Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Fold4 apskats – kvalitātei ir sava cena

    Labi uzbūvēts, ātrs, feinas kameras, bet šaušalīgi dārgs un ekrānu malu attiecība Galaxy Fold4 padara ne pārāk ērti izmantojamu ikdienā.

    Jaunākie raksti

    Samsung Galaxy Fold4 ir kā neliels pagājušā gada Galaxy Fold3 uzlabojums, bet vismaz manās acīs šis vēl arvien ir visai sarežģīti ikdienā izmantojams viedtālrunis. Un nenormāli dārgs viedtālrunis. Galaxy Fold4 cena ir no 1818 eiro līdz pat 2179 eiro pat 1 TB versiju.

    Uzreiz jāsaka, ka Samsung ir visās jomās centies, lai Galaxy Fold4 būtu glīts un kvalitatīvs, bet ar ērtībām nav veicies tik labi. Viedtālrunis ir ļoti biezs, pat to gribētos dēvēt par neveikli lietojamu. Un tad nāk abi Galaxy Fold4 ekrāni, kas paši par sevi ir atsaucīgi un ļoti spilgti, bet to malu attiecība robežojas ar nelietojamu. Ārējais ekrāns ir traki izstiepts, kamēr iekšējais ir gandrīz kvadrāts.

    Galaxy Fold4 ir vienīgais viedtālrunis pasaulē, kam izmantoju ražotāja paša izveidoto ekrāna tastatūru, jo vismaz tā saprot, kurā mirklī ir šaurs ekrāns un kurā plats, kad jāsadala tastatūras taustiņi uz pusēm un jānovieto tos tuvāk lietotāja īkšķiem.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, One UI 4.1.1
    • Ekrāns: 7.6 collu Foldable Dynamic AMOLED 2X, 1812 x 2176, 120 Hz, HDR10+, 1200 cd/m² maksimālais spilgtums
    • Papildekrāns: Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz, Corning Gorilla Glass Victus+
      6.2 collas, 904 x 2316, 23.1:9 malu attiecība
    • Procesors: Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm), astoņi kodoli (1×3.19 GHz Cortex-X2 & 3×2.75 GHz Cortex-A710 & 4×1.80 GHz Cortex-A510), Adreno 730 video apakšsistēma
    • RAM: 12 GB
    • Atmiņa: 256 GB/ 512 GB un 1 TB versija, kas iegādājam tikai Samsung veikalos
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 3.2, 3G/ 4G/ 5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: pirkstu nospiedumu lasītājs ieslēgšanas pogā, IPX8 mitruma izturība, stereo skaļruņi, 32-bitu/ 384 kHz audio, žiroskops, kompass, barometrs
    • Kameras: aizmugurē: 50 megapikseļu, f/1.8, 23 mm (platleņķa), Dual Pixel PDAF, OIS + 10 megapikseļu, f/2.4, 66 mm (telefoto), PDAF, OIS, 3x optiskais palielinājums + 12 megapikseļu, f/2.2, 123˚ (ultrawide). 4K@30/ 60 fps, 1080p@60/ 240 fps, 720p@960fps, HDR10+. Priekšā: 10 megapikseļu, f/2.4, 26 mm (wide), 1.22µm. 4K@30fps video
    • Akumulators: Li-Po 4400 mAh, 25 W vada uzlāde, 15 W bezvadu uzlāde, 4.5 W reversā bezvadu lādēšana aksesuāriem
    • Izmēri: atvāzts 155.1 x 130.1 x 6.3 mm, aizvērts 155.1 x 67.1 x 14.2 – 15.8 mm, 263 g
    • Cena: 1819 eiro (256 GB) līdz 2179 eiro (1 TB)

    Izskats un uzbūve

    Galaxy Fold4 izskata ziņā ir absolūti aizraujošs viedtālrunis – tas izskatās interesanti, tas ir būvēts ļoti pamatīgi. Cik stāsta internets, Samsung ir pamatīgi pārstrādājis Galaxy Fold4 eņģi, tā gan vēl arvien ir visai stīva, bet šķiet, ka tā ir izturīga. Par eņģes un ekrāna izturību, protams, neko nevaram pateikt šo dažu dienu laikā, jo lokanie viedtālruņi pavada pie mums.

    No uzbūves viedokļa laikam vienīgā lielā iebilde ir pret Galaxy Fold4 šūpošanos uz galda, jo kameru acis ir dikti izteiktas un tās novietotas vienā pusē. Ja tā šausmīgi piesienas, tad dažbrīd ir sajūta, ka kāda no Galaxy Fold4 fiziskajām pogām sānā nedaudz grab, kas 2000 eiro viedtālrunim ir grūti piedodams.

    Galaxy Fold4 ekrāni ir spilgti, krāsaini, atsaucīgi, tiem ir 120 Hz attēla atsvaidze. Te nav, ko nemīlēt. Vertikāli pārlocītais Galaxy Fold4 ekrāns ikdienā nemaz netraucē, jo ekrāna rievai gandrīz nekad nepieskaries, ja vien neizmanto digitālo irbuli.

    Mēs saņēmām Galaxy Fold4 kopā ar oriģinālo koverīti, kam klāt nāk šis irbulis, bet irbuļa izmantošana nekādi nerunā par labu ekrāna locījuma vietai. Es tomēr ieteiktu neizmantot Galaxy Fold4 ar irbuli. Oriģinālais koverītis ir ne pārāk pārliecinoši uzliekams (tas dažviet pieķeras ar niecīgiem un vājiem magnētiem) un padara Galaxy Fold4 tik biezu, ka nekādi nevaru ieteikt to izmantot.

    Programmatūra

    Galaxy Fold4 darbina Android 12 ar One UI 4.1.1 saskarni, kas tiek izmantota arī citos Samsung viedtālruņos. Izmēros drīzāk garenais Galaxy Fold4 saņēmis burtiski pāris pielāgojumus, kas izmanto ekrāna lokanumu – viens no tiem ir iespēja skatīties YouTube ar daļēji pievērtu ekrānu, kas sadala skatu uz pusēm. Augšpusē ir video, apakšā paliek komentāri vai kāda cita informācija. Tāpat Galaxy Fold4 var izsaukt dalītā ekrāna (split screen) režīmu, bet sadalot ekrānu uz pusēm atkal iegūstam divas ļoti šauras lietotņu skata strēmeles un šāda iespēja ir ar ierobežotu pielietojumu.

    Spēlēs Galaxy Fold4 izskatās visai vājprātīgi – te vainojama galvenā ekrāna malu attiecība, kas ir tuva kvadrātam. Nedaudz palīdz 120 Hz attēla atsvaidze, bet tā daudz nedod, ja šaušanas spēlēs neredzi uz sāniem neko. Tikai nevajag dikti aizrauties spēlēs, jo ekrāns tomēr nav tik izturīgs. Samsung iebūvējis arī spēles pavadošo lietotni, kas ļauj bloķēt ekrāna spilgtumu un parūpēties par ienākošajiem paziņojumiem.

    Jāņem arī vērā, ka šo gadu laikā, kad Samsung un citi izveidojuši lokanus ekrānu ar dīvainām malu attiecībām, bet nekas nav gājis uz labo pusi ar lietotņu darbību šajās malu attiecībās. YouTube un Instagram ir tikai aisberga redzamā daļa. Ikdienā arī traucē ārējā ekrāna šaurība, kas neļauj labi parakstīt un lokanajā ekrānā gribas uz pusēm sadalīto Samsung paša izveidoto tastatūru.

    Veiktspēja

    Veiktspēja noteikti nav atstāta novārtā un šogad Galaxy Fold4 ticis pie Snapdragon 8+ Gen 1 procesora kopā ar saprātīgiem 12 GB RAM. Nekādās citās operatīvo atmiņu versijās Galaxy Fold4 nav pieejams, vari variēt tikai starp 256 GB vai 512 GB iebūvēto atmiņu. 1 TB atmiņa ir ekskluzīvi atstāta Samsung paša veikalam.

    Uzreiz jāsaka, ka Galaxy Fold4 ir visai vēss gan ikdienā, gan uzlādes laikā, gan arī spēļu laikā. Nevienā mirklī tas nekļuva pat nedaudz nekomfortabli silts, bet te daudz dod Snapdragon 8+ Gen 1 procesors, kas pats par sevi ir vēsāks par pagājušā gada Snapdragon 888. Man pašam ir Samsung ar Snapdragon 888 un tas mēdz ik pa laikam pamatīgi uzkarst, spēlēs pat tas ik pa laikam noraustās, jo ir pārāk uzsilis.

    Sintētiskās veiktspējas ziņā Galaxy Fold4 bez problēmām sakauj OnePlus 10T, kas arī pie mums pavisam nesen paciemojās. Parasti gan ir otrādāk – OnePlus ir tie jaudīgie, bet Samsung mēdz ierobežot veiktspēju, lai nodrošinātu vēsākus un ilgāk strādājošus viedtālruņus. Arī spēlēs var just Galaxy Fold4 jaudu un to, ka viedtālrunis nekarst. Godīgi sakot, šo nebiju no Galaxy Fold4 gaidījis.

    Kameras

    Kameru jomā Galaxy Fold4 beidzot kaut ko pamainījis kopš Galaxy Fold3 laikiem. Šogad Galaxy Fold4 izmanto 50 + 10 + 12 megapikseļu kameras, kamēr Galaxy Fold3 bija 12 + 12 + 12 megapikseļi. Galaxy Fold4 no vecākā Galaxy Fold3 pārmantojis tikai ultra platleņķa 12 megapikseļu kameru, pārējās divas ir sava veida jaunums šajā viedtālrunī.

    Manuprāt, Galaxy Fold4 kameras darbojas pat tīri labi. Galaxy Fold4 trīs kameras gandrīz pilnībā atbilst tam, ko varēja redzēt Galaxy S22+ modelī, kamēr pavisam labās kameras no Samsung noliktavām paredzētas vien Galaxy S22 Ultra modelim.

    Patīkami, ka vairumā gadījumu visas trīs kameras prot noturēt vienādas krāsas.

    Gaišā dienā:

    Telpās:

    Sliktākā izgaismojumā:

    Kopumā gribētos sacīt, ka Galaxy Fold4 dod ārā ļoti stabili paredzamas fotogrāfijas. Sliktākā gaismā (pat ne naktī) visai bieži aktivizējas sava veida nakts režīms, kas liek viedtālruni turēt nekustīgi 3 līdz 8 sekundes, bet tiek arī iegūts tīri lietojams fotoattēls.

    Akumulators

    Šogad Galaxy Fold4 ticis pie nedaudz ietilpīgāka Li-Po 4400 mAh akumulatora ar 25 W vada uzlādi, 15 W bezvadu uzlādi un 4.5 W reverso bezvadu lādēšanu aksesuāriem, piemēram, austiņu un pulksteņa uzlādei. Jaunie Snapdragon procesori ir ļoti taupīgi, Galaxy Fold4 bez problēmām izdzīvos darba dienu, ja vien nespēlēsi spēles. Bet ir jāsaka, ka galvenā ekrāna izmantošana pamatīgi papluina akumulatoru un visu dienu YouTube video skatīties nesanāks.

    Galaxy Fold4 iepakojumā atradīsi tikai USB vadu, lādētāju nāksies izmantot veco vai pirkt jaunu. Faktiski pircējs tiek pie paša viedtālruņa un uzlādes vada (Type-C uz Type-C). Viss. Skan jau bezgala daiļi, ka katrs lieto to lādētāju, kas jau ir mājās. Bet cik no mums ir lādētājs ar Type-C sienas kontakta galā? Domāju, ka ne pārāk daudziem.

    Nobeigumā

    Galaxy Fold4 šogad izdevies uzbūves ziņā foršs, te, protams, jāpiedod dažas nianses, kas saistāmas ar viedtālruņa biezumu un kameru novietojumu, bet visādi citādi Galaxy Fold4 ir augstākās klases viedtālrunis.

    Ikdienas lietošanā mani burtiski mocīja ekrānu malu attiecība – ārējais ekrāns ir neērti šaurs, kamēr iekšējais, lokanais ekrāns ir gandrīz kvadrāts. Abos šajos ekrānos lietotnes nav ērti izmantojamas, spēlēs iekšējā ekrāna gandrīz kvadrāta forma taisa ļoti dīvainus vizuālos efektus. Daudzas spēles nemaz nevarēsi šādi paspēlēt. Jā, šis nav spēlēm paredzēts viedtālrunis, bet tas pats attiecas uz neskaitāmām citām lietotnēm.

    Ir forši pāris dienas paspēlēties ar Galaxy Fold4, bet ekrānu malu attiecība un viedtālruņa kopējie izmēri to nu nekā nepadara ērti izmantojamu.

    Vai Galaxy Fold4 ir viegli atvērt un aizvērt? Es teiktu, ka eņģe ir visai stingra, to ar vienu roku var atvērt, bet tādā veidā, visticamāk, kaut kad traumēsi lokano ekrānu. Drīzāk sacītu, ka Galaxy Fold4 atvēršanai vajadzēs abas rokas.

    Un tad vēl paliek Z burta izmantošana, kas it kā ir izskausta no mūsu reģiona tīmekļa vietnēm, bet uz iepakojuma nav izdevies no burta tikt vaļā. Pārbaudīju, ka šis ir mūsu reģionam paredzēts mazumtirdzniecības iepakojums, aizmugurē pat ir teksts latviski, lietuviski un igauniski.

    Diemžēl saņemtajam Galaxy Fold4 kaut kas nestrādāja ar balss zvanu saņemšanu un zvanīšanu no viedtālruņa. Kad kāds zvanīja man, Galaxy Fold4 neizrādīja nekādas pazīmes par to, bet es varēju piezvanīt kādam tikai pēc vairākām ierīces pārstartēšanas reizēm.

    Labi uzbūvēts, ātrs, feinas kameras, bet šaušalīgi dārgs un ekrānu malu attiecība Galaxy Fold4 padara ne pārāk ērti izmantojamu ikdienā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    6
    Kameras
    8
    Cena
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Unowme
    14.09.2022 12:40

    Galvenā tālruņa funkcija – zvanīšana, pat nestrādā kā nākas :D

    Romaxsoft
    17.09.2022 18:33
    Reply to  Unowme

    Ar zvanīšanu nav pilnīgi nekādu problēmu, ar zonu arī.

    REALAIS
    14.09.2022 14:16

    Tā jau izskatās un izklausās stilīgi un moderni, bet kārtējo reizi apskatā parādās, ka reālais pielietojums ir ļoti šaurs sadzīvē. Nav jau brīnums, ka Flips ir daudz populārāks, gan cenas ziņā, gan lietošanas ziņā.

    Gan jau šī tehnoloģija kaut kur noderēs nākotnē citos projektos.

    Viesturs Davidčuks
    14.09.2022 14:53

    Mans uzskats ir tāds, ka cenu griesti telefonam ir aptuveni 800 EUR par flagmaņa modeli (un arī tas būtu dārgi). Tas ne tuvu nav normāli, ka telefons maksā vairāk kā 2000 EUR. Par šādu naudu var salikt ļoti labu gaming datoru, nopirkt ļoti labu portatīvo datoru, un lietot tos bez problēmām vēl vairākus gadus. Bet šeit ir telefons, kurš maksā vairāk kā 2 tūkstošus. Pēc gada iznāks nākamais modelis u.t.t. Es saprotu, ka bizness, bet nu visam ir savas robežas.

    Tītars
    14.09.2022 18:04

    Ir kaudze labu telefonu zem 800, pat pie mūsu inflācijas. Tas ko šeit apskata nav telefons, bet gan bleeding edge.

    Skābene
    14.09.2022 15:34

    Telefons, kurš nezvana! Nu vienkārši izcili! Kā var likt 7 zvaigznes, ja tas nefunkcionē? Tas jau tas pats kas likt auto apskatā teicamu atzīmi automobilim, kurš nebrauc. :D

    Slais
    14.09.2022 19:55
    Reply to  Skābene

    Un te pāris “gudrie” vel iphon apcēla, ar inovāciju trūkumu, tur tas tur šitas utt., un te nu Tev bija, ar samsungu gluki pat zvanu laikā, super malači tā turpināt…

    15.09.2022 09:38
    Reply to  Slais

    Ar vienu ierīci pieņemt, ka tā varētu būt visām, nebūtu korekti. Brāķi var gadīties visiem, turklāt testa ierīces var nebūt vienmēr noslīpētas līdz galam. Ja reiz interneta forumos nav plaši izplatījušās ziņas par šādu gļuku, šo problēmu var adresēt tikai konkrētajai testa ierīcei.

    Linards
    14.09.2022 15:58

    Šķiet sākumcena nav pareizi norādīta?

    Mārcis
    14.09.2022 22:10

    Tikai pāris dienas izmantoju šo telefonu.Pagaidām esmu apmierināts.Pēc 6.mēnešiem parasiet,ko domāju.
    Darbs nav saistīts ar ofisu.
    Tikai dēļ tehnoloģijas paņēmu un izdevīga piedavājuma.
    Tā nekad neņemtu telefonu 2k€ vērtībā.
    Ikdienas apple eko sistēmas lietotājs.

    Balu
    14.09.2022 22:38

    Iespringu, un uztaisīju savu bijušo telefonu sarakstu. Fold4 ir trīspadsmitais 22 gadu periodā. Alcateļi, Sīmeņi, Moto, patiešām krutas Nokijas(N900, PW808) un tad Samsung ēra. Ar telefonu mostos, un to nolieku gulēt ejot. Skarbi, bet patiesība. Spēles nespēlēju, ar zvaniem Fold4 NEKĀDU problēmu, 2 WoLte numuri, 5G lido, pievienots Wach5Pro! Fold4 lietoju gandrīz mēnesi(no 16.augusta), un ļoti novērtēju interneta pārlūkošanas ērtumu, acīm tīkamu dokumentu un pdf failu skatīšanu kā planšetē, un te patiešām redzu vairāku dalīto ekrānu jēgu! Domāju, ka pietrūks Notes “penis” :), bet var iztikt! Ak jā, paldies ka aprakstījāt oriģinālos vāciņus, atmetu iegādes nepieciešamību! Cena!? Izmantoju priekspasūtījuma akciju kur BUDS 2PRO dāvanā, atdevu savu NOTE atpirkumā, LMT klienta atlaide iekārtai – jāmaksā ~43 EUR mēnesī uz 3 gadiem (iepriekšējo NOTE9 lietoju no 2018.gada). Pēc ilgiem ilgiem gadiem tāda novitātes sajūta. Protams, ja paliks pavisam booring, vienmēr vēl var aiziet prom no Android 😃!

    Raimonds
    14.09.2022 22:56

    Lasīt šo rakstu ir kā skatīties futbolu, kur komentētājam drausmīgi nepatīk Ronaldo un visu spēles laiku cenšas nicinoši iedzelt viņam vai viņa pārstāvētais komandai.
    Jā, fold ir dārgs, bet salīdzinot pret ko? Kad kādreiz kāds inovatīvs produkts, kurš nav masveidīgs ir bijis lēts?
    Salīdzināt pret pierastajiem telefoniem nav jēgas, jo šis ir cita tipa gadžets.
    Samsungam šī jau ir ceturtā paaudze un sākot no Fold 2 tas ir bijis tiešām sakarīgs un interesants dzelzis, kamēr neviens cits ražotājs neko lietojamu un tik masveidīgu, kā samsung nav spējis uztaisīt.
    Manuprāt ir jānovērtē samsung ieguldījums ejot nezināmā tirgū un to attīstot un veicinot produktu attīstību, tas ir vienīgais ceļš uz progresu.

    P.S. pats jau gadu lietoju Fold3 un tas ir tikai laika jautājums, kad pārslēgšos uz Fold4. Super iekārta ikdienā pie mana dzīvesstila.

    Tītars
    15.09.2022 00:42

    Telefons ļoti interesants, un ekrāns no bildēm arī labi izskatās. Kad domāju vai pats tādu lietotu, tad kaut kā īsti nenāk prātā labs pielietojums.
    Pašlaik līdzīgu efektu iegūstu paņemot līdzi savu planšeti (iPhone/iPad combo), apple handover ir tik nepamanāms, ka nejūti mainam ierīces.
    Šāds variants gan nederēs, ja līdzi ir tikai kabatas.

    Romaxsoft
    17.09.2022 18:32

    Izmantoju Fold4 ar minēto S-Pen vāciņu un kaut arī priekšējais rāmītis tiešām reizēm cenšas nomukt, tas tomēr ir daudz labāk, nekā pliks telefons. OK, ir biezāks, taču
    1. Ērtāk var atvērt iekšējo ekrānu
    2. Telefons uz galda vairs nedanco
    3. Saliektā veidā nenobružājas ārējā ekrāna plēve.
    4. S-Pen lietošanai ir daudzi plusi(iepriekšējais telefons bija Note20Ultra)
    5. Daudz ērtāk ir to turēt rokā.

    Janis
    18.09.2022 11:54

    Nu pag, ekrānu tak joprojām ar nagu var sabojāt – kā viņš var 9 dabūt?

    badmoon
    19.10.2022 02:07

    Foršs telefons. Plaukta cena ~1800, nesen bija operatora akcija, tad cipars ap 1300. Bez maciņiem vāciņiem ir “premium feel”, izmērs ok, pie svara jāpierod. Ar laiku iemācās, saprot un pielieto programmas adekvāti – ārējais ekrāns vai “planšetes versija”. Ja lielo ekrānu izmanto sekundāri, tad darbadienas vakarā baterija vēl ~65%, kas, manuprāt, ir pilnīgi ok. 12/256 versija lido, cik nu Android vispār ātrs var būt :D Kas te ar zvanīšanu par problēmām? Nav tādu. Chill un peace out :d Stabils 8 no 10

    Reklāma
    Labi uzbūvēts, ātrs, feinas kameras, bet šaušalīgi dārgs un ekrānu malu attiecība Galaxy Fold4 padara ne pārāk ērti izmantojamu ikdienā.Samsung Galaxy Fold4 apskats - kvalitātei ir sava cena