem. Lai gan parasti cenšos izvairīties no gaišiem korpusiem, šoreiz krāsa palīdz paslēpt pirkstu nospiedumus, ko pamanīt var vienīgi atsevišķos leņķos. Rāmis ir kļuvis nedaudz plakanāks, tomēr tas ir glancēts, kas nozīmē, ka mikro skrāpējumi būs redzami uzreiz. Labā ziņa, ka plakanā virsma rāmi nepadara slidenu un salaiduma vietas ir nedaudz ieliektas un nav asas. Taustiņi ir stingri un neļurkājas. Vienīgais, kam var piekasīties, ir izvirzītās kameras, kas liek tālrunim uz galda gāzelēties. No otras puses, atlocītā veidā Galaxy Fold5 ir tikai 6.1 mm plāns un kaut kur tām kamerām taču ir jāpaliek, tomēr ikdienas lietošanā gāzelēšanās ietekmē ergonomiku. Piemēram, ja izmanto Galaxy Fold5 laptopa formātā.

    Kopumā, dizaina lielākais uzlabojums ir eņģe, kas vairs neatstāj spraugu, salocītā veidā. Tas ir ilgi gaidīts uzlabojums. Citādi, pat estētika diži nav mainījusies no pērnā modeļa. Tas nav slikti, tomēr tas neatrisina lielāko kritiku, ko saņēma iepriekšējie Fold modeļi – iekšējam ekrānam ir visai manāma vidus grope, ekrānu formāti vēl aizvien šķiet nepraktiski. Par to papukstēšu nedaudz zemāk. Citādi, ir gan ūdens aizsardzība, gan premium materiāli korpusā, bet prasītajā cenā neko mazāk nemaz negaidīju.

    Izcili ekrāni ar dīvainu malu attiecību

    Par to, ka Galaxy Fold 5 aprīkots ar izciliem ekrāniem, šaubu nav. Galu galā, tieši lokanais ekrāns spēj nodrošināt šādu formātu. Pat pēc pieciem gadiem tā šķiet aizraujoša inovācija. Šogad pieaudzis spilgtums, nedaudz sarucis iekšējā ekrāna rāmis, bet pārējie parametri palikuši nemainīgi.

    Galveno lomu spēlē iekšējais ekrāns, kas ir spilgts, gana atsaucīgs, ar lieliskiem skata leņķiem. Ir pieejama arī adaptīvā atsvaidzes kontrole, tiesa gan, tā nespēj samazināt atsvaidzi tik zemu, kā konkurenti, kas izmanto LTPO matricas. Kamēr konkurence nebūs aktuāla arī pie mums, Samsung šajā ziņā gan jau turpinās gulēt uz lauriem. Taisnības labad gan jāsaka, ka ikdienas lietošanu tas nekādi nebojā, vienkārši tā varētu vēl vairāk atslogot akumulatora darbību. Ir tiešām daudz scenāriju, kad iekšējais ekrāns ir lielisks palīgs – tekstu lasīšana, dokumentu skatīšana, multimediju baudīšana, multitaskings. Turklāt, ja vēl to papildina ar atsevišķi nopērkamo irbuli, tad veiktspēja ir tiešām iespaidīga un daudzās profesijās noderīga. Kā ar locījuma gropi un pašiņu kameru? Te nekas nav mainījies no pērnā modeļa. Grope ir dziļa, ja salīdzina ar konkurentiem, kas izmanto citas uzbūves eņģi, un tauste to jūt. Labā ziņa, ka vizuāli tā nav uzkrītoša un acis ātri pie tās pierod. Līdzīgs stāsts par pašiņu, kameru, kas slēpjas aiz pikseļiem. Tā ir redzama dažādos leņķos un scenārijos, tomēr tā nav tik uzbāzīga, kā vienkārši melns pīrsings, tādēļ pie tās var visai ātri pierast. Vienīgi, jārēķinās, ka pikseļu kamuflāža ietekmē gaismas caurlaidību un kameras kvalitāti.

    Arī ārējā ekrāna matrica ir lieliska. Ir gan pietiekama izšķirtspēja, lai pikseļi nebūtu redzami, gan pietiekams spilgtums, gan lieliski skata leņķi, gan ātra atsvaidze, lai animācijas plūstu, kā pa sviestu. Īpaši jāuzteic uzlabotais spilgtums un izcilā krāsu kalibrācija, kas tiek automātiski pielāgota vienādi abiem ekrāniem, lai pārslēgšanās starp tiem šķistu organiskāka.

    Tātad ar matricām viss kārtībā. Kādas tad ir problēmas? Tās pašas, kas citās Galaxy Fold paaudzēs. Pirmkārt jārunā par jancīgajiem ekrānu formātiem. Abu ekrānu malu attiecība aizvien nav praktiska. Ārējais ekrāns ir izstiepts 23.1:9 malu attiecībā. Te jānorāda, ka Sony Xperia 1 V 21:9 malu attiecības ekrāns ir izstieptākais formāts, ko nevajadzētu pārsniegt. Galaxy Fold5 ir tik šaurs, ka, piemēram, rakstīšanu ārējā ekrāna tastatūrā tas padara gandrīz katastrofālu. Testa laikā pieļāvu tik daudz pareizrakstības kļūdu un autokorekta pārpratumu, ka draugi sāka uztraukties par manu mentālo veselības stāvokli. Protams var izmantot iekšas ekrānu, tomēr ikdienā, kad ātri jāatbild ziņai, vai kad viena roka ir aizņemta, visbiežāk tomēr tiks izmantots ārējais ekrāns. Vislabāk to ilustrē YouTube, kas parāda, ka pielāgoties formātam gandrīz nav iespējams.

    Tas pats attiecas uz iekšējo ekrānu, ja reiz tā malu attiecība ir gandrīz kvadrāts. Protams, ka YouTube klipi būtu pirmās pasaules problēma, tomēr līdzīgs stāsts ir arī par citām lietotnēm. Par laimi Samsung gana daudz iesprindzis, lai tās piespiestu pielāgoties formātiem, tomēr tas neizslēdz dažādus gļukus, kas klasiskiem flagmaņiem nav novērojami. Te vērts pieminēt, ka konkurenti ārējam ekrānam mēdz piemērot 20:9 malu attiecību (kā vairumam klasisko flagmaņu), kas atvieglo rakstīšanu, bet atvērtā formātā piedāvā ainavas režīmu, kā to izdarīja Oppo un Google, kas ļauj lietotnēm uzreiz pielāgoties planšetes formātā.

    Otrkārt, jau pukstēju par jūtamo locījuma gropi, ar ko arī konkurenti jau gandrīz tikuši galā. Treškārt, vēl aizvien jāņem vērā, ka iekšējais ekrāns būs krietni trauslāks par ārējo. Ražotājs gan brīdina, lai neņem nost aizsargplēvi, lai nepieļautu pirmās paaudzes fiasko. Tomēr ražotājs arī brīdina, ka jāapgriež nagi un nevajadzētu ar tiem vai citiem asumiem bakstīt iekšas ekrānu.

    Programmatūra ļauj niansēti pielāgot attēlu savām vēlmēm. Kopumā jau ekrāni ir kvalitatīvi, tomēr jau atkal jānorāda, ka Samsung ir laiks ņemt piemēru no konkurentiem, kas jau aizdomājušies par lietotājam draudzīgākiem risinājumiem.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā, bet arī šeit ir, kur augt

    Samsung Galaxy Fold5 abu ekrānu pašiņu kameras nodrošina ātru atbloķēšanu ar seju. Tā gan ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma, tādēļ iesaku uzticēties pirkstu nospiedumu lasītājam, kas ir ātrs, ērts un uzticams. Tas iebūvēts bloķēšanas taustiņā, kas ir tipisks risinājums atlokāmiem viedtālruņiem. Tomēr šāds novietojums nozīmē, ka priecīgi būs vien labroči, kreiļiem tas var nešķist ērts. Te jāmin, ka Vivo X Fold2 saņēmis divus ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājus abos ekrānos. Tā ir tāda pati tehnoloģija, kāda izmantota Samsung Galaxy S23 Ultra, tādēļ dīvaini, ka Samsung šo tehnoloģiju nav adaptējis. Tas arī ļautu neapdalīt kreiļus lasītāja novietojuma dēļ.

    Vēl viens virziens, kur skatīties, ja reiz pirkstu nospiedumu lasītājs ir bloķēšanas taustiņā un ārējais ekrāns ir tiiiik izstiepts, ir ASUS Zenfone 10. Šis ražotājs paplašinājis lasītāja funkcionalitāti, piemēram, pavelkot tikt pie paziņojumiem. Tā ir Must Have lieta izstieptos viedtālruņos. Nepārprotiet mani, šajā departamentā viss ir kārtībā, vienkārši jau atkal Samsung varētu paskatīties konkurentu virzienā, kam izdevies atrast lietotājam draudzīgus risinājumus.

    Izcila skaņa un vibrācija

    Galaxy Fold5 saņēmis vienu no labākajiem skaļruņu komplektiem, kādu Samsung viedtālruņos ielicis. Abi skaļruņi ir vienāda izmēra, tādēļ tie ir lieliski balansēti. Augšējais skaļrunis saņēmis nelielu izeju virs ekrāna, kas ļauj to izmantot arī kā auss skaļruni. Tas arī nozīmē, ka skaņa būs nemainīgi laba gan aizvērtā, gan atvāztā veidā. Skaļums ir pietiekams, lai nelielā telpā, nevajadzētu izmantot zilzobja skandiņu. Basi ir pietiekami, vokāls ir dzidrs un augšas un apakšas pietiekami labi izšķirtas, lai skaņa šķistu gana kvalitatīva. Jāslavē arī vibrācijas motors, kas kalibrēts gana smalki, lai patīkami klikšķētu saskarnē un gana stipri, lai nepalaistu garām zvanu. Motors ir gana jaudīgs, bet nav skaļš, lai būtu skaidrs, ka te nav runa par lētuci. Izcils darbs!

    Uzlabota akumulatora darbība

    Galaxy Fold5 saņēmis Li-Po 4400 mAh akumulatoru, kas ir tik pat, cik pērnajam modelim. Tomēr jaunais procesors ļauj uzlabot akumulatora darbību. Uzreiz gribu teikt, ka dienas nogrieznī man nebija problēmu sagaidīt vakaru ar aptuveni 30%, kas ir labs rādītājs arī uz konkurentu fona, kas tikuši pie ietilpīgākiem akumulatoriem. Mana ikrīta rutīna (portāli, sociālie tīkli, kāds viģiks, reizēm spēlīte) izēda ap 9%. Tas ir viduvējs rādītājs, tomēr gribu atgādināt, ka pat pie apjomīgas Galaxy Fold5 izmantošanas, kameru darbināšanas un lielā ekrāna ērtību baudīšanas, vakaru vienmēr sagaidīju bez nepieciešamības lādēt. Uzlādi veicu pa nakti. Galvenokārt tādēļ, ka tā ir salīdzinoši gausa. Viedtālrunis atbalsta vien 25W vada uzlādi, kas ar mājās esošajiem lādētājiem spēja aptuveni pusstundā piepildīt ap 48%, bet pilnu uzlādi veica nedaudz zem pusotras stundas. Ak jā, jālādē ar to, kas pa rokai, jo Samsung neiekļauj lādētāju komplektā viedtālrunim, kas maksā gandrīz lietotas mašīnas cenā. Labā ziņa, ka ir gan bezvadu uzlāde, gan reversā bezvadu uzlāde, kas ne vienmēr iekļauta konkurentu atlokāmajos brīnumos. Tikai jārēķinās, ka specifiskais formāts nebūs piemērots visiem bezvadu lādētājiem.

    Veiktspēja ir līmenī

    Samsung Galaxy Fold5 izmanto to pašu procesoru, ko Galaxy S23 Ultra. Tātad runa ir par Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipkopu, ko Samsung nedaudz virstaktējis, lai atšķirtos uz konkurentu fona. Te gan jāpaskaidro, ka šī vairs nav ekskluzīva Samsung fīča, jo nesen arī Xiaomi MIX Fold 3 tādu saņēma, tomēr procesors būs nedaudz ātrāks par standarta versiju, ko izmanto, piemēram, OnePlus. Ikdienas lietošanā gan nekādu atšķirību nevarēs manīt, tā uzskatāma vien, kā ražotāju mērīšanās ar khe, khem sintētiskajiem veiktspējas testiem.

    Tas gan nemaina faktu, ka Galaxy Fold5 gozējas testu augšgalā (gan starp atveramajiem, gan klasiskajiem flagmaņiem). Konkrētais procesors jau sevi pierādījis, kā super jaudīgs, termāli labi kontrolējams, un spējīgs lieliski uzlabot kameru un akumulatora darbību. Ikdienas lietošanā to var novērot arī Galaxy Fold5 gadījumā. Lietotnes atveras zibenīgi, RAM menedžments ir gana salāgots, lai turētu atvērtas ļoti daudz lietotnes atvēlētajos 12 GB. Testa ierīci saņēmu ar dāsnu 512 GB atmiņu. Šobrīd (apskats top augusta beigās) Samsung mājas lapā iespējams iegūt šo versiju par 256 GB cenu. Ir pieejami arī visi svaigākie savienojumi.

    Vai veiktspējai ir trūkumi? Ir, bet tie nešķiet būtiski un ikdienu apgrūtinoši. Lai gan termoregulācija ir uzlabota, karšanu vēl aizvien var manīt. Iespējams, tas plānā (atvērtā veidā) korpusa dēļ. Turklāt karšana reizēm uznāk arī pie ikdienišķas slodzes. Nav saprotams, kādi procesi notiek fonā, kas to izraisa, bet karšanas lēkmju gadījumā visai strauji krītas pāris procenti no akumulatora, bet ikdienas kopējo veiktspēju tas diži neietekmē. Labi, ka silšanas lēkmes ir īsas, bet paredzēt tās nevar. Vēl viens novērojums, ka Galaxy Fold5 ir cimperlīgāks, pārslēdzoties no/uz Wi-Fi un mobilajiem datiem, turklāt tur, kur konkurentiem bija stabils 4G, Fold5 spēja uztvert vien H+. Dīvaini, bet ikdienā to, kā trūkumu neuztveru, vien novērojums, salīdzinot ar konkurentiem.

    One UI 5.1.1 uz Android 13

    Pagaidām Galaxy Fold5 strādā ar Android 13, kas pārvilkts ar biezu ādu. Kādēļ pagaidām? Tādēļ, ka tuvākajā laikā gaidāms atjauninājums uz Android 14 (One UI 6.x). Kamēr līdz tam vēl jāpaciešas, aplūkosim, kas Samsung šoreiz padomā. One UI 5.1.1 pēdējais cipars norāda, ka papildu ierastajām iespējām gana daudz domāts par lokano ekrānu. Piemēram, iespēja spoguļot ekrānus, lai iekšējais būtu tā pat iekārtots, kā ārējais. Atslēdzot šo iespēju, iespējams tikt pie divām atšķirīgām darbvirsmām.

    Iekšējā ekrāna vadībai lieti nāk talkā izveidotais apakšas panelis, kas ne vien ātri ļauj slēgāties pa lietotnēm, bet arī ātri tikt pie vairāku uzdevumu skata. Tas ir pārdomāts un ērti konfigurējams. Tam var pievienot arī peldošos logus un kopumā vienlaicīgi (puslīdz ērti) izmantot līdz pat četrām lietotnēm. Var arī izmantot vairākus peldošos logus, tā vienlaicīgi, darbinot pat vēl vairāk lietotņu. Tomēr viena no ērtākajām šī ekrāna priekšrocībām ir kopēt saturu no vienas lietotnes otrā. Un teikšu godīgi, iekšas ekrānā aplūkot interneta lapas tā, kā to WEB ir paredzējis, ir īsta bauda.

    Lai iekšējo ekrānu izmantotu pilnīgi, iespējams dalītajā ekrānā nokļūt, izmantojot divu pirkstu žestu. Tā ir ērtība, kas aizgūta no citām saskarnēm. Prieks par to. Jau stāstīju, ka ne visas lietotnes sadarbojas ar jancīgajiem ekrānu formātiem. Labā ziņa, ka Laboratorijas iestatījumi piespiež tām pielāgoties, tomēr arī tad jārēķinās, ka vadība var nebūt pilnīga un lietotņu elementi var tikt izkārtoti, maigi sakot neierasti. Tomēr tā nav Samsung vaina, tas adresējams uz visu Android kopumā. Samsung šoreiz gana daudz iesprindzis, lai viss darbotos, kā nākas. Par to arī uzslava!

    Nedrīkst arī aizmirs ierastās blaknes, pie kā One UI pieradinājis jau vairāku gadu garumā. Piemēram, liekprogrammatūras apjoms, jo Samsung dublē gandrīz visu Google arsenālu. Bet tas arī nozīmē, ka saskarne ir pilna arī ar mikroskopiska līmeņa pielāgojumiem. Spēj tik meklēt. Labā ziņa, ka Samsung sola visai ilgu programmatūras atbalstu, ar to un atjauninājumiem pēdējos gados ražotājam veicies īpaši labi. Vēl jāuzteic plašās savienojumu iespējas, ko nodrošina Saite uz Windows un Samsung DeX. Tā iespējams panākt līdzvērtīgu pieredzi Motorola Ready For, ko atzinīgi novērtēju, apskatot ThinkPhone by Motorola.

    Un protams, jāpiemin Flex Mode, kas sniedz papildu funkcionalitāti, ja Galaxy Fold5 izmanto laptopa formātā. Tā var tikt pie ērtāk novietotiem taustiņiem kamerai vai skārienpaliktņa atsevišķām lietotnēm. Kopumā, atzinīgi vērtēju Samsung ieguldītās rūpes, lai šo padarītu par ērtu un lietderīgu formātu. Malači, labs darbs!

    Nav sliktākās, bet nav arī labākās kameras, kādas Samsung radījis

    Galaxy Fold5 kameras neatšķiras no pērnā modeļa, toties uzlabotā veiktspēja sniedz savu artavu pēcapstrādē. No vienas puses, nedaudz gribas pukoties, ka kameru dzelži iepaliek krietni (un te es domāju patiešām krietni) lētākiem konkurentiem, no otras puses, jāskatās tomēr uz savdabīgo formātu. Proti, atlocītā veidā Galaxy Fold5 ir tikai 6.1 mm plāns. Ja uz to skatās šādā kontekstā, ir pat iespaidīgi redzēt optiski stabilizētu galveno sensoru, kā izmērs sakrīt ar vidējās klases Samsung Galaxy A54 un Nothing Phone (1) galveno kameru sensora izmēriem. Tam blakus vietu radusi optiski stabilizēta 3x palielinājuma kamera un ultra platleņķa kamera. Pēdējā gan izmanto teju arhaisku sensoru, toties situāciju nedaudz glābj uzlabotā pēcapstrāde, ko nodrošina šī gada veiktspēja.

    Samsung Galaxy Fold5 saņēmis:

    • 50 MP, f/1.8, 23mm, 1.0µm, Dual Pixel PDAF, OIS galveno kameru
    • 10 MP, f/2.4, PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kameru
    • 12 MP, f/2.2, 123˚, 12mm, 1.12µm ultra platleņķa kameru
    • 10 MP, f/2.2, 24mm, 1/3″, 1.22µm pašiņu kameru
    • 4 MP, f/1.8, 26mm, 2.0µm zem ekrāna novietotu pašiņu kameru

    Kameru lietotne apkalpo dažādus fotografēšanas veidus. Var bildēt aizvērtā veidā (visērtākais no veidiem), var bildēt atvērtā veidā, var taisīt selfijus ar pašiņu kamerām, var taisīt selfijus ar aizmugures kamerām atvērtā veidā un var izmantot laptopa formātu labi stabilizētām bildēm. Tātad scenāriji ir ļoti dažādi. Tas, ka korpuss pats var aizstāt statīvu arī ir ļoti ērti dažādās situācijās. Piemēram, arī Galaxy Fold5 pieejama Expert RAW lietotne, kas šādā formātā ļauj ērti tikt pie garās ekspozīcijas attēliem, lai iemūžinātu zvaigznes.

    Aizmugures kameru sala nodrošina trīs optiskos lielumus – 0.6x, 1x un 3x. Tomēr digitālais palielinājums spējīgs tikt pat līdz 30x. Pēcapstrāde cenšas atgūt detaļas un veidot asus arī digitāli palielinātus attēlus, tomēr tie, kaut cik jēdzīgi sanāk vien saulainā laikā.

    Patiešām, labā apgaismojumā var paveikties tikt pie sociālajos tīklos izmantojama attēla līdz pat 10x. Tomēr, lai nepiedzīvotu vilšanos, iesaku paļauties uz optiskajiem lielumiem – 0.6x, 1x un 3x. Var mēģināt arī 2x lielumu, vien jāatceras, ka tas ir digitālais palielinājums, kam precīzs attālums jāmeklē palielinājuma skalā.

    Ja nevērtē digitālo palielinājumu, tad vislabāko veikumu protams piedāvā galvenā aizmugures kamera. Attēli ir detalizēti ar mazu graudainību, labu kontrastu un atgūtām detaļām gan ēnās, gan pārgaismotajās vietās. Tomēr krāsu interpretācija ir tipiska Samsung multenīgumam. Patīkami, ka dabas detaļas netiek digitāli saasinātas, tomēr debesis visbiežāk būs pārspīlēti košas. Tas pats attiecas arī uz zālāju un izteiktiem sarkanajiem toņiem. Patīkami, ka arī 3x optiskā palielinājuma kamera kalibrēta līdzvērtīgi galvenajai un arī tai netrūkst detaļu, kontrasta un arī graudainība ir zema. Šajā ziņā vissliktāk performē ultra platleņķa kamera, kam ir krietni mazāk detaļu, nedaudz atšķirīga krāsu kalibrācija un jūtama perspektīvas maiņa kadra malās, kas liek objektiem izskatīties pastieptiem.

    Kameras automātiski pielāgo nakts režīmu, kad krītas apgaismojums. Vajadzības gadījumā to var atslēgt. Režīms palīdz atgūt detaļas un sakārto pārgaismotās vietas. Tipiski Samsung pēcapstrādei attēli izskatās gaišāki, kā realitātē. Tomēr kustīgi objekti var nebūt fokusā. Šī noteikti nav sliktākā pieredze, kāda redzēta, tomēr jānorāda, ka kameru spējas tumsā nav konstantas. Ja bildē pilsētu ar mākslīgo apgaismojumu, iznākums būs ļoti labs, bet citos scenārijos tā spējas netur līdzi konkurentiem. Visai bieži parādās dažādi atspīdumi un gaismas kropļojumi. Labā ziņa, ka nakts režīms ir glābšanas riņķis ultra platleņķim, kā bildes bez tā ir gandrīz neizmantojamas.

    Galaxy Fold5 ir īsta paradīze selfijmīļiem. Pašiņus var taisīt ar ārējā ekrāna kameru, ar iekšējā ekrāna kameru, vai atlocītā veidā ar aizmugures kamerām, izmantojot ārējo ekrānu. Tādēļ atšķirīgas arī kvalitātes. Loģiski, ka aizmugures kameru sistēma būs visspējīgākā. Vienīgi jāatceras skatīties kamerās, nevis aiz inerces ekrānā, kā piemēru bildē. Arī priekšējā ekrāna pašiņu kamera nav peļama. Selfiji ir detalizēti ar labu dinamisko diapazonu. Visšvakāk iet iekšējā ekrāna kamerai, kas slēpjas aiz ekrāna pikseļiem. Tur tomēr gaismas caurlaidība ir ierobežota, kas liek bildēm izskatīties miglaini, kā ar filtru. Toties labi apgaismotās telpās tās darbība būs piemērota video zvaniem.

    Pieejams arī portreta režīms, kas prasmīgi izkalkulē objektu. Arī ar to veicas vislabāk aizmugures kamerām. Pieejami arī dažādi pseidomākslinieciski efekti.

    Vien jāatceras, ka režīms mācīts atpazīt cilvēkus, ar citiem objektiem tas mēdz apmulst. Jāatgādina, ka galvenais sensors ir tik liels, ka, to piebīdot objektam, var iegūt attēlu ar dabiski izplūdušu fonu. Portreta režīms sekmīgi izrēķina objektu arī ārējā ekrāna pašiņu kamerai. Par laimi, laikam Samsung apzinās iekšējās ekrāna kameras spējas, tādēļ tā pie portreta režīma nemaz nav tikusi.

    Kopumā, kameras neliek vilties. Vai tās atbilst prasītajai cenai? Nē! Tomēr, atceroties plāno korpusu, kādā tās izvietotas, ekspektācijas kļūst zemākas. Un tomēr, jānorāda, ka pie mums neeksistējošā konkurence no Xiaomi un Google, atlokāmos viedtālruņos izvietojuši aizraujošāku un spējīgāku kameru komplektu.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S23 Ultra – protams šķiet garlaicīgs formāts, ko nevar atlocīt, tomēr tam ir daudz ko piedāvāt – ietilpīgāks akumulators, korpusā paslēpjams irbulis, krietni interesantāks kameru komplekts, zemāka cena un nav pieļauti kompromisi, ko nosaka jancīgs formāts. Galaxy Fold5 atspēlējas ar unikālo spēju transformēties par 7.6 collu planšetīti.
    • Google Pixel Fold – ticis pie plānāka korpusa un tādas pašas ūdens izturības. Tas piedāvā pārāku kameru sniegumu, praktiskāku ekrānu formātu un ietilpīgāku akumulatoru. Samsung to atspēko ar smalkāku rāmi ap iekšējo ekrānu un pārāku veiktspēju.
    • Xiaomi MIX Fold 3 – nav zināms vai tiks piedāvāts globāli, tomēr tas ticis pie plānāka korpusa, praktiskākas ekrānu malu attiecības, ietilpīgāka akumulatora ar daudz ātrāku uzlādi un četrām aizmugures kamerām, kas tapušas sadarbībā ar Leica. Galaxy Fold5 liek pretī IPX8 ūdens noturību un sakārtotāku programmatūru.
    • Honor Magic V2 – ir pasaulē plānākais salokāmais viedtālrunis, kas pat ticis pie ietilpīgāka akumulatora, krietni ātrākas uzlādes un daudz zemākas cenas. Samsung trumpji ir ūdens izturība un ilgais programmatūras atbalsts.

    Nobeigumā – attīstība ir, tikai nedaudz gausa

    Uz Samsung Galaxy Fold5 var paskatīties dažādos veidos – šī ir aizraujoša ierīce, kam mūsu platuma grādos neviena cita nelīdzinās; attīstība no pērnā modeļa nav galvu reibinoša; konkurence ir, bet ne pie mums. Sākšu ar pēdējo apgalvojumu, lai saldais ēdiens paliek beigām. Āzijas tirgū Samsung nav vienīgais atlokāmo flagmaņu spēlētājs, turklāt, citi ražotāji piedāvā pāris ekstras, kuras gribētu redzēt arī Samsung veikumos. Pirmkārt, smalkāku locījuma gropi. Galaxy Fold5 ir pelnījis uzslavu par jauno eņģi, tomēr konkurentiem izdevies locījuma gropi padarīt seklāku, piemerām, sadalot to divās nemanāmākās (lāses tipa eņģei). Otrkārt, vairāki konkurenti tikuši pie plānāka korpusa, bet ietilpīgāka akumulatora, nemaz nerunājot par ķīniešu daudz ātrākajām uzlādēm. Treškārt, konkurentu korpusi (salocītā veidā) jau kļuvuši tuvāk klasisku flagmaņu izmēram, kas krietni atvieglo rakstīšanu. Ceturtkārt, Xiaomi piedāvā divas tuvinājuma kameras un lielāku galveno sensoru, bet Google ar pārāku tuvinājuma kameru un savu pēcapstrādi piedāvā Pixel raksturīgo kameru pieredzi. Kamēr šie produkti nebūs globāli, Samsung Galaxy Fold/Flip līnija attīstīsies piezemētos tempos.

    Arī attīstība no pērnā modeļa nav būtiska un izaugsmi jutīs vien Galaxy Fold3 īpašnieki. Bet tagad gan ķeramies pie saldā ēdiena. Galaxy Fold5 piedāvā lielisku, IPX8 drošu korpusu, divus izcilus ekrānus, lieliskus skaļruņus, uzlabotu veiktspēju un līdz ar to arī kameru darbību. Īpaši jāuzteic programmatūra, kas izstrādāta, domājot par atlokāmo ekrānu. Grozies kā gribi, mūsu platuma grādos šādam formātam faktiski konkurentu nav, tādēļ Galaxy Fold5 ir unikāla ierīce. Trūkumu protams arī netrūkst. Ekrānu malu proporcijas vēl aizvien nav visai praktiskas, piemēram, rakstīšana ārējā ekrānā ir katastrofāla. Ik pa brīdim uznāk karšanas lēkmes. Lādēšana ir visai lēna. Prasās uzlabot ultra platleņķa kameru. Un tad vēl cena. Protams, ka doma, ka flagmanis mūsdienās maksā ap divām štukām, šķiet, kā ļauns murgs, no kā gribas pamosties. Labā ziņa, ka Samsung piedāvā iespēju atpirkt veco ierīci, lai tiktu pie ievērojamas atlaides, kas daļēji mīkstina nesagremojamo cenu.

    Kāds tad ir sausais atlikums? Samsung Galaxy Fold5 ir lielisks darba rīks tiem, kas vienlaicīgi izmanto vairākas lietotnes, kam vitāli svarīgs ir kabatā ietilpināms lielais ekrāns, kam svaigas tehnoloģijas šķiet aizraujošas. Tiem, kam viss jaunais sagādā galvas sāpēs, kam gribas ietaupīt un patīk iespaidīgāks kameru sniegums, iesaku tomēr skatīties klasisko flagmaņu virzienā.

    Iepriecināja

    • Kabatā ietilpināms 7.6 collu ekrāns ir ļoti noderīgs dažādās situācijās
    • Uzlabota eņģe, vairs nepaliek sprauga, IPX8 ūdens drošs korpuss
    • Divi lieliski ekrāni, divi lieliski skaļruņi
    • Samsung programmatūrā ir daudz domāts par atlokāmo formātu
    • Pieklājīga aizmugures galvenā un 3x palielinājuma kameras

    Negāja pie dūšas

    • Ekrānu formāti ir nepraktiski, ne visas lietotnes veiksmīgi pielāgojas, rakstīt ārējā ekrānā ir katastrofāli
    • Izbīdītās kameras liek uz galda gāzelēties
    • Reizēm mēdz karst
    • Lēna uzlāde
    • Viduvēja ultra platleņķa kamera, konkurenti (Āzijas tirgū) piedāvā pārākas kameras
    Samsung Galaxy Fold5 ir lielisks darba rīks tiem, kas vienlaicīgi izmanto vairākas lietotnes, kam vitāli svarīgs ir kabatā ietilpināms lielais ekrāns, kam svaigas tehnoloģijas šķiet aizraujošas. Tiem, kam viss jaunais sagādā galvas sāpēs, kam gribas ietaupīt un patīk iespaidīgāks kameru sniegums, iesaku tomēr skatīties klasisko flagmaņu virzienā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāni
    9
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    7
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    31 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    05.09.2023 13:37

    Palaidiet šo uz konkursu!

    Labrīt
    06.09.2023 11:34
    Reply to  Zefīrs

    Viens kalvīšveidīgais, saēdies aukstu saldējumu, tā palaida, nu tā palaida, ka nācās atgriezt Delta Air Lines reisu uz Spāniju.

    aaa
    05.09.2023 18:24

    Bet vai kādam pa šiem gadiem ir izdevies noskaidrot kāpēc man vajag nēsāt līdzi salokāmu ekrānu? Divas aplikācijas viena otrai blakus? Es pat uz datora reti kad divas dažādas app turu vienai otru blakus.
    Serveru adminiem termināļus skatīties? Onscreen klaviere aizņem pus ekrānu, vienīgais ieguvums garākas rindīnas var redzēt. Instagrams, twitter utt neviens īsti neizmanto pieejamo lielāko ekrānu…

    aaa
    05.09.2023 18:41

    Par būvuzraugu neticu. Tas nav lielāks ekrāns, tas ir tikai nedaudz lielāks ekrāns par klasisko viedtelefonu. Lielais ipad vai 17 collu laptops ir neskaitās reizes ērtāk. Par tiem kas strādā ar daudz tekstiem, ne jau viņi strādā uz folda. Tik pat labi var pateikt, ka arī programmētāji šito izmanto, kaut gan 100% ticu, ka neviens to nedara. Tas ekrāns arī atvērtā rezīmā ir mazs, lai kaut ko nopietnu darītu

    Slais
    05.09.2023 21:36
    Reply to  aaa

    Arī par būvniecības nozari varu apstiprināt, ir paziņas kuri izmanto, pats gan neesmu nobriedis salokāmajiem, domāju vel pagaidīt.
    Bet principā ērti, atkarīgs ko tieši Tu būvniecībā dari. Inženieri, arhitekti, būvdarbu vadītāji, projektu vadītāji, būvuzraigi utt., pa stroiku jāstaigā visiem un šāds folds ir ērtāks par planšeti un viennozīmīgi laptopu.
    Primcipā būvniecības nozarē šis varētu būt ok, bet domāju ka arī citās nozarēs kādu plusu tas dotu.

    aaa
    05.09.2023 22:35
    Reply to  Slais

    Man zināmie būvuzraugi knapi ar ekseli tiek galā, kur nu vēl 3D modeļi uz android, būvniecībā. Kas to visu taisa? Iedodiet vienu bildi, kur tas būvuzraugs staigā ar fold pa būvzonu? Tik smieklīgi :D

    Slais
    07.09.2023 06:27
    Reply to  aaa

    Nu malači tie Tev zināmie būvuzraugi, man tādas pieredzes nav, lai gan zinu daudzus kuri tulīt pensijā dosies, viņiem ir pat “basic level” autocad zināšanas, turklāt nevajag arī tik šauri domāt, ļoti bieži esmu pamanījis, ka cilvēki domā, ka tāds samsung tirgus analīzi veic Latvijā, lai gan šaubos, vai viņiem diži tas interesē. Viss plūst un mainās, ļoti daudzi šobrīd pa objektiem vazājas ar planšetēm un ir objekti kuri tiek būvēti ņemot vērā tikai 3d modeli. Piemēram Salaspils bērnudārzs, kur daudziem montāžniekiem bija problēmas, tur tiešām skats bija interesants, visur planšetes, portatīvie un kaut kā ar darbu vadītāju atbalstu pat vīri gados tika galā. Es gan īsti to neatbalstiju, jo prakstīti un aptiprināti 2D rasējumi nevienam netika izsniegti.
    Katrā ziņā nekā smieklīga tur nav, labāk pastāsti kuros Latvijas būvobjektos vispār esi savu kāju spēris!? 🤔

    Edgars
    06.09.2023 21:50
    Reply to  Slais

    Pa stroiku tieši šis ar savu neesošo putekļu noturību liekas visvisvisneloģiskākā izvēle….

    Slais
    07.09.2023 06:20
    Reply to  Edgars

    Jā par izturību es arī šaubos, bet pieredzes ar salokāmajiem īsti nav, kas tir ar tām enģēm notiek utt., grūti spriest, turklāt es šobrīd esmu apple ekosistēmā, ja šie kaut ko līdzīgu uzražotu, tad iespējams pamēģinātu, nu vai arī japagaida kad “norotēšu” ik pa laikam pāreju atpakaļ pie samsunga.

    Edgars
    05.09.2023 19:40
    Reply to  aaa

    Kad lielāks teksta gabals jāraksta, kā, piemeram, tagad, tad tomēr ir diezgan ērti ar tādu lielo klaviatūru ievērojami ātrāk uzdrukāt. 😀
    Man tomēr diezgan patīk iespēja paskatīt youtube uz lielāka ekrāna, kad vien iegribas. Tas pats attiecas uz ziņu lasīšanu u.c. Piemēram, kursors uzraksta kādu auto apskatu, nu tak jau, ka forši apskatīt auto bildes uzreiz atvērtā režīmā. 😉
    Multitaskings ļoti ērts. Es ikdienā daudz izmantoju gan epastu, gan dažādus komunikācijas rīkus kā whatsapp, slack, messenger. Izmantoju task management rīkus. Tad nu ir diezgan ērti atvērt blakus epastu, jira un slack, kā piemērs, kopēt tekstus un peistot, piemēram, no slack uz jira u.tml.
    Es strādāju no mājām, līdz ar to jebkurā brīdī varu arī nebūt pie datora, un šāds formāts man ļauj diezgan ērti saglabāt efektivitāti, noteiktās robežās, protams, arī esot pastaigā vai ar bērnu treniņā… 😀
    Nevar dabūt tādu mobilitāti ar citu telefonu.

    Edgars
    06.09.2023 11:27

    Npk, fold3

    freelifelv
    06.09.2023 00:01
    Reply to  Edgars

    Kā jau teicu, ilgāku laiku izmantoju Fold 4. Super aparāts. Lielais displejs tieši der. Pārējo nav jēgas pārkopēt. Haters gonna hate. Ja runa par cenu. Šobrīd lietoju S23 Ultra, iegādājos par 492 eur. Samsungam ir reizēm super akcijas ;) Tas nav iphone, ko pirks vienmēr, lai cik maksātu :) Arī Foldam, pie pareizajiem noteikumiem, akcijām un “pretīdošanas”, ciparu var dabūt ļoti tuvu 3 zīmju skaitlim ;)

    Falks
    06.09.2023 12:10
    Reply to  freelifelv

    dārgi, es S23 parasto 256GB ieķēru par 390EUR

    Skābene
    06.09.2023 13:25
    Reply to  Falks

    Kur Jūs tās S23 Ultras un S23 parastos pērkat par 400 euro? Bankknote.lv? Ātri skrien āģenti? Jeb nodod savu Iphone 14 atpirkums LV un tad piemaksā 400, lai dabūtu Samsungu? :D

    freelifelv
    06.09.2023 14:11
    Reply to  Skābene

    Bija operatora akcija + nodevu 2 gadus lietotu S21 un vēl 150 eur Samsung Cashback

    Falks
    06.09.2023 14:37
    Reply to  freelifelv

    vēl labāk ja var atrast atvilknē kādu lūzni, kas knapi kustas, galvenais ir dabūt atpirkuma bonusu. iepriekšējo telefonu var dārgāk pārdod ss.lv

    Falks
    06.09.2023 15:07
    Reply to  Skābene

    S23 256GB 1019EUR sākuma cena – 120 LMT akcija – 150 Samsung atpirkuma bonuss par veco ierīci – 10 maksa par veco ierīci (šrots no atvilknes) – 150 Samsung Cash back – 200 pārdevu veco SGS10 ss.lv = 389EUR paveicās 3 akcijas vienā laikā

    Rudolfs
    06.09.2023 15:49
    Reply to  Falks

    Šis, no sērijas “pārdevu mašīnu par 2k, nopirku telefonu par 0 eur”

    freelifelv
    07.09.2023 23:13
    Reply to  Rudolfs

    Tu taču esi cirvis :D Es pārdevu S21 Samsungam par 480 eur, izmantoju operatora atlaidi 300 eur, un vēl 150 eur Samsung man ieskaitīja par šo pirkumu. Rezultātā man ir S23 Ultra par praktiski trešo daļu no cenas. Tev ir tjip respekts no 7 jefiņu like komentāram kursorā :D

    Kursors.lv
    08.09.2023 07:26
    Reply to  freelifelv

    Huh, TIK ļoti Samsung ierīces nepērk, ka vajag pielietot TIK agresīvas metodes, lai kaut kā kustinātu šos telefonus?

    Skābene
    08.09.2023 16:44
    Reply to  freelifelv

    Šitajā matemātikā iztrūkts jauna S21 iegādes izdevumi! :D
    Ja piepluso klāt jauna S21 iegādi, tad nekāda limonāde nav!

    freelifelv
    10.09.2023 02:03
    Reply to  Skābene

    Nekur neteicu, ka S21 tika pirkts (nezagu arī, lol)
    ~500 par S23 Ultru sakrita man, nosummējās konkrētas akcijas un bonusi. To nevajag uztvert kā kkādu pazaudētu iespēju katram un visiem ;) Protams, Samsung “smagi stumj” savus top telefonus tirgū, citu variantu diži nav, jo Iphone “pirks tāpat” , lai cik tas maksātu :D

    freelifelv
    06.09.2023 14:10
    Reply to  Falks

    Paskaties cenas S23 parastajam un Ultrai

    Alberts Kviesis
    07.09.2023 10:49

    Ir šiem maciņi arī kādi iespējami? Citādi aizmugurē kameras un priekšā trausls ekrāns. Man fold tipa tāltunis nebūs dēļ viņu sabojātās reputācijas – atlīmējušies ekrāni, saplīsušas eņģes. Ja darbs dod (tipa uzņēmuma politika) un finansē bez paša riska un tiešiem līdzmaksājumiem – tad varbūt..

    KKTK
    08.09.2023 08:42

    Aprakstā ieguldīts mega darbs. Lasās arī labi. Sūtu 🍪

    Alberts Kviesis
    09.09.2023 01:32

    Ir tāda vispārēja SVID analīze (stiprās puses, vājās puses, iespējas un draudi). Pēdējais ‘draudi’ šeit ir vismazāk apskatīts.. Te daži lietotāji sūdzas par ekrāna aizsagplēves tulznošanos, citiem eņģes beigušās, papildus pieļauju, ka smilšu graudiņš starp ekrāniem tur iekšpusē arī būs iespējamo draudu grupā. Jums ir kāds uzdevums lielīt saņemto ierīci? No personīgās pieredzes, reiz pats maģistrā testēju ražotāja piedāvāto produkciju, kuras veiktspējas rādītāji atšķīrās par 15-20% no deklarētajiem. Savu viedokli aizstāvēju un no šī ražotāja turpmākus sadarbības piedāvājumus nesaņēmu. Varbūt arī labi, ka tā..

    Kursors.lv
    09.09.2023 19:35

    Jā, es arī domāju, ka pēc mūsu pēdējā laika izteikumiem arī saņemsim arvien mazāk testa ierīces no Samsung :)

    Reklāma
    Samsung Galaxy Fold5 ir lielisks darba rīks tiem, kas vienlaicīgi izmanto vairākas lietotnes, kam vitāli svarīgs ir kabatā ietilpināms lielais ekrāns, kam svaigas tehnoloģijas šķiet aizraujošas. Tiem, kam viss jaunais sagādā galvas sāpēs, kam gribas ietaupīt un patīk iespaidīgāks kameru sniegums, iesaku tomēr skatīties klasisko flagmaņu virzienā.Samsung Galaxy Fold5 apskats - vai attīstība ir apstājusies?